09/09/10 14:19
(http://ikonomika.org/)

Минималната заплата и партиите

Закон за политическите партии, чл. 27, ал.1:

Общата сума, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет на Република България в зависимост от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори, като за един получен глас се предвижда субсидия в размер 5 на сто от минималната работна заплата за страната за текущата календарна година.

За съжаление, този текст така и не беше променен. Все още субсидията за политическите партии зависи от минималната работна заплата – т.е. от административен акт на правителството. По-голям конфликт на интереси едва ли може да има. 

Много по-добър вариант е парите за партиите да не зависят от административен акт, а да са свързани със състоянието на икономиката. Например, парите за партиите да се променят според промяната в средната заплата и промяната в заетостта. Така партиите ще страдат (финансово) когато гражданите и фирмите страдат – и обратно.




Блогът за икономика 2010

Публикувана на 09/09/10 14:19 http://ikonomika.org/?p=4432
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване