10/04/10 07:00
(http://sulla.bg/)

Аз пък ще ви обясня защо…

За в-к “Пари”, 1 октомври 2010

Че не заслужаваме да бъдем в ЕС вече стана ясно. В сърцето на същия този ЕС вицепремиерът Цветанов заяви, че приемането на България е грешка. Аз пък ще ви обясня защо. Ще ви обясня защо членството ни беше прибързано и какво не ни достига, за да сме достойни за него.

Всъщност отговорът не идва от мен, нито от министъра на полицията. По индукция той идва от гордия социален министър Тотю Младенов. През тази седмица интелектът му експлодира в идеята циганите от нашумелия бл. 20 в Ямбол, онези, които сами си го разрушиха с железни лостове и чукове и по тази причина останаха бездомни, да бъдат разквартирувани у български семейства, за което да плащат „поносим” по дефиницията на Тотю наем. Разбира се! С удоволствие ще ги приемем в домовете си, само да не забравят да си вземат железните лостове и чуковете. Дори бях решил не само да ги пусна да живеят в жилището ми, но и аз да се изнеса оттам, та да не им се пречкам. Но после размислих и реших да си оставя едно килерче, в което да се свия – нали все пак някой трябва да плаща сметките и да изхвърля боклука, па макар и през балкона.

Но да не забравяме, че циганите ще плащат наем. „Поносим”, но все пак наем. Ще си го плащат стриктно на една и съща дата, без да трябва да бъдат подканяни за това. За нас този наем ще си е чист приход и това няма да убегне от зоркия поглед на финансовото министерство. Нашите домове може и да са рай, но не и данъчен рай. Ето защо „поносимият” наем, който ще ни плащат циганите ще бъде обложен с 50% данък, който, бидейки номинално два пъти по-малък от наема, за нас ще се окаже два пъти по-„поносим” от него. Ето как от операция „Разквартируване” на социалното министерство ще рукнат допълнителни приходи към финансовото такова.

С част от тези приходи финансовото министерство ще закърпи бюджета и ще доведе дефицита до благоприлични нива. С друга част ще реформира правосъдната система, създавайки специални трибунали или посредством други някакви напредничави проекти. С трета част ще подкрепи НАП да събира повече пари и да дава на социалното министерство, за да може то пък да ги дава на циганите, че да има с какво да си плащат наема.

Когато този съвършен и добре смазан държавен механизъм завърти първите си обороти, само тогава вече ще сме готови и достойни да бъдем членове на Европейския съюз. Само тогава членството ни няма да е позорно и прибързано. И ще бъде ден първи! Ден първи от година първа на новата българска история.

Публикувана на 10/04/10 07:00 http://sulla.bg/2010/10/04/1582.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване