Новите учителски заплати са малко закъснели

http://dnes.dir.bg/news/kabinet-borisov-3-uitelskite-zaplati-26224521

Учителските заплати ще се увеличат с 15% от 1 септември, като минималната заплата ще стане 760 лева, бе съобщено тази седмица.

Хотелите в Европа: Най-скъпите са в Швейцария, най-евтините-у нас и в Румъния

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281375_%D0%A5%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%3A+%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B0+%D0%B2+%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%

 Поредната класация на хотелите в Европа по отношение на цените постави на първо място Швейцария.В тази страна средната цена на една нощувка е 193 евро.


В Гърция пък е регистрирано най-голямото увеличение на хотелските цени за една година- с над 20%. Причината е в нарасналото търсене на почивки в тази страна от началото на годината. Така една нощувка в гръцки хотел излиза средно по 177 евро на вечер, което е трета стойност след Швейцария и Дания.

За Турция се твърди, че след сътресенията страната започва отново да се връща на международната туристическа сцена и че тя оглавява списъка на пет държави с цени под сто евро за нощувка. Непосредствено след нея е Полша – със 71 евро, Румъния и България – с по 64 евро, и Русия – с 61 евро.

Ердоган очаква затопляне на отношенията с Берлин след изборите в Германия

http://www.mediapool.bg/erdogan-ochakva-zatoplyane-na-otnosheniyata-s-berlin-sled-izborite-v-germaniya-news267857.html

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в събота, че напрежението с Европа се дължи на вътрешната европейска политика и отношенията с Берлин ще се подобрят след парламентарните избори в Германия през септември, съобщи Ройтерс. Отношенията между Европа и Турция, членка на НАТО и кандидатка за членство в ЕС, са обтегнати от репресиите, които последваха миналогодишния опит за преврат, като някои европейски страни изразиха тревога от мащаба на чистките, отбелязва агенцията. Критиките от Европа са свързани с тяхната вътрешна политика, заяви Ердоган в реч в западния град Испарта, която бе излъчена на живо по телевизията. Франция и Австрия направиха това преди, виждаме, че Германия следва същата стратегия. Вярвам, че тази ситуация ще се подобри след изборите, каза той, говорейки за изборите на 24 септември, в които германският канцлер Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат.

България отупа Белгия преди Евроволей 2017

https://offnews.bg//volejbol/balgaria-otupa-belgia-predi-evrovolej-2017-662677.html

Националният отбор на България по волейбол надви с лекота Белгия в контрола преди тазгодишното Европейско първенство в Полша.

В зала "Конгресна" във Варна, играчите на селекционера Пламен Константинов се наложиха с чиста победа с 3:0 гейма над своя опонент.

В отделните части тимът ни се наложи с 25:19, 25:21 и 25:19, като това бе най-малкото, с което съсперникът можеше да се измъкне днес.

Пламен Константинов заложи на най-добрите си волейболисти в стартовия състав. Националите поведоха бързо с 5:2 и 7:4 след добри изяви в атака на Тодор Алексиев и Цветан Соколов.

Контролата бе проведена при символичен вход за феновете, като билетите бяха на цена от 5 лева. В предстоящите срещи на състава ни срещу клубния тим на селекционера Пламен Константинов - Локомотив Новосибирск пък входът ще бъде свободен.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 24 август до 3 септември в Полша. България е Група С заедно с Русия, Словения и Испания.

Очаква се реколтата от картофи тази година да е по-слаба

https://www.actualno.com/business/ochakva-se-rekoltata-ot-kartofi-tazi-godina-da-e-po-slaba-news_627391.html

Реколтата от картофи тази година ще бъде по-слаба заради липсата на подходящи климатични условия. Това каза Венцислав Каймаканов, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК), за „Фокус“. „През 2017 година реколтата от картофи ще бъде доста

Петима загинаха при силни бури в Полша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388632

Петима загинаха при силни бури в Полша Силни бури отнеха живота на петима човека и раниха десетки хора в Полша, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Най-засегнат е район в Северна Полша, между град Гданск на Балтийско море и град Бидгошч. Сред жертвите са две момичета на 13 и на 14 години, които били на летен лагер. Те са загинали, след като върху палатките им са паднали дървета.

Скъпи другарю Живков!

http://pogled.info/bulgarski/skapi-drugaryu-zhivkov.88338

/Поглед.инфо/ Скъпи другарю Живков! Както казваше едно време Любомир Левчев, не можете да ми забраните да ви обичам! Ами така ,де! Ако наистина ни гледате нейде отгоре, нейде от Рая, добре я караме, нали?

Северна Корея не вярва на Америка поради една доста основателна причина

http://pogled.info/svetoven/severna-koreya-ne-vyarva-na-amerika-poradi-edna-dosta-osnovatelna-prichina.88339

/Поглед.инфо/ Уви, никой не знае какво мисли президентът. Той обвини южнокорейците, че мамят Съединените щати с паразитното си поведение, нарече Ким „умник“, с когото той би имал честта да се срещне, заяви подкрепата си за съюза (с Южна Корея – Бел. Пр.), каза, че Ким бил луд, опита се да прехвърли проблема със Северна Корея на Китай, отхвърли подкрепата си за съюза като безполезна, обеща да действа сам срещу КНДР. Кой чуждестранен лидер би повярвал, че президентът Тръмп би заел някаква позиция, каквато и да било позиция, и би се придържал към нея?

Мигранти: Българската полиция ни би и ограби

http://clubz.bg/57196-migranti_bylgarskata_policiq_ni_bi_i_ograbi

Трима афганистанци и петима сирийци, които са пресекли границата и са задържани в Къркларели, се оплакаха от българските власти. Те бяха задържани при превантивна проверка на патрули на жандармерията в село до Къркларели и вече се намират в центъра за временно настаняване и екстрадиция, съобщава БГНЕС.

Мъжете разказали, че два дни по-рано са успели да проникнат на българска територия, но наши полицаи са ги открили, нанесли им побой, взели им мобилните телефони и парите, и въпреки контузиите им ги върнали в Турция.

Мигрантите се укривали цял ден в гората, когато на тях се натъкнала турската жандармерия.

По данни от местната полиция снощи при опит да преминат в България са заловени още 12 души – 9 от Сирия, 2 от Пакистан и 1 от Афганистан. Петима  сирийци са докладвали, че са били открити от българските граничари и също са пребити и ограбени.

Те са настанени за лечение в държавната болница в Пънархисар.

Защо намразихте САЩ, бе, серсеми, нали сте чисти и неподкупни?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281374_%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%85%D1%82%D0%B5+%D0%A1%D0%90%D0%A9%2C+%D0%B1%D0%B5%2C+%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%2C+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D1%81%D1%82%D

 Внушенията, че в САЩ били наивни и дори подкупни, защото се заели да защитават банкера Цветан Василев са предмет на медицината. Безмозъчният тръст, който диктува тази лъжа в пеевските медии с реакцията си показва, че в шайката Кой е проникнал страхът – сериозна крачка към разпада.

 

По закона „Магнитски” се разследват тези, които преследват хора, свидетелствали и предоставили данни за корупция по високите етажи, където злоупотребяват с властта за лични цели. Просто е, но и болезнено.

 

Цветан Василев е само повод институции и среди в САЩ да се задействат. Те обаче не са негови адвокати, а разкриващи антиобществени практики. И не научават сега за корупцията у нас, защото доклади на Държавния департамент я описват от години.

 

Именно това притеснява хора от властта, прокуратурата и политическите среди у нас – че ще бъдат разкрити връзките и зависимостите между тях. Че ще лъсне отдавна известният кръг, разгромил КТБ, за да може след това да заграби нейните активи.

 

Става дума за Виваком, Дунарит, Авионамс, Винарска изба Телиш, хотели на планина и море, сгради в София и страната, Петрол, стъкларски завод в Сърбия, верига магазини в Румъния и пр. и пр. Все неща от т.нар. „дупка” за милиарди, които уж били изчезнали. Ще стане ясно, че тези милиарди не са „ходили” никъде, а са в активите на банката. Ако наистина бяха изчезнали, синдиците щяха да посочат следите, а прехвалената „дъщерна” фирма на „Алекс партнърс” щеше да ги е открила. Няма обаче такова нещо, няма и да има. Скоро и балона „Алекс партнърс” ще се спука, но да не бързаме с новините...

 

САЩ ще разкрият схемата на удара срещу КТБ. Тя няма да е изненада, но ще удари тежко версиите на прокуратурата и мафиотско-политическите кръгове, че банката е била пирамида и се е самофалирала. Този филм ще отиде на боклука. Ще научим поименно хероите, които пращаха прокурори в офиси на фирми, свързани с КТБ и „зареждаха” определени медии – включително БНР – с анонимни доноси и „новини” за готвено убийство срещу Делян Пеевски, за един подуправител на БНБ, за самия Цветан Василев, за съпругата му и пр.

 

Очакваните разкрития ще потвърдят очевидното: тези, които удариха банката, след това посегнаха на активите.  

 

Добрата новина за мафиотите в тоги и с политически имунитет е, че по закона „Магнитски” няма как да бъдат съдени. Сиреч, няма американците да ги вкарат в затвор. Лошата новина обаче е, че ще стане ясно, че са предизвикали една от най-големите кризи у нас по криминален начин. Освен това САЩ може да им отнеме правото да посещават страната, достъп до банки в Америка или да им блокира сметки зад граница. Последното ще е особено болезнено.

 

Ще научим също кои лица от висшия ешалон на различните власти, са получавали бели пликове с пари заради рекет и „услуги”. В момента тази практика продължава, повсеместна е и съсипва всеки опит за нещо смислено. Защото моделът Кой и статуквото се хранят, произвежда и заразяват с корупция.

 

Таксата за задействане на процедурата по закона „Магнитски” е 50 000 долара. Не на месец, както пишат пеевските медийни ибрици, а цялата. Никакви други пари не се плащат. Така че истерията, как Василев наливал пари от КТБ на хора в САЩ да го защитават, е поредното тъпоумие. Волът като рие, на гърба си рие... „Телеграф” дори ни „отваря очите”, че „фабриката за фалшиви новини се мести отвъд океана”. То бива да си прост, ама чак толкова е патология...

 

Дали Цветан Василев е разкаял се бивш участник в мафиотската схема на Кой, дали е бизнесмен, преживял катарзис или поредния българин, принуден да плаща рекет на властта, за да му се „разреши” да прави бизнес – ще се разбере скоро. Българският съд - рано или късно - също ще даде отговор.

 

Ето и някои от хората, които имат отношение към случая „Василев”:

 

Бил Ричардсън (пълно име Уилям Блейн Ричардсън III), директор  на Центъра за глобален ангажимент „Ричардсън”. Известен американски политик от Демократическата партия, бивш губернатор на Ню Мексико. Член на Конгреса, посланик на САЩ в ООН и министър на енергетиката в администрацията на Бил Клинтън. Известен защитник на човешките права. Четири пъти номиниран за Нобелова награда за мир.

 

Джоузеф Огъстин, изпълнителен вицепрезидент на JWI Inc. Работил почти 30 години в ЦРУ. Известен със задълбочените си анализи и познания в областта на бизнеса, банковото дело и политическите среди.

 

Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ. Според телевизия „Си Ен Ен“ това е човек, който има „добри отношения с официалните лица от всички нива в Русия”. Името му е известно в още 95 страни, където петролният гигант „Ексон-Мобил“ – най-голямата публична компания в света – има офиси и развива дейност. Тилърсън е бил шеф имено на тази компания, която годишно добива нефт за около 370 млрд долара.

 

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България. Дипломат от кариерата. Започва като репортер в „Ню Йорк Таймс”. Във Вашингтон е заемал редица длъжности, в това число в Центъра за операции към Държавния департамент (1989); както и в Службата по въпроси на Съветския съюз (1989-1991); бил е специалист по регионални въпроси и въпроси на сигурността в Централна и Източна Европа; специален помощник на помощник-държавния секретар за Европа и Канада (1996-1997); помощник-прессекретар на Белия дом по въпросите на външната политика и директор по обществени въпроси в Съвета за национална сигурност и пр. Бил е заместник-посланик в Посолството на САЩ в Москва (2008-2011).

 

Сега си представете как тези мъже получават от Цветан Василев милиони, източени от собствената му КТБ и лишават учители, пенсионери, медици, миньори и пр. от заслужено увеличение на доходите. Щеше да е смешно, ако не беше толкова идиотско.

Друг въпрос е каква услуга правят тези издания на Василев в сегашната ситуация... Трябва обаче да имаш акъл поне колкото на пиле, за да го проумееш.  

 

А планът през юни 2014 г. е бил следният. сриват КТБ, арестуват Цветан Василев, който се „самоубива” в ареста, след което бързо и тихо заграбват активите на банката. За месец-два всичко е забравено, вложителите да го духат, а моделът Кой триумфира.

Василев обаче обърква плана: излита часове преди ареста и спасява живота си. Тогава шайката Кой му предлага да им прехърли бизнеса, а те да го оставят жив и ще си затворят очите да се запилее в някое затънтено място на земята.

 

Той отказва. Което принуждава прокуратурата да предприеме това, което предприе: повдигане на обвинения, репресивни мерки срещу противниците на режима Кой, преследвания, заплахи, манипулации, създаване на парламентарна комисия, медийни атаки и клевети – целият арсенал на една мафиотска война, водена от мафиотизирана върхушка. Отказът на Цветан Василев да умре или да се скрие в дън гори предизвика задкулисието да си покаже истинското лице. Не само това, той проговори за корупцията по най-високите етажи на властта. Ако и други бизнесмени сторят същото – нещата ще се обърнат. Българите ще получат шанс, ще се появи и политическа алтернатива на зловещото статукво.

 

Изводът се налага сам: мафията, която владее България, се страхува от разследването в САЩ по закона „Магнитски”.

 

Долу мафията и корумпираните български управници! Това, а не изтъркания израз за съединението е подходящия слоган за предстоящето председателство на Съвета на Европа в София.

 

И въобще, що пищите, бе, серсеми, нали сте чисти, неподкупни и се борите с корупцията като тигри, от какво ви е страх?!

 

Тигри, тигри, ама бистришки - отговаря ехото... Цацаров, повдигни му едно обвинение на това скапано ехо! Борисов, изпрати му НАП, ДАНС и МВР! Деляне, вземи му бизнеса и да мре.

 

Дали америкаците си дават сметка в какво тресавище нагазват?

 

Д-р Димитър Попкутуев-Източник-Frognews.bg

Волейболистите спечелиха последната си контрола преди европейското

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023300_voleibolistite_specheliha_poslednata_si_kontrola_predi/?ref=rss


Националният отбор по волейбол спечели с 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) срещу Белгия, в контролна среща, играна във Варна. Двубоят беше последна проверка за тимът на Пламен Контантинов преди европейското първенство.<br /><br />Селекционерът заложи на всичко най-добро, с което разполага, като стартовата шестица – Георги Братоев, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Цветан Соколов и Николай Николов вероятно ще бъде титулярен избор и за първенството.<br /><br />От...

Дженифър Лоурънс лъсна гола в модно списание

http://frognews.bg/news_140092/Djenifar-Lourans-lasna-gola-v-modno-spisanie/

Актрисата Дженифър Лоурънс се снима гола за модното списание ”Вог”. Във фотосесията имаше и снимки с изискани тоалети, както и интервю, в което тя разказва за работата си и личния си живот.

Потушиха пламналия блок в Бургас, няма пострадали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388608

Потушиха пламналия блок в Бургас, няма пострадалиПожарът, избухнал в блок 81 в бургаския квартал "Лазур" вече е потушен. Няма пострадали хола, съобщиха от пресцентъра на полицията. Оттам уточника, че около 16,15 часа са се запалили строителни материали, складирани около блока, който в момента се санира. Изгорели са няколко баки с боя и фибран, с който се изолира многоетажната жилищна сграда.

Владинова завърши пета в многобоя в Казан, Тасева - шеста

https://www.actualno.com/moresport/vladinova-zavyrshi-peta-v-mnogoboja-v-kazan-taseva-shesta-news_627387.html

Невяна Владинова завърши на пето място в многобоя на Световната купа в Казан (Русия), а Катрин Тасева се нареди на шестата позиция, съобщава bTV. Владинова бе втора във временното класиране след вчерашните две изпълнения на обръч и топка, но днес изпусна бухалка и получи оцен

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до Цацаров

http://www.moreto.net/novini.php?n=357445

"Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него". Този призив към премиера Бойко Борисов отправи чрез медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отговори на Борисов за "Цанков камък"

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/korneliia-ninova-otgovori-na-borisov-za-cankov-kamyk-6072593

За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото, написа лидерът на БСП във "Фейсбук"

"Съветниците" и ликвидирането на опозицията

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281373_%22%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5%22+%D0%B8+%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%

 Николай Цеков цитира налични документални източници.

„След като англо-американците се намесиха и предявиха категорично искане за отмяна на смъртната присъда (срещу лидера на Обединената опозиция в Народното събрание Никола Петков – б.а.), въпросът за нас вече придобива особено вътрешно- и външнополитическо значение. Неизбежните неприятни последици в резултат на изпълнение на присъдата ще бъдат временни и при това много по-малко, отколкото при нейното неизпълнение. Присъдата трябва да бъде изпълнена, независимо от това какви декларации осъденият би давал. Действайте твърдо с далечен държавен прицел. Това е и становището на нашите [съветски] приятели“. С тази шифрограма, изпратена от Москва на 17 септември 1947 г. до заместниците му в София Трайчо Костов и Васил Коларов, Георги Димитров изпълнява публично изречената закана че ще „прати два метра под земята“ основния си политически опонент – лидера на Обединената опозиция в Народното събрание Никола Петков. Трайчо Костов отговаря: “В полунощ на 22-23 септември ще бъде приведена в изпълнение присъдата на Петков. От утрешния ден събрания по предприятия и села ще гласуват резолюции на одобрение“.

Георги Димитров като удължена ръка на Сталин

Личният дневник на Димитров свидетелства, че още по времето, когато той ръководи Коминтерна, Сталин диктува всички негови решения. На 11 ноември 1937 г., например, Димитров е натоварен от съветския лидер със задачата да примами в Москва емигриралия във Франция германски комунистически ръководител Вили Мюнценберг, пише покойният историк Пламен Цветков.

Сталин е идеологът на репресиите

Сталин е идеологът на репресиите

Гневът на Сталин е предизвикан от острите изказвания срещу сталинизма на този политически емигрант, който се ползва с висок авторитет в Западна Европа. Тъкмо Димитров трябва да задейства капана, подготвен от НКВД (предшественик на КГБ – б.ред.), защото има добри лични контакти с Мюнценберг, който е бил един от най-активните му защитници по време на Лайпцигския процес. Германският комунист обаче добре е съзнавал какво го очаква в Москва след тази покана за „изясняване на различията“.

Репресии срещу съратници, полуколониална НРБ

Георги Димитров е безропотен и усърден изпълнител на всевъзможни задачи и „мокри“ поръчки на Кремъл – така проф. Цветков обрисува тогавашния шеф на Коминтерна, който по време на дирижираните от Сталин и шефа на НКВД Николай Ежов кървави разправи с „враговете с партиен билет“ в края на 30-те години насъсква НКВД включително и срещу свои близки сътрудници.

В резултат от окупацията от Червената армия през 1944 г. НРБ възниква като тоталитарна полуколония на СССР. В кореспонденцията със съратниците си в България Георги Димитров нееднократно изтъква ролята на окупацията за „победата на народа“. Веднага след 9 септември 1944 в България са изпратени многобройни съветски „съветници“ и специални части от НКВД и СМЕРШ, които трябва да подкрепят инсталираното от Москва правителство. Те изиграват и ключова роля в замисленото пак в Москва ликвидиране на опозицията в Народното събрание. Сред кадрите на кремълските тайни служби, специално обучени да изтезават и да убиват, се открояват трима души, пристигнали в България през октомври 1945 г.: полковници от НКВД Л. Студников, И. Голубенко и П. Зеленски. Това научаваме от документалния сборник „ДС и КГБ – връзки и зависимости“ на Комисията по досиетата. Официално задачата им е да „реформират“ репресивния апарат на новия режим, но основната им работа е да организират ликвидирането на остатъците от политическата опозиция и парламентаризма. През лятото на 1947 г. в подготовката на публичния процес срещу Никола Петков се включва още един  съветски полковник – Митя Трифонов. Година след това той разпитва и изтезава арестуваните, а по-късно разстреляни евангелистки пастори. За процеса срещу Трайчо Костов в София пристига следващ пореден гост от Москва -  т.нар. „генерал Чернов“ (всъщност полковник Л. Шварцман).

Ноктите издтръгнати, ушите отсечени

Разправата с много от опозиционните дейци се провежда тъкмо под ръководството на съветските „съветници". А жестокостите са всекидневие. Ето какво пише резидентът  на британските тайни служби в София полковник С. Бейли за убийството на Мара Рачева, 24-годишната секретарка на земеделския водач д-р Г. М. Димитров: "Уведомен съм от лекаря, който е обслужвал майката на момичето, че когато е бил отворен ковчегът, освен рани от куршум и нож, са били установени и следните наранявания: 1. Всички нокти и на двата крака са били отскубнати. 2. Трите пръста на лявата ръка са били отрязани до втора става. 3. Двете уши са били отсечени. 4. Дясната гръд е била нарязана. 5. Езикът е бил раздран и всичките зъби извадени. 6. Одрана е била ивица кожа с ширина от около два инча на кръста...”

 

  • Автор Николай Цеков

Бомба уби четирима иракски бежанци в Ирак

http://www.cross.bg/bezhantzi-tzivilni-dzhabyri-1551922.html

/КРОСС/ Четирима иракски бежанци загинаха заради бомба заложена край път в северните части на Ирак, предава Anadolu Agency. Смъртоносното устройство се е взривило сред група бягащи цивилни в окръг ал Хувайджа, който се намира в северната провинция Саладин, заяви лейтенант Ноаман ал Джабури от иракските власти. Още осем бежанци са ранени при взрива. „Ислямска държава е поставила взривни устройства по пътищата, които често се използват от прогонени цивилни", заяви ал Джабури.  

Борисов се снима с екипажа на гранично-полицейски кораб (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388607

Борисов се снима с екипажа на гранично-полицейски кораб (Снимка)Премиерът Бойко Борисов се снима с екипажа на гранично-полицейски кораб и публикува фотографията в профила си във Фейсбук. Министър-председателят присъства днес във Варна на първа копка на разширението на бул. „Васил Левски“, който има за цел да облекчи трафика в морската столица и към

Арестуваният диджей Станчо избухна:Прибраха ме, защото отказах да си дам лаптопа

http://frognews.bg/news_140091/Arestuvaniiat-didjei-Stancho-izbuhna-Pribraha-me-zashtoto-otkazah-da-si-dam-laptopa/

Приятели, снощи бях арестуван и унижен публично, пред пълен клуб в Слънчев бряг. Отнети са ми лични вещи- лаптоп и зарядно) ,без адекватно обяснение от РУ Несебър.

Стратфор: Русия се стреми да не допусне разширяването на ЕС и НАТО и сее раздори

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281372_%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%84%D0%BE%D1%80%3A+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B5+%D1%80%

 Кремъл води агресивна кибервойна и информационна война срещу прибалтийските страни. През 2007 г. руски „хактивисти“ започнаха масирани кибератаки срещу естонски банки, министерства и парламента.

 
Сянката на великата държава най-много пада върху нейните съседи. Но това не означа, че нейното присъствие не усещат и страни, намиращи се край тях. Държавите, разположени в периферията на Европа – страните от Прибалтика, Балканския полуостров, а също Централна и Южна Европа – осъзнават това. Те лесно могат да бъдат манипулирани.
 
Русия се стреми да не допусне разширяването на ЕС и НАТО и сее раздор в страните, влизащи в техния състав. Особено по въпроси като санкциите и засилващото се военно присъствие. За разлика от държавите, намиращи се в „задния двор“ на самата Русия, страните, които са разположени в периферията на Европа, могат да не се опасяват особено от конвенционалните, неядрени въоръжени сили на Москва.
 
И макар нахлуването на Русия в този регион да не е изключено, то е малко вероятно, доколкото включените в него държави или са членки на НАТО (страните от Прибалтика), или са разположени достатъчно далече от Русия (балканските държави), или и едното, и другото (страните от Централна и Южна Европа).
 
Вярно е, че в арсеналите на Русия има не само армия. И особена опасност за разположените по границите на Европа страни представляват някои тактически прийоми и способи за водене на хибридна война, сред които са политическите манипулации, наказателните мерки в сферата на доставка на енергоносители и в икономиката, кибератаките, подривната дейност.
 
Страните от Прибалтика: Психологическа война Сред страните от втория ешелон, влизащи в комплекса от цели на Русия за водене на хибридна война, най-уязвими към използваните от Русия методи са страните от Прибалтика. Това отчасти се обяснява с наличието на многочислени руски общности в тези държави, които съставляват 24% от населението на Естония, 27% от населението на Латвия и 6% на Литва.
 
Политическите партии, които са ориентирани към тези слоеве от населението и обслужват техните интереси, имат сериозни резултати на парламентарните избори в своите страни, предоставяйки на Москва възможности да оказва определено влияние върху правителствата на тези държави в процеса на изборите.
 
Само че разпространяването на влиянието на Кремъл се сдържа от това, че популярността на проруските партии извън пределите на руските общности е ограничена. А ако се отчете, че в този регион съществува широка подкрепа на членството в ЕС и НАТО, то Москва достатъчно трудно може да откъсне страните от Прибалтика от обятията на Запада или да провокира масови вълнения, както тя направи в източните райони на Украйна.
 
Вместо това Кремъл прибягва до други способи за подкопаване на правителствата на тези страни – например чрез прекратяване на доставките на енергоносители. През 2006 г. Русия прекрати доставките на петрол на Литва и определи за страните от Прибалтика най-високите в Европа цени за природния газ.
 
А осем години по-късно Москва въведе ограничения при вноса на селскостопанска продукция от прибалтийските страни. Това беше направено в отговор на поддържането от региона на санкциите на ЕС против Русия за нейното участие в украинския конфликт.
 
Заедно с тези икономически мерки Кремъл води агресивна кибервойна и информационна война срещу прибалтийските страни. През 2007 г. руски „хактивисти“ започнаха масирани кибератаки срещу естонски банки, министерства и парламента.
 
С надеждата да дискредитира НАТО Москва също така разпространи през февруари лъжливото съобщение, че немски войници, разквартировани в Литва, изнасилили невръстна девойка. В материал, публикуван в рускоезичния новинарски сайт Vesti.lv, се говореше, че в канадската армия служат хомосексуалисти и на разположения в Латвия канадски контингент не трябва да се има доверие.
 
Чрез разпространяването на подобни истории Русия се опитва да подкопае доверието на прибалтийските народи в западния съюз – докато в същото време Москва засилва собственото си военно присъствие край границите на тези държави. Централна и Южна Европа: Разцепление на континента Макар в страните от Централна и Южна Европа да няма такива многолюдни руски общности, както в държавите от Прибалтика, те са по-отдалечени от Русия, а това дава на Москва повече възможности за политическо маневриране вътре в тях. Мнозинството от тях в значителна степен зависят от руските енергийни ресурси и нямат териториални спорове с Русия, което им позволява да не се страхуват от неприкрито нахлуване на армията на Кремъл.
 
С изключение на Полша (тя граничи с руския анклав Калининградска област) и Румъния (която съперничи на Русия в борбата за влияние в Молдова), страните от Централна и Южна Европа като правило се придържат към прагматични позиции в отношенията с Русия. Москва се опитва да използва прагматизма на правителствата, за да вбие клин между членовете на Евросъюза, сеейки разногласия между тях по редица въпроси, включително за санкциите на ЕС против Русия.
 
Кремъл използва обещанията да строи газопроводи (такива като „Южен поток“ и Северен поток 2), минаващи през територията на Европа, за да покаже, че Москва, както и преди има съюзници на континента. С това Москва си осигурява допълнителна поддръжка освен тази, която на нея вече й оказват приятелските правителства на Унгария, Гърция и Италия, призоваващи към отмяна на санкциите против Русия.
 
Наистина, тези призиви остават без отговор, защото САЩ и Германия оказват натиск върху страните на Евросъюза, опитвайки се да запазят единството в противопоставянето срещу Русия. Наистина, това може да се окаже нелека работа, доколкото Москва поддържа антиевропейските и ултрадесни организации в Централна и Южна Европа.
 
Такива партии като италианското „Движение 5 звезди“, унгарската „Йобик“ и полската „Смяна“, редовно се опитват да нарушат статуквото по отношение на западните институции.
 
И Русия охотно поощрява техните действия, независимо от това, дали те ще дойдат на власт или не. При това Москва продължава да извършва кибератаки против страните от региона, които, според нея, са неприятелски – неотдавна жертва на хакерска атака стана полското външно министерство. Освен това десетки проруски медии публикуват проруски материали, заявявайки, че виновник за гражданската война в Сирия и за кризата в Европа, свързана с наплива на бежанци, са САЩ. Балканите: Политика на моркова и тоягата Прекрасна възможност за засилване разцеплението на Запад Русия има и на Балканите.
 
По отношение на няколко държави Москва избра по-дружелюбен подход, отивайки на отстъпки, оказвайки икономическа помощ и предоставяйки намаления на цените при енергоносителите за по-приятелски държави като Сърбия. Москва даже установи по-тясно военно сътрудничество с Белград, доставяйки му въоръжения и създавайки съвместно с него „хуманитарен център“, който е считан от много хора за база на руски шпиони.
 
Подобен център Кремъл планира да изгради и в Република Сръбска, влизаща в състава на Босна и Херцеговина. Отношенията на Русия с балканските страни-членки на ЕС и НАТО (или със страните, които разчитат някога да станат такива) – не са особено близки. Например преди това, как Черна гора миналата година окончателно реши въпроса, Русия, по съществуващи данни, организира и подкрепи опит за държавен преврат срещу правителството в Подгорица.
 
От нейна страна това беше отчаян опит за блокиране на процеса на интеграция. Точно така Москва оказа мълчалива поддръжка на антиалбанското движение в Македония (която също се стреми да влезе в НАТО) и разпространява слухове за това, за да се засилят подозренията по отношение на целите на страните-членки на НАТО вътре в пакта и извън неговите предели.
 

Изпусната бухалка остави Невяна Владинова на пето място в многобоя

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023297_izpusnata_buhalka_ostavi_neviana_vladinova_na_peto/?ref=rss


Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова се класира на пето място в многобоя на Световната чалъндж купа в Казан, Русия. Тя не можа да завоюва медал, след като се движеше на второ място след съчетанията в петък.<br /><br />Изпусната бухалка обаче ѝ донесе много ниска оценка, а дори и доброто съчетание с лента, не можа да компенсира изоставането. С общ сбор от 67.450 Владинова остава на пето място.<br /><br />На първите две места са представителки на домакините –...

Петима души загинаха, а 30 са ранени при буря в Полша (видео)

https://offnews.bg//sviat/petima-dushi-zaginaha-a-30-sa-raneni-pri-buria-v-polsha-video-662678.html

Петима души, включително две непълнолетни момичета, загинаха, а 30 други са ранени, заради падащи дървета в резултат на силни бурии, които обхванаха Полша, съобщава "Фокус".

Момичетата на 13 и 14-годишна възраст, са смазани от падащи дървета, докато са спяли в палатка в скаутския лагер намиращ се в гората Тучола, заявиха от офиса на Регионалния екип за кризисен мениджмънт.

Още 20 скаути са ранени и отведени в болници.

„Трябваше да пробием пътя си в продължение на километри през горите и падащи дървета“, заяви председателят на скаутската организация за Лодз Адам Кралишч.

Трима други са загинали заради падащи клони и дървета, а 10 са ранени.

Повече от 170 хиляди души останаха без електричество, а 800 сгради имат значителни щети.

Руска компания разработи машина-невидимка за военните

http://pogled.info/svetoven/russia/ruska-kompaniya-razraboti-mashina-nevidimka-za-voennite.88337

/Поглед.инфо/ Руска компания създаде проект за автомобил на основната на Lada Niva, който не само е устойчив на корозия, но и е слабо забележим за въздушното разузнаване, съобщи Рамблер в събота (12 август).

Ердоган: Отношенията с Берлин ще се подобрят след изборите в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=357444

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че напрежението с Европа се дължи на вътрешната европейска политика и отношенията с Берлин ще се подобрят след парламентарните избори в Германия през септември, съобщи Ройтерс. Отношенията между Европа и Турция, членка на НАТО и кандидатка за членство в ЕС, са обтегнати от репресиите, които последваха миналогодишния опит за преврат, като някои европейски страни изразиха тревога от мащаба на чистките, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Афганистанци и сирийци се оплакаха от побой и грабеж от българската полиция

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/12/3023295_afganistanci_i_siriici_se_oplakaha_ot_poboi_i_grabej/?ref=rss


Трима афганистанци и 5-има сирийци, пресекли турско-българската граница заявили, че са пребити и ограбени от български полицаи, съобщи БГНЕС. Бежанците са задържани в Къркларели.<br /><br />От дирекцията по сигурността в крайграничния град съобщиха, че тримата бегълци са открити при превантивна проверка на патрули на жандармерията в село до Къркларели (Лозенград) и вече се намират в центъра за временно настаняване и екстрадиция. При разпитите мъжете казали, че два дни по-рано са...

Мъск: Изкуственият интелект е по-страшен от Северна Корея

https://www.actualno.com/sciencelogy/mysk-izkustvenijat-intelekt-e-po-strashen-ot-severna-koreja-news_627386.html

Изпълнителният директор на Tesla и Space X Илън Мъск за пореден път заяви, че изкуственият интелект представлява заплаха за човечеството, предава Fortune. „Ако не се притеснявате за изкуствения интелект и безопасността, трябва да започнете. Много по-голям риск от Северна Корея&ld

Клаудио Раниери дава 2,5 милиона евро за Анисе от Лудогорец

https://offnews.bg//futbol/klaudio-ranieri-dava-2-5-miliona-evro-za-anise-ot-ludogoretc-662674.html

Интересна оферта получиха в Разград. Елитният Нант е предложил 2.5 милиона евро за Абел Анисе, съобщава френската преса. Треньор на тима е легендата Клаудио Раниери, напревил Лестър шампион на Англия.

Трансферът на този етап изглежда малко вероятен. Кирил Домусчиев иска 5 милиона за правата на национала на Мадагаскар.

Лудогорец вече продаде един от асовете си във Франция. Бразилският нападател Джонатан Кафу премина в Бордо по-рано през седмицата срещу повече от 7 милиона евро.

Анисе пристигна в България без пари, откри го Димитър Димитров - Херо в Черноморец. Сега двамата ще се съберат в Лудогорец.

Халфът премина в ЦСКА след серия скандали. При практическия фалит на клуба през 2013 година "Титан" то продаде набързо в Ботев Пловдив. След оттеглянето на Цветан Василев "канарите" пък го изтъргуваха в Лудогорец, за да вържат бюджета.

Анисе се прочу и с връзката си  с красивата ни тенисистка Юлия Стаматова. Заради сексапилната спортистка той се раздели с дългогодишната си френска приятелка.

Меркел не иска квоти за електромобилите в Европейския съюз

https://www.24chasa.bg/avto/article/6388602

Меркел не иска квоти за електромобилите в Европейския съюзГерманският канцлер Ангела Меркел отхвърли днес предложение, направено от конкурентите й от Германска социалдемократическа партия, за въвеждане на квоти за електромобилите в Европа. Тя изтъкна, че прилагането на такива цели ще се окаже прекалено сложно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц - основен конкурент

Отново пламна пожар край с. Росоман

https://offnews.bg//112/otnovo-plamna-pozhar-kraj-s-rosoman-662676.html

Отново е пламнал локализираният по-рано днес пожар край село Росоман, община Божурище. За това съобщава "Фокус", като се позовава на очевидци.

Първоначалната информация е, че горят горите в близост до населеното място и пожарът се разраства. В гасенето са се включили местни жители. 

По-рано днес от МВР съобщиха, че пламналият в петък пожар, е локализиран. На място бяха оставени дежурни служители на пожарната.

Огънят обхвана 40 декара иглолистна гора и около 10 декара сухи треви край село Росоман.

Откривайки птичия лов министър Порожанов призова за отговорност

http://www.mediapool.bg/otkrivaiki-ptichiya-lov-ministar-porozhanov-prizova-za-otgovornost-news267856.html

С призив за отговорност по време на лов и грижа за опазване на дивеча земеделският министър Румен Порожанов откри отстрела на птици в събота в района на Югоизточна България. Той и заместникът му Атанас Добрев се включиха в първия пернат лов и пожелаха на ловците наслука. Двамата посочиха, че ловът е сериозно занимание и отговорност за истинските ловци, посочиха от прессцентъра на агроведомството. В съобщението се припомня, че България има установени ловни традиции от над 130 години, а в последните 200 години на територията на страната ни не е изчезнал нито един животински вид. Успешното развъждане и разселване на едър и дребен дивеч, добрата аклиматизация на чуждоземни видове и подобряване средата за живот на различните видове дивеч, са от съществено значение за водене на екологично съобразено ловно стопанство, отбелязват от министерството. "Необходимо е всички ние, ловците, да проявяваме дисциплина и висок нравствен дух и да упражняваме надежден взаимен контрол както по време на лов, така и при целогодишното полагане на грижи за опазване на дивеча”, заяви Добрев. В ловния излет, на който те присъстваха, са били извършени всички задължителни проверки на документи и инструктажи за безопасност. Припомнени са били допустимите норми за отстрел за един ловец и е било напомнено да се спазват противопожарните норми в жегата.

Ракът на белите дробове сред непушачите се е удвоил

http://www.cross.bg/sred-drob-nepyshachite-1551921.html

/КРОСС/ Броят на случаите на рак на белия дроб сред непушачите в Обединеното кралство се е удвоил през последните 10 години. Опасенията на специалистите са, че замърсяването на въздуха играе ключова роля в разпространението на смъртоносна болест, съобщава в. "Таймс", позовавайки се на проучване. Според учените, ако тази тенденция продължи и занапред, то след 10 години броят на случаите на рак на белия дроб сред тези, които не пушат, ще надхвърли този при пушачите, макар че в 9 от 10 случая диагнозата е пряко свързана с тютюнопушенето. Вестникът напомня, че ракът на белия дроб е най-смъртоносната форма на заболяването. Всяка година в Обединеното кралство се разболяват 46 400 души. В изследването се посочва още, че увеличаването на заболеваемостта сред непушачите създава допълнителни проблеми за успешното диагностика в ранен стадий на болестта.  

Ако пътувате към Гърция внимавайте какво носите в багажника! Рискувате да ви арестуват!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281371_%D0%90%D0%BA%D0%BE+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5+%D0%BA%D1%8A%D0%BC+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2

 Какво и колко може да пренесем през границата?

В сезона на отпуските и честите пътувания до Гърция – внимавайте с багажа!


В сряда, само за няколко часа, гръцките власти арестуваха трима българи за нелегален внос на акцизни стоки, припомня Нова тв.

Възможно ли е да попаднем в ареста, ако сме се презапасили с цигари и алкохол за лятната почивка? Какво и колко може да пренесем през границата провери екип на „Здравей, България” на ГКПП „Кулата”.

„Минималните количества акцизни стоки, които могат да се пренасят от една страна-членка на ЕС в друга, без те да подлежат на облагане, са определени в европейска директива. Има определени прагове. За тютюневите изделия – 800 къса, което означава четири стека. Пури – 200 броя, пурети – 400 броя. Твърд алкохол – 10 литра, 90 литра вино и 110 литра бира”, обясни Георги Александров, началник на Митница Югозападна. 

 

„Важно е да се отбележи, че става въпрос само за стоки, предназначени за лично ползване с получатели физически лица. Количествата не са малки. Законодателят е предвидил човек, който тръгне на почивка, да може спокойно да я прекара. Призовавам гражданите да се ограничават в тези прагове”, каза още Александров. Задържаните трима българи са освободени. Колите им са конфискувани, но предстои да им бъдат върнати.

Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/akciia-v-slynchev-briag-izzeha-muzikalni-uredbi-ot-zavedeniia-video-2042165

При съвместна проверка на три институции от две увеселителни заведения на Слънчев бряг били иззети три музикални уредби. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

Иззеха три музикални озвучителни уредби от две увеселителни

Съпругата на Цветан Василев: Той отказва да е съден от българската мафия

//dariknews.bg/novini/bylgariia/syprugata-na-cvetan-vasilev-toj-otkazva-da-e-syden-ot-bylgarskata-mafiia-2042190

Задочният спор между бившия банкер Цветан Василев, който се укрива от българското правосъдие в Сърбия, и прокуратурата продължава.

Цветан Василев търси закрила в САЩ

Пожарът край Росоман, който бе локализиран, отново се разгоря

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388597

Пожарът край Росоман, който бе локализиран, отново се разгоряПожарът край село Росоман, община Божурище, който беше локализиран по-рано, отново гори, съобщи „Фокус“, позовавайки се на очевидци. По думите им горят горите в близост до населеното място и пожарът се разраства. Те добавят още, че местни се опитват да потушат пожара и имат нужда от

Макрон се опитва да ”омайва” източноевропейците

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-parlament-emanuel-makron-komandirovane-rabotnitzi-26224298

На 25 август френският президент Еманюел Макрон ще се срещне във Варна с българския премиер Бойко Борисов.

Меркел отхвърли предложението на социалдемократите за квоти за електромобилите

https://offnews.bg//sviat/merkel-othvarli-predlozhenieto-na-sotcialdemokratite-za-kvoti-za-elekt-662675.html

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли днес предложение, направено от конкурентите й от Германска социалдемократическа партия, за въвеждане на квоти за електромобилите в Европа. Тя изтъкна, че прилагането на такива цели ще се окаже прекалено сложно, съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц - основен конкурент на Меркел на изборите на 24 септември - призова вчера за квоти за електромобилите, както в Германия, така и в Европейския съюз, тъй като според него това ще стимулира сектора да бъде по-иновативен.

Не мисля, че квотата за електромобили - за тази технология - е добре обмислена, посочи Меркел пред симпатизанти на нейния Християндемократически съюз в западния германски град Дортмунд.

Германският канцлер призова за по-мащабна стратегия, която да помогне на автомобилния сектор в прехода към електромобили.

Автомобилният сектор е най-големият германски износител и осигурява около 800 000 работни места. Политиците обаче се опасяват, че германските автомобилостроители не инвестират достатъчно в нови технологии и инфраструктура. Тези опасения започнаха да нарастват след скандала с манипулираните данни от тестовете за вредни емисии при дизеловите автомобили на Фолксваген през 2015 г.

Меркел, чийто Християндемократически съюз води в проучванията на общественото мнение, се бори за четвърти мандат с платформа, обещаваща икономическа стабилност.

Консерваторите на Меркел обещаха намаляване на данъците на стойност около 15 милиона евро (17,72 милиона долара) годишно, както и увеличаване на разходите за инфраструктура,отбрана и сигурност.

Меркел започна днес последния етап от предизборната си кампания с акцент върху това, което е постигнала досега - икономическия растеж и просперитета, отбелязва Асошиейтед прес.

Канцлерката заяви, че откакто бе избрана за първи път през 2005 г. безработицата се е понижила до най-ниското си равнище след обединението на Германия и допълни, че се надява да постигне пълна заетост - равнище на показателя под 3 процента - до 2025 г.

Тя подчерта също така ролята на Германия в ЕС, заявявайки, че "укрепването на Европа, означава укрепване на Германия."
За нас най-голямата сигурност и най-големият мирен проект е ЕС, посочи Меркел пред събралите си.

Загинали и ранени след силни бури в Полша

https://www.actualno.com/europe/zaginali-i-raneni-sled-silni-buri-v-polsha-news_627383.html

Петима души, включително две непълнолетни момичета, загинаха, а 30 други са ранени, заради падащи дървета в резултат на силни бури, които обхванаха Полша. Това предава Reuters, цитирана от "Фокус". Момичетата на 13 и 14-годишна възраст, са смазани от падащи дървета, докато са спяли в

БОМБА! Палавникът Стоян Алексиев най-накрая си призна за студентката!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281370_%D0%91%D0%9E%D0%9C%D0%91%D0%90%21+%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82+%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD+%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0%D0

 „Това е моята приятелка!" С тези думи актьорът Стоян Алексиев коментира отношенията си с по-младата от него 24-годишна Ивана Бобойчева. Двамата бяха хванати в интимни пози пред Народния театър от папараци.


Не разбирам защо се шуми толкова от акт, който хората правят по цял свят – да се прегръщат, да се държат за ръце и да се целуват в устата.

Аз и с Теди Москов се целувам, ама никой не роптае срещу това и не ме нарича как ли не“, обяснява пред "България днес“ Алексиев. „Ивана е моя приятелка, сега дали ми е любовница, това са неща, за които не ми се говори. Гавра е това някаква с мен. Влиза се в личното ми пространство, което не ми е приятно“, казва екранният д-р Генадиев.  „Не ме занимавайте с глупости!“ 

Така реагира жената на Стоян Алексиев на въпроса не се ли притеснява от снимките, които се разпространяват от няколко дни, на които мъжа й пипа девойка на възрастта на дъщеря му.  Семейството от години е свикнало да живее в „отворен брак“. От цели три години е връзката на актьора с младата му приятелка. Когато се запознали той е бил на 63 години, а младата му изгора на 21.

24-годишната Ивана е студентка последна година в НАТФИЗ, специалност „Кукли“. Още първата година на следването си тя успява да завърти главата на Алексиев.


http://bradva.bg

Ремонтират ул. „Мара Тасева“ в "Аспарухово" с 6 млн. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=357443

От днес стартира ремонтът на ул. "Мара Тасева" в квартал "Аспарухово" във Варна, а на първата копка присъства и премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Moreto.net. Това е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Общината по Оперативна програма „Региони в растеж“ започна днес Строителството, на стойност около 6 млн.

Гешев и Филов създават царската Държавна сигурност

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6383697

Гешев и Филов създават царската Държавна сигурностГодината е 1938-а и Богдан Филов е назначен за министър на просвещението в правителството на Георги Кьосеиванов. Оказва се, че за да се издигне до този пост задкулисна помощ му оказва самият Гешев. Получената полицейска справка за него преди назначаването му е изпълнена със суперлативи. Така започва едно тайно сътрудничество между гениалният

Турция арестува трима предполагаеми екзекутори на Ислямска държава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388594

Турция арестува трима предполагаеми екзекутори на Ислямска държаваТурската официална информационна агенция съобщи, че са арестувани трима мъже, заподозрени в извършване на убийства от името на "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Анадолската агенция съобщи, че полицията е извършила едновременни операции в югоизточните окръзи Шанлъурфа и Газиантеп, и в източния Малатия.

Доналд Тръмп не изключва евентуална военна операция срещу Венецуела

http://www.investor.bg/sasht/337/a/donald-trymp-ne-izkliuchva-eventualna-voenna-operaciia-sreshtu-venecuela-244734/

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители

5,5 по Рихтер разлюля Чили

http://www.cross.bg/-po-rihter-razlyulya-chili-1551920.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 5,5 стана край бреговете на Чили, съобщи Европейския средиземноморски сеизмологичен център(EMSC). Трусът е регистриран в 12:54 Централно европейско време на 95 км на запад от град Кокимбо и на 395 км от столицата Сантяго. Епицентърът е с дълбочина 10 км. Няма данни за пострадали и разрушения.  

Десетки пожари бушуват в Гърция, най-засегнат е остров Закинтос

http://www.mediapool.bg/desetki-pozhari-bushuvat-v-gartsiya-nai-zasegnat-e-ostrov-zakintos-news267855.html

Само за едно денонощие в Гърция избухнаха 46 пожара, но основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос, който е популярна туристическа дестинация. Огънят доближава населени райони, но огнеборците успяха да прекъснат пътя на пожара към къщите в няколко села. В пепел се превърнаха маслинени дървета, има опасност да изгорят и животни. Няколко огнища се атакуват едновременно от самолети и хеликоптери по въздух, а също пожарни коли и огнеборци. Много доброволци са в помощ. В готовност е спасителен отряд от Атина, предаде БНР. На остров Крит в района на Йерапетра горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят вече е овладян частично. В област Теспротия на границата с Албания се борят с огнена стихия, навлезла от съседната страна. Горят горски масиви. Няма риск за жителите. Събота остава рисков ден за пожари, предупреждават от пожарната и припомнят за забраната да се пали огън в близост до гори, а също и да се влиза в горски райони, където духа силен вятър, заради опасността от падане на дървета.

Корнелия Нинова проговори за проверките на "Цанков камък" и нападна Бойко Борисов

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281369_%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%82%

 Лидерът на БСП се изказа за проверките на "Цанков камък", които ГЕРБ настоява да бъдат направени. Корнелия Нинова призна, че тази идея е добра, но нападна премиера Бойко Борисов. Ето какво написа тя на профила си във Фейсбук:   "Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа". Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки. Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене",след като проектът беше спрян? И накрая: г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните осем години, без една, управлявате вие? Защо всички виновни не са в затвора? За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото. Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето."

 
 Blitz.bg

Звезда на бодибилдинга в кома след свръхдоза

https://offnews.bg//drugi/zvezda-na-bodibildinga-v-koma-sled-svrahdoza-662671.html

Супервездата на бодибилдинга Рич Пиана е в интензивно отделени във Флорида, след като е припаднал в банята. Това съобщи неговата приятелка Чанъл Янсен, също популярен фитнес модел.

Културистът е в кома, но е жив, въпреки че някои сайтове побързаха да го погребат. "Искам да се знае. Той е жив! Молим се за него, има цялата ни любов", заяви красавицата.

Пиана е победител в няколко големи състезания, включително и Мистър Калифорния. Напоследък стана истинска звезда в Инстаграм с над милион последователи. Той се зае също така да тренира лично актьора, познат като Планината в "Игра на тронове".

Здравенякът е открит привърженик на стероидите. И ги ползва от над 20 години. По време на обиска в къщата му са намерени поне 20 бутилки със силни стероиди. 

Преди време имаше проблеми с наркотиците, но се закле, че е преминал през това и вече е чист. Страда от уголемено сърце, но не е ясно дали това има връзка с припадъка. По-вероятно е все пак да става въпрос за свръхдоза.

Сашо Морфов е много зле! Намериха го в безсъзнание при входа на Народния театър

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281368_%D0%A1%D0%B0%D1%88%D0%BE+%D0%9C%D0%BE%D1%80%D1%84%D0%BE%D0%B2+%D0%B5+%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%B7%D0%BB%D0%B5%21+%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B3%D0%BE+%D0%B2+%D0%B1%D0%B5%D0%B7

 Сашо Морфов сериозно е изкарал акъла на работещи в Народния театър преди дни, пише "Телеграф". Страстта на Александър Морфов към чашката не е тайна за никого. Но, напоследък, тя минава всякакви граници и рискува да струва прекалено скъпо на иначе талантливия режисьор. Дори по време на лятната ваканция, често може да бъде забелязан около Народния. Но състоянието, в което се появява в храма на Мелпомена, е просто неописуемо! Въпреки непоносимите жени навън, Морфов не се отказва от солидната консумация на концентрат. А това няма как да не даде съответните последствия. Грозна случа с негово участие се случи няколко дни след оставката му от поста главен режисьор. Към 11 часа сутринта, безжизненото тяло на Сашо било открито от сценичен работник при служебния вход на театъра. Той веднага се развикал за помощ и се паникьосал, защото Морфов не изглеждал много жив. Но пък, миришел доволно на алкохол! Това веднага издало каква е причината за това му състояние. Режисьорът бил снощен и когато тръгнали да го вдигат от земята, той измотолевил нещо в опита си да разкара помагачите. На следващия ден, театралният гений нахълтал в офиса на шефа на Народния Мариус Донкин и му вдигнал грандиозен скандал. Едва ли не той му бил виновен защо се е напил така и станал за резил, пък после всички разбрали за това. Двамата отдавна са в много остър конфликт и се смята, че именно той е принудил Морфов да си бие камшика от най-голямата ни сцена. Говори се, че ще заработва крупна сума пари като режисьор в Скопие.

 
 Blitz.bg

Близо 3,5 милиона севернокорейци искат в армията за борба със САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=357442

Близо 3,5 милиона души през последните три дни са изразили желанието си да се присъединят на доброволна основа към Корейската народна армия, за да се борят със САЩ, твърди севернокорейският вестник "Родон Синмун". Масовото подаване на заявления за доброволно влизане в редиците на армията започна на 9 август, когато държавната информационна агенцията KCNA публикува доклад, според който военните са готови да демонстрират възможността за удар на американския тихоокеански остров Гуам.

Разкриване на "Тайното Общество на Совата" и Бохемската Гора

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281367_+%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%22%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D

 Налице е сносно количество доказателство за това , че совата е главният символ на елитно, все още неразкрито тайно общество, действащо през историята. В тази статия ние ще проучим това доказателство и ще разбулим потеклото на това тайно общество. Ние също ще научим как магичната, величествена и нощна сова всъщност символизира древно учение за самоусъвършенстване, някога познато и практикувано по цял свят.



Горе вляво: Сова върху Търговската сграда на Бродуей, 4-та улица, Ню Йорк./ Горе вдясно: Детайл на Катфорд Бродуей Тиътър, Лондон./ Долу вляво: Сова изобразена на фасадата на Улуърт Билдинг в Манхатън, Ню Йорк ./ Долу вдясно: Сова върху мост в Мерит Паркуей в Кънектикът

"Тайно Общество на Совата"- скрит, братски Орден, който използва совата като своя запазена марка-- би могло да упражнява скрито, но постоянно и измеримо влияние върху световните дела, незабелязано от учени, журналисти и историци...

Неговите членове, вероятно същите тези учени, журналисти и историци са добре запознати с мистичните традиции, древните учения на мистериите и източните философии.
Това тайно Общество на Совата остава добре прикрито. Но ако погледнем назад във времето и свържем всичките братски ордени, имащи за знак совата, ние започваме да виждаме неговото потекло, действащо в продължение на векове.
Забележете хронологията на обществото по-долу:

...
Image result for owl one dollar bill
Миниатюрна сова, изобразена в десния ъгъл върху лицевата част на банкнотата от един долар (-бел.прев.)

Ако в действителност има Тайно Общество на Совата действащо през историята , то тогава неговата най-последна проява е в загадъчната "Бохемска Гора", лагерно място с площ 10.9 кв.км., намиращо се на... Бохемиан Авеню в Монте Рио, Калифорния. Принадлежи на частен мъжки клуб за изкуства, със седалище в Сан Франциско, сдружение на най- властните мъже в света, които посещават гората в средата на юли всяка година, за да изпълнят езически ритуал в подножието на гигантска сова, облечени в роби и напяващи заклинания.

Вляво: Построена през 20-те години на двадесети век тази 12-метрова статуя на сова е разположена близо до езеро в Гората. От това време служи за място на ежегодната церемония по "Изгаряне на Грижата"
Вдясно: Началото на 20-те. Много високи и стари секвои- някои от тях на възраст повече от 1200 години

Бохемският клуб получава твърде малко отразяване от пресата от неговото основаване през 1872 година. Въпреки че самият Клуб е забулен в тайна, по-голямата част от това, което се случва в Гората е до известна степен документирано; изглежда да е смесица от Американския летен лагер, мощен древен езически ритуал и класическия гръцки симпозиум. Гръцкото езичество е определено съставна част с поредица от "Горски пиеси", наречени "Шумна веселба" ("High Jinks") и "Тиха веселба" ("Low Jinks"), изпълнявани в Клуба.
 
Известни Бохемци:
Джордж Х. Буш, Джордж У. Буш, Роналд Рейгън, Хенри Кисинджър, Каспър Уайнбергер, Дик Чейни, Малкъм Форбс, Стивън Бечтел, Джеймс Бейкър, Дейвид Рокфелер, Том Джонсън, Уилям Рандолф Хирст Джуниър, Джак Хауърд, Чарлс Скрипс, Уолтър Кронкайт
 
Добавете към този списък войнство от видни главни изпълнителни директори и бизнес ръководители, много от тях от Калифорния, 99 процента от тях бели мъже.
Вдясно: рисуван портрет на Хейг Патиджайън (Haig Patigian) с Бохемска Сова на фона, от Питър Илин (1927). Интернет архив на Калифорния./
Вляво: Лятото на 1967 г. в "Лагера Совово Гнездо" с двама бъдещи президенти на САЩ: Роналд Рейгън, Харви Хенкок (стоящ прав), Ричард Никсън и Глен Сийборг.
 

Окултно значение на ритуала "Изгарянето на Грижата"
 
Кулминационната точка на ритуалите на Бохемската Гора е церемонията по "Изгарянето на Грижата". Това е било измислено през 1893 година от член, наречен Джоузеф Д. Рединг, адвокат от Ню Йорк. Г. Уилям Домхоф, професор по психология и социология от Университета на Калифорния, Санта Круз, получил достъп до записите и членството на Бохемския Клуб и е бил в състояние да проведе задълбочени изследвания върху организацията и техните дейности, включително подробности, касаещи церемонията по "Изгарянето на Грижата".
Ритуалът по "Изгаряне на Грижата". Присъстващи тук са американски корпоративни водачи, облечени в роби, изгарящи тяхната колективна съвест в подножието на 12-метрова статуя на сова. (Снимка - С любезното съдействие на Свободната Преса на Окръг Сонома (Sonoma County Free Press)

Според  Домхоф, по време на първата събота на лагера, този сложен ритуал е провеждан точно след вечеря. Главната тема на ритуала е празничното изгаряне на статуя на "Скучната Грижа" в основата на 12-метрова каменна сова.
Церемонията включва задвижване на малка лодка, съдържаща статуя на Грижата ("Скучната Грижа") по повърхността на езеро, чрез отблъскване с дълъг прът от дъното. Тъмни, качулати лица приемат изображението от лодкаря, което бива поставено върху олтар и, в края на церемонията, бива изгаряно.
Домхоф отбелязва: "това е тялото на Грижата, символизиращо тревогите и неволите, които измъчват всички мъже през техния всекидневен живот."
 
Окултното значение на тази церемония изглежда ясно. Тези мъже носят грижите на света и използват символичен ритуал, за да ги захвърлят. Оставащото време в Клуба представлява безгрижен период или вид почивка, през която никаква работа не е извършвана.
Чрез "кремирането" на грижата те заличават отрицателната енергия на такива емоции като тревога, страх и подтиснатост, това е целта и магическото въздействие на ритуала, който би могъл по-правилно да бъде наречен "Изгарянето на тревогата" или "Изгарянето на отрицателната енергия."
Уместното доказателство към настоящата статия , разбира се, е фактът, че церемонията се провежда близо до 40 фута (12м.) висока бетонна статуя на сова, символизираща познание и мъдрост. Гласът на совата по време на церемонията е на бившия новинар Уолтър Кронкайт,  самият той член на Бохемския Клуб и музика, и заря съпровождат ритуала за драматично въздействие...
 
 Това не изглежда да е място за тайни отношения, само по себе си, както теоретиците на заговора смятат. Това, което изглежда се случва всъщност, вместо това е, че се сключват приятелства тук, истински процъфтяващи в противоречие на схващанията за тайни или задкулисни сделки.
 

"...Моята Реч край Езерото в Бохемската Гора през юли 1967 г... тази реч...не беше публикувана, не получи никаква гласност...Но по редица важни начини беляза първото важно събитие по моя път към президенството."
--Президентът Ричард Никсън, ''Мемоари" (1978 г.)
 
 
"Тъчащи паяци не идват тук":

Мотото на Бохемския Клуб--"Тъчащи паяци не идват тук" е цитат от Шекспировата "Сън в лятна нощ"  и е в пряко противоречие с твърдението на теоретиците на заговора за тайни сделки и задкулисни преговори.
Подзначението на цитата е, че мрежи, или сделки и планове не могат да бъдат кроени тук; вместо това лагерът е изцяло фокусиран върху "Бохемския Дух", название, използвано да изрази стремежите на лагера за удоволствие, приятелство, свобода и пробуждане.

Вляво: Метален барелеф със сова и надпис на тухлената стена на улица Тейлър 624, Сан Франциско, (Калифорния).  
Вдясно: Думите над улица Тейлър гласят : "Тъчащи паяци не идват тук." (Weaving spiders come not here)...

 
Връзките на паяка със сътворението и илюзията са древни и безбройни:
Гърците са свързвали паяка с Орисниците; Индийците свързват паяка с Мая, тъкачката на илюзия; Скандинавците го свързват с Норните- жените, които тъкат нишките на живота; Индианците вярвали, че паякът е изтъкал първата азбука.
 
Както паякът тъче своята мрежа, така също ние тъчем своите собствени животи. По този начин паяците символизират създаване, аспект, който няма място в Гората: Клубът е там за унищожението или изгарянето на грижата, и разрушението е противоположността на сътворението.
 
Някои индиански племена вярвали, че паякът е бил тъкачът, който създал света и са го разглеждали като символ на съзидателната женска енергия.
Както жените, паяците са в много отношения много деликатни и нежни създания. Така "тъчащи паяци не идват тук" е много уместно, в смисъл, че "женски паяци" не могат да бъдат допуснати до едно изцяло мъжко убежище.

(Документалният филм на режисьора Алекс Джоунс за Бохемската гора, заснет през 2000 г.  може да гледате тук:
 http://vbox7.com/play:m2d138c7bd

Мистичната сова
 
За древните египтяни, келти и индуси совите са били свързвани с попечителството на подземните светове и пазителството на мъртвите. В тази светлина, совата е била господар на нощта, гадател на душите, подходяща асоциация за най-загадъчната, магична и мощна птица в гората.
Погрешното разбиране на това необходимо взимоотношение е придало на совата отрицателна свързаност със смъртта. Заради техните крила (които дават на совите способността да летят далеч от земята и да смъкват тази "смъртна намотка") птиците въобще са символични пратеници между земните и духовни царства.
Имайте предвид, че макар тук да е замесено понятието за смъртта ,това е единствено "смърт" в смисъл такъв, че е отворена врата от физическото към духовното; по-точно от временния материален свят, в който живеем сега, обратно към духовния източник, от който сме произлязли, и към който сега сме се запътили.
Схващането за смъртта е много важно в мистичните традиции на тайните общества. Това е обаче смъртта на низшия аз, а не на душата, която се утвърждава, тази смърт е в действителност вход, водещ обратно към Аза, разкриващ душата вътре в нас...
Необходимо е "възкресение" обратно към истинския Аз, така да се каже. И за да има възкресение, трябва да има жертва. Тази жертва е грижата, егото, нисшият телесен аз.
В практически всяка древна култура самотните нощни същества символизират тези понятия: на себепознание, психически способности и интуиция; всички от които са качества на душата вътре, а не на физическото тяло.
Совата е съвършен пример за такова създание. Тя знае всичко това. Совата е мъдра и всякога дълбоко свързвана през вековете с магията, шаманизма и усилените сетива.
 
Древни сови
 

Вляво: Праисторическа рисунка на сова, Франция./  Вдясно: Древен съд от Китай, 200 г. пр. Хр.
 
В гръцката митология совата е силно обвързана с Атина, богинята на мъдростта (и в по-късни времена  на войната). Тя е изобразявана с нейната сова на рамото си и някои твърдят, че това е причината совата да бъде асоциирана с мъдрост; дори научното име на совата е "Athene Noctua". Градът Атина, покровителстван от богинята Атина е притежавал сова върху монетите си:


Вляво: Сова, Акропол (Атина), около 500 г. пр. Хр.  Вдясно: монета със сова от древна Гърция
 
И така, ясно е, че совата, в продължение на хиляди години е символизирала мъдрост, духовност, нашия интуитивен аз и нашата връзка с източника на нашия вечен Аз. Тя е несъмнено силен окултен и езотеричен символ, което ни довежда обратно до нашата изначална теза: Има ли Тайно Общество, което използва совата като техен символ и Бохемският клуб ли е тяхното последно превъплъщение?
Много теоретици на заговора изтъкват съществуването и потайното естество на Клуба, но малцина проникват по-надълбоко в Клубната история.
 
Бохемският Клуб независимо явление ли е или всъщност най-новата проява на много по-голямо и старо общество?

С тези въпроси наум, ние се обръщаме да погледнем към една друга организация, сходна с Бохемския Клуб, и успоредна с него в някои оношения: Националният Прес-Клуб (the National Press Club), чиято емблема съдържа загадъчна сова.
 
 
 Твърди се, че The National Press Club е учреден през 1908 г. от 32-ма вестникари.Техният знак включва голяма сова, кацнала върху книга пред Капитолия.
 
Твъри се, че NPC е създаден във Вашингтон през 1908 година, скоро след като отбрани общества и журналисти от Западното крайбрежие учредяват Бохемския Клуб. Повечето президенти са изнасяли беседи тук, и Картер и Рейгън обявяват своите кандидатури за президент на това място.
 
"През неговите врати са влизали президенти, министър-председатели, крале и кралици, началници на кабинета, сенатори и членове на Конгреса, филмови звезди и спортни величия, титани на бизнеса и финансите- просто "кой кой е" на 20-ти и 21-ви век. Тук те са намерили благоразположена публика от репортери, чакащи да ги подложат на разпит, да разтълкуват това, което казват и разпратят новините по цял свят."
--Из страницата на National Press Club

Мистичен символизъм в Националния Прес-Клуб разкрива влияние от Капището на Совата в Бохемската Гора. Но има ли препратка? Ако е така, каква точно е връзката?
За разлика от Бохемската гора, не са известни "окултни" церемонии, свързани с NPC. Въпреки това, неповторим и загадъчен совов символизъм несъмнено присъства тук.


Загадъчната совова архитектура в Йейлския Университет:
 

Изображения на сови, издялани в каменната архитектура на сградата на Йейлския Университет
 
Йейлският Университет е частен университет от "Бръшляновата Лига" (Ivy League)-група ототдавна установени колежи и университети в източната част на САЩ, притежаващи високакадемичeн и обществен престиж), намиращ се в град Ню Хейвън, щата Кънектикът, САЩ,университетът е третото най-старо висше образователно учреждение в страната. 

/Една от най-мощните тайни организации работеща за Новия ред- "Череп и Кости" (основана през 1832 г.), е рожба на Йейлския университет. Нейните членове са изключително влиятелни и заемат високопоставени длъжности в света: Джордж Буш Старши, Джордж У. Буш, Джон Кери, Дейвид Рокфелер, Уилиям Бъкли, генерал Брент Скоукрофт, Авърил Хариман и др.  Всяка година избират петнадесет от завършилите в университета студенти, за да ги въведат със специален ритуал в Обществото- бел прев./



Загадъчни, стърчащи кули, огромни каменни стени, покрити с бръшлян, гротескни каменни резби, гледащи злобно от покривите: повечето от сградите в Йейл изглеждат сякаш принадлежат в 11-ти век. Но Йейл е бил основан през 1701 година ( не точно Средновековието) и това прави нео-готическата архитектура, която преобладава в сградата на Йейл на възраст само няколко столетия.
 
 
Както можем да видим, изображения на сови, вградени в камък има буквално навсякъде. Но защо? Какво означава совата? Какво символизира? Лесният отговор, разбира се е, че совата е символ на "мъдростта", която е олицетворявана от университета. Но възможно ли е да има нещо повече, което се случва тук?
Твърди се, че Йейл е наел архитекта Джеймс Гамбъл Роджърс (James Gamble Rogers) 1867-1947) за да придаде на учебното заведение по-старинен усет. Университетът се е опитвал да подражава на британските уважавани Оксфордски и Кембриджки Университети: установени бастиони на академичен престиж.
 
 
Въпреки, че готическият стил, който преобладава в останалата част на университетската сграда, е бил предназначен да вдъхва страх и страхопочитание в посетителите на катедралите в миналото, в Йейл той има отличителен нов оттенък, характерен за 20-ти век : 
 
"Каменните скулптури, вградени в стените на сградите обрисуват съвременни колежани, като например: писател, атлет, пиещ чай човек от висшето общество и студент, който е заспал по време на четене. По сходен начин, декоративните фризове върху сградата изобразяват съвременни сцени като: полицай, преследващ крадец и арестуващ проститутка (на стената на Юридическия факултет) или студент, отпускащ с чаша бира и цигара. Архитектът Джеймс Гамбъл Роджърс изкуствено е състарил тези постройки чрез напръскването на стените с киселина, умишленото счупване на  прозорците от оловно стъкло и поправянето им в стила на Средновековието, и чрез създаването на ниши за декоративни статуи, но оставяйки ги празни, за да се създаде внушението за загуба или кражба през вековете." -Wikipedia
 
За разлика от повечето нео-готически сгради, построени със стоманени рамки и само подсилени с каменна външна страна, зданията на Йейл са, в по-голямата си част, построени вместо това със солидни камъни. Това ни подсказва, че каменоделците зидари (т.е. Свободните Зидари) които са проектирали и построили сградите на Йейл са били напреднали, вероятно дори даровити. 65-метровата кула Харкнес (Harkness Tower) е била някога най-високата свободностояща каменна структура в света, преди загрижени архитекти да решат да я подсилят.
.

Възможно ли е символите, свързани със сови, изобилстващи в изкуството и архитектурата на Йейл да имат по-дълбок, по-езотеричен смисъл? Дали совите на Йейл са всъщност символи за S.O.S. (Тайно Общество на Совата - Secret Owl Society), което е било там от самото начало на това сега известно учреждение от "Лигата на бръшляна" ? Дали совата в архитектурата е по някакъв начин свързана с по-късните учреждения на Бохемския Клуб и Националния Прес-клуб?

Автор: Ричард Касаро
Източник: 
http://www.richardcassaro.com/uncovering-the-secret-owl-society
/със съкращения/

Гори блок в бургаския жк "Лазур" (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388591

Гори блок в бургаския жк "Лазур" (Снимка)Голям пожар гори в Бургас до блок 81 в жк "Лазур", съобщиха свидетели на инцидента. Запалила се е изолацията на жилищната сграда. Досега няма данни за пострадали. Очаквайте

Скъсани чадъри и потрошени шезлонги в Равда

http://www.cross.bg/plazh-ministurut-prinadlezhnosti-1551917.html

/КРОСС/ Предвижда се в договорите с наематели и концесионери да се въведе изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция на морски плаж "Равда-Академика". "Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво", уточни още Ангелкова. Скъсани чадъри, потрошени шезлонги, информационни табели с невярна информация - това откри министърът на при инспекция на морски плаж "Равда-Академика". На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са в окаяно състояние, заяви министърът. И допълни, че това е задължително, не само, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, но и за да се гарантира качество на услугата, за която туристите заплащат. "Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво", каза Ангелкова. Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа, подчерта тя. "Преди време бе получен сигнал за поставена табела "частен плаж" върху част от територията му до входа на ивицата

Съпругата на Цветан Василев: Той отказва да бъде съден от българската мафия

https://www.actualno.com/business/syprugata-na-cvetan-vasilev-toj-otkazva-da-byde-syden-ot-bylgarskata-mafija-news_627381.html

"Според прокуратурата, Василев разчита на закона "Магнитски", за да избяга от правосъдие. Не, Василев не иска да избяга от правосъдие. Той просто отказва да бъде съден от българската мафия." Това заявява съпругата на Цветан Василев Антоанета в публикация в блога на банкера. А

Президентът: Нямам договорка с премиера за приемането на Антикорупционния орган

//dariknews.bg/regioni/varna/prezidentyt-niamam-dogovorka-s-premiera-za-priemaneto-na-antikorupcionniia-organ-2042181

Нямам договорка с премиера за приемането на Антикорупционния орган, каквито слухове има разпространени. Имаме консенсус само за едно - че дирекция "Корупция" трябва да излезе извън опеката на изпълнителната власт. Това коментира във Варна президентът Румен Радев, който се включи в честването на 138

Илон Мъск предупреди за по-голяма опасност от КНДР

https://www.vesti.bg/tehnologii/ilon-mysk-predupredi-za-po-goliama-opasnost-ot-kndr-6072592

Ако не сте загрижени за безопасността изкуствения интелект, трябва да сте, написа той в "Туитър"

Меркел е против квотите за електромобили в Европа

http://www.mediapool.bg/merkel-e-protiv-kvotite-za-elektromobili-v-evropa-news267854.html

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предложението на конкурентната Германска социалдемократическа партия за въвеждане на квоти за електромобилите в Европа. Тя изтъкна, че прилагането на такива цели ще се окаже прекалено сложно, предаде Ройтерс в събота. Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц - основен конкурент на Меркел на изборите на 24 септември - призова предишния ден за квоти за електромобилите, както в Германия, така и в Европейския съюз, тъй като според него това ще стимулира сектора да бъде по-иновативен. Не мисля, че квотата за електромобили - за тази технология - е добре обмислена, посочи Меркел пред симпатизанти на нейния Християндемократически съюз в западния германски град Дортмунд. Тя призова за по-мащабна стратегия, която да помогне на автомобилния сектор в прехода към електромобили. Където компаниите не могат сами, правителството трябва да ги подкрепи и да даде тласък, заяви канцлерът. Автомобилният сектор е най-големият германски износител и осигурява около 800 000 работни места. Политиците обаче се опасяват, че германските автомобилостроители не инвестират достатъчно в нови технологии и инфраструктура. Тези опасения започнаха да нарастват след скандала с манипулираните данни от тестовете за вредни емисии при дизеловите автомобили на "Фолксваген" през 2015 г.. Меркел, чийто Християндемократически съюз води в проучванията на общественото мнение, се бори за четвърти мандат с платформа, обещаваща икономическа стабилност. Консерваторите на Меркел обещаха намаляване на данъците на стойност около 15 милиона евро (17,72 милиона долара) годишно, както и увеличаване на разходите за инфраструктура,отбрана и сигурност. Меркел започна в събота последния етап от предизборната си кампания с акцент върху това, което е постигнала досега - икономическия растеж и просперитета, отбелязва Асошиейтед прес. Канцлерката заяви, че откакто бе избрана за първи път през 2005 г. безработицата се е понижила до най-ниското си равнище след обединението на Германия и допълни, че се надява да постигне пълна заетост - равнище на показателя под 3 процента - до 2025 г. Тя подчерта също така ролята на Германия в ЕС, заявявайки, че "укрепването на Европа, означава укрепване на Германия." За нас най-голямата сигурност и най-големият мирен проект е ЕС, посочи Меркел пред събралите си.

Босна и Херцеговина е страната с най-висока безработица на Балканите

http://www.investor.bg/novini/130/a/bosna-i-hercegovina-e-stranata-s-nai-visoka-bezrabotica-na-balkanite-244732/

Словения е единствената страна в региона, която има по-ниска безработица от средната в Европейския съюз, която е 8 на сто

Ердоган: Отношенията ни с Берлин ще се подобрят след изборите в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388582

Ердоган: Отношенията ни с Берлин ще се подобрят след изборите в ГерманияТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че напрежението с Европа се дължи на вътрешната европейска политика и отношенията с Берлин ще се подобрят след парламентарните избори в Германия през септември, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА. Отношенията между Европа и Турция, членка на НАТО и кандидатка за членство в ЕС,

ИЗВЪНРЕДНО: Правителството на Борисов подава оставка!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/281366_%D0%98%D0%97%D0%92%D0%AA%D0%9D%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%9E%3A+%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%

 Правителството, оглавявано от ГЕРБ и Бойко Борисов, ще подаде оставка след края на лятната ваканция на депутатите, научи медиата ни от отлично осведомени източници.

Причините за това са комплексни.

От една страна, премиерът Борисов не чувства достатъчно подкрепа от своя коалиционен партньор Патриотичния фронт. Патриотите не спират да имат разногласия с ГЕРБ по основни теми и въпроси, което изостря напрежението между двете страни.

От друга страна, Бойко Борисов е уморен от постоянните обвинения към него заради скандалите в Правосъдната система. Той е на мнение, че обществото е насъбрало твърде много гняв по негов адрес, особено след скандала ЦУМГЕЙТ с главно действащо лице главния прокурор Сотир Цацаров.

Последните скандали, свързани с казуса “Калиакра”, вече са преляли чашата на търпението за Борисов, казва нашият източник.

Очакваме скоро развитие по темата!

http://gotino.eu

Европа е разтревожена заради нарастващото напрежение между САЩ и Северна Корея

http://www.cross.bg/severna-koreya-tyrskiyat-1551916.html

/КРОСС/ Британският външен министър Борис Джонсън изтъкна днес, че режимът на Ким Чен-ун носи отговорност за "кризата" между Северна Корея и САЩ. Джонсън увери, че работи с партньорите си в търсене на "дипломатически изход", предава Дарик. "Севернокорейският режим е причина за проблема и трябва да го реши", написа той в Twitter. "Международната общност е сплотена в стремежа да се убеди, че Северна Корея спира агресивните си действия", добави британският първи дипломат. "Работим със САЩ и партньорите си от региона в търсене на дипломатически изход от кризата", допълни Джонсън. Френският президент Еманюел Макрон призова днес "за отговорност от всички и за предотвратяване на всякакво ескалиране на напрежението" след неколкодневна размяна на заплахи и предупреждения между Вашингтон и Пхенян, предаде АФП. В комюнике Макрон изрази "загриженост във връзка със засилването на ракетната и ядрената заплаха от страна на Северна Корея". "Международната общност трябва да действа съгласувано, твърдо и ефикасно, за да накара Пхенян да се върне безусловно към пътя на диалога", отбеляза той

Водно торнадо се изви край хърватския полуостров Пелешац

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388562

Водно торнадо се изви край хърватския полуостров ПелешацСлед дълъг период на изключително горещо време Хърватия бе обхваната от по-хладна вълна, а тази сутрин жителите на Оребич на полуостров Пелешац бяха изненадани от гледката на торнадо в морето, съобщи Танюг, позовавайки се на хърватските медии, пише БТА. Докато цяла Далмация очаква дъжд, който да напои сухата земя,

И в Испания откриха заразени яйца

https://www.actualno.com/europe/i-v-ispanija-otkriha-zarazeni-jajca-news_627379.html

Кокоши яйца, заразени с инсектицида фипронил, бяха открити и в Испания, предава РИА Новости. Пратка от 20 тона яйца е иззета от завод за производство на хранителни продукти в Баската автономна област. Пояснява се, че партията заразени яйца е внесена от Франция. Местните влас

В Китай показаха първия в света влак без машинист (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=357441

Първият в света влак без машинист беше представен в Китай. Влакът няма нужда от релси, а се движи по асфалта, точно като автобус. Чрез сензори, той следва бяла пунктирана линия на асфалта, а това прави разходите за изграждане на трасе много по-малки в сравнение с традиционните влакове.

Откриха уран във водата на пловдивското село Брягово

https://offnews.bg//obshtestvo/otkriha-uran-vav-vodata-na-plovdivskoto-selo-briagovo-662669.html

Констатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна.

Водата може да се използва за хигиенни цели.

За предприемането на тези задължителни мерки е уведомен кметът на село Брягово, посочиха от Регионалната здравна инспекция. Резултатите от взетите проби са потвърдени от Националния център по радиобиология и радиационна защита.

Все още водата в другите три села – Пъдарско, Драгойново и Караджалово, в която също бе открито наднормено съдържание на уран, не може да се използва за пиене и готвене, съобщава БНР.

Жителите на всички четири засегнати села се снабдяват с вода с помощта на водоноски. Извършва се зачестен контрол и се проследява дали стойностите на уран се понижават или се задържат константни. За завишени нива на уран във водата на двете пловдивски села – Пъдарско и Драгойново бе съобщено в края на месец май, а за село Караджалово – в края на месец юни.

Гуам пусна листовки как да се действа при нападение от Северна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3023292_guam_pusna_listovki_kak_da_se_deistva_pri_napadenie_ot/?ref=rss


Службата за гражданска защита на остров Гуам, американска територия с ограничено самоуправление близо до Корейския полуостров, започна да разпространява листовки, които да помогнат на жителите да се подготвят за ракетно нападение от Северна Корея. В петък, часове след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Северна Корея с "огън и ярост", тя отвърна, че до средата на август ще има план за ракетна атака срещу Гуам.<br /><br />Ако бъде отправено предупреждение за...

Чилийска шофьорка обърка стълбище с входа на паркинг

http://www.cross.bg/parking-shofyor-oburka-1551918.html

/КРОСС/ Чилийска шофьорка обърка входа към паркинг със стълбище на универсален магазин. За щастие индидентът се размина само с уплаха и леки наранявания.  Неволите на шофьорката обаче продължават. След като осъзнава грешката си, жената спира рязко. Секунди след това хората около нея се притичват на помощ. Тя обаче хваща подадената ръка и увисва на нея, докато колата продължава да се движи надолу по стълбите. Изглежда водачката е пуснала педала на спирачките и не е дръпнала ръчната. Джипът се спуска надолу и се разбива в портал от стъкло и метал в дъното на стълбището. За щастие, по време на инцидента край портала не е имало никой и сблъсъкът се разминава без пострадали - само с уплаха и шок за шофьорката, която и без друго изглежда доста притеснената притеснена. Инциденти като този изглеждат куриозни, но всъщност не са чак такава рядкост - преди време шофьор обърка стълбите на метрото в Париж с вход за паркинг (съвсем подобен инцидент имаше и в София), преди седмица това се случи и на шофьор в Берлин, вярно - пиян, дрогиран и с крадена кола; а при друг инцидент, отново в София, невнимателен шофьор избута кола от висок паркинг на тротоара.  

Голямото българско нашествие по гръцките морета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6387824

Голямото българско нашествие по гръцките моретаМестните са гостоприемни, но не крият, че нашенци оставят след себе си сметища РАДКО ПАУНОВ Какво е Гърция в жарките летни дни? Море, узо, слънце, риба и плажове. Всяка събота и неделя северните части на южната ни съседка се превръщат в българска колония. От ранни зори по граничните ни пунктове, особено на Маказа,

Кремъл назначи Герхадд Шрьодер в борда на директорите на „Роснефт“

http://pogled.info/svetoven/kremal-naznachi-gerhadd-shroder-v-borda-na-direktorite-na-rosneft.88335

/Поглед.инфо/ Руското правителство назначи бившия германски канцлер Герхард Шрьодер в борда на директорите на енергийния гигант „Роснефт“, чиято дейност е обект на западните санкции.

Рейтингът на Тръмп скочи през последната седмица

http://pogled.info/svetoven/amerika/reitingat-na-tramp-skochi-prez-poslednata-sedmitsa.88336

/Поглед.инфо/ Рейтингът на американския президент Доналд Тръмп се увеличи с 6% в сравнение с миналата седмица, когато нивото на подкрепа падна до рекордно ниско равнище, става ясно от проучване на Rasmussen Reports.

Мигранти се оплакаха, че са бити и ограбени от български полицаи

https://offnews.bg//sviat/migranti-se-oplakaha-che-sa-biti-i-ograbeni-ot-balgarski-politcai-662668.html

Мигранти се оплакаха, че са били бити и ограбени от български полицаи. Трима афганистанци и петима сирийци, които са пресекли границата и са задържани в Къркларели, се оплакаха от българските власти, след като бяха задържани при превантивна проверка на патрули на жандармерията в село до Къркларели и вече се намират в центъра за временно настаняване и екстрадиция, съобщава БГНЕС.

При разпитите мъжете казали, че два дни по-рано са успели да проникнат на българска територия, но наши полицаи са ги открили, нанесли им побой, взели им мобилните телефони и парите, и въпреки контузиите им ги върнали в Турция.

Мигрантите се укривали цял ден в гората, когато на тях се натъкнала турската жандармерия.

По данни от местната полиция снощи при опит да преминат в България са заловени още 12 души – 9 от Сирия, 2 от Пакистан и 1 от Афганистан. Сред тях 5 сирийци са докладвали, че са били открити от българските граничари и също са пребити и ограбени.

Те са настанени за лечение в държавната болница в Пънархисар.

"Уотфорд" шокира "Ливърпул" със спорен гол в продължението

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023287_uotford_shokira_livurpul_sus_sporen_gol_v_produljenieto/?ref=rss


Часове след зрелището между "Арсенал" и "Лестър" донесло седем гола, "Уотфорд" и "Ливърпул" продължиха тенденцията в първия кръг от новия сезон да падат много попадения. "Стършелите" измъкнаха точка след 3:3 у дома, изравнявайки в продължението.<br /><br />Срещата на "Викъридж роуд" премина през много обрати, като "Уотфорд" на два пъти повеждаше, а след почивката "Ливърпул" обърна в рамките само на две...

Водата в първомайското село Брягово е забранена за пиене заради уран

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/12/3023284_vodata_v_purvomaiskoto_selo_briagovo_e_zabranena_za/?ref=rss


Констатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдов, цитирани от "Фокус". Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна. Водата може да се използва за хигиенни цели. За предприемането на тези задължителни мерки е уведомен кметът на село Брягово. Резултатите от взетите проби са потвърдени от...

3-километрови задръствания в района на "Слънчев бряг"

http://www.cross.bg/-kilometrovi-byrgas-bryag-1551915.html

/КРОСС/ За 3-километрови задръствания и по двата пътя - от Бургас към "Слънчев бряг" и през обхода Каблешково -Трънково, съобщава Областната дирекция на МВР - Бургас. Причината е натовареният трафик, като колоните от автомобили са и в двете посоки. Движението се извършва с не повече от 5 км/ч. От МВР обясняват още, че проблемът е в недостатъчно широките пътища, които не могат да поемат многото коли и заради това се получава ефектът на фунията.  

Грешка лиши Невяна Владинова от медал в Казан

https://offnews.bg//gimnastika/greshka-lishi-neviana-vladinova-ot-medal-v-kazan-662667.html

Най-добрата ни гимнастичка нямаше късмет днес. Невяна Владинова остана без медал в многобоя от световната купа в Казан, Русия, съобщава beautyinsport.com.

След като вчера Неви беше на втора позиция, днес направи груба грешка при изпълнението на ужасно сложните си бухалки. „Булерията“ също не беше блестяща и така грацията се нареди на едва пето място.

Първа и втора са близначките Дина и Арина Аверини, а бронзът е за Катерина Галкина от Беларус. Разликите от трето до пето място са в рамките на няколко десети.

Все пак има и добри новини за нас. Катрин Тасева пък скочи с 5 позиции спрямо вчера и завършва на 6-то място след стабилно изиграване и на двете съчетания.

Катя ще видим на финалите на топка, бухалки и лента. Неви ще гони медали на обръч, топка и лента.

Бачковският манастир - най-посещаваната емблема на християнската история в България

https://www.actualno.com/asenovgrad/bachkovskijat-manastir-naj-poseshtavanata-emblema-na-hristijanskata-istorija-v-bylgarija-news_627377.html

Бачковският манастир е най-посещаваната емблема на християнската история в България. Това каза Ивайло Мирчев, експерт в ОП „Туризъм“ в Асеновград. По думите му Бачковската обител е по-посещавана дори от Рилския манастир, като причина за засиления интерес на туристит

Григор започва срещу Фелисиано Лопес или корееца Чун в Синсинати

https://www.24chasa.bg/sport/article/6388551

Григор започва срещу Фелисиано Лопес или корееца Чун в СинсинатиНай-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне директно от втория кръг участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Българинът е поставен под номер 7 в основната схема и затова ще почива на старта на надпреварата. Първият съперник на Гришо ще бъде определен от сблъсъка между ветерана Фелисиано Лопес (Испания) и младия кореец Хьон

Нинова: Борисов, в аферата ”Цанков камък” включете и себе си

http://dnes.dir.bg/news/kornelia-ninova-tzankov-kamak-kabinet-borisov-3-26224045

Корнелия Нинова приветства желанието премиера Борисов да подаде сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да включи и себе си в него.

Илън Мъск се намеси в казуса около Северна Корея

http://www.cross.bg/intelekt-severna-musk-1551914.html

/КРОСС/ Северна Корея влезе и в коментар в Туитър на магната, основател на „Спейс Екс" и „Тесла" Илън Мъск, но с поредно предупреждение на визионера за заплахата от изкуствения интелект. „Ако не се тревожите за сигурността във връзка с изкуствения интелект, би трябвало. Рискът е много по-голям отколкото Северна Корея", написа в Туитър Мъск по повод новината, че на международен турнир по електронни спортове срещу професионален играч е победил изкуствен интелект, създаден от негова бивша компания. Магнатът допълни, че всичко, „което представлява опасност за хората като коли, самолети, храни, лекарства и т.н. трябва да подлежи на регулация, в това число и изкуственият интелект".    

Над Черноморието ще се заоблачи, възможни са превалявания

http://www.moreto.net/novini.php?n=357439

През нощта на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури, с валежи и градушки, в отделни райони явленията временно ще са интензивни. До сутринта почти в цялата страна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще нахлува хладен въздух.

Поне четирима души загинаха при бури в Полша

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3023282_pone_chetirima_dushi_zaginaha_pri_buri_v_polsha/?ref=rss


Четирима души станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша, предаде БТА. Агенция Ройтерс съобщава за петима загинали.<br /><br />Сред жертвите има двама тийнейджъри, съобщи говорителят на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция.<br /><br />Най-тежко било положението в местността Сушек, в летен лагер на харцери - полските скаути. Там са загинали двама юноши, затиснати от паднали...

Четирима души загинаха при бури в Полша

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3023282_chetirima_dushi_zaginaha_pri_buri_v_polsha/?ref=rss


Четирима души станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша, предаде БТА.<br /><br />Сред жертвите има двама тийнейджъри, съобщи говорителят на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция.<br /><br />Най-тежко било положението в местността Сушек, в летен лагер на харцери - полските скаути. Там са загинали двама юноши, затиснати от паднали дървета, а 20 души са пострадали. Спасителите...

Макрон призова за деескалация на напрежението между Вашингтон и Пхенян

https://www.actualno.com/europe/makron-prizova-za-deeskalacija-na-naprejenieto-mejdu-vashington-i-phenjan-news_627374.html

Френският президент Еманюел Макрон се обяви срещу ескалация на напрежението около Северна Корея на фона на яростната реторика между Вашингтон и Пхенян. В изявление той изрази своята "загриженост за балистичната и ядрена заплаха от азиатската страна", заявявайки, че между

Валери Симеонов инспектира Слънчев бряг, DJ се оплака

https://www.vesti.bg/bulgaria/valeri-simeonov-inspektira-slynchev-briag-dj-se-oplaka-6072590

Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията, пише Симеонов във "Фейсбук"

Валери Симеонов инспектира Слънчев бряг, МВР иззе уредби

https://www.vesti.bg/bulgaria/valeri-simeonov-inspektira-slynchev-briag-mvr-izze-uredbi-6072590

Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията, пише Симеонов във "Фейсбук"

Ангелкова констатира нарушения при инспекция на плажа "Равда-Академика"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388542

Ангелкова констатира нарушения при инспекция на плажа "Равда-Академика"Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж "Равда-Академика", съобщава пресцентърът на министерството на туризма, цитиран от БТА. При проверката е констатирано, че информационните табели за зоната за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги са стари и не дават вярна

Тримата най-богати в света загубиха милиони заради Тръмп

http://pogled.info/svetoven/trimata-nai-bogati-v-sveta-zagubiha-milioni-zaradi-tramp.88331

/Поглед.инфо/ Ако за повече от нас е лошо, когато загубим дори една банкнота, някои хора губят милиони долари за дни. Точно това наблюдаваме, след като американският президент Доналд Тръмп продължи словесната си война със Северна Корея, заплашвайки от конфликти, поради което Джеф Безос, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг се разделиха с милиарди.

3,5 милиона севернокорейци искат да постъпят в армията за борба със САЩ

http://pogled.info/svetoven/3-5-miliona-severnokoreitsi-iskat-da-postapyat-v-armiyata-za-borba-sas-sasht.88332

/Поглед.инфо/ Близо 3,5 милиона души през последните три дни са изразили желанието си да се присъединят на доброволна основа към Корейската народна армия, за да се борят със САЩ, твърди севернокорейският вестник "Родон Синмун".

Джонсън: Лондон търси дипломатическо решение на кризата с Пхенян

http://pogled.info/svetoven/dzhonsan-london-tarsi-diplomatichesko-reshenie-na-krizata-s-phenyan.88333

/Поглед.инфо/ Великобритания взаимодейства с Вашингтон и своите международни партньори в Азия по дипломатически път, за да помогне за облекчаване на напрежението на Корейския полуостров, написа в Туитър британският външен министър Борис Джонсън.

Макрон се обяви срещу ескалация на напрежението около Северна Корея

http://pogled.info/svetoven/makron-se-obyavi-sreshtu-eskalatsiya-na-naprezhenieto-okolo-severna-koreya.88334

/Поглед.инфо/ Френският президент Еманюел Макрон се обяви срещу ескалация на напрежението около Северна Корея на фона на яростната реторика между Вашингтон и Пхенян.

Съпругата на Цветан Василев разяснява на Цацаров случая "Магнитски"

http://www.mediapool.bg/saprugata-na-tsvetan-vasilev-razyasnyava-na-tsatsarov-sluchaya-magnitski-news267852.html

Българските прокурори да се запознаят със случая и закона "Магнитски", препоръча съпругата на бившия собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, който се укрива от българското правосъдие в Белград и поиска закрилата на САЩ по силата на закона "Магнитски", защитаващ репресирани заради разкрита от тях корупция. Изявлението на Антоанета Василева, която е обвинена в пране на пари и също е в Сърбия със заповед за орест от българската прокуратура", бе публикувано в събота на официалния сайт на съпруга й. Това стана ден, след като в петък, по време на отпуска си, главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Цветан Василев не е и никога няма да бъде Сергей Магнитски". Василева се съгласява в Цацаров, че Василев наистина не е Магнитски, тъй като Магнитски и бил адвокат на Бил Браудър, който е загинал мъчително в резултат на изтезанията в ареста. Затова по-скоро според нея сравняването на съпруга й трябва да е с Браудър, чийто инвестиционен фонд е изкуствено фалиран в Русия и той изгубва активите си заради корупционните практики там. "С помощта на държавната машина са изфабрикувани фалшиви обвинения с цел да го унищожат. Магнитски е жертвата, която не е предала Браудър въпреки униженията и физическите мъчения, на които е подложен. Съдбата му е вдъхновила защитниците на човешките права по цял свят", разяснява Антоанета Василева на магистратите у нас. "КТБ беше унищожена от българските държавни институции, и най-вече с помощта на прокуратурата, а нейните активи се разграбват от българската мафия. Всички си спомняме лятото на 2014 година, когато Главният прокурор каза, че в случая на КТБ, трябва да се отиде "отвъд закона“. Не само, че България отиде отвъд закона, но непрекъснато приема нови закони ад хок и ги прилага ретроактивно. Фабрикуват се обвинения на база на лъжливи свидетелски показания и фалшиви документи. Трудно можем да говорим за правова държава", пише в изявлението й. "Законът "Магнитски“ не е изграден на база на правилата на Василев. Базиран е на международни правни норми като защитата на човешките права. С други думи, Главният прокурор не е "нарушителят според правилата на Василев“, а според установени международни норми. Така поне смятат американски юристи и експерти по човешките права", посочва тя. "Прокуратурата коментира какъв адрес Василев да сложи в договора с адвокатите си? Странно е, че прокуратурата казва на частни страни какво да пишат в договора си. Дали прокуратурата е чувала за принципа на свобода при договарянето?", пита бившата университетска преподавателка По думите й, Василев не разчита на закона "Магнитски“, за да избяга от правосъдие, както твърди прокуратурата, а "просто отказва да бъде съден от българската мафия". Според нея българската прокуратура проявявала неуважение към сръбските закона в твърденията си, че тамошните съдилища нарочно бавят екстрадицията на Цветан Василев. "Нали разбирате, че няма как българската мафия да контролира всичко", посочва по този повод жената на бившия банкер. "Според българската прокуратура, Василев използва закона "Магнитски“ "единствено и само за вдигане на шум“. Целта на закона "Магнитски“ е да санкционира корумпирани държавни чиновници, които не зачитат човешките права. Това не е средство за пропаганда!", допълва в изявлението си Антоанета Василева. В заключение тя припомня думите на президента на Венецианската комисия, която консултира Съвета на Европа по въпроси на конституционното право,изречени относно модела на българската прокуратура през 2016 година: "Съветският модел на българската прокуратура трябва категорично да се разруши. Той е източник на корупция и изнудване и създава възможности да се използва за политически цели“.

Дъщерята на Шумахер спечели злато на конна езда

https://offnews.bg//drugi/dashteriata-na-shumaher-specheli-zlato-na-konna-ezda-662665.html

Джина, дъщерята на Михаел Шумахер, спечели златен медал на традиционно състезание по конна езда в Швейцария. То започна вчера.

20-годишната спортистка е аматьор, но показа класа. На трибуните бяха майка й Корина, братът Мик, дядото Ролф Шумахер и Габриел, баба по майчина линия.

Близо 1400 зрители видяха изключителни умения в конната езда. И не пропуснаха да отбележат уникалната прилика между Джина и Михаел.

Госпожица Шумахер беше голямата звезда на шоуто, което се проведе на 80 километра от столицата Берн. Домакин беше обновеното ранчо на фамилията.

Припомняме, Михаел Шумахер изпадна в кома след падане на ски в Алпите преди почти 4 години. Какви ли не слухове излизат около състоянието на легендата. Уви, явно няма промяна в състоянието на великия шампион от Формула 1.

И в Испания откриха продукт с фипронил

http://www.cross.bg/fipronil-yaiitza-ispaniya-1551913.html

/КРОСС/ Яйчен продукт със следи от фипронил е открит за първи път в Испания. Инсектицидът е открит в 20 тона пастьоризирани течни яйца с произход от Франция. Испанските власти уверяват, че партидата още не е предлагана за продажба и ще бъде унищожена. Междувременно проучване в Германия показа, че всеки четвърти жител е започнал да консумира по-малко яйца след избухването на скандала. Той тръгна от Белгия и Холандия, които си отправиха и взаимни обвинение по този повод. Европейската комисия проучва как се и стигнало да замърсяването на яйца с фипронил и дали навреме е било предупредено за това.  

Еманюел Макрон призова да не се допуска ескалация на напрежението около Северна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=357438

Френският президент Еманюел Макрон призова "за отговорност от всички и за предотвратяване на всякакво ескалиране на напрежението" след неколкодневна размяна на заплахи и предупреждения между Вашингтон и Пхенян, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Мащабни пожари обхванаха Гърция

https://offnews.bg//sviat/mashtabni-pozhari-obhvanaha-gartcia-662666.html

Мащабни пожари обхванаха Гърция, като най-силно засегнат е остров Закинтос.

За едно денонощие избухнаха 46 пожара в Гърция, съобщава БНР.

Основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос. Огънят доближава населени райони, но огнеборците успяха да прекъснат пътя на пожара към къщите в няколко села. В пепел се превърнаха маслинени дървета, има опасност да изгорят и животни.

Няколко огнища се атакуват едновременно от самолети и хеликоптери по въздух, а също пожарни коли и огнеборци. Много доброволци са в помощ. В готовност е спасителен отряд от Атина.

На остров Крит в района на Йерапетра горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят вече е овладян частично. В област Теспротия на границата с Албания се борят с огнена стихия, навлезла от съседната страна. Горят горски масиви. Няма риск за жителите.

Властите в Гърция посочват днешния ден, като рисков за пожари и предупреждават за забрана, да се пали огън в близост до гори, а също и да се влиза в горски райони, където духа силен вятър.

Междувременно в социалните мрежи се появиха снимки на пожари, заснети от сателит. Димът на остров Китира е можело да се наблюдава от космоса.  

"Нант" дава 2.5 млн. евро за халф на "Лудогорец", твърдят във Франция

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023279_nant_dava_25_mln_evro_za_half_na_ludogorec_tvurdiat/?ref=rss


Френския елитен "Нант" не се отказва от намеренията си да привлече халфа на "Лудогорец" Абел Анисе. Според радио "Монте Карло спорт" "канарчетата", водени от Клаудио Раниери са отправили оферта от 2.5 млн. евро за родения в Мадагаскар футболист.<br /><br />Треньорът на "Нант" смята Анисе за идеална опция да замени продедения в "Олимпиакос" Гийом Жиле.<br /><br />Както "Дневник" информира,...

За честта на “Балкантурист”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6387776

За честта на “Балкантурист”Келнерите са като самураите - не ги плаши дори и смъртта Да забогатееш от един стол, в нашата държава е традиция от векове. Даже напоследък тоя бизнес като че ли е позападнал - едно време с един стол хората цели свинеферми купиха, а от свинефермите направиха партии... Имам предвид с парите от свинете, а не това, което вие си помислихте...

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала за "Цанков камък"

https://www.actualno.com/politics/ninova-kym-borisov-vkluchete-i-sebe-si-v-signala-za-cankov-kamyk-news_627373.html

Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Това се посочва в по

Тежки задръствания се образуваха между Бургас и Слънчев бряг

http://www.dnevnik.bg/morski/2017/08/12/3023277_tejki_zadrustvaniia_se_obrazuvaha_mejdu_burgas_i/?ref=rss


Колони от автомобили, дълги по 3 километра, са се образували и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг – пътя Поморие-Ахелой и обхода Каблешково-Трънково, съобщи агенция "Фокус" като се позова на информация от областната дирекция на МВР.<br /><br />Причината за задръстванията е натовареното движение. Агенцията отбеляза, че колоните от автомобили са и в двете посоки, а движението се извършва с не повече от 5 км/ч.<br /><br />От бургаската полиция уточняват, че...

3-километрови задръствания са се образували и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг

https://offnews.bg//obshtestvo/3-kilometrovi-zadrastvania-sa-se-obrazuvali-i-po-dvata-patia-ot-burgas-662663.html

3-километрови задръствания се образуваха и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг – стандартния Поморие-Ахелой и другия, който е през обхода Каблешково-Трънково, съобщава "Фокус", позовавайки е на Областната дирекция на МВР – Бургас.

Причината за задръстванията е натовареният трафик, като колоните от автомобили са и в двете посоки. Тапите са километрични, движението се извършва с не повече от 5 км/ч.

От ОДМВР-Бургас уточняват, че много често хората изтъкват, че проблемът е в светофара на Ахелой, но решение там няма, защото няма как по друг начин пешеходците да преминат от единия до другия ъгъл. Главният проблем според тях е, че пътят е двулентов, а не четирилентов и заради това се получава ефектът на фунията.

На хората, пътуващи към Слънчев бряг, от ОДМВР-Бургас препоръчват много голямо търпение и да спазват правилата за пътна безопасност.

Нинова призова Борисов да включи и себе си в сигнала за "Цанков камък"

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/08/12/3023275_ninova_prizova_borisov_da_vkljuchi_i_sebe_si_v_signala/?ref=rss


Лидерът на БСП Корнелия Нинова приветства желанието на премиера Бойко Борисов да подаде сигнал до прокуратурата за "Цанков камък". "Но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна...

Ангела Меркел отхвърли идеята за квоти за електромобили

http://www.investor.bg/novini/444/a/angela-merkel-othvyrli-ideiata-za-kvoti-za-elektromobili-244731/

По думите на германския канцлер прилагането на такива таргети би било прекалено сложно

Доналд Тръмп ремонтира основно Белия дом

http://pogled.info/svetoven/amerika/donald-tramp-remontira-osnovno-beliya-dom.88330

/Поглед.инфо/ В Белия дом е в ход голям ремонт, нареден от президента Доналд Тръмп, който е в продължителна почивка..

DJ Станчо: Арестуваха ме, защото отказах да предам лаптопа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388533

DJ Станчо: Арестуваха ме, защото отказах да предам лаптопаДиджей Станчо е DJ-ят, който бе арестуван по време на среднощната акция в клуб "Оксижен" в Слънчев бряг, за която съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Това разказа самият Станчо във Фейсбук. Ето какво написа: "Снощи бях арестуван и унижен публично пред пълен клуб в „Слънчев бряг”, отнети са ми лични вещи – лаптоп и зарядно,

Божидар Димитров развенчава митове за Руско-турската война

http://dnes.dir.bg/news/bozhidar-dimitrov-kniga-ruskoturskata-voyna-26223870

Излезе поредното (седмо) издание на култовата книга на проф. Божидар Димитров – „Истинската история на Освобождението 1860-1878”.

"Грийн дей" се раздели с мениджъра си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6388508

"Грийн дей" се раздели с мениджъра си
Американската пънк рок група "Грийн дей" сложи край на съвместната си 21-годишна работа с мениджъра Пат Манярела, съобщи Контактмюзик, предаде БТА. Изпълнителите на хита "Good Riddance (Time of Your Life)" започнаха да работят с него през 1996 г. след излизането на албума им "Dookie". Мениджърът следеше отблизо кариерата на бандата,

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до прокуратурата за "Цанков камък"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388517

Нинова към Борисов: Включете и себе си в сигнала до прокуратурата за "Цанков камък""Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство". Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Как Пловдив се размина на косъм с гигантски Ленин

http://frognews.bg/news_140090/Kak-Plovdiv-se-razmina-na-kosam-s-gigantski-Lenin/

Единствено кризата на тежките следвоенни години спасила центъра на Пловдив от сталинистки мегаломански ансамбъл.

Нинова към Борисов: Подайте сигнал до прокуратурата за ”Цанков камък”, но включете и себе си в него

http://frognews.bg/news_140089/Ninova-kam-Borisov-Podaite-signal-do-prokuraturata-za-TSankov-kamak-no-vkliuchete-i-sebe-si-v-nego/

Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за ”Цанков камък”, но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Това пише Корнелия Нинова в отворено писмо до премиера.

Ремонтират ул. „Мара Тасева“ в "Аспарухово" с 6 млн. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=357437

От днес стартира ремонтът на ул. "Мара Тасева" в квартал "Аспарухово" във Варна, а на първата копка присъства и премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Moreto.net. Това е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Общината по Оперативна програма „Региони в растеж“ започна днес.

Илън Мъск се намеси в казуса около Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388507

Илън Мъск се намеси в казуса около Северна КореяСеверна Корея влезе и в коментар в Туитър на магната, основател на „Спейс Екс“ и „Тесла“ Илън Мъск, но с поредно предупреждение на визионера за заплахата от изкуствения интелект, информира БНТ. „Ако не се тревожите за сигурността във връзка с изкуствения интелект, би трябвало. Рискът е много по-голям отколкото Северна Корея“,

Борисов да включи и себе си в сигнала за "Цанков камък", посъветва Нинова

https://offnews.bg//politika/borisov-da-vkliuchi-i-sebe-si-v-signala-za-tcankov-kamak-posavetva-662662.html

Борисов да включи и себе си в сигнала за "Цанков камък". Това се казва в отговор лидера на БСП Корнелия Нинова като реакция от изказването на премиера Бойко Борисов във Варна. Там той попита защо има депутати от БСП с отнет имунитет, които още са в парламента.

Нинова припомня, че "Цанков камък" е приключен в мандата на правителството на ГЕРБ и лично Борисов му прерязал лентата. 

Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство, се казва в отговора на Нинова. 

Тя припомня и думите, които Борисов казал при прерязването на лентата:

Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа".

Тя съветва Борисов да подаде сигнал срещу прокурорите, които са покрили първия му сигнал за "Цанков камък" през 2010 година и припомни, че Делян Добрев, който е с подигнати обвинения все още е депутат.

Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки. Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян?, се посочва в отговора на Нинова, която допълва:

И накрая: г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните осем години, без една, управлявате Вие? Защо всички виновни не са в затвора?

За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото.

Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето.

Битката за тишината ще бъде война.

https://www.actualno.com/cite/bitkata-za-tishinata-shte-byde-vojna-news_627367.html

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, след като се похвали с акция срещу шума в Слънчев Бряг.  По думите му след среднощната акция, в която е бил „закопчан” с белезници и един диджей (диджей Станчо – б.ред.), а няколко заведения - затворени, Слънчев бряг се е превърнал в „синоним на нормален и тих европейски курорт”  

Ани Лейбовиц снима Челси Манинг за "Вог" (СНИМКА)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ani-lejbovic-snima-chelsi-maning-za-vog-snimka-2042164

Челси Манинг - бившата информаторка на Уикилийкс, станала икона на транссексуалните, е позирала по бански за следващото издание на сп. "Вог", като е заснета от известната фотографка Ани Лейбовиц, предаде АФП.

Над 3 млн. севернокорейци искат в армията, за да се борят със САЩ

//dariknews.bg/novini/sviat/nad-3-mln.-severnokorejci-iskat-v-armiiata-za-da-se-boriat-sys-sasht-2042170

Близо 3,5 милиона души през последните три дни са изразили желанието си да се присъединят на доброволна основа към Корейската народна армия, за да се борят със САЩ, твърди севернокорейският вестник "Родон Синмун".

Корнелия Нинова отговори на Борисов за "Цанков камък"

//dariknews.bg/novini/bylgariia/korneliia-ninova-otgovori-na-borisov-za-cankov-kamyk-2042173

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с коментар на думи на премиера Бойко Борисов за "Цанков камък".
 
"Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и се

Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения

//dariknews.bg/novini/bylgariia/akciia-v-slynchev-briag-izzeha-muzikalni-uredbi-ot-zavedeniia-2042165

При съвместна проверка на три институции от две увеселителни заведения на Слънчев бряг били иззети три музикални уредби. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

Иззеха три музикални озвучителни уредби от две увеселителни

Нинова към Борисов: Приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но включете и себе си в него

http://www.cross.bg/borisov-signal-tzankov-1551912.html

/КРОСС/ Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа". Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки. Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян? И накрая: г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните осем години, без една, управлявате Вие? Защо всички виновни не са в затвора? За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото. Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето.  

Макрон призова да не се допуска ескалиране на напрежението около Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388490

Макрон призова да не се допуска ескалиране на напрежението около Северна КореяФренският президент Еманюел Макрон призова днес "за отговорност от всички и за предотвратяване на всякакво ескалиране на напрежението" след неколкодневна размяна на заплахи и предупреждения между Вашингтон и Пхенян, предаде Франс прес, цитира БТА. В комюнике Макрон изрази "загриженост във връзка със засилването на ракетната и ядрената заплаха от

3-километрови задръствания и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VeN169B-ItY/

3-километрови задръствания са се образували и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг – стандартния Поморие-Ахелой и другия, който е през обхода Каблешково-Трънково. Няма катастрофа, но заради натовареното движение са се образували огромни задръствания, като колоните от автомобили са и в двете посоки. Тапите са километрични, движението се извършва с не повече от 5 км/ч. , съобщават от ОДМВР-Бургас и уточняват, че много често хората изтъкват, че проблемът е в светофара на Ахелой, но решение там няма, защото няма как по друг начин пешеходците да преминат от единия до другия ъгъл. Главният проблем според тях е, че пътят е двулентов, а не четирилентов и заради това се получава ефектът на фунията,цитира Фокус. На хората, пътуващи към Слънчев бряг, от ОДМВР-Бургас препоръчват много голямо търпение и да спазват правилата за пътна безопасност.

Болт и Гатлин ще бягат един срещу друг и във финала при щафетите

https://offnews.bg//leka-atletika/bolt-i-gatlin-shte-biagat-edin-sreshtu-drug-i-vav-finala-pri-shtafetit-662660.html

Любителите на леката атлетика ще станат свидетели на последен мегазвезден дуел между Юсейн Болт и Джъстин Гатлин.

Двамата помогнаха на щафетите на Ямайка и САЩ да стигнат до финала на дисциплината 4 по 100 от световното първенство в английската столица Лондон.

Американците, в състав Майк Роджърс, Гатлин, Би Джей Лий и Крисчън Коулман, спечелиха първата квалификационна серия с време 37.70 секунди.

Те победиха щафетите на Великобритания и Япония, които също си гарантираха място на финала по класиране.

Тайкуендо Трейси, Джулиън Форте, Майкъл Кембъл и Болт пък спечелиха втората серия, след като суперзвездата преодоля дефицит срещу съперниците и пресече финалната линия с време 37.95 секунди. Втора остана щафетата на Франция с Кристоф Льометр на четвърти пост, а трети се класира Китай.

Финалът на дисциплината 4 по 100 метра е тази вечер от 23:50 часа българско време, а зрелището е гарантирано, тъй като Болт със сигурност ще иска да си го върне на Гатлин.

Припомняме, че точно преди една седмица ямаецът се окичи с бронзов медал в последния спринт на 100 метра в кариерата си. Победител стана американецът Джъстин Гатлин, а втори финишира Крисчън Колумън, също от САЩ.

МВР: Иззети са три музикални уредби от две заведения в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388497

МВР: Иззети са три музикални уредби от две заведения в Слънчев брягПри поредната съвместна проверка между институциите – част от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион, са иззети три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг. Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници”, РИОКОС,

Цитат на деня: Цветан Василев отказва да бъде съден от българската мафия

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/08/12/3023273_citat_na_denia_cvetan_vasilev_otkazva_da_bude_suden_ot/?ref=rss


"Според прокуратурата, Василев разчита на закона "Магнитски", за да избяга от правосъдие. Не, Василев не иска да избяга от правосъдие. Той просто отказва да бъде съден от българската мафия."<br /><br />Това заявява съпругата на Цветан Василев Антоанета в публикация в блога на банкера. Антоанета Василева коментира изказването на главния прокурор Сотир Цацаров вчера, че собственикът на фалиралата КТБ използва американския закон "Магнитски" за вдигане на...

Henda Ayari: ‘I Chose To Be Free’

http://www.eurochicago.com/2017/08/i-chose-to-be-free/

Henda Ayari, 40, is a true survivor — but survival is not enough. She’s fighting for change and has taken her agenda straight to the new president of France. A French Muslim woman who fled a violent marriage with an extremist and threw off her full veil and headscarf in solidarity with terrorism victims has transformed herself into a high-profile campaigner against hardline Saudi and Qatar-style Islam. Henda Ayari, a mother of three, author and women’s activist wrote a widely shared open letter to President Emmanuel Macron urging him to take far tougher measures against radical Islamic propaganda — and at the same time help to reintegrate the moms and kids who are most isolated and hurt by it rather than punishing them.

Борисов мери кой е направил по-големи далавери - ГЕРБ или БСП

https://offnews.bg//politika/borisov-meri-koj-e-napravil-po-golemi-dalaveri-gerb-ili-bsp-662661.html

Темата "Цанков камък" беше продължена от премиера Бойко Борисов, който днес във Варна направи сравнение за това чии далавери и нарушения са по-големи. 

Както стана ясно в петък от ГЕРБ имат намерение да сезират прокуратурата за нарушения при строителството на хидровъзела. 

Към темата Борисов добави, че и при "Цанков камък" и при "Суджукгейт" имало загуи, "но при втория случай виновникът има шест обвинения и септември-октомври влиза в съда". Борисов не отрече провиненията на своите, но обясни, че далаверите на предходните правителства донсели значително по-гоеми щети и за това се мълчало.

Борисов направи калкулации на загубите от проекта "Цанков камък":

Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат, а видяхте "Цанков камък" - 1 млрд. лв. 120 млн. евро е само пътят от 10 км - "златният път". Я, си представете 120 по 2 - 240 млн. лв. във Варна какво биха направили в инфраструктурата. Понеже ви се виждат малко пари. Плюс още 1 млрд. лв. за плувен басейн, защото всъщност "Цанков камък" е плувен басейн. Те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след около 1500-2000 години, ако работи. Но понеже не работи, сигурно ще отиде на след 3000 години да се върне тази инвестиция. Нека финансовият министър каже 1 млрд. лв. какво може да доведе като приходи и да го сложат само на борсата. 

По думите му било много по-модерно да се говори за скандал в НДК, където от пгодини не било "пипано нищо", а случай като „Цанков камък“, да се сравнява със „Суджукгейт“.

"Цанков камък", дето са го изпразнили, измряла е рибата, всъщност спукал се е плувният басейн, милиарди загуби - някак си било равно на "Суджукгейт". Но при "Суджукгейт" виновникът има 6 обвинения и сега септември-октомври влиза в съда. Ако е виновен - вече нито е в партия, нито е депутат, нито нищо“, заяви министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Той пряко обвини БСП в купуване на гласове, което им довело добър резултат на изборите:

Добрият резултат на БСП дойде от купуване на гласове и това е доказано. Има депутатин, който е в дело сега и ще видим как ще завърши делото - да не обвиняваме предварително, но факт е, че е повдигнато обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуване на гласове…Разликата е, че нашият за един ден излетя от всякъде – от парламент, от партия, разформировах партийната организация, а БСП казват: „ами той може да е купил гласове, ама не пък решаващите“. Купил, ама не много. Нека си седи депутат и да гласува закони.

Борисов не пропусна и темата за АЕЦ "Белене", където са "загробени" 3 млрд. лв. и омаловажи скандала с НДК, като заключи, че който е виновен, ще отиде в затвора:

Да не ги е поръчвал ГЕРБ, да не е правил ГЕРБ тези неща? 3 млрд. и стоят там. Трябва да намерим решение. Това не е плод и зеленчук – да местиш една касетка в друга. Това знаете ли какви площадки са и стоят с години. 10 години се правят разрешения и какво ли не. Ами с американските централи - да не сме ги давали ние? Още 1,2 млрд. лв. заминаха миналата година. Ами в мандата на БСП с премиер Орешарски падна КТБ – 3,7 млрд. лв. И те си викат „страшна работа, направили някаква огромна далавера с НДК“. Който е виновен, ще отиде в затвора. Нашата роля е да осигурим финансиране, министъра, с АПИ, помощ. Персоналната отговорност никой на никого не може да му я отнеме.

Бойко Борисов заяви, че държавата е готова за предстоящото председателство на Съвета на ЕС и добави, че ще се приеме неслучайно френския президент Еманюел Макрон във Варна, защото иска градът да стане перлата на Черноморието. „Не ви се вярва, но аз съм оптимист, че и на Провадия ще има европейски газов хъб и то много добър. От разговорите с хората, от които зависи по света, сме на много прав път“, каза още той.

Майката на изоставеното бебе: Ще го дам на социални грижи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388499

Майката на изоставеното бебе: Ще го дам на социални грижиМайката на изоставеното в Западен парк бебе се казва Юлия. С мъжа, с когото била в момента, живеели на семейни начала от четри дни. Юлия казала на мъжа, че ще остави детето си в Закрила на детето. Излъгала го, че е оправила документите. Решила е да си реши проблема по друг начин. Това разказаха съседките на приятеля на майката,

Герхард Шрьодер е предложен за член на директорите на "Роснефт"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3023271_gerhard_shryoder_e_predlojen_za_chlen_na_direktorite/?ref=rss


Руското правителство предложи бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, дългогодишен приятел на Владимир Путин, за член на директорския съвет на полудържавния петролен гигант "Роснефт", който е обект на западни санкции.<br /><br />Оглавявал социалдемократическото правителство на Германия от 1998 до 2005 г., Шрьодер отпразнува в компанията на Путин своя 70-годишен юбилей на тържество, уредено в един от дворците в Санкт Петербург в разгара на украинската криза. Той се обяви...

Валери Симеонов: Ето как направихме „Слънчев бряг” нормален тих курорт

http://www.moreto.net/novini.php?n=357436

"Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко?" Това е написал Валери Симеонов в профила си във Фейсбук,. Публикацията му е по повод среднощната акция в курорта заради шума.

"Закопчан" диджей и иззети уредби в акция на Валери Симеонов срещу шума по морето

http://www.mediapool.bg/zakopchan-didzhei-i-izzeti-uredbi-v-aktsiya-na-valeri-simeonov-sreshtu-shuma-po-moreto-news267851.html

С арестуван диджей и иззета озвучителна апаратура е приключила среднощна полицейска проверка в курорта Слънчев бряг,  в петъчната нощ, похвали се вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук в събота. Акцията се случва часове, след като в петък сутринта къмпингуващи на дивия плаж "Корал“се оплакаха от среднощно претърсване на личните им вещи от полицията. От министерството на туризма обявиха това за рутинна проверка, но почиващите в къмпинга обясниха, че това се случило за пореден път в последната седмица и заподозряха, че причината за проверките са подадени от тях сигнали за незаконни разрешителни строежи в района. В резултат на проверката в Слънчев бряг е бил арестуван един от известните диджеи у нас – Станчо, който се извини на феновете си във Варна, за където е имал планирано участие в събота вечерта, че няма да може да го изпълни.  Симеонов, който като вицепремиер отговаря за туризма и си постави за цел връщането на тишината в българските курорти, започва историята от първо лице с думите: "Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт". След което разказва как се случило това. "В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Бургас, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на районното. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия Оксижен на известната пазарджишка мутра Божо "Кравата“. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, Оксижен прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше "закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа. След като приключихме проверката на Оксижен и заведението затвори, мутрите внесоха нови апаратури. Изчакахме "възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите . По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване Съни Дриймс, като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - Корнера. Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – 4U – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени. Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията". "От тази нощ, битката за тишината ще бъде война", завършва постът на Валери Симеонов. . Арестуваният диджей също реагира в социалната мрежа ,като написа, че е бил арестуван и унижен публично пред пълен клуб в Слънчев Бряг. "Отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно), без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг....написаха ми 2 броя наказателни постановления ... едното за това, че пускам музика (това ми е професията), 2-рото постановление и ареста са вследствие на това, че отказах да предам Лаптопа доброволно ... ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ПРИЯТЕЛИ И ФЕНОВЕТЕ СИ ВЪВ ВАРНА ,ДНЕС НЯМА ДА.МОГА ДА ИЗПЪЛНЯ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ...", написа Станчо. По-късно и от МВР съобщиха за акцията, като обясниха, че "проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти" и са били в увеселителните заведения разположени по главната алия на комплекса. От информацията стана ясно, че и от второто цитирано от Симеонов заведение е била иззета озвучителна апаратура. Първата дискотека била нееднократно глобявана заради вдигания шум, а сега заведението било проверено и дали спазва финансовата дисциплина, изискванията за нерегламентирани храни, за пожарната безопасност, както и дали персоналът има трудови договори и здравни книжки.  В случай,  че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове. От МВР обясниха, че този тип проверки се извършват от началото на летния сезон и "стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания". О

"Закопчан" диджей и иззета уредба в акция на Валери Симеонов срещу шума по морето

http://www.mediapool.bg/zakopchan-didzhei-i-izzeta-uredba-v-aktsiya-na-valeri-simeonov-sreshtu-shuma-po-moreto-news267851.html

С арестуван диджей и иззета озвучителна апаратура е приключила среднощна полицейска проверка в курорта Слънчев бряг, водена лично от вицепремиера Валери Симеонов в петъчната нощ, похвали се самият той във Фейсбук. Акцията се случва часове, след като в петък сутринта къмпингуващи на дивия плаж "Корал“се оплакаха от среднощно претърсване на личните им вещи от полицията. От министерството на туризма обявиха това за рутинна проверка, но почиващите в къмпинга обясниха, че това се случило за пореден път в последната седмица и заподозряха, че причината за проверките са подадени от тях сигнали за незаконни разрешителни строежи в района. В резултат на проверката в Слънчев бряг е бил арестуван един от известните диджеи у нас – Станчо, който се извини на феновете си във Варна, за където е имал планирано участие в събота вечерта, че няма да може да го изпълни.  Симеонов, който като вицепремиер отговаря за туризма и си постави за цел връщането на тишината в българските курорти, започва историята от първо лице с думите: "Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт". След което разказва как се случило това. "В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Бургас, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на районното. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия Оксижен на известната пазарджишка мутра Божо "Кравата“. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, Оксижен прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше "закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа. След като приключихме проверката на Оксижен и заведението затвори, мутрите внесоха нови апаратури. Изчакахме "възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите . По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване Съни Дриймс, като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - Корнера. Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – 4U – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени. Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията". "От тази нощ, битката за тишината ще бъде война", завършва постът на Валери Симеонов. . Арестуваният диджей също реагира в социалната мрежа ,като написа, че е бил арестуван и унижен публично пред пълен клуб в Слънчев Бряг. "Отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно), без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг....написаха ми 2 броя наказателни постановления ... едното за това, че пускам музика (това ми е професията), 2-рото постановление и ареста са вследствие на това, че отказах да предам Лаптопа доброволно ... ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ПРИЯТЕЛИ И ФЕНОВЕТЕ СИ ВЪВ ВАРНА ,ДНЕС НЯМА ДА.МОГА ДА ИЗПЪЛНЯ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ...", написа Станчо.

Учени изследваха един от най-големите протеини в природата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388484

Учени изследваха един от най-големите протеини в природатаУчени идентифицираха един от най-големите протеини в природата, съобщи ЮПИ. Той е като своеобразна котва за уникална бактерия, която живее в студените води в Антарктика. Протеинът MpAFP, който достига дължина 600 нанометра, помага на бактерията Marinomonas promoryiensis да се захване за леда. Авторите на изследването се надяват,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване