02/12/12 09:33
(http://e-vestnik.bg/)

Поп икона, нещастен личен живот – In Memoriam за Уитни Хюстън

Смъртта на една от иконите на попмузиката Уитни Хюстън на 48 години шокира повече от неотдавнашната смърт на почти двойно по-младата Ейми Уайнхаус.

И двете имаха проблеми с наркотиците и алкохола. Но Хюстън, след поредица посещения на клиники за лечение на наркозависимост, не даваше повод да се мисли, че животът й е застрашен. Беше известно, че от наркотиците е използвала марихуана и кокаин. Проблемът вероятно е в хапчетата, подозираха нейни почитатели, още преди да бъде установена точната причина за смъртта й.

В събота, 12 февруари, в 15:20 местно време и тялото e било открито в стая на четвъртия етаж на хотел “Бевърли Хилтън”, без видими следи от престъпление. Тя е разпозната от нейни служители, приятели и хора от семейството й, които са били с нея в хотела, съобщава полицията пред журналистите. Самата Уитни Хюстън признава преди години, когато е хваната с бившия си съпруг Боби Браун с марихуана в багажа на летището в Хавай, че е използвала и хапчета.

Тя умира в хотела, в който продуцентът и неин ментор  Клайв Дейвис организира годишното си парти преди вечерта на наградите, на което се очакваше Хюстън да пее. Телевизиите показват цяла вечер драматични кадри на звезди от шоу бизнеса, пристигащи за партито и реагиращи с шок на новината.

Певицата почина ден преди най-голямото музикално събитие на годината в САЩ - церемонията по връчването на наградите “Грами”. Организаторите на наградите спешно започнаха да променят програмата, за да бъде отдадена почит на певицата пред милионите зрители на церемонията - ден след смъртта й.

Хюстън изпълни някои от най-големите хитове на своето поколение. Помни се най-вече с хита си I Will Always Love You към филма “Бодигард”. Тя има три награди „Грами”, носител е още на 30 награди Billboard и на 20 награди АМА (American Music Awards). Хюстън е издала 7 студийни албума и е продала близо 170 милиона компакт диска, сингли и видео клипове.

Смятана е за една от иконите на поп музиката, но и пример за личностна деградация след десетилетия на наркозависимост, нещастен 14-годишен брак с певеца Боби Браун, белязан от домашно насилие. Като дете Хюстън е вдъхновена да пее от соул изпълнители от семейството й в Ню Джърси, включително майка й Киси Хюстън, братовчедите й.

През 80-те и началото на 90-те години тя бе абсолютната кралица на поп сцената. Успехът й  - и сред публиката, и в средите на музикалните критици, бе съпроводен с проблеми в личния й живот. Бракът й с Боби Браун, за когото се омъжи през 1992 г. продължи 14 години, непрекъснато съпътстван от скандали. След раздялата им тя влиза няколко пъти в клиники за лечение от наркотици, последният път през 2011 г., и няколко пъти обявява, че вече няма проблеми с тях. Последното й турне е от 2009-2010 г.

Първите реакции на колеги от музикалния бизнес

“Сърцето ми е разбито и обляно в сълзи от шокиращата смърт на приятелка, на несравнимата Уитни Хюстън”
Марая Кери в Twitter.

“Тя просто имаше глас, който беше Божи дар. Беше толкова невинна в бизнеса, гласът и животът й бяха толкова чисти. Това ще запомня и мисля, че с времето историята на живота й ще бъде за гласа, а не за трагедията й”
Лаянъл Ричи пред Си Ен Ен.

“Нямам думи! Само сълзи, скъпа Уитни”
Риана пред Си Ен Ен.

“В момента не мога да говоря. Толкова е шокиращо и невероятно. Не мога да повярвам на това, което виждам на телевизионния екран. С цялото си сърце подкрепям Киси, дъщеря й Боби Крис, семейството й и Боби”
Арета Франклин, нейна кръстница.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване