Турбогенераторът на V блок на АЕЦ "Козлодуй" е изключен за планиран ремонт

http://www.mediapool.bg/turbogeneratorat-na-v-blok-na-aets-kozlodui-e-izklyuchen-za-planiran-remont-news266114.html

Турбогенераторът на V енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" е изключен в понеделник от електроенергийната система на страната по заявка на атомната централа, съобщиха оттам. Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора и е съгласувано с Електроенергийния системен оператор. Турбогенераторът се намира в машинната зала - в конвенционалната (нерадиоактивна) част на блока, се уточнява в съобщението. Случаят няма отношение към ядрената и радиационната безопасност и няма промяна в състоянието на радиационната обстановка в района на атомната централа. За спирането е уведомена Агенцията за ядрено регулиране, допълват от АЕЦ. По време на изпълнение на дейностите по подмяната на предпазителите мощността на реактора на пети блок бе намалена до 40 на сто в съответствие с технологичните изисквания. Другият хилядамегаватов блок на АЕЦ "Козлодуй" - VI, работи с 96 процента натоварване на мощността.  

Варненец: Пием липов чай, изметен от улиците

http://www.moreto.net/novini.php?n=354690

Пием липов чай, който ромки събират с метли от прашните улици. Това алармира на редакционната поща на Moreto.net наш читател. На снимката ясно се вижда откъде идва липовият чай. Чудя се как е възможно някои фирми да изкупуват тези "билки".

Волейболистът Матей Казийски стана татко (СНИМКА)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/volejbolistyt-matej-kazijski-stana-tatko-snimka-2034468

Волейболистът Матей Казийски вече е татко на момче.
 
Неговата приятелка Елизабета Фаруджо роди син.
 

 

Накрай ултрасите припомнят, че обичат напълно безплатно ЦСКА - отбора, благодарение на който в Европа са разбрали, че Бербатов съществува.

Посланието е придружено със зачертана снимка на Митко, облякъл екипа на "Манчестър Юнайтед" - отбора, в който игра 4 години.

Част от червените фенове недолюбват Бербатов още от 2000 г. Причина са фрапантните му пропуски в решителния за титлата мач срещу "Левски" тогава, завършил 1:0 за "сините".

Тръмп разговаря по телефона с няколко лидери от Залива и призова към единство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6314457

Тръмп разговаря по телефона с няколко лидери от Залива и призова към единствоПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря по телефона с няколко лидери на страни от Залива и засегна темата за продължаващите спорове между Катар и някои от арабските му съседи, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА. Белият дом посочи, че в разговорите си Тръмп е призовал за единство и е повторил колко е важно да се спре финансирането на тероризма и

Четирима ранени при стрелба в Ню Джърси

https://www.actualno.com/america/chetirima-raneni-pri-strelba-v-nu-djyrsi-news_620248.html

Поне четирима души са били ранени при избухнала стрелба вчера на улица в американския град Джърси сити, щата Ню Джърси, съобщи телевизия Ен Би Си. По предварителна информация сред пострадалите са и две деца. Причините за инцидента засега не са ясни. Води се разследване.

Заради жегите: С 10% повече пациенти в "Пирогов"

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/03/zaradi-jegite-s-10-poveche-pacienti-v-pirogov.346134

Рисковите групи да се пазят при рязка смяна на времето, съветва специалист

"Аз, проклетникът 3" не успя да изпълни боксофис очакванията

http://www.investor.bg/novini/346/a/az-prokletnikyt-3-ne-uspia-da-izpylni-boksofis-ochakvaniiata-242286/

Все пак лентата се нареди на челно място в Северна Америка, отчасти заради слабата конкуренция

Водач без книжка се потроши с нередовен мотопед, отказа кръвна проба

https://www.24chasa.bg/novini/article/6314449

Водач без книжка се потроши с нередовен
мотопед, отказа кръвна пробаНеправоспособен водач пострада при пътен инцидент. Произшествието е станало в събота около 17,00 ч. на пътя В. Търново – Русе, в района на Полски Тръмбеш, съобщиха от ОД МВР Велико Търново . По първоначална информация мотопед без регистрационни табели, управляван от неправоспособния М. П. (29 г.) от Велико Търново при движение по прав участък

8 души загинаха, след като спасителен хеликоптер се разби в Индонезия

http://www.cross.bg/dyshi-imalo-helikopterut-1547828.html

/КРОСС/ Осем души загинаха, след като спасителен хеликоптер се разби на индонезийския остров Ява, съобщава „Си Ен Ен". Хеликоптерът е бил изпратен на спасителна мисия след изригването на вулкан. Властите са предприели евакуация на населението заради риск за сигурността им. При самото изригване на вулкана не е имало жертви. Хеликоптерът се е разбил на километри от вулкана, където е имало и много туристи. Машината е катастрофирала на три минути от платото Диенг, където в неделя изригна вулкан, вследствие на което десет души пострадаха. Води се разследване за причините на катастрофата. И осемте души на борда са загинали при трагичния инцидент, посочиха индонезийските спасителни екипи.

Цв. Кънчев: Политиците ги е страх да не загубят ромски гласове

http://frognews.bg/news_137543/TSv-Kanchev-Polititsite-gi-e-strah-da-ne-zagubiat-romski-glasove/

Докато се говореше как едни роми без нищо взели да преследват гребци, започна да се говори за бутане на къщи и ограничаване на браковете при ромите. Това е чист инцидент, от който започна да се възползва кой ли не. Може би политиците ги е страх да не изгубят ромските гласове.

Преди Г-20: САЩ и Япония засилват натиска срещу Северна Корея

https://www.actualno.com/america/predi-g-20-sasht-i-japonija-zasilvat-natiska-sreshtu-severna-koreja-news_620247.html

В навечерието на срещата на високо равнище на „групата на двайсетте“ (Г-20), държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп и японският министър-председател Шиндзо Абе потвърдиха своята твърда позиция по отношение на ядрената програма на Северна Корея,

Последен срок за оферти за благоустрояване на междублокови пространства във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354687

Днес е последният срок, в който фирмите могат да подават оферти за благоустрояване на междублокови пространства във Варна, припомня Moreto.net. Община Варна е готова да вложи 50 млн. лева без ДДС в благоустрояване, строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на междублокови пространства, детски и спортни площадки/комплекси.

Шоковите вълни премахват болката в мускулите и ставите с около 77%*

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6309954

Шоковите вълни премахват болката в мускулите и ставите с около 77%**според документирани международни резултати Шоково-вълновата терапия е приложима при болки от различен тип – хронични ортопедични заболявания, спортни травми, мускулни схващания. Тя е с висока ефективност без значение от локацията – пета, рамо, коляно, лакът, кръст, врат, ахилес. Технологията използва акустични ударни вълни.

Имунобор Биотик регулира нередовния стомах

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6308263

Имунобор Биотик регулира нередовния стомахПо това време на годината острите диарии значително увеличават процента на хората със стомашни проблеми. Около 90% от случаите са причинени от инфекциозни агенти - множество вируси, бактерии или паразити. Инфекциите се разпространяват чрез заразени храни, питейна вода, или от човек на човек, в резултат на слаба хигиена.

Защо сънят е толкова важен?

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6307715

Защо сънят е толкова важен?Сънят играе жизненоважна роля за доброто здраве и благополучие през целият ни живот. Получаването на достатъчно качествен сън в точното време може да помогне да защититим психическото и физическото си здраве и да подобри качеството си на живот. Начинът, по който се чувстваме, докато сме будни зависи отчасти от това, което се случва, докато спим.

Първата Tesla Model 3 ще е готова този петък

https://news.bg/auto/parvata-tesla-model-3-shte-e-gotova-tozi-petak.html

30 клиенти ще получат колите си на парти с Илън Мъск в края на този месец

Бритни Спиърс предизвика хаос в Йерусалим

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6314445

Бритни Спиърс предизвика хаос в ЙерусалимПристигането в Израел на Бритни Спиърс предизвика истинска суматоха, съобщи сп. „Variety“, цитирано от БНТ. Това е първото посещение на звездата в страната.  Обиколката на Бритни из светите места в старата част на Йерусалим беше описана от израелски медии като същинско стълпотворение. Доколкото Западната стена е достъпна само пеша,

Пиер Московиси не крие амбициите си за сериозна европейска кариера

http://www.investor.bg/evropa/334/a/pier-moskovisi-ne-krie-ambiciite-si-za-seriozna-evropeiska-kariera-242285/

Комисарят ще се кандидатира за поста председател на ЕК през 2019 г.

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" работи на 40% заради изключен турбогенератор

http://www.cross.bg/kozlodyii-blok-moshtnostta-1547827.html

/КРОСС/ Турбогенераторът на пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" бе изключен от електроенергийната система на страната, съобщиха от АЕЦ "Козлодуй". Това стана на 3 юли 2017 г. в 00:59 часа, по заявка на атомната централа, съгласувано с Електроенергийния системен оператор. Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора, който се намира в машинната зала - в конвенционалната (нерадиоактивна) част на блока. Случаят няма отношение към ядрената и радиационната безопасност и няма промяна в състоянието на радиационната обстановка в района на атомната централа. За спирането е уведомена Агенцията за ядрено регулиране. По време на изпълнение на дейностите по подмяната на предпазителите мощността на реактора на пети блок бе намалена до 40%, в съответствие с технологичните изисквания. Другият хилядамегаватов блок на АЕЦ "Козлодуй" - шести, работи с 96% натоварване на мощността, уточняват от електроцентралата.  

Арсенал счупи клубния рекорд за Александър Лаказет

https://offnews.bg//futbol/arsenal-schupi-klubnia-rekord-za-aleksandar-lakazet-659613.html

Арсенал най-после постигна договорка с Лион за перлата в атака на френския клуб - Александър Лаказет. Той ще струва 44 милиона паунда на лондончани. Това е нов рекорд за клуба. През 2013 г. Арсенал взе за 42,5 милиона паунда Месут Йозил от Реал.

Сделката ще стане факт до 48 часа. Нападателят е чакан на медицински прегледи в английската столица. Арсенал успя от третия опит да докара Лаказет в Лондон.

Първата оферта от 29 милиона паунда беше отхвърлена. Лион отказа и втората от 39,5 милиона за своя юноша. Президентът Жан-Мишел Ола е старо куче и изстиска до край богатите "топчии", които иначе не обичат да вадят големия кеш.

Босът на френския клуб отхвърли спекулациите, че с бонусите сделката може да удари 58,7 милиона паунда. "Цифрите са около 43,8 милиона паунда. Ако стигне 50 милиона, ще е нещо уникално и за нас, и за Арсенал. Знаете, че Венгер не обича да харчи по много за един играч", обясни Ола.

Лаказет е юноша на Лион, има 129 гола в 275 мача за "хлапетата". Последния сезон се разписа 37 пъти в 45 срещи. Има и един гол от 11 мача за националния на Франция.

Сделката означава край на опитите Венгер да вземе Килиан Мбапе от Монако. Арсенал беше приготвил над 100 милиона паунда за наследника на Тиери Анри, но сега касата е поизпразнена.

За Асеновград от първо лице: Ромите дойдоха с гребла

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/03/za-asenovgrad-ot-pyrvo-lice-romite-doidoha-s-grebla.346129

Папа Жан разказва за пострадалия му внук: Стресирани сме!

Около 30 литра на кв. м валежи се очакват в София, нивата на реките са в норма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6314444

Около 30 литра на кв. м валежи се очакват в София, нивата на реките са в нормаЗаради обилния дъжд, на места с градушка, очакваното количество валежи в София е около 30 литра на кв. м, съобщават от Столичната община. Нивата в речните корита, които се наблюдават, са в норма. Най-много дъжд е паднал в "Люлин", в Банкя и "Витоша", според справката на общината към 7.30 часа. Във всички райони има дежурни,

За Асеновград от първо лице: Ромите дойдоха с две коли и с гребла

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/03/za-asenovgrad-ot-pyrvo-lice-romite-doidoha-s-dve-koli-i-s-grebla.346129

Папа Жан разказва за пострадалия му внук: Стресирани сме!

Бритни Спиърс предизвика суматоха в Израел

http://www.cross.bg/britni-sreshta-izrael-1547826.html

/КРОСС/ Пристигането в Израел на Бритни Спиърс предизвика истинска суматоха, съобщи сп. „Variety", цитирано от БНТ. Това е първото посещение на звездата в страната. Обиколката на Бритни из светите места в старата част на Йерусалим беше описана от израелски медии като същинско стълпотворение. Доколкото Западната стена е достъпна само пеша, певицата и нейният екип били подложени на истинско предизвикателство, докато се промъквали през тълпи от фенове, зрители и журналисти.Бритни ще ма изпълнение днес в Тел Авив в парка Яркон, където наскоро се изяви Джъстин Бийбър и Aerosmith, а на 19 юли на сцената трябва да излязат Radiohead, за да зарадват своите фенове. Евентуалната среща на Бритни с премиера Бенямин Нетаняху стана повод за слухове и спекулации. Според Ynet Спиърс била отменила възможна среща със силния човек на Израел, но в същото време се появи информация, че такава среща никога не е била потвърждавана. От кабинета на премиера излезе подобна информация. Преди концерта си в понеделник вечер Бритни ще посети пациенти в детска клиника за рак.    

Експерти: Цената на тока ще продължи да расте

http://frognews.bg/news_137542/Eksperti-TSenata-na-toka-shte-prodalji-da-raste/

Ежегодно повишаване на цената на електроенергията с около 5% е единият възможен сценарий за цената на тока у нас. Тази тенденция е повлияна от натрупаните в миналото финансови дефицити в енергийния отрасъл, сочи доклад на Световната банка.

АПИ: Шофьорите да карат с повишено внимание около тунел "Ечемишка"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6314438

АПИ: Шофьорите да карат с повишено внимание около тунел "Ечемишка"Движението в района на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус" трябва да се извършва с повишено внимание и съобразена скорост, поради влошени метеорологични условия. Това съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура". Проливни дъждове валят в почти цялата страна. Северозападна България и столицата бяха ударени снощи от градушка.

Сърбия иска да настани бежанци в Западните покрайнини

https://www.actualno.com/balkani/syrbija-iska-da-nastani-bejanci-v-zapadnite-pokrajnini-news_620246.html

„Демократичният съюз на българите изразява загриженост и тревога от зачестилите информации в сръбските медии, в които кметът на Босилеград Владимир Захариев призовава бежанците от засегнатите с войни арабски държави да се заселят в града и иска от сръбското правите

Гюленисти в САЩ приемат християнски имена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6314437

Гюленисти в САЩ приемат християнски 
именаГюленисти в САЩ приемат християнски имена и се внедряват в християнски религиозни общности. Това твърди турският мниистър на правосъдието Бекир Боздаг, като изтъква, че ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат на 15 юли м.г.) "ще стори същото в САЩ, която направи и в Турция", съобщава в.

Странно или практично: Бански, който може да се яде

https://www.vesti.bg/lyubopitno/stranno-ili-praktichno-banski-kojto-mozhe-da-se-iade-6071028

Новият продукт излиза във връзка с предстоящия Национален ден на бикините, като цената му възлиза на 10 хил. долара

Двама мъже откриха стрелба пред френска джамия

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/dvama-myzhe-otkriha-strelba-pred-frenska-dzhamiia-6071030

Ранено е 4-членно семейство.

Манолова: Двойният стандарт в качеството и цените на храните е дискриминация

http://www.cross.bg/evropa-manolova-tzenite-1547825.html

/КРОСС/ Двойният стандарт в качеството и цените на храните за Югоизточна и Западна Европа са дискриминация, заяви в студиото на БНТ "Денят започва" омбудсманът Мая Манолова. Тя сподели още, че подготвя позиция до всички европейски омбудсмани, които ще окажат натиск върху земеделските министри, които на заседание в средата на юли ще осъдят двойния стандарт. „Оказа се, че докато се борим и противопоставяме срещу Европа на две скорости, Европа в два хранителни стандарта е факт и това е така и в България. Близо една-четвърт от проверените от Министерството на земеделието храни са с различно качество от същите със същия бранд, предлагани в Западна Европа, а половината от проверените храни са на по-високи цени, като особено драстични са цените, свързани по отношение на детските храни, детските пюрета", каза Манолова. Омбудсманът заяви още, че смята да организира среща с евродепутатите с различни цветове и да настоява за започване на процедура за промяна в регламента на храните и на директивата, а за разликата в цените според нея, проверката на МЗ, трябва да бъде продължена, за да стане ясно каква е причината същите стоки да бъдат значително по-скъпи. „Детското пюре струва със 105% по-скъпо от същото в Берлин

Пускат на пазара бански от пица, който може да се яде

https://www.vesti.bg/lyubopitno/puskat-na-pazara-banski-ot-pica-kojto-mozhe-da-se-iade-6071028

Новият продукт излиза във връзка с предстоящия Национален ден на бикините, като цената му възлиза на 10 хил. долара

Жертвите на епидемията от холера в Йемен са вече 1500 човека

http://econ.bg/Новини/Жертвите-на-епидемията-от-холера-в-Йемен-са-вече-1500-човека_l.a_i.744978_at.1.html

За два месеца - от края на април до края на юни - броят на починалите от холера в Йемен е достигнал 1500. Епидемията се разпространява с бързи...

Компютърни игри ще учат хората как да взимат решения

https://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kompiutyrni-igri-shte-uchat-horata-kak-da-vzimat-resheniia-6071022

Освен за забавления, игрите могат да подобряват когнитивните умения

Градушка, паднали дървета и сигнали за отводняване в София

http://dnes.dir.bg/news/sofia-gradushka-dazhd-otvodnjavane-potopat-25996912

Проливен дъжд, придружен с градушка, вали над София. Най много валежи са паднали в районите Люлин, Банкя и Витоша.

Учени изтъкнаха ползите от късното ставане през уикендите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6314428

Учени изтъкнаха ползите от късното ставане през уикендитеУчени установиха ползите от късното ставане през уикендите - дългият сън ни прави по-умни и по-снажни, пише в. "Метро", цитиран от БТА. Изданието цитира изследване, публикувано в изданието "Слийп". В проучването са анализирани данните от съня на 2 156 доброволци, на които бил изчислен и индексът на телесната маса.

Изключиха турбогенератора на 5-ти енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6314426

Изключиха турбогенератора на 5-ти енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”В 00:59 часа турбогенераторът на пети енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” бе изключен от електроенергийната система на страната по заявка на атомната централа, съгласувано с Електроенергийния системен оператор. Това съобщиха от централата. Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на

До какво доведе протестът на служителите от Агенцията по градушките?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/do-kakvo-dovede-protestyt-na-sluzhitelite-ot-agenciiata-po-gradushkite-2034440

Служителите от Агенцията по градушките ще бъдат компенсирани с допълнително материално стимулиране в размер на около 500 лева, а в следващите месеци ще се търсят възможности за повишение на заплатите. Това стана ясно по време на подписването на споразумение между Министерството на земеделието, Аген

Сценарий: Цената на тока ще продължава да расте! С около 5%

http://www.dnes.bg/business/2017/07/03/scenarii-cenata-na-toka-shte-prodyljava-da-raste-s-okolo-5.346127

Тенденцията е заради натрупаните в миналото дефицити

Война на институциите ще бъде най-голямата глупост

http://www.cross.bg/podcherta-raiichev-nyama-1547824.html

/КРОСС/ България трябва да вземе модерни западноевропейски самолети и изборът е между стари Ф-16 и нови „Грипен". Изборът не е между американско и шведско, а между старо и ново. Няма разговор! Това подчерта в студиото на „Тази сутрин" по БТВ социологът Андрей Райчев. Според него атаките срещу подкрепения от президента Румен Радев експертен анализ в полза на „Грипен" са „от лоялност към САЩ. Според мен криворазбрано е това. НАТО не е такова място, където монополно да се продават американски оръжия". „Няма голяма сделка, за която да няма лобисти. България отдавна не е харчила такива пари. Президентът е прав, трябва да се купят шведски самолети", подчерта Райчев. Според него противниците на държавния глава искат да го „опитомят", „ да наберат височина" срещу него и да му покажат, че трябва да се съобразява с тях. Много се надявам да не се отиде към война на институциите. Това ще е най-голямата глупост, особено в навечерието на европредседателството", коментира социологът. Той отбеляза, че скандалът с НДК и съдбата на Мирослав Боршош „показва, че в страната няма реални скандали" и това се използва от Бойко Борисов, за да повиши международната си активност. „На Балканите няма лидери. Не е роден човекът, който ще командва сърбите. Не е роден човекът, който ще командва македонците

Бритни Спиърс предизвика суматоха в Йерусалим

https://www.actualno.com/showbusiness/britni-spiyrs-predizvika-sumatoha-v-jerusalim-news_620239.html

Пристигането в Израел на Бритни Спиърс предизвика истинска суматоха, съобщи сп. „Variety“. Това е първото посещение на звездата в страната. Обиколката на Бритни из светите места в старата част на Йерусалим беше описана от израелски медии като същинско стълпотворение. До

Всеки в Европа може да претендира за синя кръв

https://www.vesti.bg/lyubopitno/vseki-v-evropa-mozhe-da-pretendira-za-sinia-kryv-6071027

По думите на учения напразни са опитите на знаменитостите, да се изкарат уникални, като докажат някакво кралско родословие

Какво ще движи пазарите през седмицата

http://www.investor.bg/novini/130/a/kakvo-shte-dviji-pazarite-prez-sedmicata-242283/

Фокусът попада върху стенограмите на Фед и на ЕЦБ, а освен това има изобилие от данни за бизнес активността във водещи икономики

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване