Само за ден шесетима загинаха на пътя в Бургаско (обновена)

http://www.cross.bg/avtomobil-malko-byrgas-1547001.html

/КРОСС/ Петима души са загинали при две тежки катастрофи в Бургаско. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И двата инцидента са станали днес (събота, 24 юни). Сигнал за тежък пътен инцидент е подаден малко след 14 часа. По първоначални данни между кв."Ветрен" - Бургас, на входа на магистралата, лек автомобил, идващ от квартала се ударил челно в друг лек автомобил. На място са загинали четирима, а пети е откаран в тежко състояние в бургаска болница. Това беше жена, която по-късно също почина. Малко по-рано, между село Звездец - Малко Търново, в посока Бургас моторист се е блъснал в лек автомобил. На път за болницата мотористът е починал. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по установяване на причините за тежките инциденти продължава.  

Откриха "София диша 2017" с музикална програма

https://www.actualno.com/society/otkriha-sofija-disha-2017-s-muzikalna-programa-news_618779.html

Фестивалът „София диша 2017“ беше открит на площад „Св. Александър Невски“ с музикална програма. На специално обособена сцена фестивалът беше открит с изпълнение на смесица от перуанска музика и джаз. В рамките на днешния ден общо 4 групи ще представят своя музика

Съдебна реформа ще има само с антикорупционен орган за високите етажи на властта, смята Радев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/24/2995302_sudebna_reforma_shte_ima_samo_s_antikorupcionen_organ/?ref=rss


Истинска съдебна реформа ще има, когато бъде създаден единен орган, който да има изрични правомощия за борба с корупцията по високите етажи на властта. Това мисли президентът Румен Радев, който подчерта, че не е почитател нито на румънския, нито на ничий модел за реформа в съдебната система.<br /><br />"България не може директно да копира модели, но ние трябва да вземем водещите принципи от всеки един модел", посочи президентът пред журналисти в Атина, където е на...

Полиция на Каваците след спор между охранители

http://www.cross.bg/firma-ohranitelna-politziyata-1547018.html

/КРОСС/ Десет души - представители на две конкурентни охранителни фирми, са били привикани в полицията в Созопол след спор в къмпинг Каваци в събота следобед, съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко преди 13 ч. в районното управление е получено съобщение от представител на охранителна фирма, отговаряща за охраната на къмпинга за това, че в района му дошли представители на втора охранителна фирма. Те твърдели, че разполагат с договор за охрана на бунгала в къмпинга, сключен с фирма, оспорваща собствеността на обекта. Според неофициална информация групата била предвождана от Митко Каратиста, съобщава „24 часа". Той твърдял, че стопаните на къмпинга сем.Баневи му дължали голяма сума пари. След кратък разговор служителите от първата охранителна фирма се оттеглили и подали сигнал в полицията, заявявайки че конкурентите им вероятно носят оръжие, без обаче да са го видели. Към къмпинг "Каваци" се отправили полицейски екипи, но той не установил въоръжени мъже в района.Малко по-късно представител на втората охранителна фирма подал сигнал в полицията, че група мъже, приятели на първата охранителна фирма, консумирали различни напитки и храни в отделни заведения на плажната ивица без да плащат. От полицията уточняват, че е образувана е проверка, а десет души от двете групи са привикани да дават обяснения в районното в Созопол.

Първата жена гондолиер във Венеция сменя пола си (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6299671

Първата жена гондолиер във Венеция сменя пола си (Снимки)Германката Александра Хай, която бе призната за първата жена гондолиер във Венеция, обяви, че ще смени пола си. "Подкрепям равните права за жените и смятам, че като човек, усвоил управлението на гондола, доказах, че дори и девойките могат да го правят. Но аз не съм жена и борбата на феминизма не е моя лична борба.

Политическата цена за Си Дзинпин в борбата с корупцията

http://www.investor.bg/aziia/336/a/politicheskata-cena-za-si-dzinpin-v-borbata-s-korupciiata-241819/

Препятствията пред изкореняването на корупцията в Китай са отчасти системни, но съществуват и дълбоко заложени исторически и културни фактори

Тайсъна от Кукорево спечели европейска титла

https://offnews.bg//bojni/tajsana-ot-kukorevo-specheli-evropejska-titla-658989.html

Даниел Асенов триумфира с европейската титла по бокс за мъже в категория до 52 кг от шампионата в Харков, Украйна.

Във финалната среща Тайсъна от Кукорево, както всички го наричат, победи по точки англичанина Дийн Фаръл с 3:2 съдийски гласа – 29:28, 28:29, 30:27, 27:30, 29:28.

За 20-годишния Асенов това е 4-о европейско злато от общо 5 изиграни финала на шампионати на Стария континент. През 2013 г. той за пръв път стана шампион при юношите на първенството в Анапа (Русия).

Година по-късно загуби финала в Загреб при младежите от Мохамед Али (Вбр), когото разби в спора за титлата при мъжете в Самоков през 2015 г.

Това е втора евротитла за Тайсъна от Кукорево за годината, тъй като през март той стана шампион за мъже до 22 г. в Браила (Румъния). В края на февруари пък Асенов спечели международния турнир за купа „Странджа“ в София.

Той донесе и единствения медал за България от Харков, а заедно със Стефан Иванов (кат. до 56 кг) си спечелиха и квоти за световното първенство в Германия в края на август.

Неведнъж Даниел Асенов е заявявал, че целта му тази година ще е да се качи на европейския и световния връх – първата крачка вече е направена, идва ред на втората.

Каракачанов: В армията не достигат 5600 души

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-krasimir-karakachanov-armia-kabinet-borisov-3-25961411

5600 военнослужещи не достигат в момента в Българската армия. Една от причините за това е ниската начална заплата от 608 лева, посочи министърът на отбраната.

Макрон и Шварценегер обсъдиха в Париж борбата с климатичните промени

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/24/2995297_makron_i_shvarceneger_obsudiha_v_parij_borbata_s/?ref=rss


Френският президент Еманюел Макрон и бившият губернатор на американския щат Калифорния Арнолд Шварценегер са обсъдили вчера в Париж борбата с промените в климата, съобщи БТА, като цитира световните агенции.<br /><br />След края на срещата Шварценегер, основател на организацията Р20 (Региони за климатично действие), призова всички да се включат в "екологичния кръстоносен поход". Защитата на околната среда е въпрос, който отива отвъд политическото разделение ляво-дясно,...

Спор на гардове в къмпинг Каваци приключи в полицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299689

Спор на гардове в къмпинг Каваци приключи в полициятаДесет души - представители на две конкуретни охранителни фирми, са били привикани в полицията в Созопол след спор в къмпинг Каваци в събота следобед. Малко преди 13 ч. в районното управление е получено съобщение от представител на охранителна фирма, отговаряща за охраната на къмпинга за това, че в района му дошли представители на втора охранителна

Даниел Асенов спечели европейската титла по бокс

http://www.moreto.net/novini.php?n=354134

Даниел Асенов защити днес европейската си титла по бокс, научи Moreto.net. Българинът, който боксира в категория до 52 килограма победи на финала в Украйна, англичанина Найъл Фарел с 3:2 съдийски гласа. Това е второ злато в кариерата на 20-годишния българин.

Тихомир Иванов в елита в скока на височина - предоля 230 см

https://www.24chasa.bg/sport/article/6299690

Тихомир Иванов в елита в скока на височина - предоля 230 смСтрахотно представяне записа Тихомир Иванов на европейското отборно първенство във финладския град Вааса. Той победи на скок височина убедително, като постигна и личен рекорд - класиката в дисциплината – 230 см. Тихомир, с треньор Георги Гетов, нямаше сериозна конкуренция и сам си направи състезанието.

"Мерцедес" окупира първа редица на квалификацията в Баку

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/24/2995292_mercedes_okupira_purva_redica_na_kvalifikaciiata_v_baku/?ref=rss


Люис Хамилтън записа 66-ти полпозишън в кариерата си, след като разби конкуренцията в квалификацията за Гран при на Азербайджан. Той изпревари с близо половин секунда съотборника си Валтери Ботас. Трети остана Кими Райконен с "Ферари".<br /><br />Лидерът в световния шампионат Себастиан Фетел се класира едва четвърти, на секунда и две десети зад големия си съперник за титлата.<br /><br />Съботният ден започна лошо за германеца, който получи повреда в третата...

Двама атентатори се самовзривиха в Мосул

http://www.mediapool.bg/dvama-atentatori-se-samovzriviha-v-mosul-news265748.html

Атентатори камикадзе се взривиха в източната част на Мосул, която отново е под контрола на иракската армия, и причиниха смъртта на трима души, съобщиха представители на сигурността и здравните власти, цитирани от Франс прес. Мишена на атаките, станали късно в петък, е бил квартал Мусана, в момент когато хората пазарували за празника Айд ал Фитр, бележещ края на месеца на мюсюлманския пост Рамазан. Първият от атентаторите се взривил точно когато го приближил полицай. Вторият успял да влезе в търговския център и задействал взривното си устройство насред цивилното население, убивайки най-малко двама души и ранявайки деветима. Имало и трети, който бил убит от полицията, преди да задейства жилетката си с експлозиви.  През януари иракските сили прогониха джихадистите от Ислямска държава от Източен Мосул, а сега се опитват да ги изтласкат и от последната им територия в западната част на града. Мосул е последният голям бастион на ИД в Ирак.

Почина една от ранените в зверската катастрофа край Бургас, жертвите вече пет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299659

Почина една от ранените в зверската катастрофа край Бургас, жертвите вече петВодачът на бус объркал пътя и навлязъл в насрещната лента от Ветрен към Бургас Една от ранените в зверската катастрофа край Бургас, по пътя за Ветрен, е издъхнала в болницата, съобщиха от полицията току що. Така жертвите в кървавото меле стават пет. Четирима души загинаха на място, а двама бяха ранени, припомнят от ОД МВР Бургас.

Над 200 мигранти бяха спасени в Гибралтарския проток

http://www.cross.bg/spaseni-migranti-dyshi-1547017.html

/КРОСС/ Бреговата охрана на Испания спаси над 200 мигранти, които са се опитвали да прекосят морето от Северна Африка към Европа, предава AFP. Говорител на испанската държавна Морска спасителна служба заяви, че 224 души, са спасени от 5 лодки в Гибралтарския проток и Алборанско море, които разделят Мароко от Испания. Първите мигранти, са спасени в сутрешните часове. По-късно още 72 души са спасени, след като биват засечени от самолет на Фронтекс.

Председателят на Народното събрание почете храмовия празник на Лопушанския манастир

https://www.24chasa.bg/region/article/6299682

Председателят на Народното събрание почете храмовия празник на Лопушанския манастирНа светлия християнски празник Еньовден, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народните представители от ГЕРБ от 12 Монтански избирателен район Дилян Димитров и Ирена Димова, заместник областният управител на Монтана Нина Петкова, кметът на Община Георги Дамяново Цветелина Александрова и стотици миряни празнуваха храмовия празник

Видео: НАСА празнува 20 години присъствие на Марс

http://www.dnevnik.bg/video/2017/06/24/2995290_video_nasa_praznuva_20_godini_prisustvie_na_mars/?ref=rss


За всеки, роден през последните 20 години, не е имало нито ден, в който американската космическа агенция да не е имала активно присъствие на Марс - в орбитата му или на повърхността му.<br /><br />Две десетилетия операции на НАСА до Червената планета се навършват на 4 юли, когато мисията "Патфайндър" (Pathfinder) успешно спусна малкия робот "Соджърнър" (Sojourner) през 1997г.<br /><br />Осем други орбитални и самоходни апарата успешно достигнаха...

БСП открива партийна телевизия през октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=354133

БСП ще открие партийна телевизия през октомври. Това обявиха от ръководството на партията след пленума днес. Пленумът реши партията да поиска от държавата 10 години право на ползване на паметника "Бузлуджа". Партията ще предложи проектозакон за смесена избирателна система.

Партийна телевизия на БСП ще започне излъчване през есента

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/24/2995281_partiina_televiziia_na_bsp_shte_zapochne_izluchvane/?ref=rss


БСП ще прави партийна телевизия. Очаква се тя да заработи през октомври. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус". "Едно е ясно, няма да е в ЦУМ", коментира Нинова.<br /><br />Преди години оттам излъчваше телевизията на Георги Гергов, който след скандала за срещата в кабинета му на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, известна като "ЦУМ-гейт" бе принуден да напусне ръководството на левицата.<br...

Нана призна, че отново има рак

https://www.vesti.bg/bulgaria/nana-prizna-che-otnovo-ima-rak-6070727

Водещата сподели, че пет години след първата такава битка, трябва да я води пак

Нападателят от Манчестър е използвал „Ютуб“, за да създаде взривното устройство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299653

Нападателят от Манчестър е използвал „Ютуб“, за да създаде взривното устройствоСамоубийственият нападател от Манчестър е използват видеоклипове от „Ютуб“ и други уебсайтове, за да създаде устройството, което уби 22 души, пише британският вестник The Times, цитиран от "Фокус". Салман Абеди е гледал клипове в „Ютуб“, видео платформата на „Гугъл“, за изграждането на самоделно взривно устройство.

Пепе си поиска 12,5 милиона евро от Бешикташ

https://offnews.bg//futbol/pepe-si-poiska-12-5-miliona-evro-ot-beshiktash-658988.html

34-годишният португалски бранител Пепе, чийто договор с Реал Мадрид изтича след седмица, си поиска колосалните 12,5 милиона евро от турския Бешикташ.

Португалецът, който е близък с Кристиано Роналдо, явно е прихванал от неговата финансова прагматичност.

Пепе е пожелал бонус от 2,5 милиона евро само за подписването на договора за две години.

Отделно от това той е преценил, че заплатата му трябва да е 5 милиона евро годишно.

В Бешикташ са склонни да удовлетворят претенциите му.

Представителят на клуба Ахмет Бюлут пътува до Лисабон за преговори. Той се похвали, че турският гранд е много близо до договор с играча.

До последно се смяташе, че Пепе ще продължи кариерата си в Пари Сен Жермен и дори се спекулираше, че увещава и Роналдо да го последва.

Британски депутати от всички партии в съюз срещу Тереза Мей

http://dnes.dir.bg/news/velikobritania-deputati-tereza-mey-brekzit-25961346

Депутати от всички партии вече планират съюз, за да победят плановете на Тереза Май за „твърд Брекзит“.

Титла за България на Европейското по бокс

http://www.cross.bg/specheli-posledovatelno-shtilyanov-1547013.html

/КРОСС/ Даниел Асенов стана европейски шампион при мъжете за втори пореден път, съобщава БТВ. На финала в категория до 52 кг на първенството в Харков (Украйна) българският състезател победи с 3:2 съдийски гласа англичанина Дийн Фаръл. Така 20-годишния боксьор, който от началото на тази година триумфира последователно на Купа "Странджа" и на европейското първенство за младежи до 22 г., спечели втора поредна европейска титла. Известният с прякора Тайсъна се превърна и в първия българин след Димитър Щилянов, който триумфира на два поредни континентални шампионата. Щилянов спечели последователно титлите в Перн през 2002 г. и Пула 2004 г.

Благо Георгиев се завърна в "Оренбург" (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6299668

Благо Георгиев се завърна в "Оренбург" (ВИДЕО)Българският лидер на "Оренбург" през миналия сезон Благо Георгиев се завърна в руския клуб. На летище "Никола Тесла" в Белград 35-годишният офанзивен футболист бе посрещнат от администратора на отбора. "Оренбург" е на подготвителен лагер в базата на Сръбския футболен съюз край столицата на западната ни съседка.

Над 300 младежи от Македония искат да учат в български университет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299677

Над 300 младежи от Македония искат да учат в български университетНад 300 младежи от Република Македония имат желание да се обучават в български университети, съобщават от пресцентъра на МВнР. Посолството на България в Скопие е организирало петдневна кампания за подаване на документи за кандидатстване в български висши учебни заведения на младежи от Република Македония. От 16 до 20 юни 2017 г.

7 жертви на пътя в Бургаско за денонощие! 22-годишен помориец е един от загиналите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Ao7Up7THy5Y/

На 23.06.т.г. около 10.50 ч. на пътя между Поморие и Ахелой, в района на „Солниците”, случайно минаващ помориец забелязал в канавката мотоциклет и тяло на човек. Установено е, че трупа е на 22 годишния Димитър Ц. от Поморие, а мотоциклета е – „Хонда CB 600 F”, с бургаска регистрация, закупен от Димитър на 26.05.т.г. с договор за покупко-продажба, но непрехвърлен в законовия срок. Датата, часа и причините за настъпилия тежък пътен инцидент са в процес на изясняване, съобщиха от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24.06.т.г. около 13.03.т.г. по пътя Бургас – Малко Търново, малко след Звездец в посока Малко Търново, в условията на десен завой, мотоциклетист се удря челно в лек автомобил с чуждестранна регистрация, пътуващ към Бургас, като от удара отскача и се блъска във втори лек автомобил. От инцидента на място е загинал мотоциклетиста.

На 24.06.т.г. около 13.55 ч. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, в района на км. 488 +0, възниква тежък пътен инцидент, при който л.а. „Фиат Пунто”, с бургаска регистрация, управляван от 68 годишна жена, навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват автомобили от Бургас в посока София / вероятно навлизането е осъществено при вход за кв. „Ветрен” непосредствено до края на автомагистрала „Тракия”/, като допуска челен сблъсък с л.а. „Рено Сценик”, със софийска регистрация, управляван от 46 годишния В.А. от София. Вследствие на инцидента е засегнат и още един лек автомобил – „Опел Корса”, с кърджалийска регистрация, управляван от 42 годишния Я.С. С л.а. „Фиат” се придвижвали две жени – на 74 и 62 години и двама мъже – на 87 и 78 години, които заедно с 68 годишната водачка загубили живота си / четирима от тях починали на място, а една от жените починала впоследствие в болницата от нараняванията си/. Водачът на л.а. „Рено” – В.А. е откаран и настанен за лечение в отделение „Реанимация” на болница „Бургасмед” с повърхностна травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак / в областта на капачката на коляното и бедрото/. Движението в пътната отсечка продължава да е затруднено, като трафика се отбива през надлез „Джъмбо” в посока „ЛУКОЙЛ”, с. Свобода, Камено и автомагистрала „Тракия”.

Каракачанов: ГЕРБ ще се съгласят за връщането на казармата

https://www.actualno.com/politics/karakachanov-gerb-shte-se-syglasjat-za-vryshtaneto-na-kazarmata-news_618775.html

Във времето ГЕРБ ще се съгласят, защото и те виждат какво се случва по света. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти по отношение на казуса с връщането на наборната служба. Незаетите места за кадрови военнослужещи в българ

Втора европейска титла за боксьора Даниел Асенов

http://frognews.bg/news_137096/Vtora-evropeiska-titla-za-boksjora-Daniel-Asenov/

Даниел Асенов стана европейски шампион по бокс при мъжете за втори пореден път. Състезателят ни в категория до 52 кг победи с 3:2 съдийски гласа англичанина Нийл Фарел на шампионата на Стария континент в Харков, Украйна.

Похитилият майка си и сина си остава в ареста, но не заради отвличане

http://www.cross.bg/zhekov-martin-maiika-1547012.html

/КРОСС/ Съдът остави в ареста 36-годишния Мартин Жеков, който се барикадира в апартамент в Бургас и държа за заложници повече от 20 часа 3-годишния си син и 75-годишната си майка, предава БТВ. Мярката за неотклонение на бургазлията бе гледана днес. Мъжът бе задържан в четвъртък след намеса на специални части на МВР. Участие в спасителната акция взеха психолози, пожарникари и други. Накрая полицаите са атакували апартамента през прозореца. Съобщение за семеен скандал в полицията е получено още в сряда тази седмица. При идването на органите на реда от дома е изведена жената, с която Мартин Жеков живеел на семейни начала. След нея мъжът залостил вратата на жилището с дървена преграда. Пред съда днес той отрече да е отвличал сина си или да е държал майка си затворена против волята ѝ. Не му бе и отправено обвинение затова, че ги е похитил. Обвинението, повдигнато срещу Мартин Жеков, е за отправени заплахи към полицейски служители и отказ да изпълни тяхно разпореждане.    

Макрон и Меркел ще ръководят обновяването на ЕС след Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299658

Макрон и Меркел ще ръководят обновяването на ЕС след БрекзитПрезидентът на Франция Еманюел Макрон и канцлерът на Германия Ангела Меркел използваха срещата на върха в Брюксел в петък, за да отправят недвусмислено послание: техните страни смятат да ръководят обновяването на Европейския съюз след Брекзит, предава France 24, цитира "Фокус". Макрон и Меркел проведоха съвместна пресконференция след срещата си с

Неканен гост: Говедо прекъсна мач на Ботев Пловдив (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/nekanen-gost-govedo-prekysna-mach-na-botev-plovdiv-video-2032677

Неканен гост прекъсна контролата на Ботев Пловдив с кипърския АЕЛ. Говедо нахлу на терена, възползвайки се от разсеяността на стопанина си. Няколко минути по-късно животното било последвано и от кучета, пише Ruptly.

Четириногите не донесоха успех на

Жена е в кома след инцидент на плажа в Приморско

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zhena-e-v-koma-sled-incident-na-plazha-v-primorsko-2032675

Жена е приета в кома в Бургаската болница след инцидент на Северния плаж в Приморско. В 15. 15 ч. е подаден сигнал за инцидент с жена във водата на Северния плаж в Приморско, съобщи

Източен Тимор върна в Индонезия избягал нашенец

http://dnes.dir.bg/news/prestapnost-balgarin-indonezia-iztochen-timor-25961267

Властите в Източен Тимор съобщиха, че са изпратили обратно в Индонезия двама от чужденците /българин и индиец/, избягали от затвор на остров Бали.

Няма да има промени в експертизата за ТЕЛК

http://www.cross.bg/ekspertiza-zdravnata-meditzinskata-1547011.html

/КРОСС/ Медицинската експертиза в ТЕЛК ще се осъществява както досега - от лекари. Това заяви в Смолян председателят на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова. Тя е гост на фолклорния фестивал за хората с увреждания, който започна днес. Повод за нейното изказване бе изявлението на инвалиди в областния град, че готвят протести, заради опасения, че занапред освидетелстването ще се прави от НОИ - от социални работници, а не от лекари. "Наредбата за медицинската експертиза, която беше атакувана и свалена в съда, е вече факт и във вторник ще бъде публикувана в Държавен вестник. Процедурите, по които се получават ТЕЛК-ови решения, ще текат нормално и безпрепятствено за всички вас. Никаква промяна в системата на медицинската експертиза няма да се случи без вашето активно участие и без да бъде чуто вашето мнение." - подчерта д-р Дариткова. Председателят на здравната комисия гарантира, че предвидените промени в законовата уредба са в интерес на хората, които действително имат специфични потребности.

Празнуват лъвски рожден ден във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354121

Рожден ден на лъва Симба ще се проведе на утре-25 юни, от 10.30 часа в зоопарка във Варна, припомня Moreto.net. За всички посетители са предвидени изненади, лакомства и награди. Рожденият ден се организира от осиновителя на лъва.

Радеви в Гърция. Президентът получи Ордена на Спасителя (снимки)

https://offnews.bg//politika/radevi-v-gartcia-prezidentat-poluchi-ordena-na-spasitelia-snimki-658986.html

България и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето.

Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Атина, помолен да коментира резултатите от първата си визита в страна от Югоизточна Европа. Българският държавен глава подчерта, че с добрите си двустранни отношения България и Гърция създават „не просто ос на стабилност, а ос на перспективата за целия регион“.

„Тази връзка дава пример и надежда за всички останали държави, че на Балканите може да има добросъседство, мир и реално ползотворно сътрудничество“, заяви Румен Радев.

По време на разговорите си в Атина президентът Радев е получил уверение, че ще се вложи още по-голямо усилие за усъвършенстване на граничния контролно-пропускателен режим, за развитие на инфраструктурата, отварянето на нови ГКПП, свързващи двете държави и особено на ГКПП „Рудозем – Ксанти“. „Получих уверение, че няма да има забавяне на реализацията на междусистемната газова връзка между България и Гърция“, посочи още държавният глава.

Румен Радев отново призова за засилване на партньорството между България и Гърция за пресичане на нелегалната миграция и в борбата с тероризма, като реална стъпка за повишаване на сигурността в нашия регион.

По време на визитата си в Атина президентът Румен Радев беше удостоен от своя гръцки колега президента Прокопис Павлопулос с най-висшето държавно отличие на Република Гърция “Голям кръст на Ордена на Спасителя”.



През втория ден от държавното си посещение в Република Гърция президентът Румен Радев посети Акропола в Атина и Музея на Акропола. В Гърция президентът е придружаван от първата дама - Десислава Радева. 

Радеви в Гърция. Президентът получи Ордена на Спасителя

https://offnews.bg//politika/radevi-v-gartcia-prezidentat-poluchi-ordena-na-spasitelia-658986.html

България и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето.

Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Атина, помолен да коментира резултатите от първата си визита в страна от Югоизточна Европа. Българският държавен глава подчерта, че с добрите си двустранни отношения България и Гърция създават „не просто ос на стабилност, а ос на перспективата за целия регион“.

„Тази връзка дава пример и надежда за всички останали държави, че на Балканите може да има добросъседство, мир и реално ползотворно сътрудничество“, заяви Румен Радев.

По време на разговорите си в Атина президентът Радев е получил уверение, че ще се вложи още по-голямо усилие за усъвършенстване на граничния контролно-пропускателен режим, за развитие на инфраструктурата, отварянето на нови ГКПП, свързващи двете държави и особено на ГКПП „Рудозем – Ксанти“. „Получих уверение, че няма да има забавяне на реализацията на междусистемната газова връзка между България и Гърция“, посочи още държавният глава.

Румен Радев отново призова за засилване на партньорството между България и Гърция за пресичане на нелегалната миграция и в борбата с тероризма, като реална стъпка за повишаване на сигурността в нашия регион.

По време на визитата си в Атина президентът Румен Радев беше удостоен от своя гръцки колега президента Прокопис Павлопулос с най-висшето държавно отличие на Република Гърция “Голям кръст на Ордена на Спасителя”.



През втория ден от държавното си посещение в Република Гърция президентът Румен Радев посети Акропола в Атина и Музея на Акропола. В Гърция президентът е придружаван от първата дама - Десислава Радева. 

Нови самоубийствени атентати със загинали в Мосул

http://frognews.bg/news_137095/Novi-samoubiistveni-atentati-sas-zaginali-v-Mosul/

Атентатори камикадзе се взривиха в източната част на Мосул, която отново е под контрола на иракската армия, и причиниха смъртта на трима души, съобщиха представители на сигурността и здравните власти.

Даниел Асенов-Тайсъна европейски шампион по бокс

https://www.24chasa.bg/sport/article/6299662

Даниел Асенов-Тайсъна европейски шампион по боксДаниел Асенов-Тайсъна стана за втори път европейски шампион по бокс. В Харков, Украйна, той успя да спечели с 3:2 съдийски гласа срещу англичанина Найъл Дийн Фарел. Съдията от Иран даде 29:28 за българина, този от Турция 30:27, а този от Казахстан повтори 29:28, което донесе титлата на Асенов. Кореецът и германецът предпочетоха съперника му.

Един загинал и няколко ранени при експлозия на фойерверки в Мексико

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299655

Един загинал и няколко ранени при експлозия на фойерверки в МексикоВ петък един човек е загинал, а деветима други са били ранени при експлозия на фойерверки, превозвани в камион, в град в централната част на Мексико, предава ABC News, цитирани от "Фокус". Взривът се е случил по време на религиозни празненства, съобщи мексиканското правителство. Властите също така уточниха,

Радев: Заедно с Гърция сме ос на перспективата за Балканите

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-gartzia-umen-adev-prezidentat-radev-25961239

България и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето.

Всички британски партии се обединяват в завера срещу Тереза Мей

http://www.cross.bg/pazar-edinniya-izbori-1547010.html

/КРОСС/ Депутати от всички партии вече планират съюз, за да победят плановете на Тереза Май за „твърд Брекзит", твърди в. „Индипендънт", позовавайки се на свои източници в парламента. Според изданието, парламентаристите ще дадат знак на Брюксел, че искат „по-мек" изход, притеснени, че плановете на премиера са равнозначни на бедствие за Великобритания. Проевропейският консерватор Анна Субри заяви пред вестника: „Ние си говорим един с друг и ще продължим да го правим - това е нещо, което надхвърля обичайни партийни политически съображения". Страховете се засилиха, след като Мей претърпя конфронтация в Брюксел, когато Европейският съюз не прие с широко отворени обятия "щедрото предложение" за съдбата на гражданите на ЕС, като предупреди, че това ще влоши състоянието им. Някои от депутатите искат да запазят Великобритания в единния пазар на ЕС и в митническия съюз, макар че други може да не са склонни да стигнат дотам. Една от целите ще бъде законопроектът за имиграцията, тъй като степента на новия контрол може да бъде от решаващо значение за определяне оставането на Лондон в единния пазар. „Аз работя с всички. Надяваме се, че нещо конкретно ще излезе от това, защото сме в един от най-важните за страната моменти от десетилетия насам", добави Субри

Каракачанов: Увеличението на заплатите ще запълни незаетите места в армията

http://frognews.bg/news_137094/Karakachanov-Uvelichenieto-na-zaplatite-shte-zapalni-nezaetite-mesta-v-armiiata/

Въпросът с недокомплекта на армията може да се реши, ако се увеличат заплатите им. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти на Айдушкото сборище край троянското село Балканец, където присъства на 15-тото издание на Празника на билките.

Незабравимият Еньо Кръстовчев празнува имен ден

https://offnews.bg//futbol/nezabravimiat-enio-krastovchev-praznuva-imen-den-658982.html

Навръх Еньовден, най-опитният футболист в отбора на Марек през изминалото първенство на ЮЗ трета лига Еньо Кръстовчев празнува днес имен ден.

Колоритен нападател, който феновете на футбола го помнят най-вече с изявите му с фланелката на Левски. На "Герена" Еньо беше меко казано спорна личност.  

В моментите, в които той не беше контузен, привържениците на "сините" не пропускаха да се шегуват, подиграват, насърчават, та дори и пеят от трибуните по негов адрес.  

Отдадеността, която Еньо показваше по време на мач сякаш компенсираше всички забавни грешки, подхлъзвания в ключови моменти и фрапантни пропуски.

Благодарение на това, редовно се чуваше провикването "Ееееньоооо, Еееееньооо...", което много прилича на призива, който феновете на Барселона отправят към аржентинската си суперзвезда Лионел Меси по време на мач.

Кръстовчев преминава в състава на Левски през зимния трансферен прозорец на 2008 г. за сумата от 70 000 лева, подписвайки за 2.5 години. На 2 март 2008 г. в дебютният си мач вкарва гол, който се оказва и победен за победата над Вихрен с 1:0.

На 12 март 2008 г. влиза като резерва в 1/4-финала срещу Литекс, загубен от Левски с дузпи 4:3. Еньо, въпреки че излиза на обезболяващи инжекции, успява да вкара дузпата си.

На 17 май 2008 г. в края на сезона в мач срещу Славия пред празни трибуни, нападателят вкарва 7-ото си попадение с екипа на "сините" и 9-о за сезона – това му отрежда място в Топ 10 при голмайсторите на "А Група".

Тълкуването на сънища от древни времена до модерния контекст

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6297810

Тълкуването на сънища от древни времена до модерния контекст„Нов български съновник” е на пазара от 2000 г. и се е доказал като един от най-добрите в областта на съновиденията и съногаданията. Предимството му е, че кратко и ясно обяснява символиката на различни предмети. Освен това е много удобно структуриран – по азбучен ред. Предговорът към съновника е написан от съставителката – Тамара Велинден.

Япония ще задейства споразумението за свободна търговия с ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=354126

Японският премиер Шиндзо Абе обеща да ускори процеса на подготовка за подписване на споразумение за свободна търговия с Европейския съюз. Ръководителят на японското правителство заяви това по време на посещение в град Кобе, където посети Центъра за регенеративна медицина.

Радев: Няма политическа воля за борба с корупцията по високите етажи

http://frognews.bg/news_137093/Radev-Niama-politicheska-volia-za-borba-s-koruptsiiata-po-visokite-etaji/

”Не виждам достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта”, заяви президентът Румен Радев по повод готвената съдебна реформа.

Каракачанов обяви, че в армията има 5600 свободни места

http://www.mediapool.bg/karakachanov-obyavi-che-v-armiyata-ima-5600-svobodni-mesta-news265747.html

Незаетите места за кадрови военнослужещи са 5600. Големият проблем е, че от тези, които кандидатстват, около 30-40% се оказват негодни по здравословни или образователни причини. Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в троянското село Балканец, където участва в Празника на билките. По думите му военното министерство вече има разчети за повишаване на заплатите и предстоят разговори с министъра на финансите Владислав Горанов. В момента войниците постъпват на служба с 608 лева заплата и 120 лева порцион.

Президентът: България и Гърция доказахме, че може да има добросъседство на Балканите

http://www.cross.bg/gurtziya-radev-bulgariya-1547008.html

/КРОСС/ България и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Атина, помолен да коментира резултатите от първата си визита в страна от Югоизточна Европа. Българският държавен глава подчерта, че с добрите си двустранни отношения България и Гърция създават „не просто ос на стабилност, а ос на перспективата за целия регион". „Тази връзка дава пример и надежда за всички останали държави, че на Балканите може да има добросъседство, мир и реално ползотворно сътрудничество", заяви Румен Радев. По време на разговорите си в Атина президентът Радев е получил уверение, че ще се вложи още по-голямо усилие за усъвършенстване на граничния контролно-пропускателен режим, за развитие на инфраструктурата, отварянето на нови ГКПП, свързващи двете държави и особено на ГКПП „Рудозем - Ксанти". „Получих уверение, че няма да има забавяне на реализацията на междусистемната газова връзка между България и Гърция", посочи още държавният глава. Румен Радев отново призова за засилване на партньорството между България и Гърция за пресичане на нелегалната миграция и в борбата с тероризма, като реална стъпка за повишаване на сигурността в нашия регион

Жена, пострадала в кървавия сблъсък край Бургас, е в реанимация

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299645

Жена, пострадала в кървавия сблъсък край Бургас, е в реанимацияЖена на видима възраст около 40 г. е приета в реанимация на УМБАЛ Бургас, лекари се борят за живота й. Тя е с травми по цялото тяло, в тежко състояние. В същата болница не е приеман друг от ранените в мелето, станало по пътя Бургас-Ветрен,  в района на Чикън груп, уточниха от здравното заведение. Както 24 часа писа,

Шансът за реформа на еврозоната

http://www.investor.bg/evropa/334/a/shansyt-za-reforma-na-evrozonata-240998/

Подобряващата се икономика и изборът на Макрон за президент на Франция са възможност, която може да не се появи втори път

Мексикански журналисти и активисти са подслушвани от правителството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299647

Мексикански журналисти и активисти са подслушвани от правителствотоМексиканската прокуратура е започнала разследване срещу правителството по подозрение, че то е шпионирало водещи журналисти, активисти по правата на човека и агитатори против корупцията. До разследването се стигна, след като група от 76 журналисти и активисти подадоха общ иск, твърдейки, че на телефоните им е била инсталиран високотехнологичен

Радев: Отношенията между България и Гърция задават перспективата за региона на Балканите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299636

Радев: Отношенията между България и Гърция задават перспективата за региона на БалканитеБългария и Гърция доказаха, че две държави и два народа могат да загърбят проблемите от миналото, да имат конструктивно настояще и да гледат напред в бъдещето. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Атина, помолен да коментира резултатите от първата си визита в страна от Югоизточна Европа.

Радев иска единен орган за борба с корупцията

http://dnes.dir.bg/news/koruptzia-umen-adev-prezidentat-radev-25961126

Президентът Румен Радев призова да бъде създаден единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Габи Петрова се размина с победа на европейското, но Тихомир Иванов ни донесе голямата радост

https://offnews.bg//leka-atletika/gabi-petrova-se-razmina-s-pobeda-na-evropejskoto-no-tihomir-ivanov-ni-658987.html

Само четири сантиметра на достигнаха на Габриела Петрова да запише първа победа за България на Европейското отборно първенство от Първа лига, което се провежда във финландския град Вааса. Малко по-късно обаче дебютният ни успех стана факт балгодарение на Тихомир Иванов в скока на височина, който покри и норматив за световното през август в Лондон.

Габи подобри личния си рекорд за сезона, след като постигна 13.98 м (+0.7 м/сек) в най-добрия си трети опит.

В другите си три излизания в сектора днес Петрова постигна два пъти по 13.86 м и един фаул.

Победата постигна европейската шампионка Патрисия Мамона (Португалия) с 14.02 м (+1.2 м/сек), а трета се нареди румънката Елена Андреа Пантирю с 13.80 м (+0.3 м/сек).

Георги Иванов донесе нови девет точки на България. Националният ни рекордьор в тласкането на гюле постигна 19.10 м в най-добрия си опит и с този резултат зае четвърто място. Победата с нов национален рекорд на Португалия от 21.56 метра записа Цанко Арнаудов.

Моника Георгиева се нареди 11-а в бягането на 800 метра при дамите с 2:10.06 мин. Победата с 2:02.36 мин заслужи шведката Ловиса Линд.

Плевенчанинът Тихомир Иванов пък донесе първа победа на България. Финалистът от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година направи най-силното състезание в кариерата си и за първи път премина границата от 2.30 метра в скока на височина.

Възпитаникът на треньора Георги Гетов си осигури победата още на 2.23 м, но след това качи летвата на 2.26 м, където след един неуспешен опит реши да премине на 2.28 м. Там плевенчанинът се справи от раз и се стигна до 2.30 м.

След два неуспеха, Иванов успя да се справи с 2.30 м от третия път и покри норматива за участие на Световното първенство в Лондон през август, който е точно 2.30 м. С този резултат българинът вече дели пето място в планетарната ранглиста за сезона с още няколко състезатели.

Малко не достигна на Габриела Петрова за победа на европейското

https://offnews.bg//leka-atletika/malko-ne-dostigna-na-gabriela-petrova-za-pobeda-na-evropejskoto-658987.html

Само четири сантиметра на достигнаха на Габриела Петрова да запише първа победа за България на Европейското отборно първенство от Първа лига, което се провежда във финландския град Вааса.

Габи подобри личния си рекорд за сезона, след като постигна 13.98 м (+0.7 м/сек) в най-добрия си трети опит.

В другите си три излизания в сектора днес Петрова постигна два пъти по 13.86 м и един фаул.

Победата постигна европейската шампионка Патрисия Мамона (Португалия) с 14.02 м (+1.2 м/сек), а трета се нареди румънката Елена Андреа Пантирю с 13.80 м (+0.3 м/сек).

Георги Иванов донесе нови девет точки на България. Националният ни рекордьор в тласкането на гюле постигна 19.10 м в най-добрия си опит и с този резултат зае четвърто място. Победата с нов национален рекорд на Португалия от 21.56 метра записа Цанко Арнаудов.

Моника Георгиева се нареди 11-а в бягането на 800 метра при дамите с 2:10.06 мин. Победата с 2:02.36 мин заслужи шведката Ловиса Линд.

Атентаторът от Манчестър сглобил бомбата с инструкции в интернет

http://www.cross.bg/manchestur-atentatorut-abedi-1547007.html

/КРОСС/ Атентаторът от Манчестър е сглобил бомбата си чрез инструкции във видео портала YouTube. Това съобщава „Таймс", като се позовава на свои източници близки до разследването. При атаката край „Манчестър арена" загинаха 22-ма души, а над 70 бяха ранени. Извършителят беше идентифициран като 22-годишния Салман Абеди, а една от най-големите въпросителни пред разследващите бе дали е действал сам или е бил част от терористична клетка, като доводите за последното бяха именно, че той не би следвало да може сам да сглоби взривното устройство. Според „Таймс" обаче в историята на отваряните сайтове от Абеди е открито, че е гледал клипове в YouTube, на които ясно се показва как да се произведе бомба - какви материали, каква химическа смес да се използват. Изданието припомня, че само няколко дни след атентата в Манчестър бяха показани и други подобни клипове от същия сайт, както и от Фейсбук, на които се показва как да се направи бомба.  

Всички депутати на Марешки се отказват от имунитетите си

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vsichki-deputati-na-mareshki-se-otkazvat-ot-imunitetite-si-2032669

Всички членове на парламентарната група на ВОЛЯ се отказват от депутатските си имунитети, съобщи в интервю за NOVA народният представител Пламен Христов, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че това е знак, че народните представители от партията не се притеснява

НА ЖИВО: Григор Димитров - Фелисиано Лопес

https://www.actualno.com/tennis/na-jivo-grigor-dimitrov-felisiano-lopes-news_618767.html

Днес Григор Димитров излиза в 1/2-финална среща на турнира в Куинс, който е загрявка за третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън. Съперник на ракета №1 на България по пътя към финала ще е испанецът Фелисиано Лопес. Преди мача Григор Димитров продължава добрите си

Ким Карадашиян купи на търг часовник на Джаки Кенеди

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6299626

Ким Карадашиян купи на търг часовник на Джаки КенедиКим Кардашиян е участничката в неотдавнашния търг на "Кристис", която платила 379 500 долара за златния часовник "Картие", носен някога от първата дама на САЩ Джаки Кенеди, съобщи Контактмюзик, цитита БТА. Сайтът за знаменитости TMZ.com пояснява, че Ким участвала като анонимен купувач в търга и платила тройно по-голяма от очакваната за лота сума.

Истанбул отново забрани гей парада

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/24/2995278_istanbul_otnovo_zabrani_gei_parada/?ref=rss


За втора поредна година валийството - областната управа на Истанбул, забрани "Парада на гордостта", който членовете на ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) планират да проведат утре в централния квартал "Бейоглу", съобщи БТА.<br /><br />Миналата година валийството забрани провеждането на парада от съображения за сигурност, след като през 2015 г "Парадът на гордостта" бе прекъснат от полицията, която се наложи да употреби...

Спешният контрацептив в Полша вече само с рецепта

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/24/2995255_speshniiat_kontraceptiv_v_polsha_veche_samo_s_recepta/?ref=rss


Полският президент Анджей Дуда подписа закон, ограничаващ достъпа до "хапчето на утрешния ден", което вече ще може да се купува само с рецепта, се казва в официално комюнике, цитирано от АФП, предаде БТА.<br /><br />Нормативният акт срещу спешния контрацептив бе прокаран по инициатива на управляващата консервативна католическа партия "Право и справедливост", чийто кандидат Дуда бе избран за държавен глава.<br /><br />Предишното либерално правителство...

Написахме книга за алкохола, за да разберем защо човекът е толкова упорит пияч

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6298798

Написахме книга за алкохола, за да разберем защо човекът е толкова упорит пиячПиенето е бягство от скуката да бъдеш само себе си, пишат двамата автори в “Пиещият човек в света на кръчмата” - “Пиещият човек в света на кръчмата” е забавното заглавие на новата ви книга. Защо двамата решихте да пишете книга за алкохола? Как ви хрумна? Валери Стефанов: Идеята за подобна книга следва да се роди в кръчмата и рожденото място на

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=354129

През нощта времето ще бъде ясно. Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30°. Температурата на морската вода е 21-25°.

Над 300 младежи от Р. Македония искат да следват в български университети

http://www.eurochicago.com/2017/06/nad-300-mladezhi/

Посолството на Р. България в Скопие организира петдневна кампания за подаване на документи за кандидатстване в български висши учебни заведения на младежи от Р. Македония, съобщи пресцентърът на МВнР. От 16 до 20 юни 2017 г. 198 младежи подадоха документи за кандидатстване на място в дипломатическата мисия.

БСП показа изборния си закон

http://frognews.bg/news_137092/BSP-pokaza-izborniia-si-zakon/

„От БСП сме изключително последователни в политиките си, включително и по темата, свързана с промяната на изборната система. От месеци предлагаме нашата теза за смесена мажоритарно – пропорционална система. Тя дава възможност да отговорим на очакванията на хората от референдума за мажоритарен избор, но и да се запази държавността, институциите и парламентаризмът в България.” Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, след заседание на Националния съвет на партията.

7,5 пъти повече самотни деца-мигранти са влезли в България тази година

http://www.cross.bg/bulgariya-godina-kuneva-1547006.html

/КРОСС/ Общо 7,5 пъти се е повишил броят на непридружените деца-мигранти, които се регистрират в България. Според статистиката за миналата година те са били 80, а към момента те са 600. Това заяви пред журналисти във Велико Търново Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, предаде „Фокус". По думите ѝ увеличението се обяснява с наднационални процеси, които обхващат цяла Европа и България няма как да бъде изолирана от тях. „Това е едно изключително предизвикателство за всички отговорни институции, защото на тези деца трябва да може се предложи адекватна подкрепа, адекватен подслон и включване в образователната система, както и здравна грижа", коментира още председателят на ДАЗД. Тя обясни, че в повечето случаи се търсят начини да се открие семейството, но това често е невъзможно. В процеса се включват всички институции, които имат някакво отношение към правата на децата. Работи се за изготвянето на краткосрочни механизми, средносрочни цели и дългосрочна политика. „Това, което успяхме да направим в много кратки срокове беше разработването на алгоритъм, при който, администрацията на местно ниво да има много опростени ходове, с които се спестява административната тежест. Той е готов и ще бъде огласен следващата седмица", посочи Офелия Кънева

Челен удар взе пет живота, 7 жертви в Бургаско

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/chelen-udar-vze-pet-zhivota-7-zhertvi-v-burgasko-6070726

На място са загинали четирима души, а една жена по-късно е починала в болницата. При още една катастрофа в Бургаско е загинал моторист

Четирима загинаха на място, шест жертви за две катастрофи

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/chetirima-zaginaha-na-miasto-shest-zhertvi-za-dve-katastrofi-6070726

На място са загинали четирима души, а една жена по-късно е починала в болницата. При още една катастрофа в Бургаско е загинал моторист

БСП работи по проект за телевизия

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bsp-raboti-po-proekt-za-televiziia--241816/

Партията ще внесе следващата седмица законопроект за Изборен кодекс, в който се предлага смесена мажоритарно-пропорционална система

Кукери гониха злото на Петропавловския събор край Лясковец

https://www.24chasa.bg/region/article/6299615

Кукери гониха злото на Петропавловския
събор край ЛясковецБлизо 4000 певци и музиканти от цяла България се надпяват и надиграват край Луясковец. На поляните край Петропавловския манастир бе открито четиринадесетото издание на Националния събор на народното творчество. Над 200 фолклорни групи от всички краища на страната се изявяват на двете фестивални сцени.

Полицията: Няма напрежение в къмпинг Каваците

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299625

Полицията: Няма напрежение в къмпинг КавацитеНяма напрежение в къмпинг "Каваци" край Созопол, съобщиха от пресцентъра на Областната полицейска дирекция по повод разпространили се слухове по-рано днес, че Митко Каратиста е влетял с 20 души охрана и се очакват ексцесии. Проверка е установила, че размирици в къмпинга няма, а летовниците си почиват необезпокоявано.

Черна събота в Бургаско: Тежки катастрофи взеха седем жертви

//dariknews.bg/novini/bylgariia/cherna-sybota-v-burgasko-tezhki-katastrofi-vzeha-sedem-zhertvi-2032641

Две тежки катастрофи отнеха шест човешки живота само за ден в Бургаско. Пътен инцидент на изхода на Бургас се превърна в истинска касапница. Злополуката станала към 13.55 ч. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, в района на км. 488 +0. Инцидентът е предизвикан, след като лек автомобил „Фи

Влиза ли Слави Трифонов в политиката?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/vliza-li-slavi-trifonov-v-politikata-2032667

Онлайн петиция в подкрепа на инициирания от "Шоуто на Слави" референдум, окончателно обявен от съда за незадължителен, и последните концерти на Трифонов под наслов "Има такъв народ" станаха повод за нови спекулации в медиите, че телевизионният водещ ще основе политическа партия, пи

Ердоган: Няма да допуснем автономия в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299570

Ердоган: Няма да допуснем автономия в СирияПрезидентът Реджеп Ердоган отправи предупреждение към САЩ, че въоръжените сили на Турция няма да допуснат създаването на нова държава на територията на Северна Сирия, предаде БГНЕС. Ние предупредихме Америка и други държави да не правят подобни планове, ако допуснат възможността за нова държава, ще стане доста различно и те ще бъдат запомнени с

Над 300 македонци кандидатстват за български университети

http://www.cross.bg/mladezhi-bulgarski-dokymenti-1547005.html

/КРОСС/ Над 300 македонски младежи искат да учат висше образование в България, обявиха от Министерството на външните работи. Посолството на страната ни в Скопие вече организира петдневна кампания за подаване на документи за кандидатстване в български висши учебни заведения на младежи от Република Македония. От 16 до 20 юни 2017 г. 198 младежи подадоха документи за кандидатстване на място в дипломатическата мисия. Документи на чуждестранни младежи от български произход и/или граждани на Република Македония (съгласно Постановленията на Министерския съвет 103 и 228) ще бъдат приемани и в София на 5 и 6 юли 2017 г. в сградата на висше транспортно училище „Тодор Каблешков". Очаква се в рамките на тази кампания документи да подадат още около 130 кандидат-студенти. Студентите, обучаващи се по тези две постановления, получават месечна стипендия в размер на 150 лева през първата година на обучение, а при успех над 4.00 тази стипендия се запазва и за следващите етапи на следването. Предпочитаните от кандидат-студентите специалности са „медицина" и „дентална медицина". Дипломатическата ни мисия в Скопие организира и безплатни курсове за подготовка на кандидат-студентите от Република Македония по български език и история по линия на Националната програма „Роден език и култура зад граница" на Министерството на образованието и науката. В курсовете са участвали над 200 младежи.  

Над 300 младежи от Македония искат да учат в български университети

https://offnews.bg//sviat/nad-300-mladezhi-ot-makedonia-iskat-da-uchat-v-balgarski-universiteti-658984.html

Посолството на Република България в Скопие организира петдневна кампания за подаване на документи за кандидатстване в български висши учебни заведения на младежи от Република Македония, съобщи МВнР.

От 16 до 20 юни 2017 г. 198 младежи са подали документи за кандидатстване на място в дипломатическата мисия.

Документи на чуждестранни младежи от български произход и/или граждани на Република Македония (съгласно Постановленията на Министерския съвет 103 и 228) ще бъдат приемани и в София на 5 и 6 юли 2017 г. в сградата на висше транспортно училище „Тодор Каблешков".

Очаква се в рамките на тази кампания документи да подадат още около 130 кандидат-студенти.

Студентите, обучаващи се по тези две постановления, получават месечна стипендия в размер на 150 лева през първата година на обучение, а при успех над 4.00 тази стипендия се запазва и за следващите етапи на следването.

Предпочитаните от кандидат-студентите специалности са „медицина" и „дентална медицина".

Дипломатическата ни мисия в Скопие организира и безплатни курсове за подготовка на кандидат-студентите от Република Македония по български език и история по линия на Националната програма „Роден език и култура зад граница" на Министерството на образованието и науката.

В курсовете са участвали над 200 младежи.

Челен удар в Бургас отне 4 живота

http://frognews.bg/news_137091/CHelen-udar-v-Burgas-otne-4-jivota/

Четирима души загинаха на място при жестока катастрофа, станала в бургаския квартал „Ветен” в събота, съобщават от МВР.

Чехия остава против плана на ЕС за преразпределяне на мигрантите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299607

Чехия остава против плана на ЕС за преразпределяне на мигрантитеЧешкият министър на външните работи Лубомир Заоралек заяви, че страната му не е готова да промени позицията си против приемането на бежанци - деликатен въпрос в Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА. Европейската комисия откри процедури срещу Чехия, Унгария и Полша за това, че не са приели бежанци според законово обвързващия план

Николай Михайлов може да продължи кариерата си в ПАОК

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/24/2995253_nikolai_mihailov_moje_da_produlji_karierata_si_v_paok/?ref=rss


Вратарят на националния отбор Николай Михайлов е един от вариантите за гръцкия ПАОК. Това съобщи спортният директор на клуба от Солун Лубош Михел.<br /><br />Михайлов е следен от тима, заедно със сърбина Живко Живкович, който през последния сезон беше на вратата на "Ксанти".<br /><br />"Нашата идея за вратарския пост е съчетание на добра възраст и достатъчно опит. В този случай и Живкович, и Михайлов са много интересни профили. Предимството на Михайлов е,...

Само за няколко часа шест жертви на катастрофи в Бургаско

https://offnews.bg//112/samo-za-niakolko-chasa-shest-zhertvi-na-katastrofi-v-burgasko-658983.html

Тежка катастрофа е станала на входа на магистралата до Бургас около 14 часа днес, съобщи МВР.

При нея са загинали петима души. 

Инцидентът става на входа на магистралата при кв. Ветрен. 68-годишна жена  кара колата си, когато навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват автомобили от Бургас в посока София -  вероятно навлизането е осъществено при вход за кв. „Ветрен” непосредствено до края на автомагистрала „Тракия”, като допуска челен сблъсък с автомобил със софийска регистрация, управляван от 46 мъж. 

Четирима загиват на място, а по-късно в болница почива от раните си и жена. И до момента движението е затруднено, пътни полицаи регулират движението на магистралата. 

При друга катастрофа сутринта е загинал моторист между село Звездец Малко Търново. Той се е блъснал в лек автомобил, но за съжаление по пътя към болницата е починал.

Още една жертва на неизяснена катастрофа е станала в Поморие, при която е загинал 22-годишния мотоциклет. Обстоятелствата за този инцидент още се изясняват, тъй като падналия мотоциклет и тялото са открити сутринта от случайно минаващ помориец. 

Само за няколко часа пет жертви на катастрофи в Бургаско

https://offnews.bg//112/samo-za-niakolko-chasa-pet-zhertvi-na-katastrofi-v-burgasko-658983.html

Само за няколко часа в Бургаско станаха две тежки катастрофи, при които загинаха петима души. 

Инцидент с четири жертви е станал на входа на магистралата в Бургас малко след 14 часа, съобщава МВР. Лек автомобил, идващ от кв. Ветрен се е ударил челно в друг лек автомобил и на място са загинали четирима души. Само един е откаран в бургаската болница в тежко състояние.

Пътни полицаи регулират движението на магистралата. 

При друга катастрофа сутринта е загинал моторист между село Звездец Малко Търново. Той се е блъснал в лек автомобил, но за съжаление по пътя към болницата е починал.

Бащата, държал сина си и баба му 20 ч. в закован апартамент: Нахраних го и заспа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299611

Бащата, държал сина си и баба му 20 ч. в закован апартамент: Нахраних го и заспаКак ще съм отвлякъл моето дете в моята къща? Веднага щом Петя /майката на 3-годишното момченце-б.а./ излезе от апартамента нахраних и приспах детето.  Не съм го похищавал, не съм държал и майка ми насила, няколко пъти й казах да си тръгва, каза днес в Бургаския окръжен съд Мартин Жеков, който вдигна на крак полицията  на 21 юни.

БСП пуска собствена телевизия

http://www.cross.bg/televiziya-partiyata-rukovodstvo-1547003.html

/КРОСС/ БСП рестартира идеята за собствена телевизия и възнамерява да я приложи на практика още тази година, съобщава „Канал 3". Това стана ясно след днешното заседание на Националния съвет, на който беше обсъдено предложението за законопроект за смесена избирателна система, както и възможността партията да поеме контрола над паметника „Бузлуджа". Партийното ръководство планира червената телевизия да тръгне още през октомври. Обещанието за партийна телевизия бе залегнало още в предизборната платформа на Корнелия Нинова, когато се кандидатира за лидер на БСП преди повече от година. Идеята обаче периодично се лансира от всяко ново ръководство на партията.  

Нинова обяви създаването на партийна телевизия

https://www.actualno.com/politics/ninova-objavi-syzdavaneto-na-partijna-televizija-news_618761.html

През октомври ще сме готови с проект за телевизия на БСП. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Тя поясни, че на Пленума е имало мнения с парите, заделени за паметника на "Бузлуджа" да се направи телевизия. „Затова и

Изборният закон на БСП: 120 мажоритарни и 120 пропорционални депутати

https://offnews.bg//politika/izborniat-zakon-na-bsp-120-mazhoritarni-i-120-proportcionalni-deputat-658981.html

Парламентарната група на "БСП за България" ще внесе следващата седмица в парламента законопроект за Изборен кодекс, в който се предлага смесена мажоритарно-пропорционална система.

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова след днешното заседание на Националния съвет.

Идеята на социалистите е да не се променя броят на депутатите и те да останат 240. Предлага се 120 от тях да бъдат избрани мажоритарно, а още толкова пропорционално.

Законопроектът предвижда два вида бюлетини - една за пропорционален избор, отделна за мажоритарен, като хората могат да решат да употребят вота си само за един избор.

Един кандидат може да участва и в мажоритарната, и в пропорционалната листа. Ако бъде избран като мажоритарен, неговото място в пропорционалната листа се заема от следващия в нея.

От БСП предлагат гласовете, подадени за една партия или коалиция за пропорционални листи и за мажоритарни кандидати да се изчисляват сумарно и общо.

Право на разпределение на депутати и мандати имат партиите и коалициите, които са преминали 4-процентова бариера, обясни Нинова.

Според нея смесената система дава възможност да се отговори на очакванията на хората, показани в референдума, за мажоритарен избор, но и да се запази държавността, институциите и парламентаризма в България.

Китай и САЩ се разбраха - без ядрени оръжия на Корейския полуостров

http://www.moreto.net/novini.php?n=354131

Китай и Съединените щати се споразумяха, че усилията за премахване на ядреното оръжие на Корейския полуостров трябва да бъдат "пълни, подлежащи на проверка и необратими", заявиха китайските държавни медии, съобщавайки резултатите от разговорите на високо равнище във Вашингтон тази седмица, предаде Ройтерс.

Клип как момчета бият малко коте възмути интернет (видео)

https://offnews.bg//obshtestvo/klip-kak-momcheta-biat-malko-kote-vazmuti-internet-video-658980.html

Видео как ученици се гаврят с коте възмути Фейсбук. Клипът е от Варна, а в него се вижда как две момчета са хванали малко коте. И докато единият го държи, другият го удря с всичка сила.  

От коментарите под видеото става ясно, че учениците се гаврят с котето пред публика, а шоуто се заснема с телефони. Пише също, че момчетата се от ТОХ-а, като е посочено дори името на момчето, което блъска с всичка сила малкото коте. Става ясно, че той е ученик от 9 клас в същото училище. 

Каракачанов поиска повишение на заплатите в армията, за да се реши проблемът с недокомплекта

http://www.cross.bg/slyzhba-nego-zaplatite-1547002.html

/КРОСС/ За повишаване на заплатите в армията се обяви военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов. Така, според него ще се решат проблемите с недокомплекта на армията. Той обясни, че в момента един войник постъпва на служба със 608 лева заплата и 120 лева порцион за храна. Затова от Министерството на отбраната вече са направили разчети за увеличаване на заплатите и са ги внесли като предложение на Министерството на финансите. Според министъра на отбраната незаетите места за кадрови военнослужещи са 5600. Най-големият проблем обаче е, че желаещите кандидати да постъпят в Българската армия около 30-40% се оказват негодни по здравословни или образователни причини. Каракачанов отново се застъпи за идеята за връщане на наборната военна служба. Той обаче си дава сметка, че това няма как да стане веднага. Според него него на първо време трябва да се въведе военно обучение в училище, но и това не може да се случи още през идната учебна година, тъй като образователните програми вече са направени. Освен това лидерът на ВМРО призова да се въведе и доброволната служба.

Обама пристигна със семейството си на почивка на остров Бали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299368

Обама пристигна със семейството си на почивка на остров БалиБившият президент на САЩ Барак Обама пристигна със съпругата си Мишел и с двете им дъщери на почивка на индонезийския остров Бали, предаде БТА. Обама ще посети и столицата Джакарта, където е прекарал четири години от детството си, до 1970 г., тъй като майка му била омъжена за индонезиец. "Семейство Обама пристигнаха късно тази нощ и веднага

Жесток челен удар край Бургас, четирима убити, двама ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299599

Жесток челен удар край Бургас, четирима убити, двама ранениЖестока катастрофа е станала преди минути малко след изхода на Бургас, по пътя за София, съобщиха от полицията. При челен сблъсък между два автомобила на място за загинали четирима души, а други двама са ранени.  В момента всички екипи на КАТ, както и линейки и пожарна са на мястото на инцидента. Инцидентът е станал близо до "Чикън груп",

Правят два центъра у нас за непридружени деца бежанци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299530

Правят два центъра у нас за непридружени деца бежанци600 непридружени деца бежанци са получили подкрепа от началото на годината от Държавната агенция за закрила на детето, съобщи във Велико Търново председателят Офелия Кънева. До края на година се предвижда разкриването на два центъра само за деца мигранти без родители на територията на страната, съобщи още тя.

Корбин ще се опита да предизвика предсрочни избори на Острова

https://www.actualno.com/europe/korbin-shte-se-opita-da-predizvika-predsrochni-izbori-na-ostrova-news_618757.html

Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин изрази намерението си да се опита да наложи провеждането на предсрочни избори , след като премиерът Тереза Мей загуби мнозинството си в парламента. Лейбъристката партия на Корбин надскочи очакванията с изборния си резултат,

Задържаха петима екстремисти в Турция, готвили атаки в страната

//dariknews.bg/novini/sviat/zadyrzhaha-petima-ekstremisti-v-turciia-gotvili-ataki-v-stranata-2032659

Петима екстремисти, които са планирали атентати в Турция, бяха задържани в южната част на страната, съобщиха полицейските власти, цитирани от агенция „Доган“.

Две тежки катастрофи в Бургаско взеха шест жертви

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dve-tezhki-katastrofi-v-burgasko-vzeha-shest-zhertvi-2032641

Пет жертви взеха две тежки катастрофи в Бургаско. Сигнал за тежък пътен инцидент е подаден малко след 14 ч.в полицията. По първоначални данни между кв. “Ветрен“ – Бургас, на входа на магистралата, лек автомобил, идващ от квартала се ударил челно в друга кола.

Провериха 12 плувни басейна и 4 плажа във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354122

12 плувни басейна и 4 плажа са проверени във връзка с готовността им за новия сезон, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за Moreto.net. Проверките са осъществени от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Варна, в която участват представители на здравната инспекция, общинската администрация и БЧК.

БСП пуска партийна телевизия през октомври

https://offnews.bg//politika/bsp-puska-partijna-televizia-prez-oktomvri-658979.html

БСП рестартира старата си идея партията да има собствена телевизия. Новината бе обявена от лидера на Столетницата Корнелия Нинова след днешния соцпленум.

Партийният актив е поискал да знае дали БСП ще има за ремонта на чинията на "Бузлуджа", която партията иска да си върне и дали необходимите средства към култовото за социалистите място няма да попречи на плановете на партията да има своя електронна медия.

Нинова ги уверила, че двата проекта не си противоречат и че ще бъдат намерени средства.

Нинова обясни, че партията ще поиска дом-паметникът в Стара планина да им бъде предоставен за право за ползване за 10 години.

"Не искаме паметника безвъзмездно, щом вече няма такава законова възможност. Няма да се явяваме на търг. Ще продължим да работим с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ще внесем искане до Министерски съвет", каза соцлидерът.  

Стотици преминаха под Еньовденския венец на Самоводската чаршия в Търново

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6299559

Стотици преминаха под Еньовденския венец
на Самоводската чаршия в ТърновоС атрактивен флашмоб ученическият оркестър при СУ „Емилиян Станев“ откри празничния Еньовден на Самоводската чаршия в Търново. Възпитаници от III до XI клас на великотърновското училище изненадаха с музикалните си изпълнения присъстващите. Улицата на занаятите бе изпълнена със стотици търновци и гости,

"От Бузлуджа ли ще предава", "СъвеЦки новини в петък ще има ли"

http://clubz.bg/55501-ot_buzludja_li_shte_predava_syvecki_novini_v_petyk_shte_ima_li

Снимка Веселин Боришев

Новината, че БСП прави своя телевизия, не остави безучастни социалните мрежи. Лидерката Корнелия Нинова днес не сподели много детайли - освен, че няма да е в ЦУМ, и така даде възможност за различни предлоложения и предложения от потребителите на фейсбук.

Музикантът политик Венци Мицов веднага предложи да се мисли и за възстановяване на "Мелодия на годината":

БСП пускат своя телевизия от есента...
Чудя се дали в петък ще излъчват новините на "Останкино" като в доброто старо време?

PS. Може би сега е момента да се помисли за възстановяване на "Мелодия на годината"...

 

 

Как да се казва новата телевизия

 

Появиха се различни предложения за име. Ако от БСП се затрудняват и решат да обявят конкурс, ще имат голям избор.

Darina Milosheva: Как ще се нарича - "Работническо дело", "Бабин запъртък", "Пак сме същите" или "Дядовото презареди"?

Miroslav Ivanov: Бузлуджа тв и направо от чинията на Бузлуджа ще предава.

Красимир Тодоров: Ще се казва БКП 1 и ще излъчва от летящата чиния на Бузлудж

Lyuben Ivanov: ПропаганднаТВ

Nickolay Stoyanov: WordTV

Nikola Dimitrov: RedTrashTV

Как ще изглежда тв програмата

Viktor Minchev предложи програмата на новата ТВ: 

08:00 Сутрешна физзарядка с Велислава Дърева - за събуждане
10:00 "Как САЩ ограбиха България" - документален филм
12:00 Обедни новини с водещи Петър Волгин и Александър Симов
14:00 Документален филм за живота на Владимир Владимирович Путин
17:00 "17 мига от пролетта" - 5-та серия
19:00 "Защо България трябва да излезе от ЕС и НАТО" - публицистично предаване с Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и други честни социолози
21:00 18-та социалистическа спартакиада - пряко предаване от Пхенян, Северна Корея
23:00 Документален филм за живота на Владимир Владимирович Путин (повторение) 
01:00 "Демонът от Драгалевци Иван Костов" - филм на ужасите

 

Ивелин Стефанов се интерисува: СъвеЦки новини ще има ли в петък ? 

Друг важен въпрос повдига Sava Raba:

Ама Кой ша им "даде парииии?!!"

Данчо Гюров предполага, след като не е в ЦУМ, къде ще е централата на тв БСП: Е, тогава сигурно ще е в "ДЕТМАГ"...

Важно предложение от ezha Velikova 

Симов - шеф!

И още:

Denislav Detelinov Kandev:  Ще гледаме На всеки километър с Блу рей качество!!!

Ivan Ilieff : За какво им е? Трябва просто да ретранслират Россия 1.

 

"От Бузлуджа ли ще предава", "СъвеЦки новини в петък ще има ли", "Кои ще им даде парии"

http://clubz.bg/55501-ot_buzludja_li_shte_predava_syvecki_novini_v_petyk_shte_ima_li_koi_shte_im_dade_parii

Снимка Веселин Боришев

Новината, че БСП прави своя телевизия, не остави безучастни социалните мрежи. Лидерката Корнелия Нинова днес не сподели много детайли - освен, че няма да е в ЦУМ, и така даде възможност за различни предлоложения и предложения от потребителите на фейсбук.

Музикантът политик Венци Мицов веднага предложи да се мисли и за възстановяване на "Мелодия на годината":

БСП пускат своя телевизия от есента...
Чудя се дали в петък ще излъчват новините на "Останкино" като в доброто старо време?

PS. Може би сега е момента да се помисли за възстановяване на "Мелодия на годината"...

Как да се казва новата телевизия

 

Появиха се различни предложения за име. Ако от БСП се затрудняват и решат да обявят конкурс, ще имат голям избор.

Darina Milosheva: Как ще се нарича - "Работническо дело", "Бабин запъртък", "Пак сме същите" или "Дядовото презареди"?

Miroslav Ivanov: Бузлуджа тв и направо от чинията на Бузлуджа ще предава.

Красимир Тодоров: Ще се казва БКП 1 и ще излъчва от летящата чиния на Бузлудж

Lyuben Ivanov: ПропаганднаТВ

Nickolay Stoyanov: WordTV

Nikola Dimitrov: RedTrashTV

Как ще изглежда тв програмата

Viktor Minchev предложи програмата на новата ТВ: 

08:00 Сутрешна физзарядка с Велислава Дърева - за събуждане
10:00 "Как САЩ ограбиха България" - документален филм
12:00 Обедни новини с водещи Петър Волгин и Александър Симов
14:00 Документален филм за живота на Владимир Владимирович Путин
17:00 "17 мига от пролетта" - 5-та серия
19:00 "Защо България трябва да излезе от ЕС и НАТО" - публицистично предаване с Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и други честни социолози
21:00 18-та социалистическа спартакиада - пряко предаване от Пхенян, Северна Корея
23:00 Документален филм за живота на Владимир Владимирович Путин (повторение) 
01:00 "Демонът от Драгалевци Иван Костов" - филм на ужасите

 

Ивелин Стефанов се интерисува: СъвеЦки новини ще има ли в петък ? 

Друг важен въпрос повдига Sava Raba:

Ама Кой ша им "даде парииии?!!"

Данчо Гюров предполага, след като не е в ЦУМ, къде ще е централата на тв БСП: Е, тогава сигурно ще е в "ДЕТМАГ"...

Важно предложение от ezha Velikova 

Симов - шеф!

И още:

Denislav Detelinov Kandev:  Ще гледаме На всеки километър с Блу рей качество!!!

Ivan Ilieff : За какво им е? Трябва просто да ретранслират Россия 1.

 

Само за ден петима загинаха на пътя в Бургаско

http://www.cross.bg/avtomobil-myasto-malko-1547001.html

/КРОСС/ Петима души са загинали при две тежки катастрофи в Бургаско. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И двата инцидента са станали днес (събота, 24 юни). Сигнал за тежък пътен инцидент е подаден малко след 14 часа. По първоначални данни между кв."Ветрен" - Бургас, на входа на магистралата, лек автомобил, идващ от квартала се ударил челно в друг лек автомобил. На място са загинали четирима, а пети е откаран в тежко състояние в бургаска болница. На място има пътни полицаи, които регулират движението. Малко по-рано, между село Звездец - Малко Търново, в посока Бургас моторист се е блъснал в лек автомобил. На път за болницата мотористът е починал. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по установяване на причините за тежките инциденти продължава.  

Пленумът на БСП одобри промени в изборная кодекс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299543

Пленумът на БСП одобри промени в изборная кодекс"Националният съвет одобри предложинето за промени в иборния кодекс. В БСП сме последователни в политиките си, предлагаме смесено държвана пропорцияонална система.", това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след края на 3-часовия пленум. Проектът ще бъде внесен в Народното събрание другата седмица.

Турция забрани планиран за утре гей парад в Истанбул

https://www.actualno.com/asia/turcija-zabrani-planiran-za-utre-gej-parad-v-istanbul-news_618755.html

Турските власти съобщиха, че няма да разрешат планиран за неделя гей парад в Истанбул, предаде Асошиейтед прес. Валийството на Истанбул съобщи днес, че шествието в подкрепа на правата на ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) ще бъде забранено зара

БСП прие от държавата паметника на Бузлуджа за срок от 10 г.

http://dnes.dir.bg/news/bsp-pametnik-buzluja-25960891

БСП се съгласи държавата да й предостави монумента на връх “Бузлуджа“ за срок от десет години.

Нинова: Смесената избирателна система отговаря на очакванията на хората и запазва държавността

http://www.cross.bg/ninova-izbor-mazhoritaren-1547000.html

/КРОСС/ „От БСП сме изключително последователни в политиките си, включително и по темата, свързана с промяната на изборната система. От месеци предлагаме нашата теза за смесена мажоритарно - пропорционална система. Тя дава възможност да отговорим на очакванията на хората от референдума за мажоритарен избор, но и да се запази държавността, институциите и парламентаризмът в България." Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, след заседание на Националния съвет на партията, на който беше одобрен предложеният законопроект за Изборен кодекс. Тя добави, че от левицата са изчакали политическия театър на ГЕРБ с внасяне на тяхното предложение за изцяло мажоритарен вот. „Смятаме, че те употребиха народната воля с предизвестен резултат и отговаряме на обвиненията, че блъфираме, че нямаме законопроект", посочи Корнелия Нинова. Лидерът на БСП беше категорична, че проектът на левицата е готов - изработен от професионална работна група от експерти, не само от БСП, но и външни - конституционалисти, математици и специалисти. Тя съобщи, че по решение на НС, законопроектът ще бъде внесен от парламентарната група „БСП аз България" следващата седмица

Нинова: Смесената избирателна система отговаря на очакванията на хората и запазва държавността

http://www.cross.bg/ninova-sistema-izbiratelna-1547000.html

/КРОСС/ Смесената избирателна система отговаря на очакванията на хората за мажоритарен избор и запазва парламентаризма, държавността и Конституцията на България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията, след като на пленума на партията беше решено да бъде внесен законопроект в Народното събрание за нова избирателна система, предаде „Фокус". „Заседанието на Националния съвет одобри предложения от нас законопроект за Изборен кодекс. Преди да го представя в конкретика бих искала да кажа, че БСП сме изключително последователни в политиките си, включително и по тази тема. От месеци наред предлагаме нашата теза за смесена мажоритарно-пропорционална система, която дава възможност да отговорим на очакванията на хората, показани в референдума за мажоритарен избор, но и да се запази държавността, институциите и парламентаризма в България. Изчакахме политическия театър, който ГЕРБ разиграха", каза Нинова. Тя посочи, че те са разиграли народната воля. „Отговаряме на обвиненията, че едва ли не блъфираме, че имаме законопроект", заяви Нинова. Тя подчерта, че проектът е изготвен от широка група специалисти и по решение на Националния съвет днес ще бъде внесен другата седмица в Народното събрание. „Заедно с това ще инициираме широк разговор, и експертен и обществен по системата", допълни лидерът на Левицата

БСП ще внесе в парламента проект за смесена избирателна система

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/06/24/2995227_bsp_shte_vnese_v_parlamenta_proekt_za_smesena/?ref=rss


БСП ще внасе в Народното събрание предложение за промени в Изборния кодекс за въвеждането на смесена избирателна система. Това реши днес пленумът на "Позитано" 20, информира "Фокус".<br /><br />Решението бе взето с 53 гласа "за" от общо 94, а с него Съветът възложи на парламентарната група да депозира законопроекта за обсъждане и гласуване в парламента.<br /><br />С него от БСП предлагат запазването на минималната квота за регион от четирима...

Патрисия Каас: У всяка жена живее малък войник

http://clubz.bg/55498-patrisiq_kaas_u_vsqka_jena_jivee_malyk_vojnik

КУЛТУРА патрисия каасcr

Тя е пораснало момиче; жена, която твърди, че знае какво иска и как да го постигне; певица, която има още много да изпее на публиката. На 28 юни вечерта в зала 1 на НДК Патрисия Каас излиза за третия си концерт пред българските зрители, за да представи своя първи оригинален албум от повече от десет години.

Поканихме Патрисия Каас да отговори на няколко въпроса за „Площад Славейков“ – за прелома в живота ѝ, за силата на жените, за болезнените теми, които засяга в новите си песни. И за майка ѝ.

– Идвате в България за трети път. Какви впечатления е оставила страната ни у Вас?

– Харесвам българската публика. Спомням си идеално концерта ми в София, когато изпълнявах репертоара на Едит Пиаф. Между публиката и мен се появи много приятен контакт. Просто усетих хората и отговорих на очакванията им. Беше страхотно! Сигурна съм, че и този път реакцията ще е същата и ще прекараме невероятна вечер заедно.

– Какъв беше пътят от пеещото момиче в „Mademoiselle chante…“ до преобразената Патрисия Каас в „Patricia Kaas“?

– Дълъг, дълъг път, извървян от момиче, родено в малко миньорско селце, до зряла жена, уверена в себе си. Сега, когато съм на 50, имам усещането, че съм рестартирала живота си, че го живея отново. На моята възраст няма как да се вдъхновя от захаросани и сълзливи истории като „Аз те обичам и ти също ме обичаш“ – не, не пея за тези неща и те не вече не могат да ме докоснат. Пея своите емоции. Днес съм абсолютно свободна, така че пея за свобода, за истинските неща в нашите сложни и проблематични времена.

– Новият Ви албум засяга болезнени теми като домашното насилие, кръвосмешението, онези хора, които оставят непосилни празнини в живота ни. Може ли изкуството да е оръжие срещу тези проблеми?

– Изкуството не може да реши тези проблеми, но и не можем да стоим безучастни отстрани. Ако един текст ме докосне, си казвам: „Трябва да го изпея, трябва да го покажа на хората“. Щастлива съм, че в последния си албум пея за тези неща, те ме стимулират и успяват да прехвърлят емоциите ми към публиката.

– Първата песен в „Patricia Kaas“ е посветена на жените. Действително ли е по-силен днес „слабият“ пол?

– Вярвам, че е така. Въпреки че все още има някои опортюнистични женски въпроси. Ние, жените, сме по-чувствителни, по-уязвими, нуждаем се от подкрепа. Способни сме да сведем всичко до емоция. Моят собствен живот го доказва. От друга страна, във всяка жена живее малък войник, готов да се бори, да преодолява трудности и да побеждава. Всеки път, когато си поставим цел да постигнем нещо, ние сме по-силни, по-успешни.

– Една от песните в новия Ви албум е свързана с атентатите в Париж от 2015 г. Оттогава Франция, а и други европейски страни, се сблъскаха неведнъж с терора. Как се живее в такъв свят?

– Смятам, че сме достатъчно силни да преодолеем този труден за обществото ни период. Във всеки случай, въпреки ужасните събития, не бива да бъдем потиснати от терора. Ако приемем да сме завладени от страха, това ще направи живота ни невъзможен. Свидетели сме на безпрецедентни религиозни различия и народите от целия свят не бива да остават безразлични; ние показваме, всеки един от нас по някакъв начин, че тези несъответствия могат да бъдат преодолени.

– Майка Ви от съвсем малка е насърчавала певческата Ви дарба, на 8 вече сте пеели Силви Вартан, Далида, Клод Франсоа, Мирей Матийо. Какво виждате, когато се върнете в детството?

– Дължа твърде много на майка си. Изключително драматично минах през ранното ни сбогуване. Тя беше силно отдадена на многобройното ни семейство, стимулирайки междувременно моите таланти. Детството ми беше тясно свързано с пеенето, но когато си толкова млад, не познаваш добре капацитета си. Не разбирах дори какво толкова ми харесва публиката ми; години по-късно осъзнах, че дълбокият ми глас, нетипичен за малко момиче, ги е впечатлявал още тогава. Имахме труден живот и първите печалби от моите изпълнения отиваха за семейството.

– Казвате, че пеете своите емоции. Какво Ви коства това?

– Пея за това, което ме вълнува. А елементарните неща отдавна не ме вдъхновяват. Бих се чувствала непълноценна, ако създавам музика, в която не влагам душата си.

– Когато застанете пред огледалото, кой ви поглежда оттам?

– Едно пораснало момиче. Една жена, която знае какво иска и как да го постигне. Една певица, която има още много да изпее на публиката.

"Площад Славейков"

Геният Меси навърши 30 години

https://offnews.bg//futbol/geniat-mesi-navarshi-30-godini-658977.html

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси днес празнува 30-ия си рожден ден, а футболния свят се преклони пред таланта на аржентинеца.

От Токио до Ню Йорк, от Москва до Кейптаун не пропуснаха да оповестят новината, че един от най-големите таланти не само във футбола, но и в спорта като цяло е юбиляр. След всчиките тези години каквото и да се напише за лидера на каталунците все ще е малко. Той е велик, той е явление във футбола, което скоро няма да се повтори, той просто е докоснат от Бог.

Феновете винаги са обожавали личностите. Личностите, които притежават харизма, а в спорта умеят да побеждават и да губят, след което да поздравят съперника. Меси е такъв. Е, случва се от време на време да се намръщи и наведе глава като малко дете, но пък щеше ли това да Лео, ако не го прави?

На 16 октомври 2004, аржентинецът прави своя дебют за първия отбор на каталунците. Първият мач на Меси за Барса е в каталунското дерби с Еспаньол - пред над 30 000 зрители на стадион "Монтжуик". Това бе първата страница от новата история, която нападателят започна да пише всеки сезон и така вече 13 години.

Аржентинският магьосник е роден в Росарио през 1987 г. Меси има завоювани 30 титли и 5 "Златни топки", четирикратен носител е и на "Златна обувка".

Той е осемкратен шампион на Испания, 4 пъти е триумфирал в Шампионска лига, пет пъти с Купата на Краля, три пъти е вдигал трофея на Световното клубно първенство, трикратен носител на Суперкупата на Европа и седемкратен на тази на Испания. През кариерата си има 486 победи, 127 равенства, 88 поражения, както и 41 хеттрика.

В официалния сайт на УЕФА също не пропуснаха рожденника и публикуваха материал, свързан с аржентинеца. Статията се казва "30 факта за Меси".

Ето какво гласи тя:

1. Вкарва първия си гол при мъжете на 1 май 2005 година. Влиза като резерва срещу Албасете.
2. Има 94 гола в Шампионската лига, което му отрежда второ място в класацията.
3. Реализирал е 37 хеттрика като футболист на Барселона.
4. Има толкова титли в Шампионска лига
5. Дели първото място за най-много голове в един мач с Луис Адриано на ниво Шампионска лига. Това става при петте му попадения във вратата на Байер (Леверкузен) през 2012 година.
6. Вкара в шест различни надпревари през 2011 и 2015 година.
7. Има толкова хеттрика в Шампионската лига
8. Вкарва над 40 гола за Барселона в осем поредни години
9. Бройката на голове, която му остана да достигне, за да вкара 100 гола за календарната 2012 година. Все пак отново постави рекорд със своите 91 попадения.
10. Номерът, с който играе от момента, в който Роналдиньо напусна.
11. На толкова години е бил Меси, когато дядо му почива.
12. През 2012 вкарва 12 гола за националния отбор.
13. На 13 се мести в Барселона.
14. Това е бройката голове, която има на "Бернабеу".
15. Друг негов рекорд - в 15 гостувания е вкарал поне един гол.
16. На толкова години прави дебюта си за Барселона в контрола - срещу Порто на Жозе Моуриньо.
17. Толкова попадения има за Суперкупата на Испания
18. Първият му гол в Шампионската лига е на 18-годишна възраст. Бележи го във вратата на Панатинайкос.
19. Само Меси е вкарвал на всички 19 противника в Примера.
20. Има поне 20 гола срещу шест от отборите, срещу които е играл.
21. Рекорд за поредни мачове с отбелязан гол в Ла Лига - 33 в този период.
22. На тази възраст печели Златна топка №1.
23. Повелител на Ел Класико. Има 23 попадения срещу големия съперник.
24. На тези години става водещ реализатор в историята на каталунците.
25. Толкова са големите финали в кариерата му.
26. Е броят на головете във въпросните мачове за трофеи.
27. Броят на головете му от пряк свободен удар.
28. На тази възраст се превърна в най-младия южномаериканец със 100 мача за националния отбор.
29. Головете, които е вкарал на Севиля
30. Години Лео Меси!

Радев: Не виждам воля за борба с корупцията по високите етажи на властта

https://www.actualno.com/politics/radev-ne-vijdam-volja-za-borba-s-korupcijata-po-visokite-etaji-na-vlastta-news_618756.html

„Не виждам достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта”, заяви президентът Румен Радев по повод готвената съдебна реформа. По думите му в системата е направено много до момента. „Истинска съдебна реформа ще има, когато продължим

Ердоган плаши САЩ с нова операция „Щит на Ефрат“ в Сирия

http://frognews.bg/news_137090/Erdogan-plashi-SASHT-s-nova-operatsiia-SHTit-na-Efrat-v-Siriia/

Президентът Реджеп Ердоган отправи предупреждение към САЩ, че въоръжените сили на Турция няма да допуснат създаването на нова държава на територията на Северна Сирия.

Първата дама придружи президента в Гърция, блесна с елегантна и семпла рокля (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/pyrvata-dama-pridruzhi-prezidenta-v-gyrciia-blesna-s-elegantna-i-sempla-roklia-snimki-2032652

Първата дама придружи президента Румен Радев на двудневната му визита в Гърция. В петък държавният глава се срещна с колегата си Прокопис Павлопулос и получи подкрепата му за членството на страната ни в Шенген.  По време на визитата си Радев беше удостоен о

Учени обясниха белите нощи

http://www.cross.bg/ycheni-svetlina-noshti-1546998.html

/КРОСС/ Учени от Йоркския университет в Канада намериха обяснение на една от разновидностите на белите нощи, която възниква на ниски георафски ширини, съобщи "Лента", цитирана от "Дарик". По време на този феномен небето остава достатъчно светло, за да може хората да различат далечни обекти. Белите нощи са характерни за умерените и северните географски ширини до началото на лятното слънцестоене и след него. При това тъмната част от денонощието е полумрак. Понякога феноменът е наблюдаван по на юг и досега това бе загадка за учените. Учени, които изследват данни от метеорологични спътници, предполагат, че феноменът се дължи на атмосферни вълни, които се доближават едни до други на определени места. Това усилва слабата светлина, разпръсната във въздушната обвивка на Земята, както и зеленикавата светлина, излъчена от атоми кислород, които са погълнали слънчева енергия. В резултат естествената нощна светлина става около 10 пъти по-ярка от обичайното. През април метеоролози регистрираха друг необичаен феномен, който възниква вследствие на мощни слънчеви изригвания. При това в атмосферата се формират цели облаци йони, които могат да доведат до нарушаване на радиовръзките.

Международният колоездачен съюз намалява броя на участниците в големите обиколки

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/24/2995233_mejdunarodniiat_koloezdachen_sujuz_namaliava_broia_na/?ref=rss


Международният колоездачен съюз постигна (UCI) договорка с организаторите на големите обиколки и от догодина ще намали броя на участнициците в тях. Това беше утвърдено след среща на висшия орган с Професионалния колоездачен съвет.<br /><br />От догодина в "Тур дьо Франс", Обиколката на Италия и Вуелтата ще стартират 176 колоездачи. Страните се споразумяха всеки отбор да има по осем състезатели максимум, а не както досега по девет.<br /><br />Основно промяната...

Президентът Румен Радев и съпругата му Деси се разходиха из Акропола

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299534

Президентът Румен Радев и съпругата му Деси се разходиха из АкрополаПрезидентът Румен Радев и съпругата му Десислава се разходиха из Акропола в Пловдив, предаде БиТиВи. Те посетиха Партенона във втория ден от държавното посещение в Гърция. Президентът показа знания за гръцката история, а домакините обясниха откъде идва символиката на мира и мъдостта на Атина и защо Партенонът е символ на силата и богатството и

БСП ще внесе в парламента предложение за въвеждане на смесена избирателна система

https://www.actualno.com/politics/bsp-shte-vnese-v-parlamenta-predlojenie-za-vyvejdane-na-smesena-izbiratelna-sistema-news_618754.html

Националният съвет на БСП обсъди предложението и реши партията да внесе в Народното събрание предложение за промени в Изборния кодекс, предвиждащи въвеждането на смесена избирателна система. Решението бе взето с 53 гласа "за" от общо 94, а с него Съветът възложи на парламент

Евакуираха 800 апартамента в Лондон, не отговаряли на противопожарните изисквания

http://www.moreto.net/novini.php?n=354127

Властите в Лондон евакуираха по спешност обитателите на близо 800 апартамента, заради опасения, че 5 жилищни блока не отговарят на противопожарните изисквания. Външната изолация на сградите в кв. „Камдън” е същата като на блока, който изгоря преди 10 дни и взе 79 жертви.

БСП предлага смесена избирателна система

http://dnes.dir.bg/news/bsp-izbiratelna-sistema-25960853

ПГ на „БСП за България“ ще внесе в парламента предложение за въвеждане на смесена избирателна система.

Радев: Не виждам достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта

http://www.cross.bg/radev-dymite-reforma-1546997.html

/КРОСС/ „Не виждам достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта". Това заяви президентът Румен Радев по повод готвената съдебна реформа, цитиран от БТВ. По думите му в системата все пак е направено много до момента. „Истинска съдебна реформа ще има, когато продължим едновременно усилията във всички направления, но най-важното - да имаме единен орган, който да има изрични правомощия за борба с корупцията", поясни Радев. Президентът добави, че румънският модел има и положителни, и отрицателни черти, като поясни, че не е почитател на ничии чужд модел за страната ни. „Може да вземем най-доброто от всеки един модел и е крайно време да имаме точно такъв структурен орган", каза Радев. По думите му подобен екип от хора, които да бъдат стимулирани от заплатите си, ще „разровят" крупните и съмнителни обществени поръчки в страната. „Трябва дейността на тези органи да дисциплинира нашата политическа класа", коментира още Радев.Той добави, че вече се е срещал с вицепремиера Екатерина Захариева по повод съдебната реформа, но ще проведе отново разговори с нея, защото „не иска раздут закон". „Най-важното условие за една система е професионализмът и моралните качества на магистратите. Надявам се, че с прекия избор вървим в тази посока", допълни още Радев

Радев: Не виждам политическа воля за борба с корупцията по високите етажи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6299529

Радев: Не виждам политическа воля за борба с корупцията по високите етажи„Не виждам достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта”, заяви президентът Румен Радев по повод готвената съдебна реформа, предаде БиТиВи. По думите му в системата е направено много до момента. „Истинска съдебна реформа ще има, когато продължим едновременно усилията във всички направления,

Отмениха среща със Слави Трифонов заради слухове

https://www.vesti.bg/bulgaria/otmeniha-sreshta-sys-slavi-trifonov-zaradi-sluhove-6070725

Появиха се слухове, че на среща със свои поддръжници Слави Трифонов е щял да представи политическия си проект

Фалшивото обаждане за бомба на летище София е било от Русе

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/24/2995226_falshivoto_obajdane_za_bomba_na_letishte_sofiia_e_bilo/?ref=rss


Фалшивото обаждане за бомба на летище София снощи е дошло от Русе. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от dariknews.bg.<br /><br />Летището остана затворено за около час и половина, което е доведе до оплитане над София за всички пристигащи самолети.<br /><br />Около 22.20 ч. снощи е постъпил сигнал за взривно устройство на летище София. Незабавно бяха евакуирани хората от терминалните сгради. Час след полунощ проверката бе приключила.<br...

Незаетите места в българската армия са 5600

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nezaetite-mesta-v-bylgarskata-armiia-sa-5600-241813/

Министерството на отбраната e направило необходимите разчети за увеличаване на заплатите на военнослужещите, предстоят разговори с Министерството на финансите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване