Френската полиция разби българска мрежа за просяци

https://petel.bg/Frenskata-politsiya-razbi-balgarska-mrezha-za-prosyatsi__268373

Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от...

Плажовете във Варна са готови да посрещнат туристите

https://petel.bg/Plazhovete-vav-Varna-sa-gotovi-da-posreshhnat-turistite__268379

Какви са мерките срещу кражбите? Изследване на „Галъп”, направено съвместно с Борда по туризъм, показва, че 54% от българите няма да почи...

Във Франция разбиха българска мрежа, експлоатирала просяци

//dariknews.bg/novini/sviat/vyv-franciia-razbiha-bylgarska-mrezha-eksploatirala-prosiaci-2102402

Единайсет български граждани, които експлоатирали просяци, са задържани в югозападния френски град Тулуза, съобщи полицията, цитирана от Франс прес. Осемте мъже и трите жени, които движели мрежата, са на съд за трафик на хора от престъпна организация, пране на пари и експлоатиране на просяци.

Тервел Пулев с нова победа на ринга (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/tervel-pulev-s-nova-pobeda-na-ringa-video-2102401

Българският боксьор Тервел Пулев записа 11-а поредна победа на професионалния ринг и напълно в собствените си традиции нокаутира американеца Армандо Анкона още в първия рунд. Мачът в Чикаго много бързо обрисува голямата разлика в класите между двамата бойци, Тервел се постара да я направи още по-оч

Рицарски почести от Елизабет Втора за Ема Томпсън и Кийра Найтли

//dariknews.bg/novini/liubopitno/ricarski-pochesti-ot-elizabet-vtora-za-ema-tompsyn-i-kijra-najtli-2102399

Актрисите Ема Томпсън и Кийра Найтли са сред включените в списъка от 1057 души, удостоени с рицарски почести от британската кралица Елизабет Втора, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
 
59-годишната Томпсън става Офицер на Ордена на Британската империя за постижения в драматичното

Изпълнителите на Ламбада покоряват Фестивала на цацата днес

http://varnautre.bg/2018/06/09/83026/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%84

Дългоочакваното трето издание на Фестивала на Цацата в Кранево стартира вчера, като тази година за първи път се провежда почти на плажа на Кранево. Това осигурява още повече възможности за забавления на всички гости. Днес, 9 юни, Кранево ще се превърне в една голяма латино фиеста. Сутринта сцената ще превземат танцови формации от България, Украйна, […]

Гей парад и контра демонстрации окупират центъра на София. Стотици полицаи ще следят за сблъсъци и ще спират движението

https://offnews.bg//obshtestvo/gej-parad-i-kontra-demonstratcii-okupirat-tcentara-na-sofia-stotitci-682131.html

Гей парад и две контра демонстрации ще окупират центъра на столицата днес. Движението ще бъде спирано поетапно. Възможни са сблъсъци. Десетки полицаи са на крак. За реда ще следят служители на СДВР и ГД "Национална полиция".

София прайд започва в 19 ч., а сборният пункт е паметникът на Съветската армия. Преди това организаторите му са предвидили музикална програма с начален час 16:30, също пред паметника.

Движението ще бъде ограничено от 16 ч., а организаторите са заявили, че събитието ще продължи до 22 ч.

Ето и маршрута на Прайда: бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф Гурко“, ул. “Г.С. Раковски“, бул.“ Княз Ал. Дондуков“, бул. “Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ отново до Паметника на Съветската армия, където мероприятието ще приключи.

В отговор на парада се организират други две събития.

Първото е наречено "Поход за семейството" и участниците в него ще изразят подкрепата си за традиционния брак и християнските семейни ценности. Походът започва в 14 ч. пред Народното събрание. Маршрутът му е: бул. “Цар Освободител“ до пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Княгиня М. Луиза“, бул. „Витоша“ до НДК, пл. „България“. Очаква се походът да приключи до 16.30 ч.

Освен в столицата, поход ще има и в още четири града: Пловдив (от 11 ч.), Варна (от 15:30 ч.), Бургас (от 18 ч.) и Русе (от 17 ч.).

За да подчертаят позицията си, част от двойките ще бъдат облечени в сватбените си костюми и булчински рокли, заяви Ивайло Тинчев, един от организаторите на събитието, цитиран от "Дарик". В края ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“. 

Час преди гей парада - от 18 ч. - в София започва друго шествие. От пилоните на НДК ще тръгне шествие под надслов "Да запазим децата от разврата". Организаторите - "Национална съпротива" - наричат хората с различна от традиционната сексуалност "ненормални" и призовават "всички нормални български граждани" да се присъединят.

Призивът, изпратен от Благовест Арсенов Николай Йовев, гласи: 

"Българи, въпреки отпора срещу опитите на властите да прокарат Истанбулската конвенция, ние отново виждаме техните действия в пропагандирането на извратеността! За поредна година правителството и Столична община, в лицето на Йорданка Фандъкова, разрешават провеждането на гей парад в нашата столица. За поредна година ненормалните ще претендират за права и ще настояват за узаконяване на гей браковете и за правото да осиновяват деца, на които спокойно да могат да тровят душите с техните болни идеи. За поредна година българският данъкоплатец ще плати стотици хиляди за охрана и организация на това пошло събитие. И най-лошото в случая е, че за пореден път на това сборище ще присъстват малки деца, които ще бъдат подложени на хомосексуална пропаганда.

Затова нека заедно да се противопоставим и да „Запазим децата от разврата!".

Ние, от „Национална съпротива", призоваваме всички нормални български граждани да се присъединят на нашето анти гей шествие, което ще започне на 09.06. от 18:00 ч. от пилоните на НДК. Също така призоваваме полицията и всички останали институции да проверят кои са отговорните лица за пропагандиращата се извратеност сред присъстващите деца на гей арада, като същевременно и алармираме Държавната агенция за закрила на детето, че на въпросното мероприятие ще присъстват малолетни деца и настояваме да се потърси сметка от родителите им за това тяхно действие".

Националистите са заявили, че събитието им ще обхваща времето от 17 до 20 часа.

Шествието им ще тръгне в 18 часа от пилоните на НДК и ще продължи по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“, по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.

Шествието на националистите ще приключи на метри от гей парада - паметника на Съветската армия и полицията ще бъде на крак, за да предотврати евентуални сблъсъци.

За реда ще следят служители на СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД "Национална полиция"

На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания. Съгласно българското законодателство, в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/, предупреждават органите на реда.

При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

На Женския пазар започва фестивалът за гурме на открито

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/09/3197242_na_jenskiia_pazar_zapochva_festivalut_za_gurme_na/?ref=rss


За втори път списание "Бакхус" организира StrEAT Fest днес и утре. Той отново ще бъде на Женския пазар, но този път ще е два дни и с повече изложители от изданието през есента.<br /><br />През целия уикенд от 10 до 22 ч. между ул. "Цар Симеон" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий" "Бакхус" ще превърне мястото в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти. Над 70 заведения ще предлагат храна на посетителите като пространството ще бъде...

Диетата “Спарк”: Управлявай тялото си като шофьор

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6882225

Диетата “Спарк”: Управлявай тялото си  като шофьорДиетата “Спарк” (Spark Solution) третира тялото като автомобил. Ако карате като луди, скачате върху спирачките и форсирате, колата ви скоро ще се скапе. Човек реагира по същия начин на лошо управление и поддръжка – заседналият живот, преяждането, недоспиването ви правят лениви и затлъстели, разболяват, обяснява авторката на диетата Беки Хенд.

Ученици от Симитли обраха наградите на национално състезание

http://regiona.bg/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bb%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd/

С голям успех приключи участието на учениците от СУ „ Св.Св Кирил и Методий“ Симитли в Националното състезание „Технологии, творчество, предприемачество“ в Гоце Делчев. Преподавателите от Симитли отведоха 9 свои възпитаници , които имат желание да се занимават в тази област и са едни от най- добрите в училището. Те се състезаваха в две направления: „Програмиране със scratch“ 5-7 клас и „Мултимедийни презентации“ 5-7 клас

В категорията учениците ни завоюваха първо и второ място, като един от тях беше отличен със специална награда. В категорията Програмиране със scratch 5-7 клас, на престижното първо място застана Денислав Ташев от 5-и клас, 2-то място зае Алекс Костев 6-ти клас. Специална награда за сложност на програмен код грабна Драгомир Мелов. В направление Мултимедийни презентации 3-то място на училището в Симитли донесе Емил Ортомаров 5-ти клас.

Всички деца били на състезанието имат изключителен талант и познания в областта на информатиката и информационните технологии, като достойно защитиха името на гимназията в Симитли.
От СУ „ Св.Св Кирил и Методий“ се гордеят с постиженията на възпитаниците си в технологиите, защото те са бъдещето на новото образование. Град Гоце Делчев и Първо ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” бяха домакини на национално състезание „Творчество, технологии, предприемачество“. 62 ученици и техните 18 ръководители направиха разходка до живописното село Делчево в Южен Пирин. Част от развлекателните моменти за учениците бяха също:свирене с банани, програмиране на роботи, демонстрация на иновативни технологии и х-box игри.

 

Материалът Ученици от Симитли обраха наградите на национално състезание е публикуван за пръв път на Региона Бг.

9 юни – Международен ден на приятелството

http://varnautre.bg/2018/06/09/83023/9-%d1%8e%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%82

На днешния ден – 9 юни, отбелязваме Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури за изграждането на един мирен и по-добър […]

Кръстиха очарователната малка принцеса на Швеция (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/krystiha-ocharovatelnata-malka-princesa-na-shveciia-snimki-2102315

Кръщене на най-малката принцеса на Швеция събра кралските особи на скандинавската страна. Очарователната Адриен Жосефин Алис е третото дете на принцеса Маделин и на съпруга ѝ Кристофър О'Нийл. Красивата майка с

Единственото място в Северна Америка, където се е запазил коренният народ

http://pogled.info/svetoven/amerika/edinstvenoto-myasto-v-severna-amerika-kadeto-se-e-zapazil-korenniyat-narod.95187

/Поглед.инфо/ Единственото място в Северна Америка, където коренният етнос се е запазил, а не е бил подложен на геноцид е Аляска. Която до 1867 г. принадлежи на… Как смятате, на коя страна?

Путин оцени вероятността за настъпление на Въоръжените сили на Украйна в Донбас на фона на Световното първенство по футбол

http://pogled.info/svetoven/putin-otseni-veroyatnostta-za-nastaplenie-na-vaorazhenite-sili-na-ukraina-v-donbas-na-fona-na-svetovnoto-parvenstvo-po-futbol.95186

/Поглед.инфо/ Президентът Владимир Путин по време на „Директната линия“ отговори на въпрос дали смята за вероятна ескалация в Донбас от страна на Киев на фона на провеждането на Световното първенство по футбол в Русия.

В западните университети сложиха край на свободата на словото

http://pogled.info/svetoven/v-zapadnite-universiteti-slozhiha-krai-na-svobodata-na-slovoto.95185

/Поглед.инфо/ Диктатурата на левите либерали във висшите учебни заведения в САЩ и Великобритания е приела характеристиката на терор. Уволняват професори, гонят поканени лектори, кампусите са прочистват от всякакви алтернативни гледни точки, а студентите живеят в постоянен страх от доноси. Социолозите наричат това „поколението на снежинките“ и предлагат да се примирим – по-нататък само ще става по-зле. Очаква ли я нещо подобно Русия?

В ЕС нарекоха действията на Тръмп явен признак на разпада на западната общност

http://pogled.info/svetoven/v-es-narekoha-deistviyata-na-tramp-yaven-priznak-na-razpada-na-zapadnata-obshtnost.95188

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп меко казано не оправда очакванията на световната общност. Неговата агресивна политика, в частност по отношение на Близкия изток, Русия и редица икономически проекти, все по-често предизвиква критика у тези, които по-рано бяха верни съюзници на САЩ и страните от Запада като цяло.

Русофилите - сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската политика

http://clubz.bg/68919-rusofilite_slqpo_i_poslushno_orydie_v_rycete_na_ruskata_politika

Градският съвет на БСП- София и Районната организация в Банкя организират днес тържествено честване на 162-рата годишнина от рождението на Димитър Благоев - Дядото. Това съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП-София. Събитието ще се състои от 10.30 часа в къщата-музей „Димитър Благоев“ в Банкя (ул. „Братя Миладинови“ №1).

В честването ще вземе участие и председателят на НС на БСП Корнелия Нинова.

Ето една от известните мисли на Благоев, която едва ли ще бъде припомнена на тържеството днес:

"Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно  сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".

Благоев е написал това в книгата си "Принос към историята на социализма", написана през 1906 г.

Димитър Благоев е роден през 1856 г. в с. Загоричане, Костурско. Той е създател на Българската социалдемократическа партия през 1891 г. БСП се възприема като наследник именно на тази партия.

Разкъсана облачност и до 32 градуса днес

http://varnautre.bg/2018/06/09/83021/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d1%8a%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%87%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b8-%d0%b4%d0%be-32-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%83%d1%81%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81

По крайбрежието и по поречията на реките ще има разкъсана ниска облачност, която следобед ще намалява до слънчево. Във вътрешността на района ще преобладава слънчево време, следобед с временни увеличения. Ще бъде ветровито, вятърът ще е умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, по крайбрежието 24-27. Вълнение на морето 2-3 […]

Седмицата: Дигитално-каналджийска

http://varnautre.bg/2018/06/09/83018/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b3%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b0

Миналата седмица във Варна се говореше за дигитализация, през тази – за канализация. Защото констатацията „при дъжд Варна се наводнява” вече звучи толкова банално, колкото и фразата „когато вали, е мокро”. В държавата вълненията бяха повече за кравата Пенка и фейсбук статусите на съпругата на вицепремиера Дончев, още повече – за вълшебните свойства на мъжките […]

"Голдън Стейт" не показа милост и защити титлата си в НБА

https://petel.bg/Goldan-Steyt-ne-pokaza-milost-i-zashhiti-titlata-si-v-NBA__268371

Новият-стар шампион на НБА е "Голдън Стейт"!  "Уориърс" не показаха милост срещу "Кливлад Кавалиърс" и постигнаха четвърта победа в четири...

10-о юбилейно шествие "София Прайд"

https://petel.bg/10-o-yubileyno-shestvie-Sofiya-Prayd__268372

"Различни хора, равни права!" е мотото тази година Десетото юбилейно шествие "София Прайд" ще се проведе в столицата, предава Нова тв.  ...

Астропрогноза: Рак-имали сте и по-добри дни, Дева-бъдете внимателни

http://regiona.bg/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%ba-%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8/

Хороскоп за 09 юни 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Днес ще сте просто очарователни и трудно някой може нещо да ви откаже. Използвайте момента, за да получите подкрепа за идеите си. Засвидетелствайте почитта си към по-възрастните хора, скоро това ще ви е от полза.

Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Днес има сериозна опасност да сгрешите не само в преценките, но и в действията си. Не действайте като “коне с капаци”, вслушайте се в мнението на хората около вас.

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

През този ден можете да проявите най-добрите си качества. Това няма да ви попречи да мрънкате и да се оплаквате, но нещата ще стават въпреки вас. Гледайте по-оптимистично на живота.

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Имали сте и по-добри дни, но не можете да се оплачете. Най-големите ви грижи ще са свързани със семейството, но единствено там ще намерите топлина и съпричастност.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

Благоприятен ден. Ще имате най-различни странни идеи, не ги пропускайте през съзнанието си. Срещите със стари приятели ще ви донесат много приятни емоции.

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

Днес бъдете внимателни дори с най-обикновените домакински уреди, не са изключени наранявания поради невнимание. Не бъдете прекалено неотстъпчиви, не е изключено да се заблуждавате.

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Днес ще се чувствате просто окрилени и готови не само да пътешествате, но и да покорите света. Не се дразнете от по-мудните хора, те нямат вашия запас от енергия.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Другите могат да бъдат и награда и проклятие. Ден, който да си дадете сметка колко е важно правилното общуане и още повече очакванията един към друг. Сложете нещата по местта!

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Днес ще действате решително и смело независимо от мнението на хората около вас. Прекалената категоричност не винаги е най-доброто при едно действие, но пък ще успеете да постигнете целта си.

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Многообещаващ ден на творческа изява. Най-големият ви враг днес са собствените ви мисли. Опитайте да ги сложите в ред или поне да ги направлявате.

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари)

Хубав ден ви очаква. Позволете си да се насладите на малките радости на живота. Любовта ще ви окрилява и ще ви да ви сили, дори може да ви посети някоя муза.

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Ден, в който може да се отдадете на мечтите си и нищо чудно някой от тях да станат реалност, само трябва малко повече да вярвате. Не се впечатлявайте от подигравателните приказки на разни незапознати с истинската природа на нещата личности.

 

Материалът Астропрогноза: Рак-имали сте и по-добри дни, Дева-бъдете внимателни е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Предупреждават за опасни валежи в Северозападна България

//dariknews.bg/novini/bylgariia/preduprezhdavat-za-opasni-valezhi-v-severozapadna-bylgariia-2102394

Жълт код заради очаквани интензивни и значителни по количество валежи с гръмотевична дейност е обявен в няколко области днес. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София-град, София-област, Перник и Кюстендил, показва справка на сайта на НИМХ към БАН.
 <

Църквата почита Св. Кирил Александрийски

https://offnews.bg//tcarkoven-kalendar/tcarkvata-pochita-sv-kiril-aleksandrijski-682086.html

Църквата почита днес Св. Кирил, Патриарх Александрийски. 

Той е известен в историята на християнската църква както със своето благочестие и ученост, така и с твърдостта, с която защищавал догмите на православната вяра против лъжеучителя Несторий.

Кирил се родил в Александрия във втората половина на IV в. и живял доста дълго в Нитрийската пустиня под ръководството на мъдрия и благочестив старец Серапион. Чичо му Теофил, архиепископ Александрийски, го извикал при себе си и го направил дякон. Скоро Кирил станал известен проповедник и с добродетелния си живот спечелил всеобщо уважение. След смъртта на Теофил в 412 г. той бил избран на архиепископския престол. 

Починал в 444 година.

Актуална пътна обстановка

https://petel.bg/Aktualna-patna-obstanovka-__268370

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област София: - Ограничено е движението по пътната връзка София – Костенец на пътен възел ...

Слънчев съботен ден и опасност от бури и градушки вечерта

https://petel.bg/Slanchev-saboten-den-i-opasnost-ot-buri-i-gradushki-vecherta__268369

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните райони ще се развива купестa и купесто-дъждовна облачност. До края на д...

Доказано: спираме да откриваме нова музика на 30 г.

http://clubz.bg/68918-dokazano_spirame_da_otkrivame_nova_muzika_na_30_g

Ново проучване твърди, че повечето хора губят апетита си за нова музика, когато навършат 30 години и че повечето фенове са безнадеждно забити в руслото си.

Направено от сайта за разпространение на музика Deezer, изследването установява, че съществува нещо, наречено "музикална парализа" - когато феновете престават да откриват нови мелодии и артисти. Най-вероятно е средностатистически да достигнете това състояние на възраст 30 години и 6 месеца.

Разпитани за причините, поради които са спрели да се интересуват от новости, хората цитират какво ли не - от раждането на деца, до това, че са просто затрупани от огромно количество музика "навън" от техните познания и представи.

И ако и това не е достатъчно депресиращо, 60 на сто от анкетираните казват, че се чувстват безнадежно затънали в "един коловоз", слушайки само артисти, които вече познават, пише loudersound.com

От британското иследване, населението на Уелс и северозападната част на Англия са тези, които наистина "излагат" страната - първите се отказват от откриването на нова музика на 24 години и 8 месеца, а вторите - още на 23 г. и 9 месеца.

На другия край са феновете от Шотландия, които се противопоставят на "музикалната парализа", като са отворени за свежи повеи в изкуството чак до възрастта от 40 г. и 7 месеца.

За съжаление авторите на изследването не предлагат лечение за тайнственото състояние, освен да слушат Deezer. Не е зле също да си "сверявате часовника" с песните от Classic Rock на седмицата, да слушате Metal Hammer и Prog Podcasts или просто да се отправите към най-близкия музикален магазин.

„София Прайд“ тази година под надслов „Различни хора, равни права“

//dariknews.bg/novini/bylgariia/sofiia-prajd-tazi-godina-pod-nadslov-razlichni-hora-ravni-prava-2102385

Едно от най-оспорваните и дискутирани събития у нас - "София Прайд", тази година ще се проведе под надслов "Различни хора, равни права". Според организаторите парадът е възможност за хората с различна сексуална ориентация да комуникират с обществото по теми, които

Кандидат-студенти отиват на писмен изпит по журналистика в СУ

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kandidat-studenti-otivat-na-pismen-izpit-po-zhurnalistika-v-su-2102365

Писменият изпит по журналистика за кандидат-студенти от редовната изпитна сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" е на 9 юни от 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Михаил Хазин: За посещението на Путин в Австрия

http://pogled.info/svetoven/mihail-hazin-za-poseshtenieto-na-putin-v-avstriya.95183

/Поглед.инфо/ Впрочем, няма да пиша за самото посещение. Коментаторите и без това са много, само едното обсъждане на интервюто на Путин с австрийския журналист може да достигне библиотека, при това, както обикновено, от първите думи на коментатора се разбира дали е „за „ или „против“, разбира се какво ще хвали, какво ще осъжда. Тоест няма анализ.

Македония в балканския вектор на НАТО

http://pogled.info/svetoven/balkani/makedoniya-v-balkanskiya-vektor-na-nato.95182

/Поглед.инфо/ Спорът около името/преименуването на Македония рискува да се превърне в едно от основните противоречия не само в бившата югославска република, но и в Европа като цяло. А и не само в Европа. Америка също влиза в този спор: сега най-голяма активност по македонско направление проявява американската администрация в лицето на дипломата Матю Нимиц, непосредствено направляващ въпроса.

Молба към Путин: Приберете всички руснаци от Казахстан

http://pogled.info/svetoven/molba-kam-putin-priberete-vsichki-rusnatsi-ot-kazahstan.95181

/Поглед.инфо/ В текстова форма на „Директна линия“ прозвуча молба към Путин: „Приберете всички руснаци от Казахстан, моля“.

Путин назова причините за враждата със Запада

http://pogled.info/svetoven/putin-nazova-prichinite-za-vrazhdata-sas-zapada.95180

/Поглед.инфо/ Обвиненията на Запада по адрес на Русия са начин за сдържането ѝ, защото не виждат в нея конкурент, а това е погрешна политика. Това бе заявено в четвъртък от президента на Русия Владимир Путин по време на ежегодната „Директна линия“.

Владимир Путин уличи в страхливост агресивния Запад

http://pogled.info/svetoven/vladimir-putin-ulichi-v-strahlivost-agresivniya-zapad.95184

/Поглед.инфо/ Санкционната война, разпалена от западните държави срещу Русия, помогна за това тя да започне да се развива активно. Ответните мерки дадоха тласък на някои сфери и икономиката на страната започна да укрепва.

ВУЗ-те без право да заглушават устройствата на преписвачите

https://petel.bg/VUZ-te-bez-pravo-da-zaglushavat-ustroystvata-na-prepisvachite__268366

Висшите учебни заведения у нас нямат право да заглушават устройствата на преписвачите.  Това пише в писмо от председателя на Комисията з...

Тервел смаза и 11-ия си съперник

https://petel.bg/Tervel-smaza-i-11-iya-si-sapernik__268368

  Тервел Пулев продължава да мачка на професионалният ринг! Българският боксьор победи американеца Армандо Анкона само за 2 минути и 6 ...

Хороскоп за събота

https://petel.bg/Horoskop-za-sabota-__268367

lamqta.com/horoskop-za-denq/blog   Овен  Бъдете готови на това, Вашите постижения, както и привичните Ви методи на работа, да бъдат подложени на съмне...

Спират колите по магистрала Люлин за 5 часа днес

https://offnews.bg//obshtestvo/spirat-kolite-po-magistrala-liulin-za-5-chasa-dnes-682232.html

Движението на леки автомобили по магистрала "Люлин" ще бъде спряно днес от 13 до 18 часа заради обрушване на скатове при 9-ти километър, съобщи АПИ. 

Затворен за коли ще е участъкът от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Мало Бучино“. За пътуващите за София обходният маршрут е по път I-1 през Владая, а в посока Перник е по път I-1 през Владая и път III-1801 през Мало Бучино.

Камионите над 12 тона ще бъдат спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място. Първото спиране е от 13 ч. до 15 ч. Движението на тежкотоварния трафик ще бъде пуснато за един час от 15 ч. до 16 ч. След това МПС над 12 т отново ще бъдат спряни за два часа от 16 ч. до 18 ч. 

Утре няма да се работи и движението няма да бъде спирано, уточняват от АПИ. 

В понеделник - 11 юни, ще продължат аварийно-възстановителните дейности при 9-ти км на АМ „Люлин“. До приключването им всеки ден от 10 ч. до 18 ч. движението на леките автомобили по автомагистралата в участъка от п. в. „Даскалово“ до п. в. „Мало Бучино“ ще бъде спирано. 

Камионите над 12 тона отново ще бъдат спирани на интервали от два часа и ще изчакват на място, началото е от 10 до 12 часа. 

Расмусен призна нищожността на украинската армия

http://pogled.info/svetoven/rasmusen-prizna-nishtozhnostta-na-ukrainskata-armiya.95179

/Поглед.инфо/ Геноцидът, устроен от прозападните украински власти, отнесе живота на хиляди души. Но Западът не отделя необходимото внимание на този проблем. В САЩ и ЕС се стараят да не забелязват произвола, зад който стои официален Киев, предпочитайки за всичко да обвиняват Русия.

Тръмп: „СТО е катастрофа“; Бившият датски премиер: „Светът е в огъня“

http://pogled.info/svetoven/tramp-sto-e-katastrofa-bivshiyat-datski-premier-svetat-e-v-oganya.95178

/Поглед.инфо/ Няколко свежи заявления, предаващи духа на времето и паниката, която все по-широко обхваща глобалистите и техните слуги:

Шведите се оказаха особено доверчиви към „руската заплаха“

http://pogled.info/svetoven/shvedite-se-okazaha-osobeno-doverchivi-kam-ruskata-zaplaha.95177

/Поглед.инфо/ Посолството на Русия в Стокхолм публикува крайно рязко заявление, коментирайки обвиненията на шведския министър-председател по адрес на Русия. Стилът на това заявление, може би се обяснява с това, че шведите изглеждат най-доверчивата нация в Европа и маменето им е равно на измамването на детенце. В техния случай антируската пропаганда носи особен смисъл.

Салвията - защо италианците я използват в готвенето?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6893235

Салвията - защо италианците я използват в готвенето?Градински чай, божигробски босилек, теменче, рожково биле. С всички тези имена е известна салвията, като има и още. Тя е растение, което често се среща в готварските рецепти и билковите лекарства. А това не е случайно. Името идва от латинското salveo, което в превод означава здраве или лековит. В България по-разпространена е под името градински

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване