Евакуираха терминал на берлинското летище „Шьонефелд“ заради подозрителен предмет

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347404

Евакуираха терминал на берлинското летище „Шьонефелд“ заради подозрителен предмет



Полицията във федералната германска столица Берлин информира, че един от терминалите на летище „Шьонефелд“ е евакуирано заради подозрителен предмет. Съответното съобщение е публикувано на официалния профил на правоохранителните органи в социалната мрежа „Туитър“, предава "Фокус". „В момента се поставят бариери на Терминал Д на летище „Шьонефелд“

Радина Кърджилова сподели ужасяваща случка с бебето ѝ

https://www.actualno.com/showbusiness/radina-kyrdjilova-spodeli-ujasjavashta-sluchka-s-bebeto-news_623403.html

Радина Кърджилова сподели в откровено интервю за това как се е променила след раждането на сина й Христо, а също така за един от най-ужасните моменти от своя живот. Пред Гала в "На кафе" актрисата каза, че след появата на малкия е "по-спокойна, по-смирена и по-уплашена". Радина

Ангелкова: Открихме нарушения на плажовете около Русалка

https://www.actualno.com/society/angelkova-otkrihme-narushenija-na-plajovete-okolo-rusalka-news_623446.html

Министърът на туризма Николина Ангелкова предприе днес проверка на плажове по Северното Черноморие, съобщиха от ведомството. При инспекцията на шест плажа в района на Русалка, извършена от екипи проверяващи заедно с представители на МВР, са констатирани редица нарушения

Мария Захарова: В САЩ се подготвя най-силната политическа буря

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347362

Мария Захарова: В САЩ се подготвя най-силната политическа буряОфициалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че при нейни познати, живеещи в САЩ, са идвали служители на Федералното бюро за разследване (ФБР) и са искали да „поговорят за Русия“, пише вестник „Известия“, цитиран от "Фокус". „Всички са в тих шок. Просто така това няма да приключи,

Съдебен изпълнител пусна „Сити мол“ в Стара Загора за продажба

http://clubz.bg/56418-sydeben_izpylnitel_pusna_%E2%80%9Esiti_mol%E2%80%9C_v_stara_zagora_za_prodajba

Частен съдия изпълнител обяви за продажба „Сити мол“ в Стара Загора заради необслужвани дългове. Началната цена на търга е малко над 30 млн. лв.  Потенциалните кандидати могат да наддават до 10 август. 

Собственик на търговския център е софийското дружество „Евробилд“. То дължи на банка „Пиреос“ около 50 млн. евро по ипотечни кредити. 

Взискател по сегашното изпълнително дело, заради което молът е обявен за продажба, е друг кредитор - "Клима КТ".

"Сити мол" се намира на бул. "Никола Петков" в града и е част от търговски и развлекателен комплекс. 

Засега в Стара Загора има един работещ мол - „Галерия“.

Обeмът нa cдeлĸитe c бизнec имoти зa пъpвoтo пoлyгoдиe y нac достигна 360 млн. лв., което е тpи пъти повече в сравнение cъc cъщия пepиoд нa 2016-а, показват данни нa ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния Fоrtоn. 

Тъpгoвcĸите цeнтpoвe фopмиpaт близo 80% oт инвecтициoнния пaзap пpeз шестмесечието. Cpeд пo-гoлeмитe пpoдaжби бяxa тaзи нa „Сердика Център“ нa фондът NЕРІ за над 207 млн. евро, ĸaĸтo и cдeлĸитe зa моловете „Галерия“ в Бургас и Стара Загора. Те бяха купени от „PKM Инвестмънтс“ за общата сума от 62 млн. евро. 

B ocтaнaлитe ceгмeнти пo-знaчими бяxa пpoдaжбите нa Teлeфoннaтa пaлaтa 17.3 млн. евро и на "Интepxoтeл Бългapия" в Бypгac.

Очаква се до края на годината да бъдат приключени инвестиционни сделки на обща стойност 800 млн. евро.

"В момента не само расте интересът за придобивания, но се променя и профилът на инвеститорите. От сделки за подценени активи в предходните години, сега сме на етап, когато се търсят първокласни имоти в условията на умерен риск и намаляваща доходност и вървим към момента, когато страната ни ще влезе в полезрението на консервативните инвеститори“, коментира Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton.

Хърватия ревна от заря пред хотела на Хайдук (видео)

https://offnews.bg//futbol/harvatia-revna-ot-zaria-pred-hotela-na-hajduk-video-660994.html

Хърватските медии не пропуснаха да отразят среднощния терор, който сътвориха феновете на Левски на футболистите на Хайдук пред столичния хотел "Хилтън". Целта беше разсейване на врага преди днешния реванш в Лига Европа.

В продължение на няколко минути ултраси на "сините" тормозеха хърватските играчи, които тази вечер излизат на стадион "Георги Аспарухов".

За първи път в България се случва подобен тормоз на агитка спрямо гостуващия футболен отбор посред нощ. Нещо, което е много популярно в Южна Америка и най-често в Аржентина, Бразилия и Колумбия.

Както е известно, първата среща завърши 1:0 за тима от Сплит, а преди мача имаше сериозни сблъсъци между феновете на двата отбора, като хърватите дори си позволиха да запалят българска кола.

За щастие на родната полиция обаче тази вечер хървати в София няма да има, гостите отказаха 250 билети, за да не създават напрежение.

"Сините" обаче няма да са съвсем без подкрепа, след като пред сектор "А" на стадиона ще бъде монтирана видео стена, а феновете се заканват да бъдат достатъчно шумни там и да се чуват на целия стадион.

Стиви Уондър се ожени за трети път

https://offnews.bg//zvezdi/stivi-uondar-se-ozheni-za-treti-pat-660995.html

67-годишният Стив Уондър се ожени за трети път, съобщи Mirror. Новата му съпруга Томейка Брейси е с 24 години по-млада от него. Тя е една от най-известните сватбени певици в САЩ.

На сватбата са присъствали Джон Леджънд, Ъшър и Фарел Уилямс, които са близки приятели на певеца. Триото е поздравило щастливата двойка със серенада.

Музикалната легенда също хвана микрофона и изпя на възлюбената си класиката на Отис Рийтинг - Try A Little Tenderness.

„Сватбата беше много пищна и романтична. Двойката изглеждаше много щастлива. Всичко бяха много стилни“, споделят близки на певеца.

Сватбата на Стиви и Томейка, която е негова половинка от пет години, е третата за певеца, след като е бил женен за Кай Морис между 2001 и 2015 г. и за Сайрита Райт от 1970 г. до 1972 г.

Музикантът има две деца от Томейка и седем други с четири различни жени. Всичките му деца са присъствали на сватбения ден.

През септември решават за цената на еднодневните винетки

http://www.moreto.net/novini.php?n=355922

Септември ще вземем политическо решение за цената на еднодневните винетки и тези за тежкотоварния трафик. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Ексхумират тялото на Салвадор Дали в четвъртък за тест за бащинство

http://www.mediapool.bg/ekshumirat-tyaloto-na-salvador-dali-v-chetvartak-za-test-za-bashtinstvo-news266892.html

Ексхумацията на тялото на испанския художник сюрреалист Салвадор Дали е насрочена за четвъртък заради претенции на жена, която твърди, че е негова дъщеря, предадоха световните агенции. Макар съдебното решение в полза на Мария Пилар Абел Мартинес, взето миналия месец, да се оспорва от местните власти и фондацията, носеща името на Дали, сега останките на художника ще бъдат изровени и изследвани, за да се докаже истинността на твърденията й. Салвадор Дали, който почина на 85 години през 1989 г., е погребан в родния си град Фигерас в североизточна Испания. Ексхумацията на тялото обаче хич няма да е лесна работа, тъй като гробът на Дали се намира в крипта в театър-музея "Салвадор Дали", създаден от него през 1983 година. Останките на художника са зазидани в пода на криптата, а над тях е положена 1.5-тонна каменна плоча. Освен това музеят е вписан в регистъра на сградите с национално културно значение и за да се извършва ремонтната дейност по нея се изискват множество удостоверения от страната. Въпреки това обаче от кметството на Фигерас решиха да си затворят очите и да позволят ексхумацията на легендарния сюрреалист Мария Пилар Абел Мартинес, която е гледачка на карти таро, е родена през 1956 година и твърди, че нейната майка Антония е имала любовна афера с Дали в годината преди раждането й, докато е работила за семейство, което е почивало в селище край Кадакес, близо край дома на художника. Новината за произхода си тя е научила от баба си, която й е разказала, че всъщност е чужда дъщеря. По-късно и майка й е потвърдила историята, в която обаче много хора не вярват, тъй като в момента Мария се намира в тежко финансово състояние. Изследователите на живота на Дали смятат, че той няма деца. Йън Гибсън, ирлански изследовател на Дали, коментира пред ББС, че мисълта каталунският художник да е имал нормална сексуална връзка с жена и "абсолютно невъзможна", въпреки дългогодишния му брак с рускинята Елена Иванова Дяконова, по-позната като Гала. "Дали винаги се е хвалил: Аз съм импотентен и импотентността ме прави велик художник", посочва Гибсън. "Мисля, че Дали би се забавлявал с ексхумацията си, това е напълно сюрреалистична случка", казва Гибсън. "Но той би се ужасил от целия този бизнес, сигурен съм", добави той. Ако все пак ДНК-теста докаже, че има връзка между претендентката за негова дъщеря и Дали, Мария ще получи правото да вземе фамилията му, авторските му права, а с това и 25% от стойността на наследството му. По непотвърдени оценки, става дума за сума в размер на 300 млн. долара.

Рам Натх Ковинд е новият, 14-ти президент на Индия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347395

Рам Натх Ковинд е новият, 14-ти президент на Индия

Рам Натх Ковинд е избран да бъде 14-тият президент на Индия. Номинираният от управляващия Национален демократически съюз политик получи повечето гласове на електоралната колегия на страната, съобщава The Hindu, цитиран от "Фокус". Ковинд победи опозиционния кандидат Мейра Кумар, получавайки 65% от електоралната колегия.

Обертан подписа с "Левски" за две години

http://clubz.bg/56417-obertan_podpisa_s_levski_za_dve_godini

Французинът Габриел Обертан подписа днес договор с "Левски" за две години, съобщи ръководството на "сините".

28-годишният футболист пристигна вчера в София и премина медицински прегледи. През кариерата си той е бил съотборник на Димитър Бербатов в "Манчестър Юнайтед". Играл е също в английските "Нюкасъл" и "Уигън", както и за руския "Анжи".

Обертан е възпитаник на известната футболна школа "Клерфонтен". Сред най-известните играчи, излезли оттам, са Тиери Анри, Никола Анелка и Уилям Галас.

Поради своите бързина и техника Обертан понякога е бил сравняван с Анри.

Той се присъедини към "Левски" часове преди реванша от втория предварителен кръг в Лига Европа срещу хърватския "Хайдук". Обертан няма да играе довечера, тъй като не е картотекиран.

Дрон се самоуби във фонтан

http://frognews.bg/news_138637/Dron-se-samoubi-vav-fontan/

Нов модел робот по сигурността, който е обслужвал офис във Вашингтон, се е самоубил, като целенасочено се е хвърлил във фонтан наблизо, съобщи сайтът Обекти.

Google Maps вече ни препоръчва кога е най-добре да тръгнем на път

http://www.cross.bg/google-vreme-trugnem-1549682.html

/КРОСС/ Google Maps въведе нова екстра. Приложението-навигатор вече няма само да ни показва маршрута, а и ще ни препоръчва в кое време е най-добре да тръгнем. Последното нововъведение e функция, която анализира маршрута ни и ни препоръчва най-доброто време да напуснем локацията и да избегнем трафика. По този начин максимално бързо ще се придвижим до желаното място. Този инструмент е особено полезен в натоварените градски условия, предава digital.bg. Услугата и досега ни показваше в цветни графики кога са най-натоварените часове за пътуване, но за в бъдеще в реално време ще ни казва кога е най-добре да тръгнем към вкъщи или офиса. Ако кликнете върху раздела "Directions" в Google Maps вече ще виждате повече информация. В долния ляв ъгъл на "Route info" ще можете да разберете не само необходимата навигация, но също StreetView снимки на кръстовищата, както и препоръчителното време да напуснете мястото, на което се намирате. Google вярват, че ако се доверите на информацията, която ви предлагат ще можете много по-бързо да стигнете до желаната локация. Функцията вече е достъпна за някои потребители и се очаква в кратки срокове да е на разположение за всички собственици на смартфони с Android.  

Държавният департамент на САЩ: Балканите още са застрашени от тероризъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347390

Държавният департамент на САЩ: Балканите още са застрашени от тероризъм
Светът, Европа и Балканите продължават да бъдат застрашени от тероризъм, посочва в последния си годишен доклад Държавният департамент на САЩ, като изтъква, че през 2016 г. заради военните операции срещу екстремистите от "Ислямска държава" Европа беше мишена на масови терористични нападения, съобщава Танюг, предава БТА.

Работник на стадиона за игрите в Токио 2020 се самоуби след 200 часа извънреден труд

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/20/3010419_rabotnik_na_stadiona_za_igrite_v_tokio_2020_se_samoubi/?ref=rss


Строител на стадиона за олимпийските игри в Токио през 2020 г. се е самоубил след продължително претоварване на работното си място, съобщиха властите в японската столица. Родителите на 23-годишния младеж отправиха искане към правителството да смъртта да бъде отбелязана като "смърт от преумора".<br /><br />Според медиите в страната, той е работил по 200 часа извънредно на месец.<br /><br />Строежът на новия Национален стадион на Япония в Токио започна през...

Млада френска певица почина на сцената от вероятен токов удар

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2017/07/20/3010418_mlada_frenska_pevica_pochina_na_scenata_ot_veroiaten/?ref=rss


Барбара Уелденс, млада надежда на френската музика, е починала на сцената по време на свой концерт в църква във френското селце Гурдон. Причините за смъртта й все още не са известни, но една от вероятните е токов удар, пишат френските медии.<br /><br />35-годишната Уелденс е колабирала по време на изпълнението си около полунощ, а лекарите, пристигнали на място, не са успели да я спасят. Тя издаде първия си албум в началото на 2017 г., след като спечели конкурс за млади таланти на...

Шокиращи реклами от миналото (снимки)

https://offnews.bg//psihologia/shokirashti-reklami-ot-minaloto-snimki-660970.html

В последните години все повече се обръща внимание на дискриминацията и избягването на стереотипи, в това число при регулацията, свързана с рекламите, които стигат до голям брой потребители.

Във Великобритания ще започнат да действат и нови правила за рекламите, като те вече няма да могат да показват как мъжете или жените не са способни да свършат едно или друго - например да поправят кола.

Регулаторът, който следи за спазването на подобни правила, обяви, че засилването на стереотипите на пола пречи на хората, икономиката и обществото, съобщава Би Би Си.

Правилата обаче далеч не са били толкова строги в миналото. Ето няколко реклами, които са считани за напълно приемливи, но днес изглеждат шокиращо:

1975 година: „Невинността е по-секси, отколкото си мислиш“

Love Baby's Soft е фирма за козметика, която предлага на млади жени продукти, чийто аромат наподобява този на бебе.

Една от рекламите им включва дете, което държи плюшено мече, а надписът гласи: „Защото невинността е по-секси, отколкото си мислиш“.

В рекламата се казва още: „Love Baby's Soft е този неустоим, чист аромат на бебе, достатъчно пораснал, за да е секси. Ухае меко. Чисто и невинно. Вероятно е най-секси ароматът наоколо". 

1970 година: „За по-лесно шофиране“

Автомобилите Mini не са имали проблем със стереотипа на жените, които са по-лоши шофьори от мъжете.

Тяхната реклама от 1970 г. включва жена с широко отворени очи, която изглежда стресирана, докато кара.

Текстът под снимката гласи: „Няма за какво да мислите по време на шофиране, защото ние се справяме с уредите вместо вас“.

1970 година: „Разходи се върху нея“

Това е реклама на панталони. В рекламата се вижда жена в ролята на кожено килимче, а мъж стъпва върху главата ѝ. 

"След като погледна панталоните на господин Легс, тя беше готова да го накара да се разхожда върху нея“, се казва в текста на рекламата.

1969 година: „Тя ще те последва навсякъде“

Реклама на цигари Tipalet пък предлага на мъжете да издишат дима от цигарите в лицето на жена. "Издишай дима в лицето ѝ и тя ще те последва навсякъде", гласи текстът. 

1961 година: „За какво друго са съпругите“

Очевидно рекламата е насочена към мъжете, които се грижат за семейството. Тя е за многофункционален кухненски продукт.

Всъщност според Kenwood уредът „прави всичко освен да готви. За това са съпругите“. 

1959 година: „Мъжете са по-добри от жените“

Рекламата на пуловери започва с гръмкото "Мъжете са по-добри от жените" и продължава: "На закрито жените са полезни, дори приятни. В планината те са безполезни“.

1953 година: "По-щастлива с "Хувър"

Според компанията "Хувър" това, което иска всяка жена за Коледа е прахосмукачка. В рекламата жената лежи на пода и се радва на новата си прахосмукачка, докато останалите ѝ подаръци са все още неотворени. 

1947 година: "Винаги ли е незаконно да убиеш жена?"

Рекламата е за пощенски печати. Червенокосата Мориси е служител в пощенска станция и не обича машината, на която работи. Един ден слага новия пощенски печат във формата на розова панделка и започва да се наслаждава на работата си. 

След като споделя, че откакто ползва новия печат, работи по-бързо и има време да клюкари с колежките си, шефът й решава да я убие. "Винаги ли е незаконно да убиеш жена", се чудят създателите на рекламата. 

Прокуратурата отказа да разследва приватизацията на Пловдивския панаир

http://clubz.bg/56416-prokuraturata_otkaza_da_razsledva_privatizaciqta_na_plovdivskiq_panair

Окръжната прокуратура в Пловдив е отказала да образува проверка за приватизацията на дялове от Международния панаир - Пловдив от дружеството "Пълдин туринвест". Зад последното, както и 51% от Панаира, стои пловдивският бизнесмен и до неотдавна член на ръководството на БСП Георги Гергов. Преди ден стана ясно, че обвинението е пратило до Общинския съвет отказа си да се занимава с доклада за дейността на дружеството и метода за приватизация на Панаира преди десетина години, изтотвен и внесен от тотавашния общински съветник под тепетата, а сега депутат от ГЕРБ Спас Гърневски. 

Мотивът на прокурорката Албена Георгиева  е, че проверки в "Пълдин Туринвест" - съвместното дружество между общината и Гергов и начина на придобиване на дялове от Панаира, е имало и през 2010-2011 година и те не са открили данни за закононарушения.

Самият Гърневски бе избран за представител на общината в "Пълдин туринвест" като общински съветник през 2016 г. В края на миналата година той внася в местния парламент доклад, в който се поставят въпроси за законността на приватизацията на Пловдивския панаир и начина, по който общината в крайна сметка се оказва с едва около 25% от собствеността в "Пълдин Туринвест".

Историята с Панаира и дружеството е още от 2006-2007 година и накратко е следната:

През 2006 г. общинският съвет в Пловдив учредява смесеното дружество „Пълдин туринвест“ заедно с Георги Гергов. Тогава в „Пълдин туринвест“ влизат 22 общински имота, сред които знакови къщи в Стария град, с обща площ близо 400 декара и на стойност почти 43 млн. лева. Първоначално е утвърдено съотношение на акциите в „Пълдин туринвест“ - 75% за общината и 25% за Георги Гергов, но още през 2007 г. нещата се обръщат на 180 градуса след масираното увеличение на капитала от страна на съдружника. По-късно "Пълдин туринвест" купува малко над 50% от панаира. В момента община Пловдив притежава 23,89% в „Пълдин туринвест“ и на практика няма особено думата за делата както в тази фирма, така и в „Международен панаир Пловдив“ АД. 

В доклада на Гърневски се пита дали кметът тогава и Общинският съвет са знаели за маневрите с капитала, одобрявани ли са те и представителите на общината в дружеството уведомявали ли са Общинския съвет за взиманите решения в общото дружество. Както и законни ли са били вписванията на промени  в Търговския регистър. 

Отказът за разследване подрежи на протест пред Апелативната прокуратура в Пловдив. 

"Надявам се Общинският съвет да вземе решение да обжалва отказа от проверка на Окръжната прокуратура. Ако това не стане - ще обжалвам лично аз", декларира днес Гърневски пред Клуб Z.

От думите му стана ясно, че би имал право да обжалва в лично качество, въпреки че вече не е представител на община Пловдив в дружеството. Причината е, че през февруари е пуснал от свое име сигнала, пратен и от Общинския съвет, в окръжната прокуратура. Той е сезирал по случая и комисията за борба с корупцията в Народното събрание, на която е член. 

Връщането на километражи ще стане престъпление в целия ЕС от средата на 2018 г.

http://econ.bg/Новини/Връщането-на-километражи-ще-стане-престъпление-в-целия-ЕС-от-средата-на-2018-г-_l.a_i.745902_at.1.html

Над 30% от всички употребявани автомобили в Европа са с манипулирани километражи.  ЕК задължава техническите пунктове от май месец догодина...

Малки и средни предприятия получиха 20 млн. лв. за внедряване на иновации

http://econ.bg/Новини/Малки-и-средни-предприятия-получиха-20-млн-лв-за-внедряване-на-иновации-_l.a_i.745905_at.1.html

Договори на обща стойност близо 20 млн. лева получиха 35 предприятия, включени в резервния списък по процедура "Подкрепа за внедряване на иновации в...

Нинова: Симеонов мисли, че ще ни заблуди за клас прослужено време?

http://frognews.bg/news_138632/Ninova-Simeonov-misli-che-shte-ni-zabludi-za-klas-proslujeno-vreme/

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново захапа Валери Симеонов за клас прослужено време. Ето какво написа тя във ”Фейсбук” по повод днешната среща в Министерски съвет:

Слънчево ще бъде времето по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=355902

През нощта ще е ясно и почти тихо. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Утре в страната ще е слънчево, след обяд главно в планинските райони ще се развива купеста облачност.

76-годишна българска мадам въртяла публичен дом в Брюксел (Видео)

http://frognews.bg/news_138631/76-godishna-balgarska-madam-vartiala-publichen-dom-v-Briuksel-Video/

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

НАП не събира актовете на КАТ до 50 лв., в случай че се налага най-тежката процедура

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nap-ne-sybira-aktovete-na-kat-do-50-lv.-v-sluchaj-che-se-nalaga-naj-tezhkata-procedura-2038046

Националната агенция по приходите (НАП) не събира актовете на КАТ до 50 лева, в случай че се налага най-тежката процедура за принудително събиране продажба на имущество. Според зам.-изпълнителния директор на аген

Бактерии във водата на няколко населени места около Пернишко

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280851_%D0%91%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8

 Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в няколко населени места в Пернишко, съобщават от местната РЗИ.

Изследвани са както обществени чешми, така и чешми в частни дворове. Отклонения от нормата има при шест обществените чешми. Най-високо съдържание на колиформи - 123 колонообразуващи единици на 100 мл вода, са установени в село Бобораци, а във водата на чешма в центъра на Ярджиловци са открити 107/ 100 мл ешерихия коли.

Бактерии във водата има още при обществени чешми в селата Ребро, Дълга лука, Байкалско, и чешма в село Вукан - на разклона за Стайчовци, както и в частни чешми в селата Садовик, Углярци и Ребро. Освен колиформи и ешерихия коли, в пробите от чешма в частен дом в Углярци е установено и наличие на минимални количества клостридиум перфрингенс.

Връчени са предписания на ВиК и на кметовете на Радомир, Трън и на село Ярджиловци за провеждането на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. В периода от 3 до 16 юли са извършени изследвания в 31 населени места. Взети са общо 35 проби. След изпълнение на предписанията в селата Друган и Милкьовци, където също имаше отклонения от нормата, питейната вода вече отговаря на изискванията на Наредбата за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Микробус с 9 българи катастрофира в Западна Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347366

Микробус с 9 българи катастрофира в Западна Румъния
Български микробус, в който пътували девет български граждани, е претърпял пътно-транспортно произшествие тази сутрин на магистралата Тимишоара-Лугож в западната част на Румъния, а шофьорът на микробуса е откаран в болница, съобщи агенция Аджерпрес, цитирана от БТА. В ПТП-то е участвал и автомобил, в който са пътували четирима румънци.

Разкриха три тайни, свързани с миналото на Марс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347344

Разкриха три тайни, свързани с миналото на Марс     Американски и японски учени разкриха отведнъж три тайни, свързани с миналото на Марс, съобщи Лента, цитиран от "Дарик".  Специалисти успяха едновременно да обяснят гладкия и сравнително млад релеф на северното полукълбо на планетата, което е по-младо от южното полукълбо, високото съдържание на метали в недрата на Марс и произхода на

Каракачанов: Доволен съм от съвместимостта между страните в “Saber Guardian 2017”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347343

Каракачанов: Доволен съм от съвместимостта между страните в “Saber Guardian 2017”
„Впечатлен съм от съвместимостта между страните-участнички. Доволен съм от усилията, които са положени и смятам, че трябва да продължим интензивно, както и до сега, с подобни съвместни учения. Искам да благодаря на всички участници, преди всичко на нашите партньори от САЩ, с които от дълго време на този полигон развиваме съвместните си

Иван Гешев: Пеевски не е извършил престъпления в КТБ, Путин и Обама също

http://frognews.bg/news_138630/Ivan-Geshev-Peevski-ne-e-izvarshil-prestapleniia-v-KTB-Putin-i-Obama-sashto/

Наблюдаващият прокурор по делото „КТБ” Иван Гешев направи интересно сравнение за ролята на Делян Пеевски във фалита на банката. Пред журналисти той обоснова защо депутатът от ДПС не е сред обвиняемите.

Кошмарът на ЦСКА-София е 32-ият най-влиятелен човек във футбола

https://offnews.bg//futbol/koshmarat-na-tcska-sofia-e-32-iat-naj-vliatelen-chovek-vav-futbola-660997.html

Кои са най-влиятелните хора в световния футбол? ESPN направи класация, в която очаквано на първо място е шефът на ФИФА Джани Инфантино. 

Интересна е 32-ата позиция. Там се мъдри неговият заместник на поста генерален секретар в УЕФА - Теодор Теодоридис. Гръцкият началник се прочу и у нас това лято. Той се подписа под документите, с които ЦСКА-София беше очаквано изхвърлен за 3 години от евротурнирите.

Ето как пише за комшията: "Сега в позицията на Джани Инфантино, Теодоридис работи в УЕФА от 2008 година и е изпълняващ длъжността генерален секретар от 2010. Един от лидерите в ръководството, което също като това във ФИФА претърпя радикални промени.

Имаше въпросителни от някои места за връзките му с Олимпиакос. Клубът беше замесен в съмнения за уреждане на мачове. Бащата Савас е вицепрезидент на Олимпиакос.

Но Теодоридис Младши винаги е бил дистанциран от каквито и да е проблеми в гръцкия футбол и се ползва с изключително доверие в УЕФА", пише ESPN, най-голямата спортна медия на Америка.

Дали кошмарът на ЦСКА-София е високо в класацията. Само ще уточним, че на едно място зад него е Роман Абрамович. Всеки може да си направи изводите.

Иначе след Инфантино на втора позиция е класиран легендата Карл-Хайнц Румениге, президент на Байерн и шеф на европейската клубна асоциация. Трети е шефът на УЕФА Дарко Чеферин.

Четвъртата позиция се пада на Ричард Скудамор, главен изпълнителен директор на английската Висша лига. Петицата допълва Жорже Мендеш, влиятелният агент на Роналдо, Моуриньо и кой ли още не.

ГДБОП разби бандата на 76-годишна съдържателка на публичен дом в Брюксел

http://www.cross.bg/hora-trafik-seksyalna-1549681.html

/КРОСС/ Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Действията, ръководени от Специализираната прокуратура, са проведени в рамките на международна специализирана полицейска операция в изпълнение на Молба за правна помощ от Кралство Белгия, съобщиха от МВР. Операцията в страната ни е реализирана на 18 юли на територията на Силистра. Целта е била неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Операцията е проведена от служители на сектор „Трафик на хора" в ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич. В действията са включени и полицаи от ОДМВР-Силистра и РУ-Тутракан. Акцията е във връзка с международна полицейска операция в изпълнение на Молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателното производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари. Установена е лидерката на групата - С.Й. /76 г./, както и петима нейни помагачи. Изяснено е, че повече от 15 години дамата е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел. В хода на проведените действия у нас са извършени претърсвания на пет адреса на територията на Силистренска област

НАТО "победи" равностоен противник на "Ново село"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/20/3010406_nato_pobedi_ravnostoen_protivnik_na_novo_selo/?ref=rss


Най-голямото учение на НАТО в Черноморския регион Saber Guardian 17 завърши успешно с "победа над равностоен противник". Главнокомандващият военните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис каза, че това е най-добрата бойна стрелба, която е виждал на полигона в Ново село. Учението беше базирано на сценарий, според който мултинационалните сили на НАТО се изправят срещу държава, притежаваща равностйни бойни способности.<br /><br />Формированието, което "отбраняваше"...

Разширяват района за платено паркиране столицата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280850_%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%88%D0%B8%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+

 Зелената зона за паркиране в София ще се разшири с близо 4854 места в районите "Лозенец" и "Средец" от 1 октомври. Това решиха съветниците на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Платената зелена зона ще има вече в кв. "Яворов" между булевардите „Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг". В „Лозенец" пък тя ще обхване карето заключено между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" "Джеймс Баучер" и "Черни връх". Освен това зоните ще имат и ново работно време.

Така двете зони ще работят от 8:30 до 19:30 ч. В събота пък синята зона ще работи от 8:30 до 18 ч. До октомври Центъра за градска мобилност трябва да е готов с разчертаването на местата и поставянето на табели и знаци, обясни общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на доклада.

Разширяват "зелената зона" от есента, удължават и работното й време

http://www.cross.bg/zona-evlogi-hristo-1549680.html

/КРОСС/ "Зелената зона" в София ще се разшири с близо 5000 места в кварталите "Лозенец" и "Средец" от 1 октомври. Столичният общински съвет реши днес, че платена зона за паркиране ще има вече в кв. "Яворов" между булевардите Цариградско шосе, "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг". В "Лозенец" тя ще обхване карето заключено между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" "Джеймс Баучер" и "Черни връх". Общинските съвети определиха и ново работно време за зоните. В делничните дни те ще работят 8.30 до 19.30 часа, а в събота синята зона ще работи от 8.30 до 18 часа. Центърът за градска мобилност трябва да е готов с разчертаването на местата и поставянето на табели и знаци, обясни общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на доклада. Разширяването на "Зелената зона" ще струва 2.5 млн. лв. първоначална еднократна инвестиция. Очакваните приходи са 4.6 млн. лв. годишно, като 1.5 млн. лв. ще са разходите, основно за заплати на персонала. Останалите около 3 милиона ще с.е инвестират в развитието на градския транспорт, твърдят общинарите. През есента градските съветници предвиждат още едно разширение на "зелената зона" в кварталите "Оборище", "Красно село", "Възраждане" и "Студентски град"

14-годишната дъщеря на Орхан Мурад показва среден пръст полугола в новия си клип (видео)

https://offnews.bg//offtopic/14-godishnata-dashteria-na-orhan-murad-pokazva-sreden-prast-polugola-v-661000.html

14-годишната дъщеря на фолк изпълнителя Орхан Мурад скандализира с клип, в който е полугола и показва среден пръст в компанията на доста по-възрастни мъже.  

Сузанита, както е артистичният и псевдоним, пусна клипа към песента "Луцифер и Буда" едва преди дни, а видеото навъртя повече от 200 хил. гледания. Съдейки по песента, гледанията се дължат изцяло на ексцентричната визия на ученичката - изрусена коса, дълги и изкуствени нокти и много грим, придружен с пластмасова корона на главата.

В по-голямата част от клипа момичето е облечено в черен бански с мрежест чорапогащник, а около нея татуирани мъже карат мотори и спортни коли, докато тя гледа лошо и показва среден пръст. 

Песента е в дует с безизвестния Каската, а текстът на припева гласи "Обладана ли ти се струвам - да, от Луцифер и Буда, леле откачам, колко ми е яко, басът ви кърти, знам и мене, майко, ама нали знайш' живота - хайко, о, хайко".

На фона на разсъблеченото дупе на ученичката, рапърът Каската казва в част от текста: "Пази в тебе детето".

Вижте клипа на Сузанита в следващото видео:

Пенсионерите живеят най-добре в Норвегия

http://www.moreto.net/novini.php?n=355921

Норвегия, Швейцария и Исландия оглавяват списъка на страните, в които е най-добре да излезем в пенсия. Това показват данните от Глобалния пенсионен индекс, съставен от финансовата корпорация Natixis. В първата десетка влизат също така Швеция, Нова Зеландия, Австралия, Германия, Дания, Холандия и Люксембург.

Руски туристи оскверниха параклис в Созопол

http://frognews.bg/news_138629/Ruski-turisti-oskverniha-paraklis-v-Sozopol/

Върху стената на малък параклис, построен във ваканционно селище ”Света Марина” близо до Созопол се появиха нецензурни рисунки и надписи на руски език. Според ”Газета Ру”, това е дело на почиващи в курортното селище руски туристи.

Арестуваха жител на Дания за атентата в Истанбул на Нова година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347289

Арестуваха жител на Дания за атентата в Истанбул на Нова годинаДатските власти арестуваха жител на Вайле по подозрение за съучастие в атентата в Истанбул на Нова година, предаде новинарския портал DR, цитиран от БГНЕС. Става дума за 42-годишен мъж, за който турските власти поискали от Копенхаген арест и последваща екстрадиция, съобщи говорителят на прокуратурата Дорте Мюлер-Андерсен.

Германия ще защитава компаниите си, работещи в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347337

Германия ще защитава компаниите си,
работещи в ТурцияИзключително трудно е за германските компании да правят инвестиции в Турция при сегашния политически климат в страната, заяви днес германският министър на икономиката Бригите Циприс, цитирана от Ройтерс, предава БТА. Ако уважавани германски компании изведнъж са поставени в "черен списък" и определени като подкрепящи тероризма,

Арестуваха саудитски принц заради видео в нета

http://dnes.dir.bg/news/printz-sauditska-arabia-arest-26093611

Саудитската държавна телевизия съобщи, че крал Салман е наредил принц да бъде арестуван и разпитан, след като в нета се появи видеоклип с негови издевателства.

Майка припадна - вдигнаха дъщеря ѝ с „паяк” в Казанлък

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/majka-pripadna-vdignaha-dyshteria-s-paiak-v-kazanlyk-6071715

Служителите в специализирания автомобил разбрали, че има нещо нередно, но спрели колата чак след няколко пресечки

Водата в няколко населени места в Пернишко с бактерии

http://www.cross.bg/cheshmi-vodata-esherihiya-1549679.html

/КРОСС/ Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в няколко населени места в Пернишко, съобщават от местната РЗИ. Изследвани са както обществени чешми, така и чешми в частни дворове. Отклонения от нормата има при шест обществените чешми. Най-високо съдържание на колиформи - 123 колонообразуващи единици на 100 мл вода, са установени в село Бобораци, а във водата на чешма в центъра на Ярджиловци са открити 107/ 100 мл ешерихия коли. Бактерии във водата има още при обществени чешми в селата Ребро, Дълга лука, Байкалско, и чешма в село Вукан - на разклона за Стайчовци, както и в частни чешми в селата Садовик, Углярци и Ребро. Освен колиформи и ешерихия коли, в пробите от чешма в частен дом в Углярци е установено и наличие на минимални количества клостридиум перфрингенс. Връчени са предписания на ВиК и на кметовете на Радомир, Трън и на село Ярджиловци за провеждането на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. В периода от 3 до 16 юли са извършени изследвания в 31 населени места. Взети са общо 35 проби. След изпълнение на предписанията в селата Друган и Милкьовци, където също имаше отклонения от нормата, питейната вода вече отговаря на изискванията на Наредбата за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.      

Ангелкова: Открихме нарушения на плажовете около Русалка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347324

Ангелкова: Открихме нарушения на плажовете около Русалка

Министърът на туризма Николина Ангелкова предприе днес проверка на плажове по Северното Черноморие, съобщиха от пресцентъра на министерството. При инспекцията на шест плажа в района на Русалка, извършена от екипи, проверяващи заедно с представители на МВР, са констатирани редица нарушения. Единият плаж, който е при залива Тауклиман,

18-годишен се удави край Златни пясъци

http://www.cross.bg/varna-politziyata-kraii-1549678.html

/КРОСС/ Младеж на едва 18 години се е удавил в морето в района на курорта Златни пясъци край Варна, предава "Фокус", като се позовава на информация от ОДМВР - Варна. Малко след 11:30 часа в полицията е постъпило съобщение за изплувало тяло в района на курорта. Извършен е оглед, самоличността е установена. Тялото е на 18-годишен младеж, който не е от Варна. Предстои съдебно-медицинска експертиза, допълниха от полицията. По-рано днес във водите край Бургас се удави и 61-годишна жена, като в този случай обаче според полицията става въпрос за самоубийство.

Турция: Не приемаме позицията на Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347294

Турция: Не приемаме позицията на ГерманияТурция не е предоставяла на Анадолската агенция каквато и да било информация за местонахождението на военни бази и военни постове на САЩ в северна Сирия, заяви говорителят на президента Ердоган Ибрахим Калън, цитиран от Ройтерс и БТА. "Турция никога не е възнамерявала да подлага на заплаха живота на нашите съюзници.

"Зелената зона" за паркиране в София се разширява

https://www.vesti.bg/bulgaria/zelenata-zona-za-parkirane-v-sofiia-se-razshiriava-6071714

От 1 октомври се променят и часовете за платено паркиране в "синя" и "зелена зона"

Mercedes предприема действия срещу „Дизелгейт 2”

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/mercedes-predpriema-dejstviia-sreshtu-dizelgejt-2-6071697

Сервизната акция ще струва 220 млн. евро, но трябва да предпази Mercedes от десетки пъти по-големи разходи, ако се повтори сценарият „Дизелгейт”.

Процедури забавили с 2 години разширението на пътен възел "Плодовитово", откриха го

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347221

Процедури забавили с 2 години разширението на пътен възел "Плодовитово", откриха гоЩе преасфалтират "Тракия" през септември, другата седмица започва ремонт на пътя Пловдив - Асеновград Тежки процедури по отчуждаване на земи и оценки по ОВОС забавили с около 2 години разширението на пътен възел "Плодовитово" на километър 166 от автомагистрала "Тракия". Това призна днес министърът на регионалното развитие и благоустройството

Концерти радват туристите на Златни пясъци

http://www.moreto.net/novini.php?n=355917

Концертна програма, организирана с подкрепата на Община Варна, радва туристите в курорта Златни пясъци. На откритата сцена до края на месец юли ще има програми на ансамбъл "Варна", на артисти – солисти на държавна опера Варна, на джаз трио – Русия, ансамбъл "Одесос", както и на джаз квартет от Босна и Херцеговина, научи Moreto.

Френска певица почина на сцената от токов удар

//dariknews.bg/novini/sviat/frenska-pevica-pochina-na-scenata-ot-tokov-udar-2038018

Френската певица Барбара Велденс почина на сцената. Причината за смъртта на 35-годишната изпълнителка е поражение от токов удар, предадоха световните агенции.

Какво се случва с римските гробници, открити под бившето кино "Сердика"?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-se-sluchva-s-rimskite-grobnici-otkriti-pod-bivsheto-kino-serdika-2038043

Римски гробници и скелети от трети и шести век са открити в основите на бившето кино Сердика” в София, където в момента се строи хотел.
 
Един от ръководителите на археологическата акция Юлиан Мешеков коментира пред Дарик, че голяма част от н

Първо в "24 часа": Винетките през 2018 г. ще поскъпнат само за камионите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347233

Първо в "24 часа": Винетките през 2018 г. ще поскъпнат само за камионитеВ момента работна група прави изчисленията, а през септември ще вземем политическо решение за новите стойности на винетките през 2018 г. Това съобщи пред журналисти регионалният министър Николай Нанков.  "Аз съм категорично за това стойността на винетната такса за леките автомобили да остане на досегашното равнище.

Нова жертва на морето навръх Илинден! 18-годишно момче се удави на Златни пясъци

http://frognews.bg/news_138628/Nova-jertva-na-moreto-navrah-Ilinden!-18-godishno-momche-se-udavi-na-Zlatni-piasatsi/

Мъртвото тяло на 18-годишният Кристиян Светлозаров Иванов е открито в морето на Златни пясъци. Самоличността му е потвърдена, съобщи „Петел“, като се позова на говорител на ОДМВР – Варна.

Земята скоро ще се превърне в пластмасова планета

http://www.investor.bg/drugi/338/a/zemiata-skoro-shte-se-prevyrne-v-plastmasova-planeta-243387/

От произведените досега 9,1 млрд. тона пластмаса почти 7 млрд. тона вече не се използват

Дружелюбността на кучетата е заложена в гените им

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6347241

Дружелюбността на кучетата е заложена в гените имИзключителната дружелюбност на кучетата по-скоро се дължи на гените им, отколкото на общуването с хората, предаде Франс прес, цитира БТА. Специалисти от университетите на Принстън и Орегон са анализирали 29 гена в регион от хромозома с роля в социалното поведение на кучетата. Учените са установили, че вариации в два от тях обясняват изключителната

Снимаха бременната Джесика Алба на плажа (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/showbusiness/snimaha-bremennata-djesika-alba-na-plaja-snimki-news_623405.html

Джесика Алба разкри, че очаква трето дете в понеделник с изненадващ пост в Instagram. Два дена след това 36-годишната актриса беше забелязана на Хаваите. Тя релаксираше на плажа, облечена в бански с животински принт. Както се вижда от кадрите, коремчето й вече е леко наедряло. Зве

ЕЦБ очаквано запази паричната си политика без промяна

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ecb-ochakvano-zapazi-parichnata-si-politika-bez-promiana-243389/

Банката дори остави вратата отворена към още покупки на активи, ако перспективите се влошат

Решават до края на декември как ще продължи санирането след 2018 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347240

Решават до края на декември как ще продължи санирането след 2018 година"Сградите за саниране, включени в националната програма за енергийна ефективност, вече са прекалено много на фона на паричния ресурс, с който разполагаме. Затова трябваше с писмо да напомня на кметовете на общини да прекратят приема на нови кандидати. Всъщност, това не беше необходимо, защото, ако се четат внимателно указанията, в тях е написано,

Турция заплаши Кипър заради сондажи за природен газ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/20/3010374_turciia_zaplashi_kipur_zaradi_sondaji_za_priroden_gaz/?ref=rss


Турският премиер Бинали Йълъдръм нарече "ненавременни и опасни" опитите на Кипър да издирва енергийчни източници в Средиземно море и добави, че Анкара ще защитава интересите и правата на кипърските турци. Турция заплаши да вземе мерки срещу острова, настоявайки, че местните власти нямат юрисдикция да търсят горива във водите около него, пише агенция "Ройтерс".<br /><br />Напрежението се повиши, след като преговорите за обединение се провалиха на 7 юли, и доведоха...

Две нови книги за Хари Потър излизат през октомври

http://www.mediapool.bg/dve-novi-knigi-za-hari-potar-izlizat-prez-oktomvri-news266891.html

Вселената на Хогуортс ще бъде допълнена от две нови книги за Хари Потър, които ще бъдат публикувани през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник. Тяхното излизане ще съвпадне точно с началото на харипотърската изложба, наречена "История на магията", която ще бъде открита в Британската библиотека през октомври и ще продължи до февруари 2018 г., предаде Ройтерс. Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата" и ще е написана от Дж. К. Роулинг, издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на поредицата ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети. Втората книга е озаглавена "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. И двете издания ще съдържат още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека. На 26 юни 2017 г. се навършиха 20 години от излизането на книжния пазар на "Хари Потър и Философския камък" - първата от седемте потър-книги, от които са продадени 450 млн. копия на 29 езика, и заедно с франчайз филмите по историята изкара около 7 млрд. долара. По-рано тази година бяха публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко от които посветено на всеки от домовете в "Хогуъртс" - "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерин".

ЕС няма да съди България заради отказа да продава земя на чужденци

http://www.moreto.net/novini.php?n=355914

България няма да бъде осъдена от Европейския съюз заради отказа си да продава земя на чужденци. Това увериха управляващите от ГЕРБ. Те потвърдиха, че ще подкрепят идеята на БСП да се търси начин тази забрана да се запази под някаква форма, въпреки базовото европейско правило за свободно движение на стоки и капитали.

От октомври в София: Удължено време на синята зона, разширена зелена зона

https://www.actualno.com/sofia/ot-oktomvri-v-sofija-udyljeno-vreme-na-sinjata-zona-razshirena-zelena-zona-news_623437.html

Столичният общински съвет одобри промени при платеното паркиране в столицата, които ще влязат в сила от октомври. Синя зона в София вече ще има и в събота до 18 часа, а не както беше досега до 14 ч. В работните дни пък началото и краят на синята и зелената зона ще се изместят с

Обща 24-часова стачка започна във Венецуела

http://www.mediapool.bg/obshta-24-chasova-stachka-zapochna-vav-venetsuela-news266890.html

Обща 24-часова стачка започна днес във Венецуела по призива на опозицията. Стачката е организирана в рамките на протестите срещу президента Николас Мадуро, съобщиха световните агенции.   По цялата страна магазините са затворени, а улиците са пусти.   Чрез стачката опозицията, която има мнозинство в парламента, иска да упражни натиск върху Социалистическата партия на Николас Мадуро да се откаже от плановете за Конституционно събрание, което да внесе промени в конституцията на страната. Изборите за това събрание са насрочени за 30 юли, но на референдум, организиран от опозицията миналата неделя, мнозинството от венецуелците се обявиха против тези планове на правителството.   Опозицията настоява също за предсрочни президентски избори.

Защо низвергнатият син става опасен за Тръмп

http://clubz.bg/56415-zashto_nizvergnatiqt_sin_stava_opasen_za_trymp

Най-големият син на Доналд Тръмп не може да си възвърне бащината обич. Той остава загубеният син, пише берлинският всекидневник “Дер Тагесшпигел”.

В края на една седмица с нечувани разкрития за ролята на президентския син по време на предизборната битка, иде реч за това, дали Доналд Тръмп младши е бил учудващо глупав или пък престъпник, когато една вечер е склонил да получи от руски източник компрометиращ материал за Хилъри Клинтън.

Защо не е информирал ФБР, защо е рискувал да извърши престъпление, най-вероятно държавна измяна? Това може да се обясни единствено със сложните взаимоотношения в семейство Тръмп – конкуренция между петте деца от три брака в стремежа им да спечелят благоволението на властния им баща, пише изданието.

През лятото на 2016 г. Доналд-младши съзира шанс да направи така, че да проправи пътя на баща си към Белия дом.

Това е и възможност да възстанови йерархията в семейството. Иванка, второто дете, от години е галеницата на баща си, а не първородният син, продължител на името Тръмп. Бащата се отнася към дъщеря си като към принцеса. Сред предизборния екип съпругът й Джаред Къшнър се радва на по-голямо влияние, отколкото синът Доналд и се е превърнал в престолонаследник на империята Тръмп.

Планът на Доналд Тръмп-младши да възстанови йерархията в клана започва  с британеца Роб Голдстоун, който отдавна е връзката с Москва при бизнес отношенията на фамилия Тръмп. В началото на юни 2016 г. той му изпраща имейл с предложение да се срещне с представителка на руското правителство. Тя ще му набави документи, които разобличават Хилъри Клинтън и са от изключителна важност за бащата Тръмп.
Дон, както приятели и познати наричат Доналд-младши, приема офертата с възторг и отговаря на имейла:

“Ако е така, както казвате, ми харесва.”

Цялото семейство Тръмп

Няколко дни по-късно организира среща с въпросната дама. В разговора участва зетят Джаред, както и тогавашният шеф на предизборния екип на Тръмп Пол Манафорт. Срещата е била разочароваща, твърдят сега участвалите в нея.

Но не това е важното. Забранено е всякакво сътрудничество с чуждо правителство с цел оказване влияние по време на предизборна борба. Освен това обещаната информация за мръсна кампания срещу Хилъри Клинтън не е от легални източници.
Планът на Дон да си възвърне позициите в семейството се проваля.

Предизборната борба се води  като “семеен бизнес”. Родата има по-голямо влияние, отколкото опитните съветници на Тръмп, припомня “Дер Тагесшпигел”.

Президентските избори са спечелени. Дон е далеч от Вашингтон. Той и по-малкият му брат Ерик трябва да ръководят фирмите на Тръмп, докато той е президент.

Сега на Дон му предстои да се яви пред разследващи руската афера парламентарни комисии, за да се разбере повече около фаталните имейли и срещата с руската пратеничка. Вероятно ще се намеси и прокуратурата. Най-късно тогава бащата ще трябва да загърби собствения си син. Или пък той ще въвлече родителя си в аферата. До този момент Дон неуморно твърди, че баща му не е знаел нищо нито за имейлите, нито за срещата.

“Накрая и при клана Тръмп всеки може да се окаже следващият. Отдавна медии в САЩ задават въпроса дали пък някой от членовете на семейството не е подал разобличаващите имейли на “Ню Йорк таймс”. Дали патриархът все още е в състояние да решава кой да се издига и кой да пропада?”, заключава публикацията в “Дер Тагесшпигел”.

18-годишен се удави в морето в курорта „Златни пясъци“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347260

18-годишен се удави в морето в курорта „Златни пясъци“

18-годишен младеж се е удавил в морето в района на курорта „Златни пясъци“ край Варна. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Варна. Малко след 11.30 часа в полицията е постъпило съобщение за изплувало тяло в района на курорта. Извършен е оглед, самоличността е установена. Тялото е на 18-годишен младеж, който не е от Варна.

Преговорите ЕС – Лондон засичат в правата на гражданите

http://dnes.dir.bg/news/zadalzhenia-krag-pravata-brekzit-26093475

На различни позиции остават Лондон и ЕС по въпроса за бъдещите права на европейските граждани във Великобритания и британските в чужбина.

Българският бизнес е ненаситен спрямо своя персонал

http://www.cross.bg/godini-zaplata-bulgariya-1549677.html

/КРОСС/ Бизнесът трябва да прилага принципите на корпоративната социална отговорност Икономическата теория и стопанската история са доказали отдавна, че най-добре се развиват страните, където има повече социална справедливост и обществено спокойствие. Това личи от развитието на скандинавските страни, на Германия, Франция, Австрия и други държави. Там където доминира бедността, социалната поляризация, несправедливостта, се шири икономическа стагнация, социално и политическо напрежение, остри обществени конфликти. Днес в бедност живеят 70-75%, а в оскотяваща бедност 30-35% от българите. Тежат им безкрайните лишения, всеобщата несправедливост, чувството за изоставеност и безперспективност. Отвратени са от алчността и бруталността на олигарсите, от престъпността и корупцията. В България няма по-голям дефицит от дефицита на справедливост! Решението на днешните ни тежки социално-икономически проблеми е в ускорения икономически растеж от 7-8-9% в продължение на 15-20 и повече години. Това обаче изисква огромни многомилиардни инвестиции, структурна, технологична и институционална модернизация на икономиката, квалификация и преквалификация на 3-4 милиона души, форсирано развитие и модернизация на здравеопазването, образованието, науката и иновациите, смекчаване на демографската криза, съвременна инфраструктура, ограничаване на престъпността и корупцията и много години

ЦУМ-гейт е логичният завършек на овладяването на държавата България

http://frognews.bg/news_138627/TSUM-geit-e-logichniiat-zavarshek-na-ovladiavaneto-na-darjavata-Balgariia/

Този път дори не се опитаха да потулят омертата. ЦУМ-гейт приключи, а с него бе завършен и един процес, който тече от години: пълното овладяване на България. Това пише Полина Паунова в ”Дойче веле”.

Един от всеки осем американци, гласували за Тръмп, не би гласувал за него отново

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347225

Един от всеки осем американци, гласували за Тръмп, не би гласувал за него отновоЕдна осма от хората, гласували за американския президент Доналд Тръмп, казват, че не биха направили това отново, след като са видели смутните първи шест месеца от неговото управление, сочи проучване, цитирано от Ройтерс и БТА. Проучването на Ройтерс/Ипсос е проведено първо през май, а после отново през юли.

Увеличиха заплатите в детските ясли в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/6347223

Увеличиха заплатите в детските ясли в Добрич
Увеличение на основните работни заплати на медицинските специалисти и педагозите във функция „Здравеопазване“ в община Добрич, считано от 1 юли, договориха кметът на Добрич Йордан Йорданов и регионалните координатори на КНСБ и на КТ„Подкрепа” - съобщиха от КНСБ-Добрич. То е в резултат на реализирани икономии и извършено преструктуриране в детските

Европейският съюз и Великобритания с фундаментални различия за Брекзит

http://www.cross.bg/barnie-velikobritaniya-pregovorite-1549676.html

/КРОСС/ След четири дни преговори в Брюксел между Европейския съюз и Великобритания остават „фундаментални различия" за Брекзит. Така ги окацестви главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние по време на пресконференция с британския министър за Брекзит Дейвид Дейвис, предава news.bg. Двамата дадоха общ брифинг след края на втория кръг преговори за Брекзит, който започна в понеделник. Барние изтъкна, че преговорите с Великобритания са показали фундаменталните различия относно как да се гарантират правата на гражданите. По втория важен казус той поиска "разяснение" от Лондон относно сумата, която Обединеното кралство трябва да плати към евробюджета преди да напусне ЕС. Брюксел иска въпросът за правата на гражданите да се решава в европейските съдилища, докато Лондон е категорично против. От думите на Барние стана ясно, че двете страни не отстъпват по въпроса. Шефът на преговорите от страна на ЕС подчерта, че съюзът не вижда алтернатива на Европейския съд относно правата на гражданите на ЕС на Острова. "Дължим на тези 3 милиона граждани на ЕС във Великобритания тази сигурност и защита", убеден Барние. „Ще започнем да преговаряме, след като Великобритания изясни позицията си за финансите", каза още той и поясни, че общата задача с Дейвис е да започне да се работи съдържателно

"Ювентус" купи Де Шилио от "Милан" за 12 млн. евро

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/20/3010366_juventus_kupi_de_shilio_ot_milan_za_12_mln_evro/?ref=rss


Най-успешните клубове в италианския футбол "Ювентус" и "Милан" осъществиха втори трансфер в рамките на последната седмица. Шампионите привлякоха крайния защитник на "росонерите" Матиа де Шилио за 12 милиона евро.<br /><br />Италианският национал подписа договор за пет години, след като по-рано днес премина успешно медицинските прегледи. 24-годишният бранител е четвъртото ново попълнение на "старата госпожа" след вратаря Войчех Шчесни...

Дрогирана шофьорка прегази естонец на зебра в Свети Влас

http://dnes.dir.bg/news/mvr-sveti-vlas-peshehodna-pateka-estonetz-26093419

20-годишна дрогирана шофьорка помете естонски турист, пресичащ на пешеходна пътека в курорта Свети Влас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

18-годишен се удави в морето край „Златни пясъци“

http://www.moreto.net/novini.php?n=355919

Младеж на 18 години се е удавил в морето в района на „Златни пясъци“. Сигнал за изплувалото на брега тяло е подаден малко след 11.30 часа, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на полицията. Самоличността на момчето е установена.

Започна 24-часова стачка във Венецуела

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347210

Започна 24-часова стачка във Венецуела 
Обща 24-часова стачка започна днес във Венецуела по призива на опозицията. Стачката е организирана в рамките на протестите срещу президента Николас Мадуро, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. По цялата страна магазините са затворени, а улиците са пусти. Чрез стачката опозицията, която има мнозинство в парламента,

Усукана сграда ще гълта по 130 т въглероден диоксид годишно

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6347090

Усукана сграда ще
гълта по 130 т въглероден
диоксид годишноТова е жилищна сграда, която трябва да бъде завършена през септември тази година. Намира се в Тайпе и се изгражда по проект на базирания в Париж архитект Венсан Калбо. Белгиецът е известен с увлечението си към екологията и част от проектите му са свързани с идеята да живеем в по-зелена среда в бъдещето.

Арестуваха саудитски принц след появата на клип с издевателства (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/arestuvaha-sauditski-princ-sled-poiavata-na-klip-s-izdevatelstva-video-2038024

Саудитската държавна телевизия съобщи, че крал Салман е наредил принц да бъде арестуван и разпитан, след като в интернет се появи видеоклип с негови издевателства, предаде Асошиейтед прес.

Томислав Дончев: България може да внася газ от САЩ, ако е на добра цена

//dariknews.bg/novini/biznes/tomislav-donchev-bylgariia-mozhe-da-vnasia-gaz-ot-sasht-ako-e-na-dobra-cena-2038041

България може да внася газ от Съединените щати, ако е на добра цена. Това заяви за Дарик вицепремиерът Томислав Дончев. По време на среща на върха на страните от инициативата „Три морета” в началот

Зелената зона в София се разширява - от октомври в "Лозенец" и "Средец"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zelenata-zona-v-sofiia-se-razshiriava-ot-oktomvri-v-lozenec-i-sredec-2038040

Окончателно - от октомври зелена зона ще има в столичните райони „Лозенец” и „Средец”. Това одобриха общинските съветници, по време на последното заседание преди лятната ваканция на местния парламент. 
 
Платеното почасово паркиране ще има вече в квартал „Яворов” между булевардите „Ца

ЕС прави квантов скок в отбраната

http://www.euinside.eu/bg/news/eu-is-making-a-quantum-leap-in-defence-euco

Европейски отбранителен фонд, програма за развитие на отбранителна промишленост на ЕС, обединяване на отбранителните сили, общо финансиране на европейските бойни групи. Всичко това беше одобрено от лидерите на страните-членки по време на летния Европейски съвет в края на юни, с което се поставя ...

Кризата между Германия и Турция ескалира

http://www.moreto.net/novini.php?n=355916

Германските власти не виждат достатъчни гаранции за безопасността на гражданите и за сигурността на инвестициите в Турция. Това стана ясно от изявление на външния министър на бундесрепубликата Зигмар Габриел по повод арестите на лица с германски паспорти в южната ни съседка.

Българското председателство е шанс най-после да се разберем какво точно искаме от ЕС

https://offnews.bg//nashite-avtori/balgarskoto-predsedatelstvo-e-shans-naj-posle-da-se-razberem-kakvo-toc-660975.html

Определянето на приоритетите на българското председателство на Европейския съюз предполага широк обществен дебат. Публикуваната програма на триото Естония – България – Австрия, както и Проектът на Програма на българското председателство определят обхвата на дискутираните теми, но те ще намерят своето истинско измерение само в диалог с гражданите.

Основната цел на подобен тип „отворено към гражданите“ Председателство е да насърчи постигането на максимално широко обществено съгласие около темите, които в най-съществена степен определят разбирането ни за проблемите, пред които се изправя Европейският съюз и нашите собствени национални приоритети на развитие.

Посланията за консенсус, конкурентноспособност и кохезия организират по различен начин дневния ред на Европейския съюз, по който ще работи триото. В него намират място различни проблеми и процеси, които отразяват актуалното състояние на Европейския съюз. Това ще бъде българският подход към темите за сигурността, заетостта, устойчивия растеж и ролята на Европейския съюз в глобален мащаб, около които се обединиха в края на юни тази година Естония, България и Австрия.

Основната трудност при формулирането на подобни приоритети е в съгласуването на поне няколко различни, паралелно разгръщащи се процеса. Преди всичко, при уточняването на българските приоритети, определящо значение има как българските национални интереси се проектират спрямо общите теми на развитието на Европейския съюз и на останалите страни от триото на Председателството до края на 2018 година.

В каква степен сме в състояние да идентифицираме и артикулираме достатъчно отчетливо собствения си интерес спрямо процесите в Европа и очакваният на другите страни?

Досегашното развитие на публичния дебат потвърждава многократно констатирания факт, че ние трудно постигаме съгласие относно онова, което представлява общия ни публичен интерес. А това означава, че нямаме ясен отговор на въпроса за това какво ни свързва и имаме ли общи цели и интереси.

Опитът проблемите да бъдат представяни като приоритети крие много рискове.

Ако приемем, както предлагат някои политици и експерти, че нашият най-съществен проблем е бедността и доходите, може ли връзката между тях да бъде приоритет на Председателството? Не, най-малкото защото приоритетът предполага избор на подход за решаване на проблем, а не проблемът сам по себе си. В проекта на програма на българското председателство, темата за бедността присъства, но в контекста на конкурентноспособността и растежа като фактори за повишаване на заетостта, както и като елемент от развитието и модернизирането на Общата селскостопанска политика.

Второто съществено ограничение в началото на публичния дебат за приоритетите на Председателството е свързано с това дали става въпрос за теми, които имат отношение към европейската интеграция или към развитието и усъвършенстването на държавното управление. Въпреки наложилата се представа, че присъединяването към Европейския съюз обхваща всички сфери на публичния живот, това не е вярно. Нашите приоритети трябва да са свързани с европейското развитие, а не със сферите, в които управлението се определя изцяло от волята на българските избиратели.

В това отношение темата за справедливостта, която придобива характера на универсален критерий за отношението на българските граждани към управлението, е включена в проекта на програма, но в нейните европейски измерения. Преди всичко, това е необходимостта от институционализиране на Службата на Европейския прокурор, Стратегията на ЕС за електронно правосъдие (2019 - 2023) и предстоящото изработване на европейски регламент в областта на семейното право. В контекста на българското председателство, ние би трябвало да сме в състояние да допринесем за ефективно, бързо и справедливо правосъдие, но това не е хоризонта на българската съдебна реформа.

Председателството не е домакинство на международни форуми. Стихийно формиращите се обществени очаквания все по-често свързват ролята, която предстои на България от началото на 2018 година, с тази на домакин на някакви събития, които ще бъдат посещавани от високопоставени гости. Нашата подготовка не се свежда и не би могла да се изчерпи с ремонти и осигуряване на настаняването на гостите.

Същинската работа на българските институции е в това да осигурят необходимата среда за продуктивен процес на постигане на съгласие по важни и чувствителни за развитието на Европейския съюз теми. Като страна, председателстваща Европейския съвет ние трябва да бъдем компетентен, но неутрален посредник в процеса на постигане на съгласие между участниците във форумите, планирани в рамките на този период от време.

Именно затова представата за консенсус се нуждае от по-цялостно разбиране. Консенсусът не винаги съвпада с единодушие. Консенсус може да има там, където участващите в процеса на взимане на решение споделят общи ценности и цялостно разбиране за отговорността на собствените си действия. В този смисъл българското послание предполага завръщане към ценностите, които ни обединяват и преди всичко – към основата на европейските ценности, която изглежда все така подложена на атаки и неразбиране.

Конкурентноспособността, на свой ред, е резултат от ефективното функциониране на Единния пазар, но и от качеството на труда, реализацията на свободната инициатива в условията на открита и честна конкуренция. Стремежът към повишаване на конкурентноспособността е общ за всички страни членки на ЕС, но понякога ни липсва разбирането за това, че тя е качество, което може да бъде постигнато и развивано само при спазване на правилата и изискванията на Единния пазар.

Кохезията, разбирана преди всичко като сближаване, също е предмет на спорове, породени от и пораждащи неразбиране. В публичния дебат у нас, най-често кохезията се свързва с европейските програми за безвъзмездно финансиране. Необходимостта от сближаване на условията и качеството на живот и реализация на гражданите на ЕС в 250 региона на Европа, остава все така важна част от бъдещето на Европа, но спорът е за това как може да бъде постигано това. Официалната българска позиция е за запазване на съществуващия и в момента модел и след 2020 година, докато други страни предлагат той да бъде променен за сметка на по-съществено участие на страните, получаващи европейска подкрепа. В крайна сметка, това зависи от равнището на съгласие относно оценката на постигнатите резултати, до което България ще успее да доведе този дебат.

Стратегическият интерес на България е в задълбочаването на регионалното развитие и трансграничното сътрудничество. В проекта на Програма на Председателството, тази тема присъства, както в контекста на сигурността и ефективното управление на интеграцията, интегрирания подход за развитието на Дунавския и Черноморския регион, така и по отношение на европейската перспектива на развитие за страните от т.нар. Западни Балкани.

Преди всичко, добре би било да престанем да говорим за Западни Балкани, а да потърсим регионалния мащаб на Югоизточна Европа. Постигането на резултат в тази насока предполага цялостна политика на сближаване и свързаност, която в нашия проект обхваща, както транспортната, инфраструктурна, комуникационна и енергийна, така и дигиталната и образователна свързаност на страните от региона. България има шанс да лансира своята визия за регионално развитие и трансгранично сътрудничество в контекста на дебата за бъдещето на Европейския съюз.

Успехът на Председателството по отношение на европейския дневен ред ще зависи от броя на законодателните инициативи, по които успеем да постигнем съгласие. Това зависи от компетентността на българските екипи и отчетливото формулиране на собствените ни позиции в дискусиите. Но, освен това, българското председателство е още един шанс да постигнем съгласие помежду си относно собствените приоритети на развитието ни в Европейския съюз, десет години след присъединяването към него.

Официално: Разширяват района за платено паркиране столицата

http://www.cross.bg/zona-hristo-evlogi-1549675.html

/КРОСС/ Зелената зона за паркиране в София ще се разшири с близо 4854 места в районите "Лозенец" и "Средец" от 1 октомври. Това решиха съветниците на днешната сесия на Столичния общински съвет. Платената зелена зона ще има вече в кв. "Яворов" между булевардите „Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг". В „Лозенец" пък тя ще обхване карето заключено между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" "Джеймс Баучер" и "Черни връх".Освен това зоните ще имат и ново работно време. Така двете зони ще работят от 8:30 до 19:30 ч. В събота пък синята зона ще работи от 8:30 до 18 ч. До октомври Центъра за градска мобилност трябва да е готов с разчертаването на местата и поставянето на табели и знаци, обясни общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на доклада.

Топ пилоти на старт в Русе

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280849_%D0%A2%D0%BE%D0%BF+%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82+%D0%B2+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B5

Втория кръг на Европейския офроуд шампионат тази година ще се проведе в Русе.

След отличната организация през миналата година, България получи право за втори път да стане домакин на надпреварата. Над 50 състезатели от България, Румъния, Чехия, Унгария, Украйна и Гърция ще мерят сили по 500 километровото трасе с ATV, бъги, мотори и джипове.

Сред участниците е първият българин европейски шампион Николай Гочев, източно-европейските шампиони екипажа на „ Хюндай Офроуд Тим” Цвети Иванчев и Ивайло Николов, вицешампиона на Европа с ATV Красимир Колев, както и атрактивната и борбена Рени Христова, която мери сили с мъжете също с ATV. Град Русе ще бъде представен от силния екипаж ан „Нетуоркс Офроуд” Свилен Максимов и Делян Димитров с прототип Гранд Чероки.

Организатор на събитието са клубовете „4х4 Адвенчър” и „Нетуоркс Офроуд”, а съорганизатор е община Русе. Център на състезанието е мотописта Средна Кула, където в петък след 13:00 часа ще има атрактивни стартове, а официалното откриване от кмета Пламен Стоилов ще бъде в петък след 18 часа на паркинга до НАП. Фенове и публика могат да намерят информация за местата за наблюдение в сайта на състезанието – www.baja-bulgaria.com

Нинова: И ГЕРБ да се откажат от класа за прослужено време

http://dnes.dir.bg/news/gerb-kornelia-ninova-klas-proslujeno-vreme-26093270

“Днес Валери Симеонов се отказал от предложението да отпадне клас прослужено време. Било лично мнение, а не на правителството. Кого мисли, че ще заблуди?"

След шест хаотични месеца, може ли Тръмп да спаси президентството си?

http://www.mediapool.bg/sled-shest-haotichni-mesetsa-mozhe-li-tramp-da-spasi-prezidentstvoto-si-news266889.html

Бъркотия, грешки и скандали помрачиха първите шест месеца на Доналд Тръмп в Белия дом. Ако не промени подхода, 45-ят американски президент може да провали и останалата част от управлението си. Повечето американски президенти са преживявали кризи в началото на мандата си. За Бил Клинтън, през 1993 г., това беше аферата с недвижими имоти "Уайтуотър". През 2010 г. на Барак Обама бяха нужни пет месеца за овладяването на огромния петролен разлив в Мексиканския залив и още повече време за съживяване на икономиката. Малцина президенти обаче са се сблъсквали с толкова много кризи накуп като Доналд Тръмп от идването си на власт на 20 януари. "Да си заобиколен още от първия ден от скандали, да нямаш нито един приет закон, да си толкова непопулярен, да търпиш дезертьорство от страна на някои републиканци. . . Нито едно от тези неща не е добро" , казва преподавателят по история в Принстънския университет Джулиан Зълайзър. Идвайки в американската столица, милиардерът заяви, че методите на работа на Вашингтон са довели страната до гибел и единствено бизнесмен като него, пълен лаик в политиката, е в състояние да върне Съединените щати на прав път - обещание, което днес звучи доста кухо. В Белия дом на Тръмп много постове все още са вакантни или се заемат от новаци със спорни качества и компетентност. Онези, които са там, са открито потиснати, обезсърчени от лавината от спорове и погрешни стъпки. Последиците: куп големи обещания на републиканския кандидат си остават празни декларации. Първата копка за стената по границата с Мексико не се очертава в обозримо бъдеще, а Конгресът още не е гласувал и долар за финансирането й. Споразумението за северноамериканска свободна търговия не е разтрогнато, нито пък това за иранската ядрена програма, а "Обамакеър" - законът за здравното застраховане, подписан от предшественика на Тръмп - си остава по-непоклатим от всякога. Това, че републиканците разполагат с мнозинство и в двете камари на Конгреса, не попречи на подкрепящия Тръмп сайт "Драдж рипорт" / Drudge Report /да обяви действащата законодателна власт за "най-непродуктивната от 164 г." Колкото до ошлайфането на Доналд Тръмп като президент, то си остава блян. Както и по време на кампанията, президентът продължава безгрижно да атакува печата, съдиите, собствената си партия, демократите или пък бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, когото уволни. В тази сметката не са включени подозренията за тайни договорки между членове на предизборния екип на Тръмп и Русия против Хилари Клинтън миналата година - афера, разследвана от специален прокурор и няколко комисии в Конгреса. Избори 2018 Има и успехи. Групировката "Ислямска държава" беше прогонена от иракския град Мосул и е обсадена в сирийския град Ракка, който бе провъзгласила за своя столица. Доналд Тръмп изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство и номинира съдия във Върховния съд, който беше утвърден от Сената. Според историка Джулиан Зълайзър обаче това не е достатъчно. "По мое мнение тези шест месеца не бяха успешни и не виждам как може да се претендира за обратното", заяви той. При все това историята е пълна с примери за президенти, превъзмогнали неуспеха. Бил Клинтън, чиято първа година на власт беше помрачена от неуспешни опити за реформиране на здравеопазването, впоследствие си навакса и беше преизбран с лекота през 1996 г. "За президентите се съди по онова, което успяват да постигнат, а той все пак е там само от шест месеца. Остава му още много време", казва за Тръмп консултантът републиканец Алекс Конант, работил в Белия дом при Джордж У. Буш. Доналд Тръмп обаче трябва да се промени. Досега той не проявяваше особена охота да се запознае с детайлите на реформите, особено в здравеопазването. "Няколко срещи с сенатори и съобщения в Туитър не са достатъчни по толкова спорен въпрос като здравната система", предупреждава Конант. Дори да е факир в маркетинга, както показва кариерата му в областта на недвижимите имоти, личността на ръководителя на страната е такава, че затруднява работата с парламентарните му партньори. Според кмета демократ на Шарлотсвил Майкъл Сайнър, който чете също лекции във Вирджинския университет, "пътят на легитимността" за Доналд Тръмп минава през приемането на "нашите традиционни норми и на системата за контрол и противовес". "Колкото повече отказва да направи това, толкова повече популярността му ще се срива и толкова по нелегитимен и по-отчаян ще става", казва той. Има опасност това да проличи по много красноречив начин - на парламентарните избори през 2018 г., на които демократите може да си върнат позициите. А поставен ли е натясно Тръмп, има опасност той да стане още по-непредвидим, отбелязва Джулиан Зълайзър. "В Белия дом когато положението се влошава, вече нищо не е лесно, нещата вземат лош обрат", предупреждава той. По БТА.

Критики към "Мадам Тюсо" заради восъчна фигура на Бионсе със светла кожа

https://offnews.bg//zvezdi/kritiki-kam-madam-tiuso-zaradi-vosachna-figura-na-bionse-sas-svetla-660964.html

Най-големият музей за восъчни фигури в света "Мадам Тюсо" получи множество критики от феновете на Бионсе, след като в музея беше поставена восъчна фигура на звездата с много по-светъл от реалния цвят на кожата. 

Новата восъчна фигура е поставена в музея в Ню Йорк, съобщи Cosmopolitan.

Феновете заляха интернет с гневни коментари, потресени от неточното пресъздаване на Бионсе.

Някои от тях заявиха, че фигурата прилича повече на Марая Кери, Тейлър Суифт, Кеша, Бритни Спиърс, Линдзи Лоън и дори Кейт Хъдсън. Те са категорични, че единственото, с което восъчната фигура прилича на Бионсе, са дрехите.

От музея побързаха да коментират критиките. Те увериха, че всичко зависи от светлината, под която се гледа и снима восъчната статуя.

Рибари от "Траката" подадоха жалба до омбудсмана и главния прокурор

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280848_%D0%A0%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%22%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%22+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0+%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0+%D0%B4%D0%BE+%D0%BE%D0%BC%D0%B

 Недоволни рибари от кооперация „Траката" протестираха срещу начина, по който са продадени земите в района. Недоволството им е предизвикано не само от факта, че това ще ги остави без рибарско селище, но и от техните съмнения, че сделките със земята са незаконни, предава бТВ. Тъй като те не могат да заведат дело по казуса, рибарите са подали жалба до областния управител на Варненска област, омбудсмана и главния прокурор, като искането им е да бъде ревизирана и спряна сделката.

Рибарското селище на Траката е на двайсетина метра от брега до резиденция „Евксиноград". Рибари тук е имало през последните около сто години. Сега обаче теренът е продаден, след като през 2010 година е актуван като публична държавна собственост, преактуван и през 2016 вече като частна държавна собственост, е продаден.

"Разликата е 12 и повече пъти в цената на квадратния метър в един и същи имот, като по-евтиното е по към морето. По този начин е прикрита явна държавна помощ към едно лице", твърди председателят на кооперация „Траката - Рибарска" Иван Копчев.

Рибарите са недоволни, че областният управите Стоян Пасев е подписал сделката.

"Имотът е закупен от физически лица, частни лица, за сумата от 2,7 милиона лева. Всички сгради са абсолютно незаконни, нямат изградени пречиствателни съоръжения, дефекират директно в морето. Рано или късно тези сгради трябва да бъдат премахнати", коментира от своя страна адвокатът на собственика Иван Кръстев.

 Стоян Пасев, областен управител на Варненска област обясни: "В случая имаме съсобственост и ликвидиране на съсобственост, защото излезе по медиите, че областният на Варна я бил направил от публична в частна, не е вярно. От публична в частна е станала доста отдавна парцелът, не сме продали публична държавна собственост."

Това е втори опит за изгонване на рибарите, след замяната на имоти, осъществена през 2009 година от Явор Хайтов. По-късно тя беше частично развалена. В този случай нарушение е, че в документите не е отбелязано водосборното дере, включено в частен имот.

Иван Копчев, председател на „Траката Рибарска кооперация": "За всички останали пороци на сделката на Хайтов, които са валидни за парцела, който падна в съда, са валидни и за другите две части."

Според областния управител Стоян Пасев рибарските селища могат да бъдат узаконени по програмата за рибарство и аксвакултури. Рибарите обаче смятат, че това не е възможно. Областният управител вече е свикал комисията, която работи по сигнали на гражданите и една от точките в дневния ред е този парцел. Рибарите чакат и реакцията на съдебната власт.

Разширяват ”Зелената зона” в София от 1 октомври

http://frognews.bg/news_138626/Razshiriavat-Zelenata-zona-v-Sofiia-ot-1-oktomvri/

”Зелената зона” в София ще се разшири с близо 5000 места в кварталите ”Лозенец” и ”Средец” от 1 октомври. Столичният общински съвет реши днес, че платена зона за паркиране ще има вече в кв. ”Яворов” между булевардите Цариградско шосе, ”Евлоги и Христо Георгиеви”, ”Михай Еминеску” и улиците ”Мизия” и ”Хан Омуртаг”.

Прокурор Гешев: С щетите от КТБ можеше да се превъоръжи армията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347167

Прокурор Гешев: С щетите от КТБ можеше да се превъоръжи армиятаМожеше да се превъоръжи армията и да се построят всички магистрали, ако КТБ беше здрава и системна банка. Тя е пирамида, инвестиционна схема, финансова къща или личният портфейл на Цветан Василев. Това съобщи шефът на спецпрокуратурата и наблюдаващ прокурор по делото "КТБ" Иван Гешев. Днес прокурорите внесоха 1360 тома в съда срещу общо 18

Вторични продажби на молове определят пазара на бизнес имотите у нас

http://frognews.bg/news_138625/Vtorichni-prodajbi-na-molove-opredeliat-pazara-na-biznes-imotite-u-nas/

Инвестиционни сделки за над 800 млн. евро се очаква да бъдат приключени през 2017 г., показва прогнозата на консултантска компания за бизнес имоти.

ГЕРБ няма да подкрепи свободната продажба на земя за чужденци

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-няма-да-подкрепи-свободната-продажба-на-земя-за-чужденци-_l.a_i.745899_at.1.html

ГЕРБ потвърдиха, че парламентът няма да подкрепи промяна, с която се премахват пречките чужденци да купуват земеделска земя в България. Това е...

Парламентът реши: Прагът на плащанията в брой остава 10 000 лв.

http://econ.bg/Новини/Парламентът-реши-Прагът-на-плащанията-в-брой-остава-10-000-лв-_l.a_i.745900_at.1.html

Предложението на ГЕРБ плащанията в брой да бъдат ограничени до 5000 лв. не бе прието от парламента. Прагът за кеша остава както досега - 10 000...

„Паяк” вдигна кола с дете в нея

http://www.cross.bg/kolata-deteto-avtomobil-1549674.html

/КРОСС/ Общински служители в Казанлък вдигнали с „паяк" автомобил, в който било 8-годишно дете, съобщи местният сайт presstv.bg. 34-годишната майка паркирала колата си на улица „Любомир Кабакчиев" в града. Тя оставила в автомобила 8-годишната си дъщеря, за да влезе в близкия магазин. През това време „паякът" преминал и служителите преценили, че трябва да вдигнат автомобила, част от който бил паркиран в обсега на автобусна спирка. Те обаче не забелязали, че вътре има малко момиченце. След като колата била вдигната, репатриращият автомобил се отправя към паркинга под надлеза. В това време детето отворило прозореца и започнало да крещи. Майката видяла ситуацията и хукнала след „паяка". Служителите в специализирания автомобил, разбрали, че има нещо нередно, но спрели колата чак по бул. „Н. Петков". При гледката на детето, провесило се през прозореца на вдигната от паяка семейна кола, майката припаднала, като се налага намесата на спешна помощ, на място идва и полиция. Детето също било стресирано. При огледа станало ясно, че обслужващите "паяка" не видели детето, тъй като страничните стъкла на колата били затъмнени. Майката не могла да реагира, тъй като „паякът" вдигнал колата буквално за минута

Роми свалят гащи в Калифорния

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6347087

Роми свалят гащи в КалифорнияНови перспективи пред емиграцията и интеграцията. Чии роми са по-онеправдани - нашите или румънските? Този въпрос не е случаен. Защото ако нашите са онеправдани поне колкото румънските, спокойно могат да се заселят в САЩ без зелена карта. Но пък ако твърде много роми се възползват от тази опция, българите ще получат безвизов режим на кукуво лято.

Видео: Despacito е най-големият испаноезичен хит на всички времена

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/07/20/3010330_video_despacito_e_nai-golemiiat_ispanoezichen_hit_na/?ref=rss


Despacito, летния музикален хит на пуерториканеца Луис Фонси и Рапъра Деди Янки, е най-популярния испаноезичен хит на всички времена, предаде "Ройтерс".<br /><br />Песента, излязла през януари и ремиксирана наскоро от канадския поп изпълнител Джъстин Бийбър, е номер1 в класациите на 35 държави и е слушана рекордните 4.6 млрд. пъти по стрийминг платформите в интернет, съобщи издателят й "Юнивърсъл" в сряда. С това тя детронира друга песен на Джъстин Бийбър, Sorry...

"Ферари" предлага тригодишен договор на Фетел за 120 млн. евро

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/20/3010338_ferari_predlaga_trigodishen_dogovor_na_fetel_za_120/?ref=rss


"Ферари" ще направи всичко възможно, за да задържи четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. Според авторитетното издание Autoweek, което се позовава на източници близки до пилота, италианците вече са предложили нов договор.<br /><br />В последните месеци Фетел беше свързван упорито с преминаване в "Мерцедес" от сезон 2019, когато пък изтича договорът на настоящата звезда на "сребърните стрели" Люис Хамилтън.<br /><br />Присъствието на...

Димитър Дачев показва GLAM фотографии във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=355913

GLAM е името на изложбата с фотографии от едноименния стил, която Димитър Дачев ще покаже на варненската публика, научи Moreto.net. GLAM означава вълшебство, обаяние, привлекателност, разкош. Развитието на този жанр е обусловено от наличието на многобройните лъскави списания.

Отново побой над момче, този път в Чупрене

http://www.cross.bg/momche-dvama-chasa-1549672.html

/КРОСС/ Момче е било пребито от двама роми във видинското село Чупрене, съобщава Нова телевизия. Побоят над непълнолетното момче е станал във вторник, 18 юли, около 20.30 часа. Ромите пребили момчето на обществено място. Към момента няма повече информация за възрастта на пребитото момче и неговото състояние. По случая за срок до 24 часа са задържани двама мъже на 20 и 25-годишна възраст. Предстои Районният съд в Белоградчик да реши какво да бъде наказанието за деянието им.  

Русия разработва изтребител на бъдещето с ”нервна система”

http://dnes.dir.bg/news/rusia-iztrebitel-rusia-putin-26093247

Руският фонд за перспективни изследвания за първи път престави "нервната система" на технологичното оборудване на бъдещ изтребител ПАК ФА (Т-50).

Тези ретро прически шокират (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/curious/tezi-retro-pricheski-shokirat-snimki-news_623429.html

Модата постоянно се променя, но всички знаем, че някои тенденции се завръщат с пълна сила. Искрено се надяваме, че тези прически никога повече няма да са модерни. Днес те ни изглеждат доста налудничаво и смешно, но през миналия век са били невероятен хит. ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ТУК!

Берлин "прекроява" политиката към Анкара и няма да гарантира инвестиции в Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/20/3010235_berlin_prekroiava_politikata_kum_ankara_i_niama_da/?ref=rss


Германският външен министър Зигмар Габриел предупреди властите в Анкара, че Берлин вече няма да е гарант за корпоративни инвестиции в Турция и предупреди германските граждани да се въздържат от пътуване в страната, предадоха "Ройтерс" и германските медии.<br /><br />Серията мерки последва решението на турските власти да оставят в ареста шестима активисти, сред които и германски гражданин, по подозрения за връзки с терористични организации. В сряда Габриел прекъсна...

Прожектират над 30 филма по време на международен фестивал в Бургас

http://www.cross.bg/byrgas-obshtina-posolstvo-1549673.html

/КРОСС/ За втора поредна година Бургас става домакин на Международния филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион. В програмата са включени над 30 заглавия, които ще бъдат излъчени на познатите локации - открита сцена "Охлюва" и КЦ "Морско казино". Международното жури в състав Андреа де Сика - Италия, Патрик Шиха - Австрия, Андре Маркес - Португалия, Тодор Димитров - България, Джеки Стоев - България и Анна Горанова - България ще определи победителите в конкурсната програма за игрално и документално кино. В първия фестивален ден, събота, ще бъдат излъчени късометражните филми "Роди" (Турция), "Не сама" (Гърция), както и документалният филм "Лиспващи" (копродукция между Румъния, Швейцария и САЩ) на режисьора Матю Мишори. От пълнометражната селекция зрителите ще могат да видят "Кайсиеви градини" на арменския режисьор Пурия Хейдари Урех. От 21:00 часа на 22 юли на сцена "Охлюва" ще се проведе официалното откриване на фестивала, на което ще присъстват представители на Община Бургас, Община Руен, на обществени и частни институции и партньори. Сред специалните гости са режисьорът Тодор Мацанов, който лично ще представи дебютния си филм "Христо" в рамките на  втория фестивален ден, режисьорът Георги Стоев - Джеки, сценаристът Христо Илиев - Чарли, артистът Димитър Николов и португалският режисьор Андре Маркес в качеството си на член от журито

Веселин Топалов срещу Кобрата в битка на титаните

https://offnews.bg//drugi/veselin-topalov-sreshtu-kobrata-v-bitka-na-titanite-660986.html

Уникално шахматно шоу ще се проведе този уикенд в най-голямото спортно ваканционно селище в България - "Албена". Световният шампион гросмайстор Веселин Топалов ще се изправи срещу "Дрийм тийм" в лицето на световните звезди на бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и две талантливи деца в шахмата - златните ни момчета и шампиони на ЕС от 2016 година Момчил Петков и Деян Самуил Костов.

"Посланието на събитието е световният шампион Веселин Топалов символично да предаде yафетата на две талантливи деца, които искат като него да станат световни шампиони и достойно да представят страната ни в един от най-древните и интелигентни спортове.

Традицията на "Албена" в този спорт датира още от основаването на комплекса преди почти 5 десетилетия и ние не само я съхраняваме, но и развиваме като основахме шахматна академия, организираме турнири, кампове, както и интересни инициативи като предстоящата, с която рекламираме българския спорт, шахмата, страната ни и родния туризъм.

Основната цел обаче е талантливите деца, окриляни от силния дух на братята Пулеви, да получат мотивацията за още по-големи успехи", заяви Руслан Йорданов, старши мениджър на "Спорт" в "Албена" АД.

Веселин Топалов е "Спортист №1 на България" за 2005 г., като тогава е избран и за "Личност на годината". Кубрат Пулев - Кобрата е "Спортист №1 на България" за 2008 г., а брат му Тервел е носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Пенсионерите живеят най-добре в Норвегия

http://www.mediapool.bg/pensionerite-zhiveyat-nai-dobre-v-norvegiya-news266888.html

Норвегия, Швейцария и Исландия оглавяват списъка на страните, в които е най-добре да излезем в пенсия. Това показват данните от Глобалния пенсионен индекс, съставен от финансовата корпорация Natixis.   В първата десетка влизат също така Швеция, Нова Зеландия, Австралия, Германия, Дания, Холандия и Люксембург.   Класацията включва 43 държави. В нея влизат страни с развита икономика /според стандартите на МВФ/, членки на ОИСР и групата БРИК.   Турция е на 39 място. Непосредствено след нея е Русия, a на последните три места се нареждат Бразилия, Гърция и Индия.   САЩ са на 17-та позиция, Великобритания е 18-та, Франция – 19-та, Япония – 22-ра, Китай – 38.   Експертите на финансовата корпорация са съставили рейтинга, отчитайки нивото на здравеопазване, размера на пенсионните вноски, качеството на живота в страната и материалното благоденствие на гражданите. Всеки един от параметрите се оценява в диапазона от 0 до 100%. За лидера в класацията – Норвегия – тези показатели се оценяват на нива 89%, 73%, 92% и 91% или общо – 86%.   България не е включена в класацията, отбелязва БГНЕС. 

Лозан Панов потвърди: Правителството е поискало от ЕК да направи анализ на съдилищата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347157

Лозан Панов потвърди: Правителството е поискало от ЕК да направи анализ на съдилищатаПредседателят на ВКС Лозан Панов в четвъртък потвърди думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че правителството е поискало от Европейската комисия да се направи анализ на структурата на съдилищата у нас. По време на днешния пленум на ВСС Цацаров заяви, че има неофициална информация, че правителството е направило такова искане към Службата за

Гол мъж легна в центъра на София, интернет отвърна

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/gol-myzh-legna-v-centyra-na-sofiia-internet-otvyrna-6071712

Мотивите за действията на младия мъж не са известни, но демонстрацията беше наблюдавана от десетки хора

Прокуратурата: КТБ е най-голямата финансова измама в историята

http://www.cross.bg/geshev-surbiya-pruv-1549671.html

/КРОСС/ „КТБ представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в българската история". Това обяви административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев на брифинг във връзка с внесения обвинителен акт по досъдебното производство за КТБ, предаде „Фокус". По-рано днес от прокуратурата официално внесоха делото за КТБ, като обвинителният акт се състои от безпрецедентните 17 хиляди страници. Обвинените пък са общо 18 души, а за основен виновник за източването на банката се сочи бившият ѝ собственик Цветан Василев. По думите на Гешев делото за КТБ е уникално по много причини, сред които и фактът, че за пръв път има щета, която е съизмерима с процент от БВП на страната. „Едва ли може да се сравни с друга такава афера в световната история", отбеляза прокурорът. Прокурор Гешев допълни, че сложността на това дело е свързана с факта, че в обществото ни има остро усещане за несправедливост, но и с неефективния процес и архаичния наказателен кодекс. „Не е пресилено да се определи това дело като уникално", подчерта Гешев и обясни, че сравняването му с други подобни дела е като да се сравни операция на апандисит с присаждане на глава. Прокурорът отправи критики към всички служби, с изключение на прокуратурата и даде совята оценка за банката и нейното развитие, като бе категоричен, че тя е била пирамида

Всеки пети младеж в България нито учи, нито работи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347092

Всеки пети младеж в България нито учи, нито работиЗначителна част от младите хора в България нямат интерес нито към работа, нито към образование или професионално обучение. Макар да намалява, през последните три години делът на неактивните младежи от населението в групата 15-24 г. пада едва с 3.4 пр. п. до 18.2% през 2016 г. Това показва ежегодният доклад "Заетост и социално развитие в Европа",

Прокуратурата: КТБ е най-голямата финансова измама в историята

http://www.cross.bg/geshev-sravni-istoriya-1549671.html

/КРОСС/ „КТБ представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в българската история". Това обяви административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев на брифинг във връзка с внесения обвинителен акт по досъдебното производство за КТБ, предаде „Фокус". По-рано днес от прокуратурата официално внесоха делото за КТБ, като обвинителният акт се състои от безпрецедентните 17 хиляди страници. Обвинените пък са общо 18 души, а за основен виновник за източването на банката се сочи бившият ѝ собственик Цветан Василев. По думите на Гешев делото за КТБ е уникално по много причини, сред които и фактът, че за пръв път има щета, която е съизмерима с процент от БВП на страната. „Едва ли може да се сравни с друга такава афера в световната история", отбеляза прокурорът. Прокурор Гешев допълни, че сложността на това дело е свързана с факта, че в обществото ни има остро усещане за несправедливост, но и с неефективния процес и архаичния наказателен кодекс. „Не е пресилено да се определи това дело като уникално", подчерта Гешев и обясни, че сравняването му с други подобни дела е като да се сравни операция на апандисит с присаждане на глава.  

Пуснато е движението по двете нови връзки на п.в. „Плодовитово“, който свързва магистралите „Тракия“ и „Марица“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/280847_%D0%9F%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D0%B5+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D0%BE+%D0%B4%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%B

 Две нови пътни връзки на п.в. „Плодовитово“ спестяват на пътуващите 40 км и поне 30 минути, необходими досега за придвижваме между магистралите „Марица“ и „Тракия. Те осигуряват безопасни леви завои, което е много важно за пътната безопасност. Пътният възел свързва двете магистрали и повече от 6 общини, дава бърз и лесен достъп и улеснява изключително много пътуващите по направленията. Това стана ясно днес при пускането на движението по новоизградените пътни връзки на съоръжението.

 

„Мисля, че ще са доволни и зеленчукопроизводителите. Свързваме ги със зеленчукова борса“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който заедно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, направи оглед на вече изцяло изградения пътен възел тип „детелина“. Планира се такива отбивки за формиране на тържища да има също и по магистралите „Струма“ и „Марица“, за да може производителите да предлагат своята стока на тях и да не са потърпевши от изграждането на магистралите, съобщи той.

Само за 45 дни изградихме една изключително ценна и важна придобивка, която свързва магистралите „Тракия“ и „Марица“, но и редица общини в областите Пловдив и Стара Загора, заяви регионалният министър. Той подчерта, че проектът е бил дългоочакван, както от местните жителите, така и от централните и местни власти.

Николай Нанков напомни, че заради обжалвания на оценката за въздействие върху околната среда проектът се е забавил с повече от две години. „Ето защо се правят законови промени да има право само на едноинстанционнообжалване, за да не се губи излишно време за реализация на така нужни съоръжения“, обясни той. Имахме трудни процедури по отчуждаване. Получихме съдействие от общините, за да издирим 24-мата наследници на имот, част от които в Германия, съобщи той.

Министър Нанков даде добра оценка за извършените строителни дейности и благодари за работата на фирмата строител и фирмата по надзор за стриктния контрол. „Благодарение на добрата работа завършихме бързо пътния възел, чието строителство започна през месец май“, отбеляза още той. По думите му с инвестиция от 1 млн. и 70 хил.лв. е създаден много нужен проект, ползите от който ще се оценят от всички.

С изграждането на двете пътни връзки на съществуващия п. в. „Плодовитово“ в посоките Бургас – Оризово /Плодовитово/ и Плодовитово /Оризово/ - София стартира се осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по АМ „Тракия“ и АМ „Марица“ от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.

На обекта са положени общо 1749 т асфалтови смеси и 100 куб. м бетон. За повишаване безопасността на движение са монтирани 1412 м мантинели.

Изпълнител на строителните дейности е „ПСТ ГРУП“ ЕАД. Стойността на договора за строителство е 1 071 470,72 лв. с ДДС. Строителният надзор e извършeн от „РУТЕКС“ ООД, а стойността на техния договора е 24 266,40 лв. с ДДС. Проектант е „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД.

Няколко са вижданията за облекчаване на трафика, коментира министър Нанков пред медии. На първо място с въвеждането на тол таксите ще има пренасочване на част от тежките превози към железопътния транспорт, което ще облекчи най-натоварените пътища. Освен количеството ресурс, което ще генерираме от тол таксата и ремонтите, изграждането на нови отсечки и пътни възли, целта ни е да наблегнем и на качеството на строителство и рехабилитация, за да имаме устойчива и добра инфраструктура, подчерта той. Ще сме безкомпромисни към гаранционните срокове, които залагаме по договорите, за да може, ако има недобросъвестно изпълнение, то да е за сметка на изпълнителя, допълни министърът.

Още през 2016 г. има превишаване на товаропотока по АМ „Тракия“, когато е отчетено преминаване на 32 - 33 хил. автомобила на денонощие по магистралата в посока Бургас, обърна внимание регионалният министър. Сега отчитаме над 20% ръст или над 40 хил. автомобила в петък, съобщи той. Тенденцията е трафикът да нараства всяка година. Затова трябва да сме в крак и да изпреварим тези тенденции. Ще разширим магистралата между София и Пловдив, където е възможно, с изключение на тунел „Траянови врата“ и мостови съоръжения, посочи Нанков. През тази година, според финансовия ресурс, трябва да приключим с анализа и оценката на сервитутите за изграждане на още по 1 лента в двете посоки на магистралния участък, а през 2018 г. ще започнем проектирането, информира той.

6 млн. лв. са средствата, нужни за преасфалтиране на активната лента на АМ „Тракия“ в посока Стара Загора, съобщи министърът. Подготвя се постановление на МС за осигуряване на ресурса и след одобряването му, работата по трасето ще започне през септември, след края на активния летен сезон, така че да приключи до края на годината.

Пред медиите министър Нанков обяви и че предстои подписване на договор и старт на реалното изпълнение на уширението на пътя Пловдив – Асеновград с цел осигуряване на безопасност на пътуващите по направлението. Финансираният от Оперативна програма „Региони в растеж“ проект ще се изпълнява при поетапно затваряне на участъци и с необходимата организация на движение и затова регионалният министър призова за търпение. Предвижда се да има ново кръгово кръстовище на околовръстния път и входа на Пловдив, за да се улесни трафикът към Смолянска област.

Инж. Дончо Атанасов информира, че в рамките на месец се очаква да стартират два проекта за рехабилитация на пътя Стара Загора – Раднево, който ще се финансира също по оперативната програма.

Министър Нанков съобщи, че ако няма обжалване на обществените поръчки, през 2018 г. може да започне ремонта на пътя Загражден – Белица и да приключи до края на годината.

В отговор на въпрос той каза, че съгласно методическите указания за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради като срок за прием на документи за участие в нея са определени 2015 и 2016 година. Не беше нужно да изпращам писмо на кметовете, за да им напомня за това, подчерта Нанков.

Министърът обърна внимание, че вече са регистрирани над 6000 сдружения на собственици. Сключени са 2022 договора, които трябва да бъдат изпълнени в рамките на тази и следващата година. 500 сгради са вече изцяло завършени и въведени в експлоатация. Около 600 обекта са в процес на изпълнение и предстои да бъдат завършени. Около 900 сгради остава да бъдат обновени през тази и през 2018 г.

Има работна група, която търси най-оптималните решения как да се продължат дейностите по подобряване на енергийната ефективност на жилищните сгради, съобщи регионалният министър. Обсъждат се различни варианти. Решение ще има в рамките на годината, като първо трябва да бъде взето на експертно ниво, след което и на политическо, посочи той.

Според министъра сигналите за проблеми по програмата са на етап саниране, тъй като не винаги има добросъвестни изпълнители. Той подчерта, че типовите договори за изпълнение на дейности по нея са много рестриктивни и предвиждат дейности, довели до увреждане на собственост, да бъдат за сметка на изпълнителите.

СЗО: Има напредък в борбата срещу тютюнопушенето

http://www.moreto.net/novini.php?n=355915

Борбата срещу глобалната тютюнева епидемия дава добри резултати през последното десетилетие, благодарение на различни стратегии за справяне с вредния порок - графични здравни предупреждения, забрана за рекламиране, повишено облагане с данъци и приемане на закони срещу пушенето, съобщават Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на доклад на Световната здравна организация (СЗО).

Случаен избор в Еврошанс донесе 10 014 лева на играч от Твърдица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347161

Случаен избор в Еврошанс донесе 10 014 лева на играч от Твърдица 

В живота понякога случайността може да донесе много радост.  Втова се увери и 33-годишният Станимир Кръстев от Твърдица. Той влиза в пункт на Евробет на ул. Княз Борис I № 52 и пуска талон за 4 тегления. Решава да играе с 10 числа, които избира произволно. В едно от тегленията познава 9 от 10-те маркирани числа и печели чудесната сумата от 10 014

Как Джеки Чан и Жан-Клод ван Дам влязоха в голямото кино, разказът на Кийт Страндбърг

https://offnews.bg//kultura/kak-dzheki-chan-i-zhan-klod-van-dam-vliazoha-v-goliamoto-kino-razkaza-660971.html

Кийт Страндбърг е един от най-известните американски каскадьори, майстори на бойните изкуства, сценаристи и продуценти на екшън филми.

Кийт е автор на "Няма място за отстъпление" - първият филм с главна роля за Жан-Клод ван Дам, както и на още дузина екшън филми.

Кийт Страндбърг

Овладял до съвършенство бойните изкуства и каскадьорските умения, той предава знанията си на млади таланти в университета "Таусън" в Мериленд, САЩ, и университета "Уебстър" в Женева, Швейцария. Организира лагери, където показва тънкостите в това да бъдеш едновременно звезда в бойните изкуства и звезда в киното.

Страндбърг ще организира семинар у нас през есента, по време на който ще разкаже за най-успешните си проекти, за това как се пише интересен сценарий и как се заснема луда сцена с много каскади. 

Екипът на Nu Boyana Film Studios се срещна с Кийт Страндбърг, а интервюто с него е представено ексклузивно за ОFFNews от киноцентъра в Бояна. 

За каскадите, любовта към Китай и екшън филмите, прочетете в следващите редове.

Разкажете ни за Вас, споделете ни повече как навлязохте във филмовата индустрия и как „открихте“ Жан-Клод ван Дам?

Казвам се Кийт Страндбърг и преди всичко съм майстор по бойни изкуства. Завършил съм китайски език и литература и едно време, когато развеждах групи американци в Китай, попаднах на няколко компании от Хонг Конг, с които в началото на 1980-те решихме да направим хибридни филми с бойни изкуства – американска история с американски актьори, но използвайки хонгконгския екшън стил. Така се запознах легендарния режисьор Нг Сий Юен и нашият първи филм бе „Няма място за отстъпление“ с Жан-Клод ван Дам и Кърт МакКини. След това направих още 8 филма с Нг, работейки със светила от филмите с бойни изкуства. Беше моя сбъдната мечта! Но моят колега и приятел Нг Сий Юен направи първите два големи хита на Джеки Чан „Snake in the Eagle’s Shadow” и „Drunken Master” през 1978 година. Така че ние двамата сме виновни за появата на големия екран не на един, а на два идола от екшън киното!

Кадър от "Няма място за отстъпление"

Това е първото Ви посещение в България. Какви са очакванията Ви? Бихте ли направили филм тук?

Нямам търпение да се запозная с равнището на таланта в България. Чувал съм чудесни неща за страната от мои приятели, които са работили там. Много бих се радвал да направя филм в България и очаквам да имам интересни срещи в киноцентъра.

Кой е най-запомнящият се или най-вълнуващият проект, по който сте работили?

Нарича се „Bloodmoon”. Заснехме го в студията Caroloco в Уилмингтън, Северна Каролина. Това беше първият и единствен път, когато снимах във филмово студио. Другите филми съм правил на истински локации. Това беше и филмът ми с най-висок бюджет. Работих с някои фантастични актьори като Франк Горшин, който изигра Гатанката в сериала „Батман“, Гари Даниелс, който е прекрасен екшън актьор, дори имаше роля в „Непобедимите“ и Чък Джефрис, който освен актьор е и каскадьор и хореограф на бойни сцени. Работил е дори за филми като „Гладиатор“.

Кое беше най-голямото предизвикателство в работата по „Няма място за отстъпление“?

Аз бях най-голямото предизвикателство за мен самия тогава. Това бе първият ми сценарий. Написах го така, че да бъде епичен филм за бойни изкуства. Както знаете, една страница от сценария се равнява на една минута екранно време и моята първа чернова беше 186 страници за това, което после стана 83-минутен филм! Така че всяка нощ, преди да снимаме на следващия ден, аз стоях до ранни зори, за да пренаписвам сценария. Научих много по време на снимките. Освен сценарист бях и втори асистент режисьор, както и преводач на режисьора. Не беше никак леко!

Вие се занимавате и с обучение на таланти, организирате годишен екшън-лагер. Какво правите по време на лагера?

Един неприятен момент от работата по първите ми филми беше фактът, че актьорите не знаеха как да се бият на екрана. Налагаше се да ги тренираме във времето между снимките, което е много неефективно занимание и води до губене на ценно време. Така че заедно с майсторите по бойни изкуства Кийт Витали и Майк ДеПаскуале Джуниър, създадохме екшън-лагерите, за да открием бойци за филмите, които пишех и продуцирах. Беше невероятно забавление и така открихме над 100 бойци и актьори.

Филмите от поредицата „Undisputed”, които се снимат в България и в част от които участва и актьорът Скот Адкинс в ролята на Юрий Бойка, са изключително популярни по целия свят. Адкинс не трябваше ли да участва и в един от Вашите филми преди много години?

Да, трябваше да бъде в „Bloodmoon”, но не успяхме тогава да му осигурим работна виза за САЩ, тъй като той е британец, както знаете, и за съжаление не успяхме да работим заедно. Поддържаме контакт с него през годините и аз следя неговата кариера. Той е прекрасен актьор и изключително талантлив боец – напълно заслужава звездната си слава.

Според Вашето професионално мнение, каква е разликата между класическите кунг-фу филми и модерните им версии?

Мисля, че в класическите кунг-фу филми има доста повече сърце. Днес се набляга повече на бойните сцени и не толкова на историята във филма. В момента работя по някои филми, които отново поставят сценария в основата на уравнението, а бойните сцени само служат на историята.

Вие сте пионер в ко-продукциите между САЩ и Китай във филмовата индустрия. Как мислите, че това реформира жанра на екшън-киното? С „Няма място за отстъпление“ Вие доведохте хонгконгски режисьор да работи в англоезичен филм за първи път в историята. Кори Юен по-късно стана човекът, който създаде трилогията „Транспортер“ и режисира доста от филмите на Джет Ли?

Мисля, че „Няма място за отспъление“ може да понесе вината за бума на нискобюджетните екшън филми. Той проправи пътя на много азиатски звезди към Холивуд и въобще към света, но и индустрията се промени толкова много, че днес нискобюджетните филми са наистина нискобюджетни. Ние някога снимахме един филм за 36-45 дни. Сега същото съдържание се снима за 10 дни. И това се отразява на качеството.

От Ваша гледна точка коя е най-вълнуващата част в направата на един екшън филм?

Зачеването на идеята. Обичам процеса по развиване на историята, планирането и всичко, което води до снимките на филма. Когато филмът започне да се снима, това е моментът, в който големите проблеми изплуват и започват компромисите. Когато филмът е все още само един завършен сценарий, история на хартия – тогава по мое мнение тя е съвършена! После я рязваляме!

Какъв е Вашият съвет към бъдещите сценаристи на екшън филми? Вие в ролята си на продуцент, какво бихте искали да видите в техните сценарии?

Да пишат със сърце! Ако се опитвате да следвате това, което е модно в момента, тръгнете по течението на какво публиката харесва сега, до момента, в който филмът ще бъде завършен, тенденциите и вкусовете ще са се променили. Но ако пишете история, в която наистина вярвате и искате да видите на екрана, имате много по-големи шансове да бъдете успешен сценарист. И разбира се – никога не се предавайте! Няма място за отстъпление!

Как Джеки Чан и Жан-Клод ван Дам влезнаха в голямото кино, разказът на Кийт Страндбърг

https://offnews.bg//kultura/kak-dzheki-chan-i-zhan-klod-van-dam-vleznaha-v-goliamoto-kino-razkaza-660971.html

Кийт Страндбърг е един от най-известните американски каскадьори, майстори на бойните изкуства, сценаристи и продуценти на екшън филми.

Кийт е автор на "Няма място за отстъпление" - първият филм с главна роля за Жан-Клод ван Дам, както и на още дузина екшън филми, сред които „Snake in the Eagle’s Shadow” и „Drunken Master” с Джеки Чан, както и "Кралят на кикбоксьорите" и "American Shaolin".

Кийт Страндбърг

Овладял до съвършенство бойните изкуства и каскадьорските умения, той предава знанията си на млади таланти в университета "Таусън" в Мериленд, САЩ, и университета "Уебстър" в Женева, Швейцария. Организира лагери, където показва тънкостите в това да бъдеш едновременно звезда в бойните изкуства и звезда в киното.

В момента Страндбърг е в България, а есента ще организира семинар у нас, по време на който ще разкаже за най-успешните си проекти, за това как се пише интересен сценарий и как се заснема луда сцена с много каскади. 

Екипът на Nu Boyana Film Studios се срещна с Кийт Страндбърг, а интервюто с него е представено ексклузивно за ОFFNews от киноцентъра в Бояна. 

За каскадите, любовта към Китай, чувството да знаеш, че си открил две от най-големите екшън звезди за всички времена - Джеки Чан и Жан-Клод ван Дам, прочетете в следващите редове.

Разкажете ни за Вас, споделете ни повече как навлязохте във филмовата индустрия и как „открихте“ Жан-Клод ван Дам?

Казвам се Кийт Страндбърг и преди всичко съм майстор по бойни изкуства. Завършил съм китайски език и литература и едно време, когато развеждах групи американци в Китай, попаднах на няколко компании от Хонг Конг, с които в началото на 1980-те решихме да направим хибридни филми с бойни изкуства – американска история с американски актьори, но използвайки хонгконгския екшън стил. Така се запознах легендарния режисьор Нг Сий Юен и нашият първи филм бе „Няма място за отстъпление“ с Жан-Клод ван Дам и Кърт МакКини. След това направих още 8 филма с Нг, работейки със светила от филмите с бойни изкуства. Беше моя сбъдната мечта! Но моят колега и приятел Нг Сий Юен направи първите два големи хита на Джеки Чан „Snake in the Eagle’s Shadow” и „Drunken Master” през 1978 година. Така че ние двамата сме виновни за появата на големия екран не на един, а на два идола от екшън киното!

Кадър от "Няма място за отстъпление"

Това е първото Ви посещение в България. Какви са очакванията Ви? Бихте ли направили филм тук?

Нямам търпение да се запозная с равнището на таланта в България. Чувал съм чудесни неща за страната от мои приятели, които са работили там. Много бих се радвал да направя филм в България и очаквам да имам интересни срещи в киноцентъра.

Кой е най-запомнящият се или най-вълнуващият проект, по който сте работили?

Нарича се „Bloodmoon”. Заснехме го в студията Caroloco в Уилмингтън, Северна Каролина. Това беше първият и единствен път, когато снимах във филмово студио. Другите филми съм правил на истински локации. Това беше и филмът ми с най-висок бюджет. Работих с някои фантастични актьори като Франк Горшин, който изигра Гатанката в сериала „Батман“, Гари Даниелс, който е прекрасен екшън актьор, дори имаше роля в „Непобедимите“ и Чък Джефрис, който освен актьор е и каскадьор и хореограф на бойни сцени. Работил е дори за филми като „Гладиатор“.

Кое беше най-голямото предизвикателство в работата по „Няма място за отстъпление“?

Аз бях най-голямото предизвикателство за мен самия тогава. Това бе първият ми сценарий. Написах го така, че да бъде епичен филм за бойни изкуства. Както знаете, една страница от сценария се равнява на една минута екранно време и моята първа чернова беше 186 страници за това, което после стана 83-минутен филм! Така че всяка нощ, преди да снимаме на следващия ден, аз стоях до ранни зори, за да пренаписвам сценария. Научих много по време на снимките. Освен сценарист бях и втори асистент режисьор, както и преводач на режисьора. Не беше никак леко!

Вие се занимавате и с обучение на таланти, организирате годишен екшън-лагер. Какво правите по време на лагера?

Един неприятен момент от работата по първите ми филми беше фактът, че актьорите не знаеха как да се бият на екрана. Налагаше се да ги тренираме във времето между снимките, което е много неефективно занимание и води до губене на ценно време. Така че заедно с майсторите по бойни изкуства Кийт Витали и Майк ДеПаскуале Джуниър, създадохме екшън-лагерите, за да открием бойци за филмите, които пишех и продуцирах. Беше невероятно забавление и така открихме над 100 бойци и актьори.

Филмите от поредицата „Undisputed”, които се снимат в България и в част от които участва и актьорът Скот Адкинс в ролята на Юрий Бойка, са изключително популярни по целия свят. Адкинс не трябваше ли да участва и в един от Вашите филми преди много години?

Да, трябваше да бъде в „Bloodmoon”, но не успяхме тогава да му осигурим работна виза за САЩ, тъй като той е британец, както знаете, и за съжаление не успяхме да работим заедно. Поддържаме контакт с него през годините и аз следя неговата кариера. Той е прекрасен актьор и изключително талантлив боец – напълно заслужава звездната си слава.

Според Вашето професионално мнение, каква е разликата между класическите кунг-фу филми и модерните им версии?

Мисля, че в класическите кунг-фу филми има доста повече сърце. Днес се набляга повече на бойните сцени и не толкова на историята във филма. В момента работя по някои филми, които отново поставят сценария в основата на уравнението, а бойните сцени само служат на историята.

Вие сте пионер в ко-продукциите между САЩ и Китай във филмовата индустрия. Как мислите, че това реформира жанра на екшън-киното? С „Няма място за отстъпление“ Вие доведохте хонгконгски режисьор да работи в англоезичен филм за първи път в историята. Кори Юен по-късно стана човекът, който създаде трилогията „Транспортер“ и режисира доста от филмите на Джет Ли?

Мисля, че „Няма място за отспъление“ може да понесе вината за бума на нискобюджетните екшън филми. Той проправи пътя на много азиатски звезди към Холивуд и въобще към света, но и индустрията се промени толкова много, че днес нискобюджетните филми са наистина нискобюджетни. Ние някога снимахме един филм за 36-45 дни. Сега същото съдържание се снима за 10 дни. И това се отразява на качеството.

От Ваша гледна точка коя е най-вълнуващата част в направата на един екшън филм?

Зачеването на идеята. Обичам процеса по развиване на историята, планирането и всичко, което води до снимките на филма. Когато филмът започне да се снима, това е моментът, в който големите проблеми изплуват и започват компромисите. Когато филмът е все още само един завършен сценарий, история на хартия – тогава по мое мнение тя е съвършена! После я рязваляме!

Какъв е Вашият съвет към бъдещите сценаристи на екшън филми? Вие в ролята си на продуцент, какво бихте искали да видите в техните сценарии?

Да пишат със сърце! Ако се опитвате да следвате това, което е модно в момента, тръгнете по течението на какво публиката харесва сега, до момента, в който филмът ще бъде завършен, тенденциите и вкусовете ще са се променили. Но ако пишете история, в която наистина вярвате и искате да видите на екрана, имате много по-големи шансове да бъдете успешен сценарист. И разбира се – никога не се предавайте! Няма място за отстъпление!

Цитат на деня: В обвинителния акт за КТБ няма Пеевски, но го няма и Путин, и Обама

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/07/20/3010325_citat_na_denia_v_obvinitelniia_akt_za_ktb_niama/?ref=rss


В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, но го няма и Путин, и Обама. По време на разследването не са установени неща, свързани с господин Пеевски. Няма данни, че той е получавал пари от КТБ. Има 24 други производства, които трябва да проверят къде са изчезнали 1.5 млрд. лева, раздавани в пликчета и чувалчета.<br /><br />Това заяви Иван Гешев, шеф на специализираната прокуратура и наблюдаващ прокурор по делото за КТБ. Днес от държавното обвинение внесоха обвинителен акт и предадоха...

Русия заплаши Полша с ответни мерки заради паметниците на Червената армия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/20/3010322_rusiia_zaplashi_polsha_s_otvetni_merki_zaradi/?ref=rss


Русия подготвя ответни мерки срещу Полша като наказание за незаконния и неморален според Москва план за разрушаване на свързани с Втората световна война паметници от съветската епоха, заяви председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко, цитирана от "Ройтерс" и БТА".<br /><br />Полският президент Анджей Дуда одобри в понеделник законодателни промени, забраняващи насърчаването на комунизма и разпореждащи в рамките на една година съветски...

Прокуратурата щяла да търси връзки на Пеевски с КТБ в "други 24 производства"

https://www.actualno.com/business/prokuraturata-shtjala-da-tyrsi-vryzki-na-peevski-s-ktb-v-drugi-24-proizvodstva-news_623427.html

В хода на досъдебното производство не сме установили никакви връзки между фалита на КТБ и Делян Пеевски. Това не беше предмет на това досъдебно производство – ако беше, щеше да продължи още 30 години. Така наблюдаващият прокурор по делото "КТБ" Иван Гешев коментира може би

Изписаха нападнатия от роми Георги от Смолян

http://www.cross.bg/smolyan-georgi-muzhete-1549670.html

/КРОСС/ Георги Кадиев от Смолян бе изписан от болницата, в която беше настанен след като пострада тежко при нападение. 27-годишният мъж беше пребит с дървени пръти от двама мъже на 21 и 23 г. от ромски произход на 6 юли в смолянския квартал „Устово". „Състоянието му е значително по-добро, възстановява се и го изписват от болницата в Пловдив", съобщи братът на пострадалия мъж пред БТВ. По време на престоя си в лечебното заведение Георги е претърпял операция на главата, която бе животоспасяваща и чрез нея лекарите премахнаха образувал се хематом. В бъдеще предстоят още две хирургически интервенции, като те ще бъдат за справяне с проблемите на челюстта и на едното ухо. Сбиването става, след като мъжете от Хасковско се опитали да спънат момиче от квартала. Георги защитил девойката и нанесъл няколко юмручни удара на мъжете. Двамата се върнали по-късно с тояги. Побойниците бяха задържани и срещу тях е образувано бързо производство. В момента са под домашен арест. Нападателите са в Смолян за обучение в един от заводите в града. Срещу двамата е повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост и нанасяне на средна телесна повреда. Случаят предизвика протести в Смолян.    

Мишел Барние: Лондон трябва да изясни позицията си за Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347136

Мишел Барние: Лондон трябва да изясни позицията си за БрекзитСлед края на втория рунд на преговорите в Брюксел главният преговарящ на Европейския съюз по въпросите за Брекзит Мишел Барние призова Лондон да изясни позицията си по ключови въпроси като „бракоразводната сметка“ и правата на европейските граждани в страната, предава Франс прес, цитирана от Фокус. „Тази седмица бе време за време за представяне,

"Депутатите са бизнесмени", обяви Менда Стоянова, а плащанията в брой останаха 10 000 лв.

https://offnews.bg//politika/deputatite-sa-biznesmeni-obiavi-menda-stoianova-a-plashtaniata-v-b-660967.html

Таванът на плащанията в брой остава 10 000 лева, реши парламентът, след като прие окончателните промени в Данъчно-осигурителният процесуален кодекс на второ четене. 

Решението стана ясно още, докато се обсъждаше в зала. Като гледам как се обединявате и влизате в залата, ми става ясно, че предложението таванът да е 5000 лева, няма да мине", каза по време на обсъжданията шефката на бюджетната комисия и вносител на предложението Менда Стоянова. Тя обаче избухна по темата: "Хората в малките населени места не си купуват супер плазмени телевизори, тъй като получават под средната работна заплата. С това предложение няма да ограничим обикновените хора, а ще създадем праг на хората, чиито джобове са пълни с пари на черно, получени от сивата икономика. Това са собственици, които продават без документ и които искат тези пари да продължават да се въртят там. Днес народното представителство се обедини срещу това "не пипайте кеша". Но искате разходи-разходи-разходи, защото това е много хубаво за ушите на гласоподавателите, а когато говорим за приходи, за сива икономика... Вие повечето мислите като бизнесмени, а това е, защото голяма част от депутатите тук са по-скоро са бизнесмени, отколкото политици и може би вече имат горчив опит как едно ограничаване на плащанията в брой ще ги огорчи. Сега е Видовден - ще се види кой е за нелоялната конкуренция и ще се види кой удря малкия и средния бизнес и кой е за парите в кеш в джобовете на бизнесмените". 

На първо четене на законопроекта депутатите приеха 1000 лева да е таванът на плащанията в брой, после ГЕРБ се самосезираха, след като финансисти и юристи ги обвиниха в облагодетелстване с такси за банките. После от управляващата партия решиха да предложат 5 000 лева таван за кешовите плащания, но този и път и това не мина и прагът остана както си беше 10 000 лева. 

А от левицата направиха десетки обвинения към ГЕРБ. че искат да облагодетелстват банките, а накрая дори действаха със заплахи. Георги Гьоков постави ултиматума от трибуната: Аз обещавам, че ще работя БСП да приеме вашето предложение, но ако кажете и наесен внесете предложение да се увеличат пенсиите след преизчисляването им". 

В крайна сметка предложението на ГЕРБ не беше прието и таванът на плащанията в брой остана 10 000 лева. 

Естонски турист бе блъснат на пешеходна пътека в Св. Влас

https://www.actualno.com/crime/estonski-turist-be-blysnat-na-peshehodna-pyteka-v-sv-vlas-news_623425.html

Естонски турист е с опасност за живота, след като е блъснат от автомобил на пешеходна пътека, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 09.05 часа на ул. „Свети Власий” в Свети влас, в района на пешеходната пътека до комплекс „Антония” в посока Несебър – Свети

Вижте кои са дадени на съд за КТБ и за какво са обвинени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6347084

Вижте кои са дадени на съд за КТБ и за какво са обвинениЦветан Василев и още 18 души са дадени на съд за КТБ. Обвиненията срещу тях са окончателно прецизирани и са в над 5000 страници. Вижте кой за какво ще отговаря пред съда.  Основният обвиняем е Цветан Василев, бивш мажоритарен собстветник на КТБ. Обвиненията срещу него са четири:  - Като шеф на банката той е ръководел на организирана престъпна

И Горанов проспал проблемите в НДК

http://frognews.bg/news_138623/I-Goranov-prospal-problemite-v-NDK/

Още преди година се е знаело за проблемите в НДК. Това коментира Дора Христова от ”Воля”, която е и член на парламентарната комисия за далаверите в културния дворец. ”Никой не е обърнал внимание”, недоволна е депутатката.Освен това през 2016 година, по време на парламентарен контрол, Томислав Дончев е обяснил, че Министерството на финансите не е изпращало одиторски екипи в НДК.

Крадци задигнаха 114 хил. лева от банкомат до полицията в Левски

http://www.cross.bg/leva-bankomat-govoritelyat-1549669.html

/КРОСС/ Крадци задигнаха в град Левски над 100 хиляди лева, съобщи за БНР говорителят на прокуратурата в Плевен Рени Кирилова. Сумата е открадната от банкомат, който е поставен в магазин до Районното полицейско управление. Кражбата е станала през нощта, като банкоматът е отворен, без да се взривява или разбива, допълва говорителят на прокуратурата в Плевен Рени Кирилова: "Изнесени са 114 830 лева. Извършени са огледи на местопроизшествието. Влизат в магазина и отзад, всъщност от страна на банкомата, отварят го с техническо средство и оттам взимат парите. По случая е образувано досъдебно производство. Образувано е срещу неизвестен извършител." Това е втори подобен случай в Плевенска област. През март в Червен бряг от банкомат бяха откраднати 100 000 лева. Извършителите все още не са заловени.    

Организират работилница за артистични личности във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=355905

В двете последователни съботи и недели (22-23 и 29-30 юли) от 10:00 до 18:00ч. ще се състоят поредица от няколко артистични инсталации, които да допринесат за превръщането на Таляна в новото креативно място на Варна, научи Moreto.net.

На връх Илинден! Жена се удави в морето край Бургас

http://frognews.bg/news_138622/Na-vrah-Ilinden!-Jena-se-udavi-v-moreto-krai-Burgas/

Рано тази сутрин в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение, че в района между 13 и 14 спасителен пост на бургаския плаж е открито тялото на удавена жена, съобщи ”Бургас инфо”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване