03/30/12 07:37
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №16

sixteen

Изпуснах няколко седмици по разни причини, но е време да наваксаме. А поле за наваксване има – както винаги, маркетинг-контингентът не спи, а се развива. Затова съм ви приготвила малко съвети за Pinterest, още толкова информация за Google+, идеи за създаването на съдържане, причини да си направите блог, съвети за измерване, идеи за подобряване на вътрешните комуникации и демографски данни за social-потребителите. Да започваме!

  1. Pinterest: вече все повече хора обръщат внимание на визуалната социална медия и съответно, все повече хора се борят за внимание там. Ето едно добро ръководство как вашите снимки да се отличат в Pinterest. А ако искате да прочетете нещо по-задълбочено и на български, задължително вижте ръководството за Pinterest на Иво Илиев!
  2. Блогове: тъй като съм сериозен привърженик на блоговете, няма как да не споделя тази инфографика. Тя представлява списък с 10 аргумента, които доказват, че блоговете са по-полезни от присъствието в социалните мрежи. Доста от тях са много важни и си струва да се замислите над тях. С това не казвам, че блоговете са пенкилер, но могат да бъдат ефективно оръжие в комуникационния арсенал.
  3. Демография: ако се чудите какъв тип хора ползват различните социални мрежи, няма да се чудите още дълго. Ето една графика с полезни социо-демографски данни на потребителите във Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest, Reddit и Digg. Информацията (дори и по-различна от картинката у нас) е полезна при планиране на присъствие в социалните мрежи.
  4. Съдържание: тук често се опитвам да дам поне отделни части от отговора на въпроса “С какво да запълним всички тези social канали?!” Ето още едно допълнение – пирамидата на съдържанието. Тя показва пресечната точка, златната среда на съдържанието – няма да издавам какво представлява тя, вижте.
  5. Google+: как да се възползвате от Google+ за привличане на трафик показва Social Media Explorer. Google+ вече е сериозен фактор за генерирането на трафик към сайта ви и можете доста умно да се възползвате от платформата – за генериране на линкове или лично представяне. Крис Броган пък показва защо Google+ е полезен, как да споделяте в личния си профил и как да управлявате бизнес страницата си – всичко, което ви трябва в Google+ за бизнес цели.
  6. Измерване: зачетох се в доста постове за измерване този уикенд, затова ще насоча вниманието ви към 6 важни насоки за измерването, както и към 8 метрики, които сигурно не ползвате, а трябва. Сама не съм се сещала за доста от тях, а по-рядко използваните метрики като че ли дават по-добра цялостна картина за усилията в социалните медии.
  7. Facebook: тъй като времето за обновяване вече изтича, ето ви важни съвети за новите Facebook Timeline страници. Обобщението е полезно за хора, които имат по-малко опит с менажирането на страници, но последният съвет “Don’t freak out” ще свърши добра работа и на закоравелите професионалисти ;)
  8. Вътрешни комуникации:ще видите, че грижата за служителите може и да не изисква непосилен ресурс. Мотивирането на служителите може да се случи и с нулев бюджет :) , но изисква впрягане на време и усилия от страна на мениджърите. Добрата дума и един безплатен обяд за целия офис могат да направят чудеса.
  9. Конкурси: всички често се чудим как да създадем успешен конкурс в социалните медии. Ето няколко съвета, които не са обвързани с отделна платформа, а имат концептуален характер. Още не съм ги изпробвала на практика, но планирам да го направя.

И тъй като тази седмица ви затрупах със съдържание, ето за награда едно интересно видео. Спотът на Guardian е може би най-добрата реклама на медия, която съм виждала. Преплитането на реализъм и приказен елемент има направо чуден ефект:

Приятен уикенд!

___
 снимка: vistavision



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №13
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №15
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №14

Публикувана на 03/30/12 07:37 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/gabUF3B94uY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване