Откриха уран във водата на пловдивското село Брягово

http://www.cross.bg/yran-vodata-selo-1551911.html

/КРОСС/ Констатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна. Водата може да се използва за хигиенни цели. За предприемането на тези задължителни мерки е уведомен кметът на село Брягово, посочиха от Регионалната здравна инспекция. Резултатите от взетите проби са потвърдени от Националния център по радиобиология и радиационна защита. Все още водата в другите три села - Пъдарско, Драгойново и Караджалово, в която също бе открито наднормено съдържание на уран, не може да се използва за пиене и готвене. Жителите на всички четири засегнати села се снабдяват с вода с помощта на водоноски. Извършва се зачестен контрол и се проследява дали стойностите на уран се понижават или се задържат константни. За завишени нива на уран във водата на двете пловдивски села - Пъдарско и Драгойново бе съобщено в края на месец май, а за село Караджалово - в края на месец юни.    

Горанов: 126 млн. лева за приоритетните проекти на Варна ще бъдат осигурени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388492

Горанов: 126 млн. лева за приоритетните проекти на Варна ще бъдат осигурени 

Парите имат смисъл, когато се превръщат в удобство за хората. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, който присъства на старта на разширението на бул. „Васил Левски“ и началото на ремонта на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“, който е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в

Загиналият българин на връх Хан Тенгри е инженер от БНТ

http://www.mediapool.bg/zaginaliyat-balgarin-na-vrah-han-tengri-e-inzhener-ot-bnt-news267850.html

Българинът, загинал на връх Хан Тенгри в планината Тяншан на границата между Киргизстан и Казахстан, е техникът от  БНТ Иван Тодоров, събощиха от националната телевизия в събота. Инцидентът с него е станал на 8 август след полунощ, когато на височина 6200 метра при спускане от върха е паднал в 600-метрова пропаст върху скали и загинал на място. "Иван Тодоров беше един от най-добрите инженери в БНТ. Той участваше в от екипите, изградили новинарския комплекс на телевизията. Беше основна фигура и в изграждането на всички студиа на БНТ на последните пет олимпийски игри", посочват от БНТ. "Планинарството беше в кръвта му. Голямата му мечта беше да изкачи Еверест и вярваше, че това може да стане, като покори първо седемхилядник", допълват колегите му.

Последният бастион на "Ислямска държава" в Хомс е превзет

http://www.cross.bg/durzhava-zayavi-islyamska-1551910.html

/КРОСС/ Сирийските правителствени сили установиха пълен контрол върху последния град в провинция Хомс, държан от групировката „Ислямска държава", предава БНТ. Военен източник заяви, че бойците на „Ислямска държава" в град Сухна са убити, а оръжието им е унищожено. Сухна се намира на около 50 км. североизточно от древния град Палмира и на около 50 км. от границата с провинция Дейр аз Зур, която е последната значима крепост на „Ислямска държава" в Сирия и е основна цел за правителствените сили. Русия заяви, че само за едно денонощие е регистрирала осем нарушения на прекратяването на огъня в Сирия, посочва ТАСС. „За едно денонощие са отчетени осем случая на стрелби в следните провинции: Алепо - пет, Латакия - два, Хама - един", каза руското министерство на отбраната. То заяви, че турски специалисти са съобщили за четири нарушения в провинция Дамаск.    

Властта започна хайка за шума по морето, глобява за финансова дисциплина

https://offnews.bg//112/vlastta-zapochna-hajka-za-shuma-po-moreto-globiava-za-finansova-distc-662659.html

Екипи на МВР, данъчните, митниците и инспекцията по храните са започнали масови проверки на заведенията по черноморските курорти за спазване на "законовите изисквания в търговските обекти". 

От МВР съобщиха, че съвместните действия са в рамките на Междуведомствения координационен център, който включва екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда. Проверките, за които преди това оповести вицепремиерът Валери Симеонов и ги нарече "война" срещу шума, са проведени на територията на Слънчев бряг.

В същото време са наложени наказания за незпазване на данъчното законодатество и за "нерегламентирани храни".

От МВР съобщават и за случая, при който в дискотека "Оксижен" беше арестуван дижей Станчо. Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината. По-късно и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания, съобщават от МВР и допълват, че са извършени и порверки на "финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други".

В случай, че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове, уточняват от МВР.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон, като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания.

От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки.

Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки - алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет, уточняват от МВР.

Министър-председателят оптимист за газовия хъб до Провадия

http://www.moreto.net/novini.php?n=357434

Край Провадия ще има европейски газов хъб, уверен е министър-председателят Бойко Борисов, който днес бе на посещение във Варна, предаде репортер на Moreto.net. „От разговорите с хората по света, от които зависи, разбирам, че сме на прав път“, каза премиерът.

Наводнения взеха над десет жертви в Иран

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3023269_navodneniia_vzeha_nad_deset_jertvi_v_iran/?ref=rss


Внезапни наводнения след поройни дъждове причиниха смъртта на 11 души в Североизточен Иран, а двама са изчезнали безследно, съобщи БТА.<br /><br />"До момента загиналите са 11 - осем в провинция Хорасан-е Разави, двама в Голестан и една в Хорасан-е Шемали", заяви пред агенция ИСНА Мортеза Салими, ръководител на спасителните операции, предприети от Червения кръст.<br /><br />Двамата изчезнали са част от тричленно семейство, чиято кола е била отнесена от пороите...

КНДР с нови 3,5 милиона доброволци за народната армия

http://www.cross.bg/koreya-severna-phenyan-1551909.html

/КРОСС/ Северна Корея заяви днес, че близо 3,5 милиона членове на партията се присъединяват към армията, за да се противопоставят на новите санкции на САЩ, съобщава Ройтерс. Те искат да се борят срещу Съединените щати в сегашното геополитическо напрежение между Пхенян и Вашингтон. "Родон Синмун", официален вестник на Северна Корея, заявява, че доброволците са предложили да се присъединят към Народната армия, след като Централната информационна агенция на Корея (ККНА) издаде декларация в понеделник, осъждайки новите санкции, наложени от ООН като отмъщение за севернокорейските ракетни тестове. Северна Корея заплаши да удари САЩ и нейната тихоокеанска територия в Гуам. ККНА съобщи в сряда, че в Пхенян се провежда масов протест за подкрепа на правителството. Северна Корея преди това мобилизира народа, за да покаже своята решимост, когато напрежението ескалира. През август 2015 г. 1 милион севернокорейци предложили да се присъединят или да се включат отново в армията, когато една минна избухна в демилитаризираната зона между двете Кореи и предизвика допълнителни напрежения. Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато преустанови работата по съвместния междукорейски индустриален парк и заплаши с ракетните удари по базите на САЩ, най-вече в Гуам и Хавай.  

3 км задръстване и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/region/article/6388487

3 км задръстване и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг3-километрови задръствания са се образували и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг – стандартния Поморие-Ахелой и другия, който е през обхода Каблешково-Трънково. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас, предаде "Фокус". Няма катастрофа, но заради натовареното движение са се образували огромни задръствания,

11 жертви на наводненията в Иран

http://www.cross.bg/navodneniya-dyshi-iran-1551908.html

/КРОСС/ След проливните дъждове най-малко единадесет души са загинали в резултат на внезапни наводнения в североизточната част на Иран, предава германският телевизионен канал ZDF. Двама души все още са в неизвестност, съобщават местните медии, като се позовават на информация от организацията „Червен полумесец". Двете изчезнали лица са членове на едно тричленно семейство, чийто автомобил бе пометен в провинция Голестан от наводненията. Бурите в петък причиниха тежки наводнения в общо пет провинции. Редица населени места все още остават отрязани от външния свят.  

Бойко Борисов: Варна изпреварва Бургас

http://www.moreto.net/novini.php?n=357433

Варна изпревари Бургас, особено с „Хемус“ и всичко останало, което правим. Това обяви днес в морската столица премиерът Бойко Борисов, който присъства на първата копка на разширението на бул. „Васил Левски“, предаде репортер на Moreto.

Меркел даде старт на предизоборната кампания на ХДС

https://www.actualno.com/europe/merkel-dade-start-na-predizobornata-kampanija-na-hds-news_627359.html

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел даде старт на предизборната кампания на партията си – Християндемократическия съюз, със специално обръщение в Дортмунд, предава телевизионният канал ZDF. „Трябва да вербуваме, да се борим за нашите желания“, заяви германският лидер в

Симеонов: Битката за тишина в ”Слънчев бряг” ще бъде война

http://dnes.dir.bg/news/slanchev-brjag-aleri-imeonov-kabinet-borisov-3-26223653

Тази нощ "Слънчев бряг" се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт, съобщи в профила си във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.

Клоп: Възможно е да платят 300 млн. евро за Меси

https://www.24chasa.bg/sport/article/6388479

Клоп: Възможно е да платят 300 млн. евро за МесиСделката за Неймар промени трансферния пазар във футбола, заяви мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп, който не изключи възможността следващата рекордна сума да бъде платена за Лионел Меси. "Видяхме нещо, което по принцип смятахме за невъзможно. В договора на Меси има клауза за откупуване на правата в размер на 300 милиона евро и просто не можем да

"Реал" предлага нов договор на Зидан с двойно по-голяма заплата

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023268_real_predlaga_nov_dogovor_na_zidan_s_dvoino_po-goliama/?ref=rss


Зинедин Зидан е треньор на "Реал" (Мадрид) само от 20 месеца, но вече донесе шест трофея във витрината на клуба. Френският специалист спечели два пъти Шампионската лига, веднъж титлата на Испания, два пъти Суперкупата на Европа и един път световното клубно първенство.<br /><br />Всичко това накара шефовете на "Реал" да му предложат нов договор, с който да го задържат задълго на "Сантяго Бернабеу".<br /><br />Според авторитетното издание...

Родните лекари вече са...продавачи на рецепти

http://frognews.bg/news_140088/Rodnite-lekari-veche-sa-prodavachi-na-retsepti/

Вече дори не и продавачи на здраве. Истинската и безкористна медицина е лудост поне от три страни.

В Испания са открити продукти със следи от замърсените яйца

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3023266_v_ispaniia_sa_otkriti_produkti_sus_sledi_ot/?ref=rss


Яйчен продукт със следи от фипронил е открит за пръв път в предприятие от Испания, предаде БТА като се позова на информация в испанският в. "Паис".<br /><br />Веществото е открито в 20 тона пастьоризирани течни яйца с произход от Франция, пристигнали в предприятие от провинция Биская. В Испания за пръв път е установено съдържание на фипронил в хранителни продукти. Областните власти в Страната на баските уверили, че партидата още не е предлагана за продажба и ще бъде...

Шансовете на Барса за ново звездно попълнение се увеличиха

https://offnews.bg//futbol/shansovete-na-barsa-za-novo-zvezdno-popalnenie-se-uvelichiha-662657.html

След като удари на камък при привличането на Осман Дембеле от Борусия Дортмунд и Коутиньо от Ливърпул, ръководството на Барселона прави опит да привлече Анхел ди Мария от Пари Сен Жермен.

Изтекла клауза в договора между Реал Мадрид и аржентинеца отваря пътя на футболиста към възможен трансфер в каталунците, пише френското издание "L’Equipe".

При раздялата на Ди Мария с Реал Мадрид през 2014 година в договора между двете страни е била включена и клауза "анти-Барселона".

Нейната давност обаче е била само 3 години, а това означава, че сега "каталунците" могат да привлекат играча без да е нужно да плащат определена сума и на големия си враг.

Според изданието "Марка" пък голяма роля за сделката ще изиграе Лионел Меси, който е добър приятел на бившия футболист на Реал Мадрид.

За транснфер на Ди Мария в Барселона се говори от дълго време, но до този момент каталунците така и не отправиха официална оферта. Очаква се скоро това да стане факт.

Премиерът: "Цанков камък" е плувен басейн за 1 млрд. лв.

http://www.mediapool.bg/premierat-tsankov-kamak-e-pluven-basein-za-1-mlrd-lv-news267849.html

АЕЦ "Белене", хидровъзелът "Цанков камък" и фалитът на КТБ отново влязоха в словесния арсенал, използван от премиера Бойко Борисов срещу БСП. След като в петък депутати от БСП подновиха атаките срещу социалистите за старите енергийни проекти, в събота канонадата бе продължена от министър-председателят. Пред журналисти във Варна, където даде началото на реконструкция на централен булевард, той обяви "Цанков камък" за плувен басейн за 1 млрд. лв. и далавера, която не можело да се сравни със Суджукгейт.  АЕЦ "Белене", който още през 2009 г. Борисов определи като "гьол",  не го бил поръчвал ГЕРБ, но сега трябвало да решава какво да прави, защото "това да не е плод и зеленчук". По времето на Орешарски падна КТБ, а те викат страшна работа, направили някаква огромна далавера с НДК, продължи Борисов да отвръща на ударите на БСП. "Който е виновен, ще отиде в затвора", закани се още премиерът. Тирадата му започва по повод обявеното преди ден от Десислава Атанасова и Александър Ненков намерение на парламентарната група на ГЕРБ да даде идната седмица на прокуратурата материали за проекта "Цанков камък", които да разследват проектираните и изграждането му, заради налагащ се сега ремонт на коритото на река Гашна, чиято изолационна мембрана била напукана и водите се губят в кастровите скали. В отговор от БСП обявиха, че ГЕРБ подновяват темата с хидровъзела, за да заглушат Суджукгейт, в който депутатът на управляващите Живко Мартинов изнудвал производител за суджук и филета от името на Борисов. Милиардите загуби от "Цанков камък" били равни на Суджукгейт, но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септември-октомври влиза в съда, коментира Борисов пред журналисти, цитиран от агенция "Фокус" в събота. "Хората виждат, че им се случват нещата и все повече искат, а видяхте "Цанков камък" - 1 млрд. лв. 120 млн. евро е само пътят от 10 км - "златният път". Я, си представете 120 по 2 - 240 млн. лв. във Варна какво биха направили в инфраструктурата. Понеже ви се виждат малко пари. Плюс още 1 млрд. лв. за плувен басейн, защото всъщност "Цанков камък" е плувен басейн. Те са направили отдолу едно корито с цел инвестицията да се върне след около 1500-2000 години, ако работи. Но понеже не работи, сигурно ще отиде на след 3000 години да се върне тази инвестиция. Нека финансовият министър каже 1 млрд. лв. какво може да доведе като приходи и да го сложат само на борсата", продължи министър-председателят, който неведнъж пред годините остро е критикувал проекта с подобни думи, но въпреки това той бе въведен в експлоатация. Според него подадения през 2010 г. сигнал за "Цанков камък" до тогавашния главен прокурор Борис Велчев бил потулен: "Потули се, всичко се потули“. Според него БСП смята зо много по-модерно да говори за скандал в НДК, където от поне 30 години нищо не е пипано и е бил в окаяно състояние, а случай като "Цанков камък“ да се сравнява със Суджукгейт. "Цанков камък", дето са го изпразнили, измряла е рибата, всъщност спукал се е плувният басейн, милиарди загуби - някак си било равно на Суджукгей". Но при "Суджукгейт" виновникът има 6 обвинения и сега септември-октомври влиза в съда. Ако е виновен - вече нито е в партия, нито е депутат, нито нищо“, заяви министър-председателят. "Добрият резултат на БСП дойде от купуване на гласове и това е доказано. Има депутатин, който е в дело сега, и ще видим как ще завърши делото - да не обвиняваме предварително, но факт е, че е повдигнато обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуване на гласове…Разликата е, че нашият за един ден излетя от всякъде – от парламент, от партия, разформировах партийната организация, а БСП казват: "аАми той може да е купил гласове, ама не пък решаващите“. Купил, ама не много. Нека си седи депутат и да гласува закони“, каза още Бойко Борисов. Той не подмина и проекта за АЕЦ "Белене", където са загробени 3 млрд. лв.  "Да не ги е поръчвал ГЕРБ, да не е правил ГЕРБ тези неща? 3 млрд. и стоят там. Трябва да намерим решение. Това не е плод и зеленчук – да местиш една касетка в друга. Това знаете ли какви площадки са и стоят с години. 10 години се правят разрешения и какво ли не. Ами с американските централи - да не сме ги давали ние? Още 1.2 млрд. лв. заминаха миналата година. Ами в мандата на БСП с премиер Орешарски падна КТБ – 3,7 млрд. лв. И те си викат „страшна работа, направили някаква огромна далавера с НДК“. Който е виновен, ще отиде в затвора. Нашата роля е да осигурим финансиране, министъра, с АПИ, помощ. Персоналната отговорност никой на никого не може да му я отнеме“, заключи министър-председателят. Той посочи още, че България е готова за предстоящото председателство на Съвета на ЕС и всичко се движи в план., както и че смята да приеме във Варна френския президент Еманюел Макрон при посещението му в България. Това било защото Борисов иска Варна да стане перлата на Черноморието. "Не ви се вярва, но аз съм оптимист, че и на Провадия ще има европейски газов хъб и то много добър. От разговорите с хората, от които зависи по света, сме на много прав път“, обяви Борисов.

Отлепен номер каръшки отне медал за сръбкиня в Лондон (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/otlepen-nomer-karyshki-otne-medal-za-srybkinia-v-london-video-2042167

Сръбската лекоатлетка Ивана Шпанович се оказа най-големият карък на Световното първенство в Лондон, тъй като остана без медал в дисциплината скок на дължина.
 

Петима загинаха при ураганни бури в Полша

//dariknews.bg/novini/sviat/petima-zaginaha-pri-uraganni-buri-v-polsha-2042143

Силни бури отнеха живота на петима човека и раниха десетки хора в Полша, предаде АП.
 
Най-засегнат е район в Северна Полша, между град Гданск на Балтийско море и град Бидгошч. Сред жертвите са две момичета на 13 и на

И в Испания са открити яйца, съдържащи химикала фипронил

http://www.investor.bg/evropa/334/a/i-v-ispaniia-sa-otkriti-iaica-sydyrjashti-himikala-fipronil-244730/

Веществото било открито в 20 тона пастьоризирани течни яйца с произход от Франция, пристигнали в предприятие от провинция Биская

Борисов пак припомни "Цанков камък", който щял да се изплати след 3000 г.

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/08/12/3023264_borisov_pak_pripomni_cankov_kamuk_koito_shtial_da_se/?ref=rss


Представете си какво щяхме да направим за Варна с 1 млрд. лв., които бяха дадени за "Цанков камък" – за един плувен басейн, попита риторично премиерът Бойко Борисов журналисти във Варна. Той припомни, че само пътят е струвал 120 млн. евро. "Такава инвестиция може да се върне след 1200-1300 години, ако съоръжението работи. Но понеже не работи, ще се изплати след 3000 години сигурно", каза Борисов.<br /><br />Ден по-рано депутати от ГЕРБ обявиха, че ще подадат пак...

"Не, Василев не иска да избяга от правосъдие. Той просто отказва да бъде съден от българската мафия"

https://offnews.bg//analizi-i-komentari/ne-vasilev-ne-iska-da-izbiaga-ot-pravosadie-toj-prosto-otkazva-da-b-662658.html

Съпругата на банкера Цветан Василев публикува отговор във връзка с изказване на главния прокурор Сотир Цацаров от петък. Бившата преподавателка в УНСС проф. Антоанета Василева е обвинена в пране на пари и срещу нея има издадена европейска заповед за арест.

Коментарът ѝ по повод изказването на Цацаров е публикувано на сайта на банкера. В него се посочва, че КТБ е унищожена от институциите "и най-вече с помощта на прокуратурата" и се припомнят думи на Цацаров от 2014 г., когато той заявява, че по случая "КТБ" трябва да се отиде "отвъд закона". 

Фабрикуват се обвинения на база на лъжливи свидетелски показания и фалшиви документи. Трудно можем да говорим за правова държава, пише в позицията си проф. Василева.

Тя прави няколко "разяснения" на прокуратурата, едно от които е, че тя не може да се меси в частно правни отношения, каквито са тези между Цветан Василев и адвокатите му по повод коментара на прокуратурата какъв адрес трябва да посочи банкера в договора с адвокатите си.

Съпругата му заявява още, че прокуратурата не е "нарушителят според правилата на Василев“, а според установени международни норми.  

Ето и пълния текст:

Българските прокурори може би трябва да прочетат книгата на Бил Браудър „Заповед за арест“
12.08.2017

Вчера Главният прокурор на Република България заяви: „Цветан Василев… не е и никога няма да бъде Сергей Магнитски".

Прав е. Магнитски е бил адвокат на Бил Браудър, който е загинал мъчително в резултат на изтезанията в ареста. В този смисъл, логично се налага сравнението между Василев и Браудър, чийто инвестиционен фонд е изкуствено фалиран в Русия и той изгубва активите си заради корупционните практики там. С помощта на държавната машина са изфабрикувани фалшиви обвинения с цел да го унищожат. Магнитски е жертвата, която не е предала Браудър въпреки униженията и физическите мъчения, на които е подложен. Съдбата му е вдъхновила защитниците на човешките права по цял свят.

КТБ беше унищожена от българските държавни институции, и най-вече с помощта прокуратурата, а нейните активи се разграбват от българската мафия. Всички си спомняме лятото на 2014 година, когато Главният прокурор каза, че в случая на КТБ, трябва да се отиде „отвъд закона“. Не само, че България отиде отвъд закона, но непрекъснато приема нови закони ад хок и ги прилага ретроактивно. Фабрикуват се обвинения на база на лъжливи свидетелски показания и фалшиви документи. Трудно можем да говорим за правова държава.

Трябва да се направят някои разяснения за българската прокуратура, която се радва на 6% обществено доверие.

1. Законът „Магнитски“ не е изграден на база на правилата на Василев. Базиран е на международни правни норми като защитата на човешките права. С други думи, Главният прокурор не е „нарушителят според правилата на Василев“, а според установени международни норми. Така поне смятат американски юристи и експерти по човешките права.

2. Прокуратурата коментира какъв адрес Василев да сложи в договора с адвокатите си? Странно е, че прокуратурата казва на частни страни какво да пишат в договора си. Дали прокуратурата е чувала за принципа на свобода при договарянето?

3. Според прокуратурата, Василев разчита на закона „Магнитски“, за да избяга от правосъдие. Не, Василев не иска да избяга от правосъдие. Той просто отказва да бъде съден от българската мафия.

4. Прокуратурата твърди, че сръбските съдилища нарочно бавели процедурата по екстрадиция. Да не би да претендирате за юрисдикция върху сръбските съдилища? Освен това е странно неуважението към сръбските закони. Нали разбирате, че няма как българската мафия да контролира всичко.

5. Според българската прокуратура, Василев използва закона „Магнитски“ „единствено и само за вдигане на шум“. Целта на закона „Магнитски“ е да санкционира корумпирани държавни чиновници, които не зачитат човешките права. Това не е средство за пропаганда!

В заключение, искам да припомня думите на Президента на Венецианската комисия, която консултира Съвета на Европа по въпроси на конституционното право, които той изрече относно модела на българската прокуратура през 2016 година: „Съветският модел на българската прокуратура трябва категорично да се разруши. Той е източник на корупция и изнудване и създава възможности да се използва за политически цели“.

Проф. д-р Антоанета Василева,

с предявена „Заповед за арест“ от българската прокуратура

Полицай блокира трафика в центъра на Стокхолм, за да покани на танц непозната

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388463

Полицай блокира трафика в центъра на Стокхолм, за да покани на танц непознатаСнимки на полицейски служител, блокирал трафика в центъра на столицата Стокхолм, за да танцува с непозната жена, трогнаха цяла Швеция, пише вестник The Local в местната си редакция. Дамата е шофирала в близост до популярната улица „Сваваген“, където в почивните дни се организират традиционни музикални събития.

Ето ги десетте най-задлъжнели български политици

http://frognews.bg/news_140087/Eto-gi-desette-nai-zadlajneli-balgarski-polititsi/

Оказва се, че през последните години министри и заместник-министри са взели заеми на стойност около 3.5 млн. лв. от банки, физически и юридически лица. Повечето задължения са под формата на потребителски и ипотечни кредити и участие в лизингови схеми.

Полицай блокира трафика в центъра на Стокхолм, за да покани на танц непозната

http://www.cross.bg/larson-zhena-stokholm-1551907.html

/КРОСС/ Снимки на полицейски служител, блокирал трафика в центъра на столицата Стокхолм, за да танцува с непозната жена, трогнаха цяла Швеция, пише вестник The Local в местната си редакция. Дамата е шофирала в близост до популярната улица „Сваваген", където в почивните дни се организират традиционни музикални събития. Затова, когато полицаят се е приближил до превозното й средство, тя е очаквала забележка и рутинна проверка на документите. Но е била приятно изненадана, когато полицейският служител я помолил да танцува с нея. Антон Ларсон, обикновен полицай на пост в северната част на Стокхолм, е бил призован да помогне за наблюдение на трафика в събота. Мъжът обяснява, че идеята да покани непознатата жена на танц е била спонтанна. „Това бе моментна идея, атмосферата, музиката... След това се появи възможност и аз я използвах. Танцът е толкова хубаво нещо и носи радост както за вас, така и за другите ", разказва Ларсон. Самият полицай заяви, че не е очаквал толкова много реакции, след като фотограф улавя момента и разпространява в мрежата кадрите от него. „Не бих могъл съм могъл да си представя, че ще получа толкова много положителни реакции както от страна на обществеността, така и от страна на колегите й. Униформата не е толкова необичайна за мен, но разбирам, че други хора мислят, че е много забавно, когато се държиш извън рамката", коментира за изданието Ларсон

РЗИ във Варна с предписания за 8 обществени обекта

http://www.moreto.net/novini.php?n=357414

8 предписания за една седмица са издали инспектори от Регионалната здравна инспекция във Варна в обекти с обществено предназначение, научи Moreto.net. Съставени са 2акта за неуредени здравни книжки. Извършена е една проверка в кухненски блок на детско заведение по Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7-годишна възраст.

За насилие и грабежи на българската граница свидетелстват мигранти в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388468

За насилие и грабежи на българската граница свидетелстват мигранти в ТурцияТрима афганистанци и петима сирийци, пресекли турско-българската граница, са задържани в Къркларели и заявили, че са пребити и ограбени от български полицаи, предава БГНЕС. От дирекцията по сигурността в крайграничния град съобщиха, че тримата бегълци са открити при превантивна проверка на патрули на жандармерията в село до Къркларели (Лозенград)

Екзекуторът на петлите стана на 50! (видео)

http://www.cross.bg/macha-kypata-tzska-1551906.html

/КРОСС/ Екзекуторът на петлите Емил Костадинов стана на 50. Днес легендата на ЦСКА и националния отбор на България чества половинвековния си юбилей. Костадинов прави първите си футболни стъпки в школата на ЦСКА, а през 1990 става част от "Порто". В богатата си кариера преминава през "Байерн" Мюнхен, "Депортиво" Ла Коруня, "Фенербахче", "Тигрес" и "Майнц 05". Българският нападател печели прозвището си Екзекутора на петлите на 17 ноември 1993 г. В световна квалификация срещу Франция на "Парк де Пренс" вкарва феноменален гол само секунда преди да изтече редовното време на мача. Резултатът става 2:1 за България и "лъвовете" се класират за Мондиала в САЩ, където година по-късно стават четвърти в света - подвиг, който едва ли скоро ще бъде повторен от представителния ни тим. След 69 мача и 26 попадения той слага край на кариерата си в националния отбор през 1998 г. Той е първият българин, вкарал гол във финал на европейски клубен турнир - през сезон 1995/96, когато печели Купата на УЕФА с "Байерн" Мюнхен. По онова време треньор на баварците е легендарният Франц Бекенбауер. В евротурнирите с екипа на любимия си ЦСКА има 21 мача и 8 гола (7 мача и 3 гола за КЕШ, 8 мача с 4 гола за КНК и 6 мача с 1 гол за Купата на УЕФА). Успехите на Костадинов са наистина забележителни. Печели Купата на УЕФА с "Байерн" (1996 г

Борисов: От бавенето на тол системата държавата губи 1,5 млн. лева на ден

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/borisov-ot-baveneto-na-tol-sistemata-dyrjavata-gubi-15-mln-leva-na-den-244729/

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи, заяви премиерът във Варна

Наплив на чуждестранни туристи към Памуккале (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6388457

Наплив на чуждестранни туристи към Памуккале (Видео)Памуккале е природна и историческа забележителност на Турция, известен спа и курортен център. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално наследство, датира от епохата на Римската империя. Минералните извори на Памуккале и образувалите се от калциевите натрупвания през вековете травертини с бял цвят,

Валери Симеонов в акция срещу шума в Слънчев бряг

http://www.cross.bg/profil-feiisbyk-svoya-1551905.html

/КРОСС/ Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в личния си профил във фейсбук, че изминалата нощ заедно със служители на РПУ Слънчев бряг е взел участие в акция срещу шума на нощните заведения в Слънчев бряг. По думите му са констатирани множество нарушения във връзка с трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните. В своя фейсбук профил вицемепремиерът Валери Симеонов заяви, че проверката е била много успешна и е довела до „нормален и тих европейски курорт", като е отнета множество бройки адуио техника, а няколко клуба са затворени. Той съобщи, че е задържан диджей от единия клуб, който е оказал съпротива и е отказал съдействие. От своя страна задържаният диджей се оплака в своя личен профил във фейсбук, че „унижен публично" от полицията.      

Пет варианта за АМ ”Струма” ще се обсъждат след месец

http://frognews.bg/news_140086/Pet-varianta-za-AM-Struma-shte-se-obsajdat-sled-mesets/

Пет варианта за най-трудния участък на АМ ”Струма” през Кресненското дефиле - между Крупник и Кресна, ще се обсъждат през септември, съобщиха от АПИ.

Последното сбогом на Болт завърши с контузия, сребро за Мо Фара

http://www.mediapool.bg/poslednoto-sbogom-na-bolt-zavarshi-s-kontuziya-srebro-za-mo-fara-news267848.html

Последното бягане на Юсеин Болт на световното първенство в Лондон в щафетата 4х100 м завърши с контузия, а друг голям атлет Мо Фара остана втори на 5000 м пред родна публика.   Утехата за домакините донесе квартетът на 4х100 м на Великобритания, който извоюва златните отличия в деветия, предпоследен ден на първенството. С перфектно предаване на палката и силно бягане в последния четвърти пост на Мичел-Блейк изпревари силната щафета на САЩ и финишира първи за радост на 60 000 публика. Британците извоюваха победата с най-добро време в света за сезона.   Мирела Демирева защитаваше честта на Бългря тази вечер и записа седмо място в скока на височина. Това е най-доброто представяне до момента на българските атлети на шампионата.   В последния ден, в неделя, Тихомир Иванов също ще скача във финала на висок скок.   Втора световна титла за Мария Ласицкене на висок скок   Вицеолимпийската ни шампионка от Рио започна състезанието добре. Тя преодоля без грешка от първи опит 1.84, 1.88 и 1.92 м, но 1.95 м се оказаха непосилни за нея. Това беше височината, на която отпаднаха пет състезателки. Още три не успяха да преодолеят 1.97 м.   Така на 1.99 м станаха три. Водачката в световната ранглиста Мария Ласицкене направи фаул и отиде директно на 2.01 м, които преодоля от първи опит. Родената в Кабардино-Балкария рускиня скочи от раз и 2.03 м. След като беше завоювала златният медал тя направи опит да преодолее 2.08 м, но не успя. Нейното най-добро лично постижение е 2.06 м постигнато на турнира от Диамантената лига в Брюксел тази година. Това е втора световна титла за Ласицкене след успеха в Пекин преди две години. В Лондон рускинята се състезава като независим атлет, заради наказанието за допинг на Руската атлетическа федерация.   Сребърното отличие извоюва 19-годишната украинка Юлия Левченко. Тя скача без грешка до 1.99 м, а 2.01 м преодоля от втори опит.   Бронзът остана за 31-годишната Людмила Личвинко. Полякинята е световна шампионка в зала от 2014 г. в Сопот, когато скочи 2 м.   Сребро за Мо Фара на 5000 м за сбогом   Роденият в Сомалия британецът Мо Фара не успя да направи златен дубъл на 5000 и 10 000 м пред родна публика в последното си състезание.   Той финишира втори на 5000 м с време 13:33.22 минути и така допусна първа загуба на голям шампионат от световното първенство в Дегу 2011 г., когато спечели 5000 м, но загуби на 10 000 м. Сега в Лондон се окичи със златото на по-дългата дистанция и взе среброто на по-късата.   Златото в британската столица спечели Муктар Едрис, който направи неудържим финален спринт и финишира 13:32.79 минути. Етиопецът дойде в Лондон с най-добър резултат за сезона в дисциплината.   Бронзът остана за натурализирания американец Пол Кипкемой Челимо с 13:33.30 минути.   "Бях много подготвен за това състезание и знаех, че ще победя Мо Фара. След 10 000 м той може би беше уморен, така че нямаше достатъчно сили за последния си удар. Аз бях по-силния", каза новият световен шампион Едрис. "Мо има много победи, но сега аз вече имам една. Аз съм следващия световен шампион. Направих го без да имам подкрепата на публиката", допълни етиопецът.   Дадох всичко от себе си, но тази вечер не спечелих, каза Мо Фара след финала.     Втора световна титла за Сали Пиърсън на 100 м хърдели   Пет години след олимпийското злато Сали Пиърсън спечели отново в Лондон този път световната титла на 100 м с препятствия. 30-годишната австралийка спря хронометрите на 12.59 секунди. Това е втора световна титла за Пиърсън след успеха през 2011 г. на шампионата в Дегу.   "Това е толкова невероятно, че отново съм световен шампион. Работих много здраво за това, развълнувана съм, съпругът ми е някъде там ще го потърся за да го прегърна, каза развълнуваната Пиърсън след победата.   Втора остана олимпийската шампионка от Пекин 2008 Даун Харпър-Нелсън остана втора с 12.63 секунди. 33-годишната американка си направи лично постижение за сезона. Това с 12.63 секунди. В края на 2016 г. Харпър-Нелсън беше наказана за три месеца заради положителна допинг проба. Наказанието й беше минимално, защото атлетката представила доказателства, че е приемала забранения препарат хидрохлоротиазид по лекарско предписание за високо кръвно налягане.   Трета на 100 м хърдели остана Памела Дуткевич с 12.72 секунди. Това е първи голям успех в кариерата на 25-годишната германка. Нейните родители са поляци. Майка й Бригита е бил пет пъти шампионка на Полша на 800 м, а баща и е бил футболист.  

Мирела Демирева остана седма на висок скок в Лондон

http://www.mediapool.bg/mirela-demireva-ostana-sedma-na-visok-skok-v-london-news267848.html

Мирела Демирева остана седма на скок височина на световното първенство в Лондон. Това е най-доброто представяне до момента на българските атлети на шампоната.   В последния ден, в неделя, Тихомир Иванов също ще скача във финала на висок скок.   Втора световна титла за Мария Ласицкене   Вицеолимпийската ни шампионка от Рио Демирева започна състезанието добре. Тя преодоля без грешка от първи опит 1.84, 1.88 и 1.92 м, но 1.95 м се оказаха непосилни за нея. Това беше височината, на която отпаднаха пет състезателки. Още три не успяха да преодолеят 1.97 м.   Така на 1.99 м станаха три. Водачката в световната ранглиста Мария Ласицкене направи фаул и отиде директно на 2.01 м, които преодоля от първи опит. Родената в Кабардино-Балкария рускиня скочи от раз и 2.03 м. След като беше завоювала златният медал тя направи опит да преодолее 2.08 м, но не успя. Нейното най-добро лично постижение е 2.06 м постигнато на турнира от Диамантената лига в Брюксел тази година. Това е втора световна титла за Ласицкене след успеха в Пекин преди две години. В Лондон рускинята се състезава като независим атлет, заради наказанието за допинг на Руската атлетическа федерация.   Сребърното отличие извоюва 19-годишната украинка Юлия Левченко. Тя скача без грешка до 1.99 м, а 2.01 м преодоля от втори опит.   Бронзът остана за 31-годишната Людмила Личвинко. Полякинята е световна шампионка в зала от 2014 г. в Сопот, когато скочи 2 м.   Втора световна титла за Сали Пиърсън на 100 м хърдели   Пет години след олимпийското злато Сали Пиърсън спечели отново в Лондон този път световната титла на 100 м с препятствия. 30-годишната австралийка спря хронометрите на 12.59 секунди. Това е втора световна титла за Пиърсън след успеха през 2011 г. на шампионата в Дегу.   "Това е толкова невероятно, че отново съм световен шампион. Работих много здраво за това, развълнувана съм, съпругът ми е някъде там ще го потърся за да го прегърна, каза развълнуваната Пиърсън след победата.   Втора остана олимпийската шампионка от Пекин 2008 Даун Харпър-Нелсън остана втора с 12.63 секунди. 33-годишната американка си направи лично постижение за сезона. Това с 12.63 секунди. В края на 2016 г. Харпър-Нелсън беше наказана за три месеца заради положителна допинг проба. Наказанието й беше минимално, защото атлетката представила доказателства, че е приемала забранения препарат хидрохлоротиазид по лекарско предписание за високо кръвно налягане.   Трета на 100 м хърдели остана Памела Дуткевич с 12.72 секунди. Това е първи голям успех в кариерата на 25-годишната германка. Нейните родители са поляци. Майка й Бригита е бил пет пъти шампионка на Полша на 800 м, а баща и е бил футболист.

Мирела Демирева излиза за медал на световното първенство в Лондон

http://www.mediapool.bg/mirela-demireva-izliza-za-medal-na-svetovnoto-parvenstvo-v-london-news267848.html

Вицеолимпийската шампионка от Рио Мирела Демирева излиза на олимпийския стадион в Лондон в опит да прибави нов медал в колекцията си на висок скок от световното първенство. Демирева успя да влезе във финала постигайки лично постижение за годината от 192 см. Тя дойде на шампионата в британската столица по покана на ИААФ, след като не успя да покрие норматива от 194 см за участие. През този сезон спортист номер едно на България за миналата година работи над нов разбег, който по нейни думи трябва да й помогне да преодолее гросмайсторската височина от 2 м. Дали Мирела Демирева ще успее да го постигне предстои да видим в събота вечерта. Надпреварата в дисциплината започва в 21:05 часа българско време. Началната височина е 188 см, а българката скача девета подред от 12-те финалистки. Фаворитката в дисциплината е рускинята Мария Ласицкене, която през сезона преодоля 2.06 м и прави опити да подобри световния рекорд на Стефка Костадинова от 2.09 м от световното първенство в Рим през 1987 г., но засега неуспешни. Малко вероятно е някой да успее да се противопостави на защитаващата титлата си от Пекин рускиня, която е бз згуба през този сезон. В Лондон тя участва като независим атлет, заради допинг наказанието на атлетическата федерация на Русия. Останалите финалистки в скока на височина са олимпийската и европейска шампионка Рут Бейтия от Испания, която този сезон не е в добра форма, световната шампионка в зала от 2014 Камила Личвинко от Полша, световната шампиока в зала Портланд 2016 – Вашти Кънингам (САЩ), европейската шампионка в зала от 2017-а Аирине Палшите (Литва), европейската шампионка до 23 години Юлия Левченско (Украйна), британските специалистки в многобоя – Морган Лейк и Катерина Джонсън-Томпсън и чехкинята Михаела Хруба.    

Иззеха музикални уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг

//dariknews.bg/novini/bylgariia/izzeha-muzikalni-uredbi-ot-dve-uveselitelni-zavedeniia-v-slynchev-briag-2042165

При съвместна проверка на три институции от две увеселителни заведения на Слънчев бряг били иззети три музикални уредби. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

Иззеха три музикални озвучителни уредби от две увеселителни

Най-хубавите най-близки плажове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6387906

Най-хубавите най-близки  плажовеБезброй пясъчни ивици с изумрудено море и прозрачна чиста вода са наредени в Северна Гърция Cеверна Гърция е един благословен регион, надарен с прекрасни крайбрежни ивици, невероятна природа, гостоприемни хора и неповторими възможности за почивка. Там се намират някои от най-хубавите и най-близки плажове, подходящи за чудесни семейни ваканции.

Прополисът – мощен антибиотик без привикване

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6386719

Прополисът – мощен антибиотик без привикванеМедът и пчелните продукти са познати от векове, а лечебните им свойства са известни на хората от Древността до наши дни. В „Чудодейната сила на меда” ще откриете информация за всички пчелни продукти: мед, забрус (разпечатката на питите), пчелен прашец, прополис, пчелна отрова, маточно млечице,търтеево пило, восък, восъчен молец, пчелен подмор.

Д-р Методиев: Гледаме трети сезон на сериала "Борисов 3", „гейтове“ и много Фейсбук

http://www.cross.bg/treti-metodiev-purvite-1551904.html

/КРОСС/ Навършиха се сто дни от управлението на кабинета „Борисов 3". 902 мерки са заложени в програмата на правителството, сред тях са борбата с неграмотността, тероризма и продължаването на строителството на магистрали. Анализ на първите сто дни управление на „Борисов 3" пред Би Ай Ти направиха политолозите Георги Киряков и Калоян Методиев. „Трябва да си дадем сметка, че това е трети сезон на този сериал и тези 100 дни трябва да бъдат разглеждани, през призмата, че тези сто дни са му трети", коментира Киряков. „Тези сто дни имаха много „гейтове" и много фейсбук. Не сме излезнали от един скандал и влизаме в друг. Прави впечатление, че тази държава се управлява през Фейсбук. Никой нищо не работи в институционалната сфера, защото ги е страх да вземат решение. Тези 100 дни приличат на първите му 100 дни", посочи Методиев.  

Борисов отсече: ТОЛ системата става държавна

https://offnews.bg//politika/borisov-otseche-tol-sistemata-stava-darzhavna-662656.html

Ако в понеделник не стартира ТОЛ системата, имаме готовност да стане държавна.

Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов при прерязване на лентичката на ремонтирания бул."Васил Левски" във Варна. 

А мотивите да се вземе крайното решение: "Губим по 1.5 млн.лв. на ден", "2 години положихме кански усилия" и "постоянно се обжалва". 

"Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, това са пари, които отиват пряко в пътна инфраструктура, в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме.

Тогава ТИР-овете над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек", коментира Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Премиерът коментира и казуса с магистрала "Струма" - "Европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма. Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат накуп".

Борисов коментира и магистрала "Хемус": "Не искаме да допускаме това, което навремето се случи за Бургас - "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да може да спасим града и го спасихме. Черите лота на "Хемус" се проектират, започва изграждане и до Севлиево вече нещата вървят, както и от Белокопитово към Търговище. Варна вече далеч изпреварва Бургас. С „Хемус“ и всичко това, което правим, сега ще почнат да мърморят другите. Аспаруховият мост, откакто беше построен, не беше пипан".

Борисов обясни, че има решение "Хемус" да изнесе тежкия трафик при аерогарата към пристанището, където текат отчуждителни процедури. 

Борисов: Имаме готовност тол системата да е държавна

http://www.cross.bg/borisov-durzhavna-sistemata-1551903.html

/КРОСС/ Тол системата за плащане при движение по магистралите може да стане държавна. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов. "2 години не можем да започнем тол системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, държавата ще я направи", заяви Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Васил Левски" във Варна. "Ако и този път не успеем, правим я държавна и започваме да изграждаме. Тогава превозните средства над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма да има никакъв проблем за обикновения човек", коментира Борисов.  

Четирима загинаха при ураганни бури в Полша

http://www.moreto.net/novini.php?n=357431

Четирима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша, предаде ТАСС. Агенцията цитира данни, съобщени от говорителя на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция за "драматичната нощ" в пострадалите територии.

Сушенето на дрехи на закрито е вредно за здравето

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6388456

Сушенето на дрехи на закрито е вредно за здраветоХората в градовете често нямат друг избор, освен да сушат праните дрехи на закрито. Тази практика обаче крие риск от сериозни здравословни проблеми, предупреждават ирландски специалисти, цитирани от вестник "Дейли стар", цитиран от БТА. Влажната среда окуражава развитието на плесен, отделяща "семена", известни като спори,

Гришо чака корав съперник на старта в Синсинати

https://offnews.bg//tenis/grisho-chaka-korav-sapernik-na-starta-v-sinsinati-662655.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите Мастърс в Синсинати с двубой срещу ветерана Фелисиано Лопес или младият корейски талант Хьон Чун.

Българинът е поставен под №7 в схемата и почива в първи кръг, а във втори очаква победителя от сблъсъка между Лопес и Чун.

Димитров попадна в долната част на схемата, където водач отново, подобно на Монреал, е Роджър Федерер. Двамата могат да се срещнат на четвъртфиналите.

Преди това обаче Григор ще трябва да свърши ужасно много работа. Ако успее да стартира с победа над един от двамата много корави съперници, в трети кръг му предстои потенциален сблъсък с един измежду Беноа Пер, Хуан Мартин дел Потро, Томаш Бердих или квалификант.

В другата четвъртина в долната част са най-високо поставените играчи са Александър Зверев и Милош Раонич, които са потенциални съперници на Федерер или Гришо на полуфиналите.

В горната част на схемата водач е световният №2 Рафаел Надал. Испанецът ще има за съперник Ришар Гаске или квалификант във втори кръг.

След това потенциални съперници по пътя към финала са сънародника му Алберт Рамос-Виньолас, който стартира с квалификант, или победителя от мача между Райън Харисън и Жил Мюлер.

Мигранти се оплакаха от насилие и грабежи в България

https://www.vesti.bg/bulgaria/migranti-se-oplakaha-ot-nasilie-i-grabezhi-v-bylgariia-6072589

През последните дни дирекцията по сигурността в Къркларели регистрира засилен натиск на мигранти по границата с България

Сняг прекъсна жежкото лято в Швейцария

http://www.mediapool.bg/snyag-prekasna-zhezhkoto-lyato-v-shveitsariya-news267847.html

След седмици на изгаряща жега, Швейцария бе запратена в зимата, след като в петък сутринта сняг покри планините на височина над 1900 метра, предаде изданието Дъ Локал. Студеният фронт завзе южната и източната част на страната и дъждът бързо се превърна в сняг и много от ски курортите осъмнаха под сняг. В социалните мрежи бяха публикувани множество снимки. За радост на местните, на които бързо им се наложи да сменят летните дрехи с якета, неочакваната зима ще трае кратко. Още през уикенда температурите започват да се покачват и през идната седмица отново ще стигнат 30 градуса.

Гуам разпространява листовки със съвети за действия при нападение

http://www.investor.bg/sasht/337/a/guam-razprostraniava-listovkisys-syveti-za-deistviia-prinapadenie-244728/

Листовките, изглежда, не предизвикват особена тревога, нито се отразяват върху всекидневния живот в Гуам

12 август през годините

http://dnes.dir.bg/news/12-avgust-26223434

MSN представя значими и любопитни събития на 12 август през годините.

Болт помогна на щафетата на Ямайка да се класира за финал

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023249_bolt_pomogna_na_shtafetata_na_iamaika_da_se_klasira_za/?ref=rss


Юсейн Болт очаквано се класира за финал на 4 по 100 метра с щафетата на Ямайка. Легендарният спринтьор бягаше на четвърти пост и помогна за първото място във втората серия с резултат 37.95 секунди. Ямайците изпревариха Франция (38.03 секунди) и китайската четворка.<br /><br />Последното състезание в кариерата на Болт е тази вечер от 23.50 ч. Той ще окачи шпайковете след пет поправки на световни рекорди и 13 индивидуални титли от олимпийски игри и световни първенства. Болт ще гони...

Валери Симеонов с акция в Слънчев бряг: От тази нощ битката за тишина ще бъде война

//dariknews.bg/regioni/burgas/valeri-simeonov-s-akciia-v-slynchev-briag-ot-tazi-nosht-bitkata-za-tishina-shte-byde-vojna-2042150

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в социалните мрежи, че тази нощ е имало акция в Слънчев бряг, при която е била затворена дискотека „Оксижен“, а дисководещият е бил задържан от полицията. Ето какво написа в профила си Симеонов, без редакторска намеса:

"Тази нощ Слънчев бряг се п

Откриха високи нива на уран в питейната вода в пловдивското село Брягово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388449

Откриха високи нива на уран в питейната вода в пловдивското село БряговоКонстатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай. Това съобщиха за „Фокус“ – Пловдив от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна. Водата може да се използва за хигиенни цели.

Все повече деца се разболяват от диабет във Великобритания

https://www.actualno.com/health/vse-poveche-deca-se-razboljavat-ot-diabet-vyv-velikobritanija-news_627351.html

Повече от 600 деца с диабет тип 2 в британските болници будят загриженост у здравните експерти заради превръщатата се в епидемия захарна болест, чийто първи приятел е затлъстяването. Асоциацията на местните власти (LGA), която представлява повече от 370 съвета в Англия и Уелс,

Бащата на изоставеното в „Западен парк” бебе: Ще си го взема

http://www.cross.bg/bebe-deteto-bashtata-1551902.html

/КРОСС/ Ще си го взема. Това обяви бащата на намереното вчера в столичния „Западен парк" бебе. Той беше разпитан днес в Трето РУ в София, предава bTV. Бащата твърди, че не е знаел за намеренията на майката да изостави детето. Не живеели заедно, тя избягала от него. Мъжът обяви, че момиченцето е родено на 2 декември м.г., което означава, че то е на 8 месеца. По думите му майката е на 18 години, нямат други деца заедно, но тя има и 2-годишно момченце. Жената се издирва все още. Бащата бебето живее в кв. „Христо Ботев" с баща си. Смята, че има условия да гледа момиченцето. Изоставеното бебе беше настанено вчера в в Специализираната болница за лечение по детски болести. Оттам съобщиха, че детето е в добро общо състояние и вероятно е на 5 месеца. То тежи 4,6 кг. Социалните обявиха, че в понеделник детето ще бъде настанено в специализирано заведение.  

Премиерът във Варна: Бул. „Левски“ разтоварва трафика за курортите догодина

http://www.moreto.net/novini.php?n=357432

Най-късно до Празника на Варна идната година трябва да бъде пуснато движението по разширението на бул. „Васил Левски“ във Варна. Транспортната връзка ще облекчи трафика в целия град и към към курортите, обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Макрон тръгва да очарова Източна Европа, не пропуска и България

http://frognews.bg/news_140084/Makron-tragva-da-ocharova-Iztochna-Evropa-ne-propuska-i-Balgariia/

На 25 август френският президент Еманюел Макрон ще се срещне във Варна с българския премиер Бойко Борисов. Една от целите му е да прекъсне ”социалния дъмпинг”.

Четири жертви на ураганни бури в Полша

http://www.mediapool.bg/chetiri-zhertvi-na-uraganni-buri-v-polsha-news267846.html

Четирима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували в петъчната нощ в различни райони на Полша, съобщи говорителят на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция за "драматичната нощ" в пострадалите територии. Най-тежко било положението в местността Сушек, в летен лагер на харцери - полските скаути. Там загинали двама юноши, затиснати от паднали дървета. Пострадали още 20 души. Тъй като достъпът до мястото на инцидента бил затруднен, спасителите стигнали до лагера чак на сутринта, за да евакуират ранените. Другите две жертви – мъж и жена, също са станали жертви на паднали дървета в различни райони на страната. Мъжът е загинал, след като дърво затиснало палатката му. Силните ветрове са отвели покривите на различни сгради, счупени дървета са препречили ред пътища и са прекъснали далекопроводи. Половин милион жители на Полша все още нямат ток, допълва агенцията. Възникнали са и множество пожари, предаде руската агенция РИА Новости. Общо ранените са 28.

Борисов: За "Суджукгейт" ще има съд, а за милиардите от "Цанков камък" няма нищо (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388444

Борисов: За "Суджукгейт" ще има съд, а за милиардите от "Цанков камък" няма нищо
(Обзор)Милиардите загуби от „Цанков камък“ били равни на „Суджукгейт“, но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септемери-октомври влиза в съда. Това каза иронично във Варна премиерът Бойко Борисов във връзка със сигнала, който ГЕРБ ще внесе следващата седмица до главния прокурор за ядовира „Цанков камък“.

Сирийската армия превзе Хомс, последният град контролиран от ИДИЛ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388441

Сирийската армия превзе Хомс, последният град контролиран от ИДИЛСирийските правителствени сили установиха пълен контрол върху последния град в провинция Хомс, държан от групировката "Ислямска държава", предаде Ройтерс, цитира БТА. Военен източник заяви, че бойците на "Ислямска държава" в град Сухна са убити, а оръжието им е унищожено. Сухна се намира на около 50 км североизточно от древния град Палмира и на

Иракски Кюрдистан ще проведе референдум въпреки молбата на САЩ за отлагане

http://www.cross.bg/roiiters-septemvri-irakski-1551901.html

/КРОСС/ Иракските кюрди ще следват плана си да проведат референдум за независимост на 25 септември въпреки молбата на САЩ за отлагане на вота, предава Ройтерс. Датата остава 25 септември, промяна няма, каза пред агенцията Хошияр Зебари, близък съветник на Масуд Барзани, президент на регионалното правителство на Иракски Кюрдистан. Припомняме, американският държавен секретар Рекс Тилърсън помоли в телефонен разговор Масуд Барзани гласуването да бъде отложено. През юни американският Държавен департамент обяви, че е загрижен, че референдумът ще отвлече вниманието от по-спешни приоритети като постигането на победа над "Ислямска държава", припомня Ройтерс. САЩ и други западни страни се опасяват, че вотът може създаде допълнително напрежение в региона. Турция, Иран и Сирия, които са останалите три страни, освен Ирак, в които има значителен брой кюрди, са против референдума за независимост.  

Борисов за тол системата и магистралите

https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-za-tol-sistemata-i-magistralite-6072588

Четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане, каза преиерът

Ekathimerini: Британският кралски флот отмени планирани военни учения в Егейско море

http://www.moreto.net/novini.php?n=357430

Британският кралски флот отмени планирано военно учение край югоизточния егейски остров Карпатос, което бе обявено с навигационен телекс, издаден от Анкара – стъпка, която разгневи Атина, пише електронното издание Ekathimerini. За втори път през последните 14 дни Турция издава навигационен телекс, в който информира за планирани военни маневри на трета държава, които трябва да се проведат в гръцки или кипърски териториални води.

Бащата на изоставеното бебе: Ще си го взема

https://www.actualno.com/crime/bashtata-na-izostavenoto-bebe-shte-si-go-vzema-news_627349.html

Ще си го взема. Това обяви бащата на намереното вчера в столичния „Западен парк” бебе. Той беше разпитан днес в Трето РУ в София. Бащата твърди, че не е знаел за намеренията на майката да изостави детето. Не живеели заедно, тя избягала от него. Мъжът обяви, че момиченцето

Напрежението между САЩ и Северна Корея разтревожи Европа

//dariknews.bg/novini/sviat/naprezhenieto-mezhdu-sasht-i-severna-koreia-raztrevozhi-evropa-2042162

Британският външен министър Борис Джонсън изтъкна днес, че режимът на Ким Чен-ун носи отговорност за "кризата" между Северна Корея и САЩ. Джонсън увери, че работи с партньорите си в търсене на "дипломатически изход", предаде АФП.
 

Жители на Барселона протестират срещу безконтролния растеж на туризма

//dariknews.bg/novini/sviat/zhiteli-na-barselona-protestirat-sreshtu-bezkontrolniia-rastezh-na-turizma-2042163

Стотина жители на Барселона протестираха днес на градския плаж срещу безконтролно увеличаващия се масов туризъм в тази изключително популярна туристическа дестинация, предаде АП.

Туристи плащат за скъсани чадъри и потрошени шезлонги в Равда

//dariknews.bg/regioni/burgas/turisti-plashtat-za-skysani-chadyri-i-potrosheni-shezlongi-v-ravda-2042160

Предвижда се в договорите с наематели и концесионери да се въведе изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция на морски плаж "Равда-Академика"

"Кюриосити" засне перести облаци на Марс

http://www.dnes.bg/science/2017/08/12/kiuriositi-zasne-peresti-oblaci-na-mars.350121

Подобни атмосферни образувания се формират в съвсем малки количества

Силен пожар бушува на гръцкия остров Закинтос

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388434

Силен пожар бушува на гръцкия остров ЗакинтосСилен пожар избухна на популярния гръцки остров Закинтос в следобедните часове на петък, предава Voria. В продължение на часове огънят бушува едва на няколко километра от Пигадакия и Калитеа. За потушаването му бяха задействани всички налични пожарни сили на острова, включително и четири противопожарни самолета.

Талант на Ботев Пловдив поема към Китай

https://offnews.bg//futbol/talant-na-botev-plovdiv-poema-kam-kitaj-662653.html

Ботев Пловдив има вероятност да се раздели с една от звездите си в посока Китай. Става дума за Тодор Неделев, който е бил наблюдаван в мачовете от Лига Европа, пише "Марица".

Емисар на човек от китайски клуб е бил на трибуните на мачовете с Маритимо и Бейтар, както и на финала за Суперкупата на България преди няколко дни.

Преди месец и половина Неделев се завърна в Ботев, след като договорът му с Майнц 05 бе прекратен. Двата клуба постигнаха договорка за подялба на правата върху играча.

Това означава, че при следващ трансфер на Неделев, германците ще приберат 70% от трансферната сума, а останалите 30% ще са за пловдивския клуб.

Футболистите на треньора Николай Киров ще играят утре срещу Берое в мач от петия кръг на Първа лига. Битката за Тракия започва в 18:45 часа. 

Петима загинаха при ураганни бури в Полша

http://www.cross.bg/polsha-petima-razlichni-1551898.html

/КРОСС/ Петима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша, предава ТАСС. Агенцията цитира данни, съобщени от говорителя на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция за "драматичната нощ" в пострадалите територии. Най-засегната е местността Сушек, където в летен лагер на харцери - полските скаути, са там загинали двама юноши, затиснати от паднали дървета. Пострадали още 20 души. Спасителите стигнали до лагера чак на сутринта, за да евакуират ранените. Силните ветрове са отвели покривите на различни сгради, счупени дървета са препречили ред пътища и са прекъснали далекопроводи. Половин милион жители на Полша все още нямат ток, допълва агенцията.

Четирима загинаха при ураганни бури в Полша

http://www.cross.bg/polsha-chetirima-razlichni-1551898.html

/КРОСС/ Четирима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша, предава ТАСС. Агенцията цитира данни, съобщени от говорителя на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция за "драматичната нощ" в пострадалите територии. Най-засегната е местността Сушек, където в летен лагер на харцери - полските скаути, са там загинали двама юноши, затиснати от паднали дървета. Пострадали още 20 души. Спасителите стигнали до лагера чак на сутринта, за да евакуират ранените. Силните ветрове са отвели покривите на различни сгради, счупени дървета са препречили ред пътища и са прекъснали далекопроводи. Половин милион жители на Полша все още нямат ток, допълва агенцията.

Борисов: Загубите от "Цанков камък" равни на "Суджукгейт", но само във втория случай има обвинения

https://www.actualno.com/politics/borisov-zagubite-ot-cankov-kamyk-ravni-na-sudjukgejt-no-samo-vyv-vtorija-sluchaj-ima-obvinenija-news_627346.html

Милиардите загуби от „Цанков камък" били равни на "Суджукгейт", но при втория случай виновникът има 6 обвинения и септемери-октомври влиза в съда. Това каза пред журналисти във Варна премиерът Бойко Борисов във връзка със сигнала, който ПП ГЕРБ ще внесе следващата седмица

Валери Симеонов арестува диджей Станчо в Слънчев бряг (обновена)

https://offnews.bg//turizam/valeri-simeonov-arestuva-didzhej-stancho-v-slanchev-briag-obnovena-662654.html

Вицепремиерът Валери Симеонов с ресор "Туризъм" обяви, че е започнал война за тишина в курорта Слънчев бряг.

Снощи той е обикалял с полиция дискотеките в курорта, като в една от дискотеките диджей е отказал съдействие и е бил арестуван, става ясно от поста на вицепремиера във Фейсбук. Оказа се, че арестуваният е небезизвестният диджей Станчо, който се възмути публично от държанието на Симеонов.

Ето целият пост на Валери Симеонов без редакторска намеса:

Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко?

В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Бургас, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на районното. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия Оксижен на известната пазарджишка мутра Божо „Кравата“. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, Оксижен прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше „закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа.

След като приключихме проверката на Оксижен и заведението затвори, мутрите внесоха нови апаратури.

Изчакахме „възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите .
По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване Съни Дриймс, като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - Корнера. Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – 4U – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени.

Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията.

От тази нощ, битката за тишината ще бъде война.

Следва продължение...

Малко по-късно последва и реакцията на диджея,който се оказа един от най-изветсните у нас - диджей Станчо.

Ето и неговият пост

Приятели, снощи бях арестуван и унижен публично пред пълен клуб в Слънчев Бряг... отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно), без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг....написаха ми 2 броя наказателни постановления ... едното за това, че пускам музика (това ми е професията), 2-рото постановление и ареста са вследствие на това, че отказах да предам Лаптопа доброволно ...

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ПРИЯТЕЛИ И ФЕНОВЕТЕ СИ ВЪВ ВАРНА ,ДНЕС НЯМА ДА.МОГА ДА ИЗПЪЛНЯ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ...

Валери Симеонов арестува диджей в Слънчев бряг

https://offnews.bg//turizam/valeri-simeonov-arestuva-didzhej-v-slanchev-briag-662654.html

Вицепремиерът Валери Симеонов с ресор "Туризъм" обяви, че е започнал война за тишина в курорта Слънчев бряг.

Снощи той е обикалял с полиция дискотеките в курорта, заедно с полиция, като в една от дискотеките диджей е отказал съдействие и е бил арестуван, става ясно от поста на вицепремиера във Фейсбук.

Ето целият пост на Валери Симеонов без редакторска намеса:

Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко?

В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Бургас, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на районното. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия Оксижен на известната пазарджишка мутра Божо „Кравата“. Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, Оксижен прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят беше „закопчан“ с белезници и прибран в районното за 24 часа.

След като приключихме проверката на Оксижен и заведението затвори, мутрите внесоха нови апаратури.

Изчакахме „възкръсналото“ заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите .
По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване Съни Дриймс, като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - Корнера. Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – 4U – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени.

Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията.

От тази нощ, битката за тишината ще бъде война.

Следва продължение...

Борисов готов от понеделник да прави държавна тол система

http://www.mediapool.bg/borisov-gotov-ot-ponedelnik-da-pravi-darzhavna-tol-sistema-news267845.html

Ако в понеделник не стартира изграждането на тол системата - след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще я направи държавата. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в събота, давайки старт на ремонта на бул. "Васил Левски“ във Варна. От думите му не става ясно защо точно понеделник е преломната дата за тол системата, за която Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви обществена поръчка през април 2016 г. Нейният изпълнител ще получи 200 млн. лв., за да внедли системата за платено преминаване по пътищата от тежкотоварните камиони. След многократни обжалвания от фирми фантоми, възобновяване и събиране на шест оферти, в момента поръчката отново е във фаза на претенции пред Комисията за защита на конкуренцията.  "Това е безумие, при този трафик, заради умишлено обжалване, губим по 1.5 млн. лв. на ден. Представете си - която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за "Хемус“, за тунела под Шипка. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3.5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек", коментира Борисов. Идеята за създаване на държавно предприятие, които да изгради, а след това и да управлява тол системата, изплува още по време на заседанието на кабинета от преди две седмици, на което бе одобрена управленската правителствена програма. Тогава Борисов също се възмути от блокирането на тол системата. "Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от "Суходолска“ №3, обжалване от "Суходолска“ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред "Пирогов“, нали разбирате? Това е блокаж и ако не можем да преодолеем точно този проблем, за да направим тол системата, съм възложил на регионалното министерство – държавно предприятие по специалния Закон за обществените поръчки. И ще го направим. Просто не можем да допускаме повече такива пари да се губят“, заяви тогава Борисов. Преди ден и регионалният министър Николай Нанков заяви, че държавата ще направи всичко, но в края на 2018 г. ще има работеща тол система. Не е ясно как ще успее, при положение, че тепърва ще се прави държавно предприятия, а в сега обявената поръчка срокът за изграждането на платеното минаване по пътищата е 19 месеца. Освен това в сегашното задание се предвижда изпълнителят на поръчката да достави за своя сметка софтуера за системата. Борисов се възползва в събота от възможността да коментира и изграждането на участъка от магистрала "Струма" през Кресненското дефиле", за който проектанти са избрали оспорвано от природозащитници и местните жители трасе. Общественото обсъждане е насрочено за 11 септември, а сега премиерът също като Нанков преди два дни коментира, че ако не се построи отсечката, България ще загуби всички европейски пари, предоставени за "Струма" и други пътни проекти. Ще изяде ли Кресненското дефиле всички европари за пътища? "Европейските проекти са така, 1 километър да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма. Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за "Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат накуп", заяви премиерът.. По време на първата копка на разширението на варненския бул. "Васил Левски“ Борисов каза, че " проектът може да бъде завършен за празника на града следващата година, ако общината процедира бързо с отчуждителните процедури". "Не искаме да допускаме това, което се случи в Бургас – магистрала "Тракия“ влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да можем да оправим трафика в града”, обясни премиерът Борисов. Той посочи, че във Варна ще бъде направен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището, започва рехабилитация на три булеварда в кв. "Аспарухово“, а изграждането на кампус към Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството. "Не искаме да допускаме това, което навремето се случи за Бургас – магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да може да спасим града и го спасихме", заяви Борисов пред журналисти. Борисов: Варна изпреварва Бургас "Варна вече далеч изпреварва Бургас. С "Хемус“ и всичко това, което правим, сега ще почнат да мърморят другите. Аспаруховият мост, откакто беше построен, не беше пипан. Тука такива като мен са минали поне 20, може и повече. Хубаво е, че на нас ни задавате въпроси, но после не само получавате отговори, но и инфраструктура", продължи премиерът. Той добави, че пътят до Бургас е важен и за Варна. "Паднат ли обжалванията - още една остана, до догодина ще се справим с двата обхода - на Поморие и Ахелой. Това са уверенията на строителните фирми и на министъра. Затова решихме тук "Хемус", влизайки при аерогарата, където текат отчуждителни процедури, сме заделили пари да се изведе тежкия трафик към пристанището. Зависи от кмета, от общинския съвет, от администрацията колко бързо ще си отчуждят там, за да стартира веднага изпълнението", каза още Борисов.

МОН предостави близко 3 млн.лв. за допълнителни уроци на учениците

http://www.moreto.net/novini.php?n=357429

Министерството на образованието и науката (МОН) предостави 2 841 130, 83 лв. на детски градини и училища за осъществяване на обща и допълнителна подкрепа. Тя включва допълнителни модули за деца, които не владеят български език в предучилищна възраст и обучение по учебни предмети за ученици с пропуски в материала.

Гърция отново гори!

http://www.cross.bg/gurtziya-ostrov-gorski-1551897.html

/КРОСС/ Мащабни пожари обхванаха Гърция, като най-силно засегнат е остров Закинтос. За едно денонощие избухнаха 46 пожара в Гърция. Основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос. Огънят доближава населени райони, но огнеборците успяха да прекъснат пътя на пожара към къщите в няколко села. В пепел се превърнаха маслинени дървета, има опасност да изгорят и животни. Няколко огнища се атакуват едновременно от самолети и хеликоптери по въздух, а също пожарни коли и огнеборци. Много доброволци са в помощ. В готовност е спасителен отряд от Атина. На остров Крит в района на Йерапетра горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят вече е овладян частично. В област Теспротия на границата с Албания се борят с огнена стихия, навлезла от съседната страна. Горят горски масиви. Няма риск за жителите. Властите в Гърция посочват днешния ден, като рисков за пожари и предупреждават за забрана, да се пали огън в близост до гори, а също и да се влиза в горски райони, където духа силен вятър.  

Пийте бира, за да сте по-креативни

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/pijte-bira-za-da-ste-po-kreativni-6072474

Според специалисти бирата улеснява разрешаването на творчески проблеми

Хората, които пушат трева, са с три пъти по-голям риск да умрат от високо кръвно

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6388424

Хората, които пушат трева, са с три пъти по-голям риск да умрат от високо кръвноПроучване, обхванало 1200 души в продължение на 6 години установи, че хората, които пушат трева, са с три пъти по-голям риск да умрат от болести, свързани с високо кръвно налягане, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА. Изследването е публикувано в Европейското списание за превантивна кардиология.

Младоци едва не прецакаха Юсеин Болт за последен финал в кариерата

https://www.24chasa.bg/sport/article/6388431

Младоци едва не прецакаха Юсеин Болт за последен финал в кариератаЩафетата на Ямайка, с Юсеин Болт на последен пост се класира доста проблемно за финала на 4 по 100 метра на световното в Лондон, последното състезание в кариерата на най-великия спринтьор. В състава отсъстваше Йохан Блейк. На първи и втори пост Тикуендо Трейси и Джулиън Форте едва не се сблъскаха, но накрая Ямайка спечели 1/2-финалната си серия с

Бащата на изоставеното в „Западен парк” бебе: Ще си го взема

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388429

Бащата на изоставеното в „Западен парк” бебе: Ще си го вземаЩе си го взема. Това обяви бащата на намереното вчера в столичния „Западен парк” бебе. Той беше разпитан днес в Трето РУ в София. Бащата твърди, че не е знаел за намеренията на майката да изостави детето. Не живеели заедно, тя избягала от него. Мъжът обяви, че момиченцето е родено на 2 декември м.г.

На Мусала ще звучи оперна музика по повод 100-годишнината от края на Първата световна война

http://www.cross.bg/voiina-zashtoto-svetovna-1551896.html

/КРОСС/ От 12.00 до 13.00 часа на връх Мусала ще звучи оперна музика. Концертът ще бъде по повод 100-годишнината от края на Първата световна война. В предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт" един от участниците в събитието - пианистката Евелина Станчовска, разказа: Това е малък намек, че трябва да тачим и да пазим нашата история, защото в миналото, великите личности, които са били в нашето минало, те са знаели как да опазват историята, да предават в истински вид концерти на стойност, защото там горе, не би могло да се говори за акустика, но мисля, че звукът ще е много красив. В програмата ще участват още Емили Разбен, Снежана Атанасова, Димитър Арнаудов и Роже Пиер Фейен.  

Кармело Антъни се доближава до "Хюстън рокетс"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023233_karmelo_antuni_se_doblijava_do_hjustun_rokets/?ref=rss


"Хюстън рокетс" и "Ню Йорк никс" са подновили преговорите за Кармело Антъни, съобщава ESPN. Двата тима имаха разговори преди около месец, но не успяха да се разберат за трансфер на звездата на "Никс".<br /><br />Сега обаче изданието твърди, че Антъни е готов да изключи клаузата в своя договор, според която "Никс" нямаше право да го разменя. Той е склонен да направи това само, ако тимът му го пусне в Хюстън.<br /><br />Според ESPN,...

Кап. Хети Хенсън във Варна: Всяка година в океана влизат по 8 тона отпадъци

http://www.moreto.net/novini.php?n=357408

Всеки един човек може да има своето влияние, за да запазим океаните и моретата чисти. Най-важното е да отказваме еднократната пластмаса, да намаляваме употребата й да я използваме повторно. Защото ние сме част от океана, но той не е наше владение.

Световните финали с участието на Мирела Демирева и Тихомир Иванов - пряко по Евроспорт

http://www.cross.bg/evrosport-otnovo-pryako-1551895.html

/КРОСС/ Евроспорт отново ще зарадва българските фенове на спорта с пряко излъчване на финалите в скока на височина от Световното първенство по лека атлетика, с участието на Мирела Демирева и Тихомир Иванов. Представянето на сребърната ни медалистка от Олимпийските игри е днес, след 21:05 ч. по Евроспорт 1. В неделя, с начален час 21:00 ч., отново по Евроспорт 1, е надпреварата на най-добрите скачачи при мъжете.  

Над 60 деца починаха в индийска болница

https://www.actualno.com/asia/nad-60-deca-pochinaha-v-indijska-bolnica-news_627345.html

Повече от 60 деца починаха в индийска болница в северната провинция Утар Прадеш. Причина за смъртта им вероятно е инфекция, предаде телевизионният канал NDTV. Държавните органи разпоредиха спешно създаване на специална комисия и разследване на масовата детска смърт, засе

Мъж скочи от 3-я етаж в Бургас, загина на място

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388425

Мъж скочи от 3-я етаж в Бургас, загина на мястоМъж е скочил от третия етаж на блок в ж.к. „Славейков“ в Бургас и е загинал на място. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде "Фокус". Сигналът за инцидента е подаден в 11.05 минути. Още се изясняват подробностите по

Борисов се закани да направи тол системата държавна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/12/3023245_borisov_se_zakani_da_napravi_tol_sistemata_durjavna/?ref=rss


Тол системата за товарните автомобили вероятно ще бъде изградена от държавата заради невъзможността реализирането ѝ да започне при непрестанното обжалване на обществените поръчки за избор на изпълнител. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов във Варна днес. Министър-председателят даде срок до понеделник да започнат процедурите за тол системата, чието изграждане се очаква да струва 200 млн. лева.<br /><br />"От 2 години не можем да почнем тол системата и по 1.5 млн....

Борисов ще прави тол системата държавна, ако не стартира в понеделник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/12/3023245_borisov_shte_pravi_tol_sistemata_durjavna_ako_ne/?ref=rss


По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на афициалния старт на ремонта на бул. "Васил Левски" във Варна, според Радио "Фокус"-Варна. "Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в...

Тежка катастрофа край Бучин проход, движението през Петрохан е затруднено

http://www.cross.bg/petrohan-raiiona-katastrofa-1551890.html

/КРОСС/ Тежка катастрофа в района на село Бучин проход затруднява движението по пътя за Петрохан, предава Агенция "Фокус". В катастрофата са участвали два леки автомобила, които са размазани вследствие на удара. Все още няма информация за пострадалите. На мястото на инцидента има екипи на пожарната и полицията. В района се образуват колони от автомобили, лентата в посока Петрохан е изцяло задръстена.

Възстановено е движението по Северната скоростна тангента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388421

Възстановено е движението по Северната скоростна тангентаВъзстановено е движението по Северната скоростна тангента, преди п.в. Кубратово в посока Калотина, съобщава АПИ, предаде БТА. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел.

Двама души са пострадали при катастрофата край село Бучин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388419

Двама души са пострадали при катастрофата край село БучинДвама души са пострадали при катастрофата край село Бучин проход, община Костинброд. Това съобщиха за „Фокус“ от пресцентъра на МВР. При инцидента се сблъскаха два леки автомобила - БМВ и АУДИ. Пострадалите са прегледани на място, след което са отведени за допълнителни медицински прегледи. Заради пътния инцидент в района се образуваха колони от

Валери Симеонов арестува диджей заради силна музика на Слънчака

http://frognews.bg/news_140083/Valeri-Simeonov-arestuva-didjei-zaradi-silna-muzika-na-Slanchaka/

Вицепремиерът Валери Симеонов се залови да въдворява тишина в Слънчев бряг в малките часове на денонощието.

Ето ги петте варианта на трасе през Кресненското дефиле

https://offnews.bg//ikonomika/eto-gi-pette-varianta-na-trase-prez-kresnenskoto-defile-662652.html

Пет варианта на трасе за изграждането на най-сложния участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле - между Крупник и Кресна, ще бъдат обсъдени на 11 септември. Това съобщава Агенция Пътна инфраструктура и представя и петте варианта.

От 9 ч. в община Симитли, а от 14 ч. в община Кресна е общественото обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда за подобряване на трасето на лот 3.2 на автомагистралата, на които ще бъдат разгледани разработените варианти.

Ето ги и вариантите

• ИЗТОЧЕН ВАРИАНТ Г10.50

Източният вариант разделя движението на две самостоятелни и раздалечени едно от друго пътни платна. В посока Гърция трасето преминава по съществуващия път I-1 (Е-79), а за София е по нов терен на изток от Кресненското дефиле.

Платното в посока София – Кулата ще използва изцяло съществуващия първокласен път I-1 (Е79) до началото на гр. Кресна. Предвижда се рехабилитация и укрепване на път Е-79, с реализация на мерки за опазване на биологичното разнообразие. От съществуващия път, дясното платно на автомагистралата се отделя на изток като се предвижда изграждане на еднопосочен обходен път на гр. Кресна по нов терен, с което интензивният тежкотоварен трафик ще бъде изведен извън града. Обходният път преминава през 4 тунела с дължина 1266 м, 1 виадукт - 316 м, 2 моста с дължина 691 м, 7 надлези и подлези с дължина 206 м, както и подпорни и укрепителни стени - 245 м.

Платното от Кулата за София е по нов терен на изток от Кресненското дефиле. Започва на 100 м след пресичането с ж. п. линията за мина Ораново, минава в ляво от съществуващия път и се развива успоредно на него, след което тръгва на югоизток, преминава успоредно на река Градевска и между кварталите „Ораново“ и „Дълга Махала“ на гр. Симитли. След това трасето пресича път II-19 Симитли - Гоце Делчев и навлиза в ската. Там ще бъде прокопан тунел с дължина 350 м, а след него ще има виадукт с дължина 200 м. По-нататък трасето се насочва в югоизточна посока, обхожда село Полето, пресича пътя Полето - Брежани и преминава над притока на р. Брежанска. След това продължава през тунел с дължина 1 130 м, преминава западно от с. Ракитна, успоредно на пътя Ракитна – Мечкул, пресича го и западно от с. Мечкул върви на юг и източно от с. Стара Кресна. Постепенно трасето се измества в източна посока, преминава на юг и се развива в югозападна посока близо около съществуващия път за с. Влахи. В края на обходния път двете платна за движение се събират и се изгражда участък с автомагистрален габарит.

В платното за София е предвидено изграждането на 18 виадукта с обща дължина 5 087 м, 5 тунела с обща дължина 4 200 м, 1 мост - 96 м, 11 надлези и подлези, подпорни и укрепителни стени.
При Източния вариант са предвидени напречни връзки между двете платна, като се използват съществуващите пътища и се изграждат нови пътни възли. Предвидени са общо 5 пътни възела „Симитли“, „Полето“, „Мечкул“, „Стара Кресна“ и „Кресна“. Предвижда се и изграждането на пътна връзка със съществуващия път Е79 в началото на обходния път на гр. Кресна.
Приблизителната дължина на трасето е 24 км.

• „ДЪЛЪГ ТУНЕЛЕН ВАРИАНТ“, ТУНЕЛ „КРЕСНА“

Началото на участъка е при пътен възел „Крупник“. Преминава през река Струма и река Резена, като между двете реки е разположен съществуващия пътен възел за Крупник и Черниче. Преди портала на тунела трасето пресича последователно река Струма и ж. п. линията София - Кулата. След изхода на тунела магистралата пресича съществуващ третокласен път и р. Струма с мостово съоръжение. Непосредствено след това е предвидено изграждането на пътен възел „Кресна“.
Тунел „Кресна“ е с дължина 15,4 км. Той е с две тръби и с възможност за евакуация във втората тръба през напречни връзки. Дължината на цялото трасе на автомагистралата в този участък, включващо пътна и тунелна част, е около 21 км. Предвидено е освен изграждането на тунел „Кресна“ и изграждането на подпорни и укрепителни стени, 3 подлеза, 6 моста, две площадки за отдих и един пътен възел.
Предвидено е тунел „Кресна“ да се изгражда по класически тунелен метод с пробивно-взривни работи и стоманобетонова облицовка. Участъците при порталите на тунела ще бъдат изпълнени по открит способ.

• ИЗТОЧЕН ВАРИАНТ Г20, ИЗВЪН КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ

Този вариант на трасе е по нов терен извън Кресненското дефиле. И двете платна на движение са изнесени в източна посока около селата Брежани, Стара Кресна и Ощава.
Трасето започва около 100 м след пресичане с ж.п. линията за мина Ораново, ляво от съществуващия път Е-79 и се развива успоредно на него, след което тръгва на югоизток, успоредно на река Градевска, между кварталите Ораново и Дълга махала на град Симитли. Пресича път II-19 Симитли – Гоце Делчев на две нива, където е предвидено изграждането на пътен възел за връзка на автомагистралата с град Банско и обратно. След пресичане на II-19 трасето навлиза в ската и се преминава през тунел с дължина 350 м, а

след това е по виадукт дълъг 200 м.
Надлъжните наклони в пътния възел, тунела и виадукта са 4%, след което наклонът е 5% и е предвидена трета лента за спускащите се в посока София, а също така и аварийни изходи. След това трасето поема в югоизточна посока, обхожда с. Полето и пресича пътя Полето – Брежани и р. Резена. След това отново се преминава през тунел с дължина 1 130 м.

По-нататък трасето върви на юг, западно от с. Ракитна и успоредно на пътя Ракитна – Мечкул, след това го пресича и преминава западно от с. Мечкул. Продължавайки на юг и източно от с. Стара Кресна пресича пътя Стара Кресна – Ощава и преминава в тунел. Трасето продължава в южна посока, след което поема в югозападна посока близо около съществуващия път за с. Влахи.

На местата, където пътното трасе преминава в тунел, за всяко платно е предвидена отделна тръба, което от своя страна налага раздалечаването им едно от друго, с цел осигуряване на необходимото разстояние между тръбите. Пред порталите са проектирани площадки, които са за обслужващата инфраструктура.

Поради по-високите надлъжни наклони, които се намират в началото и края на трасето, с цел подобряване на пропускателната способност и осигуряване на безопасността, е предвидена трета лента за бавно движещи се превозни средства в двете посоки.

В този вариант е предвидено изграждането на 5 тунела с обща дължина 4 200 м, 18 виадукта с дължина 5087 м, един мост с дължина 96 м, подлези и надлези, както и подпорни и укрепителни стени. При пресичане на съществуващите напречни пътища са предвидени пътни възли, осигуряващи всички посоки на движението.

ВАРИАНТ Г20 – СИН

Този вариант се развива през Кресненското дефиле, при максимално използване на трасето на съществуващият път I-1 (Е79). Двете платна на автомагистралата са разработени така, че последователно се раздалечават и доближават едно спрямо друго в ситуационно и нивелетно отношение.
Проектното трасе започва южно от пътен възел „Крупник” при км 376+000. В Кресненското дефиле едното платно в основната си част следва съществуващия път Е-79, а другото се развива по нов терен с тунели и съоръжения в западния масив на дефилето. След излизане от Кресненското дефиле преминава източно от гр. Кресна и завършва при пътен възел „Кресна”.
Лявото платно на участъка е в началото на Кресненското дефиле - при км 376+000, след пътен възел „Крупник”. Трасето на лявото платно в основната си част следва съществуващия път, като ползва съществуващите мостове над р. Струма, надлеза при и ж.п. линията и тунела. На местата, където трасето напуска съществуващия път Е79, са предвидени нови мостове и тунели.

Дясното платно се развива вдясно от съществуващия път и е изцяло по нов терен. Следва ситуационно лявото, а в отделни случаи се отдалечава от него. В нивелетно отношение често е на второ, по-високо ниво от лявото, в изкоп или в тунел. Към края двете платна отново са успоредни едно на друго и се развиват заедно до края на участъка, като се раздалечават само при тунелните съоръжения.

Участъкът завършва на около 2,5 км преди гр. Кресна, като се напуска съществуващия път по левия бряг на р. Струма. Трасето преминава над реката няколко пъти, пресича и съществуващия път I-1 и ж. п. линията София – Кулата. Към края на отсечката се предвижда нов тунел, мост над р. Влахинска и обход от североизток и изток на гр. Кресна.

Предвидено е изграждането на общо 3 пътни възела - при Крупник, Ощава и Кресна, както и две площадки за отдих. По този вариант на трасе е необходимо да се изградят 13 виадукта с обща дължина 3 075 м, 23 тунела с дължина 7 345 м, 5 моста, надлези и подлези, подпорни и укрепителни стени. Ще се извършат реконструкции на 4 съществуващи виадукта, 2 съществуващи тунела и един мост.
Приблизителната дължина на трасето е 21 км.

• ВАРИАНТ Г20 – ЧЕРВЕН

Този вариант в по-голямата си част също преминава през Кресненското дефиле. Проектното трасе започва южно от пътен възел „Крупник”. В Кресненското дефиле едното платно следва в основната си част съществуващия път Е79, а другото се развива по нов терен с тунели и съоръжения в западния масив на дефилето. След излизане от Кресненското дефиле преминава източно от гр. Кресна и завършва при п. в. „Кресна”. Приблизителната дължина на трасето е около 21 км.

Началото на лявото платно на участъка е при км 376+000 - в началото на Кресненското дефиле. Първоначално лявото платно следва нивото на съществуващия път, като се ползват съществуващите мостове на р. Резена и р. Струма и преминава над ж. п. линията София – Кулата.
Предвижда се изграждането на нов мост над р. Струма, нов тунел успореден на ж. п. тунела и още един нов мост над р. Струма, след което се включва в съществуващия път, като се ползват съществуващите два моста и тунел.

Предвидени са подходи към местата, които са за каяк и рафтинг. След това лявото платно следва съществуващия път. Ползва съществуващият тунел с дължина 340 м и преминава край „Кресненско ханче”.

Дясното платно се развива изцяло по нов терен, вдясно от съществуващия път, като следва ситуационно лявото. Предвидени са нови мостове над р. Резена, р. Струма и ж. п. линията София – Кулата.
Най-характерното при този вариант е решението за разполагане на двете платна едно над друго на голяма дължина. Целта е незасягане на картираните граници на резерват „Тисата“.
За безконфликтно пресичане са предвидени три пътни възела - п. в. „Крупник”, п. в. „Ощава” и п. в. „Кресна”.

При изпълнението на вариант Г20 е предвидено да се изградят 4 виадукта с обща дължина 1 165 м, 12 броя тунела с дължина 2 892 м, 14 моста и 12 надлези и подлези. Ще се реконструират подпорни и укрепителни стени, както и два съществуващи тунела и 4 съществуващи моста.
Приблизителната дължина на трасето е 21 км.

Предозиране: Вицепремиерът Симеонов води акция срещу заведение в Слънчев бряг

http://www.dnevnik.bg/analizi/predozirane/2017/08/12/3023243_predozirane_vicepremierut_simeonov_vodi_akciia_sreshtu/?ref=rss


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън политиката. Следва разказ на вицепремиера Валери Симеонов ("Обединени...

Над 15 хиляди тона лавандула са произвели в Добричко

http://www.cross.bg/lavandyla-kyltyra-zemedelie-1551889.html

/КРОСС/ Земеделските стопани в област Добрич са произвели над 15 хиляди тона лавандула. Данните са на областната дирекция "Земеделие" след края на кампанията по прибирането на етерично-маслената култура. Средният добив в областта е 608 килограма, като в община Добричка прибраната реколта е най-голяма - 730 килограма на декар. От Областната дирекция "Земеделие" съобщават, че тази година засетите площи с лавандула са били многократно повече в сравнение с миналата стопанска година, като увеличението е почти седем пъти. Интересът на земеделските производители към техническата култура е нараснал след откриването на дестилерия в Добрич.  

Бети Бууп-секссимволът на 30-те, който отиде на съд

https://www.vesti.bg/lyubopitno/istoriata-pomni/beti-buup-sekssimvolyt-na-30-te-kojto-otide-na-syd-6072586

Певицата Хелън Кейн се възползва от факта, че е вдъхновение на известната анимационна героиня, и започва съдебно дело срещу Парамаунт Пикчърс

Вижте къде ще спира токът (Всички адреси с планирани прекъсвания на ЧЕЗ в периода 14-18 август)

https://offnews.bg//ikonomika/vizhte-kade-shte-spira-tokat-vsichki-adresi-s-planirani-prekasvania-n-662628.html

ЧЕЗ публикува пълен списък с адресите в областите, които обслужва, на които ще има временни смущения при захранването с електроенергия през следващата седмица.

От компанията осъществяват амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти и всекидневно извършват дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 14 – 18 август 2017 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани дейности.

За по-удобно търсене трябва да последвате линка за областта, в която живеете. Отделните общини са означени с получерни букви.

София-град

област София

област Благоевград

област Кюстендил

област Перник

област Монтана

област Плевен

област Ловеч

област Видин

област Враца

Борисов: Ако тол системата не тръгне до понеделник, правим я държавна

http://clubz.bg/57195-borisov_ako_tol_sistemata_ne_trygne_do_ponedelnik_pravim_q_dyrjavna

България губи по милион и половина лева на ден заради липсата на тол система. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов, който инспектира старта на бул. "Васил Левски".

Министър-председателят изрази остро недоволство от постоянните обжалвания на тръжните процедури и заяви, че ако след положените двегодишни "кански" усилия тя не започне да функционира от понеделник, държавата има готовност да я направи.

„Безумие е при този трафик заради умишлено обжалване да губим по милион и половина на ден. А това са пари, които отиват пряко в пътна инфраструктура – за преасфалтиране, за мостове, за „Хемус”. Ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме”, коментира премиерът, цитиран от "Дарик".

При въвеждане на тол таксата тежкотоварните автомобили, които най-много рушат пътищата, ще плащат най-много, посочи Борисов. Той се зарече, че няма да има "никакъв проблем за обикновения човек".

А по повод обжалванията той уточни:

"Това демокрацията е прекрасно нещо, но за съзнателни хора."

И изненадващо пак нападна косвено консултанта по хидроинженерство Ахмед Доган, говорейки за проекта "Цанков камък":

"Представете си какво щяхме да направим за Варна с 1 млрд. лв., които бяха дадени за "Цанков камък" – за един плувен басейн - заяви Борисов. - Той припомни, че само обходният път на язовира е струвал 120 млн. евро. "Такава инвестиция може да се върне след 1200-1300 години, ако съоръжението работи. Но понеже не работи, ще се изплати след 3000 години сигурно", каза Борисов, само ден след като депутати от ГЕРБ заплашиха, че дават проекта (реализиран преди 9 г.) на главния прокурор.

Той не се съгласи, че "Цанков камък" и "Суджукгейт" имат нещо общо, защото при второто "виновникът има шест обвинения, нито е в парламента, нито е в партията". 

Иначе освен изграждане на основни булеварди, градинки и улици, кътове за отдих и атракциони в морската столица, премиерът обеща и реализация на новия бул. "Васил Левски".

"Започва изграждането на един от най-значимите проекти във Варна – този на бул. „Васил Левски“. Той ще изведе извън града голяма част от трафика от АМ Хемус към северните курорти, Добрич, крайезерния път и пристанището. Убеден съм, че при една денонощна работа, следващата година проектът ще е факт", написа Борисов във фейсбук.

 

Срещи с микроби в ранното детство укрепват имунитета

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6388410

Срещи с микроби в ранното детство укрепват имунитетаУчен: Стерилното отглеждане увеличава риска за алергия, астма и неврологични проблеми. Родителите, които отглеждат децата си в прекалено стерилна среда от раждането им, не разбират гледната точка на семействата, в които суперхигиената не е приоритет. Може би теорията им ще се разклати пред авторитета на проф.

За 200 години в страната ни не е изчезнал нито един животински вид

http://www.moreto.net/novini.php?n=357428

"Поздравяваме всички български ловци с началото на ловния сезон за прелетен дивеч, като им желаем наслука, берекет и здраве на тях и техните семейства." С тези думи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов приветства ловците в района на Югоизточна България, където откри заедно със заместник-министър Атанас Добрев ловния сезон.

Четирима загинаха при ураганни бури в Полша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388398

Четирима загинаха при ураганни бури в ПолшаЧетирима души, включително двама тинейджъри, станаха жертви на ураганни бури с проливни дъждове и градушки, бушували тази нощ в различни райони на Полша, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Агенцията цитира данни, съобщени от говорителя на полската противопожарна охрана Павел Фронтчак на пресконференция за "драматичната нощ" в пострадалите територии.

Конър Макгрегър: Ще властвам над бокса и ММА

https://offnews.bg//bojni/konar-makgregar-shte-vlastvam-nad-boksa-i-mma-662651.html

Конър Макгрегър е сигурен, че след мача с Флойд Мейудър на 26 август ще властва едноименно над бокса и ММА, пише udarsport.bg.

Шампионът в лека категория на UFC ще направи дебюта си в професионалния бокс срещу американеца, който пък се завръща на ринга след близо 2г. отсъствие.

Заради опита на Мейуедър и това, че до момента е с 449 победи от 49 мача, той е считан за абсолютен фаворит. Макгрегър обаче остава уверен, че може да шокира света.

"Имам план и ще го изпълня перфектно, както винаги правя. Аз съм се боксирал цял живот, това не е ново преживяване за мен. Ще властвам над бокса и ММА с железен юмрук след 26 август. Критиците казват, че Флойд има опита, че прави това от много време.

Те се опитват да дискредитират моята тренировка, уменията ми, постиженията. Това не е нещо ново за мен, точно както и боксът не е нещо ново за мен. Не се случва за първи път да съм аутсайдер на хартия. Аз съм ветеран и знам, че съм най-добрият. След 26 август ще бъда бог на бокса", каза Макгрегър след откритата си тренировка.

Той обясни, че става все по-добър с всеки изминал ден: "Този тренировъчен лагер е невероятен. Ставам все по-добър всеки ден, по-внимателен, по бърз. Теглото ми е добро, но ще бъда по-едър от Флойд, когато стъпим на ринга, а мисля, че това може да направи разликата.

Този мач значи много за феновете, които ще пътуват от Ирландия и целия свят. Това е най-големият мач в историята, дължим им страхотно шоу", добави той.

Макар, че този път не се срещнаха лице в лице, Конър не пропусна шанса да се заяде с Мейуедър: "Знаете ли какво чух от него вчера? Нищо. Този човек се страхува. Аз се подготвям за победа и то опустошителна победа. Този мач ще бъде изчакване да видим кой ще върне крачка назад.

Всички знаем, че Флойд е страхотен дефанзивен боксьор. Той няма да тръгне напред, както говори, че ще направи. Ако го направи наистина, това ще е бърза вечер за мен", завърши ирландецът.

5 варианта за изграждането на участъка от магистрала „Струма“ ще бъдат обсъдени през септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388406

5 варианта за изграждането на участъка от магистрала „Струма“ ще бъдат обсъдени през септемвриПет варианта на трасе за изграждането на най-сложния участък от автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле - между Крупник и Кресна, ще бъдат обсъдени на 11 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. От 9.00 часа в община Симитли, а от 14.00 часа в община Кресна е общественото обсъждане на Доклада за оценка на

Борисов обяви: Тол системата може да стане и държавна

http://frognews.bg/news_140082/Borisov-obiavi-Tol-sistemata-moje-da-stane-i-darjavna/

Превозните средства над 3,5 тона ще плащат най-много. Но за целта трябва да се въведе тол системата за плащане при движение по магистралите, ако трябва, тя може да стане и държавна. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов.

Все повече китайски туристи посещават Северна Корея от носталгия по "бедните държави"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/08/12/3022827_vse_poveche_kitaiski_turisti_poseshtavat_severna/?ref=rss


Без да се смущават от нарастващото напрежение между Пхенян и Вашингтон, която опъва нервите на редица политици по света, постоянен поток от китайски туристи минава през пропускателния пункт в Дандун всяка сутрин. От севернокорейската страна ги чакат десетки тиристически автобуси, на които те се качват за различни видове екскурзии - от ден в съседния район Синиджю до посещение в главните градове на Северна Корея, включително столицата Пхенян, което продължава седмица.<br /><br...

Двама пострадаха при катастрофа край село Бучин проход

https://www.actualno.com/crime/dvama-postradaha-pri-katastrofa-kraj-selo-buchin-prohod-news_627342.html

Двама души са пострадали при катастрофата край село Бучин проход, община Костинброд. Това съобщиха за „Фокус“ от пресцентъра на МВР. При инцидента се сблъскаха два леки автомобила - БМВ и Ауди. Пострадалите са прегледани на място, след което са отведени за допълнителни медицински прегледи. Заради пътния инцидент в района се образуваха колони от автомобили, а лентата в посока Петрохан бе изцяло задръстена.

Тръмп бил саркастичен с благодарността си към Путин за изгонените дипломати

http://www.mediapool.bg/tramp-bil-sarkastichen-s-blagodarnostta-si-kam-putin-za-izgonenite-diplomati-news267844.html

Президентът Доналд Тръмп потвърди, че не е бил сериозен, когато благодари на руския президент Владимир Путин за драстичното съкращаване на броя на американските дипломатически служители в Русия, което щяло да спести на САЩ много пари, предаде Асошиейтед прес. Още в петък, когато стана ясно изявлението на американския президент, прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс поясни, че Тръмп е бил саркастичен. "Абсолютно! Мисля, че знаете това", отговори той часове по-късно на репортерите, които го запитаха дали наистина е говорил със сарказъм, казвайки, че високо оценява помощта на Путин за съкращаването на разходите на Държавния департамент. В онзи момент не беше ясно дали се шегува, припомня АП. В присъствието на държавния секретар Рекс Тилърсън в петък вечерта в своя голф клуб в Бедминстър президентът потвърди, че САЩ ще са готови с отговора на решението на Путин до 1 септември - срока, поставен от руския президент за съкращаването на американския дипломатически персонал.

САЩ искат иракските кюрди да отложат референдума за независимост

http://www.cross.bg/kyurdistan-referendyma-kyurdski-1551888.html

/КРОСС/ САЩ са поискали кюрдите в Ирак да отложат провеждането на референдума за независимост планиран за 25 септември, съобщават кюрдски официални лица, цитирани от Ройтерс. Американски държавен секретар Рекс Тилърсън е отправил искането вчера, по време на телефонен разговор с президента на регионалното правителство на Иракски Кюрдистан, Масуд Барзани. Държавният департамент на САЩ констатира през юни загрижеността си от това, че референдумът ще отклони вниманието от "по-спешни приоритети", като поражението на ислямските бойци от "Ислямска държава". "По въпроса за отлагането на референдума, президентът (Барзани) заяви, че хората от региона на Кюрдистан биха очаквали гаранции и алтернативи за бъдещето си", се казва в изявлението от кюрдски представители след обаждането Тилърсън, като не се посочват никакви допълнителни подробности относно реакцията на кюрдския лидер на искането на САЩ. Съединените щати и други западни държави са загрижени, че гласуването може да се превърне в друга регионална кризисна точка. Турция, Иран и Сирия, които заедно с Ирак имат значително кюрдско население, се противопоставят на независим Кюрдистан.      

Учени откриха прост метод за забавяне на стареенето

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6388381

Учени откриха прост метод за забавяне на стареенетоУчени от Калифорнийския университет в Ървайн установиха, че нискокалоричната диета допринася за поддържане на биологичния часовник в напреднала възраст и забавя стареенето, съобщи Лента. Били извършени експерименти с 6-месечни и 18-месечни мишки, от които били взети чернодробни тъканни проби. Оказало се, че във функционирането на механизма,

„Дунав” излиза за добър резултат срещу „Левски”

https://www.24chasa.bg/sport/article/6388396

„Дунав” излиза за добър резултат срещу „Левски”„Дунав” излиза за добър резултат срещу „Левски” и не се притеснява, че софийския тим бе поет наскоро от италианеца Делио Роси. Това заяви треньорът Веселин Великов. В събота по обяд русенци пътуваха към София. Всички в състава са здрави, без трайно контузения вратар Мартин Луков, който все още не се е завърнал на терена след операция.

Откриха прост, но ефикасен метод за забавяне на стареенето

//dariknews.bg/novini/liubopitno/otkriha-prost-no-efikasen-metod-za-zabaviane-na-stareeneto-2042155

Учени от Калифорнийския университет в Ървайн установиха, че нискокалоричната диета допринася за поддържане на биологичния часовник в напреднала възраст и забавя стареенето, съобщи Лента.
 
Били извърш

Откриха уран във водата на първомайско село

//dariknews.bg/novini/bylgariia/otkriha-uran-vyv-vodata-na-pyrvomajsko-selo-2042157

Констатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).
 
Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за и

Борисов готов да прави държавна ТОЛ система

http://dnes.dir.bg/news/tol-sistema-kabinet-borisov-3-26223071

Премиерът Бойко Борисов се закани, че ако в понеделник не стартира процедурата за ТОЛ системата, държавата ще я поеме.

Установени са родителите на бебето, изоставено в столичния „Западен парк”

http://www.moreto.net/novini.php?n=357427

Биологичният баща е в столичното Трето РУ, където ще бъде разпитан. Майката се издирва. Бебе на видима възраст около 5 месеца беше открито вчера към 19 ч. в „Западен парк“. Момиченцето е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести.

Мъжкият или женският мозък е по-активен, учените знаят

https://www.vesti.bg/zdravoslovno/uchenite-kazvat/myzhkiiat-ili-zhenskiiat-mozyk-e-po-aktiven-uchenite-znaiat-6072413

Резултатите показват, че женският мозък е по-активен в префронталния кортекс и лимбичната система

Валери Симеонов в нощна акция на Слънчев бряг, екшън в "Оксижен", арестуван диджей

https://www.24chasa.bg/novini/article/6388390

Валери Симеонов в нощна акция на Слънчев бряг, екшън в "Оксижен", арестуван диджейТази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко? В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки,

Бебето в Западния парк било изоставено от майката, бащата го иска

http://www.mediapool.bg/bebeto-v-zapadniya-park-bilo-izostaveno-ot-maikata-bashtata-go-iska-news267843.html

След като бе разпитан в полицията в събота, бащата на откритото изоставено в столичния Западен парк бебе заяви, че майката първо зарязала него, после детето и сега била в неизвестност. 32-годишният мъж обяви пред журналисти, че иска да се грижи за дъщеря си, но засега момиченцето остава под грижите на социалните служби. Детето, които по думите на баща му е на осем месеца, бе намерено от разхождащи се в Западния парк привечер в петък. Детето бе откарано с линейка в столична болница, където е установено, че то е в добро физическо състояние. МВР разпространи снимката на бебето, за да открие негови роднини. В събота бе съобщено, че е установено кои са родителите на детето и бащата е на разпит н Трето районно управление на полицията в София. След като разпитът приключи бащата обяви, че отива да търси майката на дъщеря си, която го била напуснала преди пет дни. Той обяви още, че иска да си вземе детето като в отглеждането можел да помага баща му, който не работел. "Ще изчакам да ми се обадят от социалните и да се разберем", каза бащата, цитиран от БНР. Събрали се пред полицейското управление негови роднини разказаха, че майката Юлия е 18-годишна и не живее с бащата на детето си. Пред роднините жената твърдяла, че детето има увреждания и ще го предаде на социалните служби.   "Тя настояваше да го дава на "Закрила на детето" и вчера ни е излъгала, че отива да го дава , че са намерили родители на детенцето, че ще се отглежда детенцето в по-добри условия, че тя няма как да се грижи за него", заяви роднина на бащата. От социалните служби твърдят, че детето е добре и е започвала процедура по неговата закрила. "Още от първия миг, когато това изоставяне стана факт, Социалната служба за социално подпомагане "Възраждане" беше в непрекъснат контакт с полицията, след което посетиха детето в педиатрията и вече са убедени в доброто му здравословно състояние за момента", заяви Георги Терзийски от Агенцията за социално подпомагане. По думите му дори майката да се появи или да бъде открита, след изписването на бебето от столичната педиатрия, то ще бъде настанено в Дом за медико-социални грижи.   "Ще предстои разследване за това, защо е стигнала до подобно решение. Да се търсят начини за подпомагане, ако това е проблемът, като неин капацитет и възможности за грижа, което, разбира се, не снема поне според мен, отговорността от такава постъпка", каза Терзийски. Той припомни, че при скорошния случай на изоставено дете от неговата майка в столичния квартал "Младост" на жената е повдигнато обвинение.

Бащата на изоставеното в Западния парк бебе е на разпит

http://www.mediapool.bg/bashtata-na-izostavenoto-v-zapadniya-park-bebe-e-na-razpit-news267843.html

По-безспорен начин полицията е установила кои са родителите на откритото в петък привечер изоставено бебе в столичния Западен парк, биологичният баща е в столичното Трето РУ, където е подложен на разпит, майката продължава да се издирва, а момиченцето засега остава под грижите на социалните служби. Момиченцето на видима възраст от пет месеца бе намерено от разхождащи се в Западния парк. Детето бе откарано с линейка в столична болница, където е установено, че то е в добро физическо състояние. Пред софийското Трето полицейско управление се събраха роднини на биологичния баща на детето. Те разказаха, че майката Юлия е 18-годишна и не живее с разпитвания мъж, предаде БНР в събота. Пред роднините жената твърдяла, че детето има увреждания и ще го предаде на социалните служби. От социалните служби твърдят, че детето е добре и е започвала процедура по неговата закрила. "Още от първия миг, когато това изоставяне стана факт, Социалната служба за социално подпомагане "Възраждане" беше в непрекъснат контакт с полицията, след което посетиха детето в педиатрията и вече са убедени в доброто му здравословно състояние за момента", заяви Георги Терзийски от Агенцията за социално подпомагане. По думите му дори майката да се появи или да бъде открита, след изписването на бебето от столичната педиатрия, то ще бъде настанено в Дом за медико-социални грижи.  "Ще предстои разследване за това, защо е стигнала до подобно решение. Да се търсят начини за подпомагане, ако това е проблемът, като неин капацитет и възможности за грижа, което, разбира се, не снема поне според мен, отговорността от такава постъпка", каза Терзийски пред БНР. Той припомни, че при скорошния случай на изоставено дете от неговата майка в столичния квартал "Младост" на жената е повдигнато обвинение.

Разкриха писмо на кралица Елизабет II за смъртта на принцеса Даяна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6388382

Разкриха писмо на кралица Елизабет II за смъртта на принцеса ДаянаПисмо разкриващо мъката на британската кралица Елизабет II от трагичната смърт на принцеса Даяна беше публикувано от медиите във Великобритания. Смъртта на принцеса Даяна е един от най-тъжните моменти в 65-годишното управление на кралица Елизабет II.Облечена в черно в Бъкингамския дворец, вечерта преди погребението на принцеса Даяна,

Марсоходът Curiosity засне рядко атмосферно явление на Марс - перести облаци

http://www.investor.bg/novini/261/a/marsohodyt-curiosity-zasne-riadko-atmosferno-iavlenie-na-mars-peresti-oblaci-244726/

Oблаците се състоят от кристали воден лед, които се образуват в студените слоеве на атмосферата в резултат на кондензация на водни молекули върху прашинки

Конте не вярва, че "Челси" ще защити титлата си

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/08/12/3023226_konte_ne_viarva_che_chelsi_shte_zashtiti_titlata_si/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Антонио Конте смята, че тимът му не може да защити титлата си във Висшата лига. Италианецът говори преди днешния сблъсък с "Бърнли" от първия кръг и не скри разочарованието си от трансферната политика на клуба.<br /><br />"Аз напълно разбирам защо специалистите не поставят "Челси" на първо място сред фаворитите за спечелване на титлата. През миналия сезон беше същото, никой не вярваше, че ще спечелим Висшата лига, но сега...

Тръмп се меси и във Венецуела, щял да праща военни

https://offnews.bg//sviat/tramp-se-mesi-i-vav-venetcuela-shtial-da-prashta-voenni-662650.html

Доналд Тръмп обяви изненадващо, че САЩ обмисля изпращането на войници във Венецуела. 

„Имаме много опции за Венецуела и няма да изключа военна намеса. Имаме войници по целия свят, включително на много отдалечени места. Венецуела не е толкова далеч, а хората там страдат и умират", заяви Тръмп.

Министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино нарече изказването на Тръмп "лудост".

Медии съобщиха, че президентът Николас Мадуро се е опитал да говори с американския си колега по телефона, но Тръмп отказал.

Мадуро не послуша призива на САЩ да уважава Конституцията на Венецуела и да освободи политическите затворници, както и да прекрати всички нарушения на правата на човека, се посочва в изявление на Белия дом.

От няколко години Венецуела е в тежка икономическа криза. Преди месец там се проведоха и кървави избори, по време на които при тежки сблъсъци между управляващите социалисти и опозицията загинаха над 100 души.

 

Заразените яйца стигнаха и до Хонконг

http://www.cross.bg/yaiitza-sreshta-zayavi-1551887.html

/КРОСС/ Скандалът със заразените с инсектицида фипронил яйца, обхванал 15 държави от ЕС и Швейцария достигна Хонконг. Това става в момент, в който Еврокомисията призова към провеждане на специална среща във връзка с разрастващата се криза. Министри и шефове на служби за сигурност на храните от държави от ЕС ще се съберат на среща на 26 септември в опит да убедят страните да престанат с да се „обвиняват и да се преструват" за страха, свързан с химическия фипронил, предава БНТ. Брюксел заяви, че 15-те засегнати страни от ЕС са Белгия, Холандия, Германия, Франция, Швеция, Великобритания, Австрия, Ирландия, Италия, Люксембург, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Дания. Но в знак, че кризата става глобална, Брюксел също обяви, че Хонгконг е получил някои заразени яйца от Холандия, като китайският град се е превърнал в първото място в Азия, за което е известно, че е засегнато. Министърът на здравеопазването на Хонконг заяви, че властите в събота са „засилили" инспекциите на яйца от Европа. Милиони яйца са изтеглени от рафтовете на супермаркетите в цяла Европа и десетки птицеферми, затворени след откриването на фипронил, които могат да навредят на човешкото здраве, бяха публикувани на 1-и август. Въпросът предизвика спор между Белгия, Холандия и Германия, трите страни в епицентъра на кризата, от колко време са знаели за проблема

Нов случай на необяснима агресия и... арестуван банкер

https://www.vesti.bg/sviat/nov-sluchaj-na-neobiasnima-agresiia-i...-arestuvan-banker-6072585

Видеозапис показва как мъж, който тича, блъска преминаваща покрай него жена на пътя

Лондонски банкер арестуван, блъснал жена под автобус

https://www.vesti.bg/sviat/londonski-banker-arestuvan-blysnal-zhena-pod-avtobus-6072585

Видеозапис показва как мъж, който тича, блъска преминаваща покрай него жена на пътя

А ето и жалбата на диджея

http://clubz.bg/57194-a_eto_i_jalbata_na_didjeq

DJ Станчо, задържан снощи от вицепремиера Валери Симеонов, се оплака във фейсбук, че е арестуван и унижен публично, че му е отнет лаптопа. Съставили му наказателно постановление, че... пуска музика. 

Тази сутрин Валери Симеонов се похвали във фейсбук, че е организирал среднощна акция в Слънчев бряг и е превърнал "битката за тишина" във война.

Ето и текстът, който написа DJ Станчо, с извинение, че днес няма да може да изпълни поетите ангажименти.

Приятели,снощи бях арестуван и унижен публично ,пред пълен клуб в Слънчев Бряг,..отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно) ,без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг,....написаха ми 2броя наказателни постановления ,..едното за това ,че пускам музика (това ми е професията), 2рото постановление и ареста, са вследствие на това ,че отказах да предам Лаптопа доброволно,...

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ПРИЯТЕЛИ И ФЕНОВЕТЕ СИ ВЪВ ВАРНА ,ДНЕС НЯМА ДА.МОГА ДА ИЗПЪЛНЯ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ,..

НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ ЗА СЕБЕ СИ,..

Снимка на Stanislav Peev Peev.

Днес стартира регатата "Кор Кароли" в Бургас

http://www.moreto.net/novini.php?n=357425

Регатата на регатите "Кор Кароли" за поредна 17-та година събира елита на българското килово ветроходство. Днес ще бъде даден стартът на престижното ветроходно състезание. В историята на регатата това 17-то издание бележи нов момент.

ЕК: Заразени яйца има на пазара на 15 държави

http://www.moreto.net/novini.php?n=357424

В 15 държави от Европейския съюз са засечени яйца, заразени с токсичния инсектицид фипронил, съобщи Европейската комисия. Засегнатите страни са: Швеция, Дания, Холандия, Белгия, Германия, Австрия, Люксембург, Великобритания, Франция, Швейцария, Италия, Полша, Словакия, Словения и Румъния.

Отхвърлила обвиненията на бившия диджей Дейвид Мюлер срещу Тейлър Суифт

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6388374

Отхвърлила обвиненията на бившия диджей Дейвид Мюлер срещу Тейлър СуифтАмерикански федерален съд в Денвър прецени като неоснователни твърденията на бившия диджей Дейвид Мюлер, че певицата Тейлър Суифт е предизвикала отстраняването му от работа, но разглеждането на нейния иск срещу него продължава, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА. Това е успех за екипа на Суифт и шамар за този на бившия

Така прави големият спортист: Ивет Лалова честити титлата на холандка

https://offnews.bg//leka-atletika/taka-pravi-golemiat-sportist-ivet-lalova-chestiti-titlata-na-holandka-662649.html

Големият спортист не само приема загубите, но и честити на победителя. Доказа го Ивет Лалова, която остана извън финала на 200 метра в Лондон, въпреки че бяга великолепно.

"Поздравления за втората поредна световна титла на Дафне Схипърс на 200м!", написа Ивет и пусна снимка, на която са двете с холандката.

Европейската рекордьорка на 200 метра защити световната си титла на половин обиколка на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Холандката стигна до златния медал на втори пореден планетарен форум, след като финишира за 22.05 секунди (+0.8 м/сек) - неин личен рекорд за сезона.

Мари-Жозе Та Лу спечели втори сребърен медал в Лондон. След като по-рано тази седмица завърши втора в спринта на 100 м, днес тя подобри рекорда на Кот д'Ивоар за второто място - 22.08 сек.

Олимпийската шампионка на 400 м от Рио Шоне Милър-Уибо, която в Лондон остана четвърта на една обиколка, днес извоюва бронзовия медал с 22.15 сек.

Китай предупреди Тръмп и Пхенян да внимават с думите си

http://www.mediapool.bg/kitai-predupredi-tramp-i-phenyan-da-vnimavat-s-dumite-si-news267842.html

Китайският президент Си Цзинпин е предупредил американския президент Доналд Тръмп и властите на Северна Корея да се въздържат от "думи и действия", които могат да засилят напрежението между двете държави. Това е станало в телефонен разговор между Си Цзинпин и Тръмп, в който китайският президент е подчертал, че е необходим мирно решение на ситуацията със Северна Корея. В интересите на Китай и Съединените щати е да поддържат мира на Корейския полуостров и да постигнат ядрено разоръжаване, посочил Си, цитиран от Ройтерс в събота. Според съобщение на Белия дом двамата държавни глави са стигнали до съгласие, че Северна Корея трябва да прекрати своето "провокативно и агресивно поведение". Разговорът между Тръмп и Си се състоя, след като в петък Тръмп отправи поредно предупреждение срещу Северна Корея и заяви, че американските ядрени оръжия са заредени. Той също така упрекна Пекин, че не заеме достатъчно активна позиция по проблема със Северна Корея. В същото време Пхенян обвини американския президент, че е докарал Корейския полуостров до ръба на ядрена война. Тръмп заяви, че се надява севернокорейският лидер Ким Чен-ун "напълно" да разбере сериозността на предупреждението му срещу Пхенян да не предприема военни действия срещу САЩ или съюзниците им. "Надявам се, че така ще бъде. Никой не обича мирните решения повече от президента Тръмп, уверявам ви", заяви американският държавен глава. "Надявам се те напълно да разберат сериозността на това, което казах", заяви Тръмп пред репортери в частния си голф клуб в Ню Джърси. "Тези думи са лесни за разбиране", добави той. "Ако той направи каквото и да е срещу Гуам или друга американска територия, или някой съюзник на САЩ, истински ще съжалява и бързо ще го съжалява", увери американският президент. По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до 15 август. Планът ще бъде представена на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи. Тръмп омаловажи критиките на германския канцлер Ангела Меркел срещу реториката му за Северна Корея. Меркел се обяви против ескалацията на войната на думи между Вашингтон и Пхенян и заяви, че не вижда военно решение за конфликта около Северна Корея. "Меркел е мой много добър приятел. Може би тя говори за Германия, със сигурност не говори за Съединените щати", каза Тръмп в отговор на журналистически въпрос за позицията на германския канцлер. В събота Тръмп заяви, че Северна Корея я очакват "големи неприятности", ако реши да нападне американската тихоокеанска територия остров Гуам. Той посочи, че още не е говорил с губернатора на Гуам, но чувства, че жителите на острова ще бъдат в безопасност. Президентът добави, че САЩ обмислят допълнителни икономически санкции срещу Пхенян, които ще бъдат "много силни" и "на много високо равнище". Тръмп обеща да даде "голяма пресконференция" в понеделник във Вашингтон, съобщи Франс прес. От края на миналата седмица той е на 17-дневна ваканция в Ню Джърси. В началото на следващата седмица той ще отиде в Ню Йорк и е планирал да отскочи за един ден до Вашингтон в понеделник. "Предвидили сме една конференция, една много важна среща, и ще имаме също голяма пресконференция", заяви вчера той, без повече подробности.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване