04/09/12 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Йената засили позициите си пред основните валути

Йената засили позициите си срещу всички свои основни конкуренти, след като Япония се върна към стратегията на излишък по текущата сметка, съобщи „Блумбърг“. Заради това функцията на азиатските пари се засили като убежище за инвеститорите на фона на опасенията за забавяне на икономическото възстановяване по света. Еврото достигна едномесечно дъно срещу йената, преди очакван доклад от Германия да покаже, че износът може да е намалял през февруари.
Доларът също отслабна пред японската валута, след като стана ясно, че през последната седмица безработицата е намаляла с по-малки темпове от предвидените. Швейцарският франк почти докосна нивото на определения от централната банка на страната таван от 1.20 франка срещу еврото. По-високодоходните парични единици потънаха, след като инфлацията в Китай се увеличи повече, отколкото беше предвидено. Това даде сигнал, че политиците може да се поколебаят да засилят стимулите.
Йената се изкачи с 0.4 на сто до равнище от 106.39 за евро, след като докосна дори ниво от 106.18 йени. Това е най-силната позиция на азиатската валута след 7 март. Японските пари спечелиха 0.3% до 81.39 за долар, след като достигнаха и до курс от 81.20 йени, своеобразен връх след 8 март. Еврото отстъпи с 0.2 на сто до 1.3074 долара. Пазарите в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания бяха затворени заради празника. Франкът достигна равнище от 1.19962 за евро, най-силната позиция след 6 септември, когато централната банка на Швейцария постави таван от 1.20.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване