01/30/12 09:04
(http://vasvalch.com/)

Пищов за социални медии

cheatingТази седмица започва с едно интересно “пищовче”, което обобщава много добре най-големите социални медии и може да ви каже къде трябва да присъства вашата марка. Инфографиката е на Flowtown и, както винаги, екипът им успява да събере забележително количество информация в малък обем и с разбираем текст. Тук ще видите най-важното за големите Facebook, Twitter, Google+ и YouTube, както и за по-рядко използваните у нас Tumblr или Digg.

Тук не публикувам просто предната инфографика, а все неща, които смятам за полезни в дългосрочен план. Затова и тази графика намери място в блога. Ще ми се част от нея да бяха LinkedIn и Foursquare, на които залагам големи надежди – на едните за B2B комуникация, на другите за помощ на локалните бизнеси. Но какво да се прави, не всичко е съвършено!

Започваме с кратко представяне, основни ползи и рискове, които трябва да имате наум при разработване на своята стратегия. Тук имам няколко вметки. При Twitter се говори за необходимия баланс между рекламно съдържание и интересна информация – този баланс трябва да е основополагащ за цялата стратегия в социалните медии. При YouTube е изведен минус, свързан с липсата на обратен трафик към корпоративния сайт. Това може и да е вярно, но за мен не представлява сериозен негатив – трафикът към вашите “места” във всички социални медии служи на общата цел за създаване на връзка с потребителите и изграждане на по-добра познаваемост. Ето защо трафикът към сайта не е основен измерител.

Следва отговор на най-важния въпрос: как да се включи марката ни в дадената мрежа. Това са 3-4 кратки стъпки, които да ви помогнат да стъпите на крака и да стартирате правилно като част от дадената платформа. Отделено е и място за най-важните термини за всяка мрежа. Разбира се, за всяка мрежа важи и допълнителна стъпка – споделяйте съдържание, което ще е интересно на вашата целева аудитория, като това не винаги е информация за вашата марка или компания. Съдържанието в социалните медии е предимно емоционално, а не информативно.

Последната част може и да не е много полезна у нас, но дава впечатление коя мрежа колко трафик събира в глобален план. Първенци, естествено, са Facebook и YouTube. Учудващо за мен беше, че Google+ вече съвсем сериозно диша във врата на Twitter – и за двете мрежи съм чела данни поотделно, но директното сравнение е впечатляващо.

Естествено, хвърлете око на самата инфографика (клик за отваряне в оригинален размер):

social-media-cheat-sheet

___
снимка: Mr_Stein



Още по темата:

  1. 101 графики за маркетинг и социални медии
  2. Социални медии – 101 мнения
  3. Социални медии For Dummies

Публикувана на 01/30/12 09:04 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/wEn9y3m30mQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване