05/23/18 17:56
(http://www.clubz.bg/)

Макрон към Зукърбърг: Имате амбиции за вашия бизнес, аз имам амбиции за тази държава

"Вие имате амбиции за вашия бизнес, аз имам амбиции за тази държава."

Това каза френският президент Еманюел Макрон на среща с ръководителите на около 60 технологични топ компании, сред които Фейсбук, Юбър, Ай Би Ем и Майкрософт, съобщиха световните агенции.

Основните теми на конференцията са защитата на личните данни, правата на работниците, данъчните регулации и как интернет гигантите могат да използват глобалното си влияние за общото благо.

Тази среща бе организирана в момент, когато Фейсбук, Гугъл и други онлайн гиганти са възприемани все повече като хищници, които злоупотребяват с лични данни, избягват данъчно облагане и задушават конкуренцията, отбеляза Асошиейтед прес.

Френският президент направи кратко обръщение на английски пред гостите си, събрали се в градината на Елисейския дворец. Сред тях бяха главните изпълнителни директори на международни компании, включително Марк Зукърбърг (Фейсбук), Сатя Надела (Майкрософт) и Дара Хосровшахи (Юбър), както и шефове на френски компании.

"Няма безплатен обяд", пошегува се Макрон и изрази очакване за "откровени и директни" разговори за решаване на колективни въпроси като климатичните промени и неравенствата. 

Макрон, чиято страна се бори за по-голямо данъчно облагане на големите интернет компании, каза на гостите преди закрития за медии обяд, че "гратисчийството" не е редно и че трябва да се мисли за общото благо.

Той е един от най-отявлените критици в Европа на данъчните схеми, използвани от тези компании, които лишават ежегодно правителствата от милиарди евро от потенциални данъчни приходи. Макрон защити и агресивен нов европейски регламент за личните данни, който влиза в сила тази седмица и дава на европейците повече контрол какво компаниите могат да правят с данните от техните публикации, кликове и търсения.

БТА 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване