03/10/13 23:06
(http://www.klassa.bg/)

И българите в Испания се стягат за първа пролет

  Март е месец с много празници, усещат го и българите в Испания. Нашите сънародници в  Кастельон и децата от неделното българско училище "Васил Априлов" опразнуваха и международния ден на жената.  В организацията на празника се включи и българската асоциация "Хан Аспарух". Децата от училището изпълниха  стихове и песни, посветени на жената. Наталия Петкова, учителка в училището, прочете емоционално стиховете на Петя Рашкова.
Децата бяха изработили картички за своите майки и сувенири за присъстващите гостенки. И учениците бяха изненадани с подаръци - дългоочакваните книжки от децата от училище „Българско школо” от София.
Майките и жените от асоциацията почерпиха с вкусни сладки, приготвени специално за случая.  С тържествен обяд за членовете на асоциацията завърши празненството.

Асоциация "Хан Аспарух" се подготвя за участие в тържественото честване на първа пролет, организирано от Университета в Кастельон "Хайме I ".  Нашите сънародници ще се представят с български народни танци, подготвени от група "Пъстра китка" с ръководител Татяна Димитрова. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване