КТБ: Добър ден, ние ви излъгахме и ще ви излъжем и втори път

https://www.actualno.com/actualno/ktb-dobyr-den-nie-vi-izlygahme-i-shte-vi-izlyjem-i-vtori-pyt-news_621388.html

По традиция, в петък късен следобед на бял свят излезе втората стенограма за Корпоративна търговска банка (КТБ). Този път обаче президентът Румен Радев я пусна 2:40 часа по-рано – може би следващият път такъв документ ще бъде пуснат в средата на седмицата, за да може обществ

Отбелязаха 167 години от рождението на Вазов в Сопот (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326787

Отбелязаха 167 години от рождението на Вазов в Сопот (Видео)Кулминацията на тържествата по повод 167-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов се проведоха в неделя вечер в Сопот. Честванията бяха наблюдавани от стотици хора, предава Нова телевизия. Вицепрезидентът Илияна Йотова откри 40-метров надпис "Аз съм българче”. Той е изграден от каменни букви с височина от 3

Спортисти с увреден слух на протест (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326788

Спортисти с увреден слух на протест (Видео)
Спортисти с увреден слух на протест. Олимпийски медалисти, титулувани имена от миналото сигнализираха, че не получават полагащата им се пожизнена месечна пенсия, предаде NOVA.  Обидени и в знак на несъгласие, бившите спортисти и техни близки се събират тази сутрин на мирен протест пред Министерството на младежта и спорта с искане да бъдат чути.

Приходите в хазната от данък печалба с 8,6% скок

http://www.moreto.net/novini.php?n=355165

Бизнесът плати с 8,6% повече корпоративни данъци през първите пет месеца на годината, сочат окончателните данни на Министерството на финансите. От януари до май от корпоративни данъци в държавната хазна са влезли 1,082 млрд. лв., при 996,5 млн.

Съдът освободи двама от биячите в Асеновград

https://offnews.bg//temida/sadat-osvobodi-dvama-ot-biachite-v-asenovgrad-660141.html

Пловдивският окръжен съд остави в ареста седем от деветимата задържани за побоя над гребците в Асеновград и освободи двама от тях срещу парична гаранция от съответно 1000 и 3000 лева, съобщава БНТ.

Обвиненията са за хулигански прояви с особена дързост и цинимизъм, като срещу двама от арестуваните има и обвинения за нанасяне на средни телесни повреди.

В същото време Асеновградският районен съд остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража още двама участници в масовия бой пред болницата, задържани седмица след инцидента.

За постоянно в ареста остава и Петър Низамов - Перата, който по време на мащабния протест в неделя вечерта нападна оператор на БТВ.

От Инициативния комитет на протестиращите в Асеновград обявиха, че протестите продължават, ако исканията им не бъдат чути. Представители на протестиращите ще се срещнат с вицепремиера Валери Симеонов.

„Въпреки уверението на властите, че проблемът с ромските гета и незаконните постройки в Асеновград ще бъде трайно решен, на този етап, няма видими резултати и политическа воля за това“, коментира пред "Фокус" Йордан Тодоров, член на комитета. Той съобщи, че в парламента е внесена подписка, с подписите на над 10 хил. души.

„Не сме видели някой да влиза в ромската махала и да изселва новодошлите роми, които по документи са около 5 300 души, а в момента в ромските квартали има над 15 хиляди.

"Единствено вицепремиерът Валери Симеонов дойде на място в Асеновград, когато стартирахме с протестите и от тогава никой не се е поинтересувал какво се случва, как са пострадалите деца, имат ли нужда от нещо“, поясни Йордан Тодоров.

По думите му нападателите са спонсорирани отвън и получават най-добрите адвокати. "как е възможно хора, който са на помощи да си позволят най-скъпите защитници в страната“, каза още той.

Гръцки фирми се оплакват от изнудване от данъчните власти в страната

http://www.investor.bg/evropa/334/a/grycki-firmi-se-oplakvat-ot-iznudvane-ot-danychnite-vlasti-v-stranata-242721/

Бизнесът твърди, че се запорира имущество, значително надвишаващо сумата на задълженията, съобщава "Катимерини"

Астрономи откриха 60 нови горещи юпитери

http://www.cross.bg/yupiteri-goreshti-variatzii-1548548.html

/КРОСС/ Учени идентифицираха нови 60 кандидат-екзопланети, известни като горещи юпитери, съобщи ЮПИ. Горещите юпитери са уникален клас газови гиганти, които орбитират около едва 1 процент от слънцеподобните звезди. Открити са чрез следене на близките до звездите им орбити. Краткият им маршрут около звездите им е причината за изключително високите им температури. Сара Мълхоланд и Грег Лафлин от Йейлския университет приспособили алгоритъм, използван за анализиране на данни за кандидат горещи юпитери сред астрономически данни, събрани от мисията "Кеплер" на НАСА. Повечето екзопланети са открити чрез идентифициране на спектрални вариации, предизвикани от т.нар. транзитно минаване на обект пред звезда. Мълхоланд и Лафлин открили екзопланети горещи юпитери, като забелязали спектрални вариации, предизвикани от отразяването на звездна светлина върху повърхността им. Учените тренирали специална машина да научи алгоритъм, за да разпознае амплитудни вариации, отразени от газови гиганти, които орбитират близо до звездите си. Спектралните вариации, предизвикани от отразената върху повърхността на горещи юпитери светлина, трудно могат да бъдат различени от случайните вариации при подобни изследвания. С помощта на машината обаче алгоритъмът се научил да открива разликите между различни видове малки вариации.Резултатите от изследването са публикувани в Astronomical Journal.    

Как да разбереш, че едно момиче те харесва

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kak-da-razberesh-che-edno-momiche-te-haresva-6071298

Ако се чудиш дали тя те харесва, то виж тези 5 знака, които ще ти подскажат със сигурност

Анкара няма да ратифицира Парижкото споразумение на климата, заплаши Ердоган

http://econ.bg/Новини/Анкара-няма-да-ратифицира-Парижкото-споразумение-на-климата-заплаши-Ердоган_l.a_i.745425_at.1.html

Турция няма да ратифицира Парижкото споразумение за климата заради решението на САЩ, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на пресконференция в края...

Състоянието пребития в Смолян остава тежко

https://offnews.bg//obshtestvo/sastoianieto-prebitia-v-smolian-ostava-tezhko-660140.html

Състоянието на 27-годишния Георги Кадиев, който беше пребит в Смолян, остава непроменено и тежко. Той претърпя операция по спешност. Георги е с хематом в мозъка, съобщава БНТ.

Роднини организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен.

Срещу нападателите му са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

В защита на Георги десетки жители на Смолян се събраха на мирно протестно бдение.

Раненото момче в Бяла още е с опасност за живота

https://offnews.bg//112/ranenoto-momche-v-biala-oshte-e-s-opasnost-za-zhivota-660138.html

Състоянието на 18-годишния Александър Ангелов от Бяла, който беше нападнат и пребит на излизане от дискотека, продължава да е много тежко. Младежът е с опасност за живота, съобщи БНТ. Момчето е в медикаментозна кома в русенската болница.

32-годишният мъж, който го е ударил, е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. Жителите на Бяла се заканиха да излизат на протест всяка вечер, докато не спре насилието над тях.

Александър пострада в събота сутринта, след като на излизане от дискотека му поискали цигара, а той нямал. Това предизвикало нападателя, който е от ромски произход, да го удари с бутилка в главата.

Аржентинската El Cachivache с концерт във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=355164

Квинтетът от Буенос Айрес El Cachivache - една от най-популярните и актуални танго групи в момента, ще зарадва варненската публика с концерт, научи Moreto.net. Вито Вентурино - китара, Пабло Монтанели - пиано, Нико Франко – цигулка, Пача Мендес – контрабас и Адриано де Вита – бандонеон, излизат на сцената на зала 1 на ФКЦ, на 11 юли от 20 часа.

Пребитият младеж от Бяла е с опасност за живота

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326783

Пребитият младеж от Бяла е с опасност за животаСъстоянието на Александър от Бяла, който беше нападнат и пребит на излизане от дискотека, продължава да е много тежко. Младежът е с опасност за живота, казаха от Русенската болница, цитира БНТ. Момчето е в медикаментозна кома. 32-годишният мъж, който го е ударил, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна

Георги Първанов иска да се отворят всички досиета на прехода

http://frognews.bg/news_137985/Georgi-Parvanov-iska-da-se-otvoriat-vsichki-dosieta-na-prehoda/

Този проблем бе проспан, най-много от БНБ и тук трябва да се произнесе прокуратурата, каза Георги Първанов по повод публикацията на стенограмите от заседанията при бившия президент Росен Плевнелиев за фалита на финансовата институция КТБ.

„Нюзуик“: Содом на Златни пясъци!

http://www.barometar.net/89014/

Ученици от Полша идват на секстуризъм в България. Тийнейджърите се наливат с евтин алкохол и правят безразборен секс по време на летните лагери, които се организират през ваканцията им по родното Черноморие. Това става ясно от обширен репортаж на полското издание на „Нюзуик“, озаглавен „Содом и България“, цитиран от „Телеграф“ В него се разказва подробно […]

Тръмп: Няма да има група за кибер сигурност с Русия

http://www.cross.bg/trump-sreshtata-napisa-1548546.html

/КРОСС/ Няма да има обща група за кибер сигурност с Русия. Това написа в профила си в Туитър американският президент Доналд Тръмп. По този начин той се измъкна от постигната договорка на срещата на Г-20. Все пак Тръмп даде да се разбере, че той подкрепя спирането на огъня в Сирия. "Вече е време да се придвижим напред в конструктивна работа с Русия!", написа държавният глава на САЩ. Путин и Тръмп се срещнаха за пръв път лично в рамките на срещата на върха на Г-20 в Хамбург.  

Деца снимат кражба на банкомат в село Катунци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326768

Деца снимат кражба на банкомат в село КатунциМладежи, които през нощта са били в двора на училището в село Катунци, са снимали с мобилни телефони кражбата на банкомата. Около 4 часа тази сутрин е подаден сигнал за инцидент. Трима маскирани са закачили устройството за джип и са го изкубнали от стената на сградата на кметството, където е и банковия клон.

Първанов: Има външен натиск Македония ускорено да стане член на ЕС и НАТО

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/10/3004258_purvanov_ima_vunshen_natisk_makedoniia_uskoreno_da/?ref=rss


"Очевидно има и външен натиск Македония да стане ускорено член на Европейския съюз и НАТО", заяви президентът 2002-2012 г. Георги Първанов пред БНТ. Той определи посещението на македонския премиер Зоран Заев и знаците, дадени по време на срещата с българския министър-председател Бойко Борисов като добра новина.<br /><br />По темата за подписването на договора за добросъседство той е на мнение, че "най-вероятно ще повторим декларацията от '99 г. и ще я наречем...

Сакскобургготски: Свалям шапка на Путин

http://dnes.dir.bg/news/simeon-saxkoburggotski-vladimir-putin-26034456

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че санкциите срещу Русия вероятно са автогол и поощри добрите ни отношения с Македония и Турция.

Състоянието на пребития Георги от Смолян остава тежко

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326769

Състоянието на пребития Георги от Смолян остава тежкоСъстоянието на 27-годишния Георги Кадиев, който беше пребит в Смолян, беше опериран по спешност остава непроменено и тежко. Той е с хематом в мозъка, съобщи БНТ. Роднини организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен. Срещу нападателите му са повдигнати обвинения за

Издирват жена, изчезнала в района на Лозенска планина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326770

Издирват жена, изчезнала в района на Лозенска планинаПланински спасители издирват изгубила се жена в Лозенска планина, в района на Лозенския манастир. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Планинска спасителна служба (ПСС) при Българския червен кръст (БЧК). Сигналът се изгубилата се жена е подаден в 18.30 часа на 9 юли. В издирването й участват 10 планински спасители.

Тръмп: Време е да работим конструктивно с Москва

http://econ.bg/Новини/Тръмп-Време-е-да-работим-конструктивно-с-Москва_l.a_i.745422_at.1.html

Американският президент Доналд Тръмп написа в "Туитър", че е време да работи "конструктивно" с Москва, посочвайки, че неговият колега Владимир Путин...

Недостигът на равностойни състезателки е проблем, смята селекционерът на волейболистките

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/10/3004255_nedostigut_na_ravnostoini_sustezatelki_e_problem/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по волейбол Иван Сеферинов смяна, че липсата на равностойни състезателки е проблем. Думите му дойдоха след загубата с 2:3 от Германия в третия мач от Гран при в Русе.<br /><br />"Постоянство ще изградим, когато направим сериозна подготовка. Трябва да се включат още две-три състезателки и тогава ще имаме равностоен отбор, който по нищо няма да отстъпва на останалите. В момента ахилесовата ни пета е недостиг на равностойни състезателки",...

Родните ни курорти все по-популярни сред руснаците

http://www.moreto.net/novini.php?n=355163

Популярността на българските морски курорти сред руснаците е нараснала от края на юни с 44%. Това сочат данни от проучване на пазара на летни почивки от началото на юли на Aviasales, предаде РИА Новости. Една от причините за ръста на интереса е студеното лято в Русия, което кара руснаците да търсят топлина по южните страни.

Жълт код за горещо време за по-голямата част от страната

http://www.mediapool.bg/zhalt-kod-za-goreshto-vreme-za-po-golyamata-chast-ot-stranata-news266395.html

Жълт код за високи температури е обявен за 18 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Максимални температури ще са между 31 и 36 градуса, в крайните югозападните райони до 38 градуса. По Черноморието ще е слънчево, със слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са идеални за плаж – между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода ще е 22-25 градуса, но на север има студено течение. На север от нос Калиакра – водата ше около 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Градушката вдига цената на плодовете и зеленчуците

http://www.cross.bg/yabulki-pazara-plodovete-1548544.html

/КРОСС/ Цените на плодовете и зеленчуците у нас ще се покачат заради градушките, но поскъпването няма да е драстично. Причината е, че 85% от плодовете и зеленчуците у нас са вносни, а едва 15% е родното производство, заяви пред "Труд" Слави Трифонов, председател на Съюза на градинарите в България. По думите му засегната е реколтата от сливи, ябълки, кайсии, череши, праскови, като на места в Източна и Западна България пораженията са много сериозни. "Има фермери със 100% щета от градушката, а обезщетението, което предоставя министерството на земеделието и храните, не може да покрие само разходите на производителя през годината", добави той. Данните на комисията за стокови борси и тържища показват, че 57% от предлаганите на пазара у нас домати са вносни. През юни производството на български оранжерийни краставици се увеличава, но все още относителният им дял е по-малък от количествата вносна продукция и представлява 41%. Количествата картофи от старата реколта намаляват, но на пазара има предлагане и на пресни картофи и българската продукция съставлява 77% от общото количество продажби. Наблюденията през последните години са, че производството на ябълки в страната е изключително малко и предлаганите количества не могат да задоволят търсенето, твърдят експертите на комисията. Относителният дял на български ябълки на пазара е 38%, такива са и половината ягоди и едва 31% от кайсиите

Австрия не пусна турски министър на територията си

http://clubz.bg/56020-avstriq_ne_pusna_turski_ministyr_na_teritoriqta_si

Австрия забрани на турския министър на икономиката Нихат Зейбекджи да влиза на нейна територия, предаде Ройтерс.

Той искаше да присъства днес на отбелязването от страна на турската общност там на годишнината от неуспешния опит за преврат срещу президента Реджеп Ердоган.

Планираното събитие е било "много голямо" и посещението е представлявало "опасност за обществения ред и сигурността", обяви говорителят на външното министерство във Виена. От Анкара все още няма коментар.

На 7 юли Холандия взе същото решение. Там по същия повод искаше да дойде турският вицепремиер Тугрул Тюркеш.

През миналата седмица Реджеп Ердоган също се оплака, че Германия не му е разрешила да говори пред сънародници в Хамбург, където той бе на срещата на Г-20. Тогава той заяви, че Германия се самоубива.

Австрия е сред членките на ЕС, които най-остро критикуват Турция заради репресиите след опита за преврат на 15 юли 2016 г., при който загинаха 240 души. Виена настоява ЕС да прекрати преговорите с Анкара за членство.

След неуспешния преврат Турция хвърли в затворите над 50 000 души, които сега очакват да бъдат съдени. Отстранени или уволнени от работа бяха около 150 000 души, сред които войници, учители и държавни служители. Те са обвинени за връзка с живеещия в изгнание в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара смята за вдъхновител на бунта.

Днешното решение последва спора през март между Турция и няколко европейски страни с големи турски общности. Сред тях са Холандия и Австрия, които забраниха митинги в подкрепа на Ердоган в навечерието на референдума от 16 април, който му даде огромни правомощия.

През март обаче Нихат Зейбекджи посети Германия и държа речи в подкрепа на референдума пред сънародници.

Родители защитават уволнени учители (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326749

Родители защитават уволнени учители (Видео)Родители срещу училищен директор в защита на учители. Това е сюжет в една от най-елитните столични гимназии - Софийската математическа гимназия (СМГ), която отглежда най-добрите ни умове и световни шампиони по математика. Родители се събраха тази сутрин пред училището, за да защитят част от учителите там.

Британски политик: Брекзит може да не се случи

http://www.cross.bg/slychi-brekzit-politik-1548543.html

/КРОСС/ "Великобритания може никога да не напусне Европейския съюз." Такова твърдение направи кандидатът за лидер на Либерал-демократите на Острова Винс Кейбъл. Ето какво още каза британският политик. "Ще видим какво ще се случи есента. Започвам да мисля, че Брекзит може да не се случи. Мисля, че проблемите са толкова големи, разделението в двете големи партии е толкова голямо, че мога да видя сценарии, в който Брекзит не се състои. Определено, ако държим втори референдум, той може да ни даде възможност за избягване на една потенциална катастрофа с Брекзит-а", заяви Кейбъл.  

Крадци изтръгнаха банкомата до полицията в село Катунци

http://www.mediapool.bg/kradtsi-iztragnaha-bankomata-do-politsiyata-v-selo-katuntsi-news266394.html

Крадци са изтръгнали и откраднали банкомат, монтиран на входа на сградата на кметството в Катунци, в която се помещава и полицейския участък на санданското село, съобщи БГНЕС. Кражбата е извършена в нощта на неделя срещу понеделник.  Крадците са завързали устройството за автомобил, издърпали го, влачили са го 100 метра, след което го качили в автомобила и отпътували през прохода Попови ливади в посока Гоце Делчев. Все още не е ясно колко пари е имало в устройството. Това е поредният банкомат, който е задигнат от крадци в Югозапада. Само преди месец бе откраднат банкомат в кюстендилското село Бобошево, а за година и половина крадци задигнаха банкомати в Гърмен, Банско, Дупница.

До седмица 280 нови пожарникари влизат в системата на МВР

//dariknews.bg/novini/bylgariia/do-sedmica-280-novi-pozharnikari-vlizat-v-sistemata-na-mvr-2035866

До седмица нови 280 пожарникари влизат в системата на Министерството на вътрешните работи. Предстои и обучението на други 250 стажанти, съобщи шефът на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов по време на тържествена кле

Ръст на руските и немските туристи на Българското черноморие

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ryst-na-ruskite-i-nemskite-turisti-na-bylgarskoto-chernomorie-2035864

За 44% ръст на търсенето на почивка у нас от страна на руските туристи съобщи ресорният министър Николина Ангелкова. По думите й засега материализирането на този интерес от страна на руските туристи е в рамките на 15 на сто.

В НДК пропуснали аварийната безопасност на гостите от ЕС

http://www.cross.bg/etazh-bezopasnost-chast-1548542.html

/КРОСС/ В проектната документация за ремонта на НДК тотално липсват гаранции за противопожарната и аварийна безопасност на гостите от ЕС по време на българското председателство. Това става ясно от проверката на ДНСК. „Труд" се е сдобил с пълния доклад на строителния контрол по Закона за достъп до обществена информация. В него е записано, че на 18 април 2017 г. от ГД ПБЗН (Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението) са установили, че „в проекта за преустройства в НДК липсват данни за осигурено външно водоснабдяване за пожарогасене. Констатирана е и непълнота на изготвените проекти." Експертите от ГД ПБЗН са категорични, че при промененото предназначение на евакуационните пътища, фоайета и помещения не е гарантирана аварийната сигурност на хората, които ще заседават в НДК. Още през юни 2016 г. от Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението са изразили становище, че част от „приложимите за строежа правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар попадат в обхвата на чл. 151 от ЗУТ и ще бъде необходимо издаване на разрешение за строеж". Такова все още не е издадено. В края на април от ГД ПБЗН са издали предписание с осем точки, с които изпълнителят на ремонтните дейности в НДК „Галчев инженеринг" ЕООД трябва да се съобрази

Похапвайте това и ще усетите промяна в тялото

https://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/pohapvajte-tova-i-shte-usetite-promiana-v-tialoto-6070963

Време е за много засищаща и даваща енергия салата – с пълнозърнести фосили, пресни зеленчуци и ароматно песто

Опожариха 2 коли в София, заснеха подпалвачите (видео)

http://dnes.dir.bg/news/mvr-palezh-gorna-banja-26034353

Неизвестни мъже запалиха две коли в столичния кв. "Горна баня" в нощта на неделя срещу понеделник. Подпалвачите обаче са заснети от охранителни камери.

"Телерик" сключи най-голямата сделка за наем на офиси

http://clubz.bg/56019-telerik_sklyuchi_naj_golqmata_sdelka_za_naem_na_ofisi

Bиcoĸoтexнoлoгичнaтa ĸoмпaния "Teлepиĸ", ocнoванa oт бългapи, пoдпиca нaй-гoлямaтa нaeмнa cдeлĸa нa oфиc пaзapa в Coфия зa 2017 г., cъoбщиxa oт консултантската ĸoмпaния зa бизнec имoти Fоrtоn. 

Дpyжecтвoтo, ĸoeтo сега e чacт oт aмepиĸaнcĸaтa Рrоgrеѕѕ Grоuр, e нaeлo 10 800 ĸв. м в Grаfіх Вuѕіnеѕѕ Сеntеr нa бyл. "Цapигpaдcĸo шoce" точно срещу The Mall. Това e почти цялата сграда - общата площ на офис частта е малко под 13 хил. кв. м, а търговските площи са 2200 кв. м.

Инвеститор в новия център е компанията Bernard Investments, която притежава и управлява над 60 000 кв. м офисни и търговски площи в София.

Сградата все още е в строеж и се очаква да бъде завършена през 2018 г. Стойността на сделката обаче не се съобщава. 

„Πpeмecтвaнeтo щe пoзвoли нa "Teлepиĸ" дa oбeдини нa eднo мяcтo вcичĸи cвoи звeнa в Coфия. Πoдoбни cтъпĸи пpeз пocлeднитe гoдини пpeдпpиexa peдицa ĸoмпaнии в oблacттa нa виcoĸитe тexнoлoгии, cпoдeлeнитe ycлyги, финaнcoвия и фapмaцeвтичния ceĸтop“, се казва в съобщението на Fоrtоn.

Софтуерната компания, създадена от четирима българи, бе продадена през 2014 г. за рекордните 262,5 млн. долара на aмepиĸaнcĸaтa Рrоgrеѕѕ Grоuр.

Повечето обвинени за побоя в Асеновград остават в ареста

http://www.dnevnik.bg/regioni/2017/07/10/3004251_povecheto_obvineni_za_poboia_v_asenovgrad_ostavat_v/?ref=rss


Пловдивският окръжен съд остави в ареста седем от деветимата задържани за побоя над гребците в Асеновград, а двама освободи срещу парична гаранция от съответно хиляда и 3 хил. лева, съобщи БНТ.<br /><br />Деветимата са обвинени за хулигански прояви с особена дързост и цинимизъм, като срещу двама от арестуваните има и обвинения за нанасяне на средни телесни повреди. Същевременно Районният съд в Асеновград остави за постоянно в ареста още двама участници в масовия бой пред болницата,...

Повечето арестувани за побоя в Асеновград остават в ареста

http://www.dnevnik.bg/regioni/2017/07/10/3004251_povecheto_arestuvani_za_poboia_v_asenovgrad_ostavat_v/?ref=rss


Пловдивският окръжен съд остави в ареста седем от деветимата задържани за побоя над гребците в Асеновград, а двама освободи срещу парична гаранция от съответно хиляда и 3 хил. лева, съобщи БНТ.<br /><br />Деветимата са обвинени за хулигански прояви с особена дързост и цинимизъм, като срещу двама от арестуваните има и обвинения за нанасяне на средни телесни повреди. Същевременно Районният съд в Асеновград остави за постоянно в ареста още двама участници в масовия бой пред болницата,...

Григор срещу Федерер на Централния корт на Уимбълдън

http://www.moreto.net/novini.php?n=355162

След великолепна игра Григор Димитров си осигури място във втората седмица на Уимбълдън, а на 1/8-финал днес той ще се изправи срещу 7-кратния шампион в турнира Роджър Федерер. Мачът на българина закрива програмата на Централния корт, която стартира в 15:00 ч.

Футболна легенда стана баща за девети път

https://offnews.bg//izvan-terena/futbolna-legenda-stana-bashta-za-deveti-pat-660136.html

Доста плодовит се оказа бившият защитник на Реал Мадрид и Бразилия Роберто Карлос.

Бразилецът се похвали в социалните мрежи, че е станал баща за девети път. Разбира се, децата не са от една майка.

Последното отроче на легендата е момиченце, което ще носи името Марина, а майката е най-новата съпруга на Карлос Мариана. От нея Карлос има още една дъщеря - Мануела.

Така Карлос вече има пет дъщери и четирима сина. Още малко остава на световния шампион от 2002 година да събере цял футболен отбор с неговите гени.

Публикация, споделена от Roberto Carlos (@oficialrc3) на

Г-20: Eдна много различна среща

http://www.cross.bg/trump-hambyrg-rysiya-1548541.html

/КРОСС/ В Хамбург присъстваше и друг все по-важен глобален играч - гражданското, недържавното обществено мнение Решаването на проблемите няма да се сведе само до договорености между държавите Темата за руска намеса в президентските избори в САЩ не можеше да бъде пропусната Хамбург се оказа домакин не просто на рутинна среща на Групата на най-развитите страни Г-20, а на събитие с непознат за последните години интензитет. И средище за сериозни дебати, отразяващи цялата многопластовост на противоречията на глобалния свят: икономически и социални (за правилата в световната търговия, споразуменията за климата, бедността, безработицата и т.н.) - в многостранния формат на проявата; политически (по практически всички „горещи проблеми") - на многобройните съпътстващи двустранни срещи. Тече процес на преконфигуриране на света - и по отношение на центровете на влияние, и като силови линии на съприкосновение на интереси и конфронтация.Г-20 бе предшествана от поредица от позиционни маневри, очертаващи рамката на новите геополитически баланси в триъгълника Вашингтон-Москва-Пекин. Тръмп направи ключово посещение в Близкия изток в опит да консолидира арабските страни около своя основен партньор Саудитска Арабия - както в изолацията на регионалния й съперник Иран, така и в ограничаване на възможно руско влияние в региона

Неизвестни подпалиха две коли в София (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326750

Неизвестни подпалиха две коли в София (Видео)Неизвестни мъже подпалиха два автомобила в столичния квартал "Горна баня" в нощта срещу понеделник, предаде Нова тв. Блогърът Иво Мирчев разпространи кадри от охранителни камери, на които се вижда как подпалвачите заливат колите със запалителна течност. Автомобилите са на един и същ собственик и били паркирани на голямо разстояние един от друг.

Тръмп ще задържи санкициите срещу Русия, докато не се реши кризата в Украйна

http://www.investor.bg/sasht/337/a/trymp-shte-zadyrji-sankiciite-sreshtu-rusiia-dokato-ne-se-reshi-krizata-v-ukraina-242717/

Победителите са всички, смятат в Кремъл след емблематичната среща на лидерите на САЩ и Русия в Хамбург в края на миналата седмица

Германската индустрия подкрепя европейското единство след „Брекзит“

http://econ.bg/Новини/Германската-индустрия-подкрепя-европейското-единство-след-Брекзит-_l.a_i.745421_at.1.html

Германскатя индустриа ще дадат приоритет на европейското единство по отношение на търговията с Великобритания след „Брекзит“, съобщиха бизнес лидери...

Адвокат: Не протестирайте в гетата, а пред парламента

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/advokat-ne-protestirajte-v-getata-a-pred-parlamenta-6071297

Проблемът не е в ромите, а че никой у нас не се бори с престъпността, смята Хаджигенов

Спорт по тв днес: Григор срещу Федерер на "Уимбълдън" по Eurosport 2 не преди 19 ч, тото и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6326235

Спорт по тв днес: Григор срещу Федерер на "Уимбълдън" по Eurosport 2 не преди 19 ч, тото и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Експерт: Кремъл може да вкара Навални в руската политическа система

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326745

Експерт: Кремъл може да вкара Навални в руската политическа система"Независимая газета" преценява шансовете на руския опозиционер Алексей Навални да участва в президентската надпревара през 2018 г. Самият Навални твърди, че властите в Русия са превърнали борбата с неговата президентска кампания в свой явен приоритет. Според него това е знак, че Кремъл вижда тъкмо в негово лице своя главен противник и сериозно се

Проф. Пламен Моллов: „Кампанията срещу храните“ е аматьорска работа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6325738

Проф. Пламен Моллов: „Кампанията срещу храните“ е аматьорска работаАко държавата иска да покаже загриженост за хората, да подреди системата за контрол и да възвърне доверието в институциите, смята бившият директор на Българската агенция за безопасност на храните - Проф. Моллов, като бивш изпълнителен директор на БАБХ и като човек, който над 25 години преподава в Университета по хранителни технологии,

В Левски си харесаха играч на Сутиеска

https://offnews.bg//futbol/v-levski-si-haresaha-igrach-na-sutieska-660135.html

Спортно-техническият щаб на Левски е останал впечатлен от качествата на фланговия нападател на Сутиеска Стефан Денкович, твърди “Тема Спорт”.

26-годишният футболист се представи много силно в сблъсъците срещу “сините” от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Той започна и двата пъти като титуляр, като оставаше на терена по 90 минути. Денкович бе използван от треньора на Сутиеска Никола Ракойевич като ляво крило и се справи повече от успешно със задачите си.

Именно от него идваха най-големите опасности пред вратата на Левски. Стефан тотално надиграваше десния бек на “сините” Милош Цветкович.

Затова и сръбският защитник бе играчът в състава на Левски, който получи най-слаби оценки за представянето си.

От “Герена” ще продължат да следят изявите на футболиста и ако той продължава да се справя на ниво, то през зимата може и да отправят оферта за него.

ГДБОП вече може да шпионира ”Вайбър”, ”Фейсбук” и ”Скайп”

http://dnes.dir.bg/news/informatzia-softuear-porachka-prilozhenia-26034348

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от мобилни приложения като "Вайбър", "УатсАп", "Скайп" и др.

Лили Иванова даде интервю в двореца Врана, тръгва на турне от септември

https://offnews.bg//kultura/lili-ivanova-dade-interviu-v-dvoretca-vrana-tragva-na-turne-ot-septem-660134.html

Примата на българската естрада Лили Иванова ще изнесе поредица от концерти тази година.

Тя даде интервю за бТВ в двореца Врана, за да разкаже къде ще бъдат концертите й. Събитията на певицата започват с началото на септември.

Ето къде и кога примата ще изнесе концерти:

Созопол (Аполония, 01.09), Стара Загора (18.09), Хасково (20.09), Враца (28.09), Самоков (07.10), Сливен (15.10), Шумен (17.10), Добрич (19.10), София (25.10), както и 3 концерта извън страната – в Берлин (03.11), Мадрид (06.11) и Милано (06.12). Всички концерти са под мотото „За пълноценни мигове с музиката”.

Лили Иванова обяви още, че тази година е завършила новия си диск.

За себе си Лили казва: "Мисля, че съм била критична към себе си винаги, но може би съм правила някакви пропуски по отношение на репертоар, защото тогава не мога да пея това, не мога да пея онова, този текст не става или не може да се, както имах забрана в радиото за песента „Искам те”, забраняваха да се пуска, но аз я пеех. На мен много трудно могат да ми забранят нещо". 

А най-важните хора в живота примата посочва: "Най-важните хора в моя живот са били моите родители, разбира се, нали, вечна им памет и до много скоро беше моята учителка госпожа Савка Генова, която почина за съжаление януари месец. С нея можех почти всичко да споделя. Тя живееше с моите емоции, с моите успехи и сега ми липсва, защото ми даваше ценни съвети, от нея много неща съм научила". 

А какво е научила и какво иска да научи българите: "Не искам да уча никого на нищо, защото смятам, че всеки е в състояние да си помисли малко и да реши какво да направи със собствения си живот, защото това е техен живот, това не е мой. Аз зная какво да направя от себе си и всеки човек трябва да е наясно към какво се е устремил, какво иска да постигне в живота. Но това не се постига от небето само да падне, човек трябва да работи. Искам да завърша, че ако аз не бях това, което съм в момента и не вървя непрекъснато напред, никой нямаше да си спомня, че някога е живяла на тези земи Лили Иванова.

А дали се приема като епоха: "Нека хората, които останат след мен да оценят коя съм била, каква съм, що съм. Аз може много да се мисля, че съм велика, но това не носи на никого нищо. На мен най-малко".

Конкурсът за базите на ЦСКА ще е до два месеца, каза Кралев

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/10/3004245_konkursut_za_bazite_na_cska_shte_e_do_dva_meseca_kaza/?ref=rss


Конкурсът за базите на ЦСКА ще се проведе до 2 месеца, заяви спортният министър Красен Кралев. Той уточни, че в момента се подготвя документацията.<br /><br />В началото на годината правителството промени статута на стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево и ги вкара в капитала на държавната фирма за управление ни имоти "Национална спортна база" ЕАД.<br /><br />"Все още се подготвя документация, трябваше да се изготвят оценки...

ГДБОП вече може да шпионира в социалните мрежи

http://www.mediapool.bg/gdbop-veche-mozhe-da-shpionira-v-sotsialnite-mrezhi-news266393.html

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от най-популярните мобилни приложения като вайбър, приложението на Фейсбук "Месинджър", уотсап, скайп и други. Шпионският софтуер, който пробива мобилни устройства, е купен с обществена поръчка, съобщи вестник “Сега“. От поръчката не става ясно за какво точно ГДБОП ще използва новия си софтуер - дали той ще се прилага само за сваляне на информация от мобилни устройства, иззети като веществени доказателства, или пък целта е събиране на информация чрез отдалечен достъп. Във втория случай на ГДБОП със сигурност ще им трябва разрешение за прилагане на СРС, което се дава от съда. Няма гаранция обаче, че проследяването няма да се случва и без съдебна санкция. Програмата за проследяване има множество функции, става ясно от документацията по обществената поръчка. Сред тях са "извличане, визуализиране и анализ на получени и изпратени имейли, получени и изпратени съобщения от приложения за незабавни съобщения като "Вайбър", "Скайп", "УатсАп", "Фейсбук Месинджър", "Уичат", "Лайн", "КакаоТолк", "Кик Месинджър" и др." Софтуерът може да извлича SMS-и и MMS-и. Сред другите функции са показване и анализиране на записаните контакти, четене и клониране на СИМ карти и карти памет, анализиране на налични графични, видео, музикални, текстови и таблични файлове, както и анализиране на лог файлове. В документацията е посочено, че софтуерът трябва да може да анализира над 10 хил. разновидности на мобилни устройства. Тук са включени следните видове техника - мобилни телефони, таблети, модеми, сателитни навигационни устройства (GPS), преносими музикални плейъри. В поръчката е посочено, че програмата трябва да има функция за "физическо и логическо копиране на данни от мобилни устройства". Търгът е обявен в началото на годината и е приключен преди десетина дни. За продукта са платени близо 18 хил. лв. без ДДС. Парите идват по линия на Норвежкия финансов механизъм по проекта "Съвместни усилия за борба с трансграничната организирана престъпност". На търга се е явила само една фирма, става ясно от документацията.

Разработиха смартфон, който работи без батерия

//dariknews.bg/novini/liubopitno/razrabotiha-smartfon-kojto-raboti-bez-bateriia-2035853

Учени от университета във Вашингтон разработиха първия смартфон, който консумира толкова малко електрическа енергия, че не му е нужна батерия, а се захранва от околната среда, съобщава сайтът Хотхардуер.

Звездата от „Истинска кръв“ Нелсън Елис почина на 39 години

//dariknews.bg/novini/sviat/zvezdata-ot-istinska-kryv-nelsyn-elis-pochina-na-39-godini-2035835

Актьорът Нелсън Елис, известен с ролята на Лафайет от сериала "Истинска кръв“, почина на 39 години от усложнение след сърдечна недостатъчност, съобщиха световните информационни агенции.

1 човек е загинал, а 25 са ранени в катастрофи в страната през денонощието

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326737

1 човек е загинал, а 25 са ранени в катастрофи в страната през денонощието Един човек е загинал, а 25 са били ранени в 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Двама от пострадалите са с опасност за живота. В София са станали две тежки и 38 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама

Даниел Крейг се завръща в ролята на Джеймс Бонд

http://www.barometar.net/89012/

Британският актьор Даниел Крейг по всяка вероятност ще се завърне в образа на Джеймс Бонд и в следващия 25-и филм. Това е изненада за почитателите на поредицата, тъй като, макар и неофициално, се смяташе, че той няма повече да играе образа на агент 007, информира БГНЕС. След излизането на последния филм „Спектър“ Крейг каза в интервю, […]

16-годишен блъсна четирима пешеходци и избяга

http://www.mediapool.bg/16-godishen-blasna-chetirima-peshehodtsi-i-izbyaga-news266392.html

16-годишно момче помете четирима пешеходци в района на Триград и избяга, съобщи Нова телевизия в понеделник. Заподозреният обявен за общодържавно издирване. Автомобилът е на бащата на издирвания. Пострадалите са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. Сред тях има и 6-годишно дете, което е с комоцио.  

Борисов рекламира в Истанбул хъб "Балкан" и Южния газов коридор (ВИДЕО)

http://clubz.bg/56018-borisov_reklamira_v_istanbul_hyb_balkan_i_yujniq_gazov_koridor_video

Премиерът Бойко Борисов днес е в Истанбул по покана на президента на Турция Реджеп Ердоган. Визитата е част от провеждащия се в града 22-ри световен петролен конгрес. Българският премиер бе сред откриващите форума и представи приоритетите на страната ни в енергийния сектор, говорейки за газовия хъб "Балкан" и за Южния газов коридор № 4.

 

"Енергийните ресурси са изключително важни не само за икономика, а и по отношение на климатичните промени. Природният газ е и екология, и чистота на въздуха", започна Борисов, след което заизрежда приоритетите и важните за страната ни проекти.

"България е фактор на Балканите със своята възможност на газопреносната система. И в момента около 16,7 милиарда кубически метра газ преминават през България към Турция, нашите домакини. В света има бързи процеси, променят се и старите газови връзки...

"Водещо е изграждането на европейския газов хъб “Балкан”, защото дава възможност за диверсификацията и търговията за пренос на газ", обяви Борисов.

Той припомни, че у нас находищата Хан Аспарух, Тевез и Галата се разработват и проучват от световни компании и този газ може да мине през хъб "Балкан", както и газ от Румъния, от Русия, от Азербайджан по силата на договорка със страната.

Премиерът припомни, че работим активно за интерконекторните връзки на страната си с Турция, Гърция и Сърбия, а тази с Румъния вече е факт. Той изрази съжаление, че проектът "Набуко" не се е реализирал, въпреки че представи себе си като един от подкрепящите го и дори като един от "моторите" за него в ЕС. 

Той обаче подчерта, че сега на дневен ред е Южният газов коридор № 4 и трябва "бързо и активно" да се работи по газовите проекти.

Борисов участва в работна среща с президентите на Турция Реджеп Ердоган, на Азербайджан Илхам Алиев, на Сърбия Александър Вучич и с премиера на Албания Еди Рама, посветена на енергийните проекти в региона, съобщиха от правителствения пресцентър. Самият премиер съобщи за началото на разговорите във фейсбук.

На петролния конгрес, който през тази година е под мотото „Мостове към нашето енергийно бъдеще“, ще присъстват над 5000 делегати от цял свят. По време на форума ще се обхванат всички аспекти на индустрията, включително нейното социално, икономическо и екологично въздействие.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена организация към ООН. Тя цели да насърчава устойчивото използване и управление на световните петролни ресурси в полза на всички.

Борисов рекламира хъб "Балкан" и Южния газов коридор на петролен форум в Истанбул (ВИДЕО)

http://clubz.bg/56018-borisov_reklamira_hyb_balkan_i_yujniq_gazov_koridor_na_petrolen_forum_v_istanbul_video

Премиерът Бойко Борисов днес е в Истанбул по покана на президента на Турция Реджеп Ердоган. Визитата е част от провеждащия се в града 22-и Световен петролен конгрес. Българският премиер бе сред откриващите форума и представи приоритетите на страната ни в енергийния сектор, говорейки за газовия хъб "Балкан" и за Южния газов коридор №4.

 

"Енергийните ресурси са изключително важни не само за икономика, а и по отношение на климатичните промени. Природният газ е и екология, и чистота на въздуха", започна Борисов, след което заизрежда приоритетите и важните за страната ни проекти.

"България е фактор на Балканите със своята възможност на газопреносната система. И в момента около 16,7 милиарда кубически метра газ преминават през България към Турция, нашите домакини. В света има бързи процеси, променят се и старите газови връзки...

"Водещо е изграждането на европейския газов хъб “Балкан”, защото дава възможност за диверсификацията и търговията за пренос на газ", обяви Борисов.

Той припомни, че у нас находищата Хан Аспарух, Тевез и Галата се разработват и проучват от световни компании и този газ може да мине през хъб "Балкан", както и газ от Румъния, от Русия, от Азербайджан по силата на договорка със страната.

Премиерът припомни, че работим активно за интерконекторните връзки на страната си с Турция, Гърция и Сърбия, а тази с Румъния вече е факт. Той изрази съжаление, че проектът "Набуко" не се е реализирал, въпреки че представи себе си като един от подкрепящите го и дори като един от "моторите" за него в ЕС. 

Той обаче подчерта, че сега на дневен ред е Южния газов коридор №4 и трябва "бързо и активно" да се работи по газовите проекти.

Борисов участва в работна среща с президентите на Турция Реджеп Ердоган, на Азербайджан Илхам Алиев, на Сърбия Александър Вучич и с премиера на Албания Еди Рама, посветена на енергийните проекти в региона, съобщиха от правителствения пресцентър. Самият премиер съобщи за началото на разговорите във фейсбук.

На петролния конгрес, който тази година е под мотото „Мостове към нашето енергийно бъдеще“, ще присъстват над 5000 делегати от цял свят. По време на форума ще се обхванат всички аспекти на индустрията, включително нейното социално, икономическо и екологично въздействие.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена организация към ООН. Тя цели да насърчава устойчивото използване и управление на световните петролни ресурси в полза на всички.

Борисов е в Истанбул на петролен форум с Ердоган (НА ЖИВО)

http://clubz.bg/56018-borisov_e_v_istanbul_na_petrolen_forum_s_erdogan_na_jivo

Премиерът Бойко Борисов днес е в Истанбул по покана на президента на Турция Реджеп Ердоган. Визитата е част от провеждащия се в града 22-и Световен петролен конгрес.

Борисов участва в работна среща с президентите на Турция Реджеп Ердоган, на Азербайджан Илхам Алиев, на Сърбия Александър Вучич и с премиера на Албания Еди Рама, посветена на енергийните проекти в региона, съобщиха от правителствения пресцентър. Самият премиер съобщи за началото на разговорите във фейсбук.

На петролния конгрес, който тази година е под мотото „Мостове към нашето енергийно бъдеще“, ще присъстват над 5000 делегати от цял свят. По време на форума ще се обхванат всички аспекти на индустрията, включително нейното социално, икономическо и екологично въздействие.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена организация към ООН. Тя цели да насърчава устойчивото използване и управление на световните петролни ресурси в полза на всички.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Тийнейджър помете с кола петима души и избяга

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/tijnejdzhyr-pomete-s-kola-petima-dushi-i-izbiaga-6071296

Младежът е зарязал автомобилът на местопроизшествието, избягал е в гората и се укрива

Глоби и за собственици на имоти, неиздали касови бележки в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326733

Глоби и за собственици на имоти, неиздали касови бележки в ГърцияВластите в Гърция се заканват да налагат солени глоби не само на търговци, но и на собственици, отдававащи под наем стаи, заради неиздадени от тях касови бележки, съобщават вестниците в Атина, цитирани от БТА.  Под лупа са поставени най-вече собственици на имоти по островите и в частност на островите Миконос и Наксос,

Васил Стоянов: ЕЦБ е изправена пред силно разнородна икономика в еврозоната

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/-vasil-stoianov-ecb-e-izpravena-pred-silno-raznorodna-ikonomika-v-evrozonata-242665/

Хубавото е, че имаме добра комуникация от страна на ЕЦБ, коментира Стоянов, лектор в ActivTrades, в предаването Invest/Or по Bloomberg TV Bulgaria

Лили Иванова: Седя здраво на земята

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6326730

Лили Иванова: Седя здраво на земятаСедя здраво на земята, не ме интересува дали съм с корона или без, дали съм първата или петдесетата, интересува се само мнението на моята публика, аплодисментите, заяви в интервю за Би Ти Ви Лили Иванова. Легендарната певица съобщи, че преди месец е бил издаден новият й албум. Екипът ми е най-близо до мене,

Десетки загинаха при наводнения в Китай

https://www.actualno.com/asia/desetki-zaginaha-pri-navodnenija-v-kitaj-news_621481.html

Най-малко 83 души загинаха или се водят изчезнали в провинция Хунан в югоизточната част на Китай при наводнения, предизвикани от продължителните проливни дъждове, предаде БГНЕС. Близо 30 души са загинали под развалините на сгради, разрушени от свлачища, 13 са отнесени от прид

Аерокосмическата индустрия и новият европейски фонд за отбрана – теми на конференция при президента

http://www.cross.bg/otbrana-evropeiiski-indystriya-1548540.html

/КРОСС/ Под патронажа на президента Румен Радев се провежда Национална конференция "Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания". Във форума ще участват европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост и предприемачество Елжбета Биенковска, изпълнителният директор на Европейската агенция за отбрана Хорхе Домек и представители на българското правителство. На конференцията ще бъде представена работата на новия европейски фонд за отбрана. Предстои формирането му да бъде гласувано в Европейският парламент. Основната цел на фонда е да повиши сигурността в ЕС и да помогне за по-ефективното разходване на средствата за изграждане на съвместни отбранителни способности. Представители на Европейската комисия, държавните институции и бизнеса ще обсъдят насоките за развитие на българската отбранителна и аерокосмическа индустрия. Ще бъдат дискутирани и възможностите за включване на европейски и национални финансови инструменти в подкрепа на тези сектори.  

Евродепутат: Ромският проблем ще доведе до гражданска война

http://frognews.bg/news_137973/Evrodeputat-Romskiiat-problem-shte-dovede-do-grajdanska-voina/

Нежеланието да се вземат истински мерки срещу ромското насилие може да доведе до гражданска война. За това алармира евродепутатът Ангел Джамбазки след протестите в Асеновград, Смолян и Баля заради брутална агресия от страна на роми.

Евродепутат: Ромския проблем ще доведе до гражданска война

http://frognews.bg/news_137973/Evrodeputat-Romskiia-problem-shte-dovede-do-grajdanska-voina/

Нежеланието да се вземат истински мерки срещу ромското насилие може да доведе до гражданска война. За това алармира евродепутатът Ангел Джамбазки след протестите в Асеновград, Смолян и Баля заради брутална агресия от страна на роми.

Жълт код за опасно горещо време в 18 области на страната днес

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6326719

Жълт код за опасно горещо време в 18 области на страната днесЖълт код за високи температури е обявен за 18 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предава Фокус. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора,

Кога наказанието е ефективно?

https://offnews.bg//mama-nindzha/koga-nakazanieto-e-efektivno-660133.html

Първенството по неефективност държат телесните наказания, но в безсилието си родителят понякога прибягва до тях. После се обвинява и основателно се чувства гузен. Какво да правим, когато търпението ни е на предела си и как да накажем детето ефективно и без да му нанесем емоционална щета? Оправданията, които трябва да забравим завинаги: 1. „Само си е виновно.“ „Просто се държи непоносимо.“ (а жертвата на изнасилване просто си е облякла къса пола). Реакцията на поведението на детето зависи само от родителя. Някои се изкушават да опънат ухо и при недокосната супа. Никакви обстоятелства не оправдават насилието, дори да ни се струва…

Опитите да се определи победител от разговора Путин – Тръмп са "абсурдна постановка на въпроса"

http://www.cross.bg/trump-sreshta-peskov-1548539.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин е доволен от първата си лична среща с американския лидер Доналд Тръмп, заяви в интервю за телевизия "Россия-1" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той подчерта, че казва това еднозначно, а за Тръмп му се е сторило, че той също е останал удовлетворен. По думите на Песков, всички опити да се определи победител в хода на преговорите между двамата президенти е "абсурдна постановка на въпроса". Като се съди по това как премина тази среща, мога с увереност да кажа, че навярно победители са всички, добави говорителят на Кремъл.  

Във Варна отбелязваме 126 години от рождението на първия български адмирал - контраадмирал Иван Вариклечков

http://www.moreto.net/novini.php?n=355161

С военен ритуал, поднасяне на венци и цветя днес във Варна ще бъдат отбелязани 126 години от рождението на първия български адмирал, командвал флота - контраадмирал Иван Вариклечков, научи Moreto.net. Честването ще започне в 11 часа, до паметната стена пред Щаба на Военноморските ни сили на ул.

Непълнолетен без книжка е блъснал туристи край Триград и е избягал

http://www.dnevnik.bg/regioni/2017/07/10/3004233_nepulnoleten_bez_knijka_e_blusnal_turisti_krai_trigrad/?ref=rss


Непълнолетно момче без шофьорска книжка е блъснало група туристи по пътя за село Триград, след което е избягало, предаде Би Ти Ви.<br /><br />Инцидентът е станал снощи, докато туристите се прибирали пеша по пътя към родопското село.<br /><br />Пострадали са петима души – трима възрастни и две деца. Те са настанени в болницата в Смолян.<br /><br />След катастрофата шофьорът, който според медията е 16-годишен ученик, е оставил колата и е избягал в гората. Преди...

Първата дама на Полша отказа да се ръкува с Тръмп. Ами, ако не е вярно?

http://clubz.bg/56017-pyrvata_dama_na_polsha_otkaza_da_se_rykuva_s_trymp_ami_ako_ne_e_vqrno

Отказът на първата дама на Полша да поздрави американският президент Доналд Тръмп всъщност е фалшива новина.

След срещата на Тръмп и съпругата му с полския президент Анджей Дуда в социалните мрежи се появи видео, което показва как Агата Корнхаузер-Дуда отказва да се здрависа с американския президент и вместо това поздравява съпругата му Мелания. Клипът придоби огромна популярност и историята се появи дори в световно признати медии - "Newsweek", "Vanity Fair" и "Financial Express".

Видео, по-дълго едва с няколко секунди обаче показва как Корнхаузер-Дуда се здрависва и с Доналд Тръмп. 

Първата дама на Полша се е придържала към официалния протокол, според който първо се здрависват държавните глави и първите дами, а след това американският президент трябва да поздрави Агата Корнхаузер-Дуда, а полският му колега - Мелания Тръмп.

Освен това полската първа дама изглежда дори не забелязва протегнатата ръка на Доналд Тръмп. 

В своя публикация в Туитър Анджей Дуда опровергава разпространеното видео:

"Противно на някои изненадващи свидетелства, съпругата ми се здрависа с госпожа и господин Тръмп след прекрасното посещение. Да се БОРИМ С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ."

Американският президент сподели публикацията на полския си колега и също призова за борба с фалшивите новини.

Пловдивски медици готвят гражданско неподчинение

http://www.cross.bg/bolnitza-slivaneto-suobshtiha-1548538.html

/КРОСС/ Медиците от пловдивската болница "Свети Мина" подготвят гражданско неподчинение в понеделник, съобщиха от КТ "Подкрепа". Повод са неизплатените заплати и неизвестното бъдеще на лечебното заведение. Двете теми тревожат персонала от години, а към тях се прибавят и опасенията за съкращения след структурните промени, които се очакват от сливането на болницата с другата общинска болница "Свети Пантелеймон". Медиците смятат, че финансовото състояние на първа градска болница умишлено се влошава и след сливането с другата болница, сградата й ще бъде взета от общината, предава БНР. От община Пловдив определиха твърденията като несъстоятелни и неотговарящи на истината и съобщиха, че за сливането на болниците са отпуснати 2 милиона лева от общинския бюджет, за разплащане на просрочените задължения на бившата Първа градска към кредиторите й.  

7 обвиняеми за падналия хотел на Георги Гергов

http://clubz.bg/56016-7_obvinqemi_za_padnaliq_hotel_na_georgi_gergov

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу седем лица, отговорни за смъртта на 4 работника, участвали в събарянето на хотел „Вероника“ в курорта „Слънчев ден“ край Варна, пишат от обвинението. Мажоритарният собственик на комплекса и на "Международен панаир Пловдив" Георги Гергов обаче не е сред тях. 

Както Клуб Z писа, на 9 април 2015 г. работниците Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов намериха смъртта си, след като са събаряли на ръка по тъмно и при доста съмнителни обстоятелства 11-етажния хотел с разрешително за "реконструкция и основно обновяване".

След продължило 2 години разследване окръжна прокуратура обвинява седмината в причиняване на смъртта на повече от едно лице поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност (чл. 123, ал. 3, предл. 2, във връзка с ал. 1 от НК).

Ето какви са обстоятелствата и кой е отговорен за тях според прокуратурата:

Строителният надзорник Валентин П. от фирма „Инекс консулт“ ООД е бил консултант, изпълняващ строителния надзор и координатор по здравословни и безопасни условия на труд по договор, сключен между „Инекс консулт“ ООД като изпълнител и „Международен панаир Пловдив“ АД като възложител. Предмет на договора между двете дружества бил ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на хотелите „Вероника“, „Мираж“ и административна сграда, както и ново строителство на ваканционни имоти в курорта „Слънчев ден“. От същата фирма подсъдима е и експертката по строителен надзор Виолета Д.

Подсъдими са и инспекторът по здраве и безопасност в „Планекс“ ООД и координатор по здравословните и безопасни условия на труд Валентин Т., техническият ръководител на обекта Мехнур М., Пламен Н. от фирма „Бултранспорт груп“ ЕООД, подизпълнител на обекта, който бил координатор по здравословни и безопасни условията на труд и отговорник на обект „Вероника“, управителят на „Дигинг“ ЕООД Георги Г. като фактически подизпълнител на „Бултранспорт груп“ ЕООД и Йовко Р., който бил координатор по здравословните и безопасни условията на труд, наел работниците за разчистване на останките от съборения хотел „Мираж“.

Анализът на събраните по делото доказателства сочи, че в нарушение на законовите норми е дадена положителна оценка за съответствие от подсъдимата Виолета Д. в частта конструкции, плана за безопасност и здраве и плана за управление на строителни отпадъци в инвестиционния проект. Такава оценка дал и подсъдимият Валентин П. за целия инвестиционен проект, без той да съдържа конструктивен и технологичен проект на процесната сграда по част „Конструктивна“.

Не били изрично посочени подлежащите на премахване конструктивни елементи на хотела и как това ще се отрази на останалите елементи с носещи функции. Липсвал и проект-схема за временното подпиране на съществуващата конструкция по нива и елементи по време на премахването. Не били посочени технологията, редът и последователността на демонтиране, както и механизацията, която ще се използва.

Всичко това е в причинно-следствена връзка с извършеното хаотично премахване на отделни конструктивни елементи чрез багерно-сапанно дърпане (въжено теглене) и ръчно подсичане на носещи колони на партера на хотела чрез недопустимо ударно вибрационно разрушаване на бетона с къртачи и газо-кислородно рязане на колонни арматури. Това довело до загуба на устойчивостта на строителната конструкция на хотел „Вероника“ и срутването й върху работниците, допълват от държавното обвинение.

Подсъдимите Валентин Т., Мехнур М., Пламен Н. и Йовко Р. са допуснали на строителната площадка работниците, които не били специално инструктирани и обучени за работните процеси. Те не предотвратили извършването на разрушаване чрез багерно-сапанното дърпане на конструктивните елементи от операторите на строителната техника на „Дигинг“ ЕООД.

Отчаяни роднини и близки на работниците търсиха телата им с голи ръце.

Подсъдимият Георги Г. обещал на работниците бонус от 5000 лева за тези, които ръчно влязат с къртачи да срежат колоните на първия етаж на хотел „Вероника“. Самият той се изкачил по склона над хотела, за да гледа работата и да сигнализира,... ако сградата започне да пада.

Отишлите в хотела работници започнали да къртят бетона около носещите колони. След като арматурата била оголена, един от тях започнал да я реже. В този момент сградата рухнала и затрупала четиримата работници.

Ако подсъдимите бъдат признати за виновни, предвиденото в закона наказание за това престъпление, е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Бизнесменът Георги Гергов с неохота "влезе" под светлината на прожекторите, след като собственикът на "Овергаз" Сашо Дончев разказа за среща в офиса му в ЦУМ с главния прокурор Сотир Цацаров. Според Дончев при домакинстваната от Гергов среща той е бил обект на намеци - защо му е да издържа карикатуриста Христо Комарницки, телевизия БиАйТи и партия "Да, България", след като си има такъв хубав бизнес.

Георги Гергов яростно зае позицията на Цацаров, но бе изключен от ИБ на БСП заради осветената случка, станала известна като "ЦУМ-гейт".

Пресата в понеделник

http://www.cross.bg/vestnik-chetem-dyma-1548537.html

/КРОСС/ Днешната преса отделя внимание на подпаления кран при паметника пред НДК. "Партизанска война", пише "24 часа" за съботния палежа, "от фигурите към момента остава само "Скърбящата майка". Другите са свалени", пояснява "Сега". Под заглавие "Епопея на разрухата" на страниците на "Дума" четем коментар на тема "какво пречи паметникът и военният мемориал да станат един комплекс". "Скъпо месо, евтини колбаси!" - с това заглавие вестник "Труд" публикува на първата си страница данни на Комисията за стокови борси и тържища, които разкриват парадокси на българския пазар за храни. При пилешкото месо е обратното - то поевтинява, а кренвиршите от него поскъпват, допълва изданието. Преди самолетите да сменим руските си радари, призовава бившият президент Росен Плевнелиев в интервю за "24 часа". Според експрезидента, дори Албания направила в този ред превъоръжаването, а също и Румъния. Борисов обеща през 2018 г. 4 ленти път от Бургас към Слънчев бряг, информира още часовият вестник. Проблем са обжалванията на фирмите, като "с жалба за 10 лева забавят ремонтите с 1,5 - 2 години, казва премиерът" на страниците на "Стандарт". Закриват още 20 училища заради липса на деца по искане на общините, четем на първа страница на вестник "Дума". МОН ще обяви след 11 септември колко ученици отпадат от образованието след 7 клас, допълва изданието

Откраднаха банкомат от село Брежани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326703

Откраднаха банкомат от село БрежаниОткраднат е банкомат от село Брежани до Симитли, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Устройството е изтръгнато и извлечено с автомобил. Това е породен случай на кражба на банкомат за тази

Харчим половин милион лева за нощувки на ВИП гости за Европредседателството

https://www.actualno.com/society/harchim-polovin-milion-leva-za-noshtuvki-na-vip-gosti-za-evropredsedatelstvoto-news_621470.html

Оказва се, че посещението на ВИП гостите за европредседателството ни на Съвета на ЕС ще ни излезе доста солено. За големите разходи около него се заговори отдавна, а сега става ясно, че ще платим половин милиона лева само за нощувки на най-важните гости на форума от януари до

Фандъкова превърна София в червен град

http://frognews.bg/news_137983/Fandakova-prevarna-Sofiia-v-cherven-grad/

Нито един булевард в столлицата не се радва на т.нар. „зелена вълна”. Градът почервеня от хаоса със светофарите, които причяват огромни проблеми на водачи и пешеходци. За това алармират от сдружение „София, нашият град”. Най-объркани са основните входни и изходни артерии.

Без съществени нарушения на договореното спиране на огъня в Югозападна Сирия

http://www.cross.bg/narysheniya-spirane-dogovorenoto-1548536.html

/КРОСС/ Без съществени нарушения е преминал първият ден от договореното между Съединените щати, Русия и Йордания споразумение за спиране на огъня в Югозападна Сирия, което влезе в сила вчера в 12 часа местно време. Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че в провинциите Дераа и Кунейтра е имало кратки престрелки около полунощ, което обаче не е застрашило примирието. Коалицията "Южен фронт", подкрепяна от Запада, и представители на други бунтовнически групи в района също обявиха, че обстановката е относително спокойна. Пред агенция Ройтерс представител на сирийското правителство е заявил, че Дамаск одобрява споразумението за примирие и приветства всяка стъпка, която може да проправи пътя към мирно решение.  

Без съгласието на баща си: Принц Ернст-Аугуст се ожени за руска дизайнерка (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/bez-syglasieto-na-bashta-si-princ-ernst-august-se-ozheni-za-ruska-dizajnerka-snimki-2035843

Принц Ернст-Аугуст, наследник на една от големите европейски аристократични фамилии, се ожени в семейното имение на династията Хановер за руската модна дизайнерка Екатерина Малишева, въпреки несъгласието на баща си, съобщи АФП.

Камерите на КАТ вече снимат без предупреждение

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kamerite-na-kat-veche-snimat-bez-preduprezhdenie-2035711

От 9 юли пътните камери на КАТ вече снимат без предупреждение. Промяната идва, след като в края на юни парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата.

Според тях пътните полицаи вече не са задължени да поставят знака

В Женева започва нов кръг от преговорите за Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326702

В Женева започва нов кръг от преговорите за СирияДен след влизането в сила на примирието в Сирия, в швейцарския град Женева ще бъдат подновени усилията за постигане на мир в разкъсваната от гражданския конфликт близкоизточна република, припомня германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Фокус. Както и по-рано,

Втори оглед на запаления кран, който демонтираше паметника пред НДК

https://offnews.bg//obshtestvo/vtori-ogled-na-zapalenia-kran-kojto-demontirashe-pametnika-pred-ndk-660132.html

Днес ще бъде направен втори оглед на палежа на крана, който демонтираше паметника пред НДК "1300 години България".

Очаква се от втория оглед на експерти да стане ясно каква е причината за пожара. Първоначалната версия е умишлен палеж. Вероятно е бил хвърлен коктейл "Молотов". Щетите са за 1 милион евро.

На мястото ще бъде докаран нов кран, но това ще забави разрушаването на паметника с около седмица.

Втори оглед на запаления кран, който демонтираше Паметника на НДК

https://offnews.bg//obshtestvo/vtori-ogled-na-zapalenia-kran-kojto-demontirashe-pametnika-na-ndk-660132.html

Днес ще бъде направен втори оглед на палежа на крана, който демонтираше паметника пред НДК "1300 години България".

В нощта срешу неделя кранът, който бе монтиран пред НДК, за да разруши паметника, беше подпален с коктейл "Молотов". Щетите са за 1 милион евро. 

Очаква се втория оглед на експерти да стане ясно каква е причината за пожара. Първоначалната версия е умишлен палеж. 

На място на запаления кран ще бъде докаран нов, но това ще забави разрушаването на паметника с около седмица.

ГДБОП вече може да шпионира най-популярните социални мрежи

http://www.cross.bg/mobilni-ystroiistva-informatziya-1548535.html

/КРОСС/ Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от най-популярните мобилни приложения като вайбър, приложението на Фейсбук "Месинджър", уотсап, скайп и други. Шпионският софтуер, който пробива мобилни устройства, е купен с обществена поръчка, информация за която е качена на сайта на службата, съобщава БГНЕС. От поръчката не става ясно за какво точно ГДБОП ще използва новия си софтуер - дали той ще се прилага само за сваляне на информация от мобилни устройства, иззети като веществени доказателства, или пък целта е събиране на информация чрез отдалечен достъп, съобщава в утрешния си брой в. "Сега". Във втория случай на ГДБОП със сигурност ще им трябва разрешение за прилагане на СРС. По закон то се дава от съда. Няма гаранция обаче, че няма да се ползва и без съд. Купената програма има множество функции, става ясно от документацията. Сред тях са "извличане, визуализиране и анализ на получени и изпратени имейли, получени и изпратени съобщения от приложения за незабавни съобщения като "Вайбър", "Скайп", "УатсАп", "Фейсбук Месинджър", "Уичат", "Лайн", "КакаоТолк", "Кик Месинджър" и др." Софтуерът може да извлича SMS-и и MMS-и

Спортът в ефир на 10 юли

https://offnews.bg//sport/sportat-v-efir-na-10-iuli-660131.html

Много тенис ще предложи ефирът на днешния 10 юли. На кортовете на "Уимбълдън" довечера излиза най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който ще играе в 1/8-финалите с швейцарския маестро Роджър Федерер.

Григор дълги години беше сравняван с Роджър, но през това време записа пет загуби от пет мача от него. Дали не е време да излезе от сянката му на най-добрия възможен форум?

11,30 ч Trans world sport Mtel sport 1

13,20 ч Тенис, „Денят c Матс" Eufosport 2

13,30ч Тенис, „Уимбълдън" Eurosport 2 (пряко)

21,05 ч „Светът на голфа" Mtel sport 2

23,30 ч Тенис, „Денят с Матс" Eurosport 2

Тръмп готви подарък за Путин за сметка на Украйна

https://news.bg/politics/tramp-gotvi-podarak-za-putin-za-smetka-na-ukrayna.html

Конгресмените затягат санкциите срещу Русия, докато администрацията на президента помага на бизнеса на близки до Кремъл

Започва мащабно военно учение в Одеса - с американски сили

https://www.actualno.com/europe/zapochva-mashtabno-voenno-uchenie-v-odesa-s-amerikanski-sili-news_621480.html

Два турски военни кораба и една подводница са влезли в пристанището на украинския град Одеса, съобщава изданието "Думская", цитирано от БГНЕС. Причината - голямо военно учение, с участието на американски сили. Както се отбелязва в пристанището са пристигнали фрегатата F241 Tur

Путин останал доволен от първата си среща с Тръмп

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/10/3004228_putin_ostanal_dovolen_ot_purvata_si_sreshta_s_trump/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин е доволен от резултатите от първата си лична среща с американския държавен глава Доналд Тръмп, която се състоя в рамките на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. Това съобщи БТА като цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за телевизия "Россия-1".<br /><br />"Мога еднозначно да кажа, че Путин остана доволен. И, честно да ви кажа, изобщо не знам за президента Тръмп, но ми се стори, че той също остана удовлетворен от тази...

Защо в Германия пресъздават апартаменти от социализма

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/zashto-v-germaniia-presyzdavat-apartamenti-ot-socializma-6071294

„Радваме се, че ГДР я няма. Ние напомняме за определен начин, по който са се чувствали нашите пациенти в един определен период от миналото, чрез предмети, с които те правят положителни асоциации“

Румяна Коларова: Има начин да се намерят виновните за КТБ

http://frognews.bg/news_137976/Rumiana-Kolarova-Ima-nachin-da-se-nameriat-vinovnite-za-KTB/

Решението да се обсъжда чрез специален закон казуса КТБ е абсурдно, защото се прави в ситуация на изборна обстановка. Основната тема е парите на вложителите, тъй като предстоят избори. Така се захлупи главната тема – какво стана с фирмите и с тези пари, които бяха откраднати от банката. Има начин да се намерят виновни, които трябва да понесат отговорност.

С палежа на крана до НДК бил застрашен животът на минувачи

http://dnes.dir.bg/news/pametnik-ndk-kran-26034160

Животът на минувачите е бил застрашен при палежа на крана, който демонтира паметника „1300 години България“ пред Националния дворец на културата в София.

Стотици хиляди демонстрираха пробуждането на турската опозиция

http://www.cross.bg/hilyadi-partiya-svoite-1548534.html

/КРОСС/ Лидерът на турската опозиция събра няколкостотин хиляди души в Истанбул в края на своя „Поход за справедливост", тръгнал от Анкара на 15 юни. Това бе протест срещу вкарването в затвора на един от своите депутати. Многохилядно множество се събра в неделя вечерта на митинг в Истанбул по случай завършването на 25-дневния „Поход на справедливостта", организиран от турската опозиционна Републиканска народна партия (РНП), предаде БГНЕС. Кемал Калъчдароглу, лидер на Партия на справедливостта: Ние ще разбием стената на страха. Последният ден от похода ни е ново начало. Живеем в ерата на диктатурата. Още в следобедните часове десетки хиляди се бяха събрали за митинга на основната опозиционна партия в Истанбул - очаквано най-големият протест в страната от няколко години насам. Демонстрантите преминаха към крайбрежния квартал в Малтепе в азиатската част на града за събитието, което отбеляза края на 450-километровия Поход на справедливостта. Кемал Кълъчдароглу, лидер на светската Републиканска народна партия (РНП), стартира безпрецедентното пътуване на 15-ти юни от столицата в знак на протест срещу ареста на един от своите депутати. Кълъчдароглу инициира събитието, след като депутатът на неговата партия Енис Берберолу, бивш журналист, беше осъден на 25 години затвор по обвинение в изтичане на класифицирана информация във вестник. Властите не пречеха явно на похода, като полицията осигуряваше безопасността през време на протестния марш

Ахундова: Управляващите не са изпълнили препоръката на ЕК да бъдат ”спасени” гражданите и КТБ

http://frognews.bg/news_137975/Ahundova-Upravliavashtite-ne-sa-izpalnili-preporakata-na-EK-da-badat-spaseni-grajdanite-i-KTB/

Вера Ахундова, вложител в КТБ, заяви, че от стенограмата личи, че управляващите са решавали дали да има справедливост или да съхранят партиите си. По думите й във втората стенограма Плевнелиев е по-скоро медиатор и опитва да успокои страстите.

Волгин след статуса за крана - уволнен, за прокурор или за пример?

http://clubz.bg/56015-volgin_sled_statusa_za_krana_uvolnen_za_prokuror_ili_za_primer

Журналистът от БНР Петър Волгин публично изрази подкрепа към палежа на крана, който демонтира паметника "1300 години България" пред НДК. Думите на Волгин станаха повод за реакции в социалната мрежа.

Сред тях се задава въпросът дали и БСП ще подкрепи този палеж. Изказват се и мнения, че Волгин трябва не само да бъде уволнен от БНР, но с него да се занимава и прокуратурата. Има и защитници на Волгин, които заявяват, че ако той е терорист, други, които са отправяли заплахи към паметника на Бузлуджа, трябва да бъдат определени като масови убийци 

"Сега с нетърпение очаквам и БСП да подкрепи подпалването на крана, за да се върне на нивото си от 1925"

Това написа във фейсбук блогърът Иван Стамболов. През 1925 г. е извършен атентатът в църквата "Св. Неделя".

Сайтът "Мисъль", управляван от директора на Института за дясна политика Георги Харизанов, който е близък до ГЕРБ, стартира подписка за незабавното отстраняване на Петър Волгин от БНР.

"Според Петър Волгин – лице, което в качеството си на служител на Българско национално радио (БНР) получава пари от нашите данъци, да запалиш кран е легитимна съпротива срещу капиталистическата система. Как действията на една община имат общо с капитализма е неизяснен въпрос, който за момента можем да оставим да се решава в дебрите на нощта от телевизионните врачки.

Запалването на крана, демонтиращ “Седмокрилия” паметник е проява на тероризъм. С него идеологизирано лице или група казва на нашето общество – “не пипайте нашите символи, или ви чака насилие”.

От изключително високо значение за нашето общество е одобрява ли БНР, в качеството си на държавна медия, проповядване на антидемократична идеология от своите служители? Одобрява ли ръководството на БНР нормализирането на насилието като начин за обществена промяна?

Ако БНР се ръководи от национално отговорни хора, то Петър Волгин следва незабавно да бъде уволнен поради публичното одобряване на насилствена антидемократична дейност. Нека бъде ясно декларирано пред всички българи, че държавна медия, за която щем не щем плащаме с данъците си, не дават трибуна на хора, които одобряват действия разлагащи цивилизационните постижения на българското общество.

БНР е поставено пред цивилизационен избор – ще заклейми ли насилието като инструмент за промяна в обществото или ще продължи да подкрепя антидемократични прояви и одобряващите такива прояви лица. Ако БНР избере второто, одобрявайки изказвания като това на Петър Волгин, БНР, като държавна медия, легитимира организации като Ислямска Държава, които насилствено се стремят да разрушават държавността.

Мисъль стартира онлайн петиция за незабавното отстраняване на Петър Волгин от държавното радио"

Това се казва в публикация на сайта.

Доскорошният журналист във в. "Дума" и настоящ депутат от БСП Александър Симов пък защити Волгин в своя публикация във фейсбук.

"Значи Волгин е терорист, самозабравил се, разбеснял се левичар с който трябвало да се занимава прокуратурата, ако цитираме геният на хуманизма и човеколюбието Антон Тодоров. И защо това - защото казал, че одобрява повреждането на крана....

Хахахаха, че ако за подобно нещо се подвеждаше под отговорност, то тогава онзи "журналист" от БНТ, който официално написа, че иска да пуска неутронна бомба на Бузлуджа, направо трябва да го екстрадираме в Хага и да го съдим като масов убиец....:))))

Бившият депутат Емил Кошлуков пък смята, че Волгин би трябвало да стане клиент на прокуратурата

"Петър Волгин е нарекъл палежа на крана пред НДК, както и вандалщината в Хамбург от онзи ден легитимни. Легитимен означава законен. Добре ще е Волгин да каже по кой закон именно тези поражения върху имуществото са законни, а в Хамбург - и телесни повреди на хора. 

Второто, по-широко значение на легитимен е нещо, което може да бъде оправдано с логика, или с общоприети норми. Отново е добре да разберем по коя логика и обществени норми палежите, побоят и рушенето на чужда собственост са легитимни.

За подбудителство все още има текстове в НК. А Волгин изрично казва, че още подобни престъпления са добро нещо. 

Не е работа нито на СЕМ, нито на БНР да реагират тук. Има си МВР и прокуратура. 

Ако публичните личности, особено такива с трибуна в обществото, призовават към нарушаване на законите, това е много жалко. Обаче е и престъпно".

 

Отмъкнаха банкомат в село Брежани

http://www.cross.bg/bankomat-brezhani-selo-1548533.html

/КРОСС/ Откраднат е банкомат от село Брежани до Симитли, съобщи bTV. Устройството е изтръгнато и извлечено с автомобил. Това е породен случай на кражба на банкомат за тази година.    

1 млрд. за жп отсечката Елин Пелин - Костенец. Ще мине ли без „Водстрой“?

http://clubz.bg/56014-1_mlrd_za_jp_otsechkata_elin_pelin_kostenec_shte_mine_li_bez_%E2%80%9Evodstroj%E2%80%9C

ИКОНОМИКА влак 44 072

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) обяви една от най-големите обществени поръчки за модернизация на жп линии – за отсечката Елин Пелин - Костенец. 

Това е един от най-сложните и скъпи проекти, част от линията София - Пловдив. След изпълнението му ще бъде изцяло готова жп магистралата „Тракия", свързваща София и Бургас. По трасето ще се строят 10 тунела с обща дължина над 21 км, както и 26 моста, виадукти и естакади.

Новото съоръжение е проектирано за движение на пътническите влакове със скорост от 160 км/ч, а на товарните - до 120 км/ч. 

По сложност експертите сравняват проекта „Елин Пелин - Костенец" с изграждането на магистрала „Струма" през Кресненското дефиле.

Цялата отсечка е дълга около 51 км, а търгът е разделен на три обособени позиции, като кандидатите могат да подават оферти само за една от тях. 

Индикативният бюджет без ДДС е малко над 1 млрд. лв., а с ДДС - почти 1,23 млрд. лева.

Прогнозната стойност на ремонта на първия лот е 554 млн. лв., на втория – 116 млн. лв., а на третия - 354 млн. лв.

Ремонтът се финансира със средства от оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и трябва да бъде изпълнен до 2022 г., за да не се налага да връщаме пари на ЕС съгласно правилото n+2.

Най-голяма тежест при оценяването на офертите е предложената цена – 60%. Офертите ще се събират до 5 октомври.

Този път има шанс поръчката да не бъде взета от досегашния любимец на НКЖИ - "Водстрой 98". Компанията се свързваше с депутата от ДПС Делян Пеевски, но през миналата година бе продадена на „Хидрострой“ на бизнесмена Велико Желев. Той е шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“ в периода 2001-2005 г. и представлява държавата в преговорите с португалците за строителството на магистрала "Тракия". След това още 4 години е съветник на строителния министър в кабинета "Станишев" Асен Гагаузов.

При поръчките на НКЖИ „Водстрой“ печелеше основно чрез консорциумите, в които участва по силата на рамковото споразумение за строителни дейности, подписано през 2012 г.

Така през последните години компанията получи поръчки за около 200 млн. лв. по договори с НКЖИ.

В началото на 2017 г. обаче служебният транспортен министър Христо Алексиев разпореди прекратяване на рамковите споразумения и сега всички строителни компании ще могат да участват в търговете.

ГДБОП вече може да шпионира най-популярните социални мрежи

http://www.moreto.net/novini.php?n=355160

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) вече може да извлича информация от най-популярните мобилни приложения като вайбър, приложението на Фейсбук "Месинджър", уотсап, скайп и други. Шпионският софтуер, който пробива мобилни устройства, е купен с обществена поръчка, информация за която е качена на сайта на службата.

Повторен оглед изяснява причините за пожара на крана пред НДК

http://www.cross.bg/pametnika-sedmitza-stava-1548532.html

/КРОСС/ Днес ще бъде направен повторен оглед на изгорелия кран, който демонтираше паметника 1300 години България пред НДК. Очаква се след това да стане ясно каква е причината за пожара и на каква стойност са щетите. Според инженерите става въпрос за умишлен палеж с коктейли Молотов. Кранът също трябва да бъде демонтиран, защото не може да бъде преместен на собствен ход. На негово място ще бъде докаран нов. Това ще забави разрушаването на паметника с около седмица. Инж. Иван Стойков посочи, че ще се забави демонтажа на паметника с около седмица. Стрелата, хидравлично масло е изтекло, двигателят е изгорял. По думите му става думи за умишлен палеж, тъй като е запален точно така, за да бъде унищожен. За утре вечер пред монумента отново е обявен протест на защитниците му. Вчера те изпратиха писмена позиция, че се разграничават от опожаряването на крана. Николай Балалов, който подкрепя възстановяането на паметника, посочи, че в такива сблъсъци между граждани и държава има рецидиви. Боли ме за скъпия кран, но и ме боли, че се демонтира нашата история и изкуство.    

Първанов: Важно е не само да помогнем на Македония, но да решим и нашите проблеми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326696

Първанов: Важно е не само да помогнем на Македония, но да решим и нашите проблемиНякъде около 30 години се занимавам професионално с темата за Македония. Посещението на Зоран Заев и знаците, който направиха с българския премиер Бойко Борисов са нещо положително. Очевидно има външен натиск Македония ускорена да стане член на ЕС и НАТО, каза президентът на България за периода 2002-2012 година Георги Първанов в сутрешния блок на

Пак пожар в Лондон, пламна Камдън пазарът

https://offnews.bg//sviat/pak-pozhar-v-london-plamna-kamdan-pazarat-660130.html

Голям пожар избухна в Лондон рано тази сутрин. Пожарът е избухнал на популярния в Англия пазар "Камдън маркет", съобщават английските медии.

На мястото са десетки пожарникари, които се опитват да овладеят огъня. Пожарът е обхванал три етажа и покрива на една от сградите на пазара.

Вследствие на голям пожар през 2008 г. пазарът в Камдън лок беше затворен няколко месеца. Причината за пожара от днес се разследва.

По първоначална информация при инцидента няма пострадали.

Това е пореден пожар в Лондон, преди месец при пожар в 24-етажен небостъргач загинаха най-малко 80 души.

Горя лондонският пазар в Камдън лок

http://www.cross.bg/pozhar-kamdun-london-1548531.html

/КРОСС/ Голям пожар в центъра на британската столица. Горя един от големите пазари в Лондон. Близо 60 пожарникари се борят с пламъците на пазара в Камдън лок, който е и популярна туристическа дестинация в северната част на града. Изпратени са 10 пожарни коли. Пламъците са овладяни. Лондонската полиция посочи, че все още не се знае дали има пострадали. Причината за пожара се разследва.Вследствие на голям пожар през 2008 г. пазарът в Камдън лок беше затворен няколко месеца. Преди по-малко от месец при пожар в 24-етажен жилищен блок в Западен Лондон загинаха най-малко 80 души.    

Горски пожари обхванаха Калифорния, над 8 000 души са евакуирани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326687

Горски пожари обхванаха Калифорния, над 8 000 души са евакуираниБлизо 8 хиляди хиляди жители на щата Калифорния бяха евакуирани заради силните пожари, бушуващи от три дни в няколко района на щата, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА. В подножието на планините Сиера Невада, на стотина км от град Сакраменто, около 4000 души вече са евакуирани, а други 7400 се готвят да се евакуират.

Летен шпионски роман с участието на ГДБОП, Skype и Viber

http://clubz.bg/56013-leten_shpionski_roman_s_uchastieto_na_gdbop_skype_i_viber

Главната дирекция "Борба с организирата престъпност" (ГДБОП) вече може да шпионира чат-програмите като Viber и Skype и социалните мрежи, които ползваме. Това съобщиха днес десетки български медии.

След гръмкото заглавие много от тях уточняват, че става въпрос за нов софтуер, с който могат да се четат данни от мобилни телефони.

За какво всъщност става дума?

Отговорите са в подробните описания в техническите спецификации към обществената поръчка, които можете да видите тук:

Ясно е посочено, например, че е нужен софтуер за "разпознаване и разчитане на различни системни и оперативни файлове". Друга програма трябва да чете и анализира "лог информация от "чат"-комуникатори". Сред изискванията в самата обществена поръчка пък има назовани конкретни програми:

"извличане, визуализиране и анализ на получени и изпратени имейли, получени и изпратени съобщения от приложения за незабавни съобщения като "Вайбър", "Скайп", "УатсАп", "Фейсбук Месинджър", "Уичат", "Лайн", "КакаоТолк", "Кик Месинджър" и др."

Други търсени функции са възможността да се извличат SMS-и и MMS-и, отваряне на контактите, четене на СИМ картите и картите памет, анализирането на картинки, видео, звукови и всякакви други файлове от устройствата.

Става дума за сваляне на информация от мобилни устройства, иззети като веществени доказателства, а не за събиране на информация чрез отдалечен достъп.

Обществената поръчка е имала само един кандидат - местен представител на Oxygen Forensics, и за под 18 хил. лева без ДДС те са продали своя пакет Oxygen Forensic Analyst. Който поне по информацията на сайта им има всички гореизброени функции.

Но нито една от трите програми в пакета не позволява ГДБОП да ви шпионира. Поне не във възприетия смисъл на думата. Нито една от програмите не включва възможност тези данни да бъдат изтеглени от телефона или таблета ви от разстояние. От обществената поръчка става напълно ясно, че целта не е събиране на информация чрез отдалечен достъп.

Всъщност, трите програми в пакета не правят дори нещо толкова специално. SQLite Viewer е програма за отваряне на специфични файлове с данни като .sqlite и .db. В тях се държат оперативните данни на много програми за операционната система Android. Втората програма - Android Root - опростенчески казано ви дава пълен административен достъп до устройството и файловете с него. Plist Viewer пък е за разглеждане на .plist файлове, ползвани от продуктите на Apple - iPhone и iPad. Той не би могъл да разбие, например, криптирането в по-новите версии на iOS, с което се озориха и службите в САЩ.

Всяка от тези програми има безплатни варианти - можете да "отключите" Android телефона си след половин час ровене в Google, а програми, които четат .sqlite или .plist файлове, има всякакви.

Защо плащаме тогава 18 хиляди лева?

Защото поне според твърденията на Oxygen Forensics техните програми правят всяко от тези неща далеч по-бързо и ефективно. Кратка разходка в Google показва, че дори по-старият вариант на софтуера им - Oxygen Forensics Suite - върши тази работа бързо, ефективно и удобно, и несъмнено ще помогне на спец-полицаите от ГДБОП, когато са иззели, конфискували или открили устройства на заподозрени. 

Но не и да ви шпионират чатовете и социалните мрежи от разстояние.

Крадци изтръгнаха с МПС пълен банкомат и избягаха

http://dnes.dir.bg/news/kradtzi-bankomat-26034061

Крадци задигнаха банкомат пълен с пари от симитлийското село Брежани тази нощ, съобщи Pirinsko.com.

Ново земетресение в Охрид

https://www.actualno.com/balkani/novo-zemetresenie-v-ohrid-news_621486.html

Сравнително лек трус с магнитуд 3,1, но с дълбочина на огнището едва два километра, беше усетен в Охрид, предаде БГНЕС. Земетресението с епицентър на 9 километра източно от града стана в 03:12 часа в нощта срещу понеделник. Голям брой очевидци съобщават за Европейския средиземноморски сеизмологичен център, че са били събудени от труса. Няма данни за щети и пострадали.

Започва ремонт на моста над Франгадере в "Максуда", променят движението

http://www.moreto.net/novini.php?n=355159

Промяна в движението на автомобили се въвежда от днес - 10 юли, заради ремонта на моста над Франга дере на ул. „Пробуда" във Варна. Ще бъде затворена за движение южната лента. Движението по моста ще се извършва еднопосочно в посока ул.

Борисов на Петролния конгрес по покана на Ердоган

https://offnews.bg//politika/borisov-na-petrolnia-kongres-po-pokana-na-erdogan-660129.html

Премиерът Бойко Борисов заминава за Турция, където ще участва в 22-ия Световен петролен конгрес в Истанбул по покана на турския президент Реджеп Ердоган.

На форума ще присъстват над 5000 делегати от цял свят. Той е под мотото „Мостове към нашето енергийно бъдеще“ и ще се обсъждат всички аспекти на индустрията - социално, икономическо и екологично въздействие.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена организация към ООН. Тя цели да насърчава устойчивото използване и управление на петролните ресурси в полза на всички.

Григор срещу Федерер довечера

http://www.cross.bg/federer-grigor-dimitrov-1548530.html

/КРОСС/ Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя в осминафинална битка срещу Роджър Федерер на турнира "Уимбълдън" в понеделник. Българската ракета номер 1 ще играе с идола си на Централния корт. Димитров и Федерер имат пет двубоя помежду си. До момента българинът няма победа срещу швейцареца. Очаква се мачът да започне около 18:30-19.00 ч. българско време тази вечер.    

Байрактаров: Случващото се в Асеновград е активно мероприятие

http://frognews.bg/news_137823/Bairaktarov-Sluchvashtoto-se-v-Asenovgrad-e-aktivno-meropriiatie/

Проблемът не е в ромите, а че у нас никой не се бори престъпността. Нито МВР , нито прокуратурата разследва престъплемията, там е проблемът, смята адвокат Николай Хаджигенов.

Калоян Правов: Активната регистрация за вота ще изчисти списъците от ”мъртви души”

http://frognews.bg/news_137960/Kaloian-Pravov-Aktivnata-registratsiia-za-vota-shte-izchisti-spisatsite-ot-martvi-dushi/

Активна регистрация преди вота може да реши дългогодишните проблеми с търговията на гласове, изборният туризъм и ”мъртвите души” в избирателните списъци. Това предлагат експерти от Българското либертарианско общество, които миналата седмица дадоха пресконференция по темата. Frognews.bg потърси един от инициаторите - Калоян Правов, за подробности около идеята.

Повдигната пешеходна пътека в "Кючука" спира джигити

https://www.24chasa.bg/region/article/6325841

Повдигната пешеходна пътека в "Кючука" спира джигитиПовдигната пешеходна пътека ще бъде направена на ул. "Стефан Стамболов" в Пловдив до кръстовището с ул. "Славееви гори", съобщи кметът на район "Южен" Борислав Инчев. По думите му за зебра, която да спира джигитите на пътя, настоявали родители на ученици от ОУ "Димитър Талев", тъй като трафикът в района е интензивен и много шофьори карали с

730-те дни на Левски към вечността

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6326392

730-те дни на Левски  към вечносттаСпасението на джобното тефтерче на Апостола съвпада с последните му дни Никоя годишнина от смъртта или рождението на Левски, не може да мине, без да се спомене и говори за неговото лично тефтерче. То събира живота му 730 дни преди да го заловят и да увисне на бесилото. Показва го извън битието му на икона - живият Левски с неговите мечти,

Предупреждение за горещо време в почти цялата страна

http://www.cross.bg/gradysa-ochakvat-valezhi-1548529.html

/КРОСС/ За цялата страната от тази сутрин има предупреждения от първа степен за горещо време, съобщават от НИМХ. Това не се отнася за районите около морето и София. Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса, за Югозападна България - до 38. В сряда се очакват температури до 39-40 градуса. През нощта срещу четвъртък ще започнат валежи, които на места ще са с гръмотевици. Ще захладнява с близо 10 градуса към събота, а по-сериозните валежи се очакват в четвъртък и събота. Има опасност от градушки.  

Неделният протест в Асеновград премина без инциденти

http://www.cross.bg/asenovgrad-shestvie-romi-1548528.html

/КРОСС/ Спокойно и без инциденти премина неделният протест в Асеновград. Около 5000 жители на града излязоха на поредното шествие с искане за по-засилено полицейско присъствие в региона, сигурност за децата си и справедлива съдебна система за хората, които нарушават обществения ред. В понеделник представители на протестиращите ще се срещнат с вицепремиера Валери Симеонов, от когото ще поискат спешни мерки от страна на държавата за бързо изпълнение на исканията им. Недоволството на жителите на Асеновград беше предизвикано от нападението на група роми над ученици и треньори от отбора по кану-каяк, извършено преди повече от седмица. В ефира на Нова в понеделник родители на пострадалите деца разказаха, че синовете и дъщерите им се страхуват да ходят на тренировки след побоя с колове и мотики. В неделния ден масово шествие имаше и в Бяла. Поводът - побой, нанесен на 18-годишен младеж о рупа роми след пиянска свада. В събота сутринта Алекс Ангелов бил приет в Русенската болница в кома. Състоянието му е много тежко. От полицията съобщиха, че за нападението е задържан 31-годишен мъж.    

Подпаленият кран при паметника до НДК струва 1 млн. евро

https://www.actualno.com/sofia/podpalenijat-kran-pri-pametnika-do-ndk-struva-1-mln-evro-news_621484.html

Подпаленият кран при паметника „1300 години България”, известен и с прозвището петоъгълния шестох**ник, струва 1 млн. евро. Това заяви инж. Иван Стойков, който е представител на фирмата, натоварена с демонтирането на паметника. По думите на Стойков пред bTV заради палежа, к

Момче без книжка помете 4-ма край Триград и избяга

https://offnews.bg//112/momche-bez-knizhka-pomete-4-ma-kraj-trigrad-i-izbiaga-660128.html

16-годишно момче без книжка блъсна четирима пешеходци край Триград и избяга от местопроизшествието.

Момчето е обявено за общодържавно издирване.

Пострадалите са туристи, които се прибирали от вечеря пеша по пътя към селото.

При инцидента са пострадали трима възрастни и дете, които са настанени в смолянската болница без опасност за живота.

След инцидента непълнолетният шофьор оставил колата и побягнал в гората, преди това си хвърлил телефона. Установено е, че автомобилът е бил на неговия баща. 

Образувано е досъдебно производство.

Нови трусове край Охрид

http://frognews.bg/news_137982/Novi-trusove-krai-Ohrid/

В понеделник сутринта близо до Охрид са били регистрирани пет нови земетресения, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Най-силното е било усетено в 2.39 ч. местно време (3.39 ч. българско време) и е било с магнитуд 3, 4 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса е бил на 2 км дълбочина и на 5 км североизточно от Охрид.

Непълнолетен помете четирима на пътя и избяга

http://www.cross.bg/pomete-chetirima-izbyaga-1548527.html

/КРОСС/ 16-годишно момче без книжка помете четирима пешеходци в района на Триград и избяга. Обявен е за общодържавно издирване. Пострадалите са с различни наранявания, няма опасност за живота им, обясни за Нова Цветелина Черкегоза, говорител на полицията в Смолян. Сред тях има и 6-годишно дете, което е с комоцио. Полицията прави всичко възможно шофьорът да бъде открит. Установено е, че автомобилът е бил на неговия баща, поясни Черкезова. Образувано е досъдебно производство.    

3,1 по Рихтер събуди Охрид

http://www.cross.bg/-po-rihter-subydi-ohrid-1548526.html

/КРОСС/ Трус с магнитуд 3,1 бе усетен в Охрид. Дълбочината на огнището е била едва два километра. Земетресението с епицентър на 9 км източно от града е регистрирано в 3.12 часа тази нощ. Няма данни за щети и пострадали.  

5 земетресения разлюляха Охрид тази нощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326681

5 земетресения разлюляха Охрид тази нощ.В понеделник сутринта близо до Охрид са били регистрирани пет нови земетресения, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC), цитира Фокус. Най-силното е било усетено в 2.39 ч. местно време (3.39 ч. българско време), и е било с магнитуд 3, 4 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса е бил на 2 км дълбочина и на 5 км

Путин останал доволен от срещата си с Тръмп (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/europe/putin-ostanal-dovolen-ot-sreshtata-si-s-trymp-video-news_621477.html

Президентът на Русия Владимир Путин е останал доволен от своята първа среща очи в очи с американския лидер Доналд Тръмп, която стана централно събитие на двудневната среща на върха в Хамбург. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за телев

Тръмп: Време да работим конструктивно с Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=355156

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че е "време да продължим напред и да работим конструктивно с Русия". Това стана след срещата с неговия руски колега Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес. Тръмп заяви, че по време на дългата среща между двамата на форума на Г-20 в Германия той на два пъти доста бил притиснал Путин по въпроса за намеса на Русия в президентските избори през 2016 година.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване