08/03/17 11:28
(http://www.klassa.bg/)

Разочарованието от едно лятно приключение у нас

 Нашата читателка Габриела Игнатова ни изпрати разочарованието си от нейното лятно приключение по българското черноморие. Вижте комично погледнатата отстрани история на Габриела:

Българско море? Пясъчни плажове, усмихнати хора, весела компания, Страхотни спомени и чиста вода!

Но българина си остава българин ! Къде отиде човечността ? Някъде в пясъка ли я загубихме ? Или вълната я грабна в морето? На далеч - далеч от хората?! Почивката свърши - Страхотна почивка беше и някак като шамар, за да ни припомни, че все пак  България ни сблъсква с нашата си простотия!

На път за Бургас, движейки се по двулентов път с мантинела по средата, в един завой едната кола се счупи и спря в дясна лента! Естествено, трябваше да я дръпнем извън опасния участък и да предотвратим верижна катастрофа! Въже нямахме, хората не спираха, а триъгълникът беше невъзможно да се изкопае ИЗ под многото багаж!

Реагирахме бързо, сложихме червен куфар на 200-300 метра след колата и един от групата махаше на хората, хем за въже и помощ, хем да предупреждава, че има аварирала кола! За наша изненада всички ни псуваха и ни свиреха, за дето сме спряли и никой не спря да ни помогне! Е, спря един руснак с инвалид в колата, усмихнат - даде ни въже и предложи да ни помогне!

Докато закачвахме въжето за колите и местихме децата в предната кола един българин ни грабна куфара бързо от пътя, натовари го в колата си и тръгна! Е спряхме го тичайки и викайки, добре че го видяхме и той направо ни се скара, че си го искаме! Нахокани, че си взимаме багажа обратно, препсувани и освиркани, че избрахме точно това място да аварира колата ни, тръгнахме с помощта на руснака, (вайкайки се и той препсуван няколко пъти ), който спря движението, за да можем да се включим в него, като колите за миг даже не намаляха скоростта!

Човекът кара след нас на аварийки и стигайки до място, където да оправим колата и да заредим и се сбогува с нас усмихвайки се и пое по пътя си! Оправихме проблема и тръгнахме, но се запитах къде изгубихме човечността и разбирателството!? Никой ли никога не е закъсвал, застраховани ли сте хора?! И не, аз обожавам България , морето , планините и цялата страна , но някак вече не обичам хората тук - озлобено, яростни, егоистични , безчовечни, безкруполни ...... Поехме към София със страхотни спомени от лятната почивка и една горчивина от хората ! Хора, наричащи себе си нация !!!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване