Дневен хороскоп

https://petel.bg/Dneven-horoskop__298671

lamqta.com/horoskop-za-denq/blog Овен  Мозъкът Ви навлиза в много мощна фаза, особено що се отнася до визуалните способности. По тази прчина денят е ид...

Ето какво ще е времето днес

https://petel.bg/Eto-kakvo-shhe-e-vremeto-dnes-__298670

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Повече облаци ще има преди обяд над южните райони, а повече слънце се очаква в сл...

Астропрогноза: Телци ден за любов, Лъвове генерална промяна на плановете, Риби ще усетите сладостта на свободата!

http://regiona.bg/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2-%d0%bb%d1%8a%d0%b2%d0%be/

Овен

Единственото, което ще ви вълнува днес ще са чувствата ви. Сега те са толкова дълбоки, че са ви обзели изцяло. За щастие ще имате пълно разбиране от страна на обекта на емоциите ви.

Телец

Това е ден за любов и нищо повече. Е, може би и малко планиране на екскурзии в чужбина, а защо не и за оглеждане на курсове за повишаване на квалификацията ви.

Близнаци

Това е чудесен ден за идеи от всякакъв вид. Ще се учудите колко добри хрумвания ще се появят в главата ви. Дайте шанс на всяко едно от тях.

Рак

Това е ден за пълен релакс. Ако може не ставайте от леглото. Половинката ви ще е така мила да разбере нуждите ви. Оставете се да бъдете поглезени.

Лъв

Днес не си правете никакви сметки без кръчмаря. Възможна е генерална промяна на плановете. Не бързайте да взимате, каквито и да било решения.

Дева

Днес ще сте малко повече разсеяни. Това може да доведе до някои недоразумения в общуването. Предупредете близките си, че не сте във форма, за да няма обидени.

Везни

Това е добър ден за активни дейности, свързани с ваши цели в личния живот. Сега е моментът да помислите сериозно за ваше пътуване зад граница.

Скорпион

Денят ще ви предложи всичко, което искате, така че не си поставяйте граници в желанията. Само помислете кое наистина е добре за вас.

Стрелец

Това е ден, в който е добре да сте здраво стъпили на земята. Опитайте се да разделите мечтите от реалността, в противен случай може да изпитате страдания.

Козирог

Тази събота може да си позволите някои забранени неща. Не става въпрос за такива фигуриращи в Наказателния кодекс, но малко торта или хубаво вино, в разумни количества, няма да ви навредят. Водолей

Тази събота ще разберете, че отдавна сте спечелили нечии симпатии. Това е знак, който ви подсказва, че може да имате много по-високо самочувствие.

Риби

Тази събота ще усетите сладостта на свободата. Това не означава да късате връзки и да горите мостове, просто определете границите си и изяснете желанията си.

Материалът Астропрогноза: Телци ден за любов, Лъвове генерална промяна на плановете, Риби ще усетите сладостта на свободата! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Помпео обяви готовността на Тръмп към нови бойни действия в Сирия

http://pogled.info/svetoven/pompeo-obyavi-gotovnostta-na-tramp-kam-novi-boini-deistviya-v-siriya.100294

/Поглед.инфо/ Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов за нови бойни действия в Сирия, но във Вашингтон се надяват, че до там няма да се стигне.

Психоистория. Война на съзнания. Фурсов, Перетолчин, Фефелов (Видео)

http://pogled.info/svetoven/psihoistoriya-voina-na-saznaniya-fursov-peretolchin-fefelov-video.100293

/Поглед.инфо/ Дълго време нашият народ не разбира каква война водят против него и къде е причината за неговото бедствено положение. Ние повече от 30 години допускаме удар след удар в областта на политиката, икономиката, културата, социалната сфера и т.н. Но по-добрите умове успяха да съобразят какво се случва и му дадоха име – „психоисторическа война”.

Хванаха сериен обирджия на коли в Елин Пелин

https://pik.bg/хванаха-сериен-обирджия-на-коли-в-елин-пелин-news811020.html

Хванаха сериен обирджия на коли в Елин Пелин

Хванаха в крачка сериен обирджия на автомобили в Елин Пелин. Днес спрямо задържания мъж с инициали М.И. беше определена мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Срещу него е повдигнато обвинение, че на 10 януари около 10,55 часа пред заведение "Copacabana" в Елин Пелин заедно с още двама съучастници откраднал чужди парични средства от паркиран джип "Шевролет Каптива". За целта обирджиите използвали своя кола и специално устройство.

Другите двама участници в кражбата успели да се укрият.

Отнетите парични суми са в размер на 300 евро и 670 лева. Те са собственост на частно лице и на акционерно дружество. Освен това в джипа е имало 6000 лева.

Срещу обвиняемия М.И. се води и друго досъдебно производство, образувано от Софийска районна прокуратура, за аналогична кражба в столичния квартал "Дружба".

Германия се променя пред очите ни: какво видях в Регенсбург

http://clubz.bg/78164-germaniq_se_promenq_pred_ochite_ni_kakvo_vidqh_v_regensburg

Първото ми учудване дойде от това, че новите имигранти нито са първите в този град, нито са мнозинство. При около 2,5 хиляди бежанци от Сирия и Ирак, в Регенсбург има също толкова румънци и дори 1,5 хиляди българи, което си е цял един процент от населението на града. Българската църква беше затворена заради някаква арт-инсталация, а из историческия център на града просеха трима здрави и прави германски младежи, но не и мигранти. Вярно, в Мюнхен по улиците лежат доста румънски баби, но там е стълпотворение, има от всичко.

Всъщност най-голямата група чужденци не само тук, но и в цяла Германия е съвсем неочаквана - това са дошлите от Русия. Взимате руските изселници, които получиха право да имигрират през 1990-те (те продължават да говорят руски и са под влияние на руските медии), прибавяте икономическите мигранти от прехода и ето ви 6 милиона (според някои преценки). Тези хора, впрочем, са сред най-яростните противници на политиката на отворените врати и съответно попълват редиците на „Алтернатива за Германия".

Станах свидетел на една много грозна сцена: руско-германски охранител вдигна отвратителен скандал на иракчанин, че използва тоалетна, която била само за германци, а той щял да я изцапа. Причината не е някаква руска обремененост - просто тези хора се чувстват обидени, че за новите мигранти се полагат специални грижи, докато тях навремето са ги оставили да се оправят сами. Подобна реакция съм виждал и у българи по света - ядосват се, завиждат на новите, на които (мислят си) им е по-лесно.

Истината за "бежанския хаос"

Как държавата успява да управлява бежанците ли? Ами силови мерки няма, набляга се на моркова, така да се каже. Всеки има право да се вдигне и да отиде в Берлин например, но работата е там, че ще загуби онези помощи, които му се дават за интегриране тъкмо тук - курсове по немски, жилище, парична помощ.

Културният скок е трудна работа. Без познания по немски няма как да си намериш работа, а за говорещите арабски този език е като китайския за нас. Най-трудно се оказва намирането на жилище - не само защото има известна подозрителност към хора с ориенталски звучащи имена, а и защото наемите в туристическото градче са скочили тройно през последните десетина години. Двустаен апартамент може да излезе до 1000 евро на месец, а по тукашните правила това предполага заплата, която е непостижима за много от чужденците, начеващи в някаква професия.

На помощ идват доброволците от гражданските сдружения, които се заемат да търсят квартири за мигрантите и да гарантират за тях. Видя ми се много впечатляващо това даряване с доверие, при това от млади хора, които сами още не са си намерили стабилно място в обществото. Тези сдружения организират и срещи на гражданите с бежанците под формата на покана за следобеден чай. Освен че дават възможност за човешки контакт, който е най-добрият начин за преодоляване на страховете, насаждани от популистите, тези срещи имат и практически смисъл - мигрантите научават как да решават административни и битови проблеми, а момичетата например любопитстват как се случват нещата при германските двойки. И в България имаше такива инициативи, например в Нов български, но те затихнаха поради липса на бежанци. Имаше една случка, при която направо ми се прииска да потъна в земята: когато разбра, че съм от България, едно момче от Афганистан разказа как са били брат му на нашата граница и какви пари са им искали. Колкото и ръченици да изиграят нашите емигранти по площадите на Европа, това клеймо трудно ще се заличи.

За мигрантска престъпност не чух - хората са се снишили и живеят с надеждата да се уредят. Всъщност има ли по-добро средство за интеграция от надеждата? Демографски дисбаланс създава обстоятелството, че идват предимно млади мъже. Но ако се върнем към числата по-горе, ще си дадем сметка, че проблемът е незначителен. Тези мъже се надяват един ден, когато се уредят, да доведат в Германия и жените си, но бюрократичните процедури отнемат години. Междуременно има арабски мъже, които се опитват да водят връзки с германски жени, макар социалното неравенство (мигрантите започват от нулата) да прави трайната връзка доста трудна. Обратното - сирийско момиче с германски младеж - се било случило в Регенсбург само веднъж. Впоследствие девойката била тежко оплюта и маргинализирана от своите заради това „предателство“.

Въпросът не е в религията, както пишат в България. Моите наблюдения са, че тези хора не са особено религиозни. Дори джамиите им са на етнически принцип - албанска, турска, арабска. Те просто са се вкопчили в групите си, откъдето получават подкрепа и сигурност в стресиращата ситуация на чуждата страна. Така се държат и много от нашите мигранти, които се самозатварят около чалга-телевизията, носиите, съпротивата срещу езика на приемащата страна - и то не толкова заради някаква носталгия, а защото имат нужда от усещане за сигурност. Това са стратегии за оцеляване.

Германия се променя пред очите ни

Регенсбург е сравнително отворен град - заради университета, но и заради историята: тук, през американската окупационна зона и през близката чехословашка граница, в миналото са преминавали прокудените судетски германци и бягащите от комунизма, така че приемането на бегълци има традиции. И все пак няма как да не го видиш: Германия се променя пред очите ни. Тя не само се превърна в хуманитарна суперсила, както я наричат след 2015. Тази мощна икономика започва да се диверсифицира демографски - срещате лица с различен цвят, ядете във всевъзможни ресторанти, чувате всякакви езици, все по-често и български. Вече близо половин милион от пристигналите се обучават или работят в гладната за кадри германска икономика. И понеже работната ръка продължава да не достига, в края на миналата годината страната реши да либерализира условията за прием на мигранти от неевропейски страни.

Това, от което си заслужава да се поучим, е следното обстоятелство: групи от различни места по света, които не образуват компактни маси, биват пропускани за попълване на демографския фонд и разселвани по територията на страната. Ще прозвучи като културен стереотип, ако кажем, че в Германия имиграцията се третира доста по-хладно и прагматично, отколкото в Югоизточна Европа. Но какво да  правим - понякога стереотипите отговарят на реалността.

Дойче веле.

Събитията в Румъния трябва да изплашат Порошенко

http://pogled.info/svetoven/sabitiyata-v-rumaniya-tryabva-da-izplashat-poroshenko.100292

/Поглед.инфо/ В Румъния съдят бившето ръководство на страната, което някога организира разстрела на съпрузите Чаушеску. Това може да се приеме за чисто локална история, ако свалянето на румънската комунистическа партия не бе станало първото изпитване на технологията на „цветните революции”, в последствие използвана в Югославия, Грузия и Украйна. Сега тези революции изяждат собствените си деца.

Xъpвaтия oĸoнчaтeлнo ce oтĸaзa oт пoĸyпĸaтa нa изтpeбитeлитe F-16

https://petel.bg/Xapvatiya-o--onchatelno-ce-ot--aza-ot-po--yp--ata-na-iztpebitelite-F-16__298659

Хърватия се отказва покупката на американските изтребители F-16, тъй като продавачът Израел не успя да получи разрешение от САЩ за сделк...

Коледен срив на фондовата борса

http://pogled.info/svetoven/koledniyat-sriv-na-fondovata-borsa.100291

/Поглед.инфо/ Изпадането на американската икономика в кома може да се случи във всеки момент

NASA иска от Роскосмос да разработи нов „Союз“ за полети до Луната

https://petel.bg/NASA-iska-ot-Roskosmos-da-razraboti-nov----Soyuz----za-poleti-do-Lunata__298658

От 2022 година NASA планира да започне изграждането на международна обитаема космическа станция, която ще се намира във висока лунна орбита. ...

Разузнаването – ключът към победата във всяка битка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7233068

Разузнаването – ключът към победата във всяка биткаРазузнаването е едно от най-важните и значими неща при всяка война. Макар да няма широка гласност, голяма част от битките и войните са спечелени именно благодарение на информацията, предоставена от разузнавачите. Тяхната работа обаче почти винаги остава в сянка, те не са награждавани, а имената им със сигурност няма да останат в историята,

НА РЪБА: Мъж припадна от глад, тръгнал да си търси работа. Вижте покъртителната история на Костадин

https://pik.bg/на-ръба-мъж-припадна-от-глад-тръгнал-да-си-търси-работа-вижте-покъртителната-история-на-ко-news811094.html

НА РЪБА: Мъж припадна от глад, тръгнал да си търси работа. Вижте покъртителната история на Костадин

Покъртителна история за обезверения Костадин, който тръгнал за Поморие да търси работа, разказва "Флагман", позовавайки се на читателски сигнал. Мъжът не бил ял и пил нищо с дни и вървял по главния път. Съвсем близо до целта обаче, силите го напуснали и той припаднал. Строполил се с отворени очи пред колите, никой не спирал, подминавали го и гледали. До него имало човек, който звънял на 112, спрели нашите читатели и... лекар със сив джип. Вижте цялата хронология на инцидента преди около 2 часа, от която ще ви побият тръпки:

"Преди час пътувахме към Бургас и преди изхода на Поморие колите започнаха да ни примигват. Помислих си, че има полиция и намалих. Да, ама не, имаше спряла кола от едната страна на платното, а от другата страна - човек, говорещ по телефона. До него беше проснат друг човек, веднага спряхме да помогнем. Първоначално си помислихме, че е блъснат и моята приятелка не слезе от колата. Когато се доближих до човека, го попитах какво стана, а той ми обясни, че докато е минавал, пешеходецът е припаднал и той в момента звънял на линейка и полиция.

Човекът лежеше проснат на земята с широко отворени очи, нямаше видими рани или охлузвания. След малко дойде един полицай с патрулна кола, говореше по телефона с колегата си и го извика да дойде на място. Колите минаваха бавно и гледаха какво се случва, тогава спря сив джип (не беше скъп). Човек с очила на видима възраст около 50 години се притече на помощ. Полицаят му каза да не го пипа, а той отвърна "Аз съм лекар". Попита го за името и той каза: "Казвам се Костадин, но ми се вие свят и не мога да мърдам". Когато го попитаха - ял ли си, пил ли си,той каза - не, от колко време - не знам.

Ужас беше, оказа се, че е припаднал, защото не е ял с дни. Имахме само бутилка минерална вода в колата и изтичахме да я донесем в очакване на линейката. Полицаят го попита: "Коце, какво правиш в Поморие", а той отвърна: "търся си работа"... тъжно нали, драги ми господа - Българите припадат по улиците, докато си търсят работа..."

Планинските спасители обясняват: Кога лавинната опасност е най-голяма?

https://petel.bg/Planinskite-spasiteli-obyasnyavat--Koga-lavinnata-opasnost-e-nay-golyama-__298669

БНТ От Планинската спасителна служба към Български червен кръст отново предупреждават че лавинната опасност в момента е трета степен о...

До няколко дни приключва изграждането на временния покрив на Царските конюшни (обобщение)

https://petel.bg/Do-nyakolko-dni-priklyuchva-izgrazhdaneto-na-vremenniya-pokriv-na-TSarskite-konyushni--obobshhenie-__298668

До няколко дни трябва да приключи основната работа по конструкцията на временния покрив в опожарената част от Царските конюшни. Това съо...

Ветровита събота, положителни максимални температури на места

https://petel.bg/Vetrovita-sabota--polozhitelni-maksimalni-temperaturi-na-mesta__298667

Днес ни очаква поредният студен зимен ден. Температурите се покачват, но все още само на места ще достигат положителни стойности.  Това ...

БРУТАЛНО: Журналистът Бенли изтезаван заради видео компромат за 150 000 евро

https://pik.bg/брутално-журналистът-бенли-изтезаван-заради-видео-компромат-за-150-000-евро-news810987.html

БРУТАЛНО: Журналистът Бенли изтезаван заради видео компромат за 150 000 евро

Турският гражданин Шюкрю Бенли е бил отвлечен и изтезаван в България заради видео запис, с който е трябвало кметът на Одрин да бъде шантажиран за 150 000 евро. Това разкриха турски журналисти, които разследват „историите“ на сънародника си, "както в Свиленград, така и в Одрин".

Кметът „не се огънал“ и когато неизвестните рекетьори смъкнали цена „Спокойствие“ под 100 000 евро, даже паднали на 20 000 евро. По-късно записът попаднал в ръцете на представител на ъндърграунда. Предложили му "добра стока", но самият той отсякъл "този запис мирише". В Одрин смятат, че Шюкри Бенли е ключова фигура в тази афера, защото докато излежавал присъда в затвора в Одрин, се запознал с доверено лице на подземния бос,  съобщава "Родопи24".

„Във вечерните часове на 15 юли 2016 година, денят на опита за преврат в Турция, кметът на Одрин Реджеп Гюркан се намира в местен ресторант с приятели. Вдига наздравица. Точно този момент е заснет с камера, но по такъв начин, че да се внуши как кметът на Одрин вдига наздравица и поздравява извършващите метежа, за които вървят новини по включения в заведението телевизор. Не се знае кой е направил записа, но съмненията падат върху единствените двама журналисти, които по същото време също са били в ресторанта. Единият е Шюкрю Бенли. Правени са безуспешни опити да се вземат пари от кмета, за да не се появи видеото в интернет“, разкриха турските журналисти.

„Не ме карайте да си замърсявам чистите ръце с кал. Всеки в Одрин знае кой прави пари със заплахи“, това коментира преди 3 дни кметът на Одрин пред медиите, които искаха да разберат дали Реджеп Гюркан е изпратил хора да отвлекат и изтезават Шюкрю Бенли.

Припомняме, че 60-годишният Шюкрю Бенли, който от година и половина живее в Пловдив, твърди, че бил насила отведен в къща в свиленградското село Чернодъб на 22 декември м. г. Според него нападателите му го упоили с етер. После със завързани очи го качили в автомобил. В къщата в Чернодъб го били жестоко. Съблекли го гол и му пускали ток. Похитителите го провесили на т. нар. "палестинска закачалка", облекли го в женски дрехи и направили видео на униженията му. Турският гражданин твърди, че докато го изтезавали, похитителите настоявали да спре да пише срещу одринския кмет. После, по думите на Шюкри Бенли, му показали клип от неговия телефон, в който ставало ясно, че одринският кмет подкрепя преврата в Турция от 15 юли. Предупредили го, че ако отиде в полицията и съобщи, ще е мъртъв.

„Установи се, че Шюкрю Бенли, докато излежава в затвора в Одрин присъда, се запознава с верен човек на подземния бос. Интересното е, че не се знае кой е автор на този запис, но Шюкрю Бенли говори за него, когато дава пояснения как са го изтезавали и какво било показано на телефона му“, твърдят журналистите.

„Присъдата ми е била издадена! В нощта на изтезанията, стрелецът, който извърши нечовешките насилия върху мен, се изпусна и каза „издадена е смъртната ти присъда”. Но трябваше да знаят, че само аз мога да си издам подобна присъда. Смятаха, че заради изтезанията и заплахата за смърт няма да отида в полицията. Нямат идея кого имат за противник. Имената на извършителите и онези които подстрекават убийството ми, са в ръцете на полицията“, написа Бенли на стената си във Фейсбук.
„Аз също ще си търся законовите права. Ще подам жалба до прокуратурата. Никога през живота си не съм използвал услугите на стрелци. Никога не съм ползвал услугите на стрелци и не съм изпитвал нужда. Сянката на политиката е дълга, но и сянката на живота е по-дълга. Всеки в Одрин познава миналото на всеки. Знае се кой прави бизнес със заплахи. Знае се и кой няма да прави бизнес под заплахи. Не се интересувам от твърденията на това лице. Не искам да си цапам ръцете с кал”, каза кметът на Одрин Реджеп Гюркан по повод твърденията на Бенли.

Бившият търговец и журналист Шюкрю Бенли е бил в затвора от отворен тип в Одрин 4 месеца и 21 дни, след което е бил освободен условно според законовите разпоредби. Той е осъждан няколко пъти, а в момента е издирван от властите, за да бъде вкаран в затвора да излежи и други присъди.

Из справка в съда в Одрин:
„Шюкрю Бенли, който продава текстилни продукти на „Алипаша” в гр. Одрин и който след известно време затваря магазина си, се осъжда на 2 години и 1 месец лишаване от свобода с решение № 2016/485 по дело № 2016/301 на 4-ти наказателен съд в Одрин от 18.10.2016 за незаконно усвояване н и разпространение на личните данни на Л. К. Решението на съда в Одрин беше потвърдено от Апелативния съд в Истанбул“;
„Шюкрю Бенли се осъжда втори път на 1 година и 8 месец лишаване от свобода с решение № 2017/61 по дело № 2016/553 на 5-ти наказателен съд в Одрин от 14.02.2017 за незаконно усвояване и разпространение на личните данни на Джем С. Ч.

Решението на местния съд в Одрин беше потвърдено от Апелативния съд в Истанбул“;
„Шюкрю Бенли се осъжда трети път на 1 година и 8 месец лишаване от свобода с решение № 2017/459 по дело № 2016/506 на 5-ти наказателен съд в Одрин от 26.09.2017 за незаконно усвояване и разпространение на личните данни на С.Т. Решението на местния съд в Одрин беше потвърдено от Апелативния съд в Истанбул“.

Децата, които се заседяват пред екрани, са с по-ниско IQ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7230000

Децата, които се заседяват пред екрани, са с по-ниско IQЗнам, че много от вас са подарили на децата си за Коледа смартфон, таблет или компютър. Вероятно все още им се радвате, като ги гледате колко бързо се справят с тях и с удоволствие ги оставяте да ги разучават по цял ден. Скоро обаче ще трябва да им ги измъкнете от ръцете, за да могат да си напишат домашните или просто да си легнат навреме.

Канада приема 1 млн. имигранти в следващите 3 години

https://petel.bg/Kanada-priema-1-mln--imigranti-v-sledvashhite-3-godini__298666

Канада обяви план за привличането на над 1 млн. нови мигранти, които да заживеят постоянно в  страната. Планът ще обхване идните 3 години, ...

"168 часа": На лов с Иван Ласкин - историята с глигана, бобът с овче и истинското щастие

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7238535

"168 часа": На лов с Иван Ласкин - историята с глигана, бобът с овче и истинското щастиеЛовците от дружинката в Карабунар бяха сред малкото му приятели, които познаваха истинската му същност Десетки и стотици знайни и незнайни потребители в социалните мрежи се надпреварваха тези дни да описват душевността, начина на мислене и въобще отношението към света на Иван Ласкин, който си отиде от този свят.

Юнкер: ЕС няма да променя договора за Брекзит

https://petel.bg/YUnker--ES-nyama-da-promenya-dogovora-za-Brekzit__298665

Европейският съюз няма да преразглежда проекта на договора за Брекзит, британският парламент трябва да гласува по настоящия вариант, зая...

Река Велека преля на пътя Ахтопол - Синеморец

https://petel.bg/Reka-Veleka-prelya-na-patya-Ahtopol---Sinemorets__298663

Бтв Снимка: Аз, репортерът Временно е ограничено движението за леки автомобили по пътя Ахтопол - Синеморец поради излизане на вода от р...

12 януари – 391 години от рождението на Шарл Перо

https://petel.bg/12-yanuari-----391-godini-ot-rozhdenieto-na-SHarl-Pero__298662

Шарл Перо е френски писател и фолклорист, автор на голям брой детски приказки, сред които Спящата красавица, Синята брада, Котаракът в чиз...

Бургазлия спаси видра, скитаща в центъра

https://petel.bg/Burgazliya-spasi-vidra--skitashha-v-tsentara__298661

flagman.bg Повече от един час чаках да се появи Зоополиция, но това така и не се случи, оплака се Тодор Кирязов Бургазлия спаси видра, скит...

5 области в страната са пред грипна епидемия (Обзор)

https://petel.bg/5-oblasti-v-stranata-sa-pred-gripna-epidemiya--Obzor-__298660

Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пет области са пред грипна епидемия, предаде bTV. Най-много са болните в областите Силистра...

Изместване на северния магнитен полюс налага промени в навигационния модел

https://petel.bg/Izmestvane-na-severniya-magniten-polyus-nalaga-promeni-v-navigatsionniya-model__298657

Движи се с около 50 км годишно, казват от Британския геоложки институт Бързо изместване на земния северен магнитен полюс принуждава спец...

"Флагман": Костадин припадна от глад на улицата, докато си търси работа

https://petel.bg/Flagman--Kostadin-pripadna-ot-glad-na-ulitsata--dokato-si-tarsi-rabota-__298656

flagman.bg Покъртителна история за обезверения Костадин, който тръгнал за Поморие да търси работа, разказаха очевидци, цитирани от "Флагман"....

Британски министър: Брекзит може и да не се случи

https://petel.bg/Britanski-ministar--Brekzit-mozhe-i-da-ne-se-sluchi__298655

Бтв Брекзит може да не се случи, ако британският парламент отхвърли споразумението с Европейския съюз по време на вота следващия вторни...

150 държавни служители са с по-висока заплата от премиера

https://petel.bg/150-darzhavni-sluzhiteli-sa-s-po-visoka-zaplata-ot-premiera__298654

Управителят на БНБ с 16 849 лв., а шефът на КФН - с 13 146 лв. заплата В държавата има поне 150 висши управленци, чието възнаграждение е равно и дор...

Задушница 2019 дати - Ето кога се падат 3-те най-големи Задушници тази година

https://petel.bg/Zadushnitsa-2019-dati---Eto-koga-se-padat-3-te-nay-golemi-Zadushnitsi-tazi-godina__298653

През тази, 2019 година Задушница е на следните дати: Събота срещу неделя Месопусна - 2 март 2019 - Задушница пред Великия пост-Голяма зад...

ЕС и НАТО поздравиха Македония за смяната на името

https://petel.bg/ES-i-NATO-pozdraviha-Makedoniya-za-smyanata-na-imeto__298652

Решението беше гласувано тази вечер в парламента в Скопие Ръководителят на дипломацията на ЕС Федерика Могерини и еврокомисарят по раз...

Публикуваха кадри от драмата с малкия Дани в Спешния център на Ботунец

https://petel.bg/Publikuvaha-kadri-ot-dramata-s-malkiya-Dani-v-Speshniya-tsentar-na-Botunets-__298651

TrafficNews.bg се сдоби с кадри от драмата в Спешния център в столичния квартал Ботунец, където в сряда почина 10-годишният Йордан. Трагедията п...

На 12 януари имен ден празнуват...

https://petel.bg/Na-12-yanuari-imen-den-praznuvat---__298650

На 12 януари се отбелязва денят на Света Татяна. Именници са Татяна, Татян, Таня, Таньо, Таню,  Татияна, Татяна, Траяна   На 12 януари пр...

Весела Лечева: Процедурата за избор на нов самолет беше опорочена!

https://petel.bg/Vesela-Lecheva--Protsedurata-za-izbor-na-nov-samolet-beshe-oporochena-__298649

Кадър: БНТ Не става въпрос дали самолетът е Ф-16 или "Грипен". Става въпрос за начина как работи правителството, което иска от парламента д...

От 2020 г. НАП ще ни попълва данъчните декларации

https://petel.bg/Ot-2020-g--NAP-shhe-ni-popalva-danachnite-deklaratsii__298664

От 2020 г. НАП ще попълва данъчните декларации за доходите на гражданите. Данъкоплатците ще може да проверяват по електронен път с персонал...

Десислава Иванчева: Лошите условия в арестите са форма на изтезание

//dariknews.bg/novini/bylgariia/desislava-ivancheva-loshite-usloviia-v-arestite-sa-forma-na-iztezanie-2141766

Лошите условия в арестите у нас са форма на изтезание за изтръгване на самопризнания. Това заявиха за Дарик отстраненият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. По думите им причината не е липсата на пари, тъй като ежегодно държавата изплаща солидни обезщетения именно

Ако през уикенда ще ходите в планината, ето няколко важни препоръки

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ako-prez-uikenda-shte-hodite-v-planinata-eto-niakolko-vazhni-preporyki-2141767

В следващите два дни ски и сноуборд не трябва да се карат извън предназначените за целта места в планините, а туристите не трябва да излизат извън маркираните трасета. Това призова пред Дарик директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев, като уточни, че д

От първо лице: Какво е да те затрупа лавина?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ot-pyrvo-lice-kakvo-e-da-te-zatrupa-lavina-2141760

При обявена опасност от лавини трябва да се спре лифтът, за да се ограничи достъпът на скиори и сноубордисти до екстремно спускане, а след отминаване на опасността отново да се пусне. За този вариант за предотвратяване на инциденти по зимните курорти разказа пред Дарик Бранимир Ламбиев, председател

Хиляди хора се събраха на митинга във Войводиново

//dariknews.bg/novini/bylgariia/hiliadi-hora-se-sybraha-na-mitinga-vyv-vojvodinovo-2141768

Хиляди хора се събраха на митинга в пловдивското село Войводиново в подкрепа на пострадалия ефрейтор, който беше жестоко пребит в центъра на селото от двама братя роми. В петия ден на недоволство в пловдивското село, в защита на пребития командос Валентин Димов излязоха бивши и нас

Пияни мъже биха български търговец в Шотландия

//dariknews.bg/novini/bylgariia/piiani-myzhe-biha-bylgarski-tyrgovec-v-shotlandiia-2141782

Български търговец е бил бит от двама души в Шотландия. Случката се разиграва преди няколко месеца, но за нея става ясно чак сега, когато нападателите получават леки присъди. Именно заради това 39-годишният българин решава да разпространи кадри от

Прогнозират поскъпване на всички стоки и услуги в страната

//dariknews.bg/novini/biznes/prognozirat-poskypvane-na-vsichki-stoki-i-uslugi-v-stranata-2141758

Очаква се поскъпване не само на цената на хляба през тази година, но и на всички стоки и услуги. Тази прогноза направи за Дарик председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Сред причините за това са по-високите разходи на бизнеса са

Компанията собственик на либийския танкер в Бургас: Не получихме правосъдие в България

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kompaniiata-sobstvenik-na-libijskiia-tanker-v-burgas-ne-poluchihme-pravosydie-v-bylgariia-2141769

Не получихме правосъдие в България, заяви за Дарик представителят на либийската компания собственик на арестувания в пристанище Бургас преди около година моторен танкер Махамед Ил Ахраш.

През уикенда може да се порадваме на повече слънчеви часове

//dariknews.bg/novini/bylgariia/prez-uikenda-mozhe-da-se-poradvame-na-poveche-slynchevi-chasove-2141756

След временното повишение, атмосферното налягане отново ще започне да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.
 
През следващото денонощие облачността ще е променлива, по-значителна до обяд над Югоизточна България, без валежи. След обяд над по-голямата част

Парламентът в Скопие прие името Северна Македония

//dariknews.bg/novini/sviat/parlamentyt-v-skopie-prie-imeto-severna-makedoniia-2141770

Македонският парламент прие всички конституционни промени, предвидени в Преспанския договор.

81 гласа разрешиха дилемата, която цареше в последните три дни в Македония. След двудневни преговори с албанската партия БЕСА, чиито двама депутати отказаха

10 причини детето да се занимава с музика

http://pogled.info/kulturen/10-prichini-deteto-da-se-zanimava-s-muzika.100289

/Поглед.инфо/ Независимо, че детето пее фалшиво детските песнички и няма слух; независимо, че няма къде да поставите пианото и баба му не може да води детето "на пиано"; независимо, че детето няма време за още някакви уроци, защото вече ходи на английски, испански, плуване, балет и т.н... Има важни причини всичко това да се преодолее и все пак то да се занимава и с музика.

FAZ: Евроскептиците укрепват на фона на слабеещите Макрон и Меркел

http://pogled.info/svetoven/evropa/FAZ-evroskeptitsite-ukrepvat-na-fona-na-slabeeshtite-makron-i-merkel.100288

/Поглед.инфо/ Франция и Германия възнамеряват да подпишат нов договор за сътрудничество, пише Frankfurter Allgemeine. Според изданието, това не е най-лошата инициатива, защото Европа се нуждае от сближаване между Франция и Германия в толкова сложно време. От друга страна, отбелязва се, че властта на лидерите на двете ключови страни от ЕС отслабва, като дава енергия на противниците на европейското единство.

New York Times коригира «сензацията» си — Манафорт е искал да предаде информацията не на руснаците, а на украинците

http://pogled.info/svetoven/amerika/New-York-Times-korigira-senzatsiyata-si-manafort-e-iskal-da-predade-informatsiyata-ne-na-rusnatsite-a-na-ukraintsite.100287

/Поглед.инфо/ Вестник The New York Times, който преди това съобщи, че бившият ръководител на кампанията на Тръмп Пол Манафорт, през 2016 г. е искал да предаде вътрешна информация за кампанията на руския бизнесмен Олег Дерипаска, публикува корекция. Оказва се, че данните са били предназначени за "украински олигарси". Както подчертава Fox News, ако първоначалната информация е вярна, тогава това ще бъде "ясен пример за връзка между кампанията на Тръмп" и Русия.

Командващият Въздушните сили на САЩ в Япония: за сега няма планове за разполагане на контингент на Курилите

http://pogled.info/svetoven/komandvashtiyat-vazdushnite-sili-na-sasht-v-yaponiya-za-sega-nyama-planove-za-razpolagane-na-kontingent-na-kurilite.100286

/Поглед.инфо/ Ако Москва върне на Токио Южните Курили, в момента Америка не планира да разположи своите въоръжени сили на островите, заяви командирът на въоръжените сили на САЩ в Япония, генерал-лейтенант Джери Мартинес. Той изрази и надежда за "конструктивен резултат" от предстоящата среща между Шиндзо Абе и Владимир Путин.

Стана известно за скорошното начало на създаването на образци на нов бомбардировач «Посланик»

http://pogled.info/svetoven/russia/stana-izvestno-za-skoroshnoto-nachalo-na-sazdavaneto-na-obraztsi-na-nov-bombardirovach-poslanik.100285

/Поглед.инфо/ През следващите месеци Публично акционерно дружество (ПАО) „Туполев“ ще започне изграждането на прототипи на перспективния стратегически бомбардировач «Посланик» (ПАК ДА*).

Стивън Петков направи дебют при равенство на "Фейренсе"

https://www.24chasa.bg/sport/article/7240609

Стивън Петков направи дебют при равенство на "Фейренсе"Българският нападател Стивън Петков направи официален дебют с екипа на португалския "Фейренсе". Отборът му се изправи срещу "Авеш", а срещата завърши при равенство 1:1. 23-годишният играч се появи в игра в 67-ата минута на двубоя.  Домакините поведоха в 43-ата минута с попадение на Луиш Фарина. Три минути преди българинът да влезе на терена

В ЕС е постигнато съгласие за забрана на клониране на хора

https://www.actualno.com/chronicles/v-es-e-postignato-syglasie-za-zabrana-na-klonirane-na-hora-news_715789.html

Клонирането е процес на получаване на организъм (клонинг) или клетка чрез безполово размножаване. През 1952 година, Робърт Бригс и Томас Кинг, клонират жаба чрез трансфер на ядра от соматични клетки. Аналогична техника е използвана и при клонирането на овцата Доли. Опитът с жабите е именно първият успешен експеримент за клониране на висш организъм. През 1996 г. изследователите от института Розлин в Шотландия клонират успешно овцата Доли. Тя е първият клониран бозайник. Тя боледува от рак на бе

Хороскоп за 12 – 18 януари от Антония Мечкова

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-12-18-ianuari-ot-antonia-mechkova-694068.html

{"oven":"Следващите дни идват с доста поводи за празнуване, но сега е редно да не се оставяте само на купонджийска вълна. Иначе част от Овните ще се представят в по-незавидна професионална светлина, а вторник и сряда носят куп рискове. Втори от знака попадат в неподходящо обкръжение, трети си въобразяват, че са незаменими. Преценете дали не е по-разумно да се захванете самостоятелно с някои идеи от понеделник или да се върнете към проверени съюзи, обещават повече шансове. В любовта спокойно, но уверено воювате за мечтано щастие.","telec":"Труден период, макар че ви се иска да се посветите на близките и личните им празници, които предстоят. Телците се натъкват на доста пречки в работата си, а отлично разбират, че трябва да я свършат безукорно. Във вторник ще има и финансови притеснения, в сряда не се чувствате много разбрани, после може да се помъчите да налагате темпо и мнение, да спорите с повод и без. По-добре се съсредоточете в задачите и следете за нов шанс, уменията ви впечатляват. В личен план едни се радват на здрава връзка, други сега разкриват сърцето си...","bliznaci":"Сигурно ви се ще позитивните промени и в деловата област, и в личния ви живот да настъпват по-бързо и по-категорично, но сега се налага да проявите търпение. Група Близнаци от понеделник ще хвърлят много енергия в рутинни неща, след време те ще им донесат по-високи постове и печалби. Все пак не се мъчете да налагате идеи в екипа си, може да си навлечете излишни ядове във вторник и сряда. Со кротце со благо ще укрепите партньорствата в четвъртък, в петък дела сами се ускоряват. Направете си голям празник с най-обичаните.","rak":"Първите дни на периода ви карат да обърнете сериозно внимание на работата в екип, от вас зависи сега да мобилизирате останалите, да изисквате ефективно използване на времето и по-високо качество. Раците са умели организатори, до вторник ще покажат блестящо това. От сряда обаче бъдете по-тактични, едни се претоварват със задачи, други не признават, че са в по-слаба позиция. Е, до петък не е уместно да спорите, а да заздравявате партньорствата си. В личен план май ще се наложи да се откажете от купони, но като имате високи цели...","luv":"Динамичен и напрегнат период, може и да не остане време за празнуване на именни и рождени дни. Лъвовете са общителни, бързо откриват интересните шансове за изява и печалби и ще се товарят до крайност, за да използват и тях, и влиятелното покровителство. Пречките от понеделник ви насочват към нови взаимодействия, ще бъдете взискателни за приключване на започнати задачи в срок и без пропуски. В сряда сте по-категорични, но в четвъртък е добре да търсите нова информация, услуги. Любовта и дружбата ви са просто безценни.","deva":"Вашето 7-дневие не е леко, в работата никнат сериозни пречки, в ред случаи ви мъчи колегиална интрига. Девите ще бъдат по-сдържани и благоразумни, не всеки въпрос може да се реши от раз, бъдещи проекти следва да чакат, може да поискат да ги променят. През уикенда не се месите в чужди дела, но и съвети не щете за своите. Скоро ще проличи, че сте ориентирани точно и промените са ви от полза, водят и съюзници. От сряда избягвайте разпри и да сте прави за работа, пари, за вас ще е тягостно, няма как да промените и другите засегнати.","vezni":"Периодът е уморителен, в петък не поемайте извънредни задачи и обещания за помощ към близки, предишните дни ви подлагат на изпитания. През уикенда Везните да не протакат деловите ангажименти, шефът им има голямо доверие. В понеделник гледайте да се преборите с проблемите в партньорствата, не са приятни, а може да ви докарат и финансови ядове. Ще намерите решение, във вторник – и нужни услуги, но не от рода. Сряда и четвъртък ви възнаграждават за усилията и за творческия подход. Съвсем заслужено е щастието ви любовта.","scorpion":"Вашето 7-дневие е най-динамично, служебните ви задължения са бол. Доста Скорпиони ще се хванат здраво за работа, в понеделник да внимават това да не доведе домашни разправии. Вторник ви налага къса пауза преди да се заемете с новите идеи, до четвъртък трудностите се трупат и трябва голяма енергия за преодоляването им. А и скромност, околните смятат, че им дължите услуги, не бързат да приключат ангажименти, не държат на качество. В петък се откриват пътища, носят информация и срещи. Е, всичко съобразявайте с плана на шефа.","strelec":"Предстоят доста празници, за Антонов- и Атанасовден гледайте да освободите време за купони. Стрелците винаги имат идеи за делови начинания, още през уикенда се вижда, че не бива да прибързват. Стабилизирайте партньорствата си, искайте услуги от приятели, понеделник ще ви натовари и отговорността за всичко ще е ваша. От вторник тръгвате на път, търсите повече информация, а случайни срещи ще ви радват с шансове за изява и печалби. Някои поемат и част от задачите на колеги, съюзници. Скоро и любовта ще ви окрили за успех.","kozirog":"Това 7-дневие е за най-близките и бита, макар че работата няма да пострада от вашия избор. През уикенда Козирозите си налагат строг режим, в понеделник се занимават само със своите задачи, във вторник идват и оферти за изява и печалби. Не е зле да поискате компетентен съвет, да се допитате и до приятел, усещат се интриги, изкушават ви с нереални шансове. От сряда приносът ви в екипа е осезаем, мобилизирате и колеги, и роднини, но не парадирате с това. В любовта повечето от знака ще се радват на завидна хармония и домашен уют.","vodolei":"Чудесен период, макар че вторник ви притеснява за финанси. През повечето дни ще полагате подчертани усилия за укрепване на деловите си съюзи. До Антоновден Водолеите да организират скромен купон за приятели и колеги, за Атанасовден искат да се скрият от разправиите в службата и в кръга им. Вие си знаете, но наистина най-голямо внимание дължите на близките и особено на любимия, там всеки ваш жест е от огромно значение. От събота до понеделник се справяте с много дела и много научавате, в сряда търсете и нови партньори.","ribi":"Стремите се към положителни промени в работата, а и за лични неща, може да са ви обещавали подкрепа, препоръки, услуги. Рибите да се стегнат и да гонят делата си упорито още от уикенда, в понеделник току виж разберат, че някои хора са забравили думите си. Във вторник ще си направите нова стратегия, ще преподредите задачите и ще ги изпълните стриктно, без да чакате потупвания по рамото. Наистина, не се впрягайте толкова в чуждите похвали, четвъртък и петък ви окуражават с реални резултати. За любовта си решавайте само вие..."}

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване