07/11/17 08:05
(http://www.clubz.bg/)

България - най-зле по концентрация на медийната собственост в ЕС

Парламент Делян Пеевски 27012016 2

Свободата и плурализмът на медиите в България са заплашени от концентрация на собствеността, се казва доклад по темата, представен днес в Европейския парламент.

Страната ни е една от две отбелязани с рисковия червен свят на картата на ЕС в доклада на Центъра за плурализъм и свобода на медиите във Флоренция.

Пиерлуиджи Парку, директор на центъра представи днес документа пред Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент.

Докладът анализира медийната среда в ЕС, Черна гора и Турция в четири области - защита на свободата, пазар и концентрация на собствеността, политическа независимост, социално приобщаване на уязвимите групи. Екипът е анализирал 20 показатели и 200 променливи.

Турция е посочена като най-рискова в защитата на медийните свободи. Турция, Черна гора, Словения и Унгария са такива и що се отнася до политическия контрол над съдържанието. Гърция и Латвия са с най-лоши показатели по медиен достъп на малцинства и уязвими групи. 

България заедно с Люксембург са посочени като страни позволили най-застрашителна концентрация на медийната собственост.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване