06/05/12 04:56
(http://radiomilena.com/)

Етносбирка в Паницово

D 560 1 копия Етносбирка в Паницово

Паницовци от близо и далеч се събраха в родното място да честват празника на селото.По традиция той се провежда на Петдесетница.Тържеството бе почетено и от кмета на Община Несебър Николай Димитров.Заедно с кметската наместничка Петрана Кръстева и кмета на Обзор Христо Янев,тримата прерязаха лентата за откриването на първата етнографска сбирка в селото.Положени бяха венци и в памет на загиналите в Първата световна война.

След това като на всеки празник в Паницово започна фолклорна програма в която се открояваха  гайдарджийските ритми,извиха се хора на които се хвана мало и голямо.

Празникът на селото бе почетен и от кметовете на съставните селища на общината,които се включиха в празничните прояви заедно с общинския съветник Костадин Нищелков.

                                            Максим МОМЧИЛОВ

 Етносбирка в Паницово

bookmark Етносбирка в Паницовоsvejo Етносбирка в Паницовоgoogle Етносбирка в Паницовоdelicious Етносбирка в Паницовоstumbleupon Етносбирка в Паницовоfacebook Етносбирка в ПаницовоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване