Къде е мястото на небостъргачите в София?

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/kyde-e-miastoto-na-nebostyrgachite-v-sofiia-242618/

Решението на Столичния общински съвет да одобри строителството на 77-метрова сграда на бул. "България" пак предизвика полемика за високите сгради

17-годишен заля момиче с бензин и я запали

http://www.cross.bg/benzin-zalya-zapali-1548310.html

/КРОСС/ 17-годишен младеж заля момиче с бензин и я запали. Девойката няма изгаряния, но е със срязвания, след като счупила стъклената бутилка със запалителна течност и стъклата нарязали десния й крак. Екшънът се разиграл снощи около 23.00 ч. на ул. "Христо Чернопеев" в Благоевград. На пейка на улицата седяла младежка компания от момичета и момчета. Тийнейджърите решили да се пошегуват като скрили джапанката на едно от момчетата. Разгневен младежът обвинил една от девойките за тази шега. "Ако не я дадеш ще те запаля", казал 17-годишният и побягнал нанякъде. Върнал се с шише с бензин и залял девойката със запалителната течност по гърдите, след което драснал клечка кибрит. Тя пламнал, но с помощта на останалите от групата загасила пламъците. В суматохата бутилката паднала на земята и стъклата срязали крака на девойката. Агресивният младеж е задържан.

Паник бутони във всички линейки

http://www.moreto.net/novini.php?n=355030

Паник бутони във всички линейки обеща здравният министър проф. Николай Петров. Част от плановете му за борба с агресията срещу медицински лица включва и изготвянето на карта. Тя щяла да обособи високорисковите райони в страната, за които ще се търси съдействие и от полицията.

Съветникът на президента Николай Копринков на крак при Цветанов

http://frognews.bg/news_137827/Savetnikat-na-prezidenta-Nikolai-Koprinkov-na-krak-pri-TSvetanov/

Съветникът на президента по вътрешна политика Николай Копринков изненадващо се срещна с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Българските митници честват професионалния си празник

http://econ.bg/Новини/Българските-митници-честват-професионалния-си-празник_l.a_i.745300_at.1.html

Днес българската митническа администрация чества професионалния си празник. Датата, на която през 1879 г. се създават митниците, тази година за втори...

Нападателят на лекарката от "Шейново" отказва съдействие на разследващите

http://www.cross.bg/sheiinovo-bolnitza-stoyanov-1548309.html

/КРОСС/ Задържаният за нападението срещу доктор Албена Гагова в болница "Шейново" Владимир Стоянов за момента отказва да съдейства на разследващите. Младият мъж направил няколко опита да се скрие от полицията след инцидента. Пред БНР началникът на Първо районно полицейско управление в София комисар Георги Хаджиев разказа, че Стоянов е с няколко присъди, а в момента срещу него се водят две досъдебни производства. За първи път от полицейското управление, където се води разследването по случая, обявиха нови подробности около бруталното нападение. "На 1 юли 2017 г. е получен сигнал в дежурната на Първо районно от колегите от Пето РПУ, че в болница ИСУЛ е отишла за преглед акушер-гинеколог от "Шейново". Веднага дежурната оперативна група се насочи към болницата", разказа комисар Хаджиев. "Д-р Гагова от болница "Шейново" споделила, че след нанесения удар в лицето е изпаднала в безпомощно състояние, по-скоро санитарката, която я е намерила, е коментирала това. Предприети са веднага оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е установен извършителят на престъплението. То може да се характеризира като нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице", поясни той. Стоянов е променил външността си часове след нападението, вероятно да се укрие от полицията, добави комисарят. "Колеги от Трето районно задържат лицето в абсолютно променен външен вид

Емил Димитров и Паша Христова зазвучаха в "Духа на регето"

https://offnews.bg//kultura/emil-dimitrov-i-pasha-hristova-zazvuchaha-v-duha-na-regeto-659967.html

Вечни български песни зазвучаха в реге вариант в нов албум, носещ името "В Духа на регето". "Трева" на Емил Димитров, "Ах, Морето" на Тони Димитрова, "Сребърни ята" на Георги Минчев, "Българска роза" на Паша Христова и "Теменуги" на Камелия Тодорова получиха нови реге дрехи, но в същото време запазиха автентичността си на българската естрада.

Албумът е по идея и изпълнение на Борис Ненов, познат и като Kin Riddimz. Работата по него започва през 2015-та година, а от началото на това лято "В Духа на регето" вече може да бъче чут в Spotify, iTunes, както и на физически носител.

Kin Riddimz сподели пред OFFNews, че идеята за албума не му е дошла изведнъж, а е била градена дълго време:

"Едва ли щях да успея да осъществя този албум по същия начин, ако не бях направил доста други неща преди него. И понеже повечето от нещата, които правя са свързани с чуждестранни изпълнители и са на чужд език, реших, че е възможно да намеря някакъв междинен вариант между това, което правя и това, което вече е направено в България. И така края на 2015г. започнах да преработвам няколко естрадни парчета в реге чисто инструментално. След време вече имах няколко демо инструментала и дойде време за следващата стъпка - да намеря кой ще пее."

Ако вече сте чули албума и не знаете кой стои зад него, може и да сте се объркали за това кой изпълнява песните. В социалните мрежи много хора бяха решили, че "Трева" от албума е с иситнските вокали на Емил Димитров. Това всъщност не е вярно - гласът зад "Трева" в албума на Kin Riddimz е на Калоян Трифонов, който дава глас и на "Сребърни ята". Лилия Гелева пее "Ах, морето", а Ралица Митева - "Българска роза" и "Теменуги".

"Песните избрах по мелодии, хармонии, текст и по това дали ще мога да ги подпра с реге груув под това имам предвид бас и барабани в стила на регето. Разбира се не знаех дали ще се получи, но след тестване на някои парчета успях да стигна до пет, които се вписаха „В духа на регето“.Също за избора на песните неминуемо допринесоха артистите, с които работих над вокалите", разказа ни Kin Riddimz.

А защо реге?

"Реге защото това е музика, която силно ме вдъхновява. Слушам почти всякаква музика, но като творец  ми се иска да съм ясно концентриран и да се разпознава, това което съм направил. Също така регето е музика, която винаги ме стимулира позитивно с мелодиите и текстовете си."

До момента една от песните в "В духа на регето" се е сдобила с видеоклип и това е "Ах, морето". На него може да се насладите тук:

Турският тираджия, блъснал автобус край Монтана може да получи до 20 г. затвор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322670

Турският тираджия, блъснал автобус край Монтана може да получи до 20 г. затворОкръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу турския шофьор на товарен камион Серкан Ч. /38г./ по член 343 от НК, който предвижда от 5 до 20 години затвор за причинена от него тежка катастрофа с автобус, смърт и телесна повреда на няколко души. На 3 май т.г. Серкан Ч. пътувал от Германия към Турция с товарен камион с

Около 60% от най-големите 100 компании у нас са повишили приходите си през 2016 г.

http://www.mediapool.bg/okolo-60-ot-nai-golemite-100-kompanii-u-nas-sa-povishili-prihodite-si-prez-2016-g-news266325.html

Около 60% от най-големите 100 компании на българския пазар са повишили приходите си през изминалата година. Ръст отчитат фирмите работещи в секторите технологии, машини, фармация, храни, търговия и текстил. Това показва класацията "Капитал 100", която се прави за десета поредна година. Средните производствени компании, а не гигантите движат българската икономика, сочи анализът на данните за 2016 г. Въпреки като цяло добрата година приходите на десетте най-големи компании се свиват със средно 10%. Изминалата година не е била добра за енергийните и металургичните гиганти заради ниските цени на суровините. Строителният сектор също бележи общ спад поради намалелите държавни поръчки, въпреки оживлението в по-малките компании, които строят жилища и офиси в София. Растежът е осезаем при производителите и търговците на храни и лекарства, чиито приходи се изстрелват нагоре вследствие на високо вътрешно потребление. За втора поредна година приходите и печалбите на петте оръжейни завода растат. Географски големите компании остават съсредоточени в София - 49 от стоте големи са в столицата. Втора е област Пловдив с осем представителя. Най-голяма компания у нас традиционно е "Лукойл Нефтохим Бургас", следвана от "Аурубис България". Лидерите в растящите сектори са  "Либхер-Хаусгерете Марица", следван от "ЕПИК" и "Идеал Стандарт - Видима" в сектор "Машини и оборудване".   В сектор "Технологии" има разместване във водещата позиция - най-много приходи за 2016-а има "Пейсейф България", следвана от миналогодишния лидер "Телерик" (Progress) и "ВиЕмУеър България". В сектор "Търговия" с голяма преднина води "Кауфланд" пред "Лидл" и "Метро". В сектор "Храни и напитки" най-голяма компания е "Олива", а в сектор "Фармация" за поредна година водеща е "Софарма Трейдинг". Данните в "Капитал 100" са събрани от подадена от компаниите информация, от публични източници на информация, регулаторни органи, бази данни. Част от отчетите са от Търговския регистър. Финансовата информация за публичните дружества е от Българската фондова борса, Комисията за финансов надзор и други платформи за отчети.

Пететажна жилищна сграда се срути в Италия (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/petetazhna-zhilishtna-sgrada-se-sruti-v-italiia-snimkivideo-2035447

Пететажна жилищна сграда се срути в южния италиански град Торе Анунциата, който е в покрайнините на Неапол, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС.

Започват цялостна проверка на "България ер", постъпили са над 100 жалби от пътници

//dariknews.bg/novini/biznes/zapochvat-cialostna-proverka-na-bylgariia-er-postypili-sa-nad-100-zhalbi-ot-pytnici-2035507

Гражданска въздухоплавателна администрация започва цялостна проверка на дейността на компания "България ер". Причина за инспекцията са множеството случаи на закъснели полети през последните дни.

Тя е на 19 и е с най-красивите задни части в цял Китай

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/tia-e-na-19-i-e-s-naj-krasivite-zadni-chasti-v-cial-kitaj-6071228

Самата китайка е с тегло 60 килограма, висока е 170 см. Работи като фитнес инструктор и води видеоблог за своите тренировки

Путин и Тръмп са имали кратка среща в кулоарите на Г-20

http://pogled.info/svetoven/putin-i-tramp-sa-imali-kratka-sreshta-v-kuloarite-na-g-20.87449

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин и неговият американски колега Доналд Тръмп са се срещнали в кулоарите на форума на Г-20 и са си стиснали ръцете. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Със заседание за тероризма започна срещата на Г-20 в Хамбург

http://pogled.info/svetoven/sas-zasedanie-za-terorizma-zapochna-sreshtata-na-g-20-v-hamburg.87450

/Поглед.инфо/ Лидерите на страните от Г-20 се събраха за първото си заседание в рамките на форума в германския град Хамбург. То е посветено на политически въпроси и в частност на борбата с тероризма.

Борисов най-накрая каза, че иска нови самолети

http://pogled.info/bulgarski/borisov-nai-nakraya-kaza-che-iska-novi-samoleti.87451

/Поглед.инфо/ Като кажеш нова кола, какво разбираш -да отидеш да си я купиш от магазина нова, а не втора ръка от автокъща. Ф-6, Грипен, Юрофайтър, МиГ, СУ имат заводи с нови самолети, произвеждат нови. Като се купува, барем да е ново.

Борисов: Имам изискване самолетите да са нови

http://frognews.bg/news_137826/Borisov-Imam-iziskvane-samoletite-da-sa-novi/

За самолетите за Военновъздушните сили (ВСС) единственото ми изискване е те да са нови. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на лекция пред Атлантическия клуб.

Трябва да се гарантират правата на хората. Контролът върху ЧСИ е недостатъчен

http://www.cross.bg/izpulnenie-dluzhnitzite-nego-1548308.html

/КРОСС/ „Необходимо е да се предвидят допълнителни гаранции за спазването на законовите разпоредби и гарантиране на правата на страните в изпълнителния процес, защото практиката показва, че контролът върху дейността на частните съдебни изпълнители е недостатъчен". Това заяви народният представител от „БСП за България" Филип Попов по повод промените в ГПК. Според предложенията на левицата- длъжникът трябва да бъде търсен най-малко три пъти на посочения от него адрес, като един от тях да бъде в неработен ден. „Предложили сме съдът служебно да извърши справка за работното място и да може да бъде призован и чрез работодателя си. С тези промени целим уведомяването на длъжника да се случи по начин, по който той да може да разбере, че срещу него се води гражданско дело, за да организира своята защита", обясни той. Според него е важна и предложената промяна за банките в заповедното производство. „Предвижда се подаденото от длъжника възражение да спира изпълнението. Целта е да се гарантират справедливост, равнопоставеност и защита на длъжниците на банки, които са в невъзможност да погасяват задълженията си", обясни народният представител. Той допълни, че се предлага възможност за разрешаване на установен в практиката проблем - липса на информация за банкова сметка, по която доброволно да се превеждат присъдени суми

Майстори на уникати от Европа и САЩ се събират във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=355005

Занаятчии от Европа и САЩ се събират във Варна за втория фестивал и базар "Сръчко", научи Moreto.net. Фестивалът ще се проведе от 14 до 23 юли в между Сцена "Раковина" и Морско казино. За летния базар организаторите са подготвили богата програма от демонстрации, танци, песни.

Евакуираха близо 1500 мигранти от лагер в Париж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322648

Евакуираха близо 1500 мигранти от лагер в ПарижФренските власти евакуираха днес около 1500 мигранти от импровизиран уличен лагер в Париж, предаде БТА. Десетки полицаи и полицейски автомобили пристигнаха тази сутрин, за да разчистят района на лагера в северната част на Париж. Мигрантите, предимно от Судан, Еритрея и Афганистан, бяха качени в автобуси,

НАП започна лятната си контролна кампания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322631

НАП започна лятната си контролна кампания
Започна лятната контролна кампания на НАП съвместно с МВР и Агенция "Митници“. От приходната агенция уверяват, че до края на летния сезон предстоят над 25 000 проверки с основен акцент отчитането на оборота и издаването на касови бележки, предаде БНР. Първите резултати от проверките показват нарушения в около 10% от случаите,

Борисов: Единственото ни изискване е изтребителите да са нови

http://www.mediapool.bg/borisov-edinstvenoto-ni-iziskvane-e-iztrebitelite-da-sa-novi-news266324.html

Единственото ни изискване е самолети да са нови, обяви премиерът Бойко Борисов за сделката по купуването на нови изтребители за за Военновъздушните сили по време на дискусия, организирана от "Атлантическия клуб" в София. Така той индиректно подкрепи купуването на шведските бойни самолети "Грипен" пред превъоръжаването на ВВС с втората ръка Ф-16. Борисов добави, че няма повече да се вкарва в споровете кой самолет е "по-хубав" и кой "има повече възможности".   Премиерът коментира още, че трите рода войски трябва да се въоръжават, превъоръжават паралелно.   "И военновъздушните сили, и сухопътните, и морските ще бъдат превъоръжени. Не искам да се намесвам кой изтребител да бъде купен, единственото ми условие е да са нови. Пари ще се намерят като съчетаем влизането в еврозоната и увеличените инвестиции с борбата с контрабандата. Трябват ни още 1-1.3 млрд. да съберем.", каза Борисов.   Борисов смята, че проблемите с отбраната в Европейския съюз могат да бъдат решени, ако съюзът стане колективен член на НАТО.   "ЕС трябва да стане колективен член на НАТО и заедно да постигн тези 2% от БВП за въоръжение. Експертите в НАТО пък ще кажат коя държава какво въоръжение да има", заяви Борисов и допълни, че идеята му засега е "ерес", но скоро може да стане и реалност.   Отделно той поиска Македония да стане член на НАТО, защото това е добре за България. Премиерът отново похвали Турция затова, че Анкара не допуска бежанци към българската граница. Борисов изрази задоволство, че ЕС вече е съгласен да създаде зони за сигурност в Северна Африка и Близкия Изток, където да стоят мигрантите.

Стотици пътници са блокирани на Летище София

http://frognews.bg/news_137825/Stotitsi-patnitsi-sa-blokirani-na-Letishte-Sofiia/

Стотици пътници на „България Ер“ са блокирани на Летище София. Този път те е трябвало да пътуват от София до Италия, а полетът е трябвало да бъде в 07.00 часа, но ще излетят най – рано в 11.00 часа.

Паргов: България върви към формално председателство на ЕС

https://offnews.bg//politika/pargov-balgaria-varvi-kam-formalno-predsedatelstvo-na-es-659972.html

Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз. 

Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов по Евроком. Според него твърдението на премиера Бойко Борисов, че едва през септември ще има повече яснота около приоритетите на страната ни по време на европредседателството, съвсем ясно показва голямото забавяне в подготовката. Друго доказателство, според Паргов, са думите на вицепремиера Томислав Дончев, който призна, че ремонтът на НДК за целите на българското председателство на ЕС сериозно закъснява. 

Случващото се с НДК е само част от симптомите, които показват, че страната ни върви към неблагоприятен сценарий, твърди лидерът на столичните социалисти. Има информация от Брюксел, че нашите партньори там са притеснени от скандалите в България и вече се замислят сериозно как ще ни поверят европредседателството от януари 2018 година. За съжаление, то се очертава да е формално. А ни е първото. Освен това се случва в много интересен период, в който преговорите по Брекзит са в разгара си. По същото време ще започне и обсъждането на бъдещата финансова рамка на ЕС. Това би бил много подходящ момент България да заяви своите виждания и да ги отстоява като водеща държава, каза още Паргов. 

Според него основният приоритет на България по време на предстоящото председателство на ЕС трябва да бъде сигурността. „Това означава да се преборим Европа да спре да ни натиска срещу пари да приемаме мигранти, обясни той. Очевидно е, че българските граждани не желаят това и има силен отпор. Ясно е, че Патриотите, които са коалиционни партньори в управлението на държавата, няма да бъдат активни в тази посока. Оставаме само ние, от БСП, да защитаваме интереса на гражданите. Проблемът с мигрантите трябва да се решава в неговия зародиш, а не когато е свършен факт. Тоест, как да не ги допускаме, а не какво да ги правим, когато вече са влезли в страните от ЕС”. 

Енергийното обезпечаване също е един от основните фактори за гарантиране на сигурността в страните от Европейския съюз, според лидера на столичните социалисти. „Имам предвид общата енергийна политика, а не само отношенията с Русия и двойния аршин, обясни Калоян Паргов. За съжаление, България върви към загуба на едно от най-важните си предимства - фактът, че чисто географски е на кръстопът и възможността да бъде енергиен разпределител. Точно за това се готвехме дълги години, планирахме проекти, а сега се оказва, че всички започват да ни заобикалят. Турски поток не може да бъде съизмерим с Южен поток. И тук не говорим само за капацитет, а и за важна стратегическа и ключова роля в сферата на енергетиката, която България може да играе. Мисля, че все още не сме загубили напълно шансове. Все още ги имаме, всичко е въпрос на далновидна политика, а не тази, която води правителството в момента. Защото няма как да се получи само с посредничество между Меркел и Ердоган, какъвто и да е залогът за него”, коментира Паргов. 

Две самоубийства станаха тази сутрин в Русе

https://offnews.bg//112/dve-samoubijstva-stanaha-tazi-sutrin-v-ruse-659970.html

Две самоубийства станаха тази сутрин в Русе.

Около 6.00 часа е получен сигнал за възрастен мъж, блъснат от влак. Инцидентът е станал на жп линията в района на пробива Кауфланд в централната част на града. Загиналият е на видима възраст 70 години. Самоличността му се изяснява.

Час по-късно мъртъв е открит 32-годишен мъж под Гредовия мост в Русе. Първоначалната информация е, че се касае за самоубийство. Двата случая се изясняват.

Доларът продължава да укрепва в петък

http://econ.bg/Новини/Доларът-продължава-да-укрепва-в-петък_l.a_i.745299_at.1.html

Дoлapът pacтe cпpямo йeнaтa нa aзиaтcĸaтa вaлyтнa тъpгoвия в пeтъĸ, cлeд ĸaтo Цeнтpaлнaтa бaнĸa нa Япoния yвeличи ĸyпyвaнeтo нa дъpжaвни oблигaции в...

9 млн. българи живеят извън пределите на България

http://www.cross.bg/bulgari-zhiveyat-momenta-1548307.html

/КРОСС/ Реално извън пределите на България постоянно или по 5 - 6 месеца в годината живеят между 8 и 9 млн. души, или повече от населението в страната. Това обяви пред БТВ Петър Харалампиев, председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Миграцията има няколко големи вълни - след освобождението от турско робство, след Втората световна война, след 1989 г. Има второ и трето поколение българи, родени зад граница. Дали се чувстват българи и дали учат български зависи от семейството и традициите. В момента има над 1000 организации на българите в целия свят, свързани със запазване на културата и идентичността, каза шефът на агенцията за българите зад граница. Много от тях са свързани с фолклорни групи, уточни той. Най-компактните маси от българи са в Германия и Испания. По официални данни - хората, които са се регистрирали, в Германия живеят над 220 хил. наши сънародници, в Испания - над 140 хил. Извън тази официална статистика те са много повече, допълни Харалампиев. В Германия реално са около 370 хил. българи, а в Испания - около 220 хил. Във Великобритания официално живеят около 170 хил. българи, а реално - около 300 хил. души. Само в Европейския съюз им над 1 млн. българи в момента. Някои се завърнаха през последните години заради кризата в някои държави от Европа, но и много нови заминаха, за да учат в чужбина, каза още Харалампиев. В момента има над 30 хил. български студенти в страните от ЕС. В САЩ официалните данни са за 300 хил

Двама от биячите в Асеновград на свобода, 7 остават под ключ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322635

Двама от биячите в Асеновград на свобода, 7 остават под ключ
Седем роми, които бяха задържани заради побоя над децата гребци и техни треньори от Асеновград, остават за постоянно под ключ. Други двама ще излязат на свобода с парична гаранция от по 3000 лева. Това постанови окръжният съд в Пловдив, след като заседава близо 5 часа по мерките за неотклонение. Решението е оповестено в 22 часа в четвъртък.

На повърхността на Марс се образува "отровен коктейл"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6322634

На повърхността на Марс се образува "отровен коктейл"Марс не е толкова гостоприемна планета, колкото се надяваха търсещите извънземен живот, защото на повърхността й се образува "отровен коктейл" под действието на ултравиолетовите лъчи, съобщи АФП, цитирана от БТА. Екип от университета на Единбург се заинтригува от перхлоратите - соли, които са в изобилие на Марс.

Нова ескалация на протестите в Хамбург: Подпалиха полицейски коли (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/europe/nova-eskalacija-na-protestite-v-hamburg-podpaliha-policejski-koli-snimki-news_621145.html

След няколко часа на относително спокойствие в сутрешните часове на петък ситуацията в северния ханзейски град Хамбург отново ескалира, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Автомобили на полицията са в пламъци, след като демонстранти са хвърлили по тях

От днес са в сила летните ограничения за камионите по магистралите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/07/3003098_ot_dnes_sa_v_sila_letnite_ogranicheniia_za_kamionite/?ref=rss


От днес влиза в сила ограничаването на движението на камионите над 12 тона по автомагистралите в пиковите часове през лятото.<br /><br />Движението на тежкотоварните камиони по магистрала "Тракия" се спира в петък от 18 ч. до 20 ч. в посока София - Пловдив, когато движението на излизащите автомобили е по-натоварено. В неделя камионите по "Тракия" ще бъдат спирани от 16 ч. до 20 ч. в посока Бургас - София, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура"...

Освободиха двама от задържаните за побоя на гребците от Асеновград

http://www.cross.bg/dvama-mihaiilov-slavcho-1548306.html

/КРОСС/ Състав на Пловдивския Окръжен съд освободи от ареста двама от деветимата роми, арестувани след побоя над гребците от Асеновград на 26-и юни. Славчо Михайлов и Ангел Михайлов са пуснати под гаранция от по хиляда и три хиляди лева. Славчо Михайлов страда от тежко заболяване, което не би могло да се лекува в ареста. Молбите за освобождаване на останалите седем бяха отхвърлени. Срещу тях са повдигнати обвинения за причиняване на средни телесни повреди по хулигански подбуди, а спрямо двама от тях и за закана за убийство. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  

5-етажна жилищна сграда се срути в Италия (Снимки и видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322608

5-етажна жилищна сграда се срути в Италия (Снимки и видео)Пететажна жилищна сграда се срути в южния италиански град Торе Анунциата, който е в покрайнините на Неапол, предаде БТА. Осем души се водят за изчезнали, допълва ТАСС. Сред изчезналите има и деца. Сградата е рухнала сутринта. Тя се намирала близо до железопътна линия и се срутила малко след като оттам минал влак.

Човешка грешка може да е причинила катастрофите на "Тракия"

http://www.mediapool.bg/choveshka-greshka-mozhe-da-e-prichinila-katastrofite-na-trakiya-news266323.html

По първоначални данни човешка грешка е причинила двете тежки верижни катастрофи на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман. Не се изключва и версията за мъгла и дим от запаленото сметище край града. Работи се по всички версии, каза районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова пред Нова телевизия. Инцидентите станаха на 5 юли, а пострадалите бяха над 20. По случая прокуратурата е образувала две досъдебни производства срещу неизвестни извършители. Те са за престъпления, извършени по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване средни телесни повреди, каза Десислава Стоименова. Трети ден продължава ограничението на скоростта до 50 км/час по магистрала „Тракия“ в района на сметището край Ихтиман. Разследването Прокуратурата разследва два инцидента. „Първоначалните данни сочат, че при катастрофите има човешка грешка“, каза Стоименова. В същото време тя не изключи версията за мъгла и дим от сметището край Ихтиман. По думите й на този етап не може да се каже с точност каква е причината за тези инциденти. Все още няма и конкретен шофьор виновен за катастрофата. „Не може да се твърди за конкретно лице, което да е виновно за инцидента. Но се води разследване срещу неизвестен извършител“, каза прокурорът. Тя отрече сред участниците в произшествието да е имало неправоспособен шофьор. „Няма данни и за пиян и дрогиран водач“, заяви Десислава Стоименова. Ограничение от 50 км/час И тази сутрин има ограничение на скоростта по магистралата в района на Ихтиман. До 50 км/ч е ограничена скоростта на движение, защото рано сутринта времето беше многодинамично- вятърът се обръща и за кратко време магистралата отново се задимява, каза Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“пред БНТ. Той допълни, че това са явления, които никой не може да предотврати докато има пушек. Той призова шофьорите да карат внимателно, да спазват знаците и въведените ограничения. Трафикът по магистрала „Тракия“ се засилва, тъй като по това време от годината по направлението пътуват и много турски граждани, затова трябва да се кара внимателно, предупреди Глосов. „Факт е, че в деня на инцидента в другото платно, при ограничение от 70 км в участъка на пътния възел, измерените спирачни пътища на автомобили, които са катастрофирали, показват скорост над 100 км/ч“, каза Глосов. Ограничения за тировете От 7 юли влиза в сила и заповед за ограничаване на движението на камионите над 12 тона по автомагистралите в пиковите часове през лятото. Графикът е съобразен с натовареността в съответните посоки на движение в определените участъци. През последните година, две трафикът се брои автоматично чрез монтираните преброителни пунктове с камери, които работят постоянно и ограничението се въвежда въз основа на данните от тях, обясни Глосов. Движението на камионите по магистрала „Тракия“ се спира в петък от 18 до 20 часа в посока София - Пловдив, когато трафикът на излизащите автомобили е по-голям, а на влизащите съответно по-малък. В неделя камионите по магистрала „Тракия“ ще бъдат спирани от 16  до 20 часа в посока Бургас - София. По магистрала „Струма“ ограничението е в събота от 10 до 14 часа в посока пътен възел „Даскалово“ - ГКПП „Кулата“, а по магистрала „Марица“ - в неделя от 16 до 20 часа в посока Свиленград – магистрала „Тракия“. Поради извършващите се ремонтни дейности по магистрала„Хемус“ е ограничено движението в двете посоки в участъка между София и Ябланица - в петък от 17 до 20 часа и в неделя от 14 до 20 часа. Въведените ограничения са справедливи и към превозвачите, и към хората, които пътуват за почивните дни, каза инж. Глосов. Той посочи, че по време на престоя шофьорите на камиони над 12 тона трябва да изчакват на паркинги. Ще се опитаме с по-големите приходи, които очакваме след въвеждането на тол системата, да се подобрят условията на паркингите за тези шофьори, обеща Глосов. До средата на август 2017 г. се очаква да завършат ремонтните дейности на тунел „Витиня“ и на виадукта след него на магистрала „Хемус“. Пътните съоръжения на магистралата не са ремонтирани от построяването им и предприетите действия са наложителни. В момента експерти извършват обследване на тунелните тръби на „Витиня“ и „Ечемишка“ в посока София, които не са ремонтирани. Ще направим анализ и въз основа на него ще се прецени кога да започнат ремонтните дейности - дали по-късно тази година или след зимния сезон, посочи Глосов.

Пететажен блок се срути в Южна Италия

https://offnews.bg//sviat/petetazhen-blok-se-sruti-v-iuzhna-italia-659968.html

Пететажна жилищна сграда се срути в южния италиански град Торе Анунциата, в покрайнините на Неапол, съобщi Асошиейтед прес. Осем души се водят за изчезнали. Сред тях има и деца.

Сградата е рухнала тази сутрин. Тя се намирала близо до железопътна линия и се срутила малко след като оттам минал влак.

След срутването линията била затрупана с отломки от сградата и движението по нея е преустановено.

Очевидци разказват, че не е имало експлозия преди срутването на кооперацията.

Започнала е операция по издирване на изчезналите. От отломките са извадени жена и две деца.

Държавният дълг намаля с близо 1 млрд. евро

https://offnews.bg//ikonomika/darzhavniat-dalg-namalia-s-blizo-1-mlrd-evro-659965.html

Държавният дълг на България намаля с близо 1 милиард евро.

Министерството на финансите нареди плащането на главницата по 5-годишните облигации, издадени през 2012 г. на международните пазари, които са в размер на 950 млн. евро и лихва в размер на 40,375 млн. евро.

Дългът ще спадне от 12,884 на 11,934 млрд. евро. Спадът в съотношението дълг към брутен вътрешен продукт (БВП) е с близо два процентни пункта, съответно от 25,9% на 24,0%. Така на държавния бюджет ще бъдат спестявани разходи за обслужване на дълга в размер на 40,375 млн. евро годишно.

Изплащането ще е за сметка на фискалния резерв (със средства от емисията дълг през март 2016 г.)

Средствата за погасяване на падежиращата се емисия са набрани по време на успешно емитираните през март 2016 г. на международните капиталови пазари двоен транш облигации на стойност 1,994 млрд. евро по средносрочната програма за емитиране на дълг на външните пазари, се казва в прессъобщение на Министерството на финансите.

Трансакцията включваше транш от 7-годишни облигации на стойност 1,144 млрд. евро при лихвен купон от 1,875% и транш от 12-годишни облигации на стойност 850 млн. евро при лихвен купон от 3,000%.

С част от постъпленията се погаси дълг в обращение през миналата година, а другата част остана като наличност към края на 2016 г. за покриване на падежа по еврооблигациите на 9 юли 2017 г., след като не се наложи финансовият ресурс да бъде използван от правителството за запазване на стабилността на банковата система във връзка с извършения преглед на качеството на активите и стрес тестовете на българската банкова система, пишат още от МФ.

Борисов: Самолетите за ВВС трябва да са нови

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-samolet-26022360

Премиерът Бойко Борисов заяви за бойните самолети, които ВВС се предвижда да придобият, че те трябва да бъдат нови.

Младеж запали приятелката си след скандал

http://dnes.dir.bg/news/mvr-blagoevgrad-26022331

17-годишен младеж от Благоевград заля със запалима течност приятелката си и я подпали.

Аварирал камион затруднява движението между София и Пирдоп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322625

Аварирал камион затруднява движението между София и ПирдопАварирал камион затруднява движението между София и Пирдоп, при Гълъбец, информира Агенция "Пътна инфраструктура". Движението е двупосочно в една

Тайна среща на Цветанов със съветник на президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322620

Тайна среща на Цветанов със съветник на президентаТайна среща между председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и съветника по вътрешната политика на президента, засече "24 часа". Срещата идва след седмица напрежение и размяна на реплики между Румен Радев и Цветанов. Те разговаряха около половин час в кабинета на Цветанов в парламента.

Приходната агенция издаде наръчник за корпоративните данъци

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/07/3003082_prihodnata_agenciia_izdade_naruchnik_za_korporativnite/?ref=rss


Наръчник по корпоративно подоходно облагане за 2017 г. е достъпен на интернет страницата на Националната агенция за приходите - www.nap.bg, съобщи пресцентърът на институцията.<br /><br />С документа приходната администрация цели да улесни фирмите, както и служителите на НАП, при прилагането на действащото данъчно законодателство.<br /><br />В Наръчника са отразени промените в Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) за 2017 г., като документът е допълнен с...

Двойна доза късмет за играч от Димитровград

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6322617

Двойна доза късмет за играч от ДимитровградРостислав Славов ще прекара едно незабравимо лято, благодарение на любимата си игра - Еврошанс. Той решава да провокира късмета си и отбелязва 8 съвсем случайни числа, а именно: 26, 33, 45, 53, 64, 67, 74 и 76. Само 5 минути по-късно всички 8 числа се оказват печеливши и осигуряват на късметлията печалба от 5 200 лева.

Марс се оказва много по-негостоприемен от очакваното

http://www.moreto.net/novini.php?n=355032

Ново откритие на учени от Университета на Единбург може да попари надеждите на астрономите, че ще открият следи от живот на Марс. Техен анализ посочва, че условията на Червената планета се оказват значително по-негостоприемни от очакваното, съобщава сп.

Германия забрани провеждането на турски митинг в Хамбург

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322611

Германия забрани провеждането на турски 
митинг в ХамбургГермания забрани провеждането в Хамбург на възпоменателен митинг по случай първата годишнина от осуетения опит за преврат в Турция. Планирано бе митингът да се проведе по инициатива на турската общност в Хамбург - Демократичния съюз на европейските турци, на 10 юли., в една голяма зала в града. Председателят на областната организация на съюза

Борисов обяви влаковете за приоритет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322612

Борисов обяви влаковете за приоритетПремиерът Бойко Борисов постави стимулирането на жп транспорта като приоритет пред магистралите в свое изказване пред Атлантическия клуб. Виждате, че и Тракия е тясна вече, всеки пътума с кола и по-един човек, каза той. В същото време влакът е по-екологичен и по-бедопасен транспорт, изтъкна премиерът.

Калоян Паргов: България върви към формално председателство на ЕС

http://frognews.bg/news_137824/Kaloian-Pargov-Balgariia-varvi-kam-formalno-predsedatelstvo-na-ES/

Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов при гостуването си в предаването „Делници” по телевизия „Евроком”.

България плати близо 1 млрд. евро лихва и главници по емисия еврооблигации

http://econ.bg/Новини/България-плати-близо-1-млрд-евро-лихва-и-главници-по-емисия-еврооблигации_l.a_i.745298_at.1.html

Министерството на финансите нареди плащане на 990,375 млн. евро в полза на държателите на петгодишни еврооблигации на Република България, емитирани...

МФ погаси главницата и лихвите по емисията еврооблигации с падеж 9 юли 2017 г.

http://econ.bg/Новини/МФ-погаси-главницата-и-лихвите-по-емисията-еврооблигации-с-падеж-9-юли-2017-г-_l.a_i.745298_at.1.html

Министерството на финансите нареди плащане на 990,375 млн. евро в полза на държателите на петгодишни еврооблигации на Република България, емитирани...

Пет неща, които Г20 няма да направи на срещата в Хамбург

http://www.investor.bg/analizi/91/a/pet-neshta-koito-g20-niama-da-napravi-na-sreshtata-v-hamburg-242609/

Като домакин Ангела Меркел има по-голям интерес да се опита да успокои страстите, вместо да настоява за обща позиция по обсъжданите теми

Тръмп и Путин се ръкуваха в Хамбург (ВИДЕО)

http://clubz.bg/55941-trymp_i_putin_se_rykuvaha_v_hamburg_video

Президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин се видяха на живо за първи път и се ръкуваха.

Това съобщи през изданието Газета.ру говоритерят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-късно в туитър бяха разпространени снимки на Кевин Липтак - кореспондент на Си Ен Ен в Белия дом.

Малко по-късно в туитър руската телевизия RT публикува и кратко видео от ръкуването:

Двамата лидери пристигнаха в Хамбург за срещата на Г-20.

"Те си стиснаха ръцете и си казаха, че скоро ще имат отделна среща, че скоро ще се видят", каза Песков.

Срещата помежду им трябва да се състои по-късно днес.

Преди нея при закрити врати разговаряха руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс Тилърсън.

Очаквайте подробности.

Тръмп и Путин се ръкуваха в Хамбург

http://clubz.bg/55941-trymp_i_putin_se_rykuvaha_v_hamburg

Президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин се видяха на живо за първи път и се ръкуваха.

Това съобщи през изданието Газета.Ру говоритерят на Кремъл Дмитрий Песков.

Двамата лидери пристигнаха в Хамбург за срещата на Г-20.

"Те си стиснаха ръцете и си казаха, че скоро ще имат отделна среща, че скоро ще се видят", каза Песков.

Срещата помежду им трябва да се състои по-късно днес.

Очаквайте подробности.

На първо четене: Депутатите единодушни за премахването на вечните длъжници

https://offnews.bg//politika/na-parvo-chetene-deputatite-edinodushni-za-premahvaneto-na-vechnite-d-659964.html

Отпадане на 10-годишната абсолютна погасителна давност и ограничаване на негативните практики сред частните съдебни изпълнители, са сред промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), които депутатите единодушно приеха на първо четене.

Единственият спорен момент е по отношение на станалият популярен в последните години чл. 417, който на практика позволява банките да изискат бързо задълженията, без съответният длъжник дори да разбере за това, като се избягва съдебен контрол. Сега текстът позволява банката да определи сумата, която смята, че ѝ се дължи, а длъжникът едва по-късно може по съдебен ред да оспори това вземане. 

Данаил Кирилов от ГЕБР обясни, че тази привилегия на банките не може да отпадне, тъй като те са част от финансовата система на страната и имат задължения по съхранение на парите на вложителите. "Категорично ще поддържам позиция против отпадане на банките като субект в изпълнителното производство. Това защитава цялата финансова кредитна система. Банките не са само кредитори. Те пазят парите на вложителите, по тези операции банките са длъжници", обясни Кирилов.

По думите му съдебната практика е стигнала до там, че да се вадят заповеди за изпълнение дори за неустойки.  

Той призова също Министерството на правосъдието да актуализира тарифите за отделните видове изпълнения, тъй като на практика частните съдебни изпълнители имат безлимитни такси. "Сравнете го с нотариусите – дори там нотариалната такса има лимит. Ако някой прави безобразия, ако някой скача на главата на длъжниците въпреки закона, надали това са само ЧСИ. Кога ще погледнем какво правят и т.нар. колекторски фирми? Не трябва ли и там да се подобри практиката?", попита Кирилов.  

Филип Попов от БСП каза, че партията ще подкрепи и четирите законопроекта за промени в ГПК на първо четене. Той обаче направи уговорката за промени във въпросния чл. 417. Колегата му Крум Зарков пък каза, че подкрепят идеята за електронни публични търгове, но постави под съмнение изпълнението ѝ като даде пример с онлайн платформата за обществени поръчки, която трябваше да стартира от 1 юли, но беше отложена за края на 2018 г. 

Хамид Хамид от ДПС също каза, че партията му ще подкрепи законопроектите. "Трябва да се сложи ред, трябва да се сложи край и на т.нар. фигура на вечния длъжник. Говорим за десетки хиляди, стотици хиляди, които изпадат в невъзможност да изплащат своите кредити", каза той. Хамид обясни, че има случаи на продажба на обезпечения за по-малко от 50%, от което кредитополучателят остава длъжник. 

Явор Нотев от групата на Обединените патриоти предложи да се помисли и за това, че длъжникът става такъв по своя собствена воля. Според него трябва да се помисли за дисциплиниране на страните в изпълнителния процес и за отговорността на гражданите, които взимат "подобни решения, които ги изправят пред проблеми". 

Омбудсманът Мая Манолова, която проследи дебатите изрази мнение, че между първо и второ четене на промените философията няма да се промени - да остане пропорционалността, така че срещу "100 лв. да не ти запорират банковите сметки и имущество", да се намалят таксите на ЧСИ и да се промени практиката гражданите да стават длъжници без да разберат за това.

Oчакват се преговори по спорните моменти в договора между България и Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322602

Oчакват се преговори по спорните моменти в договора между България и МакедонияМакедонското правителство е подложено на тежък натиск от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и свързаните с нея медии по отношение на подготовката на договора за добросъседство с България, предаде БНТ. Близки до партията на Никола Груевски медии публикуваха информация, че подписването на документа ще се отложи и няма да е на 2 август,

Евроспорт излъчва днес мачовете на фаворитите за титлата от "Уимбълдън" Надал и Мъри

http://www.cross.bg/evrosport-machovete-nadal-1548305.html

/КРОСС/ Днешната програма на Евроспорт от Откритото първенство на Великобритания предвижда мачовете на двама от фаворитите за титлата - Рафа Надал и Анди Мъри. Пълната програма от „Уимбълдън" на Евроспорт 2 за днес, 7 юли:  "Уимбълдън" продължава с мачовете от третия кръг. Евроспорт 2, начален час 13.30: Кеи Нишикори - Роберто Баутиста АгутПън Шуей - Симона ХалепРафаел Надал - Карен ХачановАнди Мъри - Фабио Фонини  

Сдружение на българите на остров Крит до БГ институциите. Доклад-анализ

http://www.eurochicago.com/2017/07/balgarite-ot-krit-bg-institutsii/

На 19 юни 2017 г. Сдружението на българите на остров Крит изпраща до вицепрезидента Илиана Йотова, вицепремиерите Екатерина Захариева и Валери Симеонов, министъра на образованието Красимир Вълчев, председателите на две парламентарни комисии към 44-ото Народно събрание - Андон Дончев и Даниел Кирилов, и до председателя на ДАБЧ Петър Харалампев доклад-анализ от 40 страници. Докладът е изготвен въз основа опита на това сдружение при работата му с българските граждани на остров Крит и засяга проблеми, които касят не само тези граждани, но и българските граждани по света въобще. В доклада става дума за проблеми в административните услуги за българските граждани зад граница, консулските услуги, таксите и тарифите, регистрирането на раждане, брак и смърт в чужбина, преводите и легализациите на документи, социално, здравно и пенсионно осигуряване, откриването на българските неделни училища в чужбина и др. По-долу поместваме част от съдържанието на този доклад.

Очевидно България върви към формално председателство на ЕС

http://www.cross.bg/bulgariya-samo-pargov-1548304.html

/КРОСС/ Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз. Това заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов при гостуването си в предаването „Делници" по телевизия „Евроком". Според него, твърдението на премиера Бойко Борисов, че едва през септември ще има повече яснота около приоритетите на страната ни по време на европредседателството, съвсем ясно показва голямото забавяне в подготовката. Друго доказателство, според Паргов, са думите на вицепремиера Томислав Дончев, който призна, че ремонтът на НДК за целите на българското председателство на ЕС сериозно закъснява. „Случващото се с НДК е само част от симптомите, които показват, че страната ни върви към неблагоприятен сценарий, твърди лидерът на столичните социалисти. - Има информация от Брюксел, че нашите партньори там са притеснени от скандалите в България и вече се замислят сериозно как ще ни поверят европредседателството от януари 2018 година. За съжаление, то се очертава да е формално. А ни е първото. Освен това се случва в много интересен период, в който преговорите по Брекзит са в разгара си. По същото време ще започне и обсъждането на бъдещата финансова рамка на ЕС. Това би бил много подходящ момент България да заяви своите виждания и да ги отстоява като водеща държава". Според Калоян Паргов, основният приоритет на България по време на предстоящото председателство на ЕС трябва да бъде сигурността

Двама мъже са задържани за побой над млад мъж в Смолян

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322601

Двама мъже са задържани за побой над млад  мъж в СмолянДвама мъже са задържани за побой над 27-годишен мъж. Това съобщиха от ОДМВР-Смолян. На 6 юли 2017 г. в РУ - Смолян е започнато бързо производство срещу двама мъже, на 21 г. и 23 г. от хасковска област. Около 13.00 часа в същия ден на ул. "Братан Шукеров" в Смолян двамата са нанесли побой над 27-годишен мъж от гр. Смолян.

Румъния ще домакинства на срещата "Три морета" догодина

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/07/3003070_rumuniia_shte_domakinstva_na_sreshtata_tri_moreta/?ref=rss


Румъния ще бъде домакин на срещата на инициативата "Три морета" през 2018 г., съобщи президентът Клаус Йоханис. Ръководителите на 12-те страни, участващи в срещата във Варшава вчера, са приели поканата на Букурещ, предаде агенция "Медиафакс".<br /><br />"Поканих участниците да направим срещата следващата година в Румъния и поканата беше приета веднага (...) Ще очертаем заедно няколко цели. Не искаме да развиваме инициативи, които ни разделят от Европейския...

Страната ни върви към неблагоприятен сценарий с председателството на ЕС - в Брюксел са притеснени от скандалите в България

http://pogled.info/svetoven/evropa/stranata-ni-varvi-kam-neblagopriyaten-stsenarii-s-predsedatelstvoto-na-es-v-bryuksel-sa-pritesneni-ot-skandalite-v-balgariya.87446

/Поглед.инфо/ Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов при гостуването си в предаването „Делници” по телевизия „Евроком”.

Модни тенденции, които трябва да се забранят

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/modni-tendencii-koito-triabva-da-se-zabraniat-6071227

Модата е прекрасен начин да се отличаваш от другите, но понякога хората залитат по модели, които не им пасват

Mastercard и Световната продоволствена програма на ООН ще осигурят 100 милиона хранения за нуждаещи се

http://www.cross.bg/mastercard-hraneniya-miliona-1548303.html

/КРОСС/ По време на Global Citizen Festival 2017, Mastercard и Световната продоволствена програма на ООН (WFP) ще обявят нов ангажимент като част от дългосрочната си визия за преодоляване на разрастващите се проблеми с глада и бедността. Съвместната инициатива ще свързва експертизата на Mastercard в сферата на технологиите и дигиталните иновации с работата на Световната продоволствена програма по доставки на жизненоважни хранителни помощи и програми за изграждане на устойчивост на уязвими общности. „100 милиона хранения" е глобална инициатива, насочена към набиране на значителни средства в подкрепа на нуждаещи се от цял свят. Следвайки мисията за създаване на свят отвъд парите в брой и без глад, тази смела нова инициатива на Mastercard е първата кампания в сътрудничество с WFP, насочена към предотвратяване разрастването на спиралата на бедността. Тя подкрепя четири от Целите на ООН за устойчиво развитие: Ограничаване на бедността; Премахване на глада; Осигуряване на качествено образование; Постигане на равенство между половете. Като част от ангажимента, Mastercard и Световната продоволствена програма си поставят амбициозна цел да осигурят колкото е възможно повече хранения за нуждаещи се в рамките на следващите дванадесет месеца. „Mastercard и WFP вече са осъществявали съвместно иновативни програми в подкрепа на премахването на глада и предотвратяването на спиралата на бедността

10 модни тенденции, които трябва да се забранят

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/10-modni-tendencii-koito-triabva-da-se-zabraniat-6071227

Модата е прекрасен начин да се отличаваш от другите, но понякога хората залитат по модели, които не им пасват

Държавата погаси близо 1 млрд. евро дълг от 2012 г.

http://clubz.bg/55940-dyrjavata_pogasi_blizo_1_mlrd_evro_dylg_ot_2012_g

Министерството на финансите изплати външен дълг за близо 2 млрд. лв. – точно 990,375 млн. евро (950 млн. евро главница и 40,375 млн. евро лихви). 

Дългът беше емитиран през 2012 г. по времето на министър Симеон Дянков, а цената, на която България се финансира тогава, беше 4.436%.

Така държавният дълг на България намалява от 12.884 млрд. евро на 11.934 млрд. евро (23.3 млрд. лв.), показват изчисления на ресорното министерство на Владислав Горанов. 

Съотношението на дълга към Брутния вътрешен продукт (БВП) спада с близо два процентни пункта - от 25.9% на 24%. На държавния бюджет ще бъдат спестявани разходи за обслужване на дълга в размер на 40.375 млн. евро годишно. 

Това е едно от най-ниските нива на задлъжнялост сред страните членки на ЕС. 

Средствата за погасяване на петгодишната емисия бяха набрани през март миналата година, когато правителството емитира на международните капиталови пазари двоен транш облигации на обща стойност 1.994 млрд. евро. 

Транзакцията включваше транш от 7-годишни облигации на стойност 1,144 млрд. евро при лихвен купон от 1,875 % и транш от 12-годишни облигации на стойност 850 млн. евро при лихвен купон от 3%. 

С част от постъпленията се погаси дълг в обращение през миналата година, а другата част остана като наличност при евентуална нужда за подкрепа на банковата система. След извършения преглед на качеството на активите и стрес тестовете обаче стана ясно, че подобен буфер не е нужен и управляващите обявиха, че ще използват средствата за погасяване на т. нар. Дянкова емисия. 

Други големи плащания по държавния дълг не са планирани до 2022 г.

Мария Илиева с голям концерт във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=355029

Мария Илиева идва във Варна в разгара на лятото за най-големия си концерт за сезон 2017, припомня Moreto.net. На 11 август една от най-успешните дами на българската поп музика, с 26 №1 хит сингъла (солови и в колаборация) и над 35 награди за музика и стил, ще събере феновете в Летния театър.

България плати близо 1 млрд. евро лихва и главници по емисия еврооблигации

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/07/3003077_bulgariia_plati_blizo_1_mlrd_evro_lihva_i_glavnici_po/?ref=rss


Министерството на финансите нареди плащане на 990.375 млн. евро в полза на държателите на петгодишни еврооблигации на България, емитирани при годишен лихвен купон 4.25 % с падеж 9 юли 2017 година.<br /><br />В сумата са включени главница в размер 950 млн. евро, както и последния дължим лихвен купон в размер на 40.375 млн. евро, информира пресцентърът на ведомството.<br /><br />Средствата са набрани през март 2016 г. на международните капиталови пазари чрез двоен транш...

Голата Каролин: Печеля с тяло, не приемам "не" за отговор

https://offnews.bg//izvan-terena/golata-karolin-pechelia-s-tialo-ne-priemam-ne-za-otgovor-659966.html

Каролин Возняцки, която победи снощи нашата Цвети Пиронкова на "Уимбълдън", се снима гола за корицата на ESPN. След първата снимка и излезе и цялата сесия на датчанката.

Бившата номер в света, поставена като пета в схемата в лондон, даде и интервю за списанието:


“Винаги са ми казвали, че няма шанс момиче от Дания да се превърне в тенисистка от световна класа. Ние никога не бяхме имали състезателка в топ 30. Всеки път, когато кажех: “Аз искам да бъда №1 в света”, хората просто ми се смееха. Но аз намерих начин. Не приемам “не” за отговор”, споделя Возняцки в интервю за списанието.

Тя определя като своите най-силни оръжия бързината и изръжливостта си на корта. “Гордея се с моята физическа форма. Спечелила съм доста мачове благодарение на нея”, добавя хубавата Каро.

Датчанката разказва, че най-впечатляващото нещо, което правила през живота си, е участието на маратона на Ню Йорк. Тя пробягва класическата дистанция от 42 км и 195 метра под 3 часа и половина. “До 33-ия километър бях добре. Казвах си: “Това е лесно, ще го направя и друг път. Но след това все едно се ударих в стена.

Вдясно от мен видях будка за млечен шейк и си помислих: “Дали не мога да спра да изпия един?” И тогава моите двама водачи започнаха да ми говорят за млечни шейкове и продължиха да го правят, докато не избутах тази миля и после още една, в коите се борих със себе си. Това беше най-тежкото физическо изпитание, което съм преодолявала в живота ми.”

Каролин разказва и за тренировките си по бокс и споделя, че обича да тества предела на възможностите си и докъде може да стигне.

Датчанката беше гост в София на турнира в "Арена Армеец" преди време. У нас дори пристигна тогавашното й гадже - прочутият голфър Рори Макилрой, с който после имаха шумна и тежка раздяла. 

Горбачов: Взаимодействието между Русия и САЩ е необходимо на целия свят

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322586

Горбачов: Взаимодействието между Русия и САЩ е необходимо на целия святКонструктивното взаимодействие на Русия и САЩ е необходимо на целия свят, който е уморен от напрежение и не иска нова студена война, заяви Михаил Горбачов пред РИА Новости по повод първата пряка среща Путин - Тръмп, която предстои днес следобед в Хамбург. "Преди всичко, хубаво е, че тази среща най-сетне ще се състои, за съжаление едва сега.

Изгониха семейството на Орнела Мути от римския им апартамент под наем

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6322593

Изгониха семейството на Орнела Мути от римския им апартамент под наемЦялото семейсво на звездата Орнела Мути – тя, трите й деца , трите й внучета и майка й бяха изгонени със съдебен изпълнител от римския апартамент под наем, в който живеят, съобщи в.“Кориере дела сера“. По принцип Орнела не живее постоянно в апартамента в зоната „Балдуина“, тъй като живее между Генуа, Монте Карло и Москва,

Космическият туризъм може да застраши климата

http://www.cross.bg/sazhdi-tyrizum-hilyada-1548302.html

/КРОСС/ Редовните стартове на суборбитални туристически кораби може да ускорят повишаването на температурите на Земята, съобщава New Scientist. До този извод стигнаха учени, разработващи компютърен модел на въздействието върху климата на сажди, образуващи се при непълно изгаряне на различни горива. Екипът от Аерокосмическата корпорация в Лос Анджелис изчислили колко сажди биха се отделили при хиляда суборбитални полета годишно (планираното равнище на космически туризъм към 2020 г.). Опростеният модел предвиждал цялото това количество да бъде изхвърлено над космопорт "Америка", който се строи сега в Ню Мексико. Основният замърсител, разбира се, бил космическият кораб SpaceShipTwo на Virgin Galactic.Приблизителните сметки показали, че за хиляда старта SpaceShipTwo ще произведе около 600 тона сажди. От това на земните полюси температурата ще се повиши средно с около 0,2 градуса. Очаква се частната космонавтика да изхвърля повече сажди от гражданската авиация. Освен това пътническите самолети изхвърлят саждите си на ниски височини, откъдето те се "измиват" с валежите. Саждите на космическите кораби ще се концентрират на височина около 40 км и по-високо, където ще остават до десетина години. Според критиците на разработката, тя не се опира на достатъчно твърди данни за двигателите на разработваните средства за космически туризъм. Източник: Обекти

7 юли: Европейски ден на шоколада

http://www.cross.bg/shokolad-shokolada-shokoladut-1548301.html

/КРОСС/ На този ден през 1550 г. от Америка в Испания е доставена първата партида от любимия ни шоколад. Ето защо тази дата е избрана от Европейския съюз за честване на неофициалния шоколадов празник. Ацтеките са първите хора в света, които правят шоколад. Те го наричат храна на боговете и го свързват с богинята на женската плодовитост. Предполага се, че името "шоколад" идва от "chocolatl" на ацтекския език Нахуатъл - от "xococ" - горчив и "atl" - вода или напитка. Първото шоколадово блокче е направено от едва през 1842 г. от Джон Кадбъри - (английски квакер) на когото му хрумнало да направи твърд шоколад, едва по-късно в Швейцария, Даниел Петер добавя мляко към шоколада и така създава продукта, днес познат като млечен шоколад.Изчислено е, че човек изяжда през живота си средно около 10 000 шоколадови блокчета шоколад. Повечето хора не съзнават, че приятният вкус на шоколада се дължи единствено на химичните му реакции, защото точката на топене на какаовото масло е малко под температурата на човешкото тяло, поради което шоколадът буквално се топи в уста. Шоколадът, особено обогатен с флаваноли и стерини, е сред най-добрите храни за поддържане на здравето на сърдечно-съдовата система. Ако всеки ден в продължение на осем седмици човек изяжда по един шоколад, може да намали с до 5,3% количеството на "лошия" (LDL) холестерол и да нормализира кръвното си налягане, твърдят кардиолози от САЩ

Борисов: Единственото ни изискване е самолетите да са нови

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/07/07/3003075_borisov_edinstvenoto_ni_iziskvane_e_samoletite_da_sa/?ref=rss


Единственото ни изискване е самолетите да са нови, каза премиерът Бойко Борисов за купуването на нови изтребители за Военновъздушните сили. Той добави, че няма да се вкарва в темата, "кой е по-хубав и повече възможности има".<br /><br />Трите рода войски трябва да се въоръжават, превъоръжават паралелно, каза още премиерът на лекция и дискусия организирана от "Атлантическия клуб" в София.<br /><br />Борисов смята, че проблемите с отбраната в...

Ускорен растеж на индустриалното производство в Германия през май

http://www.cross.bg/rastezh-proizvodstvo-povishenie-1548300.html

/КРОСС/ Индустриалното производство в Германия нарасна през май много по-силно от очакваното, показват данни на немската официална статистика Destatis, които укрепват очакванията за солиден икономически растеж през второто тримесечие. Индycтpиaлнoтo пpoизвoдcтвo се увеличи през май с 1,2% на месечна база при очаквания за доста по-скромен растеж с 0,3% и след повишение с 0,7% през април (лека низходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 0,8%). Това представлява растеж на индустриалното производство за пети пореден месец от началото на годината. Солидното подобрението се дължи до голяма степен на ръст с 2,9% на енергийното производство и на промишленото производство (изĸлючвaйĸи eнepгийния ceĸтop и cтpoитeлcтвoтo) с 1,3%, докато строителното производство се сви с едно на сто. Ha гoдишнa бaзa растежът на индycтpиaлнoтo пpoизвoдcтвo нa Гepмaния се ускори през май до 5,0% от 2,8% месец по-рано (низходяща ревизия от повишение с 2,9%), докато финансовите пазари очакваха растеж от 4 на сто. Силната динамика на промишлените поръчки в края на миналата година се транслира в добра експанзия на производството през първите месеци на 2017-а година, отбеляза Министерството на икономиката на Германия, добавяйки, че индустриалната активност продължава да набира скорост. В четвъртък Destatis отчете малко по-слабо от очакваното повишение и на новите индустриални поръчки благодарение на солиден подем на поръчките, идващи от чужбина

Цената на петрола се понижава в последния работен ден от седмицата

http://econ.bg/Новини/Цената-на-петрола-се-понижава-в-последния-работен-ден-от-седмицата_l.a_i.745297_at.1.html

В четвъртък петролът поскъпна след срива в сряда, поради опасенията от увеличението на добива в ОПЕК. Във вечерните часове цените на черното злато...

Антигобалисти са запалили полицейски коли в Хамбург (Видео и снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322552

Антигобалисти са запалили полицейски коли в Хамбург (Видео и снимки)Антигобалисти са атакували полицейски участък в Хамбург, където днес започва срещата на върха на Г-20, предаде БТА. Нападението е било извършено срещу участъка в района Алтона. В тази част на града демонстранти са подпалили и няколко полицейски автомобила, допълва Франс прес, като се позовава на полицейско съобщение в Туитър.

Борисов с единствено изискване за новите самолети в армията - да са нови

https://www.actualno.com/politics/borisov-s-edinstveno-iziskvane-za-novite-samoleti-v-armijata-da-sa-novi-news_621138.html

Единственото ми изискване за самолетите е да са нови. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на публична дискусия между България и САЩ по измеренията на евро-атлантическата солидарност през българското председателство на ЕС и новите перспективите пред б

Меркел: Тръмп ще бъде изолиран на срещата на Г-20

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322581

Меркел: Тръмп ще бъде изолиран на срещата на Г-20„Американският президент Доналд Тръмп ще бъде изправен пред изолация по време на срещата на Г-20 заради своята скептична позиция относно климатичните промени”, заяви германският канцлер Ангела Меркел, подчертавайки, че много държави са решени да спазят Парижкото споразумение за климата, предаде NOVA.

В. Чернева: Груевски пречи за договора за добросъседство между България и Македония

http://frognews.bg/news_137741/V-CHerneva-Gruevski-prechi-za-dogovora-za-dobrosasedstvo-mejdu-Balgariia-i-Makedoniia/

Македонското правителство е подложено на тежък натиск от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и свързаните с нея медии по отношение на подготовката на договора за добросъседство с България. Близки до партията на Никола Груевски медии публикуваха информация, че подписването на документа ще се отложи и няма да е на 2 август, както се договориха в София премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Борисов: Единствено условие - изтребителите да са нови (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322582

Борисов: Единствено условие - изтребителите да са нови (Обновена)Единственото ми изискване за самолетите е да са нови. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на публична дискусия между България и САЩ по измеренията на евро-атлантическата солидарност през българското председателство на ЕС и новите перспективите пред българо-американските съюзнически отношения, предаде „Фокус“.

Цветанов за спора с Радев: Недопустимо е президент да говори така

http://www.moreto.net/novini.php?n=355034

Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на Румен Радев". Това заяви за "Здравей, България" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на фона на размяната на реплики между него и президента през последните седмици.

Меркел и Ердоган обсъдиха "спорните" въпроси между Германия и Турция

http://www.mediapool.bg/merkel-i-erdogan-obsadiha-spornite-vaprosi-mezhdu-germaniya-i-turtsiya-news266322.html

Канцлерът Ангела Меркел е обсъдила с турския президент Реджеп Ердоган "спорните" впроси на отношенията между Берлин и Анкара в навечерието на срещата на Г 20, която започва в петък в Хамбург, съобщи "Ди Велт". Дискусията между двамата лидери се е състояла в един от хотелите в Хамбург в късните часове в четвъртък. Обсъдени са били теми от дневния ред на срещата на върха на големите индустриални и развиващи се страни. Меркел и Ердоган са разговаряли още и за "продължаващата подкрепа за споразумението за бежанците между ЕС и Турция, както и текущите спорни аспекти на турско-германските отношения",заяви правителственият говорител на Берлин. Желанието за двустранната среща е било изразено от турска страна. Отношенията между Германия и Турция са обтегнати отчасти и заради задържането на журналиста Дениз Юджел в затвор в Истанбул. Вече месеци наред Берлин призовава за освобождаването му. Раздразнението на Ердоган пък е в резултат на решението федералното правителство в Берлин да откаже негова изява пред сънародниците му в Германия. Турският президент призова ФРГ да промени решението си и в интервю за "Ди Цайт" предупреди, че в противен случай "Германия извършва самоубийство".

Влак дерайлира в Ню Йорк (Видео и снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322556

Влак дерайлира в Ню Йорк (Видео и снимки)Влак дерайлира при влизането в нюйоркската гара Пен, но няма ранени, предаде БТА. Инцидентът е станал вчера вечерта. Във влака е имало около 180 пътници. Заради инцидента трафикът на гарата бе временно преустановен. Телевизионни кадри показват, че извън релсите е бил само един от вагоните на влака. Започнало е разследване на причините за инцидента.

Откъс от "Холограма за краля" на Дейв Егърс

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/07/07/3002478_otkus_ot_holograma_za_kralia_na_deiv_egurs/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Холограма за краля" с автор Дейв Егърс, предоставен от Издателство "Жанет45".<br /><br />"Необикновена творба, която разглежда актуални и провокативни теми. . . Този роман ни напомня преди всичко, че Егърс е писател, и то писател от най-висока проба. . . Изключително постижение във вече твърде внушителната кариера на Егърс – и извънредно необходимо четиво." ~ San Francisco...

Под патронажа на президентът се провежда конференция „Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания“

http://www.cross.bg/indystriya-otbrana-ministur-predsedatelyat-1548299.html

/КРОСС/ Под патронажа на президента Румен Радев, на 10 юли от 10.00 часа в Централния военен клуб в град София, ще се проведе Национална конференция „Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания". Това е първата конференция в Европейския съюз, посветена на новия Европейски фонд за отбрана, чието сформиране предстои да бъде гласувано в Европейския парламент. Специално участие в конференцията ще вземат г-жа Елжбета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, Хорхе Домек, изпълнителен директор на Европейската агенция за отбрана (ЕАО), заместник министър-председателят Томислав Дончев, заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Комисар Биенковска и нейният екип, както и Хорхе Домек и представители на ЕАО, ще представят пред участниците във форума дейността на бъдещия Европейски фонд за отбрана. Основната цел на Фонда е да подпомогне по-ефективното изразходване на средствата за изграждане на съвместни отбранителни способности, повишаването на сигурността на европейските граждани и да насърчи изграждането на конкурентоспособна и новаторската индустриална база

Не сме поемали ангажимент да приемем допълнително мигранти, успокои Борисов

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ne-sme-poemali-angazhiment-da-priemem-dopylnitelno-migranti-uspokoi-borisov-2035495

България не е поемала ангажимент да приема допълнително мигранти, заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол. Той отговори на питане на лидера на БСП Корнелия Нинова относно Бялата книга за развитието на Европа, предложена от председателя на Европейскат

България намали държавния си дълг с 24%

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgariia-namali-dyrzhavniia-si-dylg-s-24-2035488

България намали държавния си дълг с 24%. Министерството на финансите е изплатило над 990 милиона евро по 5 годишни еврооблигации, съобщиха от ведомството. Средствата за погасяване на дълга са набрани по време на емитирани на капиталовите пазари облигации в размер н

Бразилия спечели спора с Русия в Световната лига, шампионът отпадна

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/07/3003073_braziliia_specheli_spora_s_rusiia_v_svetovnata_liga/?ref=rss


Олимпийският шампион Бразилия и европейският първенец Франция се класираха за полуфиналите в Световната лига по волейбол. Двата тима постигнаха петгеймови победи в последните си мачове от групите на финалите в Куритиба.<br /><br />"Селесао" се наложи с 3:2 (25:18, 18:25, 25:19, 22:25, 16:14) срещу Русия пред 14 390 зрители на футболния стадион "Арена де Байшада". По-късно Франция спечели с 3:2 (25:21, 25:20, 17:25, 18:25, 15:11) срещу миналогодишния шампион...

Малко слънце и някой, когото обичаш

https://offnews.bg//mama-nindzha/malko-slantce-i-niakoj-kogoto-obichash-659969.html

Автор: Мария Пеева   Как го правят идеалните майки? Как успяват да станат рано, да вдигнат децата, да ги нахранят, намажат от петите до ушите със слънцезащитен лосион, да приготвят купчината багаж за плажа и в 9 вече да са заели позиции. А в 11 да потеглят обратно към сенките, далеч от опасното слънце, децата умиротворени и щастливи от два часа игра във водата. Всяка година на първата вечер след пристигането събирам цялата фамилия и обяснявам как ще се случат нещата този път. Всички ще ставаме в осем, ще се оправяме пъргаво, и в девет вече ще сме готови за…

Горбачов: Диалогът Русия-САЩ е необходим на целия свят

http://www.cross.bg/gorbachov-tzeliya-sreshta-1548298.html

/КРОСС/ Конструктивното взаимодействие на Русия и САЩ е необходимо на целия свят, който е уморен от напрежение и не иска нова студена война, заяви Михаил Горбачов. Той призна, че постигането на тази цел ще е трудно. Бившият съветски президент говори пред РИА Новости по повод първата пряка среща Путин - Тръмп, която предстои днес следобед в Хамбург. Той каза: "Преди всичко, хубаво е, че тази среща най-сетне ще се състои, за съжаление едва сега. И до днес нашите страни нямат съвместен конструктивен дневен ред. Загубено е много време, трябва да се навакса. Трябва да се възстановява доверието." 86-годишният руски политик си спомни и за времето, когато той ръководеше свръхсилата СССР: "На времето собствената администрация на президента Рейгън буквално не го пускаше на срещата в Женева. Но той не се поддаде на натиска. А ние, от своя страна, подходихме към срещата със сериозни конструктивни предложения." "Сега е нужен импулс от лидерите, както това стана в Рейкявик през 1986 година - продължи Горбачов. - Трябва всичко да се сложи на масата на преговорите и да се настрои механизъм за взаимодействие. Не по някакви отделни точки, дари и важни, а по всички проблеми". Превод: dir.bg

Срещата, която ще оформи света: Тръмп - Путин

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6321940

Срещата, която ще оформи света: Тръмп -  ПутинРазговорите имат важна стратегическа цел, защото диалогът Русия - САЩ е в най-опасното си състояние от студената война насам НАЙ-НАКРАЯ те ще се срещнат. Откакто бившият магнат на недвижими имоти ce кандидатира за Белия дом, Владимир Путин и Доналд Тръмп кръжат един около друг, заинтригувани, но стоящи на разстояние.

Трите послания на Тръмп за България

http://clubz.bg/55939-trite_poslaniq_na_trymp_za_bylgariq

„Българското Тръмп общество осъди изказването на президента на САЩ в Полша, след което се саморазпусна”. Това е фалшива новина, но би била напълно закономерна. Обявеното през януари дружество бе основано от проруски фигури, някои с добри връзки в бившата Държавна сигурност, а очакването беше президентът Тръмп да „разведри отношенията между САЩ и Русия” - разбирай: да се откаже от санкциите. Ако до вчера някой все още е живял с такива надежди, след речта на Тръмп във Варшава би трябвало окончателно да се откаже от подобни очаквания.

Президентът на САЩ отправи към страните от Източна Европа достатъчно конкретни послания, които звучат накратко така: Не, Западът не се разпада и съюзът между Америка и Европа ще продължи да бъде моторът на световната политика; не, няма да бъде толерирано Русия да дестабилизира Украйна и да атакува Запада с пропаганда и кибервойна; и да, свободата и човешките права са нещата, които ни обединяват, и затова Западът е по-силен от всички - заради общите ни ценности.

Реч за всички

Разбира се, речта на Тръмп бе толкова внимателно конструирана, че тези послания спокойно могат да останат незабелязани от всеки, който не иска да ги забележи. В огромна част от изказването ставаше дума за трагичните и героични моменти от историята на Полша, като това беше не само любезност към домакините, но и търсеният пламък, който да накара хората да скандират името на Тръмп. А той не скри, че това му харесва. Честото споменаване на Бог и на думата „граница” пък бе жест към консервативните кръгове, които са на власт в Полша, а и стават все по-видими и в останалите държави от региона. Всичко това със сигурност радва много хора, но истински важните политически послания бяха други.

Послание №1: Америка държи Западът да е единен

След като отчете, че страните от НАТО вече отделят повече пари за отбрана, което, по думите му, е резултат от неговия призив да изпълняват задълженията си, Доналд Тръмп произнесе очакваните думи: „Ние стоим твърдо зад Член 5 (от договора за НАТО, бел.ред.) - ангажиментът за взаимна защита”. С което увери, че слуховете и нечии надежди за край на солидарността са силно преувеличени. „Декларирам днес пред света, че Западът никога няма да бъде сломен. Нашите ценности ще надделеят”, каза още американският президент. След което обяви трансатлантическите връзки за по-силни от всякога и добави, че „силна Европа е дар за Запада и за света”. А това е точно обратното на засилилата се в последните три години пропаганда за разпадащия се Запад, за разлома между Европа и Америка и за „полезния идиот” в Белия дом, който ще служи на Путин.

Послание №2: Русия няма карт бланш

„Призоваваме Русия да прекрати дестабилизиращите си действия в Украйна и навсякъде, както и подкрепата си за враждебни режими, сред които Сирия и Иран”, каза още Тръмп. Американският президент произнесе тези думи в контекста на „нови форми на агресия, включитено пропаганда, финансови престъпления и кибервойна”. Колкото и да се харесват Тръмп и Путин - така както един бабаит уважава друг, думите във Варшава са достатъчно ясни. И ако някой е очаквал особеностите на характера на Тръмп да омекотят американската позиция, очевидно не е познал.

Послание №3: Общите ценности

Третият удар срещу пропагандните клишета от арсенала на „Тръмп обществата” бе фокусирането върху общите ценности - върховенство на закона, свобода на словото и на изразяването, равноправие, свобода, достойнство и човешки права. Разбира се, от устата на Тръмп думите за свобода на словото няма как да прозвучат кой знае колко убедително, особено на фона на словесната му война срещу медиите в самите Съединени щати. Споменаването на жените като стълб на нашето общество също може да предизвиква усмивки след записите, в които чухме разни реплики по адрес на жени. Но все пак Тръмп изреди точно тези ценности, които пропутинската пропаганда се опитва да омаловажи, да пришие на „бездуховния Запад” и да ги противопостави на силната власт в евразийския модел.

Резултатът:

Речта на Тръмп във Варшава сложи точка на периода на опипване, през който антизападните кръгове опитваха да заливат с пропаганда за предстоящо разпадане на Западния свят. Може външнополитическият истаблишмънт във Вашингтон да е взел връх при подготовката на речта, може самият Тръмп да е стигнал до извода за необходимите ясни и принципни послания, а може и да е комбинация от двете. Резултатът обаче е видим - Доналд Тръмп каза във Варшава точно това, което регионът очаква от един президент на Съединените американски щати.

Тектът е от Дойче веле.

Лек автомобил е изгорял тази сутрин в Трявна

https://www.24chasa.bg/region/article/6322536

Лек автомобил е изгорял тази сутрин в ТрявнаЛек автомобил е изгорял тази сутрин в Трявна. Това съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово, предаде "Фокус". Тази сутрин в 05.13 часа е получено съобщение за пожар в лек автомобил, паркиран на ул. „Васил Априлов” в града. Причината за пожара е късо съединение. Унищожена е предната част на автомобила.

Оралният секс разпространява нелечима бактерия

http://clubz.bg/55938-oralniqt_seks_razprostranqva_nelechima_bakteriq

Болестотворните микроорганизми стават все по-устойчиви на съвременните антибиотици, предупреждават учени. Снимка hdw.com

Открити са бактерии на гонорея, напълно устойчиви на лечение, предупреди Световната здравна организация (СЗО).

Предаваната по полов път бактерия създава проблеми на учените от много време насам поради способността си да се приспособява бързо към антибиотиците, с които е третирана. СЗО обаче съобщи, че вече в три държави - Франция, Япония и Испания - са установени супербактерии, които не се поддават на нито едно от известните лекарства. 

"Бактерията, причиняваща гонорея, е особено умна. Всеки път, когато използваме нов клас антибиотици, за да се справим с инфекцията, бактерията еволюира и оцелява", заяви специалистът от СЗО Теодора Уи.

Венерическата болест се предава и чрез орален секс, като употребата на презерватив намалява шанса за заразяване. Според СЗО всяка година около 78 милиона души по света се инфектират с трипер. При нелечение инфекцията може да доведе до стерилитет.

По-рано през тази година гонореята бе определена като една от единайсетте типа бактерии, които са най-сериозна заплаха за човека именно поради спешната нужда от нови антибиотици, припомни Си Ен Ен.

От 2016 година СЗО препоръчва едновременното лечение с две лекарства, но ефективността на този метод е поставен под съмнение от скорошните случаи на абсолютна резистентност. Смята се, че освен добрата приспособимост на бактерията основна причина за проблема е и прекомерената употреба на антибиотици по света, което подпомага развитието на защитни механизми у микробите.

Samsung се насочва към нова рекордна печалба

http://www.investor.bg/novini/261/a/samsung-se-nasochva-kym-nova-rekordna-pechalba-242604/

Компанията очаква, че оперативната ѝ печалба за второто тримесечие е нараснала със 72%

Следи от мистериозен култ на най-стария мегалит в света

https://www.vesti.bg/lyubopitno/zagadki-i-misterii/sledi-ot-misteriozen-kult-na-naj-stariia-megalit-v-sveta-6071223

По време на разкопките на Гьобекли тепе археолозите откриват седем черепни фрагмента със странни белези, индикиращи култова дейност

Използването на една и съща бутилка за вода е изключително нехигиенично

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6322535

Използването на една и съща бутилка за вода е изключително нехигиеничноДа пием вода от една и съща бутилка, като я пълним постоянно, е по-нехигиенично от това да оближем кучешка играчка, съобщи вестник "Дейли мирър", цитиран от БТА. Това установи екип на сайта "Тредмил ревю", като изпрати за лабораторен анализ капачките на 12 бутилки за вода за многократна употреба, използвани от спортистите.

7 жертви на наводненията в Япония и 56 жертви на рекордни валежи в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322543

7 жертви на наводненията в Япония и 56 жертви на рекордни валежи в КитайПроливните дъждове, довели до катастрофални наводнения в югозападната част на Япония, отнеха живота на най-малко 7 души, предаде ДПА, като се позова на местни медии. Двадесет и двама души се водят за изчезнали, допълва Франс прес. Най-засегнати са префектурите Оита и Фукуока, където стотици хора очакват да бъдат спасени от наводнените райони,

Камион се вряза в тълпа танцуващи, прегази 8 души

http://www.cross.bg/pregazi-politziyata-festival-1548297.html

/КРОСС/ Шофьор на камион прегази осем души, които са участвали във фестивал, който се провеждал по магистрала в северозападната част на Боливия. Това съобщават от местната полиция, цитирани от "Синхуа". Този инцидент е предизвикал гнева на другите местните жители, които са задържали шофьора и са го пребили почти до смърт като отмъщение. "Той не е мъртъв, жив е, лицето беше задържано от местни жители и е тежко ранен. Нямало е линч, но можем да кажем, че е имало опит", обясни полицейски шеф. Според полицията инцидентът се е разиграл по време на фестивал в Пампа Колорада в провинция Чаянта. "Селяните са танцували по магистралата, както е обичайно сред някои общности и села в нашата страна. Внезапно камион е пристигнал и се е врязал в множеството от хора", уточняват още от полицията. Полицейски служители са били изпратени в района, за да разследват обстоятелствата.  

През изминалото денонощие в страната са станали 19 тежки катастрофи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322527

През изминалото денонощие в страната са станали 19 тежки катастрофи
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки катастрофи. 22 са ранените, информира МВР. В София са регистрирани 47 леки и 6 тежки катастрофи. Шестима са

Побой на бензиностанция посред бял ден

http://frognews.bg/news_137822/Poboi-na-benzinostantsiia-posred-bial-den/

Служител на бензиностанция беше пребит посред бял ден на работното си място, съобщи Нова тв, като се позова на сигнал на зрител.

Черно море представя отбора на стадион "Младост"

http://www.moreto.net/novini.php?n=354957

Черно море ще представи отбора пред публиката на стадион "Младост" във Варна, научи Moreto.net. От 18.30 часа в събота - 8 юли, варненци ще играят срещу втородивизионния румънски Дунареа Калъраш, като преди срещата ще се проведе официалното представяне на отбора за новия сезон.

Марешки предлага депутатите да нямат имунитет

https://www.actualno.com/politics/mareshki-predlaga-deputatite-da-njamat-imunitet-news_621132.html

Депутатите да нямат имунитет. Това предложи лидерът на Воля Веселин Марешки в декларация от името на партията. Марешки обясни, че са нужни 60 подписа за внасяне на тази инициатива. „Вярвам, че ще се намерят почтени хора сред вас, които да подпишат това предложение. За нас т

Веселин Марешки иска премахване на депутатския имунитет

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/07/07/3003054_veselin_mareshki_iska_premahvane_na_deputatskiia/?ref=rss


Лидерът на "Воля" Веселин Марешки иска премахване на депутатския имунитет. Парламентарната група на партията му е изпратила писма до групите на ГЕРБ, "БСП за България", "Обединените патриоти" и ДПС с призив за подкрепа на отмяна на чл. 70 от Конституцията, който дава имунитет на народните представители. За целта са необходими 60 подписа.<br /><br />Макар че 44-ия парламент, на който Марешки е зам.-председател, е конституиран едва от два месеца и...

Обстановката в Сирия и кризата в Украйна ще обсъдят Тръмп и Путин

http://www.cross.bg/pytin-trump-sreshta-1548296.html

/КРОСС/ В първата среща на президентите на Русия и Съединените щати Владимир Путин и Доналд Тръмп по-късно днес в Хамбург ще участват и министрите на външните работи на двете страни. Путин и Тръмп ще се видят за първи път в късния следобед за около час в рамките на провеждащата се в германския град среща на Г-20. От кабинета на руския външен министър Сергей Лавров казват, че в центъра на вниманието на двамата лидери ще бъде обстановката в Сирия и кризата с Украина. В навечерието на първата си среща със своя руски колега Владимир Путин американският американският президент Доналд Тръмп обвини Москва, че води дестабилизираща политика  

Предлагат 3 места за небостъргачи в София

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6321330

Всяко искане за сграда над 125 м да се подлага на обществено обсъждане, настоява главният архитект Три места за строителство на небостъргачи в София предвиждат предложенията за промени в Закона за устройство и застрояване на Столичната община. Те ще бъдат представени другата седмица, съобщи пред общинските съветници от транспортната комисия

Асеновград се готви за нов голям протест в неделя

https://www.24chasa.bg/region/article/6322531

Асеновград се готви за нов голям протест в неделяАсеновград се готви за нов голям протест в неделя – 9 юли, заради нападението над деца и треньори от отбора по гребане в града, обявиха родители на пострадалите деца. Снощи двама от деветимата задържани за нападението бяха освободени под гаранция от съда в Пловдив. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, предаде Би Ти Ви.

Преглед на икономическите теми в печата, 7 юли

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-7-юли_l.a_i.745295_at.1.html

"Hapoиxмe yчeни ĸoлĸoтo 40 бaтaльoнa"  Дeпyтaти пpeдлaгaт минимaлни ĸpитepии зa пpoфecopи и дoцeнти 14 111 yчeни c нayчни cтeпeни и...

Остават 3 дни до финала на класацията "любимите марки"

http://www.cross.bg/prodykti-kozmetika-napitki-1548295.html

/КРОСС/ Следващите 3 дни - до 9 юли, неделя (включително), са финалните за деветото издание на класацията, в рамките на които потребителите могат да посочат своята любима марка в третия, последен етап от единствената потребителска класация у нас "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ". Общо 117 марки в 39 категории се борят за първо, второ и трето място във финалния кръг на конкурса. По 3 бранда във всяка категория се състезават за титлата ЛЮБИМА МАРКА. До момента в деветото издание на конкурса са взели участие близо 23 хиляди потребители. Гласуването се извършва след предварителна регистрация на интернет адрес www.mylovemarks.eu. Потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт

Великобритания ще държи радикализираните затворници отделно от другите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/07/3003055_velikobritaniia_shte_durji_radikaliziranite_zatvornici/?ref=rss


Първи специализиран център за радикализирани затворници влезе в действие в затвор във Великобритания, обяви британското правителство. Мярката е част от план за укрепване на сигурността на местата за лишаване от свобода по пример на Франция, Холандия и Испания, предаде "Франс прес".<br /><br />"Сега най-опасните закононарушители са отделени от хората, на които се стремят да влияят", каза държавният секретар за местата за лишаване от свобода Сам Джима. Това е...

Behr-Hella Thermocontrol България спечели първа награда в конкурс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322523

Behr-Hella Thermocontrol България спечели първа награда в конкурсBehr-Hella Thermocontrol (BHTC) България спечели първото място в специална категория, включена за първи път в конкурса b2b Media Awards – „Иновативна кампания за работодателска марка“. Вчера в НДК бяха раздадени статуетки в общо 20 категории. Журито отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-креативните корпоративни офиси,

Без тирове по “Тракия” в петък и неделя, по “Струма” в събота сутрин, по “Марица” в неделя вечерта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322515

Без тирове по “Тракия” в петък и неделя, по “Струма” в събота сутрин, по “Марица”  в неделя вечертаСлед публикация на “24 часа”, че са пуснати тихомълком свободно по магистралите, министър Нанков спази обещанието забраната да бъде върната Тировете няма да се движат по “Тракия” в петък и неделя, по “Струма” в събота сутрин, по “Марица” в неделя вечерта. Забраната влиза от днес и важи до 15 септември тази година.

Плевнелиев защити Цветанов: Потресен съм от държавния глава

http://dnes.dir.bg/news/rosen-plevneliev-prezidentat-radev-26021901

Нито един български държавен глава не е допускал подобно нещо и аз съм меко казано притеснен, да не кажа потресен, заяви Росен Плевнелиев.

Нападателят на лекарката от "Шейново" отказва да съдейства на разследващите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322517

Нападателят на лекарката от "Шейново" отказва да съдейства на разследващитеЗадържаният за нападението срещу доктор Албена Гагова в болница "Шейново" Владимир Стоянов за момента отказва да съдейства на разследващите. Младият мъж направил няколко опита да се скрие от полицията след инцидента. Началникът на Първо районно полицейско управление в София комисар Георги Хаджиев разказа пред БНР, че Стоянов е с няколко присъди,

Марешки иска депутатите без имунитет

https://offnews.bg//politika/mareshki-iska-deputatite-bez-imunitet-659963.html

Отмяна на депутатския имунитет чрез промяна на конституцията иска партия ВДЛЯ, обяди лидерът на партията и заместник-председател на парламента Веселин Марешки.

Председателите на парламентарните групи в народното събрание получиха вчера писма от ВОЛЯ с мотивите за промяната и призив да я подкрепят. За целта са необходими 60 подписа.

„Надявам се, всички сте разбрали, че ние от ВОЛЯ сме последователни в действията си. Доказва го и новата ни парламентарна инициатива. Вярвам, че ще се намерят хора сред вас, които са свободни и почтени, и няма да се притеснят да подпишат“, заяви Веселин Марешки.

Той изтъкна и аргументите на ВОЛЯ за това предложение: „За нас този имунитет няма никакъв смисъл. Нещо повече - у нас депутатският имунитет се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация. Да, в много държави го има и работи. Но в България нещата не стоят така. Имунитетът се използва основно за дискредитиране и за медийни скандали. А когато се докаже, че няма никакви основания за сваляне на имунитета или каквито и да било обвинения, моралната компенсация за нанесените щети на името на човека липсва. И още нещо- искането на имунитет у нас се е превърнало в осъждане и повод за обществен линч. 

Ние от ВОЛЯ нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме. Сега призоваваме и вас да го направите. Ние смятаме, че народните избраници са почтени и чисти хора и нямат нужда от този статут, който само дава власт на задкулисни кукловоди да издевателстват над някого или да се опитват да го сплашат. Парламентът е с най-нисък рейтинг сред институциите. Заиграването с имунитетите обикновено внушава, че едва ли не тук са събрани виновни за нещо хора, които страхливо се крият зад стените на тази сграда. Така ли искате да мислят за вас избирателите?От кого се пазим с тези имунитети? От народа, който ни е избрал ли?

Ако няма от какво да се страхувате, подкрепете подписката ни. За нас имунитетът не дава свобода, а те прави зависим от задкулисието! Ние от ВОЛЯ ви пожелаваме да бъдете свободни!“, каза Веселин Марешки.
Той призова председателя на парламента Димитър Главчев да даде пример и пръв да подкрепи инициативата като припомни негово интервю за БНТ от 2015г., в което Главчев казва, че „депутатският имунитет е необоснована привилегия на народните представители спрямо останалите български граждани“.

Биячът от ”Шейново” си обръснал главата, за да не го познаят

http://dnes.dir.bg/news/mvr-poboy-sheynovo-vladimir-stojanov-26021900

Владимир Стоянов, който преби гинеколожката д-р Гагова в АГ "Шейново", си е обръснал главата в опит да се укрие от полицията и да не бъде разпознат.

Как да пестим пари по време на пътуване?

http://www.cross.bg/gorivo-gymi-gymite-1548294.html

/КРОСС/ Използването на автомобил за придвижване замърсява околната среда, но човечеството вече е станало силно зависимо от конвенционалните превозни средства. Все пак ние, шофьорите, можем да намалим вредното влияние на автомобила си върху околната среда с няколко прости начина. А освен да направим добро за природата, можем и да спестим някой лев. Добре поддържаните гуми от клас А спестяват пари и подобряват безопасността, категорични се от компанията Nokian Tyres, откъдето дават и няколко съвета за по-евтино и съответно по-екологично чисто пътуване. Експертите от производителя на гуми са категорични, че именно продуктите от тази категория имат най-ниско ниво на съпротивление и съответно изискват най-малко енергия за движението си, от което пък идва и по-малкия разход на гориво. „Съпротивлението при търкаляне зависи от моментното сцепление на гумата с повърхността. Гумите с ниско ниво на съпротивление с пътната настилка спестяват енергия и гориво и по този начин щадят природата. По-ниското ниво на съпротивление може да намали консумацията на гориво с до 20 процента," обясняват от компанията. Икономията на гориво е означена върху етикета на гумата и варира от А за най-високоефективните гуми по отношение на горивната ефективност до G, което съответства на гуми с високо ниво на съпротивление. Етикетите на гумите са от важно значение и те трябва да бъдат гледани преди покупка, тъй като разликите при съпротивлението на гумите с пътя могат да бъдат съществени

ВОЛЯ иска премахване на депутатските имунитети

http://frognews.bg/news_137821/VOLIA-iska-premahvane-na-deputatskite-imuniteti/

От името на ПГ на ВОЛЯ, лидерът на партията и заместник-председател на парламента Веселин Марешки, обяви новата инициатива на ВОЛЯ- отмяна на чл. 70 от Конституцията, която регламентира депутатския имунитет. Още вчера председателите на парламентарните групи получиха писма от ВОЛЯ с мотивите за промяната и призив да подкрепят промяната. За целта са необходими 60 подписа.

Плевнелиев: В интерес на България са добросъседските отношения на Балканите

http://www.moreto.net/novini.php?n=355033

В интерес на България е да се запазят добросъседските отношения на Балканите, коментира в студиото на "Денят започва" Росен Плевнелиев - президент на България от 2012-та до 2017-та. По думите му, страната ни има исторически шанс да бъде пътя, по който Европейският съюз ще се разшири.

МУ-Варна набира доброволци за изследване на влиянието на минералните води върху човешкия организъм

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6320646

МУ-Варна набира доброволци за изследване на влиянието на минералните води върху човешкия организъмМУ-Варна набира доброволци за предстоящо проучване по проект на тема: „Проучване на молекулните механизми на действие на сярасъдържащи минерални води от Варненския басейн върху човешкия метаболизъм с оглед използването им като лечебно-питейно средство“ Желаещите да се включват трябва да са на възраст 40-65 години,

Мария от Русия разклати сериозно рекорда на Стефка Костадинова

https://offnews.bg//leka-atletika/maria-ot-rusia-razklati-seriozno-rekorda-na-stefka-kostadinova-659958.html

Идва ли край на феноменалния рекорд на Стефка Костадинова? Вероятно да. Звучи банално, но рекордите са затова - да се подобрява .  

Световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене атакува постижението на легендата ни. Рускинята, която се състезава под неутрален флаг, спечели Диамантената лига в Лозана с 2.06 м. След това постави летвата на 2.10 м, където направи три фаула и рекордът на българката от 2.09 м оцеля.

Иначе Мария се справи с 2.06 м от втори опит. Постижението ѝ е нов най-добър резултат в света за сезона, рекорд на Диамантената лига и рекорд на турнира. Това е и най-добрият резултат в сектора за скок на височина при дамите от 2009 г., когато германката Ариане Фридрих също постигна 2.06 м.

Втора в Лозана тази вечер с 1.93 м завърши световната шампионка в зала от Сопот 2014 Камила Личвинко (Полша), а трета със същото постижение, но с повече грешни опити, се нареди шведката Софи Скуг. Мирела Демирева постигна едва 1.87 м и завърши на седма позиция.

Спортист №1 на България за изминалата година отново не успя да се справи с норматива за Световното първенство в Лондон, който е 1.94 м.

Не съм много доволна от резултата. Чувствам се наистина много добре, съжалявам, че не мога да използвам потенциала си. Имам нов разбег, с който не мога да свикна, но имам още време и се надявам, че ще се справя.

Това състезание наистина много ми харесва, публиката е жестока, пистата много ми харесва, съжалявам, че не успях да се реализирам. Първо ми трябва норматив за Световното, какъвто все още нямам, но там ще скачам за медал”, каза сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро пред Mtel Sport2.

Плевнелиев: Идеологията на македонизма нас ни прави фашисти

https://offnews.bg//politika/plevneliev-ideologiata-na-makedonizma-nas-ni-pravi-fashisti-659962.html

Страната ни няма по-висш интерес от това да има мир на Балканите. Затова на България ѝ отива да покаже европейски подход, заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по БНТ. 

Според него големият проблем в Македония е идеологията на македонизма. 

Това е една изцяло антибългарска идеология, която нас ни прави фашисти. Това е една идеология на замитане, идеология на манипулиране на историята. На България ѝ отива да излезе и да каже много ясно, че ние сме за единна и неделима Македония. Това е млада държава и трябва да ѝ помогнем да върви напред. България няма нужда от повече територия, България е за това границите да падат, а не да се местят, България е за траен и устойчив мир и за добросъседство, заяви президентът. 

Според Плевнелиев подписването на договор с македонската страна ще е надеждна основа за развитие на отношенията и усилията на правителството в тази посока трябва да бъдат приветствани.

Той подчерта, че е анализирал сериозно "опорните точки" на това, което "се пише в медиите на Груевски и на неговата партия в Македония", на това, което говорят "представители на втората най-голяма политическа партия в България", и на дебата, "който се води от сръбските националисти в парламента в Белград".

Опорните точки са едни и същи. Според мен те идват от Москва. Москва използва всеки повод и всеки начин да дестабилизира ЕС. Най-лесният начин е през Балканите... Тук отива на българските политици, независимо от коя политическа партия са те, не да ходят по опорните точки на една или друга сила, а да направят дебат в парламента по същество каква е националната стратегия на България.

Разследват смъртта на двама мъже в Русе

http://dnes.dir.bg/news/mazhe-smart-mvr-ruse-26021898

Полицията разследва смъртта на двама мъже в Русе. И в двата случая най-вероятно се касае за самоубийства, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Григор: Искам титлата от „Уимбълдън”

https://www.24chasa.bg/sport/article/6322510

Григор: Искам титлата от „Уимбълдън”Титла от „Уимбълдън” и при мъжете е целта на Григор Димитров. Най-добрият български тенисист вече е ставал шампион при юношите в Лондон. „Много готино беше, но и свързано с големи емоции, защото само аз си знам какво означаваше това за мен и за страната ми. Всяка година се снимам пред таблото с имената на победителите при юношите.

Мъж се обеси в двора си в Пловдивско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6322507

Мъж се обеси в двора си в ПловдивскоМъж се самоуби в пловдивското село Строево, научи TrafficNews.bg. Той е бил открит от дъщеря си в ранните часове на петъчния ден, обесен на навеса в двора. Веднага е повикана линейка и полиция. На мястото на инцидента е извършен оглед. Работата по случая продължава. От полицията потвърдиха, че става дума за самоубийство,

Без имунитет за депутатите, предлага Марешки

http://www.cross.bg/mareshki-imynitet-volya-1548293.html

/КРОСС/ Депутатите да нямат имунитет, предложи лидерът на "Воля" Веселин Марешки в декларация от името на партията. Марешки обясни, че са нужни 60 подписа за внасяне на тази инициатива. "Вярвам, че ще се намерят почтени хора сред вас, които да подпишат това предложение. За нас този имунитет няма никакъв смисъл. У нас той се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация", смята той. Според него в България имунитетът се използва основно за дискредитиране. "Когато се докаже, че не е имало никакви основания за сваляне на имунитета, моралната компенсация за нанесените щети върху името на човека, липсват. Искането на имунитет се е превърнало в обществен линч", категоричен бе Веселин Марешки. "Ние от "Воля" нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме. Сега призоваваме и вие да го направите. Парламентът е с най-нисък рейтинг сред институциите. Заиграването с имунитета обикновено означава, че едва ли не тук са събрани хора, които са виновни за нещо и се крият страхливо зад стените на тази сграда. От кога се пазим с тези имунитети-от народа, който ни е избрал? Ако няма от какво да се страхувате, подкрепете подписката. От Воля ви призоваваме - бъдете свободни", обърна се Марешки към останалите депутати.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване