05/02/12 14:42
(http://radiomilena.com/)

Махат бараките срещу Община Поморие, изграждат паркинг за 180 автомобила и 15 автобуса

 

До 7 май разположените търговски павилиони, срещу сградата на Община Поморие, трябва да бъдат премахнати, гласят уведомителните писма до търговците. Малките бутки за автобусни билети на транспортните фирми ще останат обаче. Търговците вече освобождават общинския терен с помощта на кранове, фадроми и камиони, който ще бъде превърнат в паркинг за 180 автомобила и 15 автобуса, съобщи зам. кметът Кунчо Гайдов. Изграждането ще бъде на собствена стопанска сметка. Желанието на администрацията е това да стане до началото на туристическия сезон, за да може част от проблема с паркирането да бъде облекчено.

„Ако не успеем до времето на строителната забрана, ще продължим след сезона”, коментира Гайдов.

Наред с павилионите ще бъде премахната от там и дървената барака, наречена „пенсионерски клуб”. Хората в третата възраст ще ползват помещенията под „червения блок” на бул. „Яворов” до Тото-пункта в централна градска част. В момента тези помещения се ремонтират и до средата на месец май пенсионерите ще се събират в новия клуб.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване