03/30/18 09:15
(http://www.clubz.bg/)

В името на бизнеса - белгийци и турци се "обвързаха" в Русия

Най-големият пивовар в света - белгийската компания ИнБев (AB InBev), съобщи за приключване на сливането на предприятия в Русия и Украйна с Anadolu Efes, най-голямата компания за бира в Турция. Компаниите получиха всички одобрения от държавните органи на Русия и Украйна и сключиха обвързващи споразумения.

Сливането е с по равни дялове от двете, така че новата компания AB InBev Efes ще разполага с 11 пивоварни и три фабрики за малц в Русия и три пивоварни в Украйна. Сред марките, които щ произвежда, са както международни, така и местни бири: Spaten, Corona Extra, BUD, Velkopopovický Kozel, Miller Genuine Draft, Hoegaarden, "Старый мельник из бочонка", "Клинское".

Сливането ще позволи на компанията да гарантира растеж и да заеме водеща позиция в Русия и Украйна, казва президентът на AB InBev Efes Дмитрий Шпаков.

AB InBev и Anadolu Efes обявиха намерението да слеят местните си бизнеси през август 2017 г. Тогава беше обявено, че общия пазарен дял на двете компании в Русия надхвърля 27%, според компанията Nielsen. С такъв дял компанията може да претендира за второ място на руския пазар след "Балтика" (част от Carlsberg).

Това сливане е резултат от глобалната сделка за $106 млрд. за закупуване на конкурента на AB InBev - британската SABMiller. В резултат на тази сделка AB InBev взе 24% от акциите на Anadolu Efes, а SABMIller получи дял в замяна на своя руски бизнес, когато го обедини с активите на турската група в този регион. 

Haй-гoлямaтa в cвeтa пивoвapнa ĸoмпaния Аnhеuѕеr-Вuѕсh ІnВеv бe cъздaдeнa пpeз 2008 г. cлeд cливaнeтo нa бeлгийcĸaтa ІnВеv и aмepиĸaнcĸaтa Аnhеuѕеr-Вuѕсh. Πpeз oĸтoмвpи 2016 г. АВ ІnВеv зaвъpши пoглъщaнeтo нa бpитaнcĸaтa ĸoмпaния ЅАВМіllеr.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване