07/06/12 16:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

ГЕРБ пита Politiкat.net как мери обещанията на Бойко

Асен Генов

Уникално писмо от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ получиха току-що собствениците на сайта Politikat.net Константин Павлов и Асен Генов. Politikat.net е отворена платформа, в която читателите и редакторите на сайта записват обещанията на политиците и срокът, който самите те са си дали да ги изпълнят. Сайтът нашумя и със специалния си раздел „Бойкометър“, в който са отделени обещанията на премиера.

Поради уникалността на писмото публикуваме буквално пълния му текст:

Уважаеми г-н Генов,

Във връзка с администрирания от Вас портал „politikat.net”, съдържащ твърдения за дадени „обещания” от министър-председателя Бойко Борисов, както и статистика за тяхното изпълнение, Ви молим да ни отговорите на няколко уточняващи въпроса.

На какъв принцип са подбрани изказванията на Бойко Борисов /освен ако нямате претенции, че сте обхванали 100% от публичните му изявления/?

По какви критерии определени части от изказванията на Бойко Борисов са квалифицирани като „обещания”?

Какви количествени и качествени измерители са използвани, за да бъде оценена обективно степента на изпълнение на „обещанията”?

От какви източници и по какъв ред е събрана информацията, обобщаваща степента на изпълнение на „обещанията”?

Колко често се актуализира статистиката по отношение на „обещанията”, които са със статут „в изпълнение”, така че да се осигури своевременно подаване на коректни данни към потребителите?

Имате ли претенции публикуваните данни да са с представително значение?

Севделина Арнаудова,

Ръководител Пресцентър ПП ГЕРБ

Получихме писмото преди минути, сега с Асен подготвяме отговора си, каза за OFFNews.bg Константин Павлов, известен и като блогърът Комитата.

Очакваме след час да се чуем с него за повече подробности.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване