12/13/12 08:11
(http://socialevo.net/)

Google Maps за iPhone вече е тук!

Google Maps за iPhone вече е тук!

Дълго говорихме за Google и се чудихме дали Apple ще им разрешат да качат своето Maps приложение. Имаше аргументи “за” и “против”. Но Google Maps вече е достъпно за сваляне на iPhone (от 3GS нагоре), iPod touch (от трето поколение нагоре) и iPad. И е наистина чудесно! Всъщност е точно това, което бихме очаквали от Google при всичките им редизайни и вманиачаването по скоростта и простотата.

Няма бутони, а екранът е зает от векторната и изключително лека карта. Отгоре, типично по Google-ски, има лента за търсене. И ако търсите банка например, приложението ще ви покаже обектите, добавени в Google Places, вече Google+ Local.

В комбинация с информацията от Google+ Local, включително работното време, ревютата на потребители, качените снимки и пр., Google Maps си е чудесен инструмент за търсене на кафенета, ресторанти, банкомати, бензиностанции и какво ли още не.

В комбинация с информацията от Google+ Local, включително работното време, ревютата на потребители, качените снимки и пр., Google Maps си е чудесен инструмент за търсене на кафенета, ресторанти, банкомати, бензиностанции и какво ли още не.

Менютата в приложението са наистина брилянтно разположени и лесно достъпни, така че да не заемат много място и да не дразнят с присъствието си. Ако издърпате например показалеца с трите точки вдясно на екрана, ще се покаже менюто, в което избирате какво да се визуализира на картата – трафикът, общественият транспорт и сателитните снимки. Има бутон и към Google Earth, ако сте фенове на дигиталното глобусче на Google.

Навигацията също е рафинирана – дава препоръки за маршрут и с кола, и с градски транспорт (все още няма достатъчно информация за България), и пеша. Глас, подобен на Siri, ще ви каже кога да направите завой наляво или надясно. Ако имаше информация и за трафика, щеше да е просто перфектно, но и това ще стане някой ден. Както отбелязват TechCrunch, все още липсват някои функционалности, достойни за мобилно приложение, особено пък навигационно – offline mode, навигация за велосипедисти, карта на обектите, в които се намираме и др.

И една от най-полезните функции е раздрусването. Ако сметнете, че нещо по картата не е наред или може да се подобри, просто разклатете телефона при запалено Google Maps приложение и ще ви излезе ето това меню:

Ако сметнете, че нещо по картата не е наред или може да се подобри, просто разклатете телефона при запалено Google Maps приложение и ще ви излезе ето това меню.

Е, сваляйте Google Maps и приятно забавление с картите на Google. Отново и за iOS.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване