Хепънинг за природата и книгите в НБ „Иван Вазов“

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/hepyning-za-prirodata-i-knigite-v-nb-ivan-vazov-2018158

По повод международния ден на земята и световния ден на книгата и авторското право в НБ „Иван Вазов“ в Пловдив за трети пореден път ще се проведе хепънинг под надслов „Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце“.
 
Събитието се осъществява и в подкрепа на „Пловдив – е

Маратон на четенето в пловдивските читалища

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/maraton-na-cheteneto-v-plovdivskite-chitalishta-2018073

Днес читалищата на територията на Пловдив ще се включат в Националната кампания "МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО". Проявата е посветена на Международния ден на книгата и авторското право  и  цели  да  представи  читалището като значимо, уютно и приятно място за четене, общуване и срещи на общността. 

Северният ледовит океан се превръща в сметище за пластмасови отпадъци

//dariknews.bg/novini/liubopitno/severniiat-ledovit-okean-se-prevryshta-v-smetishte-za-plastmasovi-otpadyci-2018677

Северният ледовит океан е като задънена улица за пластмасовите отпадъци, които плуват по повърхността в северната част на Атлантическия океан, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Авторите му предупреждават за свързаните с това замърсяване риско

Над 120 майстори се борят в Пловдив за Националната кулинарна купа

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/nad-120-majstori-se-boriat-v-plovdiv-za-nacionalnata-kulinarna-kupa-2018288

Над 120 топготвачи ще се борят за Националната кулинарна купа на България. Те ще демонстрират майсторските си умения днес и утре в Международния панаир в Пловдив. В десетото издание на най-престижното кулинарно състезание у нас ще участват звездите Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчвар

Австрийският канцлер стана доставчик на пица (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/avstrijskiiat-kancler-stana-dostavchik-na-pica-video-2018671

Австрийският канцлер стана доставчик на пица за ден в опит да увеличи популярността си. Инициативата бе запечатана на видео, публикувано тази седмица. Влизането на Кристиан Керн в ролята на служител на пицария предизвика противоречиви реакции.

ЦК на БКП забрани първия партизански филм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6182066

ЦК на БКП забрани първия партизански филмКои са спрените и най-критикувани български ленти Жертва на цензурата става още първият български игрален филм “Калин Орелът”. Той се появява по екраните през 1950-а, само две години след като през 1948 г. тогавашната фондация “Българско дело” е национализирана и преименувана в Държавно предприятие “Българска кинематография”.

Нова терористична атака в Париж

http://www.cross.bg/prestrelka-parizh-ataka-1540826.html

/КРОСС/ Един полицай загина, а двама бяха ранени при престрелка на бул. „Шанз-Елизе" в центъра на Париж малко след 21:00 ч. местно време. Според първоначалната информация, въоръжен с автоматично оръжие мъж е спрял с автомобил в близост до паркирана полицейска кола и е открил огън по нея. В резултат на завързалата се престрелка нападателят е бил ликвидиран на място, но френската полиция предполага, че той е имал съучастник, който се е укрил от местопрестъплението. Властите са започнали следствени действия като основната версия, по която работят е за терористично нападение. Групировката „Ислямска държава" пое отговорност за извършената атака.

Нова терористична атака в Париж, един полицай загина, двама са ранени

http://www.cross.bg/prestrelka-dvama-raneni-1540826.html

/КРОСС/ Един полицай загина, а двама бяха ранени при престрелка на бул. „Шанз-Елизе" в центъра на Париж малко след 21:00 ч. местно време. Според първоначалната информация, въоръжен с автоматично оръжие мъж е спрял с автомобил в близост до паркирана полицейска кола и е открил огън по нея. В резултат на завързалата се престрелка нападателят е бил ликвидиран на място, но френската полиция предполага, че той е имал съучастник, който се е укрил от местопрестъплението. Властите са започнали следствени действия като основната версия, по която работят е за терористично нападение. Групировката „Ислямска държава" пое отговорност за извършената атака.

Очевидец засне атаката в Париж (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/europe/ochevidec-zasne-atakata-v-parij-video-news_606988.html

Поредна кървава атака се разигра тази вечер в Париж. Около 21 часа местно време нападател откри стрелба на известния булевард Шанз-Елизе, уби един полицай и рани още двама.  Към двама патрулиращи полицаи се е приближил мъж, който е започнал да стреля от автомат. Нападателя

Уникално: 3 от 4 мача в Лига ЕВропа решени след продължение

http://offnews.bg/news/n_1/n_653482.html

Рядко срещана драма се разви в реваншите на 1/4-финалите от турнира Лига Европа тази вечер. В 3 от общо 4-те двубоя се решиха след продъжения. В единият от тях Mанчестър Юнайтед победи Андерлехт с 2:1 и с общ резултат 3:2 се класира напред в турнира. Хенрих Мхитарян откри резултата на "Олд Трафорд" още в 9-ата минута, след като шутира в долния ляв ъгъл и не остави никакви шансове на вратаря Рубен Мартинес. В 32-ата минута Софиан Хани върна интригата в мача, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отбелязва изравнително попадение. Стигна се до продължения, които принудително пропусна нападателят на "червените дяволи" Златан Ибрахимович, който получи много неприятна контузия в коляното точно секунди преди края на редовното време. Юнайтед успяха да поведат две минути след началото на второто продължение. Маркъс Рашфорд отправи неспасяем изстрел от близко разстояние и резултатът стана 2:1. Ето и останалите резултати от 1/4-финалите на Лига Европа: Бешикташ-Олимпик Лион - 2:1 в редовното време и продълженията, 6:7 след дузпи Лион се класира за полуфиналите с общ резултат 3:3 и дузпи Генк-Селта Виго - 1:1 Селта се класира за полуфиналите с общ резултат 4:3 Шалке 04-Аякс - 3:2 след продължения (2:0 в редовното време) Аякс се класира за полуфиналите с общ резултат 4:3 Жребият за полуфиналите е утре, а мачовете ще се играят на 4 и 11 май.

"Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в Париж

https://www.actualno.com/europe/isljamska-dyrjava-poe-otgovornost-za-strelbata-v-parij-news_606987.html

"Ислямска държава"  пое отговорност за стрелбата в Париж и посочи името на нападателя - Абу Юсуф ал Белжики (бел.ред. Белгиецът), съобщи Le Parisien.  Междувременно президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че следствието разглежда версията за терористичен акт на Шанз-Елиз

Сапьори правят проверка на автомобила на нападателя от Париж

https://www.actualno.com/europe/sapiori-pravjat-proverka-na-avtomobila-na-napadatelja-ot-parij-news_606986.html

Сапьори извършват проверка на автомобила на нападателя, който откри огън срещу полицаи на Шанз-Елизе в Париж, съобщи Министерството на вътрешните работи на Франция, предава РИА Новости. „Сапьори извършват проверка на автомобила на нападателя“, се казва в съобщение н

"Юнайтед" продължава по прекия път към Шампионската лига след победа с продължения

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/21/2957027_junaited_produljava_po_prekiia_put_kum_shampionskata/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" се класира за полуфиналите на Лига Европа след победа срещу "Андерлехт" с 2:1 след продължения. След като първата среща на белгийска земя завърши 1:1, двата отбора си размениха по едно попадение и в реванша на "Олд трафорд", а Маркъс Рашфорд донесе успеха на "червените дяволи" с гол в 107-ата минута.

Двубоят започна с високо темпо и двуостри атаки, а тимът на Жозе Моуриньо поведе още в 10-ата минута чрез Хенрик...

Тираж 31 на Българския спортен тотализатор

https://www.24chasa.bg/sport/article/6182423

"6 от 49" (4, 10, 15, 26, 45, 49) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 12 по 2394,20 лв. III гр. (4) - 462 по 62,20 лв. IV гр. (3) - 8802 по 4,60 лв. Джакпот - 7 656 795,76 лв. "6 от 42" (2, 9, 27, 35, 37, 38) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 7 по 1929,10 лв. III гр. (4) - 405 по 33,30 лв. IV гр. (3) - 5711 по 3,40 лв. Джакпот - 1 612 327,74 лв.

Мърфи направи удара на турнира, но изостана с 2:6 срещу О'Съливан

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/21/2957045_murfi_napravi_udara_na_turnira_no_izostana_s_26/?ref=rss


Световният шампион от 2005 г. Шон Мърфи направи най-впечатляващия удар от началото на световното първенство по снукър, но изоставана с 2:6 фрейма след първата сесия от звездния осминафинален сблъсък с Рони О'Съливан.

Двамата показаха очаквания атакуващ и много бърз снукър, а петкратният световен шампион беше много по-солиден в изграждането на големи серии и взе закономерен аванс. Двубоят ще бъде подновен утре, като за победа са необходими 13 фрейма.

Името на страха

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/21/2955869_imeto_na_straha/?ref=rss


САЩ, 2017
Режисьор: Стейси Тайтъл
в ролите: Дъг Джоунс, Дъглас Смит, Фей Дънауей, Кари Ан Мос
Трима колежани наемат къща в близост до общежитията, но бързо научават, че там има свръхестествено присъствие.

Това създание може да се всели във всекиго, който помисли или изрече името му, и да го накара да извършва ужасяващи неща.

В опит да го спрат, тримата изучават произхода му. В същото време отчаяно се мъчат никой друг...

Мария Гигова на 70 - президентът й връчва орден „Стара планина“

https://www.24chasa.bg/sport/article/6182413

Мария Гигова на 70 - президентът й връчва орден „Стара планина“Световният елит отбелязва юбилея на най-златната от златните на световната купа в София Легендарната Мария Гигова, която днес навършва 70 години, ще бъде удостоена с орден „Стара планина“ – първа степен по повод юбилея си. Президентът на България Румен Радев издаде указ емблемата на българската художествена гимнастика да бъде удостоена с

Перфектни непознати

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/21/2955798_perfektni_nepoznati/?ref=rss


Жанр: Драма, Комедия
Италия / 2016 / 97 минути
Сценарист: Паоло Костела, Паоло Дженовезе, Филипо Болоня
Режисьор: Паоло Дженовезе
В ролите: Валерио Мастандреа, Едоардо Лео, Марко Джиалини, Анна Фолиета, Джузепе Батистон
Продуцент: Марко Беларди, Марко Джианони
Всеки има три живота: един публичен, един частен и един таен.

Седем дългогодишни приятели се събират на вечеря. Домакини са Роко, пластичен хирург и...

Тръмп: Стрелбата в Париж прилича на терористичен акт

https://www.actualno.com/america/trymp-strelbata-v-parij-prilicha-na-teroristichen-akt-news_606984.html

Стрелбата в Париж прилича на терористичен акт, заяви американският президент Доналд Тръмп. "Изразяваме съболезнования на народа на Франция, това е ужасно", каза още Тръмп. "Това никога няма да свърши. Трябва да сме силни" допълни американският президент, цитиран от ТАСС. Пр

Секс академия: мъже

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/21/2953122_seks_akademiia_muje/?ref=rss

100 мин., комедия
Режисьор: Георги Костов
Сценарист: Георги Костов
Продуцентска компания: Медия продакшън
В главните роли: Иво Аръков, Димо Алексиев, Елена Боева, Диляна Попова, Ники Сотиров, Павел Владимиров, Пламен Великов, Богдан Казанджиев, Цветан Николов, Николай Върбанов
Жан (Иво Аръков) има хубава работа, грижовна майка, но не и приятелка. Жалките му опити да заговори момиче се провалят всеки път, а колегите му го подиграват заради...

Сделка за милиони бургери

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2017/04/21/2921602_sdelka_za_milioni_burgeri/?ref=rss


режисьор: Джон Лий Ханкок
сценарий: Робърт Сийгъл
в ролите, освен Майкъл Кийтън, са Ник Оферман и Джон Каръл Линч като братята Макдоналд, Лора Дърн, Линда Карделини, Патрик Уилсън, Б. Дж. Новак, Кейт Нийланд и др.
Номинираният за "Оскар" Майкъл Кийтън влиза в ролята на прехвърлилия средната възраст, амбициозен пътуващ търговец Рей Крок.

Той се среща с Мак и Дик Макдоналд, ръководещи заведение за бургери в Сан Бернардино,...

Стрелба в Париж, един полицай загина, терористът е ликвидиран

http://www.mediapool.bg/strelba-v-parizh-edin-politsai-zagina-teroristat-e-likvidiran-news262899.html

Един полицай беше убит на "Шанз-Елизе" в центъра на Париж, а други двама са ранени тежко, след като нападател откри огън по тях в четвъртък вечерта. При престрелката терористът е убит. Няколко други полицаи също са били ранени, но техният живот е вън от опасност.  Около 2 часа след атаката отговорност за нападението пое групировката "Ислямска държава" чрез своята информационна агенция "Амак".  "Извършителят на нападението на "Шанз-Елизе" в центъра на Париж е Абу Юсеф Белгиеца, един от бойците на ИД", гласи съобщението на джихадистите. След извънредна среща по сигурността в Елисейския дворец, френският президент Франсоа Оланд потвърди, че нападението най-вероятно е терористичен акт.  В социалните мрежи полицията съветва хората да избягват района, който е едно от оживените места в Париж, популярно сред туристи и пазаруваши в магазините по булеварда, водещ към Триумфалната арка. Западни посолства също посъветваха гражданите си да избягват "Шанз-Елизе", защото там е имало стрелба. Специалната прокуратура за борба с тероризма започна разследване на инцидента. Нападателят е бил известен на разузнавателните служби. Той е идентифициран, съобщи сутринта в петък прокурорът на Париж Франсоа Моленс. Става въпрос за 39-годишен френски гражданин, който е и собственик на автомобила, използван при атаката. През 2005 той е бил осъден на затвор за три опита за предумушлено убийство, два от които на полицаи. На първа инстанция присъдата му е била 20 г. затвор.  "Самоличността на нападателя е известна и беше проверена. Няма да го съобщя, тъй като следствените действия с внезапни проверки продължават. Следователите искат да знаят със сигурност дали той е имал съучастници", каза Моленс пред журналисти. Полицията претърси дома на заподозрения в департамент Сен а Марн, близо до столицата.  Атаката става само 3 дни преди първия тур на президентските избори във Франция в неделя. Свидетели на станалото казаха пред "Ройтерс", че са видели как автомобил спрял близо до станцията на метрото "Франклин Д. Рузвелт", на "Шанз-Елизе" и от него слязъл мъж, който открил огън с автомат "Калашников". Тежкият инцидент става малко преди последния телевизионен дебат между кандидатите за президент на Франция. Първият тур от изборите е в неделя. Властите съобщиха буквално преди дни за предотвратен атентат, подготвян точно за времето на изборите. Страната се намира в извънредно положение от 2015 г. насам и въпреки това в поредица нападения на войнстващи ислямисти загинаха над 230 души. Германският канцлер Ангела Меркел изрази съчувствието си към жертвите и семействата им след стрелбата в Париж. Меркел изказа съболезнования на френския президент Франсоа Оланд, посочи в Туитър неин говорител. Британският външен министър Борис Джонсън писа в Туитър, че е потресен от нападението и изказа съболезнования на близките на убития полицейски служител и ранените.  

Стрелба в Париж, загинали са двама полицаи

http://www.mediapool.bg/strelba-v-parizh-zaginali-sa-dvama-politsai-news262899.html

Френски полицай бе убит, а други двама ранени, след което един почина от раните си, при стрелба на централния булевард "Шанз-Елизе" в Париж, съобщиха френски медии. Нападателят е бил убит. Появиха се информации и за втора стрелба на мястото. Нападателят слязъл от кола и е атакувал директно полицейския автомобил, съобщи говорителят на Министерството на вътрешните работи Пиер Бранде. След като е застрелял полицая, опитал да избяга, като тичайки продължил да стреля и по други служители на реда. Успял да рани двама преди да бъде убит. Полицията уточни, че в атаката са замесени най-малко двама души. От Париж идват противоречиви информации, включително, че все още има въоръжен, който стреля наблизо. Има и твърдения, че това се е случило в търговски център. Вътрешното министерство казва, че е твърде рано да се говори за мотивите за атаката. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обаче заяви на пресконференция в Белия дом, че "изглежда става дума за терористично нападение... никой не знае кога ще приключи всичко това". Около час след стрелбата трима източници от полицейските среди казаха, че много е вероятно да става дума за опит за въоръжен грабеж. Други, обаче, казват, че убитият им колега е бил прострелян, докато е седял в патрулна кола на светофар до вход за метростанция "Франклин Д. Рузвелт". В социалните мрежи полицията съветва хората да избягват района, който е едно от оживените места в Париж, популярно сред туристи и пазаруваши в магазините по булеварда, водещ към Триумфалната арка. Западни посолства също посъветваха гражданите си да избягват "Шанз-Елизе", защото там е имало стрелба. Тежкият инцидент става малко преди последния телевизионен дебат между кандидатите за президент на Франция. Първият тур от изборите е в неделя. Властите съобщиха буквално преди дни за предотвратен атентат, подготвян точно за времето на изборите. Страната се намира в извънредно положение от 2015г. насам и въпреки това в поредица нападения на войнстващи ислямисти загинаха над 230 души. Първите коментари за случващото се са, че ако това е терористично нападение, то не носи почерка на "Ислямска държава", която напоследък организира или вдъхновява атаки срещу множество събрани цивилни с цел причиняване по максимален брой жертви, съобщава "Дневник".

Петър Дънов или Михаил Иванов - кой е по-голям всемирен учител?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6182179

Петър Дънов или Михаил Иванов - кой е по-голям  всемирен учител?Има ли професия "светец" Кой е пък този Михаил Иванов? В България това име е почти неизвестно. Знаят го само в тесните среди на Бялото братство, където хич не обичат да говорят за него. Българските бели братя дори се наричат “дъновисти” по името на своя учител Петър Дънов с духовно име Беинса Дуно, чийто авторитет не подлежи на въпрос.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване