04/21/13 08:31
(http://www.azcheta.com/)

„Малката Божана в деня на боклуците“ и „Знакът на Атина“ - любимите книги на българските деца

biserche„Малката Божана в деня на боклуците“ на Божана Апостолова и „Знакът на Атина“ от Рик Риърдън са любимите книги на българските деца за 2012 година. Това отреди онлайн-гласуването в първата за България годишна награда „Бисерче вълшебно 2013“ за най-добра детска книга, избрана от самите деца, съобщи сайтът "Детски книги".

„Малката Божана в деня на боклуците“ получи статуетка за победата си в категория „Млади читатели“ със 122 гласа, а „Знакът на Атина“ за категория „Запалени читатели“, която спечели с 64 гласа.

Имената на отличените в двете категории на конкурса бяха обявени по време на специална церемония на столичното езеро „Ариана“, част от продължаващия и днес Празник на детската книга под надслов „Подарете на детето си книга, подарете му празник!”. Пълния списък с призьорите можете да видите тук.

В гласуването за наградата се включиха 1391 деца от цялата страна, които получиха своята специална грамота за почетно жури, а 9 от всички гласували грабнаха и големи награди – колела и комплекти с книги.

Годишната награда „Бисерче вълшебно 2013“ и Празник на детската книга „Подарете на детето си книга, подарете му празник!” са част от кампанията "Походът на книгите, на която "Аз чета" е медиен партньор.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване