02/02/12 17:35
(http://desnite.eu/)

Време е за дясно-зелена политика за енергийна сигурност

Кризата действа като ускорител на новото и, следователно, като разобличител на старото.

Миналата седмица със своите студенти направих упражнение, което правя от над десетилетие. Разделям ги на три измислени партии – Партия на справедливостта, Партия на свободния бизнес и Зелена партия; и им съобщавам основното, в което вярват техните партии. Първата, например, вярва в държавна икономика и помощ за бедните, втората –в частна икономика и помощ за предприемчивите и пр. После ги карам да пишат програмни документи, да правят плакати и диплянки и накрая – да се сблъскат в публичен дебат. Публиката отсъжда с гласуване, кой печели.

Досега резултатът е бил винаги предвидим. Печелеше „лявата” партия, втора бе „дясната”, а зелените изобщо не се класираха. Сега обаче се получи същинска революция. Спечелиха „зелените”, а останалите се класираха поравно втори.

Нещо се е променило, казах си, погледнах отново материалите им и ми просветна. Те не са „ново поколение”, защото са малки – а защото наистина са нови.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване