08/14/12 06:28
(http://socialevo.net/)

Убийте старите медии

 

Загуба на пари

Всъщност не съм толкова кръвожаден, просто реших да използвам един от любимите похвати на тези същите тези традиционни медии. Със сигурност телевизионната реклама, в традиционният си вид, ще продължи да е водеща, когато рекламирате продукт с “Леля Мария”. Сигурно е и че, нишовите списания, ще продължат да са една от добрите медии за реклама на луксозни стоки. Но ако вие не попадате в нито една от тези категории, то ще е добре да се замислите дали си струва да преразгледате рекламните си бюджети и да ги пренасочите към Онлайн медиите.

 Защо обаче да “заложите” на дигиталните медии?

 1. Знаете точно за какво харчите рекламният си бюджет

За разлика от телевизията, която се базира на телеметричните данни от 1000-2000 семейства в Интернет знаете колко точно потребители са видели вашата реклама. А освен това може да разберете и колко от виделите я са предприели някакво действие насочено към вас. С дигиталната реклама знаете колко точно ви струва всяко едно действие и всеки един привлечен клиент!

2. Гъвкавост и възможност за експерименти

Дали рекламата ви да е с Бай Иван или с Леля Мария? Дали да е синя или червена? В Интернет имате възможност да проверите всичко това и след като видите кой е най-ефективният рекламен формат да насочите целият си бюджет към него! По този повод, колко струваше последният ви рекламен спот? А колко клиенти ви донесе?

За съжаление, колкото и да се иска на някой хора, Интернет крейтива не е безплатен, но за доста добра цена може да получите няколко вариации на вашето послание и да откриете кое е най-добре работещото!

3. Елеминирайте посредника!

Замислете се за това, колко действия трябва да направи потребителя, за да купи вашият продукт! Вижда рекламата по телевизията/списание/вестник. Отваря Интернет за да го проучи, попада на форум и там не се изказват много ласкаво за него. Вие губите една продажба!

Какво обаче става когато същият този потребител види вашата реклама в Интернет? На първо място, той се озовава в контролирана от вас среда, в случаят вашият интернет сайт. И ако вие сте се погрижили да получи точната информация за това което предлагате, то дори и да открие негативно мнение, много по вероятно е везните да натежат във ваша полза!

4. Създайте доверие – почти безплатно

Едно скорошно изследване на агенция Арбитраж, AMI Communicaitons  и Нов Български Университет показа, че потребителите вярват много на други потребители и блогъри! Ако продукта ви е наистина добър, защо не го предоставите за тест на някой от тези потребители?

А корпоративен блог имате ли? Ако не, време е да започнете да го изграждате! Ако не сте похарчили още част от рекламният си бюджет за SEO, то съвсем скоро ще ви се наложи да го направите. А блога, заедно с приятелските URL -и е едно от първите неща които ще ви предложат SEO специалистите.

А ако се базираме отново на горепосоченото изследване – почти всички от журналисти, през блогъри до обикновени потребители са готови да се доверят на един редовно списван блог.

Само да не забравя, не идеите да преписвате рекламните си брошури, заложете на по-човешкото отношение и полезни съвети!

5. Англичаните, датчаните и германците не могат да бъркат!

Нека да се доверим на “западняците”. През последните години бюджетите за Интернет реклама нарастват с огромни темпове, а това са страните с най-развит онлайн бизнес! За 2010 година компаниите във Великобритания са вложили 30% от рекламните си бюджети в дигитална реклама. Очакванията са през 2012 да достигнат 60%! Дали те бъркат?

И накрая ще завърша с едно изречение на уважаваният от мен Пол Гети, което ще перефразирам в аспекта на дигиталната реклама :

“Аз знам, че половината от парите ми за реклама се харчат на вятъра, а другата половина за дигитална реклама”

 

Инфографика: Бюджети за Интернет реклама 2016

Online market

 

Снимкаkbirrane


Подобни статии:

  1. Страхувате ли се че споделяте прекалено много в Социалните медии?
  2. Копирайт и социални медии
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване