04/13/11 06:30
(http://www.azcheta.com/)

Аз чета с... кака - Две сестри и тяхната рецепта за любов към четенето

Днес в рубриката "Аз чета с мама" ще перифразираме малко заглавието и ще я наречем "Аз чета с кака". Валентина Маринова, която е редактор в сайта и автор на детската книжка "Мария и децата на Ламски", ни разказва за своята по-малка сестра и как четенето е важна част от ежедневието и на двете. Валя не се състезава за наградата, но пък вие може да дадете своя глас за нея като гласувате с бутона Like над публикацията или я оцените с 5 точки.

Когато бях малка, изпитвах невероятно любопитство към всичко, което правят големите – следях жестовете им, вслушвах се в разговорите им и се опитвах да попия начина, по който изглеждат, за да го приложа върху себе си. Вероятно по това време за първи път съм забелязала книгите – онези странни хартиени купчини с още по-странни знаци върху тях, които караха родителите ми да се заливат от смях, да повдигат очудено вежди или да бършат тайно сълзи. Всичко това ме навяваше на мисълта, че така непонятните за мен книги притежават някаква магическа сила, способна да развеселява или натъжава големите. Така се роди страстта ми към книгите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване