11/15/10 08:34
(http://vasvalch.com/)

Вдъхновение за социални медии

InspirationДнес искам да споделя един доста полезен ресурс, който дори да не е съвсем нов, служи много добре за обобщение на многото иновативни кампании в социалните медии, които виждам тази година. Ясно е, че социалните медии стават все по-силен маркетингов инструмент, а компаниите, които могат да си го позволят, се надпреварват да използват иновативни техники за интегриране на социални елементи в собствените си разработки по колкото може по-оригинален начин.

Simply Zesty пуснаха кратко обобщение с иновативни кампании в социалните медии. Примерите от САЩ и Европа са представени кратко и структурирано, като се обръща специално внимание и на метриките, които доказват успеха на кампанията. Те показват не само резултата, но и какви мерни единици са използвани от екипа – нещо доста полезно. Документът е разделен на няколко категории според бранша, в които са включени както добре познати примери, така и нови за мен кампании. Сред “обичайните заподозрени” са кампанията на Starbucks във Foursquare, tagging-играта на IKEA във Facebook, awareness-кампанията срещу рака на гърдата и онлайн-куеста за филма “Черният рицар”. Няма как да минем без Old Spice, TipEx и Will it blend? Интересно ми беше да прочета за  идеята на Yellow Retail да усмихне тъжните ви Facebook-приятели, crowdsourse рекламите на British Telecom и състезанието на Virgin America за най-странната семейна почивка.

Свалете 50-те иновативни кампании в социалните медии [PDF].

Естествено, има и интересни кампании, които липсва в списъка, но предпочитам кратко обобщение, отколкото безкраен списък, затова форматът и съдържанието на доклада са доста работещи по мое мнение. Този формат може да ви послужи за своеобразен източник на вдъхновение за следващата ви онлайн кампания. Ще ми е интересно да чуя какво бихте допълнили вие?

___
снимка: pieter [iamdoom / bwrah bwrah]



Още по темата:

  1. Метрики за социални медии
  2. Специалист по социални медии – намери го!
  3. Уроци по социални медии

Публикувана на 11/15/10 08:34 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/L5Vq0z_W0AQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване