09/13/11 14:21
(http://www.azcheta.com/)

Започва детско пътешествие в необикновения свят на Роалд Дал

По случай Световния ден на Роал Дал "Аз чета" започва тримесечна „Читателска щафета с героите на Роалд Дал“. Основна цел на кампанията е да запознае повече български деца с необикновения свят в книгите на Дал, страннолепно магичновкусен и полят с шоколадово-уханен сироп от странни герои, интересни случки и крайно невероятни истории.

Щафетата ще протече под формата на читателско състезание, в което в рамките на три месеца малките участници ще трябва да прочетат три книги на Роалд Дал, като междувременно отбелязват напредъка си в специален читателки дневник. Уникално-невероятно-шантавия читателски дневник „Роалд Дал“ може да се изтегли от сайта на кампанията - www.roalddahl.azcheta.com. Дневникът ще може да бъде намерен и в повечето училища и регионални библиотеки.

По време на тримесечната кампания, в посветения на Роалд Дал сайт редакторите на „Аз чета“ ще публикуват материали за книгите и героите на „разказвач №1“. „Реверансът“ към Дал започна още днес, когато сайтът отбелязва активно Световния ден на Роалд Дал със специална серия от публикации. Празникът ще се пренесе и в социалните мрежи – потребителите на Twitter ще могат да почетат любимия си автор с хаштаг за България #dahldaybg и световния #dahlday.

Малките палавници, приключили с книгите за Читателската щафета, ще трябва да изтеглят специалната форма за участие от сайта на играта, да попълнят необходимите данни, да я удостоверят с подпис на родител, учител или библиотекар и да я изпратят на указания за целта адрес до 9-ти декември 2011 г.

За всички участници сме предвидили много награди вълшебни награди. Освен това първите 500 деца, изпратили своята форма за участие, ще получат специални значки от кампанията, а в края на играта чрез томбола измежду всички участници ще бъде определен и големият победител, който ще получи подарък-изненада.

В играта могат да се включат всички деца на възраст между 7 и 13 години. „Читателска щафета с героите на Роалд Дал“ продължава от 13.09.2011г. до 9.12.2011г. Следете развитието на играта на сайта www.roalddahl.azcheta.com. На сайта можете да откриете и официалните правила на щафетната игра.

Читателската щафета с героите на Роалд Дал“ ще завърши със специално издание на детския литературен клуб „Аз чета детски книжки“, посветено на книгите на норвежкия писател. Всеки малък читател може да се запише за участие и да разкаже каквото си поиска за героите, книгите и четенето.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване