Трима пребиха руснак в Бургас - спрял на зебра, но изнервил шофьор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755704

Трима пребиха руснак в Бургас - спрял на зебра, но изнервил шофьор54-годишен руснак е бил пребит в Бургас на 9 март, след спор на пътя, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на кръстовището на улиците „Гурко“ и „Оборище“. Около 13 ч. руснакът се движел с автомобил „Хонда Джаз“ по ул. „Демокрация“ и завивайки по „Гурко“спрял, за да даде предимство на пресичаща по пешеходната пътека жена.

Трима пребиха руснак в Бургас

http://dnes.dir.bg/news/burgas-trima-prebiha-rusnak-26955454

Трима криминално проявени смазаха от бой 54-годишен руски гражданин в центъра на Бургас, съобщиха от ОД на МВР - Бургас.

Бивш главсек на МВР си спомни за зверско убийство преди години и описа какви са най-често престъпниците

https://petel.bg/Bivsh-glavsek-na-MVR-si-spomni-za-zversko-ubiystvo-predi-godini-i-opisa-kakvi-sa-nay-chesto-prestapnitsite__254782

Престъпленията се извършват по-често от така наречените „лица от маргинализирани общности“. Това каза гл. комисар от резерва Калин Геор...

Спартак съсипа Бенковски с с 7:1. Дяков с гол-шедьовър и хеттрик

https://petel.bg/Spartak-sasipa-Benkovski-s-s-7-1--Dyakov-s-gol-shedovar-i-hettrik__254777

Спартак разгроми Бенковски (Бяла) със 7:1 в мач от 20-ия кръг в Трета лига - Североизточна група на стадион "Локомотив". Домакините започна...

Енгибар Енгибаров: В най-важните мачове ще видим докъде сме стигнали

https://petel.bg/Engibar-Engibarov--V-nay-vazhnite-machove-shhe-vidim-dokade-sme-stignali__254783

Треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров изрази задоволство от добре свършената работа срещу Бенковски, но призна, че тепърва им предстоят...

Причината бургазлията Мариян да убие по жесток начин майка си е потресаваща

https://petel.bg/Prichinata-burgazliyata-Mariyan-da-ubie-po-zhestok-nachin-mayka-si-e-potresavashha__254784

76-годишната жена, чийто син я удуши с голи ръце, искала да го изкара психично болен, довериха познати на семейството от бл. 5 в ж.к."Лазур". ...

Варненци почетоха Деня на жертвите на Холокоста и спасяването на българските евреи

http://www.moreto.net/novini.php?n=370505

Денят на жертвите на Холокоста и спасяването на българските евреи - 10-ти март, бе почетен днес във Варна. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника "Шофар" от кмета Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, командира на ВМС контраадмирал Митко Петев.

Съдебна охрана и надзирателите в затворите протестираха за по-високи заплати

http://www.mediapool.bg/sadebna-ohrana-i-nadziratelite-v-zatvorite-protestiraha-za-po-visoki-zaplati-news276531.html

За втори национален протест в столицата се събраха надзирателите и служителите в “Съдебна охрана” от цялата страна. Те настояват за 20% увеличение на заплатите и назначаване на още служители, подобряване на условията на труд и решаване на проблемите с натрупаните дни отпуск. Протестът е под надслов “Европа и за нас” и е под формата на митинг шествие. Шествието бе от два лъча – от Съдебната палата и от Министерство на правосъдието, които се сляха в шествие до Министерство на финансите и до Министерския съвет. Над 20 автобуса и 100 коли трябва да са пристигнали в София за протестния митинг шествие. Повече от 70 души от Сливенския женски затвор са заявили участие в протеста, съобщава бТВ. Преговорите с министъра на правосъдието Цецка Цачева до момента са безрезултатни, като в края на февруари тя категорично обяви, че увеличение на заплатите с исканите 20 % тази година е невъзможно. По тази причина в открито писмо Синдикатът на служителите в затворите покани на днешния протест премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов с надеждата преговорите да продължат с тях, съобщава БНР. Надзирателите обявяват готовност протестите им да продължат до изпълнение на исканията им, а ако днес никой не им обърне внимание, следващия пик на недоволството ще бъде на 26-ти и 27-ми март, когато в България пристигат всички правосъдни министри от Европейския съюз.  

Путин обяви, че няма да променя конституцията, за да остане на власт

https://offnews.bg//sviat/putin-obiavi-che-niama-da-promenia-konstitutciata-za-da-ostane-na-vl-676444.html

Руският президент Владимир Путин обяви, че няма намерение да променя конституцията, за да остане на власт. 

Президентските избори в Русия ще се проведат на 18 март. Почти сигурно е, че Путин ще бъде избран за още един мандат, който ще продължи до 2024 г.

"Никога не съм променял конституцията и няма да го направя, за да ме уреди това и нямам такива намерения днес", каза той в интервю за американската телевизия Ен Би Си, цитиран БТА. Така Путин отговори на въпроса дали има намерение да последва примера на китайския президент, който се стреми към неограничен мандат.

Путин дойде на власт през 2000 г. В периода 2008-2012 г. президент бе Дмитрий Медведев, а Путин бе премиер, а после отново се върна на президентския пост въпреки протестите на опозицията.

Путин отхвърли хипотезите, според които не може да напусне властта, защото това ще я изложи на опасност.

"Защо смятате, че след мен властта в Русия ще бъде обезателно упражнявана от хора, които са готови да разрушат всичко, което съм направил през последните години?", каза Путин.

Той подчерта, че още през 2000 г. е мислел за потенциален приемник.

Запитан за опозиционера Алексей Навални, който не може да се кандидатира за президент заради присъда, за която той твърди, че е "организирана от Кремъл", Путин отказа да спомене името му и предпочете да говори за "някои политически сили".

"По принцип ценя, че те разкриват проблемите и това е добре, това е наистина справедливо. Но не е достатъчно за положителното развитие на страната. Абсолютно недостатъчно е. Защото привличането на вниманието върху проблемите, е не само недостатъчно, но дори и опасно, защото това може да доведе до известно унищожение. А ние имаме нужда от създаване", каза Путин.

Каталунският парламент отложи гласуването за нов регионален лидер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755702

Каталунският парламент отложи гласуването за нов регионален лидерКаталунският парламент отложи за неопределен период избирането на нов регионален лидер, след като Върховният съд на Испания отсъди, че кандидатът Жорди Санчес няма да бъде пуснат от затвора, за да участва на парламентарната сесия, планирана за понеделник, предава Reuters. Санчес е в затвора, чакащ процес по обвинения за бунт във връзка с

Русия е заинтересована нейните граждани да почиват в България

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/03/10/3144266_rusiia_e_zainteresovana_neinite_grajdani_da_pochivat_v/?ref=rss


Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България, съобщи ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов на среща в Москва с министъра на туризма Николина Ангелкова.<br /><br />По думите му, цитирани от прецсентъра на българското министерство, тази година се предвижда туристите от Русия да са повече.<br /><br />Двамата разговаряха в рамките международното туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва, където България се...

Нинова: ГЕРБ показва хаос и безпомощност

https://frognews.bg/novini/ninova-gerb-pokazva-haos-bezpomoshtnost.html

За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова в родното си село Крушовица, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Лошото момче на Европа трябва да води трудна битка

https://www.investor.bg/analizi/91/a/loshoto-momche-na-evropa-triabva-da-vodi-trudna-bitka-257064/

Преизбирането на унгарския премиер Виктор Орбан след един месец може да не е чиста формалност

ПЕС: Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в България

http://www.cross.bg/bulgariya-gerb-sotzialisti-1569783.html

/КРОСС/ Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които президентът на Европейската народна партия, Жозеф Дол, си позволи да отправи към българските социалисти по време на посещението си в София на 9 март. В официално прессъобщение, разпространено от ГЕРБ, партия-член на ЕНП, Жозеф Дол е цитиран да казва: „Според мен българските социалисти не съществуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа." „За сведение на г-н Доул, според последните социологически проучвания, БСП има близо 19% от подкрепата на избирателите срещу 21% за ГЕРБ - факт, за който най-вероятно неговите домакини са пропуснали да го информират.", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев. Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския премиер, че правителството му е най-доброто, също будят недоумение. ГЕРБ в момента управлява България в коалиция с националистически партии, а на управляващите постоянно им се налага да разясняват анти-европейските изказвания на коалиционните вицепремиери и министри. Последният случай беше само преди месец, когато вицепремиер нарече европейският депутат Ска Келер „Зелена джихадистка". През 2013 г. самият Дол определи един от настоящите коалиционни партньори на ГЕРБ като „ксенофобска партия, която яростно отрича европейския път на България"

Варна почете Деня на жертвите на Холокоста

https://www.24chasa.bg/region/article/6755699

Варна почете Деня на жертвите на ХолокостаВарненци почетоха Деня на жертвите на Холокоста и спасяването на българските евреи - 10-ти март. Кметът на морската столица Иван Портних, представители на еврейската общност и граждани на града сведоха глави и поднесоха цветя цветя пред паметника "Шофар". Тържеството бе организирано от Регионалната организация на евреите "Шалом" във Варна.

Сафонов: Русия е заинтересована туристите ни да почиват в България

http://www.cross.bg/bulgariya-safonov-tyrizum-1569781.html

/КРОСС/ Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. И допълни, че тази година се предвижда туристите от Русия да са още повече. Двамата разговаряха в рамките международното туристическо изложение „Интурмаркет" в Москва, където България се представя с национален щанд. Министърът Ангелкова посочи, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и през миналата година заема 5-о място в националната класация за брой посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. В първия месец на тази година руските туристи у нас са повече от 9,6 хил. Национален маркетингов център Visit Russia се очаква да бъде открит тази година в България, заяви министърът. Идеята за центъра, който ще ускори развитието на туризма между двете страни, е на българския министър. Олег Сафонов коментира още, че се търсят начини за задълбочаване на сътрудничеството в сектора. Една от възможностите е общи действия в сферата на круизния туризъм, което ще бъде обсъдено на съвместна работна група. Перспективна идея е и създаването и утвърждаването на проект за Черноморска кухня, каза Сафонов. Двамата с министър Ангелкова се обединиха около идеята, че такива инициативи биха били изключително ползотворни за привличането на повече руски туристи

В Сърбия задържаха българка, издирвана от Интерпол за убийство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755697

В Сърбия задържаха българка, издирвана от Интерпол за убийство49-годишната българка с инициали И.Г. бе задържана в едно сръбско село, където се е укривала в продължение на 4 години от Интерпол, предаде БГНЕС. Българката, която е от София, бе арестувана край град Кралево. При спецакцията в къщата е открит 51-годишен български гражданин, който е пребивавал незаконно в Сърбия.

Северна Корея мълчи за срещата на Ким Чен-ун с Тръмп

http://www.moreto.net/novini.php?n=370497

Северна Корея още мълчи за срещата между Тръмп и Ким Чен-ун. Въпреки, че новината се появи в медиите по целия свят, държавните издания в Северна Корея изобщо не я споменават. За предстояща историческа среща между американски президент и севернокорейски лидер обявиха дипломати от Южна Корея, след разговор с Ким Чен-ун.

ЧЕЗ води вътрешно разследване заради изтичането на чувствителна търговска информация

http://www.cross.bg/razsledvane-finansite-horakova-1569780.html

/КРОСС/ ЧЕЗ води вътрешно разследване заради изтичането на чувствителна търговска информация, която може да повлияе на арбитражното дело с България, съобщава Чешката телеграфна агенция. Вътрешното разследване бе потвърдено по-рано пред "Хоризонт" от говорителката на компанията Алис Хоракова, но без подробности. Вчера Хоракова заяви, че арбитражът не е коментиран по време на преговорите между ЧЕЗ и „Инерком", на които е повдигнат въпросът за влизането на българската държава в сделка. Различни чешки издания цитират заместник-министъра на финансите Онджей Ланда, който през седмицата отрече да е комуникирал с българското правителство. На брифинг в парламента в края на февруари премиерът Бойко Борисов се позова на данни, изпратени от заместник-министър на финансите до българския кабинет след няколкото разговора с чешкия премиер Андрей Бабиш.  

ПЕС: Президентът на ЕНП да внимава с определенията

http://dnes.dir.bg/news/sergey-stanishev-prezident-enp-pes-zhozef-dol-opredelenia-26955393

Президентът на ЕНП Жозеф Дол да внимава с определенията към българските социалисти, предупредиха от ПЕС.

Борисов ще почете жертвите на Холокоста в Скопие

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/10/3144265_borisov_shte_pochete_jertvite_na_holokosta_v_skopie/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов ще участва във възпоменателната церемония на 12 март в Скопие по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония, съобщиха от Правителствената информационна служба.<br /><br />В памет на жертвите на Холокоста българският министър-председател, заедно с премиера на Република Македония Зоран Заев, ще поднесе венец на паметника на загиналите евреи. В рамките на посещението са предвидени двустранни разговори между...

"Юнайтед" излъга "Ливърпул" в най-големия мач на Англия

http://clubz.bg/65234-yunajted_izlyga_livyrpul_v_naj_golemiq_mach_na_angliq

"Манчестър Юнайтед" победи "Ливърпул" с 2:1 в голямото дерби на английския футбол - мач №200 между най-успелите и най-популярни клубове на Острова.

Маркъс Рашфорд вкара голове близнаци в 14-ата и 24-ата минута. И в двата случая Давид де Хеа изритваше топката напред, Ромелу Лукаку печелеше "първа топка" и асистираше на английския национал.

Разликата е, че в първия случай Рашфод получи директен пас и технично откри резултата. А във втория имаше късмет след кратко разбъркване топката да стигне до него и той да я прати в мрежата.

"Червените дяволи" направиха добро първо полувреме, в което демонстрираха ефективност и се справиха с огневата мощ на своя съперник, който в последните седмици се намира в страхотна форма и бележи много голове. А резултатът можеше и да е 3:0, Хуан Мата бе близо до попадение.

След почивката Жозе Моуриньо очаквано "паркира автобуса" пред Де Хеа - домакините се прибраха дълбоко в половината си. "Ливърпул" натисна, зареди корнери, центрирания и удари.

В 66-ата минута "червените" от "Анфийлд" получиха шанс за обрат - Ерик Баи си вкара автогол. Така до края "Ливърпул" хвърли още повече сили в атака, но "Юнайтед" оцеля и спечели първа победа над вечния си съперник от две години насам.

Тимът на Юрген Клоп два пъти имаше претенции за неотсъдени дузпи. Поради контузия за "Манчестър Юнайтед" не игра звездата Пол Погба, а Моуриньо хвърли в смут медиите, като заяви, че не знае колко ще отсъства французинът.

Така "дяволите" спечелиха важна битка за второто място - точките им вече са 65, срещу 60 за "Ливърпул". "Тотнъм" е четвърти с 58, следват "Челси" и "Арсенал", съответно с 53 и 45. Убедителен лидер е "Манчестър Сити" със 78.

Ердоган критикува НАТО, че не оказва подкрепа на турската операция в Сирия

https://petel.bg/Erdogan-kritikuva-NATO--che-ne-okazva-podkrepa-na-turskata-operatsiya-v-Siriya__254780

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган критикува НАТО за това, че не оказва подкрепа за турската военна операция "Маслинова клонка", нас...

Жестоко убийство в ж.к. „Лазур”, бургазлия смля от бой майка си, после я удуши с голи ръце

https://petel.bg/ZHestoko-ubiystvo-v-zh-k-----Lazur-----burgazliya-smlya-ot-boy-mayka-si--posle-ya-udushi-s-goli-ratse__254781

Жестоко убийство разтърси България! Бургазлия смля от бой и удуши Жестоко убийство разтърси България! Бургазлия смля от бой и удуши Ж...

Нинова: За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ninova-za-poreden-pyt-pravitelstvoto-demonstrira-bezpomoshtnost-i-haos-2083743

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова излезе с предложения за предотвратяване на бъдещи наводнения, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
Нинова направи изявление в родното си село Крушовица, където заяви, че дн

Ето как една котка стана герой

//dariknews.bg/novini/sviat/eto-kak-edna-kotka-stana-geroj-2083745

Котка в САЩ беше провъзгласена за герой, след като спаси стопаните си от пожар, съобщи ЮПИ.
 
Случката се е разиграла в град Маккийспорт, щата Пенсилвания.

Хакери откраднали документи за Брекзит от германското външно министерство

//dariknews.bg/novini/sviat/hakeri-otkradnali-dokumenti-za-brekzit-ot-germanskoto-vynshno-ministerstvo-2083746

Хакерите атакували сървърите на германското правителство и откраднали протокола от консултациите на Европейския съюз и Великобритания за Брекзит, а също така документи от преговорите на ЕС с Украйна и Беларус, съобщава „Шпигел Онла

Хиляди служители на затворите протестираха в София

//dariknews.bg/regioni/sofiia/hiliadi-sluzhiteli-na-zatvorite-protestiraha-v-sofiia-2083737

2000 надзиратели от затворите в цялата страна се събраха на протест в София. Той започна в 13:00 ч. Основните искания бяха за увеличение на заплатите с 20%, както и на броя на надзирателите в затворите. Пет

В Сърбия задържаха българка, издирвана от Интерпол за убийство

//dariknews.bg/novini/sviat/v-syrbiia-zadyrzhaha-bylgarka-izdirvana-ot-interpol-za-ubijstvo-2083739

49-годишна българка, издирвана от Интерпол за убийство, е задържана при спецакция в къща в сръбско село, близо до град Кралево.
 
Тя се укривала там в продължение на 4 години, предава

Путин пред Ен Би Си: Не сме се намесвали в изборите в САЩ, какво като хакерите са руснаци?

http://www.mediapool.bg/putin-pred-en-bi-si-ne-sme-se-namesvali-v-izborite-v-sasht-kakvo-kato-hakerite-sa-rusnatsi-news276530.html

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, предаде ТАСС. Той каза още, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?", посочи той. На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г. Путин заявява, че не изключва възможността тези обвинени от САЩ руснаци да са работили за американци. "Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите за президент на САЩ", казва той. Президентът на Русия подчертава, че Москва никога няма да предаде на САЩ обвинените от тях руснаци. "Никога. Русия не екстрадира своите граждани, точно както и САЩ. Нима САЩ екстрадират свои граждани някъде другаде? Това първо. Второ, не виждам тези хора да са извършили нещо незаконно", заявява Путин. "Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки. Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само "Ръша тудей", каза Путин в отговор на водещата Мегин Кели за кибервойната между двете страни. Твърденията за използване на химически оръжия от сирийските власти са фалшиви новини, заявява руският президент. "Сирийското правителство отдавна е унищожило химическите си оръжия", казва той. Пред американската медия Путин определя президента на САЩ Доналд Тръмп като бизнесмен с голям опит, който се отнася с уважение към хората, с които работи. Руският президент заявява, че самият той не ползва "Туитър" и не чете туитовете на Тръмп. "Имам други начини да изразя гледната си точка или да реализирам решенията си. Доналд е по-модерен човек", казва Путин и допълва, че никога не се е срещал с Тръмп преди той да се кандидатира за президент на САЩ.  

Камила все пак може да е кралица на Великобритания

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kamila-vse-pak-mozhe-da-e-kralica-na-velikobritaniia-6080158

Сайтът на принц Чарлз също премахна изявление, в което се казваше, че „херцогинята ще бъде известна като нейно кралско височество принцесата консорт, когато принцът на Уелс наследи трона“

ПЕС: Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в България

https://frognews.bg/novini/pes-prezidentat-enp-vnimava-opredeleniiata-kam-sotsialistite-balgariia.html

Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които президентът на Европейската народна партия, Жозеф Дол, си позволи да отправи към българските социалисти по време на посещението си в София на 9 март.

Котка спаси стопаните си от пожар в щата Пенсилвания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755690

Котка спаси стопаните си от пожар в щата ПенсилванияКотка в САЩ беше провъзгласена за герой, след като спаси стопаните си от пожар, съобщи ЮПИ. Случката се е разиграла в град Маккийспорт, щата Пенсилвания. Имената на писаната и собствениците й не се споменават, предава БТА.  "За щастие стопаните на котката са били в леглото си, когато питомката им е надушила "нередност" в дома,

ПЕС: Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в България

http://pogled.info/svetoven/pes/pes-prezidentat-na-enp-da-vnimava-s-opredeleniyata-kam-sotsialistite-v-balgariya.93073

/Поглед.инфо/ Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които президентът на Европейската народна партия, Жозеф Дол, си позволи да отправи към българските социалисти по време на посещението си в София на 9 март. В официално прессъобщение, разпространено от ГЕРБ, партия-член на ЕНП, Жозеф Дол е цитиран да казва: „Според мен българските социалисти не съществуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа.“

В Румъния пак протестират срещу управляващите

https://frognews.bg/svqt/rumaniia-pak-protestirat-sreshtu-upravliavashtite.html

Демонстранти протестираха днес в Букурещ срещу румънската управляваща Социалдемократическа партия (СДП), която се събра днес на извънреден конгрес, предаде АП.

Ръководителят на руския туризъм пред Ангелкова: Искаме туристите ни да почиват в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755685

Ръководителят на руския туризъм пред Ангелкова: Искаме туристите ни да почиват в България
Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. И допълни, че тази година се предвижда туристите от Русия да са още повече, съобщава пресслужбата на министерство на туризма.

Националният фестивал на авторската драматургия и театър на английски език започна в Ловеч

http://www.cross.bg/angliiiski-ezik-natzionalniyat-1569779.html

/КРОСС/ В Профилираната гимназия за чужди езици "Екзарх Йосиф I" в Ловеч бе открит Националният фестивал на авторската драматургия и театър на английски език, който се организира от Министерството на образованието и науката за пети път, предава БНР. Във фестивала участват близо 160 ученици от 17 училища от цялата страна. Те са разпределени в две възрастови групи - IV - VIII клас /без интензивно изучаване на английски език/ и VIII - XII клас, поясни главеният експерт в Министерството на образования Росица Антова. „Те са автори на сценария. Наградите могат да бъдат за най-оригинална постановка, за най-естествен диалог, за най-творческа интерпретация на текст, за оригинално пресъздадени образи, за най-добро групово изпълнение. Трябва да говорят на правилен английски език, разбираемо", каза още Антова.    

От Русия с любов (и още нещо)

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/03/10/3144262_ot_rusiia_s_ljubov_i_oshte_neshto/?ref=rss


"Дневник" препечатва анализа на политолога Даниел Смилов от портала "Култура". <br /><br />Руският политолог Семьон Слепаков има теория, която добре обяснява неочаквано възникналото напрежение в отношенията между нашите две братски страни. Тази теория е "патриотическа-еротическа" и основната ѝ теза е, че външната политика на Русия стъпва на една предпоставка – да бъде обичана, колкото трудно или неудобно понякога да е това:<br /><br />А мы,...

Черно море с половин отбор и тежка задача днес срещу Лудогорец

http://www.moreto.net/novini.php?n=370498

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за мача с Лудогорец. От 18-те отпаднаха Георги Илиев и Мариян Огнянов, които са наказани за натрупани жълти картони, съобщиха от клуба за Moreto.net. Аут са и Мартин Костадинов, който лекува травма от мача с Етър, както и Мирослав Енчев.

Свищовски студенти участваха в престижно национално състезание за финансови аналитици

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755635

Свищовски студенти участваха в престижно национално състезание за финансови аналитициСтуденти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна година участваха в престижното национално състезание за финансови аналитици „CFA Research Challenge”Информираха от ръководството на висшето училище. В състезанието, организирано от CFA Institute Bulgaria, участие взеха отбори и десетки студенти от икономическите висши училища и стопански

Надзирателите искат: ”Европа и за нас”

http://dnes.dir.bg/news.php?id=26955348

Надзиратели от затворите в цялата страна протестират в столицата днес.

Надзирателите на затворите искат "Европа и за нас" (СНИМКИ)

http://clubz.bg/65233-nadziratelite_na_zatvorite_iskat_evropa_i_za_nas_snimki

Синдикатът на затворническите надзиратели в България събра днес над 1500 души на национален протест в София.

Над 20 автобуса и 100 автомобил пристигнаха в столицата днес, организирани от синдикалните структури по места. Те минаха през Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите до Министерския съвет.

"Европа и за нас" е основният лозунг и искане на протеста. Служителите в затворите твърдят, че несправедливо имат най-ниските заплати в сектора за сигурност. Те се обявиха и в защита на правата и интересите на служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“.

Служителите на затворите искат 20% увеличение на заплатите и увеличаване на броя им. Настояват още и за по-добри условия на труд, проблем с натрупания отпуск (около 200 000 дни към края на 2017 г), качеството на униформите, лошото оборудване и все по-увеличаващата се агресия срещу тях.

 

Горнооряховски ученици изтъкаха трикольора на стан от Освобождението

https://www.24chasa.bg/region/article/6755650

Горнооряховски ученици изтъкаха
трикольора на стан от ОсвобождениетоБългарското национално знаме изтъкаха ученици от ателието по тъкачество на СУ"Георги Измирлиев" в Горна Оряховица , които работят под ръководството на Румяна Димитрова по проект “Твоят час“. Поводът е 140-та годишнина от Освобождението на България. Така учениците осъществиха патриотичната инициатива „Да съхраним паметта на героите чрез

Доверието в СИРИЗА се срина, гръцката опозиция я задмина

http://www.cross.bg/siriza-partiya-demokratziya-1569778.html

/КРОСС/ Опозиционната партия „Нова демокрация" води с 10% управляващата гръцка партия СИРИЗА по данните на социологическо проучване на компанията „Рас", представено от гръцкия вестник Protothema. Консервативната „Нова демокрация" има подкрепа от 29,4% от респондентите срещу 19,2%, които биха подкрепили СИРИЗА. Наскоро създаденото „Движение за промяна" (коалиция от ляво-центристки партии) става трета с 10,2% от гласовете, следвано от крайнодясната „Златна зора" със 7,2%, Комунистическата партия с 6,3% и „Независими Гърция" (младшият коалиционен партньор на настоящето правителство) с 2,5%. На въпрос за популярността на водещите политици в Гърция Кирякос Мицотакис от „Нова демокрация" има 41,4% положителни гласове в сравнение с 47,2 негативни. Министър-председателят от СИРИЗА Алексис Ципрас има 67,3% негативно мнение и едва 24,7% позитивно.  

ПЕС: Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755678

ПЕС: Президентът на ЕНП да внимава с определенията към социалистите в БългарияПартията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които президентът на Европейската народна партия, Жозеф Дол, си позволи да отправи към българските социалисти по време на посещението си в София на 9 март. В официално прессъобщение, разпространено от ГЕРБ, партия-член на ЕНП,

Моряк загина при пожар на борда на "Героите на Севастопол"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/10/3144261_moriak_zagina_pri_pojar_na_borda_na_geroite_na/?ref=rss


Моряк загина при пожар на борда на ферибота "Героите на Севастопол", който плава към Сочи, съобщи БТА като се позова на пресцентъра на компанията собственик "Параходство Български морски флот" АД.<br /><br />Инцидентът е станал в петък по обяд. Огънят е избухнал в кабината на загиналия, който не е бил на вахта.<br /><br />Екипажът е потушил пожара и не е допуснал той да се разпространи. Няма други пострадали.<br /><br />Причините за...

Къща пламна в Елена, разследват причините

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755663

Къща пламна в Елена, разследват причинитеКъща е горяла в петък в Елена, съобщиха от регионалната пожарна служба във Велико Търново. Сигналът за инцидента на ул. „Йеромонах Йосиф Брадати“ е получен в 06.19 часа от тел.112. Незабавно на местопроизшествието пристигнали 1 специализиран автомобил от службата в Елена с трима огнеборци. Те успели да спасят постройката,

Трима българи създадоха първия софтуерен университет в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/6754959

Трима българи създадоха първия софтуерен
университет в БългарияСветлин, Христо и Иван направиха и гимназия за дигитални умения, откъдето се излиза с диплома, професия и оферта за работа “24 часа” разказва “Истории на успеха”, които Деси Банова представя всеки четвъртък в сутрешния блок “Здравей, България” на Нова телевизия. Те промениха хиляди човешки съдби. Те направиха истинска революция в софтуерната

Netflix преговаря с Обама за сериал

https://www.investor.bg/novini/346/a/netflix-pregovaria-s-obama-za-serial-257258/

Според източници става дума за документални серии, включващи Мишел и Барак Обама

Европейската инвестиционна банка готова да обмисли финансиране на АЕЦ "Белене"

http://www.moreto.net/novini.php?n=370499

Вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Вазил Худак обяви в интервю за БНР, че институцията би обмислила финансиране на проекта АЕЦ "Белене", ако получи официално запитване от българското правителство. Той обаче подчерта, че банката никога не е финансирала изграждането на нова ядрена централа, а само проекти, които подобряват състоянието на вече съществуващи мощности.

ПЕС размаха пръст на Дол за 'Бойко е най-успешният шеф в Европа'

https://offnews.bg//politika/pes-razmaha-prast-na-dol-za-bojko-e-naj-uspeshniat-shef-v-evropa-676443.html

Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които президентът на Европейската народна партия, Жозеф Дол, си позволи да отправи към българските социалисти по време на посещението си в София на 9 март.

В официално прессъобщение, разпространено от ГЕРБ, партия-член на ЕНП, Жозеф Дол е цитиран да казва: „Според мен българските социалисти не съществуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа.“

„За сведение на г-н Доул, според последните социологически проучвания, БСП има близо 19% от подкрепата на избирателите срещу 21% за ГЕРБ – факт, за който най-вероятно неговите домакини са пропуснали да го информират“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев. 

Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския премиер, че правителството му е най-доброто, също будят недоумение. ГЕРБ в момента управлява България в коалиция с националистически партии, а на управляващите постоянно им се налага да разясняват анти-европейските изказвания на коалиционните вицепремиери и министри. Последният случай беше само преди месец, когато вицепремиер нарече европейският депутат Ска Келер „Зелена джихадистка“. През 2013 г. самият Дол определи един от настоящите коалиционни партньори на ГЕРБ като „ксенофобска партия, която яростно отрича европейския път на България”.

„Социалисти в Европа и в България съществуват и те са на мястото си, за да следят за интересите на гражданите, да се борят за социална справедливост и да не позволяват европейските страни да бъдат подвеждани към еднолична власт, както стана с Орбан в Унгария, чиято партия също е член на ЕНП“, допълни президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Предлагат Антон Генов за шеф на съдиите

https://petel.bg/Predlagat-Anton-Genov-za-shef-na-sadiite__254769

Снимка: Булфото, архив Един от най-известните ни рефери в последния четвърт век - Антон Генов, е бил предложен на Борислав Михайлов за пре...

Шефът на КЕВР проговори за сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ и какво може да свърши регулаторът

https://petel.bg/SHefat-na-KEVR-progovori-za-sdelkata-na-Ginka-Varbakova-s-CHEZ-i-kakvo-mozhe-da-svarshi-regulatorat__254770

Комисията за енергийно и водно регулиране няма правомощия да спре сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ. Това заяви председателят на комисия...

Ангел Джамбазки побесня заради неизбежната отбрана: Хайде по-сериозно, моля! Не живеем в болшевизъм!

https://petel.bg/Angel-Dzhambazki-pobesnya-zaradi-neizbezhnata-otbrana--Hayde-po-seriozno--molya--Ne-zhiveem-v-bolshevizam-__254771

„Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана...

Халф на Черно море празнува рожден ден

https://petel.bg/Half-na-CHerno-more-praznuva-rozhden-den__254772

Халфът на Черно море Петър Витанов празнува рожден ден днес. Перспективният футболист, който бе привлечен на “Тича” през зимата, навършв...

Борисов ще присъства на церемония в Централната софийска синагога

https://petel.bg/Borisov-shhe-prisastva-na-tseremoniya-v-TSentralnata-sofiyska-sinagoga__254773

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на церемония в Централната софийска синагога по повод 75-годишнината от уникалния акт...

Джокович: Искам да върна увереността си

https://petel.bg/Dzhokovich--Iskam-da-varna-uverenostta-si__254774

Петкратният шампион от Индиън Уелс Новак Джокович се завръща в едва втория си турнир от Уимбълдън миналата година насам. Бившият №1 може ...

Джокович: Искам да върна увереността си

https://petel.bg/Dzhokovich--Iskam-da-varna-uverenostta-si__254775

Петкратният шампион от Индиън Уелс Новак Джокович се завръща в едва втория си турнир от Уимбълдън миналата година насам. Бившият №1 може ...

ПЕС с остра реакция срещу изказването на лидера на ЕНП Жозеф Дол

https://petel.bg/PES-s-ostra-reaktsiya-sreshhu-izkazvaneto-na-lidera-na-ENP-ZHozef-Dol__254776

Снимка: Булфото, архив Партията на европейските социалисти излезе с остра реакция по повод думи на лидера на ЕНП Жозеф Дол пред актива н...

На полувремето: Спартак - Бенковски 5:0. Дяков с гол-шедьовър

https://petel.bg/Na-poluvremeto--Spartak---Benkovski-5-0--Dyakov-s-gol-shedovar__254777

Спартак води на Бенковски (Бяла) с 5:0 след първото полувреме на мача от 20-ия кръг в Трета лига - Североизточна група на стадион "Локомотив". ...

Лео Меси стана татко за трети път

https://petel.bg/Leo-Mesi-stana-tatko-za-treti-pat__254779

Лионел Меси стана татко за трети път. Голямата новина бе потвърдена официално лично от аржентинеца в социалната мрежа "Инстаграм". Лео пуб...

Путин: Няма да променям конституцията, за да остана на власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755669

Путин: Няма да променям конституцията, за да остана на властРуският президент Владимир Путин, за когото е почти сигурно, че ще бъде преизбран на 18 март за четвърти президентски мандат, заяви днес, че няма никакво намерение да променя конституцията, за да остане на власт и след 2024 г., предаде Франс прес. "Никога не съм променял конституцията и няма да го направя,

От Русия с любов (и още нещо)

http://www.mediapool.bg/ot-rusiya-s-lyubov-i-oshte-neshto-news276529.html

Руският политолог Семьон Слепаков има теория, която добре обяснява неочаквано възникналото напрежение в отношенията между нашите две братски страни. Тази теория е "патриотическа-еротическа" и основната ѝ теза е, че външната политика на Русия стъпва на една предпоставка – да бъде обичана, колкото трудно или неудобно понякога да е това: А мы, а мы без любви не можем… А мы, а мы без любви не хотим… Для нас это чувство всех прочих важней и дороже, А мы без любви – не дадим, не дадим, не дадим! (Виж видеото за цялата теория.) При посещението на руския патриарх Кирил у нас по повод честванията на 3-и март въпросът за липсата на достатъчнa (по руски оценки) българска любов беше остро и многократно повдигнат. Беше направена официална забележка на президента Радев, че българските чувства трябва да бъдат отправени единствено към руската страна, а не към други субекти на международните отношения (особено пък поляци, украинци, литовци или румънци). Многопосочната любов обърква и не може да създаде трайна и солидна основа на българо-руските отношения. Негативният бащински отзив на патриарха внесе смут сред българските сановници. Дали пък наистина не можем да се понапънем още малко и да удовлетворим високите руски изисквания за чистота и еднопосочност на чувството? Вярно е, че президентът и вицепрезидентът ни направиха много в това отношение: при посрещането вицепрезидентът дори се поклони на руската страна по-ниско, отколкото изглеждаше физически възможно. След като ескортира патриарха по време на визита му, президентът Радев пък търпеливо и без излишно достойнство изслуша огорчението на госта от липсата на достатъчна взаимност. Но накрая малко развали впечатлението, което не остана незабелязано от руската страна. Вместо дипломатично да си замълчи, президентът все пак опита да защити правото ни да почитаме и други народности, загинали за българската свобода. Нужно ли беше това? Не трябваше ли просто да си признаем грешката и да помолим за прошка? Най-непремерена обаче беше реакцията на вицепремиера Валери Симеонов, който направо предизвика семеен скандал и в българо-руските, и в коалиционните си отношения. Когато стане дума за любов, на Валери Симеонов винаги може да се разчита за неприкритост на чувствата. За беда неговите се оказаха по-скоро в отрицателния спектър по отношение на персоната на руския патриарх. Симеонов повдигна иначе интересен въпрос за обекта любовта: дали тя трябва да е православието, КГБ или и двете заедно? Все пак едно е да обичаш първото, а съвсем друго – второто. Да не говорим и за двете едновременно. Българският "патриот" искрено се беше объркал какво точно се иска от него. Объркването при него обичайно води до нецензурност, чрез която мисълта му се избистря. Този път обаче това породи остра реакция в иначе любвеобилния и богоязлив негов партньор Волен Сидеров. Ранен в най-скъпото му – вярата – той не можеше да замълчи. И не замълча. А и в крайна сметка за всеки политически коректен субект – като ОП – е неприемливо вицепремиер на една страна да обижда висш представител на друга. Политическата коректност изисква извинение, което беше поискано от Сидеров, но отказано от Симеонов. ГЕРБ опитаха да омаловажат конфликта в коалицията като въпрос не на геополитическа ориентация, а на възпитание. Или по-скоро на неговото (временно) отсъствие у вицепремиера и неочаквания му излишък у Сидеров. По централното питане на патриарх Кирил – за недостатъчната българска любов – Борисов и ГЕРБ не взеха пряко отношение. В разговор с президента Путин премиерът Борисов беше вече направил намек за малък подарък под формата на АЕЦ "Белене", който да изясни чувствата. Но Русия вече лесно не се хваща на нашите байганьовски галантности: ще ти подаря рокля, ама ако съседите и ЕС се съгласят да я платят. Сами разбирате, че такива предложения не са гаранция за истинска любов.    Когато и нашето външно министерство се умълча, руската страна се уплаши, че е останала неразбрана. И за да няма объркване по отношение на това, как трябва да бъде обичана, Русия направи публицистично предаване по централния си канал с участието на водещи експерти. Уважаваният водещ на това предаване Владимир Соловьов (нещо като нашия Кошлуков) го започна ударно: "Патриарх Кирил преподаде на българите урок по история". Очевидно, любовта ни трябва да включва и толерантност, и уважение към дидактическите умения на Русия. Оттам нещата придобиха малко по-груб характер обаче в изказванията на мастития Семьон Багдасаров, директор на Центъра за проучване на страните от Близкия Изток и Централна Азия. Той каза следното: "…целият проблем е в това, че днес в България на власт са предатели и негодници, които забравиха кой ги е освободил". Малко несправедливо, изследователят постави под въпрос проруския характер на президента Радев и директно го обвини в пронатовство, завършвайки с недипломатичното: "Какво искате от тези дегенерати, управници на България?". Оттук всеки би се досетил, че основнaтa пречка пред любовта на Русия се оказват нашите управници, които чрез необяснима дегенерация са станали неатрактивни. (Макар че физиономично все още поразително напомнят на Тодор Живков.) За да няма никаква остатъчна неяснота, Багдасаров заяви: "Трябва да помагаме да се сменят управниците и на украинския народ, и на българския. Да ги сменят!". Любовта – когато е истинска – изисква жертви. Тези малко крайни твърдения се оказаха всъщност доста солидна основа за консенсус между участниците в предаването. Някои опитаха да защитят верността на България в отношенията, но като цяло ни се наложи образ на изневеряващ партньор, който си е заслужил един средно добър пердах. Тезата за по-твърдо отношение беше подета от професор Виталий Третяков,  декан на Висшето телевизионно училище към МГУ, който ни удари направо в народния поет – Иван Вазов. "Те не са братушки. Забравете за това." – категоричен беше професорът. Владимир Сергиенко, председател на Германския съюз на писателите за междунационално съгласие, предположи, че проблемът може да бъде решен не с насилие, а с по-меки средства. "И разбира се, колкото по-малка е една държава, толкова по-лесно е да бъде купена. Цялата. Да се разреши такава вялотекуща мафия. Да бъде дадена кредитна карта с тлъста сметка на трима-четирима пиарове, които имат телевизии и вестници – и страната е купена." Тази оферта със сигурност е породила интерес сред изброените лица с телевизии и вестници, които в нашия случай се свеждат основно до едно. Което обаче, ако му четеш вестниците, все едно вече е било купено. Сергей Михеев, политолог, повдигна един джендър чувствителен проблем, който също изглежда е пречка за руската любов към нас. Общението с Европа според него е извратило българите и ги е направило неспособни на братска любов: "Г-н Багдасаров, между другото, спомена тук содомитите, макар и в друг контекст. Точно това е предателството – за един айфон, който ще ти дадат, да заемеш такава поза, за да те обладават така, както им харесва. Точно това са новите европейски ценности". Тук разговорът очевидно зави в леко скандална посока, но Виталий Третяков го върна към съществото му като изясни характера на посещението на патриарх Кирил у нас: "Винаги съм твърдял, че Руската православна църква е второто руско Министерство на външните работи". Така че всеки у нас, който си мисли, че става дума просто за култура или религия, моля да си вземе нужната бележка. Към края на разговора се наложи тезата, че само с меки средства (като купуване) проблемите в двустранните ни отношения може и да не се решат. Затова беше приведен и руският стратегически опит: “Който побеждава, те тичат подир него. А после – при този, който ги храни. Такава им е психологията. Кой освен самите нас може да гарантира сигурността на Русия? А ние трябва да гарантираме сигурността на нашите съюзници. За чий са ни такива съюзници?". Разговорът завърши тягостно за нас – явно още има много да работим, за да заслужим любовта на Русия, която в момента сякаш е разколебана дали и как да ни привлече. Добре познатата ни поговорка – "бьет – значит любит" – има опасност да се окаже основно доказателство за чувствата на Русия към нас. В края на патриотично-еротическата си теория за руската външна политика Семьон Слепаков предлага една теза, с която категорично не съм съгласен. Специалистът твърди, че Русия може да изглежда като много привлекателна жена, но под одеждите ѝ се крие същност от друг пол. Същност, която, ако не бяха дебатите за Истанбулската конвенция, бих нарекъл трансджендър. Това, разбира се, не може да е вярно, макар че след срещите си с руската страна президентът Радев доби вид на човек, прозрял нелицеприятна тайна. *Текстът е публикуван в Портал "Култура".

Гражданска инициатива за почистване бреговете на р. Марица

https://zaistinata.com/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0/

Десетки граждани се включиха днес в акция по почистването на бреговете на река Марица в Пловдив. Еко инициативата, организирана във Фейсбук,  ще продължи през целия ден. Трябва да мислим по-често за заобикалящата ни среда. Всички приемаме реката и тепетата за дадености, но рядко се замисляме, че всъщност трябва да ги пазим и обгрижваме. Затова  сме […]

Борисов и Заев ще участват церемония в Скопие в памет на жертвите на Холокоста

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755662

Борисов и Заев ще участват церемония в Скопие в памет на жертвите на ХолокостаПремиерът Бойко Борисов ще участва във възпоменателната церемония на 12 март в Скопие по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония. В памет на жертвите на Холокоста българският министър-председател, заедно с премиера на Република Македония Зоран Заев,

Нинова в Крушовица: За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос

https://offnews.bg//politika/ninova-v-krushovitca-za-poreden-pat-pravitelstvoto-demonstrira-bezpom-676442.html

205 броя язовири на територията на цялата страна са с най-висока степен на неизправности, същевременно представляват опасност за населението. Това е написала прокуратурата в доклад до правителството през 2017 г. Разполагам с него и мога да ви го предоставя.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова в родното си село Крушовица. Тя добавя, че в него се констатира, че положението се е влошило и броят им се е увеличил спрямо проверката им от 2015г. 

Днес за пореден път правителството демонстрира на своето заседание безпомощност и хаос. Не знаят кой е виновен, не знаят откъде да започнат. Днес ще дадат 3 млн. лева на община Хайредин, защото тук е бедствено, утре - другаде. Това не е държавност, това не са институции. Четири години минаха от наводнението в Мизия. Пълно безхаберие. Не направиха нищо, освен глупост след глупост. Четири години им предлагаме решения - не, та не.

Чуйте поне сега разумни предложения.

1. ГЕРБ прехвърлиха отговорността от държавата на общините, но не им осигуриха средства за ремонти и поддръжка. Решение - спешна актуализация на общинските бюджети със средства за това, но не само там, където е бедствено, а на всички, превантивно.

2. Прехвърлиха и отговорността за почистване на коритата на реките. Решение - средства за това и драконовски мерки за контрол на кметовете дали са го направили.

3. Преглед на всички язовири и водоеми, дадени на концесия на частни лица. Който не ги поддържа в техническа изправност, а само си гледа печалбата, веднага да му се прекрати концесията.

4. ГЕРБ приеха изменения в законите, с които създадоха съвет от девет министерства и сдружението на общините, които да управляват процесите. Вижда се години по-късно, че това води само до хаос и прехвърляне на отговорност от един на друг, дори днес премиерът не знае какво да прави-кметове ли, хидроинженери ли, министри ли да ангажира. Решението е - отмяна на този текст в закон и създаване на единен държавен орган, който да отговаря за това.

5. Разкриване на виновниците за случилите се дотук наводнения-съдебен процес и отговорност.

6. Спрете да се оправдавате с дъжда, обществените поръчки и всичко останало. Трябва здрава ръка и държавност.

Според енергийния министър Гинка Върбакова била интелигентен и почтен човек

http://www.mediapool.bg/spored-energiyniya-ministar-ginka-varbakova-bila-inteligenten-i-pochten-chovek-news276528.html

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова смята купувачката на българския бизнес на ЧЕЗ Гинка Върбакова за интелигентен и почтен човек. Това стана ясно в събота от думите на Петкова пред бТВ. Тя подаде оставка по съвет на премиера Бойко Борисов ден след като след като стана ясно, че доскоро неизвестната фирма „Инерком”, чийто собственик е Гинка Върбакова, купува активите на ЧЕЗ в България. Причината за оставката беше нейното познанство с Върбакова. Коалиционните партньори в правителството обаче решиха тази седмица, че няма да приемат оставката й. Петкова обясни, че с Гинка Върбакова и съпруга й я запознал неин познат, който по-късно станал кум на двойката. Върбакова е завършила лингвистика, а съпругът й – ядрена енергетика, обясни енергийния министър. Петкова твърди, че общ бизнес с Върбакова няма. Тя уточни, че никога не се е занимавала с бизнес. В отговор на обвиненията на Румен Овчаров от БСП тя го посъветва да прочете правителствената стратегия от 2003 г. за продажбата на ЕРП-тата, която е 2017 страници. Вчера Овчаров каза, че според него има очевидна договорка с българската държава в сделката за ЧЕЗ, цената на активите на компанията у нас е завишена 1.5 пъти. ЧЕЗ започва да проучва възможността България да участва в покупката на електроразпределителното дружество, съобщиха от компанията вчера. Според "Инерком" резултат може да има до няколко седмици. Още следващата седмица екип от адвокати и професионалисти ще бъде запознат с темата, за да прецени дали евентуалното приобщаване на българската държава ще противоречи на законите както в Чехия, така и в България. Основна пречка е арбитражното дело, по което чешката компания-майка съди България за 500 млн. евро. От ЧЕЗ са категорични, че не искат да губят пари по него. Пред бТВ Петкова опроверга и твърдението на Овчаров, че оборудването за АЕЦ „Белене” не е се съхранява като хората и уточни, че начинът на съхранение е проверен и одобрен от Агенцията за ядрено регулиране. Тя определи думите на Овчаров като спекулации. На въпроса остава ли министър на енергетиката, тя отговори: Благодаря на премиера, ГЕРБ и коалиционнните партньори за доверието. Това ме задължава изключително много.

Спешна проверка на опасен язовир във Врачанско нареди премиера Борисов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755665

Спешна проверка на опасен язовир във Врачанско нареди премиера БорисовЗаради извънредната ситуация с язовир „Рогозен”- 1 в община Хайредин днес се проведе извънредно заседание на кабинета, на което бяха набелязани мерки за аварийно-възстановителни дейности на хидротехническото съоръжение. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, днес в 14.30 ч. ще бъде направен оглед на водоема,

Корнелия Нинова: За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос

http://www.cross.bg/sredstva-godini-pravitelstvoto-1569776.html

/КРОСС/ Лидерът на левицата с шест предложения за предотвратяване на бъдещи наводнения „205 броя язовири на територията на цялата страна са с най-висока степен на неизправности, същевременно представляват опасност за населението. Това е написала прокуратурата в доклад до правителството през 2017 г. Разполагам с него и мога да ви го предоставя". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова в родното си село Крушовица. Тя добавя, че в него се констатира, че положението се е влошило и броят им се е увеличил спрямо проверката им от 2015г. Днес за пореден път правителството демонстрира на своето заседание безпомощност и хаос. Не знаят кой е виновен, не знаят откъде да започнат. Днес ще дадат 3 млн. лева на община Хайредин, защото тук е бедствено, утре - другаде. Това не е държавност, това не са институции. Четири години минаха от наводнението в Мизия. Пълно безхаберие. Не направиха нищо, освен глупост след глупост. Четири години им предлагаме решения - не, та не. Чуйте поне сега разумни предложения. 1. ГЕРБ прехвърлиха отговорността от държавата на общините, но не им осигуриха средства за ремонти и поддръжка. Решение - спешна актуализация на общинските бюджети със средства за това, но не само там, където е бедствено, а на всички, превантивно. 2. Прехвърлиха и отговорността за почистване на коритата на реките. Решение - средства за това и драконовски мерки за контрол на кметовете дали са го направили. 3

Нинова: Правителството демонстрира безпомощност и хаос

http://dnes.dir.bg/news/pravitelstvoto-kornelia-ninova-demonstrira-bezpomoshtnost-26955299

За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Горбачов: САЩ и Русия да се спрат за ядрената война

https://frognews.bg/svqt/gorbachov-sasht-rusiia-sprat-iadrenata-voina.html

Анализ на Михаил Горбачов, последния лидер на СССР (1985-1991 г.), публикуван в сп. „Тайм“, разпространен от Бгнес

Нинова: За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаос

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755657

Нинова: За пореден път правителството демонстрира безпомощност и хаосЛидерът на левицата с шест предложения за предотвратяване на бъдещи наводнения „205 броя язовири на територията на цялата страна са с най-висока степен на неизправности, същевременно представляват опасност за населението. Това е написала прокуратурата в доклад до правителството през 2017 г. Разполагам с него и мога да ви го предоставя”.

Топлото време напълни с хора Морската градина и плажа във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370500

Слънчевото и тихо време изкара хиляди варненци от домовете им, за да се разходят из Морската градина и плажната алея в днешния почивен ден, видя репортер на Moreto.net. След зимната предходна седмица варненци се радват на първия топъл уикенд, в който температурите се очаква да достигнат 17-18 градуса.

Кметът Даниел Панов осигури още водоноски в кварталите на Велико Търново заради ВиК аварията

https://www.24chasa.bg/region/article/6755596

Кметът Даниел Панов осигури още водоноски в кварталите на Велико Търново
заради ВиК авариятаКметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди осигуряването на водоноски на различни места в Старата столица, във връзка с възникналата тази нощ ВиК-авария на централен водопровод. От цистерните великотърновци могат да се снабдят с вода – тя е предназначена само за миене, уточниха от местната администрация.

Видео: На разходка с Григор Димитров в Индиън Уелс

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/10/3144227_video_na_razhodka_s_grigor_dimitrov_v_indiun_uels/?ref=rss


<br /><br />Григор Димитров зарадва феновете в Индиън Уелс, които присъстват на първия за годината турнир от сериите "Мастърс". Световният №4 се разходи около тенис комплекса в Калифорния, заедно с екипа на Tennis TV и позира за снимки с всички желаещи.<br /><br />Димитров раздаде и билети за двубоя си с Фернандо Вердаско от втория кръг, който ще се играе в неделя рано сутринта.<br /><br />"Това беше наистина забавно, надявам се да съм зарадвал...

2 седмици преди приватизацията на „Техноимпекс“ от РМД-то на Нинова по сметките му има близо 2 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755652

2 седмици преди приватизацията на „Техноимпекс“ от РМД-то на Нинова по сметките му има близо 2 млн. лв.
През 1999 година работническо мениджърско-дружество, оглавявано от Корнелия Нинова придобива 67% от "Техноимпекс" само за 70 000 щатски долара. Срещу тази първоначална вноска купувачът получава активи за над 3 милиона лева, разкри в предаването „Документите“ на телевизия Европа политологът Антон Тодоров, съобщиха от пресцентъра на телевизията.

В Сърбия арестуваха софиянка, убила мъжа си

http://www.cross.bg/surbiya-bulgarkata-otkrit-1569775.html

/КРОСС/ 49-годишна българка с инициали И.Г. е задържана в сръбско село, където се е укривала в продължение на 4 години от Интерпол, предаде Бгнес. Българката, която е от София, е арестувана край град Кралево. При спецакцията в къщата е открит 51-годишен български гражданин, който е пребивавал незаконно в Сърбия. Българката има 8-годишна присъда, която е потвърдена от Върховния съд, за убийството на мъжа си на 24-ти февруари 2010 година в столицата. Тя е забила нож във врата на съпруга си. След издаването на окончателната й присъда И.Г. успява да избяга от България на 8-ми септември 2014 година. В момента тя се намира в ареста на затвора в град Ниш, където очаква решението си на сръбските власти за нейното екстрадиране. Срещу 51-годишния българин, който е открит без право на престой на територията на Сърбия, е съставен акт и в момента е на свобода. Той е прекарал няколко часа в предвартиления арест.  

Търговската война между САЩ и Европа все още може да бъде избегната

https://www.investor.bg/sasht/337/a/tyrgovskata-voina-mejdu-sasht-i-evropa-vse-oshte-moje-da-byde-izbegnata-257257/

Преговорите този уикенд могат да предотвратят допълнително обтягане на отношенията, твърди германският министър на икономиката

Задържаха 2-ма германски журналисти на гръцко-турската граница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755649

Задържаха 2-ма германски журналисти на гръцко-турската границаДвама германски журналисти са арестувани вечерта от гръцката полиция на гръцко-турската граница, докато са отразявали придвижването на мигрантите в региона, предава македонската медия „ТВ21“. Германското посолство в Атина потвърди новината. Арестуваните са 33-годишна жена и 31-годишен мъж, за които се предполага, че са работили за телевизия ARD.

Наш моряк загина на кораб, пътуващ за Сочи

https://frognews.bg/novini/nash-moriak-zagina-korab-patuvasht-sochi.html

Моряк загина при пожар на борда на кораба ”Героите на Севастопол”, който плава към Сочи, съобщиха от пресцентъра на ”Параходство Български морски флот” АД.

Моряк загина при пожар на кораб

https://offnews.bg//112/moriak-zagina-pri-pozhar-na-korab-676441.html

56-годишен български моряк загина при пожар на борда на кораба "Героите на Севастопол", който плава към Сочи, съобщиха от "Параходство Български морски флот" АД. 

Инцидентът е станал вчера по обяд. Огънят е избухнал в кабината на загиналия, който не е бил на вахта. Екипажът веднага е локализирал и потушил пожара, като не е допуснато разпространението му на кораба.

Няма други пострадали хора.

По случая е започнало разследване на причините за инцидента.

Проучване: Уханието на парфюм в леглото отблъсква мъжете

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6755628

Проучване: Уханието на парфюм в леглото отблъсква мъжетеЖените могат и да смятат, че парфюмирайки се преди секс, ще станат по-привлекателни за мъжете. Истината обаче е, че мнозинството представители на силния пол намират тази практика за отблъскваща, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от международно проучване. Допитването е осъществено от сайта за извънбрачни връзки Виктория Милан и е

НАСА откри голямо количество вода в атмосферата на екзопланета

https://www.dnevnik.bg/tehnologii/2018/03/10/3141996_nasa_otkri_goliamo_kolichestvo_voda_v_atmosferata_na/?ref=rss


Подобно на детективите, които изследват пръстови отпечатъци, за да открият престъпника, така и американската космическа агенция НАСА използва телескопите "Хъбъл" и "Спицър", за да намери следи от вода в атмосферата на екзопланета с големината на Сатурн, която се намира на около 700 светлинни години от Земята. Оказва се, че на планетата WASP-39b има три пъти повече вода, отколкото на Сатурн.<br /><br />Според учените от изследването на екзопланетата може да се...

Джамбазки за неизбежната отбрана: Не живеем в болшевизъм!

http://dnes.dir.bg/news/angel-jambazki-bolshevizam-neizbezhna-otbrana-26955203

"Не живеем в болшевизъм! Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана“

Национално достойнство ли? Национално малодушие

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/03/10/3144248_nacionalno_dostoinstvo_li_nacionalno_malodushie/?ref=rss


Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът на България.<br /><br />Двоицата българи, натоварени със службата да ни представляват – единият като нация, другият като държава – мълчат в отговор на господарското словоблудие на един руснак, поканен с добро на гости. Мълчат вече седмица – затова да заговорим ние, така зле представляваните.<br /><br />Не познавам г-н Валери Симеонов, затова съм длъжен да допусна, че...

Българка, издирвана за убийство е арестувана в Сърбия

http://www.mediapool.bg/balgarka-izdirvana-za-ubiystvo-e-arestuvana-v-sarbiya-news276527.html

49-годишна българка с инициали И.Г. е задържана в сръбско село, където се е укривала в продължение на 4 години от Интерпол, предаде БГНЕС в събота. Българката, която е от София, е арестувана край град Кралево. При спецакцията в къщата е открит 51-годишен български гражданин, който е пребивавал незаконно в Сърбия. Българката има 8-годишна присъда, която е потвърдена от Върховния съд, за убийството на мъжа си на 24-ти февруари 2010 година в столицата. Тя е забила нож във врата на съпруга си. След издаването на окончателната й присъда И.Г. успява да избяга от България на 8-ми септември 2014 година. В момента тя се намира в ареста на затвора в град Ниш, където очаква решението си на сръбските власти за нейното екстрадиране. Срещу 51-годишния българин, който е открит без право на престой на територията на Сърбия, е съставен акт и в момента е на свобода. Той е прекарал няколко часа в предвартиления арест.

МВР връща мобилните камери за засичане на скоростта

http://www.moreto.net/novini.php?n=370492

Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да бъдат върнати скоро. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на парламентарния контрол в петък. Той уточни, че това са бъдещи мерки, които ще бъдат прилагани, но не уточни от кога.

Български моряк загина на кораб, плаващ към Сочи

http://www.cross.bg/sochi-koraba-zagina-1569774.html

/КРОСС/ Моряк загина при пожар на борда на кораба "Героите на Севастопол", който плава към Сочи. Инцидентът е станал в петък по обяд. Огънят е избухнал в кабината на загиналия, който не е бил на дежурство. Екипажът веднага е локализирал и потушил пожара, като не е допуснато разпространението му на кораба. Няма други пострадали. По случая е започнало разследване, за да бъдат установени причините за инцидента.    

Джамбазки за неизбежната отбрана: Хайде по-сериозно, моля! Не живеем в болшевизъм!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755632

Джамбазки за неизбежната отбрана: Хайде по-сериозно, моля! Не живеем в болшевизъм!„Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана“ добавя още Джамбазки. Това се казва в позиция на евродепутата и зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки по повод шумния отпор, който някои политици, прокуратурата и ВСС,

Държавата ще изземва управлението на язовирите от общините, ако те не се справят

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/03/10/3144241_durjavata_shte_izzemva_upravlenieto_na_iazovirite_ot/?ref=rss


Държавата ще поеме управлението на язовирите в районите, където общините не могат да се справят. Това се разбра след извънредното заседание на Министерския съвет днес, на което бяха отпуснати 3 млн. лева за язовирите в община Хайредин.<br /><br />На заседанието е разгледана идея на министъра на икономиката Емил Караниколов държавна структура или отделна комисия да се занимава с язовирите. След него самият Караиванов съобщи, че предстоят спешни законови поправки, които министрите ще...

Жителите на столичния кв. „Витоша” излязоха на протест

http://www.cross.bg/kvartala-zhitelite-zaradi-1569773.html

/КРОСС/ Жителите на столичния кв. „Витоша" излязоха на протест, предизвикан от кошмарната инфраструктура. Прах, строителен шум, разбити или липсващи и тъмни улици и тротоари и непрестанни задръствания заради единствените два изхода от квартала - такова е всекидневието на жителите му. Живеещите в кв. „Витоша" настояват за цялостен план за развитието на квартала. Те заплашват, че няма да плащат данъците си заради инфраструктурните проблеми на квартала, които само се задълбочават. В 12 ч. протестиращите блокираха бул. „Сименовоско шосе".    

"Европа и за нас" - втори национален протест на надзирателите

http://www.cross.bg/slyzhitelite-protest-zatvorite-1569772.html

/КРОСС/ За втори национален протест в столицата се събраха надзирателите и служителите в "Съдебна охрана". Те настояват за 20% увеличение на заплатите и назначаване на още служители, подобряване на условията на труд и решаване на проблемите с натрупаните дни отпуск. Протестът е под надслов "Европа и за нас" и е под формата на митинг - шествие. Два лъча - от Съдебната палата и от Министерство на правосъдието ще се слеят, за да продължат шествието до Министерство на финансите и до Министерски съвет. По-рано пред „Хоризонт" Пламен Христов от синдикат "Охрана" обясни: „Ще ни водят гайдари в национални носии, защото трябва да се върнем към българщината, трябва да се върнем към нашето, националното, за да се разберем, а не само да летим в облаците и в европейските виждания и в европейските стандарти, защото долу - при нас, тези стандарти ние не ги усещаме", обясни той. Над 20 автобуса и 100 коли с надзиратели пристигат в София за протестния митинг-шествие. Това пише в писмо до медиите от Синдиката на служителите в затворите. Повече от 70 души от Сливенския женски затвор са заявили участие в протеста, каза синдикалният лидер на служителите в затвора Цветан Михайлов. Предвижда се по време на митинг-шествието символично да бъдат оставени ключовете от затворите в България пред Министерския съвет/МС/ и Министерство на правосъдието, каза Михайлов

С 3 млн. лева ще ремонтират язовирите в община Хайредин

https://zaistinata.com/%d1%81-3-%d0%bc%d0%bb%d0%bd-%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d1%89%d0%b5-%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82-%d1%8f%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%be/

На извънредно заседание на Министерски съвет по проблемите на област Враца във връзка с покачените нива на язовирите и реките днес е взето решение за отпускане на 3 млн. лв. за язовирите в община Хайредин. В общината беше обявено бедствено положение заради преливащия язовир „Рогозен 1”, а част от населението – евакуирано. Язовир „Рогозен 1” […]

Зачестиха сблъсъците между мирните жители и опозицията в Източна Гута

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755595

Зачестиха сблъсъците между мирните жители и опозицията в Източна ГутаПротестите на жителите на сирийския анклав Източна Гута край Дамаск срещу контролиращите региона части на опозицията са зачестили след откриването на хуманитарния коридор в град Млех, предава ТАСС. „След откриването на допълнителния пункт за пропуск в посока град Джисрейн в Млех са регистрирани повече случаи на сблъсъци между цивилните в Източна

Хиляди служители на затворите се събраха на протест в София

//dariknews.bg/regioni/sofiia/hiliadi-sluzhiteli-na-zatvorite-se-sybraha-na-protest-v-sofiia-2083737

2000 надзиратели от затворите в цялата страна се събраха на протест в София. Основните искания са за увеличение на заплатите с 20%, както и на броя на надзирателите в затворите.
 
Събралото се множество скандира „Европа и за нас“. Протестиращите носят плакати, на които пише „Дали е че

Путин за обвиненията за намеса в изборите в САЩ: Какво като са руснаци?!

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/03/10/3144239_putin_za_obvineniiata_za_namesa_v_izborite_v_sasht/?ref=rss


Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, цитирано от ТАСС.<br /><br />В него държавният глава на Русия заявява, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?"<br /><br />На...

Джамбазки: Право на оръжие за всеки здрав неосъждан българин

https://offnews.bg//obshtestvo/dzhambazki-pravo-na-orazhie-za-vseki-zdrav-neosazhdan-balgarin-676440.html

Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана. 

Това се казва в позиция на евродепутата и зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки по повод шумния отпор, който някои политици, прокуратурата и ВСС, както и либералните среди в България оказват срещу разширяването на института за неизбежна отбрана в НК. 

За левицата чуждото е ничие. Битовата и циганската престъпност са наследството от БСП, ДПС и компания, които съсипваха България с десетилетия и показаха на престъпниците, че могат да безчинстват безнаказано, допълва Джамбазки. 

Ето и пълния текст на позицията на евродепутата:

Този коментар е и ще е политически, не правен. Защото въпросът вече не е само правен. Въпросът за разширяването на института на неизбежната отбрана е политически. Както и въпросът за либерализацията на режима за придобиване, носене и използване на оръжие за самоохрана и самоотбрана. 

Защото се изисква ясна политическа воля и решимост, за да се промени законодателството така, че да отговоря на изискванията на времето и на обществените потребности. Времето, в което живеем, е време на безнаказана, вихреща се, често етническа, битова престъпност. Време, в което домовите кражби, обирите на вили, мазета, тавани, кражбите на имущество масово не се разследват, не се разкриват и не се наказват. Просто не се наказват. И това е факт. 

Нещо повече! Българските граждани отдавана не вярват, че дори да се обадят на телефон 112, дори да подадат сигнал, жалба или оплакване, то някой изобщо ще им обърне внимание. Колко пъти сте се обаждали на 112 и сте получили смислена и навременна помощ? Колко пъти сте пускали жалби след обири на апартаменти, мазета, тавани и прочее и кражбите са били разкрити? Хайде по-сериозно, моля.

„Статистиката“, според която тези престъпления били намалявали, е нескопосана подигравка с реалността и здравия ни разум. Полицейското присъствие в малките населени места продължава да липсва. Отделен е въпросът с недокомлекта и мотивацията на силите. Съдебните състави продължават да пускат закоравели социопати, рецидивисти обратно на улицата. Отдавна е известно, че българските съдилища системно присъждат немотивирано ниски присъди.

И всичко това е следствие от целенасочената политика на управлявалите БСП, ДПС и компания, които в продължение на два мандата опустошиха и малкото останало от безчинствата на комунизма. Предхождащите прехода 45 години „светло комунистическо бъдеще“ в комбинацията от умишлено проваления преход и криворазбраната представа за човешки права, доведоха до беззаконието в страната.
Няма и не може да има никаква житейска и правна логика в това лице с девет присъди да е на улицата. И не на улицата, а в частен имот, въоръжено с нож. За да обира. Всеки, който защитава този престъпник, насърчава подобните му. Казва на останалите рецидивисти – „крадете си спокойно, в двора, в гаража, от вилата може и никой не може нищо да ви направи. И да Ви хванат, ще Ви дадат още някоя я условна, я три-четири месечна присъда, после отново си крадете.“

И всеки, който отрича тези позорни факти, или пада от Марс, или е заинтересован да се прави на „дръж ми шапката“.

Има няколко такива групи и обществени прослойки, които яростно бранят „статуквото“ такова, каквото е, и това се видя ясно в дебатите миналата седмица.
Защитниците на статуквото на практика отрекоха частната собственост. От двора можело да се краде. Оправдаването на крадеца, който само „си берял черешки“, доведе до убийството на пазач на черешов масив в Кюстендилско. Зверско убийство, извършено с колове и лопати, от озверяла тълпа индо-българи. Която „само си беряла черешки“ в чужд имот. Знаете ли как „берат“ чужди череши тези наши съграждани? Унищожават цялата градина. Трудът, работата, парите, хлябът на собствениците заминава. Не само едногодишната реколта, цялата градина. Тези паразити ли пазите? (

И, ако за левицата това е да речем нормално, тя така или иначе смята, че всичко чуждо е ничие и може да бъде присвоено, то когато такива тези и позиции идват от политици, претендиращи да са десни, това е нелепо и позорно. Атаката срещу правото на самозащита и отбрана на живота и собствеността е атака срещу базовия принцип, на който е основано днешното ни общество, а именно принципа на частната собственост на свободния гражданин.

Частната собственост е частна и трябва да бъде неприкосновена. В това ние, патриотите от ВМРО – БНД, вярваме и ще се борим това да бъде гарантирано от закона и държавата. Апартаменти, вили, гаражи, тавани, ниви, лозя, мазета, градини СА частна собственост. И никой няма никаква работа там, ако не е собственик. Всичко останало си е чист болшевизъм. Оправдаването на кражбата и нарушаването на неприкосновеността на частната собственост от страна на „десни“ политици и журналисти е гротеска и пореден пример за безпринципност и липса на последователност в защитата на ясни политически позиции.

И след като обществото ни е неспособно да изгради работеща система от правоохранителни и правораздавателни органи, то тогава трябва да бъде дадена и гарантирана възможността на всеки гражданин да се защити и отбрани от противоправни нападения и посегателства.
А що се отнася до промените в НК, то те категорично са нужни. Във формулировката на текстове на чл. 12 от НК, които уреждат нормативно „неизбежната отбрана“. Сегашната редакция позволява разнопосочни тълкувания и поражда противоречива съдебна практика. Да се отричат тези факти е крайно несериозно. Нужна е промяна в начина на изчисляването на присъдите и съдебната практика, които сега позволяват на убийци, рецидивисти, изнасилвачи да се разхождат свободно по улиците.

И да! Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене, използване на оръжие за самоотбрана и само-охрана. Сегашният режим оставя решението дали да се даде разрешение или не, на субективната оценка на началника на съответното районно полицейско отделение. А където има субективна оценка - има субективна преценка. И това поражда корупция и лични отношения. И да, става дума за оръжие за отбрана, не за нападателни оръжия. Има разлика.

Затова – няма никаква причина, ако едно лице е с чисто съдебно минало, психически здраво и физически подготвено, да не може да придобие оръжие за самоотбрана. Аргументът, че „хората щели да се изтрепят“ е лаишки, не почива на никаква логика и не е верен. Защото който иска да се „изтрепва“, и сега намира начини - престъпниците и сега са въоръжени. Винаги са. Жертвата на престъпното посегателство е беззащитна. Статистиката е безпощадна – в държавите, където оръжието за самоотбрана е разрешено, броят на въоръжените нападения и обири е по-малък от този, който е регистриран в държавите със силни рестрикции.

Удължиха срока за отстраняване на аварията, оставила района между Чаталджа и Спортна зала без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=370493

Удължава се срока за отстраняване на аварията, която остави района между Чаталджа и Спортна зала без вода, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net Водоподаването трябваше да бъде възстановено до 14 часа, но по последна информация на ВиК-Варна, това ще се случи около 17 часа.

В Сърбия арестуваха софиянка, убила мъжа си

https://frognews.bg/novini/sarbiia-arestuvaha-sofiianka-ubila-maja.html

49-годишна българка с инициали И.Г. е задържана в сръбско село, където се е укривала в продължение на 4 години от Интерпол, предаде Бгнес.

Антон Кутев: ЕРП-тата трябва да бъдат контролирани от държавата

http://www.cross.bg/kytev-durzhavata-dobavi-1569771.html

/КРОСС/ „Когато държавата има дял в ЧЕЗ, както беше преди, ще знаем, какви са печалбите, как се разпределят и как се правят продажбите". Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Антон Кутев пред Дарик. Той добави, че не вярва, че министър-председателят не знае нищо за тази сделка и заяви, че ЕРП-тата трябва да бъдат контролирани от държавата и придобити от нея изцяло на пазарен принцип. „Ако зад Гинка Върбакова стои някой, защо той не купува ЧЕЗ?", попита Кутев. Той добави, че някой е поел гаранциите, отишъл е в Италия и се е разбрал да се отпусне този заем, за да може да се осъществи сделката. „Гинка не е човекът, който с познанията си в енергетиката и размера на бизнеса си може да го направи", категоричен бе Кутев. Той заяви още, че ако ЧЕЗ се е продавала при управление на БСП, държавата е щяла да го купи. Народният представител припомни, че преди срещата между българския и чешкия премиер на 22 януари, медии пряко свързани с Бабиш в Чехия и български медии, свързани с правителството, пишат, че ще има среща между Бабиш и Борисов, за да се финализира сделката по продажбата на ЧЕЗ. Кутев бе категоричен,че ако държавата работеше, Бойко Борисов отдавна нямаше да е министър-председател.  

Правителството дава 3 млн. лева за язовирите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9s0doJaZ_7I/

С постановление днес ще дадем 3 млн. лева на Хайредин, за да отидат да правят язовирите. Ще попитаме и колегите от Врачанско какво мислят за проблема с язовирите. Съобщиха ми, че част от язовирите не се ползват нито за енергия, нито за риба, за нищо. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание по повод мерките за гарантиране на сигурността на населението във връзка с рисковете от препълване на язовирите.

“Поставените каскада са, за да се успокои водата и за да не залее площта извън язовира. Това, което ме вбесява най-много е, че слушам само как нещо не може да стане. За нещо трябвало специално постановление, което не можело да се направи, защото било в разрез с обществените поръчки”, допълни той, цитиран от Кросс.

“Най-малкият проблем са парите. Проблемът е как незабавно да направим промени. Хората задават въпроса какво правим за язовирите. Страховете на хората остават. Ние правим много, а резултатът е много малък. Не може пред няколко години едно и също да говорим. Трябва да се направи нещо”, бе категоричен премиерът.

Български моряк загина при пожар на борда на ферибота "Героите на Севастопол"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755599

Български моряк загина при пожар на борда на ферибота "Героите на Севастопол"56-годишен български моряк загина при пожар на борда на кораба "Героите на Севастопол", който плава към Сочи, съобщиха от пресцентъра на "Параходство Български морски флот" АД. Инцидентът е станал в петък по обяд. Огънят е избухнал в кабината на загиналия, който не е бил на вахта. Екипажът веднага е локализирал и потушил пожара,

Северна Корея мълчи за срещата на Ким Чен-ун с Тръмп

http://www.cross.bg/koreya-severna-trump-1569770.html

/КРОСС/ Северна Корея още мълчи за срещата между Тръмп и Ким Чен-ун. Въпреки, че новината се появи в медиите по целия свят, държавните издания в Северна Корея изобщо не я споменават. За предстояща историческа среща между американски президент и севернокорейски лидер обявиха дипломати от Южна Корея, след разговор с Ким Чен-ун. Пак те казаха, че комунистическия лидер бил готов да преговаря за отказ от ядрено оръжие. У Доналд Тръмп явно няма съмнение, че срещата ще се състои. Президентът написа в Туитър, цитирам: "Сделката със Северна Корея се подготвя и, ако бъде завършена, ще е много добра за целия свят. Времето и мястото ще бъдат уточнени."  

Жители на квартал "Витоша" в София протестираха заради липсата на тротоари

http://www.mediapool.bg/zhiteli-na-kvartal-vitosha-v-sofiya-protestiraha-zaradi-lipsata-na-trotoari-news276526.html

Жителите на столичния квартал “Витоша“ за трети пореден път излязоха в събота на протест заради липсата на инфраструктура и блокираха "Симеоновско шосе". Строителството изпреварва инфраструктурата с десетилетия, а общината поставя срокове, които не спазва, възмущават се те и заплашват да спрат да плащат данъци, съобщи бТВ. Прах, строителен шум, разбити или липсващи и тъмни улици и тротоари и непрестанни задръствания заради единствените два изхода от квартала – такова е всекидневието на жителите му. Те настояват за цялостен план за развитието на квартала. Тук сме, защото искаме бъдеще за децата си - къде да ги отглеждаме, къде да играят, къде да ги разхождаме. Всеки ден сме на разходка из квартала и няма тротоари, няма улици, движението е голямо, постоянно децата ни дишат прах. Има може би само два-три имота в целия квартал, пред които са изградили някаква инфраструктура. Там са малкото тротоари, казаха протестиращи пред БНТ. Пред БНТ кметът на район „Лозенец" коментира ситуацията в квартала. Той каза, че е готов на диалог с хората за подобряване на условията на живот: В крайна сметка сме набелязали мерки, които да могат да облекчат положението поне на първо време, за да можем да пристъпваме към по-дългосрочни действия, включително и промяна на подробните устройствени планове в района, за да може да се случи това, което хората искат, в крайна сметка ниското застрояване по-поетапно, по-бавно, това все пак е и ангажимент на съответните инвеститори".

ЕИБ би обмислила финансиране на АЕЦ "Белене", ако получи официално запитване

https://www.investor.bg/energetika/472/a/eib-bi-obmislila-finansirane-na-aec-belene-ako-poluchi-oficialno-zapitvane-257256/

Такова обаче все още не е отправено към нея от страна на правителството, посочи вицепрезидентът на банката Вазил Худак

Меси пропуска мача с "Малага", вероятно е стана баща за трети път

https://www.24chasa.bg/sport/article/6755600

Меси пропуска мача с "Малага", вероятно е стана баща за трети пътПеткратният носител на "Златната топка" Лионел Меси беше изваден от състава на "Барселона" за мача от Примера дивисион, съобщиха от каталунския клуб. На негово място е записан защитникът Йеро Мина. Посочени са "причини от личен характер", но според каталунския всекидневник "Мундо Депортиво" аржентинската звезда е станал баща за трети път.

Меси отпадна от състава за мача с "Малага" заради лични причини

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/10/3144220_mesi_otpadna_ot_sustava_za_macha_s_malaga_zaradi/?ref=rss


Звездата на "Барселона" Лионел Меси ще пропусне първи мач в ла Лига за сезона, обявиха от клуба. Аржентинският нападател няма да играе срещу "Малага" тази вечер, а каталунците цитираха "лични причини".<br /><br />Според испанският вестник "Ас" аржентинецът и половинката му Антонея са станали родители за трети път през нощта и заради това Меси няма да играе. Двойката обяви през ноември, че чака трето дете.<br /><br />Меси и Антонея...

Състезание за създаване на компютърни игри се провежда във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=370491

Двудневно състезание за създаване на компютърни игри - Varna Game Hackathon 2018 на тема: 2D Web Игри се провежда днес и утре (10 и 11 март) във Варна, научи Moreto.net. Домакин на маратонът по програмиране е ТУ – Варна. Няма възрастови или професионални ограничения - деца, ученици и студенти с интереси в гейминга, професионалисти са се включили в събитието.

Котка спаси хората си от пожар

http://clubz.bg/65232-kotka_spasi_horata_si_ot_pojar

Американска котка бе провъзгласена за герой, след като спаси стопаните си от пожар, разказва БТА.

Случката се е разиграла в град Маккийспорт, щата Пенсилвания. Както котката, така и собствениците й остават безименни. 

"За щастие стопаните на котката са били в леглото си, когато питомката им е надушила "нередност" в дома, втурнала се е в спалнята и ги е събудила. Тъй като поведението й е било необичайно, те са осъзнали, че се случва нещо. Когато собствениците са станали и са отворили вратата на банята, са открили огъня", разказва местен пожарникар.

Огнеборците са установили, че пожарът е започнал на тавана и се разпространил към банята. Пожарникарите отбелязват, че ако не е била навременната намеса на котката, за час или два ситуацията е щяла да излезе извън контрол. 

Вътрешността на къщата е напълно изгоряла. Семейството са получили убежище от Червения кръст.

Учени установиха защо котките мачкат с лапите си хората

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6755577

Учени установиха защо котките мачкат с лапите си хоратаМеждународен екип от зоолози изясни, че котките "масажират" човека или себеподобните си поради няколко причини, съобщи сайтът Лайф. Главната причина, поради която писани и котараци се мачкат помежду си или масажират господаря си, води началото си от дивите животни от семейство Котки. По този начин представителите му си подготвят място,

Заради авария Велико Търново и 14 села остават без вода

http://www.mediapool.bg/zaradi-avariya-veliko-tarnovo-i-14-sela-ostavat-bez-voda-news276525.html

Велико Търново и още 14 населени места в областта ще бъдат без вода два дни, заради авария на централен водопровод, съобщи пресцентърът на общината. Освен Велико Търново без вода в събота и неделя ще бъдат Дебелец, както и селата Самоводене, Момин сбор, Малки чифлик, Пчелище, Присово, Пушево, Балван, Леденик, Шемшево, Беляковец, Ветринци, Емен и Ново село. Причината е авария на централен водопровод, намиращ се в землището на село Присово. От "ВиК Йовковци" посочват, че водоподаването ще бъде ограничено до 24.00 ч. в неделя. От дружеството уверяват, че при възможност аварията ще бъде отстранена и по-рано от крайния срок. По информация на БНТ водоноски осигуряват вода за битови нужди. Жителите на града се запасяват с минерална вода като в малки магазини тя била вече изчерпана. В областния град живеят близо 90 хил. души по данни на статистическия институт.

Търново и 14 села на водоноски до полунощ в неделя

https://offnews.bg//obshtestvo/tarnovo-i-14-sela-na-vodonoski-do-polunosht-v-nedelia-676439.html

Велико Търново и 14 населени места наоколо остават без вода за два дни. Прчината е авария на централен водопровод. 

На сухо освен областния град ще са в Дебелец, Самоводене, Момин сбор, Малки чифлик, Пчелище, Присово, Пушево, Балван, Леденик, Шемшево, Беляковец, Ветринци, Емен и Ново село.

От "ВиК Йовковци" информират, че вода няма да има до полунощ в неделя. 

Общината и пожарната в Търново осигуряват тводоноски. Те ще са разположени до магазин "Билла" в кв. " Бузлуджа, в района на супермаркета в кв. " Чолаковци" и една до магазин СБА в кв. " Картала".  Още две цистерни с вода ще бъдат осигурени за Килифарево и за Дебелец. 

Водата от водоноските е негодна за пиене, предупреждават от МВР в старата столица. 

ЧЕЗ една сделка много въпросителни

http://dnes.dir.bg/news/vaprositelni-sdelkata-chez-26955084

Георги Кадиев, председателят на "Нормална държава" , заяви, че сделката с ЧЕЗ трябва да бъде разтрогната.

Комисар Николов: Рисковата ситуация с язовир "Рогозен 1" е преодоляна

http://www.cross.bg/nikolov-yazovirite-suobshti-1569769.html

/КРОСС/ Директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР главен комисар Николай Николов съобщи пред журналисти в МС, след извънредното заседание на кабинета, свикано от министър-председателя Бойко Борисов, за обсъждане на мерки за гарантиране на сигурността на населението във връзка с рисковете, създадени от препълването на язовири, че рисковата ситуация, която е била на язовир "Рогозен 1", е преодоляна. От 12.00 ч. до 6.00 ч. нивото на язовира е паднало с 28 сантиметра. Усилията, които вложихме за изпомпване на водата от язовира и прехвърлянето й в долния язовир, и "наливането" на скална маса, даде резултат, каза Николов. По думите му нивата на всички реки в България задържат пълноводие все още под код "червен". Наблюдават се всички критични точки, за да може своевременно да бъдат предупредени застрашените хора, изтъкна Николов. Изключение прави река Скът при Мизия, където от сутринта нивото е вдигнато с 6 сантиметра, като до обяд се очаква да достигне своя максимум, който ще е с 40 сантиметра по-ниско от опасната кота на преливане, каза Николов и заяви, че няма да има проблеми за населението. В село Крушовица има около 50 двора, които са наводнени, но не от прииждащи води, а по-скоро от подпочвени, обясни Николов и каза, че няма застрашени хора

75 години от спасяването на българските евреи

https://frognews.bg/obshtestvo/minalo/75-godini-spasiavaneto-balgarskite-evrei.html

Днес отбелязваме 75 години от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война - близо 50 хиляди наши сънародници, заплашени от явна гибел по време на нацизма, когато България е съюзник на Хитлеристка Германия.

Надзиратели от цялата страна се събраха на протест в София днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755574

Надзиратели от цялата страна се събраха на протест в София днесНадзиратели от затворите в цялата страна се събират днес за протест в София днес, предава Би Ти Ви.  По данни на синдиката, който ги представлява, в протеста ще се включат между 1500 и 2000 служители от местата за лишаване от свобода. Протестът започва в 13 ч. пред Министерството на правосъдието, шествието ще премине покрай Министерство на

Щастливият татко Меси пропуска двубоя с Малага довечера

https://offnews.bg//izvan-terena/shtastliviat-tatko-mesi-propuska-dvuboia-s-malaga-dovechera-676438.html

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е станал баща за трети път и поради тази причина ще пропусне мача с Малага довечера, съобщиха испанските медии.

От щаба на каталунците съобщиха, че в последния момент има промяна в групата за мача, като вместо аржентинеца, който отсъства по лични причини, в нея влиза Йери Мина.

Причината Меси да не бъде с отбора е раждането на третото му дете, което ще носи името Сиро. Лео и съпругата му Антонела имат още двама сина – Матео и Тиаго.

Липсата на легендата обаче едва ли ще бъде фатална за Барса, тъй като отборът има 8 точки аванс пред Атлетико в класирането, а домакините от Малага са последни с 6 поредни загуби, без победа в 12 мача и едва ли ще могат да направят нещо.

Време е да свикнем, че имаме първа дама с мнение

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6755040

Време е да свикнем, че имаме първа дама с мнениеДесислава Радева счупи модела, създаден от съпругите на предишни президенти Защо мъжът не може да е едновременно красив и интелигентен? - Защото тогава ще е жена. Честит празник, лейдис!” Този виц, разказан във фейсбук за 8 март от Десислава Радева, предизвика поредната лавина от хейтърски постове срещу съпругата на президента.

(Не)свободните медии в Европа

http://clubz.bg/65231-nesvobodnite_medii_v_evropa

Доскоро организациите за защита на свободата на словото подценяваха риска от физически атаки срещу журналисти в Европа. Обаче не могат да си позволят да го правят занапред.

Убийството на 27-годишния словашки разследващ журналист Ян Куцияк и годеницата му Мартина Кушнирова едва няколко месеца след взривяването на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция коренно промени представата за Европа като мирен континент.

Организациите за свобода на медиите смятаха, че “това не може да се случи тук“ като се позоваваха на добрите позиции на повечето европейски страни в класацията на “Репортери без граници“ (България е на 113 място – б.р.). Вниманието бе съсредоточено най-вече върху Западните Балкани и Турция, където атаките на правителството над свободата на пресата достигнаха невероятни висоти.

Когато става дума за Европейския съюз, проблемите обикновено са други: злоупотреби със законите от страна на управляващите, липса на защита за източниците на информация, авторитарните настроения в Унгария и Полша, медийната концентрация в страни като Италия или залезът на ценности като плурализъм и независимост на медиите.

Убийството на осем журналисти и карикатуристи от френското сатирично издание “Шарли Ебдо“ от двама джихадисти през 2015 г. беше истински шок. Но тази атака беше до известна степен изключение. В сравнение с нивото на насилие над журналисти в страни като Сирия и Мексико, европейските страни са смятани за безопасно място за практикуване на журналистика.

След последните жестоки убийства обаче картината изглежда по-различна.

Освен винаги съществуващия риск от тероризъм, възходът на екстремистките партии и популистките движения прави журналистическата работа още по-опасна. Репортери са нападани по време на протести. Редактори стават обект на атаки в социалните мрежи. Европейските политически лидери вземат пример от Доналд Тръмп и насърчават враждебността срещу пресата, като така дават зелена светлина на насилието срещу журналисти.

Премиерът на Словакия Роберт Фицо изказа своите съболезнования след убийството на Куцияк и обеща справедливостта да възтържествува. Само няколко месеца по-рано обаче, той нарече журналистите “антисловашки проститутки“. Чешкият президент Милош Земан пък се появи на пресконференция в Прага с модел на автомат Калашников с надпис “журналисти“.

Във Франция медиите са под непрекъснати атаки не само от страна на крайнодесни или крайнолеви, но все по-често и от лидери на традиционни политически движения.

“Виждаме атаки не само срещу професията, но и срещу ролята на пресата в демократичното общество“, казва представителят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа с ресор медии Харлем Дезир.

И накрая идва организираната престъпност. Европол идентифицира 5 000 международни организирани престъпни групи на територията на Европейския съюз през 2017 г. в сравнение с 3 600 през 2013 г. Ръстът е отражение на по-доброто разузнаване, но е и знак за увеличаването на сложността и обема на престъпните дейности, смятат от организацията.

Организираните престъпни групи отдавна са показали, че не харесват журналистите. В Италия, страна основателка на ЕС, над 200 журналисти получават полицейска закрила през 2017 г., твърдят от “Репортери без граници“. Роберто Савиано, авторът на книгата “Гомор“, унищожителен репортаж за неаполитанската мафия, живее в изгнание от 2006 г., заради заплахите за живота му.

Наскоро преизбраният чешки президент Милош Земан не се слави с добро отношение към "novináře"-те.

Възходът на международните проекти за разследваща журналистика изнервя тези групировки. Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ), който стои зад “Суислийкс“ и “Досиетата Панама“, и други групи, например Проектът за разследване на организираната престъпност и корупцията (OCCRP), се изправят срещу “тъмните мрежи“ – пресечни точки на бизнеса, политиката, престъпния свят и тероризма, като събират, систематизират и публикуват огромни количества данни за измами и укриване на данъци.

Ян Куцияк разследва Калабрийската организация “Ндрагента“ и връзките й със словашки политици, когато е убит. Според италианската прокуратура, мафиотската организация има връзки с мексикански наркокартели и дори с терористичната организация “Даеш“ (позната също като “Ислямска държава“).

Разследването на смъртта на Куцияк все още продължава, но убийството му е сигнал, че престъпната организация няма да толерира опитите да бъде разобличена.

“Страхувам се, че ще загубим още журналисти“, казва Дрю Съливън, съосновател но OCCRP малко след убийството на Дафне Галиция.

Страховете му се сбъдват.

Основно предизвикателство пред медиите и международните организации сега е да осигурят на журналистите ресурси, опит и умения за оценка на рисковете, когато се захващат с опасни теми. Младите журналисти най-вече трябва да бъдат предупреждавани за рисковете, които поемат, при разследването на организирани престъпни групи.

Националните правителства в Европа и институциите на Европейския съюз изглежда не оценяват адекватно как тези заплахи ще повлияят на сигурността, върховенството на закона и демокрацията на Стария континент. Те обаче трябва да помнят, че атаките срещу свободата на словото винаги са били канарчето във въглищната мина – първият знак, че атмосферата става опасно токсична.

Европейският съюз трябва да накара страните членки да разберат, че нападенията над журналисти и ограничаването на свободата на медиите ще има последствия. И най-вече трябва да превърнат в пръв приоритет на Европол разследванията, свързани със свободата на словото. Ако сега Европа остане пасивна, безнаказаността ще управлява. А както показва примерът на Латинска Америка, това ще бъде интерпретирано от враждебно настроените към журналистите като разрешение за убийства.

*Жан-Пол Марто е белгийски журналист и колумнист във в. “Соар“. Той преподава във Факултета по журналистика на Католическия университет в Льовен и е автор на доклади и изследвания на Комитета за защита на журналистите и ЮНЕСКО.

Коментарът е публикуван в "Политико".

Сръбските социалисти искат паметник на Милошевич

http://www.moreto.net/novini.php?n=370477

Социалистическата партия на Сърбия /СПС/, която участва в управлението на страната, официално поиска в Белград да бъде поставен паметник на бившия югославски и сръбски диктатор Слободан Милошевич. Почетният председател на партията Милутин Мърконич поясни, че "предложението вече е изпратено до Градската комисия в кметството на Белград, която се занимава в наименованията на улиците и поставянето на паметници".

Себастиен Льоб заема второ място след първия ден в рали "Мексико"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/03/10/3144182_sebastien_lyob_zaema_vtoro_miasto_sled_purviia_den_v/?ref=rss


<br /><br />Деветкратния шампион в Световния рали шампионат (WRC) Себастиен Льоб се завърна по невероятен начин към състезанията и заема временно второ място след първия ден на рали "Мексико". Френският пилот на "Ситроен", който обяви завръщането си във WRC за стартовете в Мексико, както и асфалтовите ралита в Корсика и Каталуня.<br /><br />Льоб изостава със 7.2 секунди зад лидера в надпреварата Дани Сордо с "Хюндай". Испанецът спечели две...

Борисов ще присъства на церемония за 75 години от спасяването на българските евреи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6755553

Борисов ще присъства на церемония за 75 години от спасяването на българските евреиМинистър-председателят Бойко Борисов ще присъства на церемония в Централната софийска синагога по повод 75-годишнината от уникалния акт на спасение на българските евреи по време на Втората световна война, съобщиха от пресслужбата на кабинета.  През 1943 г. България записва името си със златни букви в световната история като не изпраща на сигурна

Путин: Русия не се меси в изборите на други държави

https://frognews.bg/svqt/putin-rusiia-mesi-izborite-drugi-darjavi.html

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, цитирана от бнр.

Футболни таланти на Спартак с класическа победа

https://petel.bg/Futbolni-talanti-na-Spartak-s-klasicheska-pobeda__254765

Футболистите на Спартак победиха Дунав с 3:0 в мач от елитна група на U15 за Североизточна България на стадион „Локомотив”. Така водени...

Случаят с пловдивския лекар д-р Димитров и убийството на Плъха влезе в час

https://petel.bg/Sluchayat-s-plovdivskiya-lekar-d-r-Dimitrov-i-ubiystvoto-na-Plaha-vleze-v-chas__254766

Случаят с пловдивският лекар д-р Димитров и убийството на Плъха влезе в час по Право. Ученици от 10 „а“ клас поставиха въпроса: Трябва ли д...

Бургаски батки смазаха от бой руснак в центъра на града, вижте кои са гамените

https://petel.bg/Burgaski-batki-smazaha-ot-boy-rusnak-v-tsentara-na-grada--vizhte-koi-sa-gamenite__254767

Снимка Булфото Трима криминално проявени гамени смазаха от бой 54-годишен руски гражданин в центъра на Бургас, става ясно от извънреднат...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване