Thalloderma Shop
04/25/17 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Предпочитат готови сгради с фотоволтаици

 Купувачите на къщи във Великотърновско стават все по-претенциозни, показа проверка на “Монитор”. Пазарът в района се раздвижи благодарение основно български бизнесмени, избрали американския начин на живот - работа през деня в града и почивка вечер извън него. Едно от условията им е къщата да е поне на два етажа, с просторна тераса и голяма градина. Плюсове са и наличието на климатична инсталация, фотоволтаици и соларни панели. Такива оборудвани къщи по селата обаче са твърде малко. Останалите все още непродадени са предимно стари, едноетажни, паянтови, без никакви екстри и не удовлетворяват вкусовете на претенциозните купувачи, които са готови да броят повече пари, но да не се занимават с ремонти и нови строежи.
Цените на селските имоти в района се движат в доста широк диапазон. От 10 хил. лв. за стара къща в отдалечени от града населени места, до над 100 хил. лв. за запазена или основно ремонтирана къща в близките до Велико Търново села като Самоводене, Първомайци, Ресен и Шереметя. Изключение е курортното село Арбанаси.
Засилен интерес има също и към имотите в селата в Еленския Балкан, където има добри условия и перспектива за развитие на селски туризъм и строеж на семейни хотели и къщи за гости. Там в малките махалички все още могат да бъдат намерени стари, но запазени и сравнително евтини къщи. Проблемът обаче е в лошата пътна инфраструктура и дори в липсата на такава до някои от малките и полуобезлюдени населени места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване