12/15/11 18:36
(http://www.klassa.bg/)

Еврото прекъсна спада срещу долара

Еврото прекрати тридневния си спад срещу долара, след като Испания продаде на аукцион повече облигации от максималната си цел, съобщи „Блумбърг“. Това намали притесненията, че дълговата криза в района се засилва. Единната валута заличи загубите си срещу йената, след като доклад показа, че производството и секторът на услугите на Стария континент са се свили по-малко, отколкото е била икономическата прогноза. Швейцарският франк е засилил позицията си спрямо всички останали основни конкуренти. Това се случи, след като централната банка се въздържа от въвеждане на нови мерки за отслабване на валутата си.
Имаме умерени резултати от испанския търг, където успяха да продадат повече книжа, отколкото очакваха, коментира Джейн Фоли, старши стратег обмен на валута в Rabobank International, Лондон.
Еврото спечели 0.4% до ниво от 1.3029 долара, след като отслаби позицията си до 1.2946 долара предния ден. Това беше най-ниското равнище на единната валута след 11 януари. Парите на Стария континент промениха слабо стойността си до 101.32 йени, след като преди бяха изгубили 0.3% до 101.05 йени, което е своеобразно дъно след 4 октомври. Японската валута заздрави позициите си с 0.4% до 77.77 йени за долар. Испания реализира облигации за 6.03 млрд. евро в сравнение с предвидените 3.5 млрд. евро, които хазната беше заложила за търга. Швейцарският франк спечели 1% до 1.2258 за евро, след като успя да се издигне и до повече. Това се оказа най-доброто постижение на алпийската валута след 20 октомври. Франкът се повиши и с 1.3% срещу зелените пари до равнище от 94.09 сантима за долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване