05/02/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Йената и франкът отстъпиха, еврото поскъпна

Йената и швейцарският франк отстъпиха, след като президентът на САЩ Барак Обама обяви, че лидерът на “Ал Кайда“ Осама бин Ладен е ликвидиран от щатски агенти след престрелка във вила в Пакистан, предаде „Блумбърг“. Убитият беше определян като архитект на радикалните ислямски движения и убиец на почти 3 хил. американски граждани. След премахването на терориста търсенето на по-сигурни активи се понижи. Еврото засили позиции срещу щатската валута и кроната, след като доклади показаха, че производителността в евро региона и Швеция се е засилила. От друга страна, кризисните планове в Европа поставиха Гърция и Ирландия на прав път и предотвратиха разпространението на дълговата криза към Испания. Видяхме как за 2 седмици доларът падаше, а франкът растеше, така че един ден на промяна не означава задължително и смяна на тренда, заяви Йон Уетрайх, валутен стратег в Brown Brothers Harriman & Co., Ню Йорк.
Йената отстъпи с 0.5% до 120.87 за евро и понижи стойността си с 0.3% до 81.43 за долар. Еврото напредна с 0.2% до 1.4843 долара и се изкачи с 0.4% до 1.2865 срещу швейцарския франк. Канадският долар отчете понижение от 0.4% до 94.87 цента.
Вчера в Канада се проведоха парламентарни избори. Според данните на последните допитвания до общественото мнение управляващите консерватори, начело с премиера Стивън Харпър, които са на власт от 2006 г., са най-вероятните победители. Не е ясно обаче дали печелят мажоритарен дял от местата в парламента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване