11/09/10 17:16
(http://blog.bogomil.info/)

Моите номинации за специалната награда на БГСайт 2010

Ето какво номинирах аз, като част от специалното жури на БГ Сайт.

Тъй като аз имам един по-различен поглед върху уеб и Интернет като цяло, моите номинации, ще са свързани с това, кой според мен, допринася за отвореността на уеб и за спазването на цифровите ни права. Да, пак това :)

Ето ги и тях:

Александър Кашъмов – благодарение на него, доста от оптитите за нарушаване на правата на всички ползващи Интернет и телекомуникационни услуги бяха спряни. Той се бори и като гражданин и като професионалист в съдебната зала, което става от много време и ще продължи и занапред, защото много заплахи за нарушаване на правата ни в мрежата идват като неразбираеми правни текстове, които рефлектират върху нашия начин на живот.

Читанка.инфо – за смелостта, че се изправиха срещу система, която тълкува правата и правилата в Интернет едностранчиво и имаха смелостта да се борят за правдата и за правото на достъп до информация.

„Линукс за Българи“ – за това, че вече доста години, разпостраняват
знания за това как да бъдем отворени, как да използваме свободни технологии, отворени стандарти и отворен уеб.

Дали някой от тях взима награда, че се разбере по време на церемонията, аз обаче ще я пропусна, поради факт, който ще опиша в отделна публикация.

Освен мене, още няколко човека предложиха номинации, които бяха гласувани и тези който събират най-много гласове, ще бъдат обявени за победители.

Още по темата:

  1. БГСайт 2010: Моите номинации
  2. БГ Сайт 2010 – номинации
  3. WordCamp 2010 – впечатления

Публикувана на 11/09/10 17:16 http://blog.bogomil.info/3846
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване