Thalloderma Shop
04/05/17 06:34
(http://www.klassa.bg/)

Значи можело

 С две изречения президентът Румен Радев вчера показа, че българският избирател не се е подвел в избора си, когато го е посочил за държавен глава. Именно като такъв Радев постъпи пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск, като заяви, че страната ни няма да следва сляпо инструкции отвън, които засягат пряко националната сигурност, и че няма да повтаряме чужди грешки при интеграцията на мигранти.
Така Радев стана първият български ръководител, който каза на силните в ЕС, че грешат, и още как, и поради това могат да си вземат рецептите и да си ги... правят каквото искат. На фона на предишния обитател на "Дондуков" 2, който поднасяше пуйченето си на Русия за държавническо поведение, а за всичко друго геройски мълчеше, това си е направо революция.
През годините хората до такава степен свикнаха да ги облъчват с баналности, гарнирани с представката "евро", вместо със стойностни позиции, че те забравиха как е възможно държавата да има достойнство и то да бъде демонстрирано точно от държавния глава. Затова сега има лек шок от думите на Радев и чуденки: "Ама как е възможно така да се говори..." Ами не само е възможно, но дори много е нужно. За доброто на България. А не за рахата на конформистите.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване