Д-р Иван Маджаров е новият председател на Българския лекарски съюз

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/d-r-ivan-madzharov-e-noviyat-predsedatel-na-balgarskiya-lekarski-sayuz

Издигнатият от Районния лекарски съюз в Пловдив д-р Маджаров е надделял в надпревара с трима кандидати

ПОБЕДА! Тервел Пулев нокаутира съперника си в Чикаго!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286362_%D0%9F%D0%9E%D0%91%D0%95%D0%94%D0%90%21+%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BB+%D0%9F%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2+%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%

 Тервел Пулев с нова победа на професионалния ринг срещу Армандо Анкона в „Олстейт Арена” в Чикаго тази нощ. 

Пулев нокаутира съперника си още в първия рунд. Отне му две минути и шест секунди. Това беше втора среща за българина в Съединените щати за последните три месеца.

„Бях подготвен да не се изнервям и да не се връзвам на провокациите му. Мисля, че се получи. Хубавото е, че загуби с нокаут, защото говореше, че това за мен ще е изпитание. Мисля, че изпитанието беше за него”, каза Тервел Пулев след мача.

В дебюта си на американска земя той победи убедително Скот Фютрел в деня на националния ни празник 3 март. На свой ред съперникът му Армандо Анкона имаше осем победи, седем загуби и две равни срещи.

В последните си четири мача преди снощната среща американецът имаше четири победи.

 

Съюзът на българските автомобилисти предлага безплатни услуги днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=375661

Днес Съюзът на българските автомобилисти (СБА) продължава серията от събития Ден на безплатни услуги във Варна от 10 до 16:00 часа, като всеки възползвал се от услугите ще получи стикер "безопасен автомобил" , научи Moreto.

Убиецът на Владимир Пелов почина

https://www.mediapool.bg/ubietsat-na-vladimir-pelov-pochina-news280075.html

Починал е простреляният Марио Панчев, който уби при престрелка в Ботевград избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов в началото на седмицата. ”Простреляният в Ботевград мъж е починал въпреки всички усилия на лекарите поради тежестта на нараняванията си”, съобщиха в събота от ”Пирогов”, където Панчев бе настанен след стрелбата. Пелов бе убит при престрелка в центъра на родния му Ботевград във вторник вечерта, при която тежко бе ранен Марио Панчев-Дебелия. Първоначалната версия на разследващите е, че между двамата е възникнал конфликт заради неуредени финансови отношения. Убиецът Марио Панчев е криминално проявен за грабежи и незаконно притежание на оръжие, но не е лежал в затвора. Владимир Пелов излежаваше 30-годишна присъда за грабеж, отвличане на майка с дете и опит за убийство на двама служители на МВР, но избяга от затвора в началото на април. Смъртта на Пелов сложи край на продължило седмици наред безплодно търсене след бягството му от Централния софийски затвор. Стана ясно, че разследващите са имали информация, че той е в Ботевград, но така и не са успели да организират акция по залавянето му. Според запознати нападението от 6 юни е втори опит на затворника да се саморазправи с Панчев.  

Кратки новини: Раненият при престрелката с Пелов е починал в "Пирогов"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/09/3197464_kratki_novini_raneniiat_pri_prestrelkata_s_pelov_e/?ref=rss


Кратки новини е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.<br /><br />Раненият при престрелката с Пелов е починал в "Пирогов"<br /><br />Простреляният в Ботевград Марио Панчев е починал въпреки всички усилия на лекарите поради тежестта на нараняванията си, съобщи пресцентърът на "Пирогов". Той беше ранен при престрелка с избягалия затворник Владимир Пелов,...

Токов удар срази кмет и той се потроши от 5 метра ...

http://www.struma.com/sinya-lampa/tokov-udar-srazi-kmet-i-toi-se-potroshi-ot-5_135293/

Кметът на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф се потроши тежко, падайки от 5 метра, пише "Марица". Инцидентът станал, след като бил ударен от ток при смяната на изгорели крушки на уличното осветление, която извършвал сам в района на селската джамия.

В резултат на инцидента 39-годишният мъж е със счупване на ямката на тазобедрена става, на ръката и на лявото бедро. Заради тежкото му състояние управникът бил транспортиран за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в...

Продължава

Източна Европа иска повече войски на НАТО заради Русия. България също

http://clubz.bg/68931-iztochna_evropa_iska_poveche_vojski_na_nato_zaradi_rusiq_bylgariq_syshto

"Увеличаването на бойната мощ и военната мобилност на Алианса" има голямо значение за отбраната на източния фланг на НАТО, се казва във Варшавската декларация на т.нар. група Б9, съставена от източноевропейски страни-членки на НАТО. В декларацията си те споменават все още нерешния конфликт в Украйна и произтичащите от Русия заплахи. Документът е подписан от президентите на Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България и трите балтийски държави - Естония, Латвия и Литва. Само Чехия изпрати на срещата парламентарен представител.

Регионалната инициатива Б9 възникна през 2015 година в Букурещ. Затова и групата държави беше наречена Б9. Тя иска да бъде единният глас на източния фланг на НАТО, както и да се погрижи за това на срещите на върха на Алианса  проблемите на източноевропейския регион да бъдат чути.

НАТО трябва да предвижда кризите

Лидерите на държавите от Б9 настояват в декларацията си за "по-стратегически насочено кохерентно присъствие на НАТО на източния фланг и за увеличаване на способността на НАТО да предвижда кризите". В тази връзка те очакват "конкретни решения" от срещата на върха на НАТО в Брюксел, планирана за месец юли. Така например деветте страни са единодушни, че в региона на Черно море е нужно засилване на присъствието на НАТО с "военноморски и военновъздушен компонент", заяви полският президент Анджей Дуда на съвместна пресконференция с румънския президент Клаус Йоханис.

Румънският президент Клаус Йоханис подчерта, че за него евроатлантическите връзки са много по-важни от двустранните отношения. Той очаква от НАТО подкрепа по отношение на "хибридните заплахи", както и в борбата срещу тероризма в източната и южната част на Европа. Йоханис заяви още, че Румъния е готова  да поддържа отбранителните си разходи на изискваното от НАТО ниво от два процента от БВП. Полша изрази същата готовност и по този начин спада към малкото изключения сред страните-членки на НАТО

Засилено присъствие на Изток

Първата среща на лидерите на деветте страни се проведе през ноември 2015 година. Тогава те излязоха с обща декларация и настояха на фона на украинската криза за допълнителни мерки за засилване присъствието на НАТО по източния фланг на Алианса. На срещата на върха на НАТО през 2016 година беше взето решение за разполагането на натовски батальони в Полша и в трите балтийски републики. Полският президент Анджей Дуда твърди, че Б9 е допринесла за вземането на това решение.

Сега източноевропейските страни искат още повече да разширят зоната за сигурност в Източна Европа. Във тазгодишната Варшавска декларация се споменават Грузия, Молдова, Украйна и страните от Западните Балкани, които могат да бъдат обвързани със сътрудничество с НАТО. Москва гледа извънредно критично на тези стремежи. В гласуваната през 2010 година военна доктрина Русия отново окачествява НАТО като заплаха за страната.

Дойче веле

Д-р Иван Маджаров оглави Българския лекарски съюз

https://offnews.bg//obshtestvo/d-r-ivan-madzharov-oglavi-balgarskia-lekarski-saiuz-682291.html

Д-р Иван Маджаров оглави Българския лекарски съюз. Той се пребори с тримата си конкуренти за поста - д-р Венцислав Грозев (досегашният председател на БЛС), д-р Георги Тодоров и д-р Цветан Райчинов - на Събора на Лекарския съюз.

Кандидатурата му издигна пловдивската ѝ колегия.

Маджаров е директор на частната Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Пълмед". Комплексът "Пълмед" е част от веригата здравни заведения, функциониращ от 2009 г.

При първото гласуване Маджаров взе 188 гласа, а Грозев - 136. Райчинов и Тодоров получиха доверието съответно на 35 и 33 делегати.

На балотажа 212 Маджаров надделя с 212 гласа срещу 170 на Грозев.

Действителните бюлетини бяха 382, а регистриралите се кандидати към същия ден – 404.

Новият председател на БЛС обеща да се бори за повече пари в здравеопазването. Той ще се бори и за премахване на разделението на лекарите: доболнични срещу болнични, работещи в частния сектор срещу тези в държавния.

Предстои избирането на заместник-председателите и главен секретар на БЛС, членове на УС на БЛС, председатели и членове на контролна и етичната комисия, председател на Акредитационния съвет на БЛС и членове на Висш медицински съвет.

Кралица Елизабет реши: легендата Кени Далглиш вече е сър Кени Далглиш

https://www.24chasa.bg/sport/article/6904475

Кралица Елизабет реши: легендата Кени Далглиш вече е сър Кени ДалглишЛегендарният футболист на "Ливърпул" и Шотландия Кени Далглиш вече е рицар на Британската империя и официално става сър Кени Далглиш. Той е удостоен с титлата от кралица Елизабет II в листата за нейния роден ден. Далглиш призна, че е бил изненадан, като първо помислил, че му е дошла сметката от данъчните. След това едва успял да се овладее.

10 от най-добрите плажове в Гърция, които можем да посетим

http://www.struma.com/lyubopitno/10-ot-nai-dobrite-plajove-v-gurciya-koito-mojem-da-posetim_135292/

Конкуренцията е огромна, но все пак има някои кътчета, които трябва да откроим

Заобиколена от Егейско, Йонийско и Средиземно море, Гърция има над 2000 острова (227 от които са обитавани) и около 14 000 км брегова линия.

Това се равнява на безброй красиви плажове, зашеметяващи заливи и прекрасни брегове, които можете да изследвате. Някои са бели, червени или розови, други са черни. Някои имат фин пясък, а други - камъчета. Някои привличат орди от туристи, докато други остават скрити.

Всъщност тук има толкова много възможности, че може да бъде трудно да...

Продължава

Леа Тодоров - дъщеря на философа Цветан Тодоров, идва у нас с нов филм

https://www.dnevnik.bg/kultura/2018/06/09/3189774_lea_todorov_-_dushteria_na_filosofa_cvetan_todorov/?ref=rss


Леа Тодоров - дъщерята на световноизвестния философ от български произход Цветан Тодоров, идва в България, за да открие петото издание на фестивала "Срещи на младото европейско кино" с филма, на който е съсценарист, "Революция в училище". Това ще стане на 19 юни, когато Тодоров заедно с режисьора Йоанна Грудзинска ще се срещнат с публиката в кино "Одеон", съобщиха организаторите.<br /><br />Филмът, създаден от архивни кадри, изследва алтернативните...

Антъни Бурдейн е открит мъртъв в хотелска стая

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286361_%D0%90%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BD%D0%B8+%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD+%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82+%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%8A%D0%B2+%D0%B2+%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%B

 Популярният кулинар и телевизионен водещ Антъни Бурдейн (61 г.), е открит мъртъв в хотелската си стая, съобщи Си Ен Ен (CNN).

По първоначална информация той се е самоубил.

Бурдейн е с френски корени и е бил в Страсбург, за да подготви нов епизод за авторското си предаване по Си Ен Ен. Тялото тази сутрин е открил близък приятел на Бурдейн – френският готвач Ерик Рипърт.

61-годишният Антъни Бурдейн прави кариера първо като ресторантьор, след това и като автор на кулинарни книги, романи и документалистика. От 2005 г. до днес е телевизионна звезда със своите предавания.

Причините за неговото решение да сложи край на живота си не са ясни.

"Голдън стейт" затвърди доминацията си в НБА с трета титла за четири години

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/09/3197465_goldun_steit_zatvurdi_dominaciiata_si_v_nba_s_treta/?ref=rss


"Голдън стейт уориърс" приключи по безапелационен начин серията с "Кливланд кавалиърс" и защити титлата си Националната баскетболна асоциация (НБА). Шампионите се наложиха със 108:85 и спечелиха финалите с 4:0 победи.<br /><br />Двата отбора се срещнаха в спора за титлата за четвърта поредна година, а "воините" записаха трети успех срещу "кавалерите". Единственото им поражение беше през 2016 г., когато Леброн Джеймс и компанията направиха...

Кравата-беглец под карантина! Резултатите от лабораторните анализи на Пенка от Кюстендилско са благоприятни

http://www.struma.com/obshtestvo/kravata-beglec-pod-karantina-rezultatite-ot-laboratornite-analizi-na-penka-ot_135291/

За съдбата ѝ експерти от България и Македония мъдруват ежедневно

Досегашните лабораторни анализи на кравата, пребивавала 15 дни в Сърбия и преминала обратно границата, са благоприятни. Животното се изследва за вируси, чието отхвърляне е важно, за да се предотврати появата на икономически опасни болести като син език, заразен нодуларен дерматит и др.

Окончателните резултати ще излязат в понеделник, като животното остава под карантина.

До края на седмицата ще продължат и срещите на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев с колеги от...

Продължава

Доналд Тръмп: Да върнем Русия в Г-7

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286360_%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B4+%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF%3A+%D0%94%D0%B0+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BC+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%93-7

 Американският президент Доналд Тръмп призова Русия да бъде върната в редиците на Г-7. Това стана на срещата на най-големите световни икономики, която започна в Канада.

Русия беше изгонена от Г-7 през 2014 г. след анексирането на Крим. Призивът на Тръмп обаче беше подкрепен единствено от Италия. Франция, Канада и Великобритания, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикуваха посланието на американския президент. „Това, което ме притеснява най-много, е, че правилата, на които е основан международният ред, са под заплаха. Изненадващо, заплахата идва не от обичайните заподозрени, а от страната, която е архитектът на тези правила - Съединените щати”, посочи Туск. Сред темите, които държавните ръководители от Г-7 обсъждат в Канада, са наложените от САЩ вносни мита, иранската ядрена програма и климатичните промени. Преди началото на сесията германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е рано да се каже дали срещата на върха ще завърши със съвместна декларация и добави, че лидерите още не са обсъдили две от най-деликатните теми – търговията и борбата с глобалното затопляне, предаде Ройтерс. „Смятам, че е важно да не се споразумяваме за нищо по-малко от постигнатото миналата година”, каза Меркел. Тя посочи, че ако не бъде постигната обща декларация, това ще е честно признание, че не е постигнато споразумение между седемте лидери. Срещата продължава и днес.

БАБХ: Добри са резултатите от лабораторните анализи на кравата Пенка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904451

БАБХ: Добри са резултатите от лабораторните анализи на кравата ПенкаДосегашните лабораторни анализи на кравата, пребивавала 15 дни в Сърбия и преминала обратно границата, са благоприятни. Животното се изследва за вируси, чието отхвърляне е важно, за да се предотврати появата на икономически опасни болести като син език, заразен нодуларен дерматит и др. Това съобщиха от БАБХ.

Отмъкнаха 90 бона от баба в центъра на Пловдив! Парите били в картонена кутия в мазето

http://www.struma.com/sinya-lampa/otmuknaha-90-bona-ot-baba-v-centura-na-plovdiv-parite_135290/

Жената обвинява строителна бригада, която била в дома й

90 000 хиляди лева изчезнаха от дома на възрастно семейство в Пловдив. Кражбата е извършена от жилището на 82-годишна жена и съпругът й в центъра на града – до Гроздовия пазар. Възрастната жена държала голямата сума в картонена кутия в мазето на жилището си.

По-голямата част от парите била в лева – 70 000 лева и 9 000 евро. През изминалата седмица съпругът й наел седем строителни работници, които да ремонтират жилището. През това време изчезнала и кутията с парите. Жената...

Продължава

Марадона в болница, ще оперира коляното си

https://www.24chasa.bg/sport/article/6904456

Марадона в болница, ще оперира коляното сиДиего Марадона е оперирал коляно в клиника в столицата на Колумбия Кали. Той е при доктор Херман Очоа, който преди 17 години му направи същата интервенция. Марадона се оплаквал от болки в последните 4 месеца, когато бе треньор в ОАЕ. Диего ще трябва да остане поне седмица в болница, за да му се направи операцията и назначи лечение.

Новото испанско правителство деблокира финансите на Каталуня

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904431

Новото испанско правителство деблокира финансите на КаталуняИспанското правителство съобщи, че е отменило финансовия контрол върху Каталуня като проява на добра воля преди очакваните разговори между новите управляващи в Мадрид и Барселона, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Централните испански власти контролират каталунските финанси от 2015 г., за да гарантират,

Акад. Стефан Воденичаров: България може да излезе от бедността, ако държавността се възстанови

http://www.moreto.net/novini.php?n=375660

Изминаха 100 години от разделението на българите. Явно е, че миналото не може да ни събере. Дано, ако седнем всички да мислим за общото ни бъдеще, това да ни обедини. Нуждаем се от единение в този променящ се свят на напрегнатост, недружелюбие и променящи се технологии.

Временният кмет на "Младост": Не съм виждал Иванчева да взима пари под масата

https://www.actualno.com/society/vremennijat-kmet-na-mladost-ne-sym-vijdal-ivancheva-da-vzima-pari-pod-masata-news_678828.html

Аз не съм виждал Десислава Иванчева да взема пари под масата. Бизнесмени са идвали с оплаквания от администрацията, че не им се движат нещата в срок. Това обясни и.д. кметът на столичния район „Младост” арх. Румен Русев. „Казваха, че законовият срок е двуседмичен, а при нас дадено нещо стои повече от няколко месеца. Аз обяснявах, че тези преписки са при г-жа Иванчева. Нещата, които са били разпределени до мен, са се изпълнявали в срок”, посочи той пред bT

Подробностите за трагедията: Баничарка убила 23-годишния Атанас от разложкото село Горно Драглище

http://www.struma.com/sinya-lampa/podrobnostite-za-tragediyata-banicharka-ubila-23-godishniya-atanas-ot-razlojkoto-selo_135288/

Вчера около 19:10 часа в село Търън, общ. Смолян бусът спира на пътното платно поради техническа неизправност. От него излизат водачът и 23-годишен пътник от село Горно Драглище Атанас Б. , общ. Разлог, за да изкарат резервна гума. В спрелия автомобил се удря "баничарката" Mazda 121, собственост и управляван от 46-годишен мъж от с.Търън, общ. Смолян.

Младежът починал след удара. Другият пътник в микробуса – 27-годишен мъж от Пловдив, е с луксация на дясно рамо и...

Продължава

11 български цигани, които експлоатирали просяци, са задържани в Тулуза

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286359_11+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%

 Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от Франс прес. Осем мъже и три жени отиват на съд за трафик на хора, пране на пари и експлоатация.


Разследването е започнало през май 2017 г. след жалба на българин, който искал да се измъкне от контрола на мрежата. Той бил нает в района на Плевен от една от ромските фамилии, които експлоатират просяци в Тулуза, с обещание за справедливо разпределение на печалбите.


При пристигането му в Тулуза обаче документите му за самоличност били отнети и той открил, че просяците в мрежата живеят в тежки условия и дори биват измъчвани, ако не донесат достатъчно пари.
Върху един от хората минала кола, друг бил вързан за дърво цяла нощ и бит с електрически кабел, трети бил многократно прободен с нож, а четвърти бил ранен с огнестрелно оръжие.


Полицията е проследила парични потоци в размер на десетки хиляди евро към България и идентифицирали членовете на мрежата, която е структурирана около пет семейни клана. В Тулуза членовете на мрежата живеели дискретно, но в България водели охолен живот със скъпи коли и луксозни къщи.


"Кръстовищата, където хората просят, се класифицирали според стойността си. Подходящото кръстовище носи до 400 евро на ден", обясни френският полицейски комисар Карим Филали.


Освен 11-те задържани полицаите са отвели 31 мъже, една жена и едно седемгодишно дете, които били просяци от мрежата и ги поверили на социалните служби.


"Те са ужасени, на някои вече е било наредено да почнат пак да просят", каза комисар Филали и добави, че всичките просяци поискали да се върнат в България

Разбиха българска мрежа за просяци във Франция

http://www.struma.com/sinya-lampa/razbiha-bulgarska-mreja-za-prosyaci-vuv-franciya_135287/

Задържани са 11 българи

Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от „Франс прес”. Осем мъже и три жени отиват на съд за трафик на хора, пране на пари и експлоатация.

Разследването е започнало през май 2017 г. след жалба на българин, който искал да се измъкне от контрола на мрежата. Той бил нает в района на Плевен от една от ромските фамилии, които експлоатират просяци в Тулуза, с обещание за справедливо...

Продължава

Енергиен експерт коментира трябва ли да строим АЕЦ "Белене"

https://petel.bg/Energien-ekspert-komentira-tryabva-li-da-stroim-AETS-Belene__268404

Безспорно е, че АЕЦ „Белене“ трябва да се строи, ядрената централа е необходимост. Това коментира енергийният експерт проф. Атанас Тасев,...

Аржентина стовари три тона храна край Москва за световното

https://www.24chasa.bg/sport/article/6904441

Аржентина стовари три тона храна край Москва за световнотоТри тона хранителни продукти е стоварила Аржентина в базата си "Броницкий" на 30 километра от Москва. Южноамериканците няма да разчитат на никакви местни продукти. С храната пристигат и петима готвачи, които ще се грижат за националния отбор по време на световното първенство. Доставени са свинско и телешко, кодензирано мляко и чай от мате,

Цивилни полицаи в автобусите във Варна. Те ще...

https://petel.bg/TSivilni-politsai-v-avtobusite-vav-Varna--Te-shhe---__268411

Снимки: Булфото Плажовете във Варна са готови да посрещнат туристите. Всички се вълнуват от това колко ще плащат за шезлонг и чадър, съоб...

Кюстендилци такова нещо не са виждали: Мъж излезе на разходка с жена си, която се оказа... змия (снимка)

https://petel.bg/Kyustendiltsi-takova-neshho-ne-sa-vizhdali--Mazh-izleze-na-razhodka-s-zhena-si--koyato-se-okaza----zmiya--snimka-__268410

Възрастен мъж събра погледите на всички вчера пред сградата на община Кюстендил. Седнал да си почине мъжът държи в ръцете си змия, сякаш м...

Съдът във Варна остави в ареста двамата холандци, обвинени в контрабанда на над 16 тона прекурсори за наркотици

https://petel.bg/Sadat-vav-Varna-ostavi-v-aresta-dvamata-holandtsi--obvineni-v-kontrabanda-na-nad-16-tona-prekursori-za-narkotitsi__268409

Снимка: Булфото Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 55-годишния Курт М. и 50-годишния Робърт П. Двамат...

Свалете високото кръвно за секунди с тези 2 натурални рецепти

https://petel.bg/Svalete-visokoto-kravno-za-sekundi-s-tezi-2-naturalni-retsepti__268408

Високо кръвно налягане често се среща при по-възрастните хора и е резултат от вредни навици или водене на нездравословен начин на живот –...

Голяма промяна в живота на красавицата Ася от „Мастършеф“

https://petel.bg/Golyama-promyana-v-zhivota-na-krasavitsata-Asya-ot----Mastarshef---__268407

Ася Дюлгерова сложи край на връзката си с бившия футболист Иван Ценов, пише Блиц. „Не ме е страх да призная, че съм сама, Това бе най-добр...

Снежанка изчезна снощи, а сега всички я търсят под дърво и камък. Виждали ли сте я? (снимка)

https://petel.bg/Snezhanka-izchezna-snoshhi--a-sega-vsichki-ya-tarsyat-pod-darvo-i-kamak--Vizhdali-li-ste-ya---snimka-__268406

79 – годишната жена е напуснала дома си около 20 часа снощи и оттогава е в неизвестност, съобщават от МВР, пише Блиц. Столичното Шесто РУ и...

Пет града в страната излизат на протест в подкрепа на семейните ценности

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286358_%D0%9F%D0%B5%D1%82+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0+%D0%B2+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%

 Първият по рода си за България национален "Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Очаква се в него да се включат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В София събитието започва в 14 ч. на площад Народно събрание, като накрая към небето ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис "ЗА семейството от мъж и жена".


В София ще се проведе и шествие на българи патриоти. То тръгва от Националния дворец на културата. Дни преди гей парада от ВМРО поискаха МВР да го забрани. Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви в българския парламент:


„Ние настояваме полицейските служители да бъдат там, където трябва, а не да охраняват събитие на хора, които са решили да ни натрапят своите различия."


МВР предприема сериозни мерки за сигурност заради подготвяния днес гей парад под името "София прайд" и проявите с шествия на други организации, част от които са категорични противници на парада. В следобедните часове движението в центъра на столицата ще бъде спирано на места. Очаква се проявите да бъдат охранявани от близо 1500 полицаи.

Община Благоевград с приз „Динамична община“ от Асоциация на българските градове и региони

http://www.struma.com/obshtestvo/obshtina-blagoevgrad-s-priz-dinamichna-obshtina-ot-asociaciya-na-bulgarskite_135286/

Община Благоевград бе отличена с приз „Динамична община“ от Асоциация на българските градове и региони. Той бе приет от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която благодари за признанието от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и декларира абсолютна готовност за развитие на Благоевград с бързи темпове и занапред.

През последните години Община Благоевград реализира редица проекти, включително и по Европейски програми, за...

Продължава

Българин излиза от италиански затвор, краде кола, пак го арестуват

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904439

Българин излиза от италиански затвор, краде кола, пак го арестуват33-годишен българин пак се върна в затвора в Италия, малко след като беше излязъл от него след изтичане на наказанието му. Според в. „Чезена тудей” българинът изтърпял наказанието си в затвора на град Ферара за престъпления, свързани с насилие. Веднага след като го напуснал обаче той откраднал кола и телефон и се отправил към град Чезена.

НИМХ: В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286357_%D0%9D%D0%98%D0%9C%D0%A5%3A+%D0%92+10+%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8+%D0%B2+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B5+%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82+%D0

 В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, София-град, Софийска област, Перник и Кюстендил. Очакват се интензивни и значителни по количество валежи с гръмотевочна дейност през втората половина на деня. Има условия за градушки.

Резултатите от матурите за 12 клас вече са готови

http://www.struma.com/bulgariya/rezultatite-ot-maturite-za-12-klas-veche-sa-gotovi_135285/

Всеки зрелостник може да провери оценките си

Изпитните работи от държавните зрелостни изпити в 12 клас, състояли се през май, са проверени и резултатите са публикувани на https://zamaturite.bg.

Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Всеки зрелостник може да провери оценките си с въвеждането на входящия си номер и с кода за достъп.

източник: btvnovinite.bg

Децата не са точка, те са двоеточие

https://offnews.bg//mama-nindzha/detcata-ne-sa-tochka-te-sa-dvoetochie-682292.html

Автор: Надя Колева Повод да напиша тази статия е снимката на една прекрасна синеока баба и нейния прекрасен синеок внук. И по-точно един коментар под въпросната усмихната снимка. Възникна въпросът трябва ли бабите да помагат от време на време с внуците, или „който има деца, да си ги гледа!“?  Ще отговоря с това изречение: Децата не са точка,  те са двоеточие! Ако въпросната баба има желание и възможност, защо да не даде глътка въздух на младото семейство? От личен опит знам колко е натоварващо всичко около малкото вечно-ревящо-не-знам-си-защо човече. И колко хубаво е от време на време да има някой,…

Виктор Орбан: Вълната от бежанци и мигранти към Европа е заговор на пазарни "спекуланти"

http://www.cross.bg/evropa-orban-spekylanti-1576492.html

/КРОСС/Унгарският премиер Виктор Орбан определи вълната от бежанци и мигранти към Европа през последните години като заговор на пазарни "спекуланти", целящи да увеличат печалбите си, предаде ДПА. "В Европа ставаме свидетели на прехвърляне на население", каза Орбан в интервю за унгарското радио. "Нещата донякъде се случват така, че спекуланти като Джордж Сорос могат да правят много пари", добави той. И заяви, че "срещу Сорос трябва да се води борба", защото той и "неговата армия" искат "мултикултурна Европа", а не "традиционните ценности на християнска Европа".

Хиляди скандират: Македония е гръцка, няма да я предадем на никогоКопирано от standartnews.com

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286356_%D0%A5%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%3A+%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B0%2C+%D0%BD%D1%8F

 Хиляди гърци се събраха на обявените протести в редица градове в Южната ни съседка срещу употребата на "Македония" в евентуалното ново име на Бившата югославска република Македония.

Според протестиращите в името на държавата не трябва да се споменава "Македония" по никакъв начин, което би изключило всичките предложени до момента имена.


С гръцки знамена демонстрантите се събраха пред паметника Александър Макдеонски в считания за негов роден град Пела. Те издигнаха плакати с надписи "Заев, трябвало е да се родиш македонец, не можеш да станеш такъв" – визирайки министър-председателя на Република Македония.


"Има само една Македония и тя е гръцка, няма да я предадем на никого. Македония е напоена с кръвта на гръцките воини, македонските воини", скандираха протестиращите.


Големи протести имаше в общо 25 града в Северна Гърция. Те се надяват гръцките власти да вземат под внимание волята им и да втвърдят тона към Скопие.


Според последните данни най-вероятните нови имена са "Нова Македония" или "Северна Македония".


Лоша новина зa... изpяднитe шoфьopи

http://www.struma.com/obshtestvo/losha-novina-za-izpyadnite-shofuopi_135284/

Бoнyc-мaлyc cиcтeмaтa пpeдвиждa шoфьopитe бeз нapyшeния дa плaщaт пo-мaлĸa пpeмия пo внocĸитe зa "Гpaждaнcĸa oтгoвopнocт", a тeзи, ĸoитo чecтo нapyшaвaт пpaвилaтa - пoвeчe

Bъвeждaнeтo нa дългooчaĸвaнaтa cиcтeмa бoнyc-мaлyc пo зaдължитeлнaтa зacтpaxoвĸa "Гpaждaнcĸa oтгoвopнocт нa MΠC" пoчти cигypнo нямa дa cтaнe фaĸт и пpeз тaзи гoдинa, cтaвa яcнo oт cъoбщeниe нa Koмиcиятa зa финaнcoв нaдзop (KФH). Koнcyлтaнтът "Ъpнcт eнд Янг" e пpeдcтaвил oĸoнчaтeлния cи дoĸлaд пo въвeждaнeтo нa пpaĸтиĸaтa c няĸoлĸo мeceцa зaĸъcнeниe - пo пъpвoнaчaлни oбявлeния тoй тpябвaшe дa бъдe гoтoв пpeз мapт...

Продължава

„60 неОЧАКВАНИ срещи“ на Красимир Бачков

http://www.eurochicago.com/2018/06/60-krasi/

В началото на този месец излезе от печат новият сборник с разкази на Красимир Бачков "60 неОЧАКВАНИ срещи". Авторът, който е добре познат на читателите на нашето издание, благодари на всички приятели, помогнали за издаването на тази книга.

Брекзит може да се провали, предупреди британският външен министър

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286355_%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%B8%D1%82+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8%2C+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8+%D0%B1%D

 Първият дипломат на Великобритания - евроскептикът Борис Джонсън, спомена за възможен "провал" на Брекзита и сподели възхищението си от категоричните методи, използвани от американския президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Агенцията цитира сайта Бъзфийд нюз и изказване на Джонсън на частна вечеря, организирана от консервативна група за натиск. Борис Джонсън заяви, че министър-председателят Тереза Мей ще навлезе във фаза, в която ще се държим далеч по-нападателно с Брюксел.


"Трябва да приемете, че сега нещата може да се провалят. Окей? Не искам никой да изпадне в паника, докато се провалят. Без паника. Накрая всичко ще се уреди", добави британският външен министър.


Брекзитът ще бъде необратим, но може би няма да е такъв, какъвто го искаме, допълни Джонсън. Според него има голям риск кралството да приеме споразумение, което нарушава много "червени линии" в очите на радетелите за безкомпромисен Брекзит, какъвто е и той.


По думите му документът може да задържи страната "в орбита около ЕС, в митническия съюз и до голяма степен в общия пазар". "Ако нямате куража да настоявате за независима политика, няма никога да получите икономическите изгоди от Брекзита. Никога няма да получите политическите изгоди от Брекзита", каза той.


Според първия британски дипломат Доналд Тръмп използва твърди методи в отношенията си с Брюксел. "Представете си Доналд Тръмп да направи Брекзита. Той би се заловил с това, действайки крайно твърдо", отбеляза той. "Все повече се възхищавам от Доналд Тръмп. Все повече се убеждавам, че има метод в неговата лудост", добави Джонсън.


Л. Димов: Американската икономика отново се оказа остров на стабилност

https://www.investor.bg/sasht/337/a/l-dimov-amerikanskata-ikonomika-otnovo-se-okaza-ostrov-na-stabilnost-262616/

Според главния директор инвестиции в Expat Asset Management е трудно да се определи какво ще бъде нивото на консолидиране на двойката евро-долар

1 загинал и 20 ранени при катастрофи през изминалото денонощие в страната

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6904428

1 загинал и 20 ранени при катастрофи през изминалото денонощие в странатаПрез изминалото денонощие в страната са станали 18 тежки катастрофи, при които е загинал един човек и са ранени 20 души, съобщиха от МВР. В София са регистрирани 67 леки и едно тежко пътно произшествие, един е

Почина Марио Панчев, прострелян от избягалия затворник Владимир Пелов

https://offnews.bg//112/pochina-mario-panchev-prostrelian-ot-izbiagalia-zatvornik-vladimir-pe-682290.html

Почина Марио Панчев.

39-годишният мъж бе прострелян в Ботевград във вторник от избягалия от Софийския затвор Владимир Пелов и бе откаран в болница "Пирогов" в критично състояние.

Владимир и Марио били приятели от близо 30 години, преди да се скарат.

Марио е издъхнал тази сутрин въпреки усилията на екипа му да спаси живота му, съобщи Нова тв, като цитира източник от лечебното заведение. МВР също потвърди информацията.

При престрелката в центъра на Ботевград Пелов издъхна на място, улучен от 4 куршума, два от тях - в корема.

Волейбол: България загуби от Италия с 1:3

http://www.moreto.net/novini.php?n=375659

България загуби от Италия с 1:3 (23-25, 19-25, 25-21, 19-25) втория си мач в Япония от световната "Лига на нациите". Момчетата на Пламен Константинов показаха, че не могат да изиграят два последователни силни мача и закономерно бяха надиграни.

Цветанов: Чест прави на министър-председателя, че дойде в парламентаКопирано от standartnews.com

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286354_%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A7%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0

Чест прави на министър-председателя, че днес е тук при нас, за да може действително да даде информация по парламентарните въпроси. Това, което се прави днес, трябва да бъде оценено и да бъдем действително обективни.


Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ


Не е чест, а негово задължение, репликира Антон Кутев по този повод,


преди да започне да задава въпроса си към премиера за резултата от разговора за газ с Владимир Путин.


„Искам да благорадим на българското правителство за успешното председателство, което организирахме", посочи политикът.


По думите му дори и днес премиерът Бойко Борисов коментира темата за кохезионната политика и миграцията.


„Нито за миг този дебат не е отсъствал от срещите", допълни Цветанов като благодари за парламентарното измерение на българското председателство.


Според него това, че Западните Балкани са поставени като основен акцент е заслуга на министър-председателя.


„Винаги трябва да говорим, че част от националната сигурност минава през европейската перспектива на Западните Балкани", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.


По думите му няма друг държавник, който да е така приет от балканските лидери и да направи България посредническа страна.


„Най-важното, за да има просперитет и за България, и за региона, това е свързаността, която трябва да има", допълни Цветанов.


Според него Борисов не трябва да се укорява, а да бъде подкрепян с действията на българското правителство.


Той се обърна към левицата с молба да участват активно в дебатите.


„Г-жо Нинова, ние водим дебата практически не тук, а в Европа и отстояваме националните интереси на България", заяви Цветанов, като допълни, че БСП са изолирани от този дебат.


„Ние не разглеждаме председателството на ГЕРБ или на БСП, а като обединение на всички отговорни политици, които ни представляват на европейската сцена, за да работим заедно", отчете политикът.


Цветанов подкрепи премиера за усилията и резултатите, като припомни отчета на министър Лиляна Павлова.


„Аз съм убеден, че в оставащите няколко дни до изтичане на нашето председателство ще отчетем високи резултати. Най-важното е, че ние получихме одобрението на европейските лидери. Нека да бъдем обективни", заяви Цветанов.

Копирано от standartnews.com

Съботно! Хора разни! Този мъж изуми всички! На сладка раздумка, със змия в ръка, отмаря на пейка пред сградата на община Кюстендил

http://www.struma.com/obshtestvo/subotno-hora-razni-tozi-muj-izumi-vsichki-na-sladka-razdumka_135283/

Възрастен мъж събра погледите на всички вчера пред сградата на община Кюстендил. Седнал да си почине мъжът държи в ръцете си змия, сякаш му е домашен любимец.

Хората, видели странната случка шеговито коментират, че господинът е излязъл на разходка с жена си, други пък са възмутени как никои не му направил забележка. Ами ако я изпусне?, питат кюстендилци.

Въпреки интересът обаче възрастният човек не се смутил, а продължил да гали и говори на любимеца си. Наблизо имало общинска...

Продължава

Тервел Пулев извоюва нова победа в САЩ

https://www.actualno.com/moresport/tervel-pulev-izvouva-nova-pobeda-v-sasht-news_678826.html

Тервел Пулев с нова победа на професионалния ринг срещу Армандо Анкона в „Олстейт Арена” в Чикаго тази нощ. Пулев нокаутира съперника си още в първия рунд. Отне му две минути и шест секунди. Това беше втора среща за българина в Съединените щати за последните три месеца. „Бях подготвен да не се изнервям и да не се връзвам на провокациите му. Мисля, че се получи. Хубавото е, че загуби с нокаут, защото говореше, че това за мен ще е изпитание. Мисля, че изпитанието бе

Ето как оправдал безумната случка шофьорът на училищния автобус

http://regiona.bg/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d1%88%d0%be%d1%84/

Дългогодишният шофьор Йордан Попгерасимов е бил зад волана на автобуса на помощното училище в село Долно Драглище, минал през жп линията на спусната бариера и червен семафор, съобщава струмабг.

Попгерасимов бе разобличен за извършеното нарушение от друг шофьор, пуснал видеоклип в социалните мрежи. На него се вижда, че автобусът е пълен с ученици, и въпреки това преминава през прелеза на теснолинейката край село Баня. Заради безотговорната постъпка на водача на училищния автобус вчера стартираха проверки от Регионалното управление на образованието, ДАИ и КАТ, а на директора на училището се наложи да дава писмени обяснения в РУО – Благоевград за скандалния случай.

Както БЛИЦ съобщи, евродепутатът Ангел Джамбазки побесня от действията на шофьора и призова „Кретенът зад волана да бъде пребит с тояги“. „Водачът ми даде устни обяснения. Каза, че бариерата е била спусната, когато е отивал за Разлог в 7:00 часа и на връщане, било е след 7:30 ч., отново е била спусната. Доколкото разбрах, бариерата често не работи, но това никой не го потвърди. Издадох заповед да ми даде писмени обяснения. Длъжни сме да спазим процедурата, преди да се предприемат каквито и да било мерки срещу водача. Не мога да наложа наказание, без да сме изяснили случая. Направил е грешка. Току-що ми се обадиха, че ще започнат проверка и от ДАИ. Ще видим какво становище ще дадат и оттам. Най-тежкото наказание е уволнение, другите са забележка и предупреждение за уволнение”, каза директорът на помощното училище Кирил Караджов. Той допълни, че водачът е с дългогодишен стаж и досега не е имал нарушения. Директорът допълни още, че според обясненията на водача във времето, в което автобусът е преминал през жп прелеза, между 7:30 и 8:00 часа не преминава влак. По разписание той минава в 6:52 часа. Директорът заяви още: „В ученическия автобус, преминал на спусната бариера и сигнализиращ червено семафор, са пътували 6 деца и един възпитател”. Кирил Караджов чакаше вчера следобед в Благоевград началника на РУО Ивайло Златанов лично да разговаря с него за случая. Дали е имало повреда в бариерата, тепърва ще се установява от компетентните органи. Дежурният ръководител движение във вчерашния ден на гара Разлог отказа да коментират дали същия ден е имало повреда с мотива, че не е оторизиран да дава информация.
Според запознати с механизма на работа автоматичната бариера се задейства от преминаващия влак на определено разстояние преди прелез. В практиката има случаи, когато бариерата пада и когато няма преминаващ влак. В такъв случай тя сигнализира в най-близката гара и от там се предприемат съответните мерки.

 

Материалът Ето как оправдал безумната случка шофьорът на училищния автобус е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма, защото това е цената на хомофобията в България

http://www.struma.com/bulgariya/organizator-na-sofiya-praid-ohranata-e-golyama-zashtoto-tova-e_135282/

В студиото на „Тази събота” двамата със Стефан Павлов от младежкото ВМРО обсъдиха полярните мнения за „София прайд”

„Охраната на „София прайд” е голяма, защото това е цената на хомофобията в България”, заяви Симеон Василев, съорганизатор на шествието за равни права на ЛГБТИ общността и изпълнителен директор на Фондация „Глас”.

В студиото на „Тази събота” двамата със Стефан Павлов от младежкото ВМРО обсъдиха полярните мнения за „София прайд”.

„Имаме събитие, което се охранява от 1200 полицаи, които показват, че има някакви...

Продължава

Почина Марио Панчев

https://www.vesti.bg/bulgaria/pochina-mario-panchev-6083238

Той бе прострелян от Владимир Пелов - двамата открили стрелба един срещу друг, Пелов почина на място

Божидар Димитров: Ако вземем властта, първо ще пусна руснаците биз визи

http://www.cross.bg/bulgariya-kybrat-partiya-1576491.html

- Господин Димитров, защо регистрираната преди два дни в съда партия, на която сте лидер, се казва "Кубрат", а не, както първоначалното име на движението, което ръководехте - "Кан Кубрат"?  Оказва се, че името вече е заето. Поне 5-6 организации са се кръстили така и затова избрах само "Кубрат". Даже предложих "Кубрат Велика България", но не можело името България да се използва в название на партия. Което едва ли е вярно, тъй като има партии "Да, България", "Дай България", "Демократична България" и т.н. Хайде, от мен да мине. "Кубрат" е кратко име, ще ни наричат кубратисти. Предварително искам да разсея всякакви негативни съмнения, които има сред еврейската общност. "Кубрат" е названието на организацията през 30-те години на миналия век на генерал Христо Луков, която се изявява с нацистки действия по улиците на София- манифестации, трошене на витрини на еврейски магазини. Регистрираната онзи ден професорска партия "Кубрат" е демократична партия на просветените, умерени и конструктивни националисти. Ние признаваме сериозния принос на евреите в целокупния живот на България през изминалите столетия и през последните 150 г

Слънчев съботен ден и опасност от бури и градушки вечерта

http://www.struma.com/bulgariya/slunchev-suboten-den-i-opasnost-ot-buri-i-gradushki-vecherta_135281/

Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните райони ще се развива купестa и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта срещу неделя в много райони от западната половина на страната ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури, съобщават от НИМХ.

Има условия и за градушки.

В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана,...

Продължава

Само във Фрог: В МВР зрее бунт заради картите за градски транспорт

https://frognews.bg/novini/mvr-zree-bunt-zaradi-kartite-gradski-transport.html

Сред редовите служители на МВР зрее бунт заради рязко орязване придобити социални придобивки. След подготвяното орязване парите за дрехи от 400 лв. на 250 лв. за голяма част от служителите, включително за т. нар. ЛРТП (работещи по трудово правоотношение, т. е. най-ниско платените), сега политическото ръководство се е прицелило в картите за градски транспорт. Това наичи Фрог нюз от свои източници във вътрешното ведомство.

София Прайд за всички, които го пожелаха

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286353_%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F+%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%2C+%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%B3%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B0

 Единадесетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – "София Прайд", ще се проведе днес в столицата. Темата през тази година е „Различни хора, равни права!“

Шествието ще започне в 19:00 ч. от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

Още от 16:30 ч. започва музикалната програма с Рут Колева, Иво Димчев, Михаела Филева, Танцуваща София, Yambadon, Spice Girls Tribute, Jennifer Benediction, Dead Man’s Hat Live. Има и съпътстващи културни и спортни събития.

Междувременно консервативни организации организират голям брой свои мероприятия.

Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума, но без Валери Симеонов

http://www.struma.com/bulgariya/sezonut-na-slunchev-bryag-zapochna-sus-zamervane-na-shuma-no_135280/

В големите клубове на "Какао бийч" шумът беше в допустимите стойности като се оказа, че морето създава също много шум

Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи, но без присъствието на Валери Симеонов. Вицепремиерът беше обещал да присъства на големите събития в началото на сезона, за да замери шума, но така и не дойда.

Въпреки това инспектори от Регионалната здравна инспекция влязоха да замерят шума.

Децибел метърът показа данни между 80 и 90 децибела при допустими 85. Инспекторите измериха и фоновия шум. Оказа се, че и морето е много шумно – цели 62 децибела при...

Продължава

Почина мъжът, който застреля избягалия затворник Владимир Пелов

https://www.actualno.com/crime/pochina-myjyt-kojto-zastrelja-izbjagalija-zatvornik-vladimir-pelov-news_678824.html

Рано тази сутрин е починал от раните си Марио Панчев – мъжът, който застреля в центъра на Ботевград беглеца от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Това съобщи bTV, като се позова на свои източници. Криминално проявеният мъж беше прострелян от Пелов, като към момента се смята, че двамата са имали стар спор заради неуредени финансови взаимоотношения. Според близки на убития нападението от 6 юни е втори опит на затворника да се саморазправи с Панчев. Смъртта на Пелов сложи край

По темата "Пътят" пишат кандидат-студентите на изпита по журналистика в СУ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904422

По темата "Пътят" пишат кандидат-студентите на изпита по журналистика в СУВ аудитория 272-ра на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидатстудентският писмен изпит по журналистика, за който 416 кандидати са подали заявление за явяване. Кандидат-студент изтегли темата "Пътят", по която пишат всички, явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми - "Промяната във вашите ръце" и "Капани на

48 души пострадаха при катастрофа на училищен автобус в Полша

http://www.struma.com/bulgariya/48-dushi-postradaha-pri-katastrofa-na-uchilishten-avtobus-v-polsha_135279/

Автобусът, тръгнал от Закопане до Варшава, се сблъскал с камион и лек автомобил

48 души, от които 43 деца, пострадаха при катастрофа на училищен автобус в югоизточната част на Полша, съобщиха спасителните служби в страната.

Автобусът, тръгнал от Закопане до Варшава, се сблъскал с камион и лек автомобил.

След спасителна операция 34 души бяха откарани в болница. Състоянието на четирима от пострадалите е критично.

Пътят, на който стана инцидентът, дълго време остана блокиран.

източник: btvnovinite.bg

Приятелката на Антъни Бурдейн: Опустошена съм

http://www.moreto.net/novini.php?n=375657

Италиансата актриса Азия Ардженто - приятелка на известния готвач Антъни Бурдейн, който вчера бе открит мъртъв в хотелската си стая направи изявление в Туитър. "Антъни раздаваше себе си във всичко, което правеше. Неговият брилянтен, безстрашен дух докосна и вдъхнови толкова много хора, а неговата щедрост не знаеше граници.

Доналд Тръмп: Да върнем Русия в Г-7

http://www.struma.com/bulgariya/donald-trump-da-vurnem-rusiya-v-g-7_135278/

Има вероятност срещата на върха на най-развитите икономики да не завърши с обща декларация

Американският президент Доналд Тръмп призова Русия да бъде върната в редиците на Г-7. Това стана на срещата на най-големите световни икономики, която започна в Канада.

Русия беше изгонена от Г-7 през 2014 г. след анексирането на Крим.

Призивът на Тръмп обаче беше подкрепен единствено от Италия.

Франция, Канада и Великобритания, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикуваха посланието на американския президент.

„Това, което ме...

Продължава

Извънредно! Почина убиецът на Владимир Пелов!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286352_%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%21+%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%86%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80+%D0

 Починал е Марио Панчев - човекът, който уби Владимир Пелов в Ботевград преди няколко дни, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на източници от лечебното заведение.  БЛИЦ припомня, че престрелката бе във вторник късно вечерта. При нея издъхна избягалия преди два месеца от затвора пандизчия Владимир Пелов. Той е бил пронизан от три куршума, произведени от 39-годишния Марио Панчев с прякор Дебелия. Панчев бе тежко ранен с две огнестрелни рани в областта на корема. С дни състоянието му бе много тежко в столичната болница "Пирогов", а преди минути той е издъхнал от раните си. Ботевградчани със скандални разкрития от бърлогата на Пелов и Колев! В хладилника си криели... Дебелия претърпя животоспясяваща операция, но състоянието му бе критично през цялото време. 


"Пътят" е темата, която се падна на кандидат-журналистите в СУ

https://www.actualno.com/education/pytjat-e-temata-kojato-se-padna-na-kandidat-jurnalistite-v-su-news_678822.html

В аудитория 272 на Софийския университет започна писменият изпит по журналистика, за който 416 кандидати са подали заявление за явяване, съобщиха от учебното заведение. Кандидат-студент изтегли темата „Пътят”, по която ще пишат всички явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми: „Промяната във вашите ръце“ и „Капани на комуникацията“. Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства бъдещите студенти

Нови обвинения за ръководителя на президентската кампания на Доналд Тръмп

http://www.struma.com/bulgariya/novi-obvineniya-za-rukovoditelya-na-prezidentskata-kampaniya-na-donald-trump_135277/

Пол Манафорт ще бъде обвинен във въздействие върху свидетели

Специалният прокурор Робърт Милър, който разследваше връзките на кандидат президентската кампания на Доналд Тръмп с Русия ще повдигне обвинения срещу бившия ръководител на кампанията на Пол Манафорт и неговия сътрудник Константин Килимник за въздействие върху свидетели.

Манафорт вече е обвинен за пране на пари, нерегистриране като чуждестранен агент, както и за банкови и данъчни измами.

По всички обвинения той пледира невинен.

Според източници близки до прокуратурата...

Продължава

Ресторант отдаде почит на Антъни Бурдейн с обичайната му закуска

http://www.struma.com/bulgariya/restorant-otdade-pochit-na-antuni-burdein-s-obichainata-mu-zakuska_135276/

Стотици отдадоха почит на рок звездата в кухнята

Известният в Ню Йорк магазин за деликатеси „Барни Грийнграс” отдаде почит на рок звездата в кухнята Антъни Бурдейн, като сервира обичайната му закуска при тях. Бурдейн се самоуби вчера в хотелска стая в Страсбург.

Служителите на „Барни Грийнграс” подредиха маса с един единствен празен стол, на която има кафе, портокалов сок, бейгъл и бъркани яйца.

Смъртта на Бурдейн потресе света и много хора се обърнаха към социалните мрежи, за да изкажат...

Продължава

С парад честват рождения ден на кралица Елизабет Втора

https://frognews.bg/svqt/parad-chestvat-rojdeniia-den-kralitsa-elizabet-vtora.html

Във Великобритания с военен парад днес ще бъде отпразнуван рожденият ден на кралица Елизабет Втора. Най-дълго управлявалият монарх в съвременната история на Кралството - Елизабет, е родена на 21 април 1926 година.

Момчето, в чийто дом сe е криел Пелов: Заплаши, че ще нарани майка ми и сестра ми..

http://www.struma.com/sinya-lampa/momcheto-v-chiito-dom-se-e-kriel-pelov-zaplashi-che_135275/

"Майка ми е много изплашена. Стресирана е. Постоянно има проблеми с нервите. Цялото семейство се страхуваме. Никъде не излизаме”, разказа пред Нова ТВ 21-годишният Стоян Колев, в чийто дом са се укривали бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев.

Той е синът на Веселка Петкова – жената, укривала затворниците Пелов и Колев в дома си в Ботевград. Приели ги от страх, твърди момчето. Макар че Пелов е убит, страхът не е преминал. Страх ги е още от роднините на Пелов и от...

Продължава

Почина мъжът, който застреля Владимир Пелов

http://nakratko.bg/category/60/160690/


Рано тази сутрин е починал от раните си Марио Панчев – мъжът, който застреля в центъра на Ботевград беглеца от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Това научи bTV от свои източници.

Почина убиецът на Владимир Пелов!

http://www.struma.com/sinya-lampa/pochina-ubiecut-na-vladimir-pelov_135274/

Починал е Марио Панчев - човекът, който уби Владимир Пелов в Ботевград преди няколко дни, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на източници от лечебното заведение. Припомняме, че престрелката бе във вторник късно вечерта. При нея издъхна избягалия преди два месеца от затвора пандизчия Владимир Пелов.

Той е бил пронизан от три куршума, произведени от 39-годишния Марио Панчев с прякор Дебелия,пише блитз.бг Панчев бе тежко ранен с две огнестрелни рани в областта на корема. С дни...

Продължава

Волейболистите ни отстъпиха на Италия с 1:3

https://www.24chasa.bg/sport/article/6904399

Волейболистите ни отстъпиха на Италия с 1:3Българският национален отбор по волейбол загуби втората си среща от турнира в Япония в Лигата на нациите. "Лъвовете" успяха да вземат само гейм на своите съперници и вече имат в актива си 5 загуби и 3 победи, предава Би Ти Ви. Пламен Константинов заложи на Николай Пенчев, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Николай Учиков,

Парламентът готов да даде право на "граждански арест" на КПКОНПИ

http://clubz.bg/68922-parlamentyt_gotov_da_dade_pravo_na_grajdanski_arest_na_kpkonpi

Управляващото мнозинство е готово да увеличи правомощията на наскоро създадения и наречен мегаорган за борба с корупцията, конфликта на интереси и незаконно придобитото имущество – КПКОНПИ, като му разреши да извършва и задържане.

Това показа проучване на Клуб Z сред депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти, членове на комисиите, които се занимават с контрол на службите, с вътрешните работи и борбата с корупцията.

Формалният повод е поредният призив на председателя на КПКОНПИ (Комисия за противидействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) Пламен Георгиев, ръководенто от него ведомство да може и да задържа. Сега то няма такива правомощия и последният пример е показнияг арест на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, когато цялата мощ на държавата се стовари върху й - в акцията участваха на практика всички силови и „наказателни“ звена- от МВР, през прокуратурата, до КПКОНПИ. Така и не стана ясно каква точно е ролята на комисия "Антикорупция".

Какво иска „Антикорупция“

„Единствената институция в Европа, която разкрива престъпления и няма правомощия да задържа и ако установим данни за извършено престъпление, трябва да повикаме друг орган да задържи, е нашата антикорупционна комисия. Това не са повече правомощия, а е нещо, което е съвсем естествено. Монополът върху задържането повече от 24 часа е единствено на прокуратурата. Просто искаме, когато виждаме, че се извършва престъпление на улицата, да можем да задържаме“, посочи Георгиев при участието си в международна конференция, посветена на борбата с корупцията, която се проведе тази седмица в столицата под патронажа на президентската институция.

На въпрос има ли лоби в парламента, отвърна:

„Не съм сондирал, просто казвам публично какво мисля. Оттам нататък депутатите трябва да кажат дали ще ни подкрепят“

След което затвърди:

„Казвам, че не е разумно ние като институция, която разкрива престъпна дейност, да нямаме право, когато виждаме пред нас, че се извършва престъпление, да задържим лицата, които го извършват. Оттук нататък, като нямаме такова право, ще търсим институциите, които имат. Аз просто казвам какво е моето мнение. Достатъчно широко се отрази по медиите и депутатите знаят какво съм казал. Тяхна преценка е дали ще ни подкрепят или не“.

На въпрос няма ли това да доведе до вълна от публични арести като този на Иванчева, Георгиев посочи, че в случая с кметицата „именно това беше проблемът".

„Ако нямаше толкова много органи, само ние и прокуратурата можеше да свършим цялата работа. Имаше една огромна организация, много органи. Сами разбирате, че колкото повече хора участват, толкова по-голям риск има от теч на информация. Ако се прави една такава организация от 10 души, няма да има теч“.

 

„Не знам защо стана тази истерия, не искаме някакви големи правомощия. Искаме както всеки друг орган – правомощия да вършим работа“, посочи още председателят на мегаоргана.

Засега остава неясно, ако тази идея се претвори е реалност, как ще бъде уреден въпросът – дали това задържане в рамките на 24 часа ще се включва в мярката и като цяло - дали няма да обезсмисли задържането по Закона за МВР.

Още същия ден председателят на комисията за контрол над спецслужбите в парламента Димитър Лазаров (ГЕРБ) даде подкрепа за идеята на Георгиев, но направи уточнението, че водената от него комисия не е специализирана по тези въпроси.

Лазаров се впусна в уточнения на думите на шефа на КПКОНПИ - че „не става въпрос в никакъв случай за задържането по Наказателно-процесуалния кодекс. Не става въпрос за задържането в рамките на 72 часа, каквото имат органите на досъдебното производство, за да може прокурорът да подготви материалите, да ги внесе в съда и съдът да постанови мярка за задържане“.

„Става въпрос за физическото задържане в рамките на 24 часа. Мотивите на г-н Георгиев са, че такива операции (като акцията срещу Иванчева, б.р.) бяха от компетенциите на специализираната дирекция в ДАНС, която сега премина в КПКОНПИ. При такива операции обикновено се налага координация между много звена. Да има спиране, установяване, докато се установи фактическата обстановка. Ни най-малко не става въпрос за задържане в арестни помещения“, посочи Лазаров в интервю за „Още от деня“ по БНТ.

На въпрос дали депутатите ще подкрепят Георгиев с изменения в закона за КПКОНПИ, бе лаконичен:

„Ще обсъдим - ако влезе такова искане и има такъв дебат...“

Топката е в кабинета

Че депутатите са готови да обсъдят – оказа се – готови са. Но масово преобладава мнението, че законодателната инициатива не трябва да идва от Народното събрание, а от Министерския съвет. Въпреки че формално парламентът назначава ръководството на КПКОНПИ.

„Това е горещ картоф, който никой не иска да хване в ръце. Рискуваме да бъдем обвинени, че даваме допълнителни правомощия за извършване на граждански арести на едно звено, за което в публичното пространство и без това се говори като за „мегаорган“ с много правомощия“, сподели депутат от управляващата коалиция.

Негов колега допълни, че в този смисъл, добре би било добре инициативата за една такава промяна в закона да дойде от кабинета с гласовете на всички министри, вместо от депутати от парламентарните групи.

„Но трябва да се помисли също така за обезпечеността откъм личен състав и финанси за едно такова звено за задържане. КПКОНПИ разполага и с териториални звена“, посочи народният избраник.

От опозицията, естествено, са против.

„Дадохме на КПКОНПИ правото да поръчва специални разузнавателни средства, без да е ясно как ще ги използва в хода на гражданския процес. А сега ще й даваме правото да извършва и граждански арест. Да закриваме всички останали институции“, категорични са социалистите.

Фурор на втория BG Music Festival

http://www.struma.com/obshtestvo/furor-na-vtoriya-bg-music-festival_135273/

С огромен успех стартира второто издание на BG Music Festival – уникален по рода си фестивал за нова авторска БГ музика. Летният театър на град Сандански бе препълнен със зрители, дошли да видят и чуят на живо участниците в тазгодишния форум, както и звездите ТИТА, Дичо и Теди Кацарова.

Милиони зрители пред екраните също се насладиха на 3-часовия музикален маратон от ефира на BG Music Channel и Balkanika Music Television, както и в официалния YouTube канал и официалната...

Продължава

Спират движението по магистрала ”Люлин”

https://frognews.bg/novini/spirat-dvijenieto-magistrala-liulin.html

Движението на леки автомобили по магистрала ”Люлин” ще бъде спряно от 13.00 до 18.00 часа заради обрушване на скатове при 9-и километър, съобщиха от Агенция ”Пътна инфраструктура”.

Фестивал на суджука в Горна Оряховица

https://www.actualno.com/goodnews/festival-na-sudjuka-v-gorna-orjahovica-news_678821.html

На 9 юни ще се проведе 12-ият Празник на горнооряховския суджук. Сурово-сушеният деликатес, който в други части на страната има и политически измерения, е на голяма почит в Горна Оряховица и вкусът му лесно се познава. „Този празник все повече придобива популярност, доста гости от чужбина идват за този празник”, каза кметът Добромир Добрев пред bTV. На въпроса кой и кога измисля рецептата за горнооряховския суджук е трудно да се отговори. Според директора на историческия му

Полезно! От 15 до над 300 евро достига една нощувка на Бяло море в хотел, българите предпочитат районите на Северна Гърция

http://www.struma.com/biznes/polezno-ot-15-do-nad-300-evro-dostiga-edna-noshtuvka_135272/

Сезонът на отпуските започна. Oт около две седмици се забелязва интензивен трафик на леки автомобили към Гърция, която през уикендите е предпочитана дестинация от българите. Как варират цените за нощувка на беломорието и кои са предпочитаните дестинации от българите, разговаряхме с Адриана Христова, управител на туристическа агенция в Петрич.

Ето какво ни сподели тя: "Към този момент най-ниската цена за нощувка е 15 евро на Катерини Олимпиос бийч като цената може да варира в...

Продължава

И.д. кметът на "Младост": Не съм виждал Иванчева да взема пари под масата

http://nakratko.bg/category/59/160689/


Аз не съм виждал Десислава Иванчева да взема пари под масата. Бизнесмени са идвали с оплаквания от администрацията, че не им се движат нещата в срок. Това обясни в студиото на „Тази събота” по Би Ти Ви и.д.

Програмата „Нашите пари“ на Visa с награда за корпоративна социална отговорност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6903154

Програмата „Нашите пари“ на Visa с награда за корпоративна социална отговорностПрограмата за финансова грамотност „Нашите пари“ на Visa взе първа награда PR Приз 2018 на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Образователната инициатива на платежната система беше удостоена с приза в най-оспорваната категория „Кампания за устойчиво развитие/ Корпоративна социална отговорност“ в състезание с още над десет

Амбициозната Тита мечтае за висше образование

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6900937

Амбициозната Тита мечтае за висше образованиеВъпреки че Тита завърши средното си образование буквално преди дни, тя вече планира своето бъдеще. Младата звезда възнамерява да продължи с образованието си и иска да следва „Бизнес“. В последно време Тита беше изключително заета с подготовката за матурите, но не спря работа по последното си парче „Фотошоп“.

Програма за ускорено развитие на България ще бъде представена днес

http://nakratko.bg/category/58/160688/


Над 800 делегати от цялата страна ще участват в Национална гражданска конференция, на която ще бъде представена Програма за ускорено развитие на България.

Избраха д-р Иван Маджаров за председател на БЛС

https://frognews.bg/novini/izbraha-ivan-madjarov-predsedatel-bls.html

Д-р Иван Маджаров е новият председател на БЛС. Тази година в надпреварата за председателкия пост се бориха четирима кандидати – д-р Венцислав Грозев, досегашният председател на БЛС, издигнато от РЛК Плевен, д-р Георги Тодоров, номиниран от РЛК Варна, д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС от 2009 г. до 2015 г., кандидат от РЛК Русе и д-р Иван Маджаров, член на досегашния УС на БЛС, с издигната кандидатура от РЛК Пловдив.

Волейболистите ни взеха само гейм от Италия

https://offnews.bg//volejbol/volejbolistite-ni-vzeha-samo-gejm-ot-italia-682289.html

Националният отбор по волейбол записа поражение от Италия с 1:3 (23:25, 19:25, 25:21, 19:25) във втория си мач от група 10 на Лигата на нациите в Осака.

Вчера възпитаниците на селекционера Пламен Константинов записаха чист успех над домакина Япония, но днес успяха да вземат само гейм от Италия. Италианците успяха да вземат оспорвания първи гейм, след което имаха по-сериозно предимство в края на втората част.

„Лъвовете“ се върнаха в мача с успех в третия гейм, но в следващата част Италия затвори мача с 25:19. За България предстои още един мач от надпреварата в Осака – утре, срещу тима на Полша. Двубоят е от 5:10 часа сутринта българско време.

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:3 (23:25, 19:25, 25:21, 8:5, 19:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов 2, Николай Учиков 19, Валентин Братоев 13, Николай Пенчев 13, Виктор Йосифов 7, Светослав Гоцев 10 - Теодор Салпаров-либеро (Розалин Пенчев 1, Димитър Маринков, Илия Петков, Петър Каракашев-либеро)
Старши-треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ

ИТАЛИЯ: Симоне Джанели 6, Габриеле Нели 16, Филипо Ланца 20, Луиджи Рандацо 13, Симоне Анцани 9, Енрико Честер 9 - Салваторе Росини-либеро (Фабио Баласо-либеро, Симоне Пароди, Давиде Канделаро)
Старши-треньор: ДЖАНЛОРЕНЦО БЛЕНДЖИНИ.

Д-р Иван Маджаров е новият председател на Български лекарски съюз

http://www.moreto.net/novini.php?n=375658

Д-р Иван Маджаров бе избран за председател вчера по време на редовен отчетно-изборен Събор на Български лекарски съюз, научи Moreto.net Тази година в надпреварата за председателкия пост се бориха четирима кандидати – д-р Венцислав Грозев, досегашният председател на БЛС, издигнато от РЛК Плевен, д-р Георги Тодоров, номиниран от РЛК Варна, д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС от 2009 г.

Пет града в страната излизат на протест в подкрепа на семейните ценности

http://www.cross.bg/sofiya-provede-proyavite-1576490.html

/КРОСС/Първият по рода си за България национален "Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Очаква се в него да се включат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В София събитието започва в 14 ч. на площад Народно събрание, като накрая към небето ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис "ЗА семейството от мъж и жена". В София ще се проведе и шествие на българи патриоти. То тръгва от Националния дворец на културата. Дни преди гей парада от ВМРО поискаха МВР да го забрани. Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви в българския парламент: „Ние настояваме полицейските служители да бъдат там, където трябва, а не да охраняват събитие на хора, които са решили да ни натрапят своите различия." МВР предприема сериозни мерки за сигурност заради подготвяния днес гей парад под името "София прайд" и проявите с шествия на други организации, част от които са категорични противници на парада. В следобедните часове движението в центъра на столицата ще бъде спирано на места. Очаква се проявите да бъдат охранявани от близо 1500 полицаи.

България загуби от Италия с 1:3

http://www.cross.bg/bulgariya-zagybi-nikolaii-1576489.html

/КРОСС/ България загуби от Италия с 1:3 (23-25, 19-25, 25-21, 19-25) втория си мач в Япония от световната "Лига на нациите". Момчетата на Пламен Константинов показаха, че не могат да изиграят два последователни силни мача и закономерно бяха надиграни. Нашите волейболисти започнаха в състав: Николай Учиков, Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Николай Пенчев, Валентин Братоев и либеро - Теодор Салпаров. Утре рано сутрин България ще играе срещу световния шампион Полша. Шансовете за участие във финалната шестица почти се изпариха.  

Стотици хиляди пенсионери у нас получават пенсии от 200 до 321 лв.

https://www.actualno.com/society/stotici-hiljadi-pensioneri-u-nas-poluchavat-pensii-ot-200-do-321-lv-news_678820.html

Сред най-важните мерки, които бяха предприети за повишаване на доходите на пенсионерите, е постепенното увеличаване на тежестта на една година осигурителен стаж при определяне размерите на новоотпуснатите пенсии от 1 януари 2017 г.: от 1,1 на сто до достигане на 1,5 на сто. Това заявява социалният министър Бисер Петков в отговор на депутатски въпрос за жизнения стандарт на пенсионерите с пенсии за осигурителен стаж и възраст от 200 лева, предаде БГНЕС. С новата, по-висока тежест на осиг

От университетски проект до изобретение, пазещо колелото от кражба: историята на Streebl

https://offnews.bg//ikonomika/ot-universitetski-proekt-do-izobretenie-pazeshto-koleloto-ot-krazhba-682133.html

"Идеята ми дойде по време на втората година в университета, когато записах "Бизнес" с профил "Предприемачество" и трябваше да подхвана някакъв проект. Тогава си купих колело и търсих начин да го заключвам. Потърсих информация за катинари и се оказа, че какъвто и катинар да си купиш, той е много лесно пробиваем, има ли ключалка. Най-скъпите катинари отнемат 90 секунди, за да бъдат откраднати. Дори има клип в YouTube как се случва това. Отчайващо!"

От отчаянието на Божидар Христов се ражда идеята, а след нея - и изобретението, и компанията - производител, в която Божидар работи с Боян Христов.

"Така ми хрумна идеята да направя стойка за заключване на колела, но мина доста време, преди да започна да се занимавам със самия продукт. Миналата година, когато завърших университета и дойдох в България, влязох в акселератор."

Резултатът от година работа е полуавтоматичната стойка Streebl, захранвана със соларен панел. С помощта на карта и мобилно приложение се заключат едновременно предната и задната капла на колелото и неговата рамка.

Изобретението спечели голямата награда - 20 хил. лв., в конкурсната програма за социални предприемачи с фокус върху "зелени" и устойчиви инициативи" - БАКБ Предизвикателство, финансирана от Българо-американска кредитна банка.

На въпроса наистина ли стойката е "непробиваема", той отговаря категорично "Да".

"Нашата стойка заключва предната, задната капла и рамката на колелото. В общия случай, когато си заключиш колелото с катинар, може да заключиш рамката или каплата. Като заключиш рамката, ти взимат каплите. Като заключиш каплата, ти взимат рамката.

Нашата стойка защитава всички компоненти. Минават едни шишове през каплите, които са достатъчно дебели, така че не могат да бъдат срязани с клещи за рязане на метал. С флекс би отнело доста време, тъй като са от специални сплави – доста твърд материал, който трудно се реже.

Има и сензори за вибрация. Флексът би предизвикал такава вибрация. Включи ли се тази вибрация, стойката започва да пищи", обяснява Божидар.

За да заключи колелото си, човек докосва картата си, въвежда код или използва приложението за заключване, поставя колелото си на стойката, избутва механизма и заключва всички компоненти.

Една стойка пази две колела, а първите ще бъдат монтирани през лятото.

Боян и Божидар, които случайно носят еднаква фамилия, предлагат монтирането на стойките пред бизнес сгради, училища, университети. 

Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума, но без Валери Симеонов

http://nakratko.bg/category/58/160687/


Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи, но без присъствието на Валери Симеонов, съобщава Би Ти Ви. Вицепремиерът беше обещал да присъства на големите събития в началото на сезона, за да замери шума, но така и не дойда.

10-и гей парад, шествия срещу него

https://www.vesti.bg/bulgaria/10-i-gej-parad-shestviia-sreshtu-nego-6083236

Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия

Почина простреляният от Пелов Марио Панчев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904393

Почина простреляният от Пелов Марио ПанчевМарио Панчев, който беше прострелян от избягалия затворник Владимир Пелов, е починал от раните си, съобщи Нова тв. Информацията е потвърдена от МВР. При престрелка между Панчев и Пелов в центъра на Ботевград във вторник избягалият затворник издъхнал на място, след като е бил пронизан от 4 куршума. Панчев пък бе настанен в критично състояние в

Моделът Кристин Илиева: Простила съм на Дивна (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904395

Моделът Кристин Илиева: Простила съм на Дивна (Видео)Простила съм на Дивна. Тя не го е направила нарочно. Това каза моделът Кристин Илиева пред Нова тв. На 12 март тя пострада тежко при катастрофа, а колата, в която се е возила, е била управлявана от певицата Дивна. Илиева каза, че след инцидента двете са се чували. "Бяхме доста близки приятелки преди това. Тежко ми е да коментирам.

Поход на семейството и гей парад ще се проведат днес в София

http://nakratko.bg/category/58/160686/


Двете събития ще бъдат съпътствани от шествие на крайно десни и националисти и протест под надслов "Да спасим децата на България и българското семейство", съобщава БНР.

Промяна в церемонила: Премахват падането на колене в памет на националните герои

http://budnavarna.bg/35048-promyana-v-tseremonila-premahvat-padaneto-na-kolene-v-pamet-na-natsionalnite-geroi/

Падането на колене, с което се отдава почит на националните герои, загинали за България, се премахва от церемониите на 3 март, 19 февруари, 2 юни и други дати, които включват военен церемониал и заря.

 

Вместо на колене паметта на героите ще се почита със свеждане на глава за минутата мълчание. Това предвижда промяна в устава за войсковата служба, която предлага министърът на отбраната Красимир Каракачанов, пише „24 часа“.

 

В устава са описани подробно и церемониалите за отбелязване на националните празници, както и командите, които се подават към парадните роти и присъстващите граждани.

 

Преди да бъде предложена за обществено обсъждане, промяната в церемониала е съгласувана с началника на отбраната ген. Ангел Боцев.

 

Идеята за замяна на падането на колене била дадена от граждани с писма до президентството.

 

При падането на колене редица по-възрастни хора изпитват затруднения да отдадат почит на героите, освен това заемали неловки пози, пише в тези искания.

 

От военните церемониали отпада и маршът “Кол славний”, който се изпълнява от гвардейски оркестър при отдаването на почит на загиналите за България. Вместо него ще се изпълнява барабанен марш, предвижда друга промяна във военния устав.

 

“Кол славний” е руски имперски марш, бил е наричан истинският химн на имперска Русия, заради това се прави смяната, обясниха военни.

 

Постовите вече ще имат по-големи права да стрелят, предвижда друга промяна в устава. Досега те можеха да ползват личното си оръжие без предупреждение единствено ако самите те бъдат нападнати с оръжие.

 

Сега вече ще имат право да стрелят и при опит за въоръжено проникване в охранявания обект.

 

В устава изрично се записва, че той важи и за българските военни, които в момента служат зад граница като част от международен контингент или са изпратени към структури на НАТО извън страната.

Материалът Промяна в церемонила: Премахват падането на колене в памет на националните герои е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Френската полиция разби българска мрежа за просяци

http://nakratko.bg/category/25/160685/


Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от „Франс прес” и Би Ти Ви.

Южна Америка загуби най-великата си тенисистка

https://offnews.bg//sviat/iuzhna-amerika-zagubi-naj-velikata-si-tenisistka-682286.html

В навечерието на финала при жените на най-престижния турнир на клей - Ролан Гарос - Южна Америка загуби най-успешната си тенисистка. Мария Буено почина на 78-години на 8 юни.

Бразилката спечели 19 големи титли в кариерата си през 50-те и 60-те години на миналия век, включително три от Уимлъбдън на сингъл и четири от US Open.

Буено бе приета в болница с диагноза рак на устата в четвъртък. В петък дойде и съобщението на болницата в Сао Пауло за нейната кончина.

Мария Естер Буено е родена на 11 октомври 1939 г. в Сао Пауло. Тя се учи сама да играе тенис, през тийнейджърските си години не минава през формално обучение.

Самоукото момиче изиграва първия си турнир на 12 г., а първата титла на сингъл идва, когато Мария е на 14.

Въпреки липсата на треньор, Мария отвява конкуренцията, когато дебютира на международни състезания през 1958 г. в италианския шампионат.

През 1959-а печели последователно два от най-престижните турнири - Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ, което я превръща в национален герой. Тогава тя става №1 в света и печели наградата на Associated Press за атлет на годината при жените. При получаването ѝ Мария признава: "Не съм добра. Страхувам се от всеки, с когото играя".

Година по-късно Буено става първата жена, спечелила Голям шлем на двойки. Тя триумфира и в четирите турнира от Големия шлем в партньорство с Кристин Труман в Австралия и с Дарлийн Хард във Франция, Великобритания и САЩ. Титлата от Уимбълдън вдига и през 1964 г., а през 65-а печели турнира на трева на двойки.

Наричат я "Лястовицата от Сао Пауло" заради изключителната ѝ способност да доминира играта на мрежата.

Нейният път в професионалния тенис е съпътстван от проблеми в лакътя, за които тя вини тежките дървени ракети по това време.

След като прекратява кариерата си през 1977 г. Буено коментира тенис мачове за бразилския тв канал SporTV.

През 1978 г. е включена в Международната тенис зала на славата.

Мария Буено ще остане в сърцата на бразилците като номер едно в тениса, написа президентът на Бразилия Мишел Темер.

Днес, след няколко часа, други две тенисистки - румънката Симона Халеп и американката Слоун Стивънс - ще излязат на корт "Филип Шатрие" в Париж в опит да достигнат частица от успеха на Мария - да спечелят титлата от единия от четирите турнири от Големия шлем. Стивънс вече има една титла от Шлема - от Откритото първенство на САЩ през 2017 г., а Халеп, въпреки че е №1 в женския тенис на сингъл сега, ще се бори за първата си титла от Шлема.

Южна Америка загуби най-великата си тенисистка

https://offnews.bg//litca/iuzhna-amerika-zagubi-naj-velikata-si-tenisistka-682286.html

В навечерието на финала при жените на най-престижния турнир на клей - Ролан Гарос - Южна Америка загуби най-успешната си тенисистка. Мария Буено почина на 78-години на 8 юни.

Бразилката спечели 19 големи титли в кариерата си през 50-те и 60-те години на миналия век, включително три от Уимлъбдън на сингъл и четири от US Open.

Буено бе приета в болница с диагноза рак на устата в четвъртък. В петък дойде и съобщението на болницата в Сао Пауло за нейната кончина.

Мария Естер Буено е родена на 11 октомври 1939 г. в Сао Пауло. Тя се учи сама да играе тенис, през тийнейджърските си години не минава през формално обучение.

Самоукото момиче изиграва първия си турнир на 12 г., а първата титла на сингъл идва, когато Мария е на 14.

Въпреки липсата на треньор, Мария отвява конкуренцията, когато дебютира на международни състезания през 1958 г. в италианския шампионат.

През 1959-а печели последователно два от най-престижните турнири - Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ, което я превръща в национален герой. Тогава тя става №1 в света и печели наградата на Associated Press за атлет на годината при жените. При получаването ѝ Мария признава: "Не съм добра. Страхувам се от всеки, с когото играя".

Година по-късно Буено става първата жена, спечелила Голям шлем на двойки. Тя триумфира и в четирите турнира от Големия шлем в партньорство с Кристин Труман в Австралия и с Дарлийн Хард във Франция, Великобритания и САЩ. Титлата от Уимбълдън вдига и през 1964 г., а през 65-а печели турнира на трева на двойки.

Наричат я "Лястовицата от Сао Пауло" заради изключителната ѝ способност да доминира играта на мрежата.

Нейният път в професионалния тенис е съпътстван от проблеми в лакътя, за които тя вини тежките дървени ракети по това време.

След като прекратява кариерата си през 1977 г. Буено коментира тенис мачове за бразилския тв канал SporTV.

През 1978 г. е включена в Международната тенис зала на славата.

Мария Буено ще остане в сърцата на бразилците като номер едно в тениса, написа президентът на Бразилия Мишел Темер.

Днес, след няколко часа, други две тенисистки - румънката Симона Халеп и американката Слоун Стивънс - ще излязат на корт "Филип Шатрие" в Париж в опит да достигнат частица от успеха на Мария - да спечелят титлата от единия от четирите турнири от Големия шлем. Стивънс вече има една титла от Шлема - от Откритото първенство на САЩ през 2017 г., а Халеп, въпреки че е №1 в женския тенис на сингъл сега, ще се бори за първата си титла от Шлема.

Учени сензационно: Сиренето бори рака

https://petel.bg/Ucheni-senzatsionno--Sireneto-bori-raka__268396

Учените са провели редица проучвания и заключиха, че сиренето има лечебни свойства. Оказва се, че е в състояние да се бори с раковите клет...

Новият кмет на "Младост": Не съм виждал Иванчева да взема пари под масата

https://petel.bg/Noviyat-kmet-na-Mladost--Ne-sam-vizhdal-Ivancheva-da-vzema-pari-pod-masata__268403

Аз не съм виждал Десислава Иванчева да взема пари под масата. Бизнесмени са идвали с оплаквания от администрацията, че не им се движат нещ...

Разбра се кой е шофьорът на училищния автобус, на когото Джамбазки пожела да бъде пребит с тояги!

https://petel.bg/Razbra-se-koy-e-shoforat-na-uchilishhniya-avtobus--na-kogoto-Dzhambazki-pozhela-da-bade-prebit-s-toyagi--__268402

Дългогодишният шофьор Йордан Попгерасимов е бил зад волана на автобуса на помощното училище в село Долно Драглище, минал през жп линията ...

Ръчно косене на тревни площи се извършва по част от пътя Варна – Златни пясъци

https://petel.bg/Rachno-kosene-na-trevni-ploshhi-se-izvarshva-po-chast-ot-patya-Varna-----Zlatni-pyasatsi__268401

Снимка: bnr.bg Ръчно косене на тревни площи се извършва по част от пътя Варна – Златни пясъци, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Д...

Това са първите 5 аларми за диабета

https://petel.bg/Tova-sa-parvite-5-alarmi-za-diabeta__268400

Диабетът е заболяване, което възниква, когато нивата на глюкозата в кръвта са твърде високи. Неговите симптоми в някои случаи се свързват ...

Съюзът на българските автомобилисти предлага безплатни услуги във Варна

https://petel.bg/Sayuzat-na-balgarskite-avtomobilisti-predlaga-bezplatni-uslugi-vav-Varna__268399

Снимка: Булфото Днес Съюзът на българските автомобилисти (СБА) продължава серията от събития Ден на безплатни услуги във Варна от 10 до 16:...

Полицейска инспекторка проговори за рекордната плячка от 400 бона на ало бандити!

https://petel.bg/Politseyska-inspektorka-progovori-za-rekordnata-plyachka-ot-400-bona-na-alo-banditi--__268398

Снимка: Булфото Блиц вече разказа за шокиращата телефонна измама в началото на юни, при която 65-годишна жена даде 400 бона на ало бандити. ...

"Поход за семейството" днес във Варна

https://petel.bg/Pohod-za-semeystvoto-dnes-vav-Varna__268397

  Варна е един от българските градове, в които в събота, 9 юни, ще се проведе първият по рода си за България национален „Поход за Семейств...

Почина простреляният от Пелов Марио Панчев

https://frognews.bg/novini/pochina-prostrelianiiat-pelov-mario-panchev.html

Починал е простреляният от затворника Владимир Пелов- Марио Панчев. Това съобщиха от МВР. Панчев бе приет в ”Пирогов” след стрелбата в Ботевград.

Свикват извънредно заседание на ООН заради Газа

http://www.moreto.net/novini.php?n=375653

Заради продължаващото напрежение в ивицата Газа Генералната асамблея на ООН ще проведе извънредно заседание на 13 юни, сряда, предадоха информационните агенции. Предстои да бъде разгледан проект на резолюция в защита на палестинците в Газа и на Западния бряг, съобщи агенция "Франс прес".

Между 5 и 10 лева ще плащаме за чадър и шезлонг на родните плажове

https://www.actualno.com/society/mejdu-5-i-10-leva-shte-plashtame-za-chadyr-i-shezlong-na-rodnite-plajove-news_678818.html

Повече от половината българия няма да почиват през лятото, но какви цени да очакват тези, които все пак ще се отдадат на летен релакс и то на родното Черноморие? На централния плащ във Варна цените ще останат непроменени. Цената на чадъра е 5 лева, също толкова ще плащаме и за шезлонг. Очакванията са за много туристи и добър сезон. Има достатъчно спасители, въпреки че всяка година намирането на кадри е все по-трудно. Цените на нощувките се запазват на нивото на миналата година. Ако някъде има

В Китай Путин приготви и опита традиционна местна храна (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6904386

В Китай Путин приготви и опита традиционна местна храна (Видео) По време на посещението си в китайския град Тянцзин руският президент Владимир Путин приготви и опита традиционни китайски ястия, предаде ТАСС, позовавайки се на кадри, излъчени от Централната китайска телевизия. Путин приготви традиционното за Тянцзин блюдо гоубули, което прилича на руските пелмени,

За три години телефонните измамници са взели 20 млн. лв.

http://econ.bg/Новини/За-три-години-телефонните-измамници-са-взели-20-млн-лв-_l.a_i.762490_at.1.html

За три години телефонните измамници са взели около 20 млн. лв. от жертвите си. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна...

Лятно бижу в благоевградския квартал "Еленово"! Плаж" Равена" отвори врати

http://www.struma.com/obshtestvo/lyatno-biju-v-blagoevgradskiya-kvartal-elenovo-plaj-ravena-otvori-vrati_135271/

Истински оазис за релакс, забава и прохлада. Входът е-5 лева за възрастни и 3 лв. за деца

Най-новият плаж в благоевградския квартал "Еленово" отвори врати. "Равена" / Жълтото /, е името на мястото, което обещава това лято да бъде център на истински релакс и забавление.

В два басейна с кристално чиста вода, голям за майките и татковците и малък за децата,ще се разхлаждате в идващите големи горещини. Приятни кътчета на плажа, заведение, което предлага вкусотии и студени и горещи напитки, ще превърнат престоя ви на плаж "Равена" в истинско...

Продължава

Поход на семейството и гей парад ще се проведат в София

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pohod-na-semeystvoto-i-gey-parad-shte-se-provedat-dnes-v-sofiya

Пет български града ще празнуват днес брака и традиционното семейство. "София прайд" и два протеста против него ще се проведат също днес под зоркия поглед на много полицаи

Полицията изпусна Пелов, да пази поне от измамниците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6904135

Полицията изпусна Пелов, да пази поне от измамницитеТелефонните измамници стават все по-нагли, а черната жътва, която прибират - все по-богата. Поредните две жертви този път са им дали доброволно огромни суми, които прехвърлят един милион. (Виж 8-а стр.) Ясно е колко ужасно се чувстват жертвите - омерзени и съсипани от измамата. А най-лошото е, че жертвите падат в капана с тъпата уловка,

Тръмп остана сам в Г-7 по руската тема

http://www.cross.bg/rysiya-trump-moskva-1576488.html

/КРОСС/ Връщането на Русия към формата Г-8 е невъзможно докато не бъде постигнат съществен напредък по украинския конфликт, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел на срещата на Г-7 в Квебек, обобщавайки европейската позиция по темата, анализира news.bg Същото становище изрази и канадската страна, съобщи Дойче веле. По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи Русия да бъде върната във формата на "осмицата". Японската делегация отказа да коментира казуса, като се позова на решението от 2014 г. за изключването на Русия. На въпрос дали позицията на Токио се е променила през изминалите години след това, от делегацията отговориха лаконично: "Ние сме членове на Г-7". Лидерите на Германия, Великобритания, Франция и Италия проведоха среща малко преди започването на дискусиите в Г-7. Новият италиански премиер Джузепе Конте първоначално изказа подкрепа за предложението на Тръмп в профила си в Туитър, но от изявлението на Меркел стана ясно, че по-късно е променил позицията си и се е присъединил към колегите си от ЕС. По думите й, европейската координационна група е единодушна, че връщане на Русия не може да има докато не бъде постигнат "съществен напредък" по намирането на изход от украинския конфликт. Москва беше изключена от групата на големите заради анексирането на украинския Крим. Британският премиер Тереза Мей също беше категорично против предложението на американския президент

Звездите, които съжалиха, че са уголемили бюста си

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/zvezdite-koito-syzhaliha-che-sa-ugolemili-biusta-si-6083090

Факт е, че много от знаменитостите се разкайват за интервенциите, на които са се подложили през годините

Близо 1 млн. българи получават пенсии до 321 лв.

http://econ.bg/Новини/Близо-1-млн-българи-получават-пенсии-до-321-лв-_l.a_i.762489_at.1.html

Сред най-важните мерки, които бяха предприети за повишаване на доходите на пенсионерите, е постепенното увеличаване на тежестта на една година...

Тервел Пулев остава непобеден на професионалния ринг

https://offnews.bg//bojni/tervel-pulev-ostava-nepobeden-na-profesionalnia-ring-682288.html

Тервел Пулев продължава да е непобеден на професионалния ринг. Българският боксьор постигна нов експресен успех, този път срещу американеца Армандо Анкона.

Двубоят в "Олстейт Арена" в Чикаго се оказа изключително неравностоен и още в първия рунд Пулев нокаутира съперника си, като "двубоят" продължи едва 2 минути и 6 секунди.

Тервел засипа с удари Анкона още в началото. Поредното ляво кроше на бронзовия медалист от Лондон 2012 свали американеца, който се изправи на крака и направи опит да продължи боя след отброяването. Последва нова атака на Пулев и всичко приключи.

Българинът се радваше на солидна подкрепа от българската общност в Чикаго.

Балансът на Пулев вече е 11 победи от 11 мача, като 10 от тях са с нокаут, като четири са постигнати в първи рунд.
Следващият двубой на Тервел Пулев е насрочен за 27 юли, когато в Ларедо, Тексас за първи път ще се боксира в 10 рунда.

САЩ и ЕС ще започнат търговски преговори

https://www.mediapool.bg/sasht-i-es-shte-zapochnat-targovski-pregovori-news280074.html

Лидерите на най-големите икономики в света успяха да направят малки крачки за решаване на търговското напрежение със САЩ, които въведоха мита върху стоманата и алуминия от Канада, ЕС и Мексико, но все още не може да се говори за пробив в ситуацията, която много анализатори обявиха за търговска война. Официален френски представител съобщи, че ЕС и САЩ ще започнат експертни разговори по търговията до две седмици, отбелязва Ройтерс. Според него американският президент Доналд Тръмп е приел ”принципът на диалога”. След среща с френския президент Еманюел Макрон в рамките на форума Тръмп коментира, че очаква ”да се случи нещо и то да бъде положително”. Макрон от своя страна посочи, че ”Има воля да работим, да напредваме заедно". Според източници от кулоарите на срещата германският канцлер Ангела Меркел също е представила позиция за установяване на диалог. Засега обаче не се знае как ще протече този процес и има ли шанс да се стигне до изход от ситуацията, провокирана от американския президент. Тръмп очаквано остана изолиран от останалите лидери на страните от Г-7, след като поиска връщането на Русия в групата и възстановяването на Г-8. Меркел каза, че европейските страни и Канада не приемат това искане. Британският премиер Тереза Мей също призова страните да не подават на искането на Тръмп. Международната общност санкционира Русия заради незаконната анексия на Крим и намесата й в Източна Украйна. Тръмп и Трюдо се шегуват за митата Тръмп се изказа насърчително за хода на търговските преговори с Канада на двустранна среща с премиера Джъстин Трюдо. Тръмп заяви, че САЩ и Канада се опитват да постигнат споразумение за намаляване на митата и търговските бариери и каза на Трюдо, че отношенията на САЩ с Канада са "по-добри от всякога". Тръмп също така изрази мнението си, че ще има съвместна декларация след края на срещата на върха, въпреки острите разногласия между него и другите шестима лидери по въпроса за митата, които САЩ искат да наложат на вносната стомана и алуминий. В началото на срещата Тръмп се пошегува, че Трюдо се е отказал Канада да въвежда ответни мита върху американски стоки, предаде Ройтерс. "Джъстин се съгласи да махне всички мита, всички търговски бариери между Канада и САЩ, така че съм много щастлив", каза Тръмп. Трюдо побърза да му върне шегата: "Тогава бих казал, че положението с НАФТА е чудесно", имайки предвид Северноамериканското споразумение за свободна търговия.  

До моя скептичен приятел

http://terminal3.bg/do-mojat-skeptichen-prijatel/

Приятелю, ела с мен на Прайд.

Ще ме попиташ „Защо?“.

Не заради ранната сутрин на 28.06.1969 в Stonewall, от която тръгна всичко, не заради това че не, “Конституцията и законите на Република България [не] гарантират правата на ЛГБТИ хората и [не] ги защитават от дискриминация”, не защото си хетеросексуален и това не е твоята битка, не защото “аз нямам нищо против гей хората, но да не ми парадират”, дори не го прави заради това, че сме приятели и ме приемаш точно такъв, какъвто съм.

Ела с мен на Прайд заради невидимото момче или момиче, криещо се в самотата си, в малък град някъде в България, за което “нормалното” е грозната дума, крещящия глас, намръщеното от омраза лице… За да им покажем, че има смисъл, че не са сами, че не са невидими.

Защото Прайд е цветен празник на разноцветните хора.

Честит Прайд, приятелю!

Иван Димов,
Основател на фондация “Сингъл Степ”

Иван Димов е един от онези, които искат да променят това. За целта той създаде фондация “Сингъл Степ”  и вярва, че това е пътят за създаване на жизнена, сплотена и достойна общност. Конкретните дейности за осъществяване на мисията ни включват: телефонна линия за подкрепа, онлайн чат, общностен център с лични консултации, групи за взаимопомощ, както и пространство за социални събития.

Заповядайте днес (9 юни) на Sofia PRIDE 2018 пред паметника на Съветската армия.

Музикалната програма започва от 16:30 ч.
Шествието от 19:00 ч.

Петър Кърджилов: Сегашният кмет на „Младост“ уволнява по поръчка на ГЕРБ

https://frognews.bg/novini/petar-kardjilov-segashniiat-kmet-mladost-uvolniava-porachka-gerb.html

Малко напрегнато е от множеството забавени документи, които трябва да се разпишат. Правят се наново. Има преписки. Това създава забавяне. Това заяви временният кмет на район „Младост“ арх. Румен Русев по БТВ.

Семейства излизат днес на шествие във Варна в защита на традиционния брак между мъж и жена

http://www.moreto.net/novini.php?n=375656

Първият по рода си за България национален „Поход за Семейството“ ще се проведе днес във Варна и още пет от големи градове в страната. Шествието ще тръгне от сцена Раковина в 15.45ч., ще премине по главната алея до Пантеона. Походът е в защита и за утвърждаване в общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство, научи Moreto.

Спират движението по магистрала „Люлин” следобед

//dariknews.bg/novini/bylgariia/spirat-dvizhenieto-po-magistrala-liulin-sledobed-2102416

Движението на леки автомобили по магистрала "Люлин" ще бъде спряно от 13.00 до 18.00 часа заради обрушване на скатове при 9-и километър, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.
 
Затворен за коли ще бъде участъкът от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Мало Бучино“. За пътуващ

Случай на пътуване във времето в САЩ?

https://dnes.dir.bg/spektar/sluchay-na-patuvane-vav-vremeto-v-sasht

Мъж се връща в дома си 7 години след смъртта си, ФБР поема случая и го засекретява

11 български цигани, които експлоатирали просяци, са задържани в Тулуза

http://www.cross.bg/tylyza-mrezhata-prosyatzi-1576487.html

/КРОСС/Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от Франс прес. Осем мъже и три жени отиват на съд за трафик на хора, пране на пари и експлоатация. Разследването е започнало през май 2017 г. след жалба на българин, който искал да се измъкне от контрола на мрежата. Той бил нает в района на Плевен от една от ромските фамилии, които експлоатират просяци в Тулуза, с обещание за справедливо разпределение на печалбите. При пристигането му в Тулуза обаче документите му за самоличност били отнети и той открил, че просяците в мрежата живеят в тежки условия и дори биват измъчвани, ако не донесат достатъчно пари.Върху един от хората минала кола, друг бил вързан за дърво цяла нощ и бит с електрически кабел, трети бил многократно прободен с нож, а четвърти бил ранен с огнестрелно оръжие. Полицията е проследила парични потоци в размер на десетки хиляди евро към България и идентифицирали членовете на мрежата, която е структурирана около пет семейни клана. В Тулуза членовете на мрежата живеели дискретно, но в България водели охолен живот със скъпи коли и луксозни къщи. "Кръстовищата, където хората просят, се класифицирали според стойността си. Подходящото кръстовище носи до 400 евро на ден", обясни френският полицейски комисар Карим Филали

Слушаме изпълнителите на Ламбада днес с вход безплатен на Фестивала на цацата

http://budnavarna.bg/35045-slushame-izpalnitelite-na-lambada-dnes-s-vhod-bezplaten-na-festivala-na-tsatsata/

Изпълнителите от легендарната група КАОМА, които в края на 80-те години успяха да накарат целия свят да танцува Ламбада, днес ще можем да чуем и видим на живо на тазгодишния „Фестивал на цацата“, които започна вчера в Кранево. Изпълненията на вероятно най-големия летен хит в света ще започнат изпълненията си от 22 часа на основна сцена на фестивала.

КАОМА пристигат у нас с членове от оригиналния състав на групата и нова певица – Една Бразил, която заменя трагично загиналата в инцидент в Бразилия вокалистка на групата. Една Бразил успява да вдъхнови КАОМА да се върнат на международната сцена, за да продължат да споделят страстта и магията на музиката си с публиката и ето ги тук – 9 юни 2018, Кранево!

Освен „Ламбада”, групата ще припомни на българската публика и останалите си хитове – Dancando Lambada, Tago Mago, Melodie d’Amour и много други.

„Танцьорите ще ви пренесат в света на Ламбада – такъв, какъвто го помните от клипа на парчето” – обещават организаторите, така че вадете късите рокли и маракасите, припомнете си всички летни спомени, свързани с вечния хит и още отсега си запазете втория уикенд на юни!

Вижте и останалата част от програмата днес:

Събота – 09.06.2018 – LATINO FIESTA

11:00 – 12:00 ч – Танцово шоу с участието на ТШ „Емоушън“, ТШ „D&G“, ТШ „Диамант“, ТШ „Електра“, ТШ „Диамант“

12:00 – 12:30 ч – Официално откриване на Фестивал на Цацата 2018

12:30 – 13:00 ч – Танцови изпълнения на деца от Детска градина „Веселите делфинчета“ – с.Кранево

13:00 – 13:30 ч – Вокална група от с.Оброчище

13:30 – 14:00 ч – Танцова формация при читалище „Свобода 1897“ – с.Гурково

14:00 – 15:30 ч – Техническа пауза

15:30 – 17:00 ч – Музикално-артистична програма с участници от Украйна, Молдова, Беларус, Грузия.

17:00 – 18:00 ч – Танцова работилница BACHATA MASTER CLASS – с George Dice /Romania/

18:00 – 18:30 ч – Танцова работилница LATIN ENERGY със Сирсе /Cuba/

18:30 – 19:00 ч – Бирена миля – състезание

19:00 – 19:45 ч – Танцова работилница LAMBADA с Alfredo Torres / Cuba /

19:45 – 20:00 ч – Теглене на печелившите от Томболата за деня

20:00 – 21:15 ч – ЗАМУНДА БАНАНА БЕНД – На живо

21:30 – 21:50 ч – GEORGE DICE /Romania / – На живо

22:00 – 23:00 ч – KAOMA / Brasil / – На живо

Близо 30 години по-късно „Chorando Se Foi” ще прозвучи и на българска земя и ще даде началото на голямата лятна фиеста в Кранево!

Материалът Слушаме изпълнителите на Ламбада днес с вход безплатен на Фестивала на цацата е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Във Франция са арестувани българи, организирали просия

http://econ.bg/Новини/Във-Франция-са-арестувани-българи-организирали-просия_l.a_i.762488_at.1.html

Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани във френски град Тулуза, съобщава бТВ, цитийки „Франс прес”. Осем мъже и три...

За 3 г. ало измамниците прибрали 20 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904382

За 3 г. ало измамниците прибрали 20 млн. лв.

За 3 г. в ръцете на ало измамниците са влезли 20 млн. лв. В сумата не влизат златните накити и скъпоценни камъни, които жертвите на измамниците са дали. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова тв. По думите й "печалбата" на ало измамниците всеки месец е около половин милион лева.

НИМХ: В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи

http://www.cross.bg/valezhi-grumotevichni-byri-1576486.html

/КРОСС/ В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, София-град, Софийска област, Перник и Кюстендил. Очакват се интензивни и значителни по количество валежи с гръмотевочна дейност през втората половина на деня. Има условия за градушки.

В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи

http://www.cross.bg/valezhi-byri-grumotevichni-1576486.html

/КРОСС/ В 10 области в страната е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, София-град, Софийска област, Перник и Кюстендил. Очакват се интензивни и значителни по количество валежи с гръмотевочна дейност през втората половина на деня. Има условия за градушки.

Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/z3zX52jvTbM/

Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи, но без присъствието на Валери Симеонов, информира bTV. Вицепремиерът беше обещал да присъства на големите събития в началото на сезона, за да замери шума, но така и не дойда. Въпреки това инспектори от Регионалната здравна инспекция влязоха да замерят шума. Децибел метърът показа данни между 80 и 90 децибела при допустими 85. Инспекторите измериха и фоновия шум. Оказа се, че и морето е много шумно – цели 62 децибела при позволени 65.

При измерването на фона трябваше да бъде спряна музиката в клуба, като гостите първо помислили, че спирането на музиката е част от програмата. В плажното заведение бяха подготвени – наели са частна лаборатория за замерва шума.

„В началото на всеки сезон се правят такива резонни измервания, които са задължителни за всяко едно заведение. Появиха се и лицензирани лаборатории, които правят тези замервания”, поясни Димитър Москоянев. В продължение на месец и половина са работили, за да постигнат тези резултати. Поръчахме от Съединените щати специален винил, който се води „шумова бариера”. Тя не допуска да излиза шума и сваля звука с около 30 децибела, което е в рамките на нормалното да бъде на входа на заведението”, поясни Веселин Борисов, управител на плажна дискотека.

Резултатите за шума на здравната инспекция трябва да бъдат изчислени по специални формули и едва тогава ще се произнесат дали са в нормите на здравословния шум.

По-късно днес вицепремиерът Валери Симеонов ще участва в работна среща по въпросите за туризма в Поморие и ще даде брифинг пред журналисти.

Страните от Г-7 ще си съдействат срещу външните изборни намеси

https://www.actualno.com/europe/stranite-ot-g-7-shte-si-sydejstvat-sreshtu-vynshnite-izborni-namesi-news_678815.html

Лидерите от Г-7 ще споделят информация помежду си и ще работят с интернет доставчици и социални мрежи за осуетяване на външна намеса в избори в страните им. Това се казва в проектодокумент на срещата на върха на групата в Канада, цитиран от Reuters. Освен това САЩ, Канада, Япония, Франция, Германия, Великобритания и Италия ще осигурят прозрачност на финансирането на политическите си партии и на политическите реклами, особено в предизборни кампании. В текста изглежда се имат предвид твърденията

Арх. Румен Русев: Има напрежение в работата ми заради забавени документи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6904380

Арх. Румен Русев: Има напрежение в работата ми заради забавени документиВ момента е малко напрегнато в работата ми, има много забавени документи и необработени преписки. Казах още в началото, че двамата с другия кмет искахме да се оттеглим, защото предполагахме какво може да заварим. Служителите на района дойдоха и ни помолиха да останем. Това каза временният кмет на район "Младост" архитект Румен Русев в сутрешния

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване