06/16/11 20:51
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Ориз, ресторанти, шоколад и пак шоколад

Миналата седмица беше обучителна, емоционална и в своя си край много шоколадова. В сряда, след работа бързам да хвана автобуса и да стигна навреме на урока за ориза. Че той един ориз ли е? Затова и се запътвам към Кулинарно училище Меню, където Ивелина Иванова разказва за различните видове ориз и особеностите при готвене. Научавам много и най-накрая виждам демонстративно тънкостите и тайните на ориза. За два часа приготвихме два вида ризото, пилаф, ориз по китайски и азиатски ориз. В края на курса всички сядаме да опитаме какво сме приготвили, а глътка от прекрасно подбраното вино ми напомни за края на деня.

На втория ден трябваше да видя как се приготвя арменска оризова салата, таралежчета на пара и шоколадов оризов крем. За съжаление не можах да посетя и втория урок, защото имах удоволствието за втора поредна година да присъствам на церемонията „Ресторант на годината“ на списание „Бакхус“. Градинското парти в парка на Военна академия Г. С. Раковски беше прекрасно. Победителите може да видиш в сайта на списанието. Снимки от мен и Вальо - във Flickr.

В края на седмицата отново хващам онзи, същия автобус и отново се запътвам към кухнята на „Меню“. Този уикенд изцяло беше обгърнат в шоколад, шоколад и шоколад. Научавам различни рецепти и техники за работа с шоколада. И за пореден път се убеждавам, че е прекрасно да се работи с Ивелина. Снимки от курса – във Flickr.

Шоколадовата мания премина и в къщи. В неделя след втория курс, започнах да приготвям три вида бонбони за почерпка в понеделника по случай рождения ми ден. 30 е хубаво число. Продължавам да живея все така емоционално, продължавам да търся нови усещания и като малко дете се радвам на розите и невенът, цъфнали пред сладкишницата (работното ми място). Тази година няма рождено парти. Парти и цветя има покрай мен всеки ден. :-)





Кулинарно - в кухнята с Йоана Ориз, ресторанти, шоколад и пак шоколад от Йоана Петрова - Кулинарно - в кухнята с Йоана
За още публикации, прочети съдържанието на блога или разгледай мозайката от снимки.
Публикувана на 06/16/11 20:51 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/PKY694e5K7Y/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване