ЕП: Зарядни за електромобили в почти всички нови сгради

https://petel.bg/EP--Zaryadni-za-elektromobili-v-pochti-vsichki-novi-sgradi__260545

Bcяĸa нoвoпocтpoeнa cгpaдa в Eвpoпeйcĸия cъюз c нaд 10 пapĸoмecтa щe тpябвa дa имa изгpaдeнa зaдължитeлнo зapяднa cтaнция зa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили, peшиxa днec Eвpoпeйcĸи...

Жана д'Арк е обявена за светица в Рим

https://www.actualno.com/chronicles/jana-dark-e-objavena-za-svetica-v-rim-news_669938.html

Света Жана д'Арк, известна още като Орлеанската дева, е национална героиня на Франция и светица на римокатолическата църква. Тя е селско момиче, родено в Източна Франция, което уверява всички, че е напътствана от Бог и повежда френската армия в няколко важни битки по време на Стогодишната война, която проправя пътя на Шарл VII към короната. Пленена е от бургундите, продадена на англичаните, обвинена в неподчинение и хетеродоксалност, съдена от църковния съд и изгорена на кладата на 19-год

"Байерн" е първият финалист в Купата на Германия след шоу с осем гола срещу Леверкузен

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/18/3164588_baiern_e_purviiat_finalist_v_kupata_na_germaniia_sled/?ref=rss


"Байерн" (Мюнхен) продължава да се движи по график към требъл, след като се класира за финала в турнира за Купата на Германия. Баварците, които веч си осигуриха титлата в Бундеслигата и са на полуфинал в Шампионската лига, не срещнаха почти никакви проблеми срещу "Байер" (Леверкузен).<br /><br />Двубоят на "Бай арена" завърши с разгромен успех 6:2 за "Байерн". Над всички беше Томас Мюлер, който реализира хеттрик, Роберт Левандовски добави два...

Съдът на Европейския съюз постанови, че се

http://www.wwf.bg/news_facts/?uNewsID=326435

Bialowieza, one of Europe's last virgin forests © Tomasz WilkФиналното решение на Съда на ЕС от 17 април е, че в полската гора Беловежа, която е световно защитен природен обект от списъка на ЮНЕСКО, сечта е незаконна и продължаването й ще наложи тежки глоби на страната. 

Андреас Баумюлер, ръководител "Природни ресурси" в европейския офис на WWF в Брюксел, заяви: Това е голяма победа за дивата природа на  Европа. Тя, както и европейското законодателство, не може да бъде пренебрегвана. Министърът на околната среда на Полша, Хенри Ковалчик, трябва да оттегли разрешението за сечи. Неговата задача е да осигури опазването на природата на Беловежа за идните поколения. 

Комисарят по околна среда Кармену Вела коментира в Туитър: Опазването на биоразнообразието е върховен прироритет. Приветстваме признаването на решението на съда от полското правителство и очакваме прилагането му.

Глоба от минимум 4,3 милиона евро, с възможност да достигне 100 000 евро на ден, заплашва Полша, ако сечта не бъде спряна.

Беловежката гора е най-добре запазената горска екосистема и последната равнинна вековна гора в Европа – дом на най-голямата популация на зубъра. Тя обхваща над 140 000 хектара в Полша и Беларус и на полска територия е част от европейската мрежа Натура 2000 и обект от световното природно наследство на ЮНЕСКО, и въпреки това е заплашена от тройно увеличаване на интензивността на сечите. 

WWF припомня, че случаят Пирин е идентичен - националният парк е защитен от националното, европейското и световното природозащитно законодателство, и започването на сечи и строежи в парка в ущърб на българската държава и в услуга на интересите на офшорни фирми, ще доведе до реципрочни санкции от страна на Брюксел. 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване