Класната на Орешарски: Беше тих и кротък, уникално дете

"Не съм имала по-добър ученик от Пламен, беше толкова тих и кротък... Необикновено кротко момче. Скромно и много, много ученолюбиво. Изключително ученолюбиво’’, заяви пред struma.com класната на Орешарски, преподаваща биология и химия на ОУ"Христо Ботев" в Бобов дол.

През 1972 г. Йорданка Атева става класен ръководител на 5 ’’В’’ клас, където "Не съм имала по-добър ученик от Пламен, беше толкова тих и кротък... Необикновено кротко момче. Скромно и много, много ученолюбиво. Изключително ученолюбиво’’, заяви пред struma.com класната на Орешарски, преподаваща биология и химия на ОУ"Христо Ботев" в Бобов дол. През 1972 г. Йорданка Атева става класен ръководител на 5 ’’В’’ клас, където

САЩ разрешиха електронни джаджи през целия полет

Американската Федерална агенция за авиация обяви, че самолетите вече могат да разрешат на пътниците си да използват електронни джаджи през целия полет, включително при излитане и кацане, съобщи телевизия Си Би Ес. 
Промяната важи за по-новите модели самолети, които имат защита, и ще позволи на пътниците да четат, да работят, да играят на игри Американската Федерална агенция за авиация обяви, че самолетите вече могат да разрешат на пътниците си да използват електронни джаджи през целия полет, включително при излитане и кацане, съобщи телевизия Си Би Ес. Промяната важи за по-новите модели самолети, които имат защита, и ще позволи на пътниците да четат, да работят, да играят на игри

НГДЕК остава в центъра на София

Това стана ясно по време на гостуването на

"Газпром" съгласен по "Южен поток" да тече не само руски газ

България е поставила ултиматум за това, каза енергийният министър

    


Христо Йовов: Победихме "Локомотив" само с късмет


Спортният директор на "Левски" Христо Йовов не остана доволен от играта на сините при победата с 3:2 над "Локомотив" (Пловдив).

Столичани стигнаха до успеха едва пет минути преди края, въпреки че играха цяло второ полувреме с човек повече и го започнаха с аванс от 2:1.

"Изключително трудна победа, но за нея е виновен отборът и го упреквам за това. Трябваше да вкараме още след червения картон за "Локомотив", смята Йовов.

Сините получиха числено предимство в...

Министър Стойнев: Подписите за "Южен поток" ни спестиха 3 млрд.лв.

Постижението ни е, че се споразумяхме и договорихме старта на строителството на газопровода "Южен поток", това никое правителство досега не го е постигало. Ние намалихме не само заема, който ще получим от "Газпром", а и лихвите по проекта. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

С 15% ще се повиши железопътният трафик заради тунела под Босфора

С пускането на тунела под Босфора очакваме железопътният трафик да се повиши с 15 на сто още през първата година, отчита генералният директор на НК "Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев, цитиран от пресслужбата на компанията.

БЕХ емитира облигационен заем за 500 млн. евро

Емисията е с падеж ноември 2018 г., а доходността е 4,287%,

    


Над 300 служители на "Пирогов" протестираха, НАП успокои че няма да има запор (допълнена)


Около 300 лекари, санитари и медицински сестри от столичната болница "Пирогов" излязоха пред лечебното заведение днес по обяд като протест срещу намеренията на здравната каса да не изплати пълните си задължения до края на годината. Те останаха пред сградата около половин час, в който изпълнителният директор доц. Стоян Миланов, призова колегите си да продължат да се грижат за пациентите, въпреки административните неуредици. 

Касата вече се е разплатила с "Пирогов" за септември, като...

Цветлин Йовчев прекрати посещението си в САЩ

София /КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев  прекрати работната си визита в САЩ. Новината за кончината на баща му е накарала Йовчев да сложи край на посещението си и да тръгне по спешност за България. Зад Океана Йовчев трябваше да проведе редица срещи на високо ниво с шефовете на Сикрет Сървис, Американската агенция за борба с наркотиците - ДЕА, ФБР, както и със зам.-главният прокурор на Щатите Джеймс Коул, но предвид семейната трагедия, се е завърнал в България.

Над 300 служители на "Пирогов" протестираха, НАП предупреждава болницата за запор


Около 300 лекари, санитари и медицински сестри от столичната болница "Пирогов" излязоха пред лечебното заведение днес по обяд като протест срещу намеренията на здравната каса да не изплати пълните си задължения до края на годината. Те останаха пред сградата около половин час, в който изпълнителният директор доц. Стоян Миланов, призова колегите си да продължат да се грижат за пациентите, въпреки административните неуредици. 

Касата вече се е разплатила с "Пирогов" за септември, като...

"Мерцедес" ще печели и без Браун, смята Люис Хамилтън


"Мерцедес" има достатъчно качества в резерв, за да бъде успешен и дори и след раздяла с изпълнителния директор Рос Браун, убеден е пилотът на екипа Люис Хамилтън.

През тази седмицата слуховете за бъдещето на британеца извън отбора набраха сила, а шефът без ръководни функции Ники Лауда ги определи като "глупости".

Хамилтън намекна, че ситуацията около Браун търпи развитие и трябва да се изчака. "До момента с него имахме чудесни работни отношения. Не вярвам вече да е взето...

Парите за отбрана за 2014 година са недостатъчни

Бюджетът предвиден за отбрана през следващата година е недостатъчен, обяви след военният министър Ангел Найденов заседанието на парламентарната Комисия по отбрана. Дефицитът, който Найденов има за отбраната, ще се отрази основно на плановете за модернизация и за възстановяването на техническата изправност и летателната годност на военна техника. Парите няма да стигнат и за издръжка, за техническа годност и като цялото необходимото количество гориво и горивносмазочни материали, което също се отразява и на подготовката и учебния процес във Въоръжените сили. „Можем ли да се справим с тези 1 045 000 000 лв., които са бюджет за Министерството на отбраната, включително трансфера за висшите военни учебни заведения? Отговорът е - „да, при огромно напрежение за личния състав, без да ...

Протестиращи поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в София

За 140-та вечер недоволни от кабинета „Орешарски" излязоха на протест в столицата. По време на шествието те поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски.

ЕК: "Южен поток" не е приоритетен за ЕС, защото няма диверсификация на държавите и фирмите

От Европейската комисия припомниха, че "Южен поток" не е сред приоритетните за Европейския съюз проекти, както и че осъществяването му трябва да бъде съобразено с европейското законодателство. В четвъртък, когато премиерът Пламен Орешарски и председателят на "Газпром" Алексей Милер дадоха символичен старт на строителството на "Южен поток" в България, говорителят на ЕК по въпросите на енергетиката Марлене Холцнер коментира пред БНР: "Инфраструктурните проекти на територията на ЕС трябва да са в пълно съответствие с общностното законодателство за околната среда, обществените поръчки, конкуренцията и вътрешния енергиен пазар, включено в така наречения "Трети енергиен пакет". Говорителката добави, че приоритет за ЕС е да осигури разнообразяване на страните и фирмите - доставчици на газ, както и нови трасета за пренос. "Южен поток" представлява диверсификация на маршрутите, но не и на държавите и фирмите, който доставят газ на европейския пазар, каза още Марлене Холцнер.

Окупаторите на СУ обмислят „действия, които никой не е предвидил”

Недоволни софиянци, подкрепящи студентите окупатори и тази

Спасиха сиамски близнак в "Пирогов", братчето му почина

Хирурзи от „Пирогов" спасиха новородено чрез уникална операция. Детето е част от двойка сиамски близнаци. Братчето му обаче се ражда мъртво.

Операцията по разделянето е продължила 2 часа. Това е втория подобен случай за последните 20 години у нас и за втори път операцията е успешна, съобщи БТВ.

Хирурзи от „Пирогов" спасиха новородено чрез уникална операция. Детето е част от двойка сиамски близнаци. Братчето му обаче се ражда мъртво. Операцията по разделянето е продължила 2 часа. Това е втория подобен случай за последните 20 години у нас и за втори път операцията е успешна, съобщи БТВ.

“Селтик” се мести в Англия

“Селтик” е принуден да си търси нов стадион най-малко за един мач от квалификациите на Шампионската лига следващия сезон. Шотландският колос няма да може да използва своята арена “Паркхед” заради игрите на британската общност в Глазгоу догодина. 


Шефовете на отбора са оглеждали различни стадиони - в Северна Англия и в Дъблин, но най-актуалният “Селтик” е принуден да си търси нов стадион най-малко за един мач от квалификациите на Шампионската лига следващия сезон. Шотландският колос няма да може да използва своята арена “Паркхед” заради игрите на британската общност в Глазгоу догодина. Шефовете на отбора са оглеждали различни стадиони - в Северна Англия и в Дъблин, но най-актуалният

Шефът на "Гестапо" Хайнрих Мюлер лежи в еврейско гробище, твърди германски историк


Директорът на страховитата нацистка полиция "Гестапо" Хайнрих Мюлер е погребан в еврейско гробище в Берлин, твърди германският историк Йоханес Тухел, директор на Музея на германската съпротива, цитиран от агенция Reuters. Той беше най-високопоставeният член на нацисткия режим, чиято съдба беше останала неясна.

След войната Мюлер не е бил заловен и съден, а разузнавателните служби на съюзниците години наред са смятали, че той е избягал. Имало е съобщения, че е виждан в чешкия град...

Антони Здравков: Най-лесно е да се оправдаваме със съдиите


Старши треньорът на "Левски" Антони Здравко не смята, че главният съдия Александър Костадинов е повлиял на крайния резултат при победата над "Локомотив" (Пловдив) с 3:2. Според него сините са спечелили с характер и желание.

"Най-лесно е винаги да се оправдаваме със съдиите. Сигурно и двата отбора имаме претенции, но не виждам с какво толкова е повлиял главният съдия на крайния резултат", коментира Здравков след двубоя в Пловдив.

В добавеното време на първата част...

Поредна вечер на протести срещу правителството

За поредна вечер недоволни от управлението на кабинета „Орешарски" излязоха на протест. По традиция от последните дни и днес сборен пункт е Ректората на Софийския университет. Кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител" е блокирано. Традиционно недоволните скандират "Оставка", развяват българския флаг и бият барабани. Продължава и студентската окупация в Ректората на СУ. Междувременно протестиращи студенти поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в столицата, запазиха минута мълчани...

Министерска пресслужба набързо прекръсти френския посланик на ...Жул Паскин

Пресслужбата на Министерството на земеделието и храните обърка името на френския посланик в София и го нарече Жул Паскин на името на известния художник с български корен, впрочем покойник от десетилетия. Съобщение за среща на министъра на земеделието и храните Димитър Греков с посланика на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан леко стресна редакциите на медиите, до където то бе изпратено. В съобщението дословно се казваше: "България и Франция имат потенциал да възобновят отношенията си в областта на земеделския стокообмен”. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща в МЗХ с Н. Пр. Жул Паскин, посланик на Република Франция в България". И нататък следваше какво си говорили посланикът и министърът. Едва 40 минути по-късно бе разпратено второ съобщение, с което се поправяше "малката грешка".

Хирурзи от "Пирогов" спасиха сиамски близнак, брат му почина

Хирурзи от „Пирогов Хирурзи от „Пирогов" спасиха новородено чрез уникална операция. Детето е част от двойка сиамски близнаци. Братчето му обаче се ражда мъртво. Операцията по разделянето е продължила 2 часа. Това е втория подобен случай за последните 20 години у нас и за втори път операцията е успешна, съобщи БТВ.

ЕЦБ ще влива още ликвидност в банковия сектор

Няма “практическа спешност” от решение за допълнителна ликвидност на банките, но пазарите трябва да бъдат информирани на ранен етап, според Евалд Новотни

    


Хирурзи спасиха сиамско близначе

/КРОСС/ Хирурзи от „Пирогов" спасиха новородено чрез уникална операция. Бебето е част от двойка сиамски близнаци. Братчето му обаче се ражда мъртво.Операцията по разделянето е продължила 2 часа. Това е втория подобен случай за последните 20 години у нас и за втори път операцията е успешна.„Всяко дете, спасено от нас, е супер ценно - ние си лягаме и ставаме с проблема на операциите си", казва проф. Гръбов, началник детска хирургия в „Пирогов".

Бойко Борисов ще съди Йордан Цонев, който го нарече "мутра"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани да съди депутата от ДПС Йордан Цонев, който го нарече "мутра". "Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре завеждам дела срещу клеветниците. Това е единственият начин да се отговори на тези хора и човек да защити името си. Парите от спечелените дела ще даря на нуждаещи се хора", написа Бойко Борисов в личната си страница във Фейсбук няколко часа след парламентарната изява на Йордан Цонев в четвъртък. Депутатът от ДПС и шеф на бюджетната комисия взе думата след забележителния дебат в Народното събрание, предшествал решението на управляващите да направят анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и други държавни структури. "Първо трябва да изгоним Бойко Борисов от държавата, защото той е мутра. Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутата от БСП Иван Иванов - б.р.), основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам", каза Йордан Цонев по адрес на лидера на ГЕРБ. "Един физкултурник управлява 4 години държавата и службите за сигурност”, продължи Цонев. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се припозна в думите му за физкултурника, отговори, че личните нападки при дебата са надминали всякакви граници на толерантност и уважение. Всичко започна, когато Вежди Рашидов от ГЕРБ напомни на управляващите, че студентите протестират. "Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза бившият министър на културата. "Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател. Нека започнем да чистим мутрите", призова Йордан Цонев. Антон Кутев от БСП пък прикани Рашидов да не говори за нов морал, защото именно по негово време като министър Бойко Борисов е бил на крачка от това да стане почетен член на Съюза на българските художници. Лидерът на ДПС Лютви Местан посочи: "Историята на българския преход е белязана от метли, кадрови метли, изредиха се различни цветове на метлите". Само с идването на Сакскобугготски на власт страната ни, по думите му, не изживяла поредната метла - този път жълта на цвят.

Петиция във Франция “Не ми пипайте проститутката!”

Противници на законопроект, предвиждащ санкции за клиенти на проститутките, започнаха да събират подписи под петиция със заглавие “Не ми пипайте проститутката!”, предаде АФП.
“Вярваме, че всеки има право да продава своите прелести. Има право дори това да му харесва и затова не искаме депутатите да определят стандарти на нашите желания. Противници на законопроект, предвиждащ санкции за клиенти на проститутките, започнаха да събират подписи под петиция със заглавие “Не ми пипайте проститутката!”, предаде АФП. “Вярваме, че всеки има право да продава своите прелести. Има право дори това да му харесва и затова не искаме депутатите да определят стандарти на нашите желания.

В "Пирогов" спасиха сиамски близнак

Чрез уникална операция лекари от "Пирогов" спасиха дете от двойка сиамски близнаци. Братчето му обаче се ражда мъртво. Операцията по разделянето е продължила 2 часа. Това е втория подобен случай за последните 20 години у нас и за втори път операцията е успешна.

Варненските депутати от ГЕРБ продължават да питат министъра за бежанците

Министерството на вътрешните работи остави без отговор въпроса на народни представители от ГЕРБ-Варна за настаняването на бежанци в града. Повод за питането бе информация за закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към МВР и превръщането му в бежански лагер.

Гришо приключи сезона със загуба

/КРОСС/ Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Българинът загуби от поставения под номер 4 в схемата Хуан Мартин дел Потро с 1:2 сета (6:3, 3:6, 4:6). Хасковлията пропусна да заработи 65 520 евро от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста, а в следващия кръг щеше да се изправи срещу победителя от двубоя Роджър Федерер - Филип Колшрайбер.Григор Димитров пък приключва най-силния сезон в своята кариера. В него той спечели първата си титла при професионалистите след победа над Давид Ферер в Стокхолм и игра финал срещу Анди Мъри в Бризбейн.

Бойко защитава името си, не бил мутра

Бойко Борисов ще брани името си в съда.

Ларс Бендер подписа нов договор с Леверкузен

Полузащитникът на Байер Леверкузен Ларс Бендер сложи край на спекулациите около бъдещето си, като подписа нов договор с клуба до 2019 година. Германският национал бе трансферна мишена на Арсенал през лятото, като напоследък има интерес и от страна на Манчестър Юнайтед. Предишният срок на неговия контракт бе до лятото на 2017 година, но 24-годишният футболист реши да покаже лоялност, като го удължи с още 2 сезона. „Тук в Байер се развихме много през последните години, постигнахме нещо много позитивно“, заяви Бендер, чийто брат-близнак защитава ц...

“Левски” се ядосва след победа

В “Левски” се възцари яд от играта покрай усмивките от победата с 3:2 над “Локо” (Пд). “Черно-белите” цяло полувреме останаха с футболист по-малко, но “сините” едва пребориха коравите домакини. 


“Манталитетът ни в мача беше ужасен - заяви спортният шеф Христо Йовов. - Това не е “Левски”. Не може да си позволяваш такова поведение. При победата В “Левски” се възцари яд от играта покрай усмивките от победата с 3:2 над “Локо” (Пд). “Черно-белите” цяло полувреме останаха с футболист по-малко, но “сините” едва пребориха коравите домакини. “Манталитетът ни в мача беше ужасен - заяви спортният шеф Христо Йовов. - Това не е “Левски”. Не може да си позволяваш такова поведение. При победата

Пламен Орешарски пред "168 часа": Омразата при Борисов ни води днес до всеобща бедност

Разговаряме с премиера в разгара на окупацията на университетите. За него това е още една проява на предишните протести.
Разговаряме с премиера в разгара на окупацията на университетите. За него това е още една проява на предишните протести. "Готови сме на диалог с инициаторите, стига да бъдат формулирани други тези освен тази за оставка. Тази теза по същество е насочена към политическите партии, а не към кабинета", смята Орешарски. - Г-н Орешарски, когато правех

Замразиха пенсионната възраст

София /КРОСС/ Пенсионната възраст се замразява и ще спре да нараства през следващата година. Това реши социалната комисия в парламента след бурни дебати по Кодекса за социалното осигуряване.От ГЕРБ гласуваха „против" предложените промени. От БСП обявиха като аргумент, че пенсионната възраст у нас е по-висока от средната в европейския съюз и с поправката дават възможност на дълготрайно безработни да се пенсионират предсрочно. Опозицията припомни препоръките на Еврокомисията да се изравни пенсионната възраст за мъже и жени, да се върви към плавно увеличаване и да се контролират по- строго инвалидните пенсии."Вместо да намаляваме, разширяваме кръга за ранно пенсиониране и ЕК ще намери начин да ни го покаже чрез еврофондовете", смята Тотю Младенов от ГЕРБ.Комисията отмени и въведената миналата година възраст за пенсиониране при военнослужещите. Депутатите се аргументираха, че поправят несправедливост, въпреки отрицателното становище на социалното министерство и синдикатите.Предстои пакетът от промени в Кодекса за социално осигуряване да бъде гласуван и в пленарна зала.

Съдят Италия в Страсбург заради Везувий

12 италианци, живеещи в най-застрашената зона около вулкана Везувий, заведоха дело в Съда за правата на човека в Страсбург. Те твърдят, че планът на местните власти за евакуация при изригване е безнадеждно остарял, съобщава 12 италианци, живеещи в най-застрашената зона около вулкана Везувий, заведоха дело в Съда за правата на човека в Страсбург. Те твърдят, че планът на местните власти за евакуация при изригване е безнадеждно остарял, съобщава "Нюзру". Разработените маршрути вече били негодни, тъй като са блокирани от незаконни

След митинг привържениците на Реформаторския блок се сляха със студентския протест

Около 150 души се събраха на митинг, организиран от партиите на реформаторския блок в градинката между сградите на Софийския университет и парламента в София. Представители на блока заявиха
пълната си подкрепа за студентските протести и поискаха оставката на правителството. 

След края на митинга всички участници се присъединиха към участващите в протеста в подкрепа на стачкуващите студенти пред сградата на Ректората. 

На проявата евродепутатът и зам.-предсеател на ДСБ...

Русия и НАТО с “радар” за камикадзета

НАТО и Русия вече ще могат да ловят камикадзета и да предотвратяват бомбени атентати на места, където се струпват много хора, като например метро, летища, стадиони, предаде АФП.
Това ще става благодарение на разработената съвместно система под названието STANDEX.
Първата в света такава технология използва сензори и микровълново сканиране. НАТО и Русия вече ще могат да ловят камикадзета и да предотвратяват бомбени атентати на места, където се струпват много хора, като например метро, летища, стадиони, предаде АФП. Това ще става благодарение на разработената съвместно система под названието STANDEX. Първата в света такава технология използва сензори и микровълново сканиране.

“Бернабеу”: Блатер - пиян. Оставка!

Великият стадион “Сантяго Бернабеу” въстана срещу Сеп Блатер при триумфа на “Реал” със 7:3 над “Севиля”.Президентът на ФИФА обяви, че предпочита Лионел Меси за “Златната топка” и имитира иронично Кристиано Роналдо със скеч на войник. 


Сред 70-те хиляди на арената царяха десетки плакати като “Блатер пиян”, “Блатер - оставка”, “УЕФА мафия”. Всъщ Великият стадион “Сантяго Бернабеу” въстана срещу Сеп Блатер при триумфа на “Реал” със 7:3 над “Севиля”.Президентът на ФИФА обяви, че предпочита Лионел Меси за “Златната топка” и имитира иронично Кристиано Роналдо със скеч на войник. Сред 70-те хиляди на арената царяха десетки плакати като “Блатер пиян”, “Блатер - оставка”, “УЕФА мафия”. Всъщ

Прокуратурата поиска 6 години затвор за бургаски съдия

Прокуратурата поиска шест години затвор за бившия шеф на Бургаския административен съд Атанас Вълков, който е подсъдим за длъжностно престъпление, пране на пари и документни престъпления. Вълков бе арестуван през пролетта на 2011 година, а от държавното обвинение обявиха, че имат доказателства, че той се е опитал да продаде парцел от 12 декара край Несебър за 2.2 млн. евро чрез фалшиви документи. Те са били съставени от него. Съдия Вълков поискал от името на вуйчо си от Несебърския районен съд му възстанови имота. За тази цел той изготвил и фалшиви протоколи за собственост от средата на миналия век, от които да е видно, че земята е на дядо му Иван Габровски. След като съдът възстановил имота на наследниците, Вълков представя и предварителен договор, според който пък наследниците са продали дяловете си на майка му Руска Вълкова. Накрая Вълков стига до продажба на имота, като сключва предварителен договор за продажбата му за 2.2, млн. евро, но купувачите се оказват агенти под прикритие и съдията бе арестуван. По време на заседание по делото в четвъртък съдия Вълков отказа да дава обяснения. Най-сериозен спор между прокуратурата и защитата по време на съдебното следствие предизвикаха разрешенията за специални разузнавателни средства (СРС) и конкретно способът доверителна сделка, с който агентите под прикритие сключват предварителен договор за продажба на земята. Още в началото на процеса адвокатите на съдията обясниха, че по делото има искания за използване на агент под прикритие и за доверителна сделка. Разрешението обаче е дадено само за агент под прикритие. Прокуратурата призна, че едното СРС е невалидно, но допълни, че договорът е факт. От държавното обвинение допълниха, че по случая има събрани множество свидетелски показания, които доказват сключения договор, в това число и показанията на агентите под прикритие, за чието използване има и съдебно разрешение.

Класната на Орешарски: Пламен беше за пример

"Не съм имала по-добър ученик от Пламен, беше толкова тих и кротък... Необикновено кротко момче. Скромно и много, много ученолюбиво. Изключително ученолюбиво'', заяви пред класната на Орешарски, преподаваща биология и химия в ОУ "Христо Ботев" в Бобов дол, пред struma.com.  През 1972 година Йорданка Атева става класен ръководител на 5 ''В'' клас, където е и настоящият ни премиер.  „Спомням си, че на първата родителска среща на 5-ти „В" клас, майката на Пламен дойде при мен с молба да го освободим от тежки физически натоварвания, които учебните програми по онова време предвиждаха - знаете как беше, организираха се бригади, съботници...", спомня си учителката. Момчето обаче имало желязна самодисциплина и желание за учение. Бил освободен от физическо възпитание, но вл...

Пенсионната възраст ще бъде замразена

Пенсионната възраст ще спре да нараства през следващата година и се замразява. Това реши социалната комисия в парламента след бурни дебати по Кодекса за социалното осигуряване. От ГЕРБ гласуваха „против" предложените промени. От БСП обявиха като аргумент, че пенсионната възраст у нас е по-висока от средната в европейския съюз и с поправката дават възможност на дълготрайно безработни да се пенсионират предсрочно. Опозицията припомни препоръките на Еврокомисията да се изравни пенсионната възраст за мъже и жени, да се върви към плавно увеличаване и да се контролират по- строго инвалидните пенсии. "Вместо да намаляваме, разширяваме кръга за ранно пенсиониране и ЕК ще намери начин да ни го покаже чрез еврофондовете", смята Тотю Младенов от ГЕРБ. Комисията отмени и въведената миналата г...

Севлиевски възкръсна: Студентите се превръщат в придатък на Реформаторите

Оставката на Орешарски е малко врабче за базуката на демокрацията и студентите. Аз съм притеснен, че с голямата базука на българската демокрация се стреля по врабче.Това каза в "Лице в лице" по bTV бившият министър в правителството на НДСВ Мирослав Севлиевски.

Бареков: Предстоят събития, които ще разтърсят страната

Бареков регистрира политическото си движение през декември, съобщи самият той в блога си.

’’До края на ноември ще съм готов със структури в 25 града и веднага след това подавам документи за регистрация по Закона за партиите. Първият офис се открива този петък в Пловдив, в неделя такъв ще заработи и в София. Ние ще сме центристко движение, ляво Бареков регистрира политическото си движение през декември, съобщи самият той в блога си. ’’До края на ноември ще съм готов със структури в 25 града и веднага след това подавам документи за регистрация по Закона за партиите. Първият офис се открива този петък в Пловдив, в неделя такъв ще заработи и в София. Ние ще сме центристко движение, ляво

ЦСКА надви Берое в повторния дебют на Марто Петров

"Червените" спечелиха с 1:0 след попадение на Морейра

    


Мръсният въздух в Азия разваля компютрите

Мръсният въздух в Азия разболява не само хората, но и електрониката. Това са открили учени на Intel. Те са констатирали, че редица проблеми при компютрите в Китай и Индия се дължат именно на смога. За да стигнат до този извод от компанията са отделили специално помещение, в което умишлено се вкарва вреден въздух.

Показаха некропола, намерен под магистрала "Струма"

Тракийският некропол намерен при строежа на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма“ вече е изложен на експозиция в Перник. По време на спасителната експедиция „Пътят: време без граници“ през 2012 г. бяха намерени златни огърлици, фиби и бижута от Х-IV в. пр. Хр. Друг значим елемент за археолозите са и каменните надгробия с посока... Тракийският некропол намерен при строежа на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма“ вече е изложен на експозиция в Перник. По време на спасителната експедиция „Пътят: време без граници“ през 2012 г. бяха намерени златни огърлици, фиби и бижута от Х-IV в. пр. Хр. Друг значим елемент за археолозите са и каменните надгробия с посока...

Активисти на "Грийнпийс" освиркаха шефа на "Газпром" в София

Няколко активисти на "Грийнпийс" организираха протестна акция пред Министерския съвет, където в четвъртък премиерът Пламен Орешарски договаряше няколко часа с председателя на "Газпром" Алексей Милер финансирането по проекта "Южен поток". Природозащитниците, някои от които бяха облечени с костюми на бели мечки, изчакаха края на срещата и освиркаха шефа на руската компания. Те носеха и плакати с надписи "Не, на добива на нефт в Арктика". Те протестираха срещу плановете на "Газпром" да добива нефт в Арктика, както и срещу арестите на 30 активисти на "Грийнпийс" в Русия, които нахлуха на местна нефтена платформа. Преди седмица Следственият комитет на Руската Федерация преквалифицира предявените обвинения срещу арестувания екипаж на кораба "Арктик Сънрайз" на "Грийнпийс" от пиратство в хулиганство. Задържаните от месец 30 активисти са заплашени с наказание от седем до осем години затвор, докато по предишното обвинение в пиратство ги грозеше присъда до 15 години.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване