Thalloderma Shop
04/12/17 16:17
(http://www.klassa.bg/)

Лавров: За Русия е важно да не се позволи повторение на американските удари в Сирия

 
 

/КРОСС/ За Русия е важно да не се позволи повторение на американските удари в Сирия. Това каза външният министър Сергей Лавров в началото на срещата си с американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Москва, предава БНР.

Лавров заяви, че ударите, извършени от САЩ срещу сирийска авиобаза преди седмица, са незаконни, но добави, че очаква откровен разговор с Тилърсън за сформирането на широка антитерористична коалиция: "За нас е много е много важно да разберем позицията на САЩ и реалните намерения на вашата администрация. Надявам се, че днес ще можем да се придвижим напред по този път."

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън изрази надежда да разбере защо Москва и Вашингтон имат остри различия и да намери начин те да бъдат преодолени: "Това е важен момент в отношенията, за да можем да изясним областите от взаимен интерес, въпреки че тактическият ни подход може да се различава. Също така да изясним областите на остри различия, за да разберем по-добре защо има такива различия и какви са перспективите за тяхното преодоляване."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване