Ранена полицайка на мача ЦСКА - "Левски"

https://www.vesti.bg/bulgaria/ranena-policajka-na-macha-cska-levski-6081448

За срещата на Националния стадион бяха затворени главни улици и булеварди. В района около "Орлов мост" има засилено полицейско присъствие

ОЗХО: Ще разположим експертите в Дума, само ако им се предостави неограничен достъп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823225

ОЗХО: Ще разположим експертите в Дума, само ако им се предостави неограничен достъпОЗХО съобщи, че инспекторите на организацията ще бъдат разположени в сирийските град Дума, единствено ако им се предостави неограничен достъп. От организацията съобщиха, че все още не е ясно кога екипът ще бъде разположен, предава AFP. „Ще има разполагане единствено след одобрение от силите за сигурност и ако нашият екип получи неограничен достъп

Бизнес връзките между Сърбия и Косово се засилват въпреки политическите спорове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823210

Бизнес връзките между Сърбия и Косово се засилват въпреки политическите споровеВъпреки продължаващото дипломатическо напрежение между Сърбия и Косово бизнес връзките между тях изглежда се засилват, а компании от двете страни се надпреварват да сключват сделки на регионален търговски панаир, съобщава Асошиейтед прес. През март политическите отношения сериозно се влошиха, след като косовската полиция арестува закратко и изгони

В България ще има център за настаняване на непридружени деца-чужденци

https://offnews.bg//obshtestvo/v-balgaria-shte-ima-tcentar-za-nastaniavane-na-nepridruzheni-detca-chu-678951.html

Държавната агенция за закрила на детето ще започне работа по проект за създаване на Център за настаняване на непридружени деца-чужденци.

Той ще е по програма „Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 - ДАЗД е водеща институция и ще го изпълнява съвместно с Държавната агенция за бежанците и Българския червен кръст.

Това стана ясно след срещата на председателя на ДАЗД Елеонора Лилова с представителя на Върховния комисариат на ООН за бежанците Матайс льо Рут.

Те обсъдиха приемането на механизъм за взаимодействие между институциите и организациите за гарантиране правата на непридружените деца-чужденци, пребиваващи в България. Това трябва да се направи предвид промените в Закона за чужденците и правилника за неговото прилагане.

"На следващия Национален съвет за закрила на детето ще направим предложение за работна група, която в рамките на 1-2 месеца да изработи промените и да подготви документа за стартиране на съгласувателна процедура и внасянето му в Министерски съвет", заяви д-р Лилова.

Председателят на ДАЗД посочи, че по механизма все още текат съгласувателни процедури, като агенцията изпраща всички свои въпроси, свързани с функционирането на Центъра. Надяваме се до средата на годината да се подпише споразумението, заяви Елеонора Лилова.

Чрез документа ДАЗД се стреми да създаде нова за България услуга, която ще даде възможност на деца-чужденци да бъдат настанени в център с качествена грижа. Капацитетът му ще бъде до 50 деца, за срок не повече от 6 месеца.

Д-р Лилова поиска от Матайс льо Рут да подпомогнат ДАЗД със създаване на компонент към Националната информационна система, в който да се събират данни за деца, търсещи или получили закрила на територията на България. Освен това да препоръчат две деца – чужденци, които да участват в работата на Съвета на децата, които да са интегрирани в България и да са на възраст от 13 до 17 години.

Новият план за Царево щадял природата, обяви Нено Димов

https://www.dnevnik.bg/zelen/2018/04/18/3165203_noviiat_plan_za_carevo_shtadial_prirodata_obiavi_neno/?ref=rss


Новият устройствен план на Царево е много по-щадящ за природата. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред БиТиВи. Уточни, че разрешенията за строеж ги дава общината, а това, което ще се "гледа" в неговото министерство е самият план, който бил забавен 10 г.<br /><br />Той посочи, че през цялото това време се е строило, а най-важното е да има регламент, защото, когато го няма всичко е разрешено и процедурите са чрез корупция, заплахи и рекет, а не...

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера

http://nakratko.bg/category/60/158093/


Иван Гешев опроверга твърдения на сподвижници на Десислава Иванчева, че по нея не са открити следи от белязани пари, а автомобилът, с който е пътувала е служебен и всеки би могъл да сложи кашон с пари в него.

Раул Кастро оставя на Куба спорно икономическо наследство

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/18/3165047_dokude_stigna_ikonomicheskata_reforma_na_raul_kastro/?ref=rss


Усилията на президента на Куба Раул Кастро да модернизира централизираната планова икономика от съветски тип доведоха до смесени резултати, пише "Ройтерс". Някои от начинания са успешни, други са в застой, а редица инициативи се развиват много бавно или тепърва ще започнат. <br /><br />Тези усилия могат най-добре да се видят в започнатите политически промени, при които след разпадането на Съветския съюз Куба например позволи да навлязат чуждестранни инвестиции и даде...

Коланите и камерите задължителни за автобусите до 2 месеца

https://frognews.bg/novini/kolanite-videoregistratorite-zadaljitelni-avtobusite-2-mesetsa.html

До един-два месеца коланите и видеорегистраторите в автобусите ще станат задължителни, обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Автобусът, който катастрофира на магистрала ”Тракия” миналата седмица, а шестима пътници загинаха, е бил в изрядно техническо състояние - показва проверка на министерството.

Австрия ще конфискува пари и телефони на бежанци, за да установи откъде са

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823196

Австрия ще конфискува пари и телефони на бежанци, за да установи откъде саАвстрийското правителство се готви да прокара закон, според който бежанците по-трудно ще получават гражданство, предадоха Ройтерс и Франс прес. Мерките в одобрения днес от правителството законопроект предвиждат конфискуване на парите в наличност на кандидатите за убежище за покриване на разходите по престоя им и дори конфискуване на мобилния им

Мария Габриел и Западните Балкани решени да намалят таксите за роуминг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823201

Мария Габриел и Западните Балкани решени да намалят таксите за роумингБългарският еврокомисар Мария Габриел откри в Скопие, заедно с македонския министър-председател Зоран Заев, първата по рода си дигитална среща за Западните Балкани, съобщи пресслужбата на Европейската комисия. В срещата на високо равнище участваха също премиера на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, премиера на Косово Рамуш Харадинай,

Пиарът на Иванчева отказа да седне в едно студио с Каролев

https://frognews.bg/novini/horata-uvrejdaniia-shte-poluchat-pomosht-3-meditsinski-izdeliia.html

PR-ът на арестуваната кметица на район "Младост" Десислава Иванчева - Петър Кърджилов отказа да участва в дискусия в едно студио с бившият общински съветник Владимир Каролев по БНТ. В началото Кърджилов закъсня.

Софийският университет ще приема студенти в специалност „Медицина“ през учебната 2018/2019 г.

http://nakratko.bg/category/58/158091/


На заседание, проведено днес., Академичният съвет на Софийския университет взе решение да предложи допълнение в предложението за прием на студенти в Софийския университет през учебната 2018/2019 година.

Задържаха 35-годишен варненец за телефонна измама

http://www.moreto.net/novini.php?n=372748

Сигнал за извършена измама по телефона е постъпил в ОД на МВР - Варна, съобщиха от пресцентъра за Moreto.net. Жертва на престъплението е 71-годишна жена от с. Комарево, общ. Провадия, която е била въведена в заблуждение от неизвестно лице, че трябва да съдейства на полицейски служители за залавяне на извършители на измами по телефона.

Уес Мичъл: Може да има санкции за Турция, ако купят ракетни комплекси С-400 от Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823191

Уес Мичъл: Може да има санкции за Турция, ако купят ракетни комплекси С-400 от РусияПокупката от Турция на ракетни комплекси С-400 от Русия потенциално може да доведе до санкции по отношение на Анкара в съответствие със Закона за противодействие срещу неприятелите на Америка чрез санкции /CAATSA - Countering America's Adversaries Through Sanctions Act/, предаде ТАСС, като се позовава на писмено изявление на американския помощник

Полицайка пострада жестоко на вечното дерби (Потресаващи снимки 18+)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823195

Полицайка пострада жестоко на вечното дерби (Потресаващи снимки 18+)Полицайка пострада жестоко от бомбичка на вечното дерби ЦСКА - "Левски". Тя бе улучена от бомбичка при първия гол на "сините" в началото на второто полувреме. ЦСКА поведе с 2:0 след попадение на Каранга от дузпа и Енрике Рафаел до 11-ата минута. След началото на втората част първо Иван Горанов наказа централните защитници на "червените",

Д-р Лилова се срещна с представителя на Върховния комисариат на ООН

http://nakratko.bg/category/59/158090/


Председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова се срещна с представителя на Върховния комисариат на ООН Матайс льо Рут.

Как ще се влиза в 'Медицина' в СУ? Отговорът на ректора проф. Герджиков

https://offnews.bg//obshtestvo/kak-shte-se-vliza-v-meditcina-v-su-otgovorat-na-rektora-prof-gerdz-678957.html

Как ще се влиза в специалността "Медицина" в Софийския университет?

Отговор на този въпрос дава ректорът му проф. Анастас Герджиков пред Академичния съвет на днешното извънредно заседание, проведено в отсъствието на традиционно непоканените медии. Репортер на OFFNews чу разяснението от аудиозапис, получен от негов източник.

През февруари СУ обяви нулев прием по медицина, а днес АС отмени това решение. Нежеланието за прием у Медицинския факултет, и по-специално на декана му Любомир Спасов, дойде заради отказа на АС да му разреши да приема чрез собствени изпити по биология и химия, различни от организираните от Биологическия факултет и Факултета по химия и фармация. До разбирателство не се стигна, но липсата на студенти води и до липса на пари от държавата - при нулев прием СУ губи по над половин милион лева за всяка година от обучение на липсващия випуск.

Взетото днес решение е прием да има, а изпитите да провежда Медицинският университет в София.

МУ ще организира два вида изпити - собствени и за Софийския университет. Класирането също ще се извърши от Медицинския университет.

Ето какво казва дословно проф. Герджиков:

"Следващото (бел. ред. предложение), което аз имам, е по любимата ни тема за нулевия прием. Очертава се едно решение по тази тема, надявам се да няма обичайния дебат, защото вече е последният вариант.

През последните седмици аз стигнах до извода, че единственият вариант за изход от ситуацията, без да има нулев прием тази година, който освен финансово ни тежи и по други причини, е да преодолеем спора кой факултет да организира изпита, като организираме общи изпити с Медицинския университет.

Така можем да закърпим положението с годината и двете страни, които спорят, да знаят, че изпитът не е в другата страна и по някакъв начин да стигнем до едно добро решение.

Говорих и с тримата декани – на Биологическия, на Факултета по химия и фармация и Медицинския факултет. Те приемат и не възразяват. Подписах едно писмо до Медицинския университет. Те са съгласни също. Вчера са обективирали това съгласие в решение на Академичния съвет.

Това, което сме се договорили – засега устно, е да организираме общ кандидатстудентски изпит тази година, само за специалност „Медицина“ и само за тази година, и този кандидатстудентски изпит да се проведе от Медицинския университет, да бъдат две отделни групи студенти, кандидатстващи при нас и при тях, след което, според резултатите, които получат, те подават две класации. Ние си взимаме нашата.

Това е компромисът, който измислихме за тази година.

Вчера, на Академичния съвет (бел. ред. - в МУ-София), това е гласувано без нито един „против“ и нито един „въздържал се“. Надявам се и ние да бъдем също така единни.

Решението е прието с 19 "за" и общо 18, гласували "против" и "въздържал се".

30% ОТ ГОРИВОТО НЕЛЕГАЛНО: Цената на бензина няма да се увеличава

http://nakratko.bg/category/58/158089/


Цените на горивата тръгнаха нагоре. За последните 6 месеца бензинът е поскъпнал с близо 3 на сто. В същото време, всяка година хазната губи над 1 милиард лева от нелегална търговия.

Московски: Коланите в автобусите стават задължителни до 2 месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823188

Московски: Коланите в автобусите стават задължителни до 2 месеца"До един-два месеца коланите и видеорегистраторите в автобусите ще станат задължителни", обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от БНТ. Автобусът, който катастрофира на магистрала "Тракия" миналата седмица, а шестима пътници загинаха, е бил в изрядно техническо състояние - показва проверка на министерството.

Зукърбърг не се яви на изслушване в Европарламента

http://nakratko.bg/category/25/158088/


Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг не се отзова на поканата да бъде изслушан в Европейския парламент.

Кошмар! Окървавената полицайка се бори за зрението си!

https://petel.bg/Koshmar---Okarvavenata-politsayka-se-bori-za-zrenieto-si-__260709

Пострадалата полицайка по време на дербито между ЦСКА и Левски може да загуби зрението на едното си око. Припомняме, че през второто полув...

Вече са в сила новите промени, вижте как ни обезщетяват при фалирал работодател

https://petel.bg/Veche-sa-v-sila-novite-promeni--vizhte-kak-ni-obezshhetyavat-pri-faliral-rabotodatel__260710

Правителството прие нормативни промени, с които се гарантира правилното прилагане на законовата уредба за изплащане на гарантираните вз...

Ариана Гранде издава първи сингъл след трагичните събития в Манчестър

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ariana-grande-izdava-pyrvi-singyl-sled-tragichnite-sybitiia-v-manchestyr-2091769

Певицата от САЩ Ариана Гранде издава първия си сингъл след миналогодишните трагични събития в Манчестър, когато на неин концерт беше извършен терористичен атентат, отнел живота на 22-ма души, съобщи Контактмюзик.
 

Президентът на Уганда ще забранява френската любов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6823183

Президентът на Уганда ще забранява френската любовПрезидентът на Уганда Йовери Кагута Мусевени заяви, че ще настоява да се забрани оралният секс на територията на страната, съобщава в "Метро". Държавният глава произнесе реч срещу "неправилните сексуални практики" в рамките на кампания, в която той държи да ги инкриминира. По думите на държавника развратните прийоми били насаждани от

България официално се разграничи от скандалния Владимир Захариев от Босилеград

http://nakratko.bg/category/25/158087/


Българските власти са прекратили всякакви взаимоотношения със скандалния кмет на Босилеград Владимир Захариев. В България той може да пътува единствено като гражданина Владимир Захариев, съобщава сръбският портал „Инфо врански“.

Евакуация в Берлин на 20 април заради неизбухнала бомба от Втората световна война

http://nakratko.bg/category/25/158086/


Във връзка с информация за обезвреждане на неексплодирала бомба от Втората световна война в Берлин съобщаваме, че на 20 април 2018 г. от 9.00 часа местно време в района около централната жп гара в германската столица ще бъде проведена евакуация.

Петко Дюлгеров бил посредникът между Иванчева и строителния предприемач

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823143

Петко Дюлгеров бил посредникът между  Иванчева и строителния предприемачБившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров бил посредникът между кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и изнудвания строителен предприемач, казаха близки до разследването.  Според хора от общината Дюлгеров се навъртал около  Иванчева, очаквайки да го  назначи на пост в кметството и лобирал за строеж.

Любен Петров за Фрог: Падение е за Лукарски да се пази с охрана от хората си

https://frognews.bg/novini/liuben-petrov-frog-padenie-lukarski-pazi-ohrana-horata.html

Още преди година заявих, че Лукарски трябва да си подаде оставката, за да може да даде шанс на СДС и на десницата в България да се обедини. Не бях чут. Това заяви пред Фрогнюз бившият председател на Градския съвет на СДС в София Любен Петров, който по нелегитимен начин бе свален миналата година. Той бе и зам.-председател на СДС, но сам си подаде оставката.

Започват проверки в няколко институции, искали свидетелство за съдимост на хартия

http://www.moreto.net/novini.php?n=372771

До края на април Главният инспекторат на Министерския съвет трябва да провери няколко институции, за които има сигнали, че продължават да изискват хартиения вариант на свидетелството за съдимост, за да предоставят съответната услуга на гражданите.

Актрисата Ребъл Уилсън отново в съда заради рекордното си обезщетение за клевета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6823170

Актрисата Ребъл Уилсън отново в съда заради рекордното си обезщетение за клевета
Ребъл Уилсън се върна в австралийски съд, за да се бори срещу обжалването на съдебно решение от страна на издателството "Бауър медиа", което бе осъдено да й плати рекордните 4,6 милиона австралийски долара (3,6 милиона щатски долара) обезщетение за клевета заради статии, в които се споменава, че излъгала за възрастта си,

Деси Радева: Да палим гумите и към Хавай

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6823161

Деси Радева: Да палим гумите и към ХавайПървата дама Десислава Радева най-сетне смени профилната си снимка във фейсбук. До преди час на корицата й се мъдреше коледен сюжет. Сега темата е морска.  самата тя е на руля, корицата е как лодка потегля от брега.  Под снимката си Радева е написала: "Както пеят Уикеда - дай да палим гумите и към Хавай".

Шведският крал променя устава на академията, присъждаща Нобеловите награди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823158

Шведският крал променя устава на академията, присъждаща Нобеловите наградиКралят на Швеция Карл XVI Густав ще внесе промени в устава на Шведската академия, която присъжда Нобеловата награда за литература, предава ТАСС. Агенцията цитира съобщение за медиите, разпространено от кралския дворец. "Възнамерявам да допълня устава на Шведската академия по такъв начин, че да стане ясно,

Могерини в Скопие: Македония се върна на правия път

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823163

Могерини в Скопие: Македония се върна на правия пътДонесох добрата новина, че Европейската комисия препоръча започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз, заяви днес на пресконференция в Скопие върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от агенция МИА. "Македония се върна на правия път.

Планът за ново застрояване в Синеморец и Резово бил щадящ за природата

http://www.mediapool.bg/planat-za-novo-zastroyavane-v-sinemorets-i-rezovo-bil-shtadyasht-za-prirodata-news278125.html

Новият вариант на общия устройствен план на община Царево е по-щадящ за природата от предлаганите преди това, коментира министърът на околната среда Нено Димов в сряда пред бТВ. Планът позволява ново строителство в селата Синеморец, Резово и Варвара, които са сред последните непрезастроени населени места по Черноморието. В момента тече 30-дневен срок на обществено обсъждане на доклада за оценката за въздействие на околната среда върху документа. "Този план е много по-щадящ природата спрямо предишно предлагани планове – силно ограничено е застрояването. Но ние трябва да търсим баланс между икономическото развитие на местните общности и опазването на околната среда. Не може да има приоритет в едната или в другата посока. Трябва да бъде намерен балансът", коментира Нено Димов, с чиито подпис е пуснато общественото обсъждане. Димов обясни, че процедурата е тежка и дълга. След обявяването на доклада за оценка на въздействието, трябва да се съберат всички постъпили становища, да "отразим всичко положително", после бележките да бъдат дадени на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е възложило разработването на плана. След това за обществено обсъждане щяла да бъде пусната оценка за съвместимост на плана, тъй като засяга територии от "Натура". След отразяването на бележките по нея, щяло да се пусне и обсъждане на двете оценки едновременно и чак тогава да се разглеждат от експертния екологичен съвет. На притесненията за презастрояване Димов отговори, че разрешенията за строеж се дават от общината. "Това, което ще се гледа в МОСВ, е забавеният общ устройствен план в община Царево", каза още той. Добави, че целта била да има ясен регламент къде какво може да се прави. В същото време обявеното публично обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда на плана предизвика напрежение в общината. Пред местната администрация в Царево се събраха поддържници на плана, чието приемане стартира още през 2008 г. Те настояват документът най-накрая да стане факт. Според кмета на Царево Георги Лапчев "в медиите се тиражират лъжи, че се предвижда масово презасторяване, че има ОУП, който ще съсипе цялото Черноморие". Пред бТВ той заяви, че това няма да се случи, а местните са гневни и обидени, че тяхната дума не се чува вече 10 години. В Синеморец обаче се притесняват, че нови сгради могат да препречат една от най-красивите гледки към момерто и устието на река Велека. Местонстта "Поляните", откъдето се разкрива тя, може да стане част от урбанизираната територия, ако бъде приет последният засега вариант на плана. Кметът на селото Костадин Диков каза пред бТВ, че ще иска намаляване на процента застрояване и включването на изискването новите строежи да са ниски. Местните жители подготвят протест срещу плана. В съседното село Варвара темата също е болезнена. Според природозащитници новите урбанизирани територии ще са по-малко спрямо стария план, но и за тях са необходими нови пътища, ток и вода, а те не са предвидени в проекта за изменение на плана.

Общинска съветничка от Пловдив дадена на съдия-изпълнител за 1500 лева

https://www.24chasa.bg/region/article/6822414

Общинска съветничка от Пловдив дадена на съдия-изпълнител за 1500 леваТова е поръчка на Иван Тотев, ще внеса парите, отсече Дани Каназирева Пловдивската община си търси чрез съдия-изпълнител 1500 лева от съветничката Дани Каназирева. "Нямаме друг шанс да си вземем присъдени пари освен чрез образуване на изпълнителни дела срещу нея", заяви юристът на градската управа Илиан Иванов.

Папа Франциск се срещна с британец, потърсил помощта му за неизлечимо болно бебе

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823157

Папа Франциск се срещна с британец, потърсил помощта му за неизлечимо болно бебеПапа Франциск се срещна днес с бащата на неизлечимо болно британско бебе, който води съдебна битка срещу спиране на животоподдържащите системи на сина му, предаде ДПА. Двадесет и една годишният Томас Еванс беше приет във Ватикана преди седмичната обща аудиенция на папата на площад "Свети Петър", предаде БТА.

МС ще проверява институции, които изискват свидетелства и удостоверения от гражданите неправомерно

http://www.cross.bg/grazhdanite-dokymenti-administrativna-1572845.html

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Главния инспекторат на Министерския съвет да извърши проверки в няколко институции, които продължават да изискват свидетелство за съдимост на хартиен носител като част от необходимите документи за предоставяне на административна услуга. Проверките са възложени след подадени сигнали на електронен адрес udostoverenia@government.bg, създаден по инициатива на вицепремиера Томислав Дончев в отговор на оплаквания на гражданите за неспазване на закона и неправомерно изисквани от тях удостоверения и свидетелства. Главният инспекторат ще проверява процедури в Министерството на труда и социалната политика за кандидатстване по проекти към министерството, в Агенцията по заетостта за кандидатстване по проекти в бюрата по труда, в Изпълнителната агенция по лекарствата за издаване на разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти в аптека, в Изпълнителната агенция по горите за сключване на договори за добив и продажба на дървесина с търговци, както и в ИА „Автомобилна администрация" за издаване на удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници. Резултатите от проверките ще бъдат представени в доклад до премиера в срок до 30 април 2018 г

Зукърбърг не се яви в ЕП за изслушване за злоупотребата с лични данни

https://offnews.bg//evropa/zukarbarg-ne-se-iavi-v-ep-za-izslushvane-za-zloupotrebata-s-lichni-dan-678958.html

Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг не се отзова на поканата да бъде изслушан в Европейския парламент.

Скандалът със злоупотреба с данни от потребители на социалната мрежа беше обсъден в негово отсъствие. 

Зукърбърг бе поканен от ЕП официално в понеделник и се предвиждаше да говори пред съответните парламентарни комисии, както стори по-рано пред представители на Сената и Конгреса на САЩ.

Европейската комисия съобщи, че вчера той се е срещнал в Сан Франциско със заместник-председателя на комисията Андрус Ансип.

От името на председателството на Съвета на ЕС заместник-министър Моника Панайотова отбеляза, че скандалът с "Кембридж аналитика" е довел до загуба на доверие по целия свят и е засегнал основни принципи на ЕС.

Днешният дебат е пореден знак за нашата тревога, добави тя, цитирана от БТА. Панайотова изрази очакването новите правила за защита на личните данни в ЕС, които влизат в сила в края на май, да дисциплинират дружествата в интернет.

Зам.-министърът добави, че скандалът поставя въпроса за демократичното начало на изборите и за защитата им от манипулации. По нейните думи се откроява необходимостта от повече медийна грамотност.

Според еврокомисаря по правосъдието Вера Юрова до 2,7 млн. европейци вероятно са засегнати от злоупотребата с лични данни. 

Еврокомисарят настоя общите условия за ползване на услуги да не бъдат писани на недостъпен правен език, а да бъдат ясни и разбираеми за всички.

Очаквам Фейсбук да сътрудничи на най-високо равнище. С новите правила в ЕС времето за снизходителност изтече, след 25 май предприемаме засилен контрол, добави тя и подчерта, че иска яснота не само какво е станало с изтеклите данни, но и за какво служат те сега.

Почти 3 млн. европейци вероятно са засегнати от скандала "Кеймбридж Аналитика"

https://petel.bg/Pochti-3-mln--evropeytsi-veroyatno-sa-zasegnati-ot-skandala-Keymbridzh-Analitika__260704

Почти 3 милиона европейски граждани вероятно са засегнати от скандала "Кеймбридж Аналитика" и предоствените от "Фейсбук" лични данни. Изпъ...

Назначават нови хора в Агенцията по вписванията

https://petel.bg/Naznachavat-novi-hora-v-Agentsiyata-po-vpisvaniyata__260705

Правителството прие постановление, с което се увеличава числеността на Агенцията по вписванията със 75 служители, съобщава Inews. Целта ...

Работници получават до 6 забавени заплати при фалирал работодател

https://petel.bg/Rabotnitsi-poluchavat-do-6-zabaveni-zaplati-pri-faliral-rabotodatel__260706

Правителството прие нормативни промени, с които се гарантира правилното прилагане на законовата уредба за изплащане на гарантираните вз...

Последствията от големия скандал: Отстраниха Радо Стойчев!

https://petel.bg/Posledstviyata-ot-golemiya-skandal--Otstraniha-Rado-Stoychev-__260707

Българският треньор на италианския волейболен Модена - Радостин Стойчев бе уволнен. Новината бе обявена само часове след чутовния сканда...

Ясно кога играе утре Григор Димитров в Монте Карло

https://petel.bg/YAsno-koga-igrae-utre-Grigor-Dimitrov-v-Monte-Karlo__260708

Григор Димитров откри сезона на клей с победа, а във втория си мач на Мастърс турнира в Монте Карло се изправя срещу Филип Колшрайбер, като...

Театър в Германия ще дава безплатни билети на зрители, носещи свастика

//dariknews.bg/novini/liubopitno/teatyr-v-germaniia-shte-dava-bezplatni-bileti-na-zriteli-noseshti-svastika-2091764

Театър в южната част на Германия няма да бъде санкциониран за това, че предлага безплатен вход за зрители, които се появят с лента с нацистка свастика на постановката "Моята борба", предаде ДПА.
 
Няма да бъде направено криминално раз

Предстои тежък ремонтен сезон в София - вижте къде (ВИДЕО)

//dariknews.bg/regioni/sofiia/predstoi-tezhyk-remonten-sezon-v-sofiia-vizhte-kyde-video-2091738

В София предстои тежък ремонтен сезон през летните дни. Няколко обекта ще бъдат реконструирани в центъра едновременно, докато още тече и изграждането на новия лъч на метрото. В плановете на общината влиза до 2 години да бъдат ремонтирани 20

Красен Кралев: Даваме шанс на младите сами да определят насоките на развитие

https://www.24chasa.bg/sport/article/6823154

Красен Кралев: Даваме шанс на младите сами да определят насоките на развитиеБългарското европредседателство е първото, което постави в приоритетите младежките политики. Даваме шанс на младите хора сами да определят насоките на развитие. Това коментира пред БНТ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите на министъра младите хора могат да бъдат основата за изграждане на стабилно общество.

Около 2 800 са кръводарителите във Варна за първото тримесечие на тази година

http://www.moreto.net/novini.php?n=372729

Около 11 000 са кръводарителите в Кръвния център във Варна за 2017 година,а за първото тримесечие на 2018 година около 2 800. Това заяви д-р Жанина Йорданова, директор на Районен център по трансфузионна хематология във Варна. „Критериите, на които трябва да отговаря един кръводарител, са следните- той трябва да е на възраст между 18 и 65 годишна възраст, да е здрав, да няма хронични заболявания, не трябва да е боледувал от хепатит и да не е приемал лекарства до момента“, каза д-р Жанина Йорданова.

Марешки ще отваря и магазини за храни

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/18/3165196_mareshki_shte_otvaria_i_magazini_za_hrani/?ref=rss


Лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки обяви пред Би Ти Ви, че възнамерява да отвори и верига хранителни магазини, след като направи така с аптеки, а след това и с бензиностанции. Обясни, че в тях ще се продават продукти "на реални цени", което не било такава в съществуващите вече.<br /><br />Горивата на неговите бензиностанции са на по-ниски цени от другите, а борбата му срещу "картела" в сектора беше един от...

Нено Димов: Планът за Царево е по-щадящ природата

http://dnes.dir.bg/news/tzarevo-stranja-oup-kazusat-dnite-nenov-dimov-27060585

Новият общ градоустройствен план за община Царево е много по-щадящ природата, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов.

ZTE отложи обявяването на финансовия си отчет

https://www.investor.bg/novini/261/a/zte-otloji-obiaviavaneto-na-finansoviia-si-otchet-259568/

Китайската компания оценява ефекта от забраната, която ѝ наложиха американските власти

Задръствания в центъра на София заради мача "Левски"-ЦСКА (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823145

Задръствания в центъра на София заради мача "Левски"-ЦСКА (Видео)Затвориха главни улици и булеварди заради мача "Левски"-ЦСКА ЦСКА посреща „Левски” в поредното дерби през пролетта. Двубоят от 30-ия кръг е от 18.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата стана и причина за задръствания в столицата в час пик, тъй като затвориха главни улици и булеварди заради вечното дерби.

Захариева за ареста на Иванчева: Да има презумпция за невинност до доказване на противното

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823142

Захариева за ареста на Иванчева: Да има презумпция за невинност до доказване на противнотоДа има презумпция до доказване на противното и аз я уважавам. Така вицепремиерът по правосъдната реформа и външен министър Екатерина Захариева коментира акцията по вчерашния арест на кметицата на район "Младост" в отговор на въпрос от журналисти, предаде БНТ. "Мисля, че малко се прехвърлиха границите вчера.

Григор Димитров и Гофен стигнаха четвъртфиналите на двойки в Монте Карло

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/18/3165197_grigor_dimitrov_i_gofen_stignaha_chetvurtfinalite_na/?ref=rss


Григор Димитров и Давид Гофен се класираха за четвъртфиналите в турнира на двойки в Монте Карло. 26-годишният българин и 27-годишният белгиец победиха поставените под №8 Иван Додиг от Хърватия и Раджим Рам от САЩ след драматичен обрат - 5:7, 7:6 (4), 10:8.<br /><br />Двубоят беше много оспорван и продължи 1.41 ч. Димитров и Гофен реализираха само една от четирите си точки за пробив и загубиха два пъти подаванията си при трите възможности, които се откриха пред Додиг и Рам....

Ариана Гранде издава първия си сингъл след миналогодишната трагедия в Манчестър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6823144

Ариана Гранде издава първия си сингъл след миналогодишната трагедия в МанчестърПевицата от САЩ Ариана Гранде издава първия си сингъл след миналогодишните трагични събития в Манчестър, Великобритания, когато на неин концерт беше извършен терористичен атентат, отнел живота на 22-ма души, съобщи Контактмюзик. Новият сингъл на 24-годишната изпълнителка, озаглавен "No Tears Left To Cry",

Станишев: Крайно време е Албания и Македония да започнат преговори за членство в ЕС

https://offnews.bg//politika/stanishev-krajno-vreme-e-albania-i-makedonia-da-zapochnat-pregovori-z-678941.html

„Препоръката на ЕК Албания да започне официални преговори с ЕС за присъединяване, както и подновяването на тази препоръка за Македония - след като й беше „отнета“ през последните години от мандата на Груевски - са добра новина и голям успех за страните, тъй като отразява постигнатия от тях напредък. Това е добра новина и за България, тъй като ние сме изключително заинтересовани от стабилността и европейската интеграция на Балканите“.

Това заяви лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев в Страсбург по повод годишните доклади на ЕК за напредъка на страните кандидати за членство в ЕС.

„Надявам се страните членки на ЕС да одобрят това предложение възможно най-бързо. Премиерите от нашето политическо семейство категорично подкрепят този процес, защото това ще донесе по-голяма стабилност за региона. ПЕС винаги е подкрепялa процеса на присъединяване на Западните Балкани и ще продължим да оказваме всякаква помощ и сътрудничество, защото знаем, че пътят е труден. Следващата стъпка в тази посока ще бъде срещата на премиерите на ПЕС и премиерите и социалистическите лидери от Западните Балкани в София на 16 май - преди разширената среща на Европейския съвет“, заяви още Станишев.

„Започването на преговорите обаче неминуемо минава през разрешаването на натрупаните двустранни проблеми. Посланието на ЕС към страните е ясно – научете се да правите компромиси, защото ЕС функционира именно чрез постигането им. Изключително съм доволен от факта, че именно социалистически правителства възприемат този подход. Кабинетът на Зоран Заев в Македония подписа договор за добросъседство с България след близо 10 години протакане от страна на Груевски. Преговорите по спора за името с Гърция също напредват. В Албания социалистите начело с Еди Рама твърдо отстояват европейските ценности. Сигурен съм, че докато те са начело на своите страни, ще направят всичко възможно да изпълнят критериите. Диалогът между Сърбия и Косово остава един от най-сложните и най-важни проблеми в региона, но има и редица други. Те трябва да бъдат решени преди влизането в ЕС“, посочи лидерът на ПЕС.

„Присъединяването към ЕС обаче не е лотария, от която Македония и Албания са спечелили. Те тепърва ще трябва да докажат, че изпълняват всички критерии за членство и тогава и само тогава могат да бъдат приети. ЕС обаче също трябва да демонстрира по-голяма ангажираност в региона и новата стратегия на Комисията е стъпка в тази посока – повече проекти и инициативи, повече свързаност, повече инвестиции. Специални адмирации заслужават усилията на Върховния представител на ЕС по въпросите на външната политика Федерика Могерини, която демонстрира стратегически подход и ангажираност с проблемите на региона“, добави още той.

„По отношение на Турция мисля, че Комисията можеше да използва по-остър и категоричен тон, както направи ЕП. Наистина, по редица въпроси имаме нужда от стратегическо партньорство, но подкопаването на демокрацията и пренебрегването на човешките права в южната ни съседка не могат да останат без последствия. ЕС е преди всичко съюз на ценности и принципи, а с това поведение Турция продължава да се отдалечава от Общността с големи крачки“, категоричен е Станишев.

Турция ще отстрани 3000 души от армията заради връзки с Гюлен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823134

Турция ще отстрани 3000 души от армията заради връзки с ГюленТурските власти са идентифицирали 3000 души в рамките на въоръжените сили, за които се смята, че са свързани с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, съобщи Ройтерс, като цитира турския министър на отбраната Нуреттин Джаникли. Анкара обвинява проповедника Фетхуллах Гюлен, че стои зад организирането на опита за преврат в Турция от юли 2016 г.

Министърът на образованието търси начини за контрол на ректорите

http://www.mediapool.bg/ministarat-na-obrazovanieto-tarsi-nachini-za-kontrol-na-rektorite-news278124.html

Министерството на образованието търси варианти за по-голям контрол върху ректорите на висшите училища, но без да се отнема академичната автономия. Това стана ясно от изказване на министър Красимир Вълчев по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия. Като повод за засилване на контрола Вълчев посочи нарушенията при разпределянето на парите, които държавата отпуска за нарочно финансиране на определени от нея приоритетни направления. Проверка в Техническия университет в София показала, че 7 млн. лева, дадени за "Компютърни системи и технологии", са изхарчени не по предназначение. Този случай не бил единичен, но от министерството не дават повече подробности за нарушителите. Един от възможните начини за засилване на контрола е ректорите да имат договори за управление с Министерството на образованието и науката. В тях щели да се записват основни изисквания към ръководителите на висши училища като например назначаване на повече млади преподаватели или увеличаване на приема по приоритетни направления, обясни Вълчев. Държавата и сега може да влияе на броя на студентите по приоритетни направления. Броят на новоприетите бъдещи висшисти се определя от Министерския съвет по предложение на образователния министър. Практиката е предложението да е съобразено с исканията на висшите училища, но няма писано правило, че желанията им трябва бъдат изпълнявани. От обясненията на Вълчев се разбра, че нарушаването на тези евентуални договори за управление между ректорите и образователното министерство няма да е основание за отстраняване на ректорите. Техен работодател остава общото събрание на съответния университет, което ги избира. Не е ясно каква ще е санкцията при нарушаване на уговорките с образователното министерство. По-скоро така ректорите щели да бъдат отговорни към интересите на преподавателите, които ги избират, но и към развитието на висшето училище. "Това не означава, че ще има намеса в административното управление", обясни Вълчев, цитиран от БТА. Другите варианти за по-голям контрол били разделяне на академичното управление от финансовото. Подобен бил моделът в Германия, където се назначавал канцлер. Вълчев коментира, че по този начин университетите стават по-отговорни, отчетни и може би по-малко автономни по отношение на финансовото управление, но се запазва академичното самоуправление и ректорите могат да се съсредоточат върху учебните планове и учебното съдържание, а не да се занимават с "парно и с обществени поръчки". Друг модел е ректорите да бъдат отговорни към публична институция, най-често правителство или провинция, по модел на няколко скандинавски страни. Възможност за засилване на контрола била и ефективната работа на съветите на настоятелите, в които да влизат представители на съответната община, на различни институции и на работодателски организации. Възможните варианти щели да се обсъждат със Съвета на ректорите и след това евентуално да се предложи законова промяна. На заседанието на комисията министър Вълчев каза, че само в три бивши социалистически страни съществува краен модел на затворено академично самоуправление в университетите, както в България.

Стойчо Младенов счупи каръка в Казахстан

https://www.24chasa.bg/sport/article/6823140

Стойчо Младенов счупи каръка в Казахстан Стойчо Младенов най-накрая счупи каръка и спечели първа победа за 2018 г. Воденият от бившия национален селекционер “Кайсар” надви с 2:0 гостуващия “Актобе” с 2:0 в 1/8-финален мач в турнира за купата на Казахстан. Головете за домакините вкараха през първото полувреме Коробкин и Жангилишбай. “Бяхме концентрирани от първата до последната минута.

Протестират наказанията за убийците на Нягол

http://www.moreto.net/novini.php?n=372731

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест срещу размера на наложените наказания на охранителите на Грандмол във Варна Ангел Н., Красимир Д. и Цветан М., които бяха признати за виновни от Варненския окръжен съд за убийство по хулигански подбуди, извършено по особено мъчителен начин за убития Нягол и с особена жестокост, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата за Moreto.

Гърция продаде държавния си газов оператор за 535 млн. евро

https://frognews.bg/novini/gartsiia-prodade-darjavniia-gazov-operator-535-mln-evro.html

Гърция приключи една от големите си приватизационни сделки. Атина продаде 66% от акциите на гръцкия газов оператор ДЕСФА. Купувач е консорциум, в който участват италианската SNAM, белгийската Fluxys и испанската Enagas.

Вадят от обращение възпоменателни монети

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823125

Вадят  от обращение възпоменателни монетиДнес на основание на чл. 26 от Закона за Българската народна банка Управителният съвет на Българската народна банка взе решение да извади от обращение възпоменателните монети, емитирани в периода 05.07.1999 г. - 31.12.2012 г., които престават да бъдат законно платежно средство от 15 май тази година, съобщиха от централната банка.

Ако не друго, президентът периодично разваля настроението на властта

http://www.mediapool.bg/ako-ne-drugo-prezidentat-periodichno-razvalya-nastroenieto-na-vlastta-news278123.html

Една от причините корупцията да продължава да се шири безнаказано в България е, че думата "корупция" се превърна в спам. Тя вече е клише, използвано от всеки, който иска да спечели доверие за своята кауза срещу нечия друга, да бори политически опоненти, да променя закони и безотговорно да приема нови, да пази властта си и смазва инакомислещите. По същия начин от смисъл се изпразни и понятието "фалшиви новини", след като публичните фигури и медиите, които ги фабрикуват, обвиняват за същото разобличителите си. И тъй като преценката на хората за това кой реално се бори с корупцията и кой я защитава зависи до голяма степен от надеждността на медиите, така нареченият обикновен гражданин все по-трудно се ориентира в цялото това словоблудство. Хората обаче продължават да откликват на всяко публично откровение за наличие на корупция и злоупотреби, както и на призивите и заканите за справяне с тях. В този контекст лекцията на президента Румен Радев пред студенти бе точно попадение – но не в сърцето на корупцията, а в сърцето на електоралните очаквания. Аудиторията кима одобрително: а́ така, каза им го. Но какво от това? Не че казаното не е вярно, но то отново е безадресно. Обвиненията към всички са обвинения към никой. В средата на февруари президентът разбуни духовете с дръзкия си въпрос дали премиерът Бойко Борисов има общи бизнес интереси с Делян Пеевски  и продължава ли да разпределя обществени поръчки в негова полза. Абсолютно не, отговори Борисов и посъветва президента, ако разполага с някакви данни за контрабанда на Пеевски, да ги предаде на прокуратурата. Последва и публична подкана на самия Пеевски към президента и премиера: "Ако смятат, че аз съм нещо "лошо", да кажат защо"  . Оттогава минаха два месеца и никой не каза нищо. Румен Радев не повдигна повече тази тема и всичко утихна. Президентът все по-сръчно успява да маркетира своята нерешителност, раздразнителност и политическа безпомощност като дързост и загриженост за обществото. Година и три месеца след началото на мандата, той трескаво връща закони, напада управляващите, отвръща на техните нападки. В какафонията на шумните и безсмислени парламентарни и междупартийни скандали, президентът все повече се намества в нишата на обединител на нацията. Рейтингът му лети нагоре, а това безспорно ще му дава кураж да продължи да повдига въпроси, които са неудобни за управляващите. "Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури", разясни ситуацията зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бойко Борисов обаче реши да не остава длъжен. В сряда той нареди на министрите си да отидат един по един при Радев и да го попитат за кои точно конкурси и обществени поръчки има претенции, че са "на тъмно". "Отивате при президента и му казвате: за който смятате, че е на тъмно, вземаме прожектор и го осветяваме!" , каза Борисов. И уточни, че самият той обществени поръчки не прави, а който е допуснал злоупотреби, да отива в затвора. Така Борисов, известен майстор на измъкванията, хем се дистанцира от работата на правителството си, хем успя да прехвърли топката в полето на президента. Интересно е какво ще каже Радев след срещите с министрите. Ако не посочи конкретни случаи на непрозрачност, корупция и нередности, управляващите ще имат всички основания да го обвинят, че ги напада самоцелно, само и само да търси политически дивиденти и да клати "стабилността". И въпреки това е сигурно, че президентът няма да спре с упреците. Тази стратегия работи за него, защото неговата институция така или иначе е на "за́вет", за разлика от останалите. А ефектът общо взето е този, че периодично разваля настроението на властта. Ако иска действително да е полезен за обществото, президентът трябва да формулира конкретно и с факти както критиките си, така и идеите и решенията, които предлага. До момента единственият случай, в който той е направил това ясно и недвусмислено, бе настояването му да се купят изтребители "Грипен", за каквито той е лобирал още докато беше шеф на ВВС. Малкото правомощия, с които президентът разполага, му дават възможност да влияе на реалните процеси в държавата. Едно от тях е възможността да сезира Конституционния съд. Малко след като се оттегли в мълчание по питането си за Борисов, Пеевски и обществените поръчки, Радев наложи вето на спорния закон "Пеевски" за КТБ, посочвайки, че той противоречи на конституционния принцип на правовата държава. Парламентът прегласува закона и той влезе в сила, а президентът така и не се решава да го даде на Конституционния съд.

УНИЦЕФ: България е добър пример за деинституционализация на децата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823129

УНИЦЕФ: България е добър пример за деинституционализация на децатаБългария изцяло подкрепя политиката на УНИЦЕФ по отношение на ранното детско развитие и грижата за децата и има желание да разшири съвместната дейност с организацията, е заявил министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на среща с представителя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на

Германия бави големите планове на Макрон

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/04/18/3165038_germaniia_bavi_golemite_planove_na_makron/?ref=rss


Еманюел Макрон вижда как големите му проекти за преустройване на Европа все по-често биват поставяни под въпрос заради блокиране от страна на Германия и канцлера Ангела Меркел, независимо дали става дума за общата отбрана или за еврозоната.<br /><br />Близо една година след избирането му начело на френската държава с изключително проевропейска платформа, последвана от тържествени обещания от двете страни на река Рейн за необходимия скок на ЕС след Брекзит, дойде времето на...

Вижте състоянието на пътищата в страната към 18:00 часа

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6823127

Вижте състоянието на пътищата в страната към 18:00 часаИнформация на Агенция "Пътна инфраструктура" за състоянието на републиканските пътища към 18 ч. на 18.04.2018 г. І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: През нощта ще е предимно ясно, на 19.04.2018 г. преди обяд – слънчево. По-късно през деня облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места, главно в планинските райони,

След зрелищния арест повдигнаха обвинение на Десислава Иванчева

https://frognews.bg/novini/sled-zrelishtniia-arest-povdignaha-obvinenie-desislava-ivancheva.html

Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на ”Младост” Десислава Иванчева за подкуп в особено големи размери.

На 22 април ще се проведе "Книги за смет" до Пантеона в Бургас

http://www.cross.bg/mall-byrgas-initziativata-1572818.html

/КРОСС/ "Книги за смет" се завръща на 22 април 2018 г., като за първи път екологичната кампания, поощряваща четенето, ще се проведе едновременно в 5 града в страната. Тази година инициативата ще посети Бургас, София, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора точно в Деня на Земята. Една от най-любимите и мащабни български инициативи, организирана от фондация Credo Bonum и издателство Smart Books, ще обедини гражданите на петте града в надпревара кой ще събере и рециклира най-много пластмаса. Началото по традиция е в 10:00 ч., а локациите са същите като в предишните години - до Пантеона в Бургас, Паметника на съветската армия в София, пред Общината в Пловдив, Mall Veliko Tarnovo в старопрестолния град и Mall Galleria в Стара Загора. Регламентът за участие остава без промени. Всеки желаещ може да донесе един или повече килограма пластмасови отпадъци, почистени и годни за рециклиране. За всеки килограм участниците получават талон за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. Максималният брой талони, които може да получи всеки, е 2 бр., независимо от предаденото количество пластмаса. С тази мярка организаторите имат за цел да стимулират достъпа на по-голям брой хора до наличното количество книги. Новите заглавия ще бъдат обявени съвсем скоро

Тихо, премиерът плаче!

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/tiho-premierat-plache.html

Досега битуваше твърдението, че премиерът Бойко Борисов, този мъж от стомана и бетон, е плакал само два пъти в живота си. Единият път, когато починала майка му, а вторият – когато станал генерал.

Намериха потънала подводница на Хитлер

http://dnes.dir.bg/news/hitler-dania-nemska-podvodnitza-27060485

Немската подводница от Втората световна война U-3523 бе открита близо до датското крайбрежие.

12 причини да плачат

https://offnews.bg//mama-nindzha/12-prichini-da-plachat-678960.html

Автор: Хедър Кърн Ланиър за The Sun Magazine I. Бебето на приятеля ми Джефри плаче в количката. Преди тя да се роди, Джефри се хвалеше с първата й снимка от ехографа, черно-бяла и медицински стерилна, защото дори тогава, още плуваща в околоплодните води, си личеше, че има неговата брадичка. Сега вече родена, изкарана на заслепяващата дневна светлина, тя сякаш вие. Сълзите се търкалят по пухкавите й бузи. Лицето й се сбръчква и тя плаче все едно идва краят на света, а тя го знае. Не съм много наясно с бебетата, защото все още ми остават няколко години преди да родя,…

Как тимът репортери от поколението Y си представя живота и България след 27 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6821353

Как тимът репортери от поколението Y
си представя живота и България след 27 г.Днес вестник “24 часа” празнува 27-и рожден ден. На 18 април 1991 г. излиза първия брой на “24 часа” и сложи началото на свободния независим печат в епохата след падането на комунизма. Много неща са запазена марка на вестника ни и едно от тях е, че винаги е в час с новата вълна. Тимът TREND Y - репортерите на вестника, родени след 1989 г.

Специално доведена агитка викала срещу Лукарски

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/18/3165190_specialno_dovedena_agitka_vikala_sreshtu_lukarski/?ref=rss


Присъстващите на заседанието на Националния съвет на СДС, които посрещнаха лидера Божидар Лукарски с призиви за оставка, били група роми, специално организирани да дойдат. Те били водени от бащата на Георги Пилев (член на Националния съвет - бел. ред.) и виден кръчмар от Сопот според Лукарски. Той пък бил от хората на зам.-председателя Емил Кабаиванов. За него Лукарски каза, че напоследък му станало хоби да лъже.<br /><br />Така описа острата реакция срещу себе си лидерът на...

Дадоха на съд бившия председател на УС на АПИ Лазар Лазаров

http://www.moreto.net/novini.php?n=372768

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализиран наказателен съд /СпНС/ обвинителен акт срещу Лазар Л. – бивш председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, съобщиха от прокуратурата.

Тениска с надпис ″Системата ни убива″ скара БСП и ГЕРБ

http://www.mediapool.bg/teniska-s-nadpis-sistemata-ni-ubiva-skara-bsp-i-gerb-news278122.html

Скандал между управляващи и опозиция избухна в Народното събрание в първия ден от новата му сесия. Причината: охранителите на сградата от НСО не допуснаха в парламента хора с увреждания заради това, че те носеха тениски с надпис "Системата ни убива". От БСП обявиха, че отговорност за това носи зам.-шефът на НС Емил Христов (ГЕРБ), който замества председателя Цвета Караянчева. За да понесе отговорност, от левицата смятат, че той трябва да подаде оставка. Хората с увреждания трябваше да се срещнат с лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви случващото се за "абсурд" и заяви, че ще излезе отвън, за да се срещне с тях. Нинова обясни, че хората са дошли с предложения за законодателни промени. В отговор председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов каза, че е излязъл да се срещне с протестиращите заедно със заместник-председателя на правната комисия Светлана Ангелова, но тях вече ги нямало. На служебния вход на парламента той бе посрещнат от зам.-шефа на БСП Драгомир Стойнев. Цветанов искаше да направи така, че хората да бъдат допуснати в сградата, но Стойнев му обясни, че те си тръгнали обидени. Антон Кутев (БСП) обясни, че е поискал разрешение от Христов хората да бъдат пуснати, но той не реагирал. Впоследствие самият Христов обясни пред медиите, че няма как да разговаря за хората с увреждания с БСП докато води пленарното заседание. "Като няма нито един заместник-председател освен вас - кажете ми към кого да се обърна", отговори му Кутев. Той и Драгомир Стойнев казаха, че от БСП ще искат оставката на Христов утре. "Заради това, което направихте днес, най-малкото, което можете да направите, е да си депозирате оставката", каза Стойнев. През това време депутати от ГЕРБ се провикваха, че БСП не търси решение на проблема, а само скандал, и заподозряха сценарий за свалянето на Христов. Цветанов напомни, че правителството е отпуснало през 2017 г. 162 млн. лв. за около 30 хил. души, които са в неравностойно положение, и обеща да се срещне с протестиращите, за да чуе техните предложения.

Цацаров е на посещение в Италия

http://dnes.dir.bg/news/italia-poseshtenie-tzatzarov-27060483

Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение в Италия.

Германия иска разследване на случая с руския журналист, паднал от 5-ия етаж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823096

Германия иска разследване на случая с руския журналист, паднал от 5-ия етажГерманското правителство заяви, че смъртта на руския журналист, паднал от балкона на дома си, трябва да се разследва, предаде Асошиейтед прес. Представител на външното министерство каза, че германското правителство не разполага с независима информация за случилото се с репортера Максим Бородин, писал за смъртта на руски наемници в Сирия,

Започват работа по проект за създаването на Център за настаняване на непридружени деца-чужденци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823093

Започват работа по проект за създаването на Център за настаняване на непридружени деца-чужденциПредседателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова се срещна с представителя на Върховния комисариат на ООН Матайс льо Рут, съобщиха от агенцията. Двамата са обсъдили приемането на координационния механизъм за взаимодействие между институциите и организациите за гарантиране правата на непридружените деца-чужденци,

Външно скъса отношения със скандалния кмет на Босилеград Владимир Захариев

https://frognews.bg/novini/balgariia-skasa-otnosheniia-sas-skandalniia-kmet-bosilegrad-vladimir-zahariev.html

Българските власти са прекратили всякакви взаимоотношения със скандалния кмет на Босилеград Владимир Захариев. В България той може да пътува единствено като гражданина Владимир Захариев, съобщава сръбският портал „Инфо врански“.

Евакуация в Берлин заради неексплодирала бомба от Втората световна война

http://www.mediapool.bg/evakuatsiya-v-berlin-zaradi-neeksplodirala-bomba-ot-vtorata-svetovna-voina-news278121.html

Във връзка с информация за обезвреждане на неексплодирала бомба от Втората световна война в Берлин, пресцентърът на българското външно министерство съобщава, че в петък, 20 април 2018 г., от 9 ч. местно време в района около централната железопътна гара в германската столица ще бъде извършена евакуация.    Засегнат ще бъде районът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе (Chausseestrasse, Invalidenstrasse, Heidestrasse und Fennstrasse), както и намиращите се на тях сгради. Ще бъдат евакуирани и сградите в северозападната част на болница "Шарите" от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по медицинска история.    По всяка вероятност централната жп гара също ще бъде евакуирана. По време на обезвреждането може да бъде нарушено движението на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното движение на летище Тегел.    Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, единствено линия 55 ще бъде спряна след 9 ч. на 20 април. Възможно е да има нарушаване на движението и на автобусния обществен транспорт.    Българското посолство в Берлин информира, че в случай на необходимост, на гражданите ще бъде осигурен подслон от страна на местните власти.    За контакт с посолството на Република България в Берлин:    Адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlin  Тел.: +49 30 201 0922;  Е-mail: Embassy.Berlin@mfa.bg 

Патриарх Неофит е приет в болница

//dariknews.bg/novini/bylgariia/patriarh-neofit-e-priet-v-bolnica-2091760

Патриарх Неофит е приет в болница "Токуда", съобщиха от лечебното заведение.
 
Негово светейшество е бил приет днес следобед, със симптоми, свързани с хроничното му заболяване.

Графика на деня: Пазарът на кафе - откъде идва и кой го пие?

https://www.investor.bg/novini/346/a/grafika-na-denia-pazaryt-na-kafe-otkyde-idva-i-koi-go-pie-259562/

Водещите потребители на ароматната напитка се намират в Европа, а най-големите производители са предимно развиващи се страни

Банско – абсолютен лидер по прозрачност сред българските институции

http://www.struma.com/obshtestvo/bansko-absolyuten-lider-po-prozrachnost-sred-bulgarskite-institucii_133185/

Община Банско бе класирана на първо място по прозрачност сред българските институции от Програма достъп до информация. Това стана ясно по време на годишната пресконференция на неправителствената организация, където бяха представени резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, Рейтингите на активната прозрачност за 2018 и Картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините за 2018.

 

Планинската...

Продължава

Иззеха 82 кг незаконно уловена риба от бракониер в язовир "Огоста"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823084

Иззеха 82 кг незаконно уловена риба от бракониер в язовир "Огоста"Полицаи и инспектори от клона на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Монтана са иззели 82 килограма незаконно уловена риба, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В късните часове на 16 април т.г. риболовни инспектори опитали да спрат за проверка колата на А.Е. /45г./ от Монтана на изхода от село Боровци.

Екскметът Петко Дюлгеров е посредникът в аферата ”Младост”

http://dnes.dir.bg/news/podkup-mladost-petko-dulgerov-desislava-ivancheva-27060412

Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Младост Десислава Иванчева за подкуп в особено големи размери. Посредникът по сделката е екскметът Петко Дюлгеров.

Общините получават 11 млн. лева за разходи на учители

http://www.cross.bg/obshtinite-polychavat-mln-leva-za-razhodi-na-ychiteli-1572844.html

/КРОСС/ Правителството одобри 11 319 125 лв. допълнителни трансфери по бюджетите на общините, съобщава БГНЕС. Средствата са предвидени в бюджета на МОН за възстановяване на транспортните разходи или разходите за наем на педагогическите специалисти в детските градини и училищата, когато работят извън населеното място, в което живеят. Парите се отпускат според изготвена и предоставена от кметовете информация. В рамките на един и същи период на учителите могат да бъдат възстановявани извършените разходи или за транспорт, или за наем по месторабота.    

Жители на варненско село обявиха пътя си за „Голф игрище с 1000 дупки”

http://www.moreto.net/novini.php?n=372763

Жителите на село Климентово, Варненско блокираха за кратко пътя Варна - Албена при разклона за селото. Исканията са да бъде преасфалтиран пътят до селото, който не е ремонтиран повече от 20 години. През миналата година хората със собствени средства са запълнили с бетон част от дупките, но пътят продължава да се руши и в скоро време движението по него ще е невъзможно.

Лиляна Павлова и Антонио Таяни подписаха 7 законодателни акта на ЕС днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823058

Лиляна Павлова и Антонио Таяни подписаха 7 законодателни акта на ЕС днесЛиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, и Антонио Таяни, председател на Европейския парламент, подписаха днес седем ключови законодателни акта на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерството за българското председателство.  Един от важните регламенти е предложението на Европейския парламент и на

На Марс има огромен кратер, който озадачава учените

http://nakratko.bg/category/29/158085/


Заради сложната геоложка история на планетата, повърхността на Марс е изпъстрена от кратери и пукнатини с най-различен размер.

Министър Ангелкова с лекции пред гимназисти и студенти в Свищов

https://www.24chasa.bg/region/article/6823034

Министър Ангелкова с лекции пред
гимназисти и студенти в СвищовПо инициатива на общинското ръководство и по покана на кмета на Свищов Генчо Генчев, на 23 април в Свищов ще пристигне министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от местната администрация. Тя ще се срещне с кмета Генчо Генчев в административната сграда на Общината, след което ще бъде лектор в Професионалната държавна търговска гимназия

"Левски" ще почете 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов с мач срещу световноизвестен отбор

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/18/3165188_levski_shte_pochete_75-ata_godishnina_ot_rojdenieto_na/?ref=rss


"Левски" организира специален двубой в памет на клубната легенда Георги Аспарухов. По случай 75-ата годишнина от рождението на бившия футболист на 19 август ще се изиграе двубой срещу "един от най-големите клубове в света".<br /><br />От клуба уточниха, че името на съперника ще бъде разкрито на 4 май по време на шампионатния мач с "Ботев" (Пловдив) на "Герена".<br /><br />""75 години Георги Аспарухов" обещава да бъде...

Марешки за жалене: Изхранвах детето си с помощи, събирах стотинка по стотинка

https://frognews.bg/novini/mareshki-jalene-izhranvah-deteto-pomoshti-sabirah-stotinka-stotinka.html

Цял ден ми се повдига от това цинично изказване на Корнелия Нинова. Като лидер на партия, се чудя как можеш да произнесеш такава измислена реч. Като си оставил всичко разбито, да си правиш грозен пиар, едвам се възстанових. Почва да ми става пак лошо. Това каза Веселин Марешки по БТВ по повод искането на Нинова за отмяна на всички депутатски привилегии.

Ким Кардашиян и Кание Уест преговарят за заснемането на биографичен филм

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6823046

Ким Кардашиян и Кание Уест преговарят за заснемането на биографичен филмРиалити звездата Ким Кардашиян Уест и съпругът й, рапърът Кание Уест, преговарят за заснемането на филм за живота им, съобщи Контактмюзик. Според източници от обкръжението й двойката, която сключи брак през 2012 г. и има три деца - Норт, Сейнт и родената преди три месеца от сурогатна майка Чикаго, преговаря за претворяването на историята й на

БСП иска оставка на зам.-преседател на парламента от ГЕРБ

https://frognews.bg/novini/bsp-iska-ostavka-zam-presedatel-gerb.html

Скандал между БСП и ГЕРБ се разрази в парламента заради неосъществена среща с протестиращи хора с увреждания. Левицата поиска оставка на зам.-председател на НС Емил Христов.

Дело принуди Дейвид Копърфийлд да разкрие един от най-известните си фокуси

https://offnews.bg//offtopic/delo-prinudi-dejvid-koparfijld-da-razkrie-edin-ot-naj-izvestnite-si-fo-678956.html

Дейвид Копърфийлд беше принуден да разкрие един от най-известните си фокуси заради дело за обезщетение срещу него. 

Англичанинът Гавин Кокс съди Копърфийлд заради наранявания, които получил, участвайки във фокус с "изчезване" от сцената.

Инцидентът станал през 2013 г. 

По време на популярния си фокус Копърфийлд затваря 13 доброволци от публиката във висяща на сцената клетка. След това той покрива клетката със завеси, а след секунди доброволците се оказват в дъното на салона. 

Според показанията на бизнес партньора на Копърфийлд участниците във фокуса трябва да тичат бързо по тайни коридори, като преминават през изоставени сценични декори, да минат през кухнята на казино в Лас Вегас и дори извън сградата.

Именно по време на едно такова тичане Кокс паднал и си ударил главата. По-късно се оказало, че нараняването е сериозно, като лечението струвало 400 000 долара.

"Публиката няма никаква представа в какво се забърква, много от тях не са подготвени и подходящо облечени и биват преведени с фенерчета през абсолютно непознат терен", подчерта адвокатът на Кокс.

Защитниците на Копърфийлд настояваха делото да се гледа при закрити врата, но искането им беше отхвърлено.

Над 55 хиляди души са участвали доброволно във фокуса, който е един от най-известните номера на илюзиониста в последните 20 години. 

Очаква се Копърфийлд също да свидетелства по делото.

Изненадващо: Ердоган свиква избори

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/iznenadvashto-erdogan-svikva-izbori-6081442

Парламентарните и президентски избори ще са по-рано, обяви Ердоган

"Фейсбук" няма да спре таргетираните реклами заради новите европейски правила

http://econ.bg/Новини/-Фейсбук-няма-да-спре-таргетираните-реклами-заради-новите-европейски-правила_l.a_i.760581_at.1.html

Потребителите на "Фейсбук" ще продължат да получават таргетирани реклами и след въвеждането на новите правила за защита на личните данни на...

Ограничават движението по част от пътя София - Благоевград утре от 8 до 12 часа

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6823036

Ограничават движението по част от пътя София - Благоевград утре от 8 до 12 часаУтре – 19 април, от 8 до 12 часа, ще бъде ограничено движението по участъка от пътя I-1 София – Благоевград в района на Обходния път на Дупница поради провеждане на съвместно учение на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, Областна дирекция на МВР - Кюстендил, Център на спешна медицинска помощ - Кюстендил,

Европа дава 1 млрд. евро за нов суперкомпютър

https://petel.bg/Evropa-dava-1-mlrd--evro-za-nov-superkompyutar__260701

Европа инвестира 1 милиард евро в нов суперкомпютър. България е част от проекта – наши учени разработват компютърен модел на човешкия мо...

Черно море Тича загуби и от Спартак (Плевен)

https://petel.bg/CHerno-more-Ticha-zagubi-i-ot-Spartak--Pleven-__260702

Спартак Плевен записа втора победа в редовния сезон на мъжкия шампионат. Като гости баскетболистите на Александър Дяковски се наложиха н...

​Българският патриарх Неофит е приет в болница

https://petel.bg/---Balgarskiyat-patriarh-Neofit-e-priet-v-bolnitsa__260703

Българският патриарх Неофит е приет днес в болница "Токуда" със симптоми, свързани с хроничното му заболяване, пише БНТ. Състоянието м...

Жена загина, след като двигател на самолет избухна по време на полет

https://offnews.bg//sviat/zhena-zagina-sled-kato-dvigatel-na-samolet-izbuhna-po-vreme-na-polet-678955.html

Една жена почина, а 7 души са ранени, след като двигател на самолет избухна по време на полет. 

Инцидентът е станал на летище във Филаделфия, а превозното средство лети за авиокомпания "Саутуест еърлайнс". 

Починалата жена е на 43 години, като това е първият смъртен случай в американски пътнически полет от 2009 г. насам.

Тя е била на седалката откъм прозореца, който се разбива, след като двигателя се взривява. Когато прозореца се чупи, започва декомпресация в самолета, а жената бива засмукана навън - на няколко хиляди метра височина. Въпреки че част от пасажерите успяват да и помогнат, тя по-късно издъхва от раните си.

Самолетът е извършвал полет от Ню Йорк за Далас. Пилотите приземили аварийно машината "Боинг 737" във Филаделфия. На борда е имало 149 души - пасажери и кабинен екипаж.

 

ЕП реши: Евроизбори на 23-26 май догодина

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-parlament-izbori-evroparlament-27060387

Изборите за евродепутати ще бъдат между 23 и 26 май догодина, реши днес Европейският парламент.

Дуейн Джонсън-Скалата пуска своя марка текила

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6823037

Дуейн Джонсън-Скалата пуска своя марка 
текилаКечистът-актьор Дуейн Джонсън-Скалата възнамерява да пусне в продажба свой собствен бранд текила, съобщава Контактмюзик, цитиран от БТА.  Четиридесет и пет годишният екранен герой никога не е крил, че е фен на мексиканската алкохолна напитка. По думите на Скалата текилата била единственият алкохол, който той консумира.

Започна заседание на парламента в Куба, с което се очаква да приключи епохата Кастро

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823031

Започна заседание на парламента в Куба, с което се очаква да приключи епохата КастроЗапочна историческо пленарно заседание на кубинския парламент, на което се очаква да бъде избран нов председател на Държавния съвет - главния орган на изпълнителната власт на острова, предаде Франс прес. Заседанието започна в присъствието на Раул Кастро и първия вицепремиер Мигел Диас-Канел. Новият председател на Държавния съвет ще бъде обявен

МВФ: Заплахите пред световната финансова система нарастват

https://www.investor.bg/drugi/338/a/mvf-zaplahite-pred-svetovnata-finansova-sistema-narastvat-259569/

Връщането на лихвените проценти към нормалните им стойности ще бъде трудна задача, предупреждават още от фонда

Без ток утре във Варна ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=372766

Няколко района във Варна ще са с прекъсване в електрозахранването утре - 19 април - четвъртък, съобщиха от Енерго про за Moreto.net. Причината е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия.

Ученици подредиха 200 творби в Горна Оряховица за празника на тяхното училище

https://www.24chasa.bg/region/article/6823012

Ученици подредиха 200 творби в Горна Оряховица за празника на тяхното училищеНад 200 творби подредиха в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ учениците от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Изложбата е в рамките на Измирлиевите дни, по повод патронния празник на училището - 21 април. Творбите, изработени в различни техники, са обединени под мотото „Моето училище празнува“.

Серхио Агуеро за първи път в "Отбора на сезона" във Висшата лига

https://www.24chasa.bg/sport/article/6822956

Серхио Агуеро за първи път в "Отбора на сезона" във Висшата лигаСтана ясен "Отборът на сезона" във Висшата лига на Англия. 29-годишният нападател на "Манчестър Сити" Серхио Агуеро е включен в идеалния състав на Острова за първи път в своята кариера. Кун има 206 мача и 143 гола с екипа на "гражданите" от 2011 година насам, но никога не е попадал между най-добрите.

Ударите в Сирия очертаха двата кръга, борещи се за влияние над Путин

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/18/3164976_udarite_v_siriia_ochertaha_dvata_kruga_boreshti_se_za/?ref=rss


Два политически кръга се борят за влияние над президента Путин относно курса му в Сирия. Едните настояват за сближаване със Запада, а другите се интересуват само да има достатъчно пари за военните. Кой ще надделее, пита Миодраг Сорич в коментар за "Дойче веле". <br /><br />Ракетните нападения по цели в Сирия изостриха и бездруго напрегнатите отношения между Русия и Запада. Вашингтон подготвя нови икономически санкции срещу Кремъл. А в Държавната дума депутатите обсъждат...

Воислав Шешел напсува хърватската делегация в Сърбия, прекъсна посещението им

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823029

Воислав Шешел напсува хърватската делегация в Сърбия, прекъсна посещението имХърватска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента Гордан Яндрокович, прекъсна посещението си в Сърбия след инцидент с лидера на сръбските радикали Воислав Шешел, предаде агенция Хина. В сградата на парламента Шешел напсува хърватската делегация и стъпка хърватското знаме. Това се случи след среща на делегацията с

Заловиха лидер на международна престъпна група в Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6823028

Заловиха лидер на международна престъпна група в ГърцияГръцката полиция заяви, че е заловила предполагаемия ръководител на европейска организирана престъпна група, специализирана в кражби с взлом, обири и изнудване във Франция и Гърция, предаде Асошиейтед прес. Полицията съобщи днес, че 57-годишният грузинец е сред 14-те души, арестувани в северния град Солун в рамките на двудневна операция,

С. Малмстрьом: Новите американски мита изкривяват световната търговия

https://www.investor.bg/evropa/334/a/s-malmstriom-novite-amerikanski-mita-izkriviavat-svetovnata-tyrgoviia-259571/

ЕС няма да предложи отстъпки, за да бъде изключен от американските вносни мита преди 1 май, заяви еврокомисарят

Гърция за турските претенции в Егейско море: Островите Имия са наши

http://nakratko.bg/category/25/158084/


Министърът на външните работи на Гърция Никос Коцияс отговори с твърд тон на провокативното изявление на турското МВнР, с което то оспорва гръцкия суверенитет над островчетата Имия в Егейско море.

Колко е важен всеки сантиметър

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6822712

Колко е важен всеки сантиметърЗа да постигнат желаното пространство в апартамента, дизайнерът Иван Итов и собственичката на дома решили две от стените да се преместят и да заложат на предпочитания днес от градските хора open space. интериор Иван Итов, студио А2 снимки Александър Новоселски Младата бизнес дама има доста динамична работа и затова за нея изолирането от шума

Пролетно почистване организират в Елена за Световния ден на Земята

https://www.24chasa.bg/region/article/6823000

Пролетно почистване организират в Елена
за Световния ден на ЗемятаЗа поредна година Община Елена организира кампания за пролетно почистване. 20 април, петък, е обявен за ден, в който да се излезе от вкъщи или офиса и заедно да се почистят и подредят града и селата. Междублоковите пространства и общите стълбища, тревните площи и парковете, детските и спортните площадки са общите места,

Международната космическа станция засне Земята от Космоса (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6822998

Международната космическа станция засне Земята от Космоса (Видео)Руската информационна агенция РИА Новости публикува във Facebook страницата си 360-градусово видео от Международната космическа станция (МКС). На кадрите се вижда земната орбита, а руските космонавти коментират обстановката в открития Космос, предаде NOVA.  Припомняме, че преди няколко месеца руски космонавти и астронавти от САЩ и Япония участваха

Конкурентите на Илън Мъск представиха новата си ракета

http://nakratko.bg/category/29/158083/


Конкурентната фирма на Илън Мъск, компанията "Орбитал АТК", представи новата си ракета "Омега", която е с гражданско и военно предназначение, съобщава сайтът Лайф, цитиран от БТА.

Ремонтът на Графа започва на 8 май

https://frognews.bg/novini/remontat-grafa-zapochva-8-mai.html

Началото на ремонта на „Граф Игнатиев” е 8 май, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

АКЦИЯ "СКОРОСТ": 4593 нарушения за 10 часа

http://nakratko.bg/category/60/158082/


За времето от 6 часа до 16 часа в страната е имало 387 точки за контрол. В операцията са се включили 224 служители. За това време са установени 4593 нарушения на скоростните режими. 1181 от тях са регистрирани с т.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване