01/13/12 14:15
(http://radiomilena.com/)

Генералният секретар на организацията на Балтийските пристанища посети пристанище Бургас

Генералният секретар на организацията на Балтийските пристанища Богдан Олдаковски посети „Пристанище Бургас” ЕАД на 12 януари 2012 г. Той беше посрещнат от Стефан Нейчев, председател на Управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна Инфраструктура” и от ръководството на порта.

Изпълнителният директор на “Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов, запозна гостите с капацитета, възможностите и бъдещите планове за развитие на порта. Той отбеляза, че в момента се работи по логистика за реален транзитен товар от Република Турция през пристанището за индустрията в Полша. Богдан Олдаковски представи структурата, товарните потоци и плановете на Балтийските пристанища.

По време на срещата бе отчетено благоприятното географско разположение (в близост до Босфора) и дълбоководните кейови места на пристанището, които са предпоставка за превръщане на пристанище Бургас в логистичен порт за транзитни товари за/от Балтийските страни. Това ще спомогне и за развитие на сътрудничеството между черноморските и балтийските портове.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване