04/13/13 11:20
(http://www.klassa.bg/)

Кунева: Възмутени сме от грозното и арогантно изявление на Борисов и Цветанов

Вчера започна кампанията за избор на народни представители за 42-то Народно събрание на Република България.

Предсрочните избори, предизвикани от недоволството на българския народ срещу управлението на ГЕРБ и нeговите скрити коалиции, са шанс българите да изберем друга, нова посока за излизане от кризата и за възстановяване на нашето достойнство и за възвръщане на нормалността в страната, заявява в свое отворено писмо Меглена Кунева, председател на "Движение България на гражданите".
"Уви, надеждите за нормална предизборна кампания и възможност гражданите да изберат най-разумния път за излизане от кризата, бяха за пореден път разбити и опорочени от г-н Бойко Борисов и началника на предизборния му щаб г-н Цветан Цветанов с тяхното грозно и изключително арогантно изявление по повод българските пенсионери.
Ние от "Движение България на гражданите", нашите съмишленици, симпатизанти и много хора, които ни потърсиха, сме възмутени и персонално обидени от зададения тон на изборната кампания. Няма оправдание за агресивността на един политик, който да си позволява да настройва цели групи български граждани едни срещу други в и без това изтормозено и разделено общество без път и посока. Не просто, а никога не бива да бъдат противопоставяни майки и бащи срещу синове и дъщери.
Нормалните граждани не приемаме подобен тон и грубиянщина, независимо дали времето е предизборно. Българските пенсионери имат правото да гласуват, за когото пожелаят. Не може един доскорошен министър-председател, свален от народа си, да обижда и да разделя българите по този недостоен начин на хора, които са му потенциални гласоподаватели и на такива, които е зачеркнал.
В тази връзка, бихме искали да получим вашата подкрепа в нашето усилие да поискаме публично извинение от г-н Борисов за неговите обидни твърдения по отношение на една достойна част от българския народ. Днес са наред са нашите майки и бащи, утре са следващите поколения…", заявява Меглена Кунева.















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване