Истински тайни агенти ще има ДАНС - и в частни, и в държавни фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883528

Истински тайни агенти ще има ДАНС - и в частни, и в държавни фирмиДАНС да има истински тайни агенти, за които не знае никой извън службата. Това предложение е направил до Министерския съвет шефът на агенцията Димитър Георгиев. Агентите под прикритие в държавни ведомства и частни фирми вече да се внедряват, без да се уведомява шефът на съответната институция или компания,

Русия ще върне на Турция 1 милиард долара за газ, доставен през 2015 и 2016 г.

https://frognews.bg/svqt/rusiia-shte-varne-turtsiia-1-miliard-dolara-gaz-dostaven-prez-2015-2016.html

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция и Русия са постигнали споразумение за отстъпка в цената на руския газ, доставен през 2015 и 2016 г., предаде ТАСС.

Путин и Абе разговаряха от Кремъл с астронавтите от Международната станция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883663

Путин и Абе разговаряха от Кремъл с астронавтите от Международната станцияРуският президент Владимир Путин и японският премиер Шиндзо Абе разговаряха по видеоконферентна връзка с руския космонавт Антон Шкаплеров и японския астронавт Норишиге Канаи, които в момента се намират на Международната космическа станция, предаде Франс прес."Радвам се да поздравя Антон Шкаплеров и японския гражданин Норишиге Канаи",

Страните от ЕС: Интернет търсачките да плащат за статии

http://nakratko.bg/category/25/160105/


Издателите приветстваха споразумението Търсачки като гугъл и бинг на “Майкрософт” може да бъдат принудени да плащат за това, че показват откъси от новинарски статии според проекта на правилата за авторското право, подкрепен в петък от посланиците на страните-членки на ЕС, предаде Ройтерс.

24-ма припаднаха на гробищата на Задушница

http://nakratko.bg/category/58/160104/


Хората в по-тежко състояние са били приети в болница 24-ма са колабирали или им е прилошало по гробищните паркове в София на Черешова задушница. Това съобщиха от Бърза помощ.

Григор стартира на "Ролан Гарос" в неделя по обяд

http://www.cross.bg/rolan-garos-nomer-1575580.html

/КРОСС/ Григор Димитров ще започне участието си на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", в неделя (27 май). Българинът ще играе на централния корт, като срещата е първа от програмата и ще започне в 12:00 ч.  Роденият в Хасково тенисист е поставен под номер 4 в основната схема на надпреварата, тъй като световният номер 2 - Роджър Федерер, пропуска сезона на червени кортове. Негов съперник ще е сърбинът Виктор Троицки, който е 89-и в световната ранглиста. Двамата ще се срещнат за шести път в кариерите си. Димитров води в преките двубои с 3:2. За последно те излязоха от двете страни на мрежата през 2017 г. на 1/4-финала на турнира в София. Впоследствие Григор вдигна трофея пред родна публика. Двамата са се срещали и на "Ролан Гарос". През 2016 г. сърбинът отстрани своя съперник още на старта на надпреварата. 

19-годишният Феди още в реанимация след катастрофата, лекарите с лоши прогнози

http://nakratko.bg/category/60/160103/


Критично остава състоянието на 19-годишния Феди Башур, който катастрофира в четвъртък следобед на магистрала “Тракия”, коментираха от болница “Света Анна”.

24-ма припаднаха на гробищата на Задушница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883527

24-ма припаднаха на гробищата на ЗадушницаХората в по-тежко състояние са били приети в болница 24-ма са колабирали или им е прилошало по гробищните паркове в София на Черешова задушница. Това съобщиха от Бърза помощ. Някои от хората с по-тежки оплаквания са били приети за болнично лечение. Столичани масово посетиха гробищата, за да почетат починалите си близки и роднини.

Над 20 хиляди французи протестират срещу Макрон

https://frognews.bg/svqt/nad-20-hiliadi-frantsuzi-protestirat-sreshtu-makron.html

Над 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в редица френски градове срещу политиката на президента Еманюел Макрон, който встъпи в длъжност преди една година, предаде ”Франс прес”, цитирана от БТА.

Роналдо и Бейл намекват за напускане след триумфа

http://clubz.bg/68341-ronaldo_i_bejl_namekvat_za_napuskane_sled_triumfa

Кристиано Роналдо и Гарет Бейл поизтриха усмивките на много фенове на "Реал" (Мадрид) с изявленията си след финала на Шампионската лига срещу "Ливърпул", спечелен с 3:1 в Киев.

"Реал" грабна 13-а купа на шампионите, Роналдо - пета, а Бейл - четвърта, но двамата намекнаха, че може да напуснат "Сантяго Бернабеу".

"Беше прекрасно да играя в "Реал" (Мадрид), заяви Кристиано в първото си интервю на терена по време на награждаването. - След няколко дни ще направя изявление, ще кажа нещо на феновете, които винаги са били зад мен. Те ще получат отговор. Но сега бъдещето не е толкова важно, наслаждавам се на момента. Имам вече пет купи от Шампионската лига. Сега ми предстои почивка и лагер с националния отбор преди световното. Ще видим какво ще стане."

Използването на минало време буди много въпроси, макар че в последните месеци се изговори много за отношенията между Роналдо и шефа на "Реал" Флорентино Перес, за това дали №7 ще подпише нов договор и за колко пари и т.н. и т.н. 

Ясно е, че Кристиано "извива ръце" за новия контракт, като за целта намесва и феновете. Не за първи път той опитва да всява смут относно бъдещето си, но все остава в Мадрид.

Гарет Бейл, който вкара два от головете, като първият бе шедьовър, пък реши максимално да се възползва от позицията си на герой на вечерта. Уелсецът няколко пъти каза, че "играе твърде малко и трябва да получава повече игрови минути."

"Определено не бях доволен от това, че не започнах като титуляр, но това е решение на треньора, започна Бейл. - Всеки път, когато вляза в игра, се старая да повлияя на играта и резултата и се радвам, че успях да го направя и днес. Имам нужда да играя повече. Тази купа е хубав край на един тежък сезон, в който бях и контузен. Но определено трябва да получавам повече шансове. Ще седна да обсъдя бъдещето си с моя агент."

Жозе Моуриньо е почитател на Бейл и вече два пъти опита да го привлече в "Манчестър Юнайтед", но нападателят не искаше да си тръгва от "Реал". Дали сега е различно? В същото време Жозе отхвърля възможността за привличане на Кристиано.

Флорентино Перес бе запитан за изказванията на двама от "галактическите" си асове и той отново бе хладнокръвен.

"Сега е време за празник, нека се порадваме, рече той пред испанските медии. - Роналдо и Бейл имат договори с "Реал" (Мадрид). И преди се говорело за напускане на Кристиано, а виждате вече колко години той е при нас. Клубът е на първо място, затова и постоянно печелим купи. А иначе всеки има право да говори. Бейл вкара фантастичен гол, нали? Той е феномен, както и Бензема."

Изгонен от "Левски" вкара втори отбор в елита на Англия

https://www.24chasa.bg/sport/article/6883611

Изгонен от "Левски" вкара втори отбор в елита на АнглияЛондонският "Фулъм" победи с 1:0 "Астън Вила" в плейофа за влизане в Премиършип и от следващия сезон ще играе в елита на Англия. Бившият тим на Димитър Бербатов доигра двубоя с 10 души заради червен картон. Мениджър на тима е сърбинът Славиша Йоканович. Преди няколко сезона той направи същото и с "Уотфорд".

Откриха антиматерия във вътрешността на ураганите

http://www.cross.bg/pozitroni-gama-potok-1575581.html

/КРОСС/ Учени от Калифорнийския университет в Санта Крус идентифицираха поток позитрони, възникнал в центъра на силния ураган Патрисия, съобщи Лента, като цитира Сайънс алърт. Става въпрос за първото наблюдаване на антиматерия, образувала се в атмосферата в резултат на гама изригвания на Земята. Ураганът Патрисия, който връхлетя Мексико през октомври 2015 г., стана най-силният в западното полукълбо за цялата история на наблюденията и отне живота на 6 души. Самолетът "Хърикейн хънтърс" на американското Национално управление по изследване на океаните и атмосферата бе изпратен във вътрешността на урагана, за да проучи свързани с бурите атмосферни явления. На борда му бе детекторът ADELE, който регистрира рентгенови и гама лъчи, както и свързаните с тях потоци позитрони. Теоретични модели показват, че до гама изригвания от Земята се стига, когато електрони, ускорени до свръхвисока скорост, се сблъскват с атомни ядра, като се освобождава енергия. Ускоряването на електроните може да се дължи на мощни електрически полета, генерирани от мълнии във вътрешността на силни урагани. При това се образува поток позитрони, насочен в противоположната посока, към земната повърхност. Явлението продължава няколко милисекунди. Учените са регистрирали свързан с гама изригвания поток позитрони на височина 2,5 километра

19-годишният Феди още в реанимация след катастрофата, лекарите с лоши прогнози

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883436

19-годишният Феди още в реанимация след катастрофата, лекарите с лоши прогнозиКритично остава състоянието на 19-годишния Феди Башур, който катастрофира в четвъртък следобед на магистрала “Тракия”, коментираха вчера от болница “Света Анна”. Младежът е с много тежка черепно-мозъчна травма, на апаратно дишане и в реанимация. Още в петък от “Св. Анна”, където е настанен тийнейджърът, не дадоха добри прогнози за състоянието му.

Две трети от ирландците подкрепиха облекчаване на закона за абортите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883601

Две трети от ирландците подкрепиха облекчаване на закона за абортитеИрландците одобриха с голямо мнозинство облекчаването на националния закон за абортите в страната със силна католическа традиция, сочат обявените днес окончателни резултати, цитирани от Франс прес и ДПА, съобщи БТА. Ирландската избирателна комисия обяви, че 66,4 процента от ирландските избиратели са гласували за облекчаване на условията за

Класическото трио Радилови - две сестри и брат, с лятно турне в Германия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6883387

Класическото трио Радилови
- две сестри и брат, с лятно турне в ГерманияГинка Радилова - цигулка, Даниил Радилов - виолончело, и Вирджиния Радилова - пиано, ще имат поредица от концерти, наречени “Музика Белла”. В програмата си са включили Шостакович, “Чардаш” на Виторио Монти, “Зима” на Вивалди, Астор Пиацола, “Севдана” на Георги Златев-Черкин, тема от филма “Списъкът на Шиндлер” на Дж. Уилямс и др.

Руски хакери са проникнали в стотици хиляди интернет рутери в САЩ

https://frognews.bg/novini/ruski-hakeri-proniknali-stotitsi-hiliadi-internet-ruteri-sasht.html

По данни на ФБР руски хакери са проникнали в стотици хиляди интернет рутери в Съединените щати.

Вижте съставите на "Реал" и "Ливърпул" за финала на Шампионската лига

https://www.24chasa.bg/sport/article/6883581

Вижте съставите на "Реал" и "Ливърпул" за финала на Шампионската лигаТреньорите на финалистите в Шампионската лига Зинедин Зидан и Юрген Клоп посочиха избраниците си, които ще започнат двубоя. Мачът е на стадион "Олимпийски" в Киев, а началният час е 21,45. "Реар" (Мадрид): Кейлор Навас, Даниэл Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Тони Кроос, Лука Модрич, Каземиро, Иско, Кристиано Роналдо, Карим Бензема.

Страните от ЕС: Интернет търсачките да плащат за статии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883447

Страните от ЕС: Интернет търсачките да плащат за статииИздателите приветстваха споразумението Търсачки като гугъл и бинг на “Майкрософт” може да бъдат принудени да плащат за това, че показват откъси от новинарски статии според проекта на правилата за авторското право, подкрепен в петък от посланиците на страните-членки на ЕС, предаде Ройтерс. Мярката, която все още не е окончателна,

Всяко училище с безплатен Wi-Fi до края на годината

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883498

Всяко училище с безплатен Wi-Fi до края на годинатаЕврофондовете ще финансират дигитално съдържание за уроци Всяко училище в България трябва да има безжичен интернет до края на 2018 г. Тази сряда министърът на образованието Красимир Вълчев трябва да представи финансов разчет колко пари са му нужни, за да бъдат поставени рутери във всяко едно от 2400-те училища в страната,

Война и мир: Какво следва след провала (засега) на срещата между Тръмп и Ким?

https://www.investor.bg/analizi/91/a/voina-i-mir-kakvo-sledva-sled-provala-zasega-na-sreshtata-mejdu-trymp-i-kim-261767/

Сега пред двамата лидери стои необходимостта от взимането на важни решения, които ще определят това как ще се развият отношенията между страните им

"Фулъм" се завърна във Висшата лига след драматична победа над "Астън Вила"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/05/26/3185458_fulum_e_tretiiat_nov_chlen_na_visshata_liga/?ref=rss


"Фулъм" се завръща във Висшата лига за пръв път след изпадането си от елита на Англия през 2014 г. Тимът от Западен Лондон, воден от бившия треньор на "Левски" Славиша Йоканович, спечели финалния плейоф срещу "Астън Вила" с 1:0. Единственият гол на "Уембли" вкара Том Кеърни, с което прати своите във Висшата лига.<br /><br />"Фулъм" изигра много силно първо полувреме и то направи разликата. След почивката "котиджърс" бяха...

България и Хърватия с цел Шенген до 2020 г. (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883487

България и Хърватия с цел Шенген до 2020 г. (Обзор)Трябва да положим много усилия в Босна и Косово, каза Борисов в Загреб България и Хърватия ще работят заедно, за да бъдат приети в Шенген и еврозоната. Това обяви в събота хърватският премиер Андрей Пленкович след разговори с българския министър-председател Бойко Борисов в Загреб. Общата цел е двете държави да са заедно в Шенген до 2020 г.

Протест и празнично шествие на Празника на розата

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-i-praznichno-shestvie-na-praznika-na-rozata-6082750

Протестиращите поискаха Закон за маслодайната роза, годишни субсидии, гарантирана минимална изкупна цена, която да е 3 лв. за килограм розов цвят, както и да спре вносът от Турция

Новините: Най-важното за деня, 26 май

https://www.actualno.com/society/novinite-naj-vajnoto-za-denja-26-maj-news_676492.html

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия ден, 25 май. ПОЧИНА СВЕТЛИН РУСЕВ Почина художникът Светлин Русев. Той е издъхнал на 84-годишна възраст в дома си. БОРИСОВ: СЪС ЗАГУБАТА НА СВЕТЛИН РУСЕВ БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ ЕДИН ОТ МЪДРЕЦИТЕ СИ България загуби един от мъдреците си, заяви премиерът Бойко Борисов по повод сръбната вест за кончината на художника акад. Светлин Русев. ПУТИН ОБЕЩА ДА НЕ ОСТАВА ПРЕЗИДЕНТ СЛЕД 2024 Г. Президентът на Русия заяви по време н

Най-малко 22 загинаха при катастрофа в Уганда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883571

Най-малко 22 загинаха при катастрофа в УгандаНай-малко 22 души загинаха и 14 бяха ранени при катастрофа в Уганда, след като автобус се блъсна в трактор и в бирен камион, предаде Асошиейтед прес, цитирайки говорител на полицията, съобщи БТА. Полицията оспори съобщение на Угандийския червен кръст, според което при катастрофата на около 260 км от столицата са загинали над 40 души.

Фандъкова покани Виталий Кличко в София

https://www.actualno.com/society/fandykova-pokani-vitalij-klichko-v-sofija-news_676512.html

Кметът на София Йорданка Фандъкова покани на посещение в България градоначалника на Киев Виталий Кличко, съобщи пресцентърът на Столична община. Двамата са провели лична среща днес като част от посещението на премиера Бойко Борисов в Украйна. Фандъкова е част от българската делегация, която вчера беше в Загреб, а на 30 май ще посети Москва. Кметът на София и Кличко, който е бивш световен шампион по бокс в тежка категория, са обсъдили основни проекти и възможността за обмяна на опит, се казва в

Фандъкова покани Кличко в София

https://dnes.dir.bg/politika/fandakova-pokani-klichko-v-sofiya

Премиерът Борисов се срещна с украинския си колега Володимир Гройсман

Археолози откриха най-древните следи за варене на пиво в Китай

http://nakratko.bg/category/29/112647/


Археолози са открили по време на разкопки в Китай останки от глинени съдове, по чиито стени са се запазили остатъци от древна напитка, приготвяна в тях. Специалистите твърдят, че находката представлява най-ранното свидетелство за варене на пиво в Китай.

20 години затвор за убиеца на Шмид

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883432

20 години затвор за убиеца на ШмидНаркобосът бе разстрелян от Михаил Туцов пред дома си 20 години затвор за убийството на Красимир Гочев-Шмид получи Михаил Туцов-Мишо Вандала от Софийския окръжен съд. Той разстрелял наркобоса с автомат “Калашников” пред дома му на 20 май 2014 г. в Своге. Туцов има множество регистрации за автокражби.

НАСА планира да построи ракетен завод на Луната

http://www.cross.bg/lynata-planira-godina-1575586.html

/КРОСС/ Американското космическо ведомство уточнява техническите детайли за построяване на ракетно-космически завод на Луната, като още от 2019 година се планира прехвърлянето на товари и материали на нейната повърхност, съобщава сайтът Лайф. В първото промишлено предприятие, изградено извън пределите на Земята, е планирано производството на ракетно гориво, необходимо за пътешествия до други планети. За суровина ще бъдат използвани водород и хелий, които ще се добиват директно от повърхността на Луната. За тази цел през 2019 година на повърхността на естествения ни спътник могат да бъдат отправени два геологични апарата-разузнавачи, които ще търсят най-пригодните площадки за работа. Лунната база трябва да се превърне в изходен пункт за попълването на запасите и за презареждане на космическите кораби, изстреляни към другите планети от Слънчевата система.

Вандал повреди знаменита картина за Иван Грозни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883449

Вандал повреди знаменита картина за Иван ГрозниВандал на 100 г водка нападна и повреди на три места знаменитата картина на Иля Репин “Иван Грозни убива сина си”, която е изложена в Третяковската галерия, съобщава ТАСС. С помощта на метална тръба от загражденията мъжът разбил дебелото стъкло, което защитава картината от температурните колебания. При падането на стъклото силно е пострадала и

Фандъкова покани Виталий Кличко в София

https://offnews.bg//politika/fandakova-pokani-vitalij-klichko-v-sofia-681421.html

Кметът на София Йорданка Фандъкова покани на посещение в България градоначалника на Киев Виталий Кличко, съобщи пресцентърът на Столична община.

Te са провели лична среща днес като част от посещението на премиера Бойко Борисов в Украйна.

Столичният кмет е част от българската делегация, която вчера беше в Загреб, а на 30 май ще посети Москва. Фандъкова и Кличко, който е бивш световен шампион по бокс в тежка категория, са обсъдили основни проекти и възможността за обмяна на опит, се казва в съобщението.

Киев работи по различни проекти в областта на инфраструктурата и трафика, като предвижда изграждане на модернизирана инсталация за оползотворяване на отпадани и разширяване на метрото, заявиха още от Столична община.

Борисов пред Порошенко: Мир и инфраструра ще помогнат хората да се чувстват по-добре

https://www.actualno.com/politics/borisov-pred-poroshenko-mir-i-infrastrura-shte-pomognat-horata-da-se-chuvstvat-po-dobre-news_676509.html

Премиерът Бойко Борисов се обяви за мир и повече инфраструктурни проекти при посещението си в Киев, столицата на Украйна, където е на визита по покана на президента Петро Порошенко. По-рано днес (26 май) министър-председателят посети Загреб и откри там паметник на писателя Иван Вазов. По-късно тази вечер Борисов ще гледа финала на Шампионската лига, който ще се играе на олимпийския стадион, между отборите на Реал Мадрид и Ливърпул. Премиерът обяви в Загреб, че ще е за Реал Мадрид. "Винаг

26-годишен полетя от 7-я етаж в Бургас след скандал с гаджето

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883563

26-годишен полетя от 7-я етаж в Бургас след скандал с гаджето26-годишен мъж полетя от 7-я етаж в Бургас след скандал с приятелката си. Трагедията се разиграла тази вечер малко след 18,30 ч. в к-с "Меден рудник". Атанас С. е скочил от терасата на апартамент в бл.100, в който живеел с приятелката си. Минути преди фаталния полет двамата се карали, разказаха съседи от блока, които са потресени от случилото се.

Китайски таланти изхвърчаха от снукъра заради манипулация на мачове

https://offnews.bg//snukar/kitajski-talanti-izhvarchaha-ot-snukara-zaradi-manipulatcia-na-machove-681420.html

Световната билярд и снукър асоциация взе решение да отстрани за неопределено време двама от известните китайски таланти Ю Делу и Юпън Цао.

Делу, който има една победа над легендата Рони О'Съливан, е разследван за манипулиране на изхода от пет мача с негово участие от 2015 година насам, като не е уведомил ръководството на спорта за две предложения да урежда двубой.

Златният медалист от Азиатските игри на закрито в Южна Корея през 2013 - Юпън пък е разследван за манипулиране изхода на три срещи от 2016 насам.

Двамата състезатели не са оказали съдействие на Асоциацията в процетурите, поради което и са отстранени. Наказанието им ще изтече, когато приключат всички дейности по разследването на случаите им.

Продадоха на търг два пъпеша в Япония за 29 300 долара

http://www.cross.bg/yaponiya-dolara-pupeshi-1575578.html

Чифт пресни пъпеши достигнаха рекордните 29 300 долара на търг в Япония, където те са символ на статут, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.  Сезонните плодове често са предлагани на търг и се купуват от хора търсещи социален престиж. Като собственици на магазини, които искат да накарат клиентите си да ахнат. Печелившото наддаване за първата двойка пъпеши „Юбари кинг“ за тази година се е състояло на Централния пазара в Сапаро, северно от Хокайдо. Сумата, която е достатъчно голяма, за да може с нея да се купи нова кола в Япония, надмина предишния рекорд за продажбата на луксозен плод. През 2016 г. бяха дадени 27 400 долара за плод. Пъпешите „Юбари кинг“, също както хубавото вино, могат да се подаряват на приятели и колеги. Най-висококачествените пъпеши са в перфектна сферична форма с гладка кора, но тя може да е и на шарки. Обикновено Т-образната дръжка на плода се оставя и той се продава в украсена кутия. Дори и обикновените плодове са скъпи в Япония. Доста често обикновена ябълка на острова може да достигне до цена 3 долара за брой. 

Ердоган призова турците да заменят своите долари и евро с лири

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883560

Ердоган призова турците да заменят своите долари и евро с лириТурският президент Реджеп Тайип Ердоган призова днес турците да прехвърлят валутните си спестявания в лири, за да подкрепят слабата национална валута, която изгуби около 20 процента от стойността си спрямо американския долар тази година, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Братя мои, които имате долари или евро под възглавниците,

Ужасяващо! Бивш играч на "Ботев"/Враца/ уби бившата си и се самоуби /снимки/

http://www.struma.com/lyubopitno/ujasyavashto-bivsh-igrach-na-botev-vraca-ubi-bivshata-si-i-se_134739/

Голяма трагедия, свързана с футболист, се е разиграла в Италия. Става дума за бившия нападател на "Ботев" (Враца) Федерико Зини, който е бил част от елитния отбор през 2014 година.

Той е убил бившата си приятелка, след което се е самоубил, научи агенция BulNews.bg. Зини е опитал да убеди момичето, чието име е Елиса Амато, да се върне при него, но тя му е отказала. Двамата са се скарали и тогава съседите са чули изстрел, след което веднага са повикали полицията. Тогава...

Продължава

Пиян руснак повреди световен шедьовър в Третяковската галерия

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/05/26/3185454_piian_rusnak_povredi_svetoven_shedyovur_v/?ref=rss


Вандал, който се оправда с това, че бил пиян, повреди световно известната картина на Иля Репин "Иван Грозни и неговият син" в Третяковската галерия.<br /><br />По предварителни оценки щетите са за поне половин милион рубли, като е строшена оригиналната рамка и има 3 разкъсвания на платното в централната част, където е тялото на царевича.<br /><br />Руснакът бе задържан и след няколко часа изправен пред съда по искане на полицията за арестуването му по обвинения...

Безумна грешка на вратаря на Ливърпул, но след минути англичаните изравниха (Видео)

https://petel.bg/Bezumna-greshka-na-vratarya-na-Livarpul--no-sled-minuti-anglichanite-izravniha--Video-__266375

Един от най-абсурдните голове в историята на Шампионската лига видяга зрителите току що! Вратарят на Ливърпул подаде топката на крака на ...

Вижте абитуриентите на Американския колеж

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6883512

Вижте абитуриентите на Американския колежАбитуриентският бал на 12-класниците на Американския колеж е тази вечер. Много учители и родители изпратиха щастливите младежите. Само преди дни най-големите ученици на колежа държаха матури. По традиция училището попада в топ 10 по резултати на държавните зрелостни изпити. Американският колеж беше първи по успех на втората задължителна матура и

Съобщенията от администрацията само на роден език

https://dnes.dir.bg/politika/saobshteniyata-ot-administratsiyata-samo-na-roden-ezik

За да няма неразбрани съобщения, от Обединените патриоти предлагат институциите да комуникират с клиентите си на кирилица

Нито Гърция, нито Македония отстъпват за името

https://frognews.bg/novini/nito-gartsiia-nito-makedoniia-otstapvat-imeto.html

Ден след ”маратонските” срещи на външните министри на Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас с посредника от ООН Матю Нимиц в Ню Йорк и преди обявеното продължение на преговорите в Брюксел вече е ясно, че нито една от страните не е отстъпила значително от позициите си по спора за името на Македония, коментира македонската телевизия Канал 5.

Борисов пред украинския си колега Гройсман: Длъжни сме да търсим компромиси (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883533

Борисов пред украинския си колега Гройсман: Длъжни сме да търсим компромиси (Снимки)Политиците сме длъжни да търсим компромиси, които носят полза за народите ни - сигурност, младите хора да остават в региона, да се развиваме. Това е възможно само в мирни условия, каза министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с украинския премиер Володимир Гройсман, предаде правителствената пресслужба.

Американска делегация подготвя срещата САЩ-КНДР

http://nakratko.bg/category/25/160101/


Делегация от Белия дом на САЩ потегля за Сингапур, за да планира подготовката на срещата между лидерите на САЩ Доналд Тръмп и КНДР Ким Чен-ун, съобщи прессекретарят на американския президент Сара Сандерс, цитирана от РИА Новости.

Президентът на Южна Корея и Ким Чен Ун са се срещнали

https://www.actualno.com/asia/prezidentyt-na-ujna-koreja-i-kim-chen-un-sa-se-sreshtnali-news_676491.html

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен Ун днес в демилитаризираната зона, която разделя двете държави. Срещата става само ден, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че срещата на върха с Пхенян все пак може и да се състои. От президентския офис на Южна Корея съобщиха, че двамата лидери са провели двучасови разговори в градчето Панминчжон, където те се срещнаха и миналия месец и подписаха декларация за подобряване на връзките между дв

Радикалната левица поведе протести срещу Макрон в цяла Франция

http://nakratko.bg/category/25/160100/


Над 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в редица френски градове срещу политиката на президента Еманюел Макрон, който встъпи в длъжност преди една година, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Бойко Борисов пред Порошенко: Вълшебната дума е „мир“

http://nakratko.bg/category/59/160098/


За постигане на мир и стабилност, които да носят полза и блага на всички народи се обяви министър-председателят Бойко Борисов в Киев, където е на посещение по покана на президента Петро Порошенко.

На какво е готов Конгресът за да прекъсне проекта «Северен поток-2»?

http://pogled.info/svetoven/na-kakvo-e-gotov-kongresat-za-da-prekasne-proekta-severen-potok-2.94819

/Поглед.инфо/ Руското строителство на газопровода „Северен поток-2“ не дава покой на американските наблюдаващи. Днес, на 25 май, Конгресът на САЩ съобщи, че са готови да направят всичко, което се наложи за прекъснат този проект.

Тръмп нанесе неочакван удар върху международния престиж на САЩ

http://pogled.info/svetoven/tramp-nanese-neochakvan-udar-varhu-mezhdunarodniya-prestizh-na-sasht.94820

/Поглед.инфо/ Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отмени срещата на високо равнище между САЩ и Северна Корея, която трябваше да се състои на 12 юни в Сингапур. Ръководителят на Белия дом оправдава решението си с "враждебността на КНДР". Според наблюдателите тази стъпка нанася сериозен удар върху престижа на Съединените щати. Отбелязва се, че Вашингтон вероятно не може да притисне Пхенян и се отказва да преговаря, под предлог, че Ким Чен-ун едва ли ще се съгласи на ядреното си разоръжаване. Изявлението на Тръмп бе оповестено няколко часа след като Северна Корея демонтира ядрения си полигон за изпитания в Пхунгери.

Путин към Запада: Не пресичайте червената линия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883456

Путин към Запада: Не пресичайте червената линияПутин предупреди Запада, че ако Украйна бъде приета в НАТО, това ще означава пресичане на червената линия в отношенията с Русия. “Не стига, че НАТО се доближи до границите ни, но подозираме, че утре и Украйна може да бъде включена в алианса и там да сложат радари и противоракетни системи. Само че има някакви граници,

Борисов пред Порошенко: Вълшебната дума е "мир"

https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-pred-poroshenko-vylshebnata-duma-e-mir-6082749

Трябва да направим всичко възможно, за да спасим мира", подчерта българският мин.-председател в Киев

Фенове с призив: Да подкрепим Левски Лукойл в Ботевград

https://www.actualno.com/basketball/fenove-s-priziv-da-podkrepim-levski-lukojl-v-botevgrad-news_676508.html

Фенклубът на Левски призова своите привърженици да подкрепят баскетболният Левски Лукойл в Ботевград утре. Отборът ще се изправи в пореден мач за титлата срещу Балкан (Ботевград). Финалната серия е с резултат 1-1 победи, а третата среща е в Ботевград в неделя от 18 часа, мач ще има и във вторник. За да спечели Левски Лукойл първенството трябват две победи. От Националния клуб на привържениците коментират, че на баскетболистите на Тити Папазов ще им бъде изключително трудно, защото ще се изправя

Борисов пред Порошенко: Вълшебната дума е 'мир'

https://offnews.bg//politika/borisov-pred-poroshenko-valshebnata-duma-e-mir-681418.html

"Винаги сме били за мир, защото това е най-святото нещо. Това е вълшебната дума и затова полагаме толкова усилия. Трябва да направим всичко възможно, за да спасим мира. Влагам всичко в тази дума. Да оставяме лошото назад и да се опиваме да вървим напред."

Това обяви премиерът Бойко Борисов след среща с президента Петро Порошенко в Киев. Там българският премиер обяви, че трябва да се работи за постигане на мир и стабилност, които да носят полза и блага на всички народи.

По думите му изходът от кризата в Украйна, е в спазването на Минските договори от всички страни и изрази очакване, че чрез преговори това може да бъде постигнато.

Борисов потвърди, че разглежда изграждането на инфраструктура като възможност за постигане на стабилност, икономически растеж и подобряване на доходите и живота на хората.

"Украйна заема важно място сред външнополитическите приоритети на България. С вашата страна ни свързват приятелски отношения, стъпили на от историческата, културна, езикова и религиозна близост между нашите народи, както и от наличието на най-голямата българска етническа общност извън страната", каза още премиерът. 

Това е първото посещение на български правителствен ръководител в Украйна от 14 години насам. "В този период станаха много промени, България се утвърди като член на НАТО и ЕС, но връзките между нашите народи са стабилни, защото много периоди в историята и личности, оказали влияние върху развитието на двете страни, продължават да ни свързват", каза премиерът Борисов.

Премиерът се застъпи за безпрепятственото изучаване на български език, култура и история от членовете на българската общност и посочи, че чрез своята администрация и институции държавата ще продължи да съдейства за това.

Президентът Петро Порошенко благодари за позицията на България в подкрепа на териториалната цялост на страната, както и за отношението на правителството ни по теми като визовите облекчения и икономическите връзки със страните от ЕС. Той посочи, че разчита на България и на Българското председателство така, както е поставило въпроса за Западните Балкани, да разглежда и инициативата на ЕС за Източното партньорство. 

Ужас за Ливърпул! Салах се контузи

https://petel.bg/Uzhas-za-Livarpul--Salah-se-kontuzi__266372

Реал Мадрид и Ливърпул играят при резултат 0:0 във финала от Шампионската лига на стадион "Олимпийски" в украинската столица Киев, предава ...

Борисов при Порошенко - обеща му пари за образование на българите

https://frognews.bg/novini/borisov-pri-poroshenko-obeshta-pari-obrazovanie-balgarite.html

Украйна заема важно място сред външнополитическите приоритети на България. С вашата страни ни свързват приятелски отношения, стъпили на историческата, културна, езикова и религиозна близост между нашите народи, както и от наличието на най-голямата българска етническа общност извън страната. Това заяви Бойко Борисов при посещението си в Украйна.

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

https://www.actualno.com/europe/barnie-prikani-velikobritanija-da-prieme-sporazumenie-za-vyrhovenstvoto-na-syda-na-es-news_676489.html

Преговарящият за Brexit от страна на ЕС Мишел Барние предупреди Великобритания, че ако не бъде постигната сделка по управленския механизъм към Договора за оттегляне, който запазва върховенството на съда на ЕС, това може да означава никакъв договор и никакъв преходен период. Барние определи отлагането от страна на британците да посочат каква търговска сделка иска Лондон, като "игра на криеница". Той призова Лондон да признае, че не може да запази много елементи от членството си в блока

Актрисата Алиша Силвърстоун се развежда след 13 години брак

//dariknews.bg/novini/liubopitno/aktrisata-alisha-silvyrstoun-se-razvezhda-sled-13-godini-brak-2099487

Холивудската актриса Алиша Силвърстоун се развежда със съпруга си след 13-годишен брак, съобщава АП.

Звездата е подала документи в съд в Лос Анджелис за разтрогване на брачната си връзка с Кристофър Джареки. Двамата живееха р

Адвокат на Тръмп се е срещнал с руски олигарх?

//dariknews.bg/novini/sviat/advokat-na-trymp-se-e-sreshtnal-s-ruski-oligarh-2099523

Срещата между двамата била малко преди встъпването на президента в длъжност

Златната плоча на НАСА ще обърка извънземните (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/zlatnata-plocha-na-nasa-shte-obyrka-izvynzemnite-snimki-2099526

Изстреляна към звездите, като портрет на човечеството: наръчник за извънземните за по-добро разбиране на живота на Земята и нейната прекрасна и богата култура на доминиращия я вид, Златната плоча на НАСА може и да ги обърка.
 
Според изследователи Златната плоча, изстреляна от НАСА пр

26-годишен мъж скочи от 7-я етаж на блок в Бургас

//dariknews.bg/novini/bylgariia/26-godishen-myzh-skochi-ot-7-ia-etazh-na-blok-v-burgas-2099529

26-годишен мъж се самоуби, скачайки от 7-я етаж на блок в Бургас, след скандал с приятелката си. Трагедията се разиграла тази вечер малко след 18.30 ч. в к-с "Меден рудник".
 
Младият мъж е скочил от терасата на апартамент в бл. 100, в който живеел с приятелката си. Минути преди фатал

Светлин Русев починал след масиран инфаркт

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/svetlin-rusev-pochinal-sled-masiran-infarkt-2099530

Големият художник Светлин Русев е починал вследствие на масиран инфаркт. Това съобщиха от Съюза на българските художници (СБХ). Новината за смъртта му се появи днес по обед.
 

Разговорите за името на Македони се връщат в Брюксел

https://dnes.dir.bg/svyat/razgovorite-za-imeto-na-makedoni-se-vrashtat-v-bryuksel

Гърция официално е отхвърлила предложението на македонската страна за името "Република Илинденска Македония"

Какво е да си затворник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6882482

Какво е да си затворникОколо 7000 са лишените от свобода у нас. 70 на сто са наркомани, побоите и алъш-веришът са всекидневие Едно бягство като на кино на двама рецидивисти през парадния вход на софийския затвор фокусира вниманието върху живота зад решетките. Владимир Пелов и Радослав Колев духнаха за 6 минути от килиите.

2000-годишни скални петроглифи разкриват древната китайска астрономия

http://nakratko.bg/category/29/139470/


След проучвания, продължили две години, археолози потвърждават астрономическото предназначение на находка в автономия район Вътрешна Монголия в Китай.

Загреб ще учи от София как да си построи метро

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883409

Загреб ще учи от София как да си построи метроЗагреб ще се учи от София как се строи метро. Това стана ясно на срещата между кметовете на българската и хърватската столица Йорданка Фандъкова и Милан Бандич. Загреб има интерес към натрупания опит на София в изграждането на метрото, тъй като хърватската столица подготвя генерален план за изграждане на трасе на подземните влакчета.

Пет станции на метрото в Киев бяха затворени след получено предупреждение за бомби

https://www.actualno.com/europe/pet-stancii-na-metroto-v-kiev-bjaha-zatvoreni-sled-polucheno-preduprejdenie-za-bombi-news_676488.html

Пет станции на метрото в Киев бяха затворени след получено предупреждение за поставени в тях бомби. Това става часове преди финалът та Шампионската лига между Ливърпул и реал Мадрид в украинската столица.    

Война и мир: Какво следва след провала (за сега) на срещата между Тръмп и Ким?

https://www.investor.bg/analizi/91/a/voina-i-mir-kakvo-sledva-sled-provala-za-sega-na-sreshtata-mejdu-trymp-i-kim-261767/

Сега пред двамата лидери стои необходимостта от взимането на важни решения, които ще определят това как ще се развият отношенията между страните им

Френската радикална левица поведе протести срещу Макрон в цяла Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883499

Френската радикална левица поведе протести срещу Макрон в цяла ФранцияНад 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в редица френски градове срещу политиката на президента Еманюел Макрон, който встъпи в длъжност преди една година, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА. В протеста в Париж участват около 21 000 души по данни на полицията. Силите на реда съобщиха,

Украйна в очакване на Роналдо

https://frognews.bg/novini/ukraina-ochakvane-ronaldo.html

Хиляди фенове на ”Реал” Мадрид се събират около стадион ”Олимпийски”, за да подкрепят своите любимци в похода им към поредния трофей - трети пореден от Шампионската лига.

Ердоган призова турските граждани да обменят всичките си пари в лири

https://petel.bg/Erdogan-prizova-turskite-grazhdani-da-obmenyat-vsichkite-si-pari-v-liri__266368

Турският президент Реджеп Ердоган призова турските граждани да обменят своите долари и евро в лири. Това е неговото предложение за справ...

Разбра се причината за внезапната смърт на прочутия художник Светлин Русев

https://petel.bg/Razbra-se-prichinata-za-vnezapnata-smart-na-prochutiya-hudozhnik-Svetlin-Rusev-__266369

Светлин Русев е издъхнал тази сутрин в 9 часа вследствие на масиран инфаркт. Това съобщиха от Съюза на българските художници. "България за...

Влакът от София за Варна блъсна и уби човек

https://petel.bg/Vlakat-ot-Sofiya-za-Varna-blasna-i-ubi-chovek__266370

Булфото (архив) Пътническият влак от София за Варна е блъснал и убил човек, който е скочил на релсите след гарата в Плевен. Това се е случ...

Жоро засне култови изцепки на абитуриенти от Пловдив (Видео)

https://petel.bg/ZHoro-zasne-kultovi-iztsepki-na-abiturienti-ot-Plovdiv--Video-__266371

Видео с абитуриентски изцепки 2018 с автор Жоро Визиото вече обикаля интернет пространството, пише "Марица". В него може да видите най-шант...

Времето на Дивия Запад за Facebook и Сие приключи

https://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/vremeto-na-diviia-zapad-za-facebook-i-sie-prikliuchi-261603/

Изслушването на Марк Зукърбърг в ЕП се превърна в парад на суетата, вместо да предложи ясни въпроси по щекотливи теми

Путин поиска от руското правителство промени във всички области

https://offnews.bg//sviat/putin-poiska-ot-ruskoto-pravitelstvo-promeni-vav-vsichki-oblasti-681417.html

Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички области. Това стана на първата среща с кабинета в Кремъл, съобщава ТАСС.

Путин заяви на министрите, че трябва да поемат инициативи, да използват нестандартни подходи.

"Задачите, които ви очакват, са не просто сложни, а крайно отговорни. Това са цели от принципно ново равнище, от постигането им зависи жизнеспособността на страната ни, енергията на развитието й, бъдещето й, без никакво преувеличение", заяви Путин.

"Чака ви много работа, съществена работа и пожелавам на всички нужното здраве и енергия да я вършите", заяви президентът, цитиран от БТА.

Владимир Путин беше преизбран за президент на Русия на 18 март и встъпи в длъжност на 7 май. Той отново назначи Дмитрий Медведев за премиер. На 18 май Путин реши да остави на постовете им повечето основни министри като външния министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу, утвърждавайки предложенията на Медведев.

Сред редките промени в кабинета са лишаването на Виталий Мутко от поста вицепремиер, отговарящ за спорта, заради допинг скандала с руски спортисти, както и издигането на финансовия министър Антон Силуанов до първи вицепремиер.

Турция обвини Германия в двойни стандарти заради прокюрдски митинг в Кьолн

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883494

Турция обвини Германия в двойни стандарти заради прокюрдски митинг в КьолнТурското външно министерство осъди решението на Германия да разреши днес прокюрдски митинг в западния град Кьолн, като обвини Берлин в "двойни стандарти", припомняйки предишна забрана за предизборен митинг на управляващата турска партия в Германия, предаде ДПА. "Този двуличен подход, който осъждаме силно, противоречи на всяка демокрация,

Борисов призова за мир в Киев и отиде на мач

https://dnes.dir.bg/politika/borisov-prizova-za-mir-v-kiev-i-otide-na-mach

Българският премиер ще изгледа на живо, в компанията на Порошенко, финала на Шампионската лига между Реал Мадрид и Ливърпул

Ирак започна офанзива за превземане на бастион на Ислямска държава

http://www.cross.bg/grypirovka-irak-roiiters-1575585.html

/КРОСС/ Иракски войски започнаха нов опит да прогонят бунтовниците от Ислямска държава от контролиран от тях район в северната част на Ирак, предаде Ройтерс, цитирайки служител на силите за сигурност. Багдад обяви преди месеци, че е разгромил екстремистката групировка. Иракските части са подкрепяни от бойна авиация, шиитските милиции Сили за народна мобилизация и племенни бойци. Тяхната цел е да принудят екстремистите да напуснат местност с пресечен терен между северните провинции Дияла и Салах ад Дин, където радикалната сунитска групировка все още е активна. Тя извърши няколко нападения от района през последните месеци. До момента военните не са срещнали съпротива, съобщава източникът на Ройтерс. Предишните опити за прогонване на бунтовниците от района обаче се провалиха.

Светлин Русев часове преди края си: Очаквайте голяма изложба и книга

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6883488

Светлин Русев часове преди края си: Очаквайте голяма изложба и книгаНяколко часа преди да издъхне от масивен инфаркт, акад. Светлин Русев е говорил с проф. Валери Стефанов - председател на Съюза на колекционерите в България. Обсъждали идеята на големия художник да издаде албум с документи и снимки от своите архиви с историята на уникалните картини, които притежава. “Смяхме се, разменяхме идеи, планове за бъдещето,

Бойко Борисов в Украйна: Мир и инфраструра ще помогнат хората да се чувстват по-добре

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/26/3185447_boiko_borisov_v_ukraina_mir_i_infrastrura_shte/?ref=rss

Премиерът Бойко Борисов се обяви за мир и повече инфраструктурни проекти при посещението си в Киев, столицата на Украйна, където е на визита по покана на президента Петро Порошенко. По-рано днес министър-председателят посети Загреб и откри там паметник на писателя Иван Вазов.<br /><br />По-късно тази вечер Борисов ще гледа финала на Шампионската лига, който ще се играе на олимпийския стадион, между отборите на Реал Мадрид и Ливърпул. Премиерът обяви в Загреб, че ще е за Реал...

Фандъкова покани Виталий Кличко на посещение в София

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/26/3185450_fandukova_pokani_vitalii_klichko_v_sofiia/?ref=rss


Кметът на София Йорданка Фандъкова покани на посещение в България градоначалника на Киев Виталий Кличко, съобщи пресцентърът на Столична община. Двамата са провели лична среща днес като част от посещението на премиера Бойко Борисов в Украйна.<br /><br />Фандъкова е част от българската делегация, която вчера беше в Загреб, а на 30 май ще посети Москва. Кметът на София и Кличко, който е бивш световен шампион по бокс в тежка категория, са обсъдили основни проекти и възможността за...

Крис Фрум си резервира победата в Джирото

https://offnews.bg//koloezdene/kris-frum-si-rezervira-pobedata-v-dzhiroto-681419.html

Състезаващият се за Team Sky Крис Фрум е съвсем близо до триумф в Обиколката на Италия за пръв път в кариерата си, след като запази розовата фланелка в 20-ия етап на Джирото - 214 километра от Суса до Червиния. Ако утре всичко е наред, той ще има шест победи в големите триседмични състезания, което му отрежда седмото място във вечната класация.

Фрум без проблеми удържа финалните атаки на миналогодишния шампион Том Дюмулен и запази преднината, която натрупа след феноменалната победа в петък.

Британецът направи изумително завръщане в Обиколката на Италия. Той падна още на загрявката преди първия етап, а в първата седмица изглеждаше много далеч от най-добите си дни. След първите 13 етапа на надпреварата Фрум изоставаше с близо три минути и половина от лидера.

Един от големите губещи днес се оказа французинът Тибо Пино. Състезателят на "Групама - FDJ" изпадна в много тежка криза на второто изкачване и се прости с надеждите да се качи на подиума.

Toй беше изпреварен от колумбуеца Мигел Ангел Лопес. 24-годишният състезател на "Астана" ще завърши трети при дебютното си участие в Джирото и ще спечели бялата фланелка за най-добър млад колоездач.

Иначе навръх рождения си ден Микел Ниеве спечели предпоследния етап, което е трета индивидуална победа в Джирото и общо четвърта в големите обиколки в неговата сметка. Испанецът измина 214-километровата отсечка от Суса до Червиния за 5.43:48 часа.

В неделя предстои заключителният етап от 115 километра в и около Рим, но той не би трябвало да донесе големи промени в генералното класиране.

Австралия: Очакваме признание от Русия за свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна

https://www.actualno.com/asia/avstralija-ochakvame-priznanie-ot-rusija-za-svaljaneto-na-malajzijskija-samolet-nad-iztochna-ukrajna-news_676487.html

Австралия обвини Русия в дезинформация за разследването на инцидента с малайзийския самолет, който беше свален над Източна Украйна през 2014 г. Москва отхвърли вчера изводите на холандското разследване, според което самолетът е свален със зенитна установка, принадлежала на руска военна част. По този повод австралийският външен министър Джули Бишъп посочи: „Ще очакваме признание от Русия, че поемат отговорност за ролята им в свалянето на самолета. Ще изискаме репарация от името на жер

Йорданка Фандъкова покани кмета на Киев Виталий Кличко в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883484

Йорданка Фандъкова покани кмета на Киев Виталий Кличко в СофияВ рамките на посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Киев, кметът на София Йорданка Фандъкова, която е част от делегацията, проведе лична среща с кмета на украинската столица Виталий Кличко, съобщи пресцентърът на Столична община, цитиран от БТА. На срещата двамата обсъдиха основни проекти и възможността за обмяна на опит.

Волейболистките ни с трети успех в Златната европейска лига

https://frognews.bg/novini/voleibolistkite-treti-uspeh-zlatnata-evropeiska-liga.html

България постигна трети успех в Златната европейска лига по волейбол за жени. Родните ”лъвици” се наложиха над Азербайджан с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:21) в столичната зала ”Христо Ботев”.

Премиерът Борисов в Киев: Вълшебната дума е „мир“ (Обновена, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883459

Премиерът Борисов в Киев: Вълшебната дума е „мир“ (Обновена, снимки)Изходът от кризата в Украйна е в спазването на Минските споразумения от всички страни. Вярвам, че чрез преговори това може да бъде постигнато. Мирът и стабилността носят полза и блага на всички народи. това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата с украинския президент Петро Порошенко, съощи министър-председателят на Фейсбук профила си.

Втора среща между лидерите на Южна и на Северна Корея

https://www.vesti.bg/sviat/azia/vtora-sreshta-mezhdu-liderite-na-iuzhna-i-na-severna-koreia-6082748

Срещата се състоя в граничното селище Панминчжон, на север от Демилитаризираната зона

За пръв път в света! "Сън в лятна нощ" звучи във Варна

https://petel.bg/-Za-prav-pat-v-sveta--San-v-lyatna-noshh-zvuchi-vav-Varna__266351

На 31 май, 19.00, Основна сцена, ще станем свидетели на премиерното концертно изпълнение на мюзикъла „Сън в лятна нощ“, а в началото на новия ...

Ето го Атанас, който се самоуби след любовна драма в жк „Меден рудник“

https://petel.bg/Eto-go-Atanas--koyto-se-samoubi-sled-lyubovna-drama-v-zhk-----Meden-rudnik---__266357

Младият мъж живеел с приятелката си в бл. 100, бил добър човек, казаха съседи 26-годишният Атанас, който около 18:30 ч. тази вечер се самоуби сл...

По колко пари е прието да се дава по сватби в различните страни

https://petel.bg/Po-kolko-pari-e-prieto-da-se-dava-po-svatbi-v-razlichnite-strani__266358

Навсякъде по света подаръкът на сватба под формата на пари се смята за най-практичен. Младоженците могат да си покрият част от разходите п...

Стана опасно! Циклонът „Мекуну“ връхлетя Оман, двама загинаха

https://petel.bg/Stana-opasno--TSiklonat----Mekunu----vrahletya-Oman--dvama-zaginaha-__266359

Снимка: thenational.ae Двама души, един от които дете, загинаха, а трима други изчезнаха в провинция Дофар, Оман, след като циклонът „Мекуну“ уд...

Тежка катастрофа с моторист към Леденика, полицията затвори пътя към мотосъбора в Балкана

https://petel.bg/Tezhka-katastrofa-s-motorist-kam-Ledenika--politsiyata-zatvori-patya-kam-motosabora-v-Balkana-__266360

Тежка катастрофа е станала преди минути на пътя от Враца към пещерата Леденика, видя само репортер на агенция BulNews.bg. Инцидентът е станал в...

Хероинът, заловен на ГКПП "Капитан Андреево", е дошъл от Иран

https://petel.bg/Heroinat--zaloven-na-GKPP-Kapitan-Andreevo--e-doshal-ot-Iran__266361

Задържаните на ГКПП „Капитан Андреево” близо 200 килограма хероин вероятно са дошли от Иран. Там по документи е произведено керамичното л...

Страните от ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

https://petel.bg/Stranite-ot-OPEK-i-Rusiya-se-dogovaryat-da-uvelichat-dobiva-na-petrol__266364

Страните от ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол, съобщи руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ...

Зaщo Аmаzоn плaщa пo $5000 нa cлyжитeлитe, ĸoитo иcĸaт дa нaпycнaт

https://petel.bg/Zashho-Amazon-plashha-po--5000-na-clyzhitelite----oito-ic--at-da-napycnat-__266362

Аmаzоn имa peшeниe зa cлyжитeлитe, ĸoитo вeчe нe иcĸaт дa paбoтят тaм – плaщa им, зa дa нaпycнaт, пишe СNВС. Beднъж в гoдинaтa нaй-гoлeмият тъpгoвeц в интepнeт пpeдлaгa...

Дневен хороскоп за 27 май

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-27-maj-news_676384.html

Овен Тази неделя отделете малко време, за да организирате малко събиране в тесен кръг от приятели или посетете такова. Това ще повдигне духа ви и успехът ви ще бъде гарантиран. Телец Днес ще усложните живота си без основателна причина. Постоянният дискомфорт ще ви изтощи. Погледнете на нещата по-лесно, нямате причина да се нервите. Близнаци През този ден се опитайте да помислите преди да действате, в противен случай може да обидите някой. Контролирайте емоциите си и дишайте дълбоко или изле

Подадоха жалби срещу "Гугъл" и "Фейсбук" за 7,6 млрд. евро само за един ден

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883446

Подадоха жалби срещу "Гугъл" и "Фейсбук" за 7,6 млрд. евро само за един денОще в първия ден от работата на общият регламент за защита на личните данни австралийският борец за конфиденциалност на личната информация Max Шpьoмс пoдaдe cъдeбни иc?oвe cpeщy Gооglе и Fасеbооk, съобщи kaldata.com. Toй oбвини ?opпopaциитe, чe пpинyждaвaт пoтpeбитeлитe дa дaвaт cъглacиeтo cи зa пpeдocтaвянe нa личнитe дaнни.

Розоберачи излязоха на шествие в Казанлък

https://offnews.bg//obshtestvo/rozoberachi-izliazoha-na-shestvie-v-kazanlak-681416.html

Мъже и жени в носии от цялата страна изпълниха централния булевард на Казанлък за първото шествие на розоберачите във Фестивал на розата и най-дългото хоро, виждано в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Община Казанлък възстановява стария обичай на почит към поминъка на жителите на Долината на рози и подари пищно преживяване за стотиците гости на Казанлък, пристигнали за атрактивното шествие.

С песни, народни хора, музика и много розов цвят участниците в пъстрия парад изпълниха централния площад "Севтополис", за да дадат начало на 11-то издание на националното надиграване "Тъпан бие, хоро се вие".

Организаторите от Народно читалище "Жар – 2002" получиха наградата на Община Казанлък за най-многобройно посетено събитие, която се връчва за първи път тази година.

Чуждестранни гости на Казанлък пък направиха първите си стъпки в красивото българско хоро.

Съд остави в ареста турски шофьор, возил хероин за 12 млн. лв.

https://dnes.dir.bg/krimi/sad-ostavi-v-aresta-turski-shofyor-vozil-heroin-za-12-mln-lv

"Взех стоката, след като камионът бе пломбиран, не съм виновен", оправда се пред съда обвиняемият

Разрешиха радиовръзка между трибуните и резервната скамейка за световното

https://www.24chasa.bg/sport/article/6883435

Разрешиха радиовръзка между трибуните и резервната скамейка за световнотоНово техническо въведение ще може да се използва на световното първенство в Русия. ФИФА и международният борд за правилата в най-популярната игра с топка на планетата решиха на мондиала да може да се използва радиовръзка между трибуните и треньорския щаб. Главната цел на това нововъведение не е селекционерите да имат връзка с асистентите си,

Ердоган призовa гражданитe да конвертират доларите и еврата си в турски лири

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/erdogan-prizova-grazhdanite-da-konvertirat-dolarite-i-evrata-si-v-turski-liri-6082747

Турският президент цели да подсили валутата на страната, която е загубила към 20% от стойността си срещу американския долар през тази година

Григор Димитров открива "Ролан Гарос" в неделя на обяд

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/05/26/3185446_grigor_dimitrov_otkriva_rolan_garos_v_nedelia_na_obiad/?ref=rss


Григор Димитров ще започне осмото си поредно участие в "Ролан Гарос" в неделя на обяд. Българският тенисист ще се изправи срещу сърбина Виктор Троицки в първия кръг на втория турнир от Големия шлем. Двамата ще открият програмата на централния корт "Филип Шатрие" в 12.00 часа.<br /><br />Шампионът от финалите на АТП има три победи и две загуби срещи Троицки, с когото по традиция правят доста оспорвани мачове. Преди две години двамата отново бяха един срещу друг в...

Откриха напълно обновения стадион на "Арда" в Кърджали (Снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6883434

Откриха напълно обновения стадион на "Арда" в Кърджали (Снимки) Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, спортният министър Красен Кралев и кметът на Кърджали Хасан Азис прерязаха лентата на напълно обновения стадион "Дружба" в родопския град. Съоръжението беше ремонтирано основно за първи път след построяването му през 1961 година. 2 милиона лева инвестиция превърнаха кърджалийския стадион в

Русия ще върне на Турция 1 млрд. долара за газ, доставен през 2015 и 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883430

Русия ще върне на Турция 1 млрд. долара за газ, доставен през 2015 и 2016 г.Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция и Русия са постигнали споразумение за отстъпка в цената на руския газ, доставен през 2015 и 2016 г., предаде ТАСС, ци. На митинг на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в източния окръг Ерзурум Ердоган каза, че през 2015 г.

Путин поиска от кабинета промени във всички области

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/05/26/3185443_putin_poiska_ot_kabineta_promeni_vuv_vsichki_oblasti/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички области, на първата среща с кабинета в Кремъл, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.<br /><br />"Трябва да поемате инициативи, да използвате нестандартни подходи, да покажете модерен стил на управление", каза Путин на премиера Дмитрий Медведев и министрите.<br /><br />"Тук трябва да е двигателят на промените във всички области и цялата страна трябва да...

Ришкият проход е затворен заради катастрофал тир

https://offnews.bg//obshtestvo/rishkiat-prohod-e-zatvoren-zaradi-katastrofal-tir-681415.html

Ришкият проход е затворен заради катастрофал молдовски тир, съобщава БНР.

Екипите на място са направили няколко опита камионът бъде изтеглен, но без успех.

В момента стоката се прехвърля в друг камион, за да може тирът да бъде изправен.

НЗОК заплаща два нови медикамента за лечение на множествена склероза

https://www.actualno.com/healthy/nzok-zaplashta-dva-novi-medikamenta-za-lechenie-na-mnojestvena-skleroza-news_676485.html

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза. Това съобщи проф. Ивайло Търнев, началник на Клиниката по неврология в Александровска болница, на национална среща в областта на здравеопазването, която се провежда в Албена. Множествената склероза засяга най-често хората между 20 и 50 години. Здравната каса покрива всяка година нови медикаменти, част от които са и профилактиращи, каза професор Ивайло Търнев. Има обаче пациенти, които не се повлияват от никое о

Босът на “Локо” (Сф) след баража: Порнография!

https://www.24chasa.bg/sport/article/6883412

Босът на “Локо” (Сф) след баража: Порнография!Всичко беше скандално в този мач. Вижте продължението на срещата. Това е краят на българеския футбол. Порнография! Как хора като мен да продължат да развиват отбор. Аз ще взема своето решение и ще ви го кажа в скоро време. Това обяви разочарованият и ядосан бос на “Локо” (Сф) Иван Василев след драматичната загуба с дузпи от “Витоша” (Бистрица)

Марта Вачкова свали 17 кг за година, след като започна диетата “Зоната”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6882247

Марта Вачкова свали 17 кг за година, след като започна диетата “Зоната”Марта Вачкова свали 17 килограма само за година, следвайки диетата “Зоната”. Започва я след обикновен обяд с Катя Божкова. “Мартина, знам, че мога да ти помогна, и то не за да си слаба, а за да си здрава”, казала Божкова и с тези думи успяла да спечели актрисата. “Като публична личност доста хора са в течение на това колко диети съм опитвала,

Малко не достигна на България за победа над САЩ

http://www.cross.bg/bulgariya-igrata-amerikantzite-1575579.html

/КРОСС/ Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа първа загуба в новия турнир Лигата на нациите, който замени Световната лига. "Лъвовете" отстъпиха с 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 20:25) на САЩ в среща, изиграна в Нингбо, Китай, съобщи bTV. След вчерашния труден успех срещу домакините, днес българите излязоха със самочувствие. В първия гейм родните волейболисти започнаха по прекрасен начин, повеждайки на първото техническо прекъсване с 8:6. След блок-аут и по-голяма концентрация, американците успяха да поведат с 11:10. Американците подобриха играта си във фаза защита, което им донесе комфортен аванс от 14:11. На втората техническа пауза България изоставаше с 16:13. Отличният блок дори увеличи преднината на янките, които спечелиха първия гейм с 25:19. Във втората част българите отново започнаха силно и поведоха с 5:3 след прекрасен троен блок. САЩ обаче обърна и взе аванс от 8:7. Последваха нови добри блокади и три поредни точки за България. Импулсът в играта на волейболистите на Пламен Константинов продължи, което накара наставникът на американците - Джон Спероу, да вземе прекъсване при 12:9. След почивката съперниците на България промениха играта си и след хубава блокада и лошо посрещане от страна на Георги Братоев, Константинов бе принуден да вземе почивка при 12:12. Грешки на Розалин Пенчев дадоха преднина на съперника - 14:16

Вандали поругаха изложбата „За буквите”

http://www.cross.bg/tabla-izlozhbata-bykvite-1575583.html

/КРОСС/ Информационните табла, поставени в Градската градина в София пред Народния театър „Иван Вазов”, са надраскани с нецензурни надписи. Хората са втрещени от грозната вандалска проява. Върху информационните табла, разположени по алеите на парка, се представя изложбата на Фондация „Ценности” „За буквите – Кирилицата в съвременното българско изкуство” с включени произведения на 30 пловдивски художници, съобщава Дарик. Таблата показват буква от родната азбука през погледа на различните автори.   Изложбата беше открита още на 14 май по повод най-българския празник – 24 май, Ден на славянската писменост и култура, и продължава по програма до 28 май.

Ришкият проход е затворен заради преобърнат камион

https://frognews.bg/novini/rishkiiat-prohod-zatvoren-zaradi-preobarnat-kamion.html

Ришкият проход е затворен за движение заради инцидент с товарен камион с молдовска регистрация. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Проливен дъжд превърна в реки улиците на Кърджали (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883407

Проливен дъжд  превърна в реки улиците на Кърджали (Снимка)Проливен дъжд се изсипва в момента над Кърджали. Улиците на града за минути се превърнаха в реки. Най-тежко е положението в района на автогарата, където шахтите не могат да поемат стичащата се вода. Кръговото кръстовище в района се е превърнало в езеро. Наводнен е и един от основните булеварди - "Беломорски" в района на болницата.

Путин нареди промени в политиката на стария си премиер

https://dnes.dir.bg/svyat/putin-naredi-promeni-v-politikata-na-stariya-si-premier

Трябва да поемате инициативи, да използвате нестандартни подходи, каза президентът

Какво всъщност се случва в психиката ни, когато се опитваме да не мислим за плътски наслади

http://nakratko.bg/category/29/160094/


„Забрави розовите слончета“ е често използвана в психотерапията фраза, с която се илюстрира идеята, как да накарате някого да мисли за нещо, като му се внушава да не го прави.

Освободиха американец, държан в затвор във Венецуела 2 г., Тръмп доволен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883404

Освободиха американец, държан в затвор във Венецуела 2 г., Тръмп доволенПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп изрази задоволство от освобождаването на американския мормонски мисионер Джошуа Холт, който бе държан близо две години в затвор във Венецуела по обвинение, че организирал въоръжени групи за дестабилизирането на президента Николас Мадуро, предаде Франс прес. При обиска в дома на Холт във Венецуела са били намерени

Йотова: Президентът не отиде в Русия да възкресява АЕЦ "Белене"

https://www.actualno.com/politics/jotova-prezidentyt-ne-otide-v-rusija-da-vyzkresjava-aec-belene-news_676486.html

Президентът Румен Радев не е бил на посещение в Русия, за да възкресява енергийния проект АЕЦ "Белене", а е построил отново един мост, който през последните пет години е бил тотално разрушен. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред "Нова телевизия" във връзка с посещението на държавния глава. Следващата седмица в Русия отива и премиерът Бойко Борисов. За възраждането на проекта АЕЦ "Белене" се заговори отново миналата седмица. Първо премиерът заяви, че оборуд

Шампионска лига НА ЖИВО: Реал Мадрид - Ливърпул

https://www.actualno.com/football/shampionska-liga-na-jivo-real-madrid-livyrpul-news_676499.html

Остават броени часове до най-дългоочаквания момент от футболните фенове в света в последните няколко месеца. Реал Мадрид и Ливърпул ще се изправят един срещу друг за трофея в Шампионска лига.  Зрелището е в Киев с начален час 21:45, а всичко преди, по време и след двубоя може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg. Спряганият за фаворит в двубоя - Реал Мадрид, ще опита за трета поредна година да защити прозвището си "Крал на Европа", докато мърсисайдци

Оставиха в ареста турския шофьор на тир, заловен с над 190 кг. хероин

https://offnews.bg//temida/ostaviha-v-aresta-turskia-shofior-na-tir-zaloven-s-nad-190-kg-heroin-681414.html

Съдът в Хасково остави за постоянно в ареста турският шофьор на тир, който беше задържан на граничния пункт Капитан Андреево с над 191 килограма хероин.

До разбиването на международния наркоканал се стигна след сигнал от европейски партньорски служби, а пътят на дрогата е бил от Иран до Белгия.

Днес в съда стана ясно, че хероинът, пакетиран фабрично в торби със строително лепило, за да остане невидим за ренгена е бил претоварен в митнически склад в Истанбул, където камионът е останал два дни.

След това отново под надзора на турските митници, тирът е бил дотоварен в Чорлу с друга стока и му е било поставено проследяващо устройство.

На турския пункт „Капъ Куле” камионът е бил щателно проверен с рентген и две кучета, но не е открито нищо. Днес в съда трима адвокати на шофьора Дорсун Али твърдяха, че той не е част от престъпната схема.

Съдът остави в ареста турския шофьор на тир, заловен с над 191 кг. хероин

http://www.cross.bg/dnes-suda-ostavi-1575589.html

/КРОСС/ Съдът в Хасково остави за постоянно в ареста турският шофьор на тир, който бе задържан на Капитан Андреево с  над 191 килограма хероин. До разбиването на международния наркоканал се стигна след сигнал от европейски партньорски служби, а пътят на дрогата е бил от Иран до Белгия. Днес в съда стана ясно, че хероинът, пакетиран фабрично в торби със строително лепило, за да остане невидим за ренгена  е бил претоварен в митнически склад в Истанбул, където камионът е останал два дни. След това отново под надзора на турските митници, тирът е бил дотоварен  в Чорлу с друга стока и му е било поставено проследяващо устройство. На турския пункт „Капъ Куле” камионът е бил щателно проверен с рентген и две кучета, но не е открито нищо. Днес в съда трима адвокати на шофьора Дорсун Али твърдяха, че той не е част от престъпната схема.

Министър Радев обсъжда защитата на българо-турската граница в Одрин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6883401

Министър Радев обсъжда защитата на българо-турската граница в ОдринЗащитата на границата между България и Турция и добрите практики при прилагането и ще бъдат основна тема на българско-турска конференция в Одрин идния вторник, 29 май. На нея участие ще вземат вътрешните министри на двете страни - Валентин Радев и Сюлейман Сойлу. Това обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски в Свиленград, цитирана от БТА.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване