04/24/18 08:47
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Официално! Спецпрокурорът Петър Белчев: 10-имата арестувани от ДАИ Благоевград са взимали подкуп от 300 до 600 евро

Над 10 служители на ДАИ Благоевград са взимали подкуп от 300 до 600 евро, за да не пишат наказателни постановления. Това съобщи наблюдаващият прокурор Петър Белчев от Специализираната прокуратура. Както ИА Региона писа акцията  е проведена тази сутрин в ДАИ Благоевград. Щракнали белезниците първо на шефа на Автомобилната инспекция  Бойко Ханджийски.

Към настоящия момент се извършва специализирана полицейска акция,  касае се за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на областна администрация на отдел „Автомобилна администрация“ град Благоевград, които са участвали в организирана престъпна група с користна цел. Сигналът е дошъл от собственици на транспортни фирми изнудвани от служителите.

„Лицата, които са участвали в организирана престъпна група с користна цел са  искали и  са получавали парични суми под формата на подкуп на представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушителите от транспортните фирми. В  момента се извършват активни процесоално-следствени действия, работим с колегите активно след събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кои да повдигнем обвинения“, каза прокурор Белчев.

Материалът /Видео/ Официално! Спецпрокурорът Петър Белчев: 10-имата арестувани от ДАИ Благоевград са взимали подкуп от 300 до 600 евро е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване