08/24/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Какво разбира ежедневно Facebook за теб

Какво разбира ежедневно Facebook за теб

С повече от 950 милиона потребители Facebook определено е най-голямата социална мрежа, а това я прави компанията с най-голям обем споделена лична информация. Оказва се, че всички потребители, които споделят във Facebook и прекарват средно 6.5 часа месечно, генерират повече от 500 терабайта на ден. С толкова много информация социалната мрежа разполага наистина с феноменално голяма сила.

Други интересни факти, които биха ви били интересни, са това, че Facebook генерира по 2.7 милиарда Like-а на ден, 300 милиона снимки се качват ежедневно, а броят на споделянията (статуси, постове, снимки, видео и коментари) надхвърля 2.5 милиарда. 

Едно от притесненията на Facebook обаче си остава фактът, че тази голяма база данни е изключително трудна за управляване. Информацията, с която разполага социалната мрежа, е толкова обемна, че се изискват доста големи ресурси, за да може да се извлече максимална полза от нея. Един от начините, до които са стигнали като заключение експертите, са, че добра работа вършат A/B тестове, но все пак проблемът си остава.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. Facebook беляза 32% ръст в приходите
  2. Приходите от реклама за Facebook достигнаха $872 милиона
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване