Дяволчето Гергана бяга в чужбина, помага на хората

Днес във фоайето на третия етаж на ТПГ "Мария Кюри" се проведе Хелоуин парти, за което ZaPernik.com по - рано информира.

Осмокласничката Гергана беше водещ на събитието. Свободното си време тя отдава на спорта и музиката. Гергана тренира училищния отбор по баскетбол. Освен с този спорт тя си пада и по волейбола и футбола.

Гергана предпочита да слуша хип - хоп и български рап. Ако тя е директор на ТПГ "Мария Кюри" не би променила нищо....

Продължава

НАП: Сметките на "Пирогов" не са запорирани

Банковите сметки на "Пирогов" не са запорирани, съобщават от приходната агенция. До този момент, дори не е обмисляно предприемането на подобни...

Студентите окупатори в Търново сигнализират за продължаващ натиск

Студентите окупатори от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ сигнализираха с изявление до медиите за продължаващ настиск за прекратяване на окупацията им в аудитория 321. Припомняме, че актьорът Ивайло Захариев, също не беше допуснат в сградата на университета, за да изкаже своята подкрепа за студентската окупация.

На уебстраницата на студентите occupyvtu.eu може да следите какво се случва с тях и тяхната дейност.

Ето и пълния текст на изявлението:

Изявление

От студентите окупатори на аудитория 321 в Ректората на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Уважаеми колеги, граждани, журналисти,

Искаме да ви информираме, че отново се сблъскваме с натиск от страна на ръководството на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Вчера няколко наши колеги окупатори от СУ „Св. Климент Охридски“ дойдоха да ни подкрепят в действията, които предприехме преди няколко дни, но не бяха допуснати в университета. Общата ни идея бе те да присъстват на наше събрание, в което да обменим опит и идеи в окупацията и исканията си. Наложи се всички колеги от СУ, плюс част от нас да спят навън в палатки и автомобили, за да не прекарат студената нощ на открито.

Но по-изненадващото за нас бе, че сутринта, когато учебният ден вървеше, а заедно с него и окупацията на аудитория 321, същите тези софийски колеги отново не бяха допуснати в сградата на Ректората. На входа охраната претърсваше документите на всеки един влизащ човек. Оказа се, че ръководството на университета е наредило да не се допускат лица, които не са студенти във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Представете си, че вие сте турист във Велико Търново и искате да посетите една от забележителностите на града – Ректората на университета, от който се открива чудесна гледка към Царевец, катедралата и целия град. Или пък сте в 12 клас и имате желание да кандидатствате във ВУЗ-а в Старопрестолния град и идвате тук, за да потърсите повече информация. И в двата случая няма да бъдете допуснати, защото ръководните органи са забранили вход за каквито е и да е външни лица.

Изрично подчертаваме, че преди да започне окупацията на 321 аудитория на 28.10.2013 г. такива проверки на документи и забрани за недопускане на външни лица не съществуваше.

Смятаме, че ясно се забелязва употребата на тоталитарни методи за „потушаване“ на студентското недоволство, като грубо се ограничава достъпът на студенти от други университети до ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ без основателна причина. Искаме да отбележим, че това ще повлияе изключително зле на авторитета на университета, който и без това бе в изключително тежка ситуация при последния прием на студенти.

Поради недопускането на колегите от Софийския университет в аудитория 321 съобщаваме, че днес, 31.10.2013, организираме срещата с тях до паметника на Патриарх Евтимий, който се намира на метри от входа на Ректората, за да обсъдим идеи и предложения за искания към управляващите.  Искаме да допълним, че преди минути разпространихме на ключови места в университета ръкописно написани съобщения за предстоящото събитие, но те на момента бяха откъснати от персонала на Ректората с обяснението, че ръководството така е наредило. Категорично заявяваме, че това няма да ни спре! Всички студенти днес са поканени на събитието от 14:00 часа.

Снимка: Радио Велико Търново

The post Студентите окупатори в Търново сигнализират за продължаващ натиск appeared first on Noresharski.com.

Сакскобургготски събра либерали за обмяна на идеи как ЕС да настигне САЩ


Международен форум на привържениците на либералните идеи по темата за това как Европейският съюз да бъде по-конкурентен на САЩ е проведен под егидата на бившия премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски. За проявата, наречена Vrana Economic Council,  на която журналисти не са били канени, съобщи днес "Труд", а бившият министър в две правителства с участието на НДСВ Николай Василев даде повече подробности пред БНР. 

Василев отрече събранието да е било тайно. Той определи форума...

Бежанският център във „Враждебна" е готов за зимата

Бежанският център в столичния квартал „Враждебна" е подготвен за предстоящата зима. Това заяви за „Дарик" комендантът на центъра Иван Пенков. След проверка на Държавната агенция за бежанците и извършените ремонтни дейности отоплителната система в лагера вече е годна за употреба. Приключил е и ремонтът на специализираното помещение, където екипи на Българския червен кръст ще организират образователни игри за децата бежанци. Над 400 бежанци ще посрещнат зимата в центъра за временно настаняване във „Враждебна". Комендант Пенков увери, че са направ...

Бомбени заплахи приземиха 3 самолета

Три самолета се приземиха принудително, след като екипажите им получиха съобщения за заплаха от атентат на борда.

ЦСКА, "Левски" и "Локо" (Пловдив) се обединяват в кампания срещу рака на простатата


ЦСКА, "Левски" и "Локомотив" (Пловдив) се обединиха в кампанията "Заедно срещу рака на простатата". Тя е организирана от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ) и болниците "Аджъбадем", които са спонсор на трите клуба.

Защитниците на ЦСКА Валентин Илиев и на "Левски" Станислав Ангелов, както и голмайсторът на "Локомотив" Мартин Камбуров са лица на кампанията. Те отправят към всички мъже основното послание на инициативата: "В битката срещу рака на...

Камен Воденичаров към студентите: Внимавайте, срещата с Орешарски е капан

Поредната нощ, в която студентите окупираха университета, премина със засилен медиен интерес. Недоволните младежи посрещнаха и представители на телевизия ’’Ал Джазира’’.
Охраната на университета, която беше създадена само от студенти, беше изключително засилена. Допускаха се само такива, представили заверен документ, че са настоящи студенти. Поредната нощ, в която студентите окупираха университета, премина със засилен медиен интерес. Недоволните младежи посрещнаха и представители на телевизия ’’Ал Джазира’’. Охраната на университета, която беше създадена само от студенти, беше изключително засилена. Допускаха се само такива, представили заверен документ, че са настоящи студенти.

ГЕРБ поискаха оставката на министъра на здравеопазването

Бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова поиска оставката на здравния министър д-р Таня Андреева заради състоянието на българските болници. Освен това най-голямата болница в страната - "Пирогов" - е пред опасност да остане със запорирани сметки.

Възстановяват учебния процес в НАТФИЗ

София /КРОСС/ Учебните занятия, които трябваше да се провеждат в окупираната аула на НАТФИЗ, ще се състоят в други зали от следващата седмица. До такова решение са стигнали протестиращите студенти от Академията на срещата си с ректора професор Любомир Халачев. Така учебният процес във висшето училище ще бъде изцяло възстановен, а аулата ще е окупирана до постигане целите на протеста, предаде БНР.

Руски съд отне лиценза на информационна агенция "Росбалт" заради псувни


Регистрацията на руската информационна агенция "Росбалт" е била призната за недействителна от съд в Москва днес, съобщи РБК. Съдът е удовлетворил иска на надзорния орган по комуникациите Роскомандзор, който е искал отнемане на лиценза заради материали с нецензурна лексика.

"Росбалт" коментира, че съдията Марина Лопаткина се е произнесла въпреки текущата процедура за обжалване и назначената за делото дата 11 ноември 2013 г. Адвокатът на агенцията Дмитрий Фирсов нарича решението на...

Валутни курсове на БНБ за четвъртък, 31 октомври

Валутните курсове на БНБ за 31 октомври в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Русата Златка влезе в Къщата насинена

Най-новият участник-гост във VIP Brother е ударно завърналата се в медийното пространство плеймейтка - Русата Златка. Появата й в сряда вечер изненада всички съквартиранти в Къщата, които я атакуваха с всякакви въпроси.

Има място за плачещите бебета в бразилското "Кино за майки"


Ако влезете в кино с надеждата за около час и половина да се отдадете изцяло на седмото изкуство и в публиката се случи да има дори само една майка с ревящо малко дете, това със сигурност не би било приятно преживяване. Вероятно за мнозина такава картина изглежда като кошмар. Колко често обаче сте попадали на майки с малки деца в киното? Те също избягват подобно неудобство. И все пак началните стадии на отглеждането на бебе са един доста несоциален момент в живота и ходенето на кино е...

Победителите в конкурса на община Димитровград за приказка и презентация

Победителите в ученическите конкурси за приказка и презентация наградиха от община Димитровград. В конкурса за приказка "Весел Патиланчо" се включиха ученици от 2 до 5 клас. Най-малкият участник бе 6-годишният Николай Маразов от ЦДГ "Радост". В четирите възрастови групи на конкурса наградите заслужиха: Конкурсът за изработване на презентация по темата "Будителите в моя роден край" бе насочен към по-големите ученици- от 5 до 12 клас. В две възрастови групи подреди комисията победителите:

Пътуваща изложба "Будителите са безсмъртни българи"

Изложбата тръгва от 1 ноември и ще обиколи редица български градове

Марсел Шeфер преподписа с "вълците"

Волфсбург удължиха договора на своя защитник Марсел Шефер до 2017 година. Играчът дойде в отбора през 2007 година от Мюнхен 1860 и се превърна в основна част от бившия тим на Мартин Петров. Шефер бе част от отбора, който спечели титлата през 2009 година, а през втората част на сезон 2010/2011 година дори бе капитан на тима от Бундеслигата. Бранителят, освен това, има осем мача за Германия, дебютирайки за Бундестима в контролата с Англия през 2008 г. /БГНЕС...

Калфин направил най-много за България в ЕП

/КРОСС/ Ивайло Калфин е направил най-много за България в Европейския парламент. Това сочат резултатите от представително за населението на страната на възраст над 18 години социологическо проучване, проведено под ръководството на Живко Георгиев. Акценти в изследването са популярността на българските евродепутати, откъде българите се информират за ЕС и ролята на социалните медии като комуникационен канал. Резултатите показват, че социалните медии са значим, но все още слабо използван инструмент за комуникация от българските евродепутати.Най-разпознаваем сред българските евродепутати е Ивайло Калфин (Група на социалистите и демократите), коментира пред журналисти Живко Георгиев. Калфин е познат на 54 % от респондентите (при спонтанен отговор на зададен въпрос). На доста голяма дистанция следват Надежда Нейнски от групата на Европейската народна партия - 37 %, Илияна Йотова от Групата на социалистите и демократите - 33 %, Антония Първанова от Групата на либералите и демократите - 32 %, и Слави Бинев, Група „Европа на свободата и демокрацията" - 29 %.Ивайло Калфин е посочен и като евродепутата, който с дейността си в Европейския парламент е направил най-много за България. На такова мнение е всеки четвърти от респондентите. Калфин е познат преди всичко със своите каузи, подчерта Живко Георгиев. Най- много се знае за неговата кампания за по-лесно признаване на дипломите на българските студенти, завършили университети в страни-членки на ЕС

БАИ отчита спад на инвестициите през тази година

Спад на инвестициите през тази година отчита Българската агенция за инвестиции /БАИ/, съобщи пред журналисти във Велико Търново Светослав Младенов, изпълнителен директор на агенцията. По думите му размерът на инвестициите до август тази година е бил 771 млн. евро, което е спад спрямо миналата година, когато реализираните инвестиции са били 1,104 млрд. евро. Той уточни, че окончателните данни ще бъдат ясни в края на годината. Общият брой на новите инвеститори през последното тримесечие е 48, за цялата минала година, броят им е бил 163, уточни Мл...

Мъри, добре дошъл в Левски!

След серията от неуспешни игри на Ботев, в Левски все повече се надяват наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов да се завърне на Герена.

ВСС реши да следи дистанционно случайното разпределение на делата

Висшият съдебен съвет (ВСС) реши да контролира дистанционно компрометираните системи за случайното разпределение на делата в българските съдилища. Ефектът от това решение обаче е неясен, защото става дума за стотици хиляди дела, които администрацията на съвета няма как да проследи. Тежкият проблем стана особено видим след проверката на неправителствената организация Български институт за правни инициативи (БИПИ). Организацията установи, че разпределението на делата в над 95 процента от съдилищата в България може да се манипулира изключително лесно без да се оставят следи. Изводите потвърдиха дългогодишните съмнения, че има възможности срещу поемане на ангажимент конкретно дело да бъде разпределено на "правилния съдия". Въпросната система се нарича "Лоу чойс" и е разработена от Висшия съдебен съвет. Тя се използва в над 170 съдилища. Софтуерът може да бъде манипулиран по поне три различни начина, за да бъде връчено определено дело на определен магистрат, а следи в нейния архив да не останат. От БИПИ препоръчаха системата да се подмени с друга, която не може да се манипулира толкова лесно, а до тогава да се направят модификации на "Лоу чойс". Проблемът със случайното разпределение на делата се наблюдава от Брюксел и поради това ВСС реши да сформира работна група, която реши да актуализира сегашната система с допълнителни защити. Съдебният съвет обаче не е поставил срок за изпълнението на тази задача. На заседанието си в четвъртък ВСС реши всички системи за случайното разпределение на делата да бъдат свързани с неговата собствена деловодната система. Така всяко действие по случайно разпределяне на дело ще бъде отчитано и директно във ВСС. Целта на дистанционния контрол е да не се допуска делото да бъде разпределяно по няколко пъти, докато се падне на "подходящ" магистрат. Проверката на БИПИ обаче показа, че "Лоу чойс" може да бъде манипулирана изначално, т.е. още преди да се направи първото разпределение на делото. Не е ясно и кой точно във ВСС ще следи и обобщава пристигащата информация от всички съдилища в страната. С друго свое решение от четвъртък ВСС възложи на съдебния инспекторат да провери специализираните съдилища. Предложението дойде от члена на съвета Галя Георгиева, която показа непознаване на правомощията на инспектората, защото поиска проверка на съдебни актове по същество. Нейните колеги й напомниха, че това няма как да стане. Така инспекторатът ще провери само движението на делата и спазването на сроковете в двете специализирани магистратури. Срокът е до края на годината. ВСС прие още и анализа за дейността на военните съдилища, за който Mediapool писа.

Иранец увил кило опиум за глезените

Килограм опиум, увит около глезените на пътник, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Митничарите избрали за проверка автобус, който пътувал по редовна линия от Турция за Румъния.

Колоездене и крос за Деня на будителите

Състезание по колоездене и крос проведоха в Царево, в чест на Деня на народните будители 1 ноември. Над 20 деца от училище „Никола Вапцаров” взеха участие в надпреварата с колела. В масовия крос участваха всички деца от трети и четвъртиклас на училището. Всички победители получиха награди и грамоти, класиралите се на второ и трето място бяха възнаградени с поощрения. ...

Хората започват да лъжат повече в следобедните часове

В следобедните часове самоконтролът на хората намалява, при което те започват да лъжат повече, показва проучване на американски психолози, цитирани от "Дейли телеграф".
Доброволците, участвали в изследването, се възползвали повече от възможността да измамят, ако тестовете били след пладне.
Резултатите потвърждават изводите на предишни изследвания В следобедните часове самоконтролът на хората намалява, при което те започват да лъжат повече, показва проучване на американски психолози, цитирани от "Дейли телеграф". Доброволците, участвали в изследването, се възползвали повече от възможността да измамят, ако тестовете били след пладне. Резултатите потвърждават изводите на предишни изследвания

Кметът на Варна ще открие изложба в Деня на Народните будители

На 1 ноември от 10 часа, във фоайето на Варненската библиотека на бул. „Сливница” 34, кметът на Варна Иван Портних ще открие изложба под надслов „ Близки във времето и пространството”. Изложбата е съвместен проект на Европейската дигитална библиотека „Европеана” и Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна.

Спад на инвестициите отчита ресорната агенция

Най-много са инвеститорите от САЩ, Европа и Азия

    


Боксьора от Опасните влиза в изолатор за месец

Повече от месец Върбан Борисов – Боксьора, задържан при акция „Опасните“, ще прекара изолиран от всички заради лечение, което започва след като му извадиха щитовидната жлеза.

Опасна пътека дебне слепи хора. Повдигнете я!

Пешеходната пътека, на която бе блъснат незрящ човек в началото на октомври, да бъде повдигната, за да няма убити, настояват от съюза на слепите хора в София.
Само преди дни кола помете посред бял ден 36-годишния Иван Янев, който пресичал бул. Пешеходната пътека, на която бе блъснат незрящ човек в началото на октомври, да бъде повдигната, за да няма убити, настояват от съюза на слепите хора в София. Само преди дни кола помете посред бял ден 36-годишния Иван Янев, който пресичал бул. "Копенхаген" в столичния кв. "Дружба" 2. 10 слепи хора са били блъснати при катастрофи от ...

Майката на малката Мария заплаши да се самоубие, ако й вземат децата

Отделът за закрила на детето към Агенцията за социално подпомагане е издала заповед за извеждане на децата на Сашка Русева от семейството и настанени в социални заведения. Седем от децата й трябва да бъдат настанени в приемни семейства и специализирани домове. Причината за това са лошите хигиенни и битови условия, в които се отглеждат малчуганите. Сашка Русева с тревога прие новината, че искат да вземат децата й. Тя сподели, че вече има предложение да й се закупи къща, в която да отглежда невръстните си деца, съобщава БГНЕС. "Искам децата да ст...

Варна се похвали с ръст на туристите

Варна /КРОСС/ 3% ръст на нощувките е отчетен във Варна и съседните курорти през изминалия туристически сезон. Това съобщи Соня Ангелова, шеф на дирекцията по туризъм в кметската администрация. Реализираните нощувки на територията на общината са близо 3,36 милиона. От тях 2,66 млн. са в „Златни пясъци", а близо 792 000 - в курорта „Св. св. Константин и Елена". В най-големият край Варна курорт има 7% ръст на нощувките, докато на „Константин и Елена" е отчетено 2% намаление, поясни Ангелова по време на заседание на отворения обществен съвет по туризма. Шефката по туризма уточни, че приходите от туристически данък в общината към края на октомври са в размер на 3,64 млн. лева, които тя определи като добра сума за местната хазна.Традиционно най-много са били гостите от Русия и Германия. От Летище Варна съобщават, че през техния терминал от началото на годината са преминали над 375 000 руснаци, или 13% повече в сравнение с 2012 г. След тях се нареждат германските туристи - над 295 000, но при тях има 4% спад. На трета позиция са българите - над 113 000, сочи статистиката на аеропорта. Общият брой на обслужените пътници на варненското летище от началото на годината е близо 1,26 млн. пътници. Въпреки ръста на туристите от Областната дирекция на полицията отчитат спад на престъпленията

Пенсионер в САЩ удари джакпота за втора година

Късметлията увеличи богатството си с общо 13 милиона долара

Капитанът на Лацио наново обжалва наказанието си

Капитанът на Лацио Стефано Маури предприема изключително смел ход, като за втори път ще обжалва наказанието си, което му бе наложено заради това, че не е уведомил властите за потенциално уреден мач. Първоначално опитният полузащитник бе наказан за 6 месеца на 16 август тази година заради двубоите Лацио-Дженоа и Лече-Лацио съответно на 14 и 22 май 2011 година. Маури и неговите адвокати веднага обжалваха решението пред Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация, а прокурорът, който се занимаваше с делото, утежни обвиненията към ф...

1 час дебат за среден пръст в парламента

Парламентарната комисия по етика отказа да накаже депутата от "Атака" Десислав Чуколов по сигнала на протестиращи, че им е показал среден пръст.

Продават апартамента на Оскар Уайлд

/КРОСС/ В лондонския район Челси се продава апартамент, където в продължение на девет години е живял Оскар Уайлд, пише Homes & Property.Двустайният апартамент, който е обитавал писателят, се намира на първия етаж в тухлена сграда и се продава за 1,075 млн. паунда.Именно в този апартамент Уайлд е написал романа "Портретът на Дориан Грей", както и известните пиеси „Колко е важно да бъдеш сериозен" и „Идеалният мъж". Писателят е живял на „Тайт стрийт" с жена си и децата си до момента, в който не е бил принуден да напусне жилището заради скандала, разразил се заради връзката му със сина на лорд Дъглас.Не е далеч от мястото, където е живял Уайлд, се намира апартаментът, в който е живял друг известен писател - Марк Твен.

Уволниха съдия Мими Петрова, забавила ареста на Алексей Петров

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдия Мими Петрова от Софийския градски съд. В Съвета се водеше дисциплинарно производство срещу нея заради бавене на дела.

Камен Во: Студенти, срещата с Орешарски е капан, внимавайте (видео)

Поредната нощ, в която студентите окупираха университета, премина със засилен медиен интерес. Недоволните младежи посрещнаха и представители на телевизия ''Ал Джазира''.
Охраната на университета, която беше създадена само от студенти, беше изключително засилена. Допускаха се само такива, представили заверен документ, че са настоящи студенти. Поредната нощ, в която студентите окупираха университета, премина със засилен медиен интерес. Недоволните младежи посрещнаха и представители на телевизия ''Ал Джазира''. Охраната на университета, която беше създадена само от студенти, беше изключително засилена. Допускаха се само такива, представили заверен документ, че са настоящи студенти.

Нов проект ще запознава децата с професиите на родителите им


"Гордея се с труда на моите родители" е името на нов проект, чиято цел е да запознава деца на възраст от 6 до 14 години с професиите на техните родители. В пилотното издание ще се включат 12 български компании с над 8500 служители, съобщиха организаторите - Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. 

Утре компаниите ще отворят вратите си за децата и със специално разработени програми и игри ще им покажат защо трудът на родителите им е важен. Всяка от фирмите организира конкурс с...

ФК “Хасково” отпътува за Враца

Футболистите на Хасково се готвят за мача с “Ботев” Враца. Утре те заминават при домакините, където гостуват в среща от 12 кръг на „Б” група. Мачът ще се играе от 14:30 часа.

До края на първенството остават два мача, в които от тима се надяват да играят достатъчно мотивирано и да спечелят. Всички попълнения на отбора са налице, каза старши – треньорът Димчо Ненов.

Футболистът Атанас Кръстев заяви, че отиват на срещата за победа.

Утре футболистите ще тренират сутринта, а в по-късните следобедни часове ще пътуват за Враца. Тъй като мачът ще се играе от 14:30 момчетата няма да се подготвят преди двубоя, разказа техническият директор Николай Топузаков.

След двубоя  във Враца футболистите ще се изправят срещу „Банско”. Срещата ще се проведе на 9 ноември.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

  Анжелина Янева

 

 

Отмениха присъдата на Александър Томов

Като основна причина за това магистратите сочат

НОИ е изхарчил по-малко от планираното за пенсии и майчинство

НОИ е изхарчил по-малко от планираното за пенсии и майчинство, но повече за болнични. Това показва отчета на института за първите девет месеца на годината. Разходите за пенсии са малко над 5 милиарда и 700 милиона лева. За майчинство са платени 15 милиона по-малко от планираното, а за обезщетения за безработица - 7 милиона.

Апелативният съд отмени присъда срещу Александър Томов

Александър Томов отърва затвора, съобщиха от Софийския апелативен съд. Делото срещу бившия директор на металургичния комбинат "Кремиковци", Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев беше върнато за ново разглеждане от нов състав на Софийски градски съд.

Тричленен състав на Софийски апелативен съд отмени изцяло присъдата на колегите си ... Александър Томов отърва затвора, съобщиха от Софийския апелативен съд. Делото срещу бившия директор на металургичния комбинат "Кремиковци", Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев беше върнато за ново разглеждане от нов състав на Софийски градски съд. Тричленен състав на Софийски апелативен съд отмени изцяло присъдата на колегите си ...

Александър Томов отърва затвора

Александър Томов отърва затвора, съобщиха от Софийския апелативен съд. Делото срещу бившия директор на металургичния комбинат Александър Томов отърва затвора, съобщиха от Софийския апелативен съд. Делото срещу бившия директор на металургичния комбинат "Кремиковци", Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев беше върнато за ново разглеждане от нов състав на Софийски градски съд. Тричленен състав на Софийски апелативен съд отмени изцяло присъдата на колегите си ...

Едно кафе те очаква с приятели

Началото на програмата за почерпеното кафе е станало с четири кафетерии в центъра на гръцката столица. Четири месеца по-късно участниците са десет пъти повече и са разпръснати в цялата страна.

прочети повече

Във Великобритания има 200 хиляди роми имигранти

Около 200 хиляди ромски имигранти живеят във Великобритания, сочи ново изследване, цитирано от британския телевизионен Четвърти канал (Чанъл фор). Според проучването на университета в Салфорд по-голямата част от тези роми са пристигнали в страната след 2004 г., когато няколко източноевропейски страни, включително Чехия и Словакия, станаха членове на Европейския съюз. В изследването се установява, че числеността на мигрантската ромска маса е "значителна" и тя "нараства". Експертите подчертават, че броят на мигрантите роми може да се окаже всъщност над 200 хиляди, но със сигурност Великобритания е западната страна с най-многолюдното ромско население Уебсайтът на телевизията съобщава, че ромите в Европа наброяват 12 милиона, които живеят предимно в източната част на континента, често в бедност и изложени на дискриминация и сегрегация. Изследователите от Салфорд, град в района на Манчестър, твърдят, че лошите условия на живот на ромите в родните им страни ги кара да емигрират в Обединеното кралство, създавайки затруднения на общинските власти по места. По данни от един район на град Шефилд, където има консултативен център за имигранти, през 2004 г. ромските семейства там са били едно-две, а сега броят им е неколкостотин, съобщава британският Четвърти канал.

Извозиха над 700 кубика буклук от ореховата гора във Враца

Днес приключва почистването на местността „Егледжето” във Враца. От района, познат на врачани като „Орехите”, до момента са извозени 741 кубика битови отпадъци. Ореховата гора от години е превърната в нерегламентирано сметище, където се изхвърлят всякакъв вид отпадъци. Най-често в района са забелязвани роми, живеещи на близката улица „Доспат”, които изсипват на мястото каруци с отпадъци. Срещу символична сума те извършват транспорни услуги на граждани, събрали отпадъци при ремонт на жилища или при почистване на мазета и тавани.

Облачно, с превалявания на места

Прогноза за 1 ноември, петък Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност. На отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност, през деня до слънчево, съобщават от НИМХ-БАН. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб източен вятър, който постепенно ще стихне. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 7°. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°, в столицат...

#ДАНСwithme 140 със студентите: "Оставка"

Контрапротестът се обяви против студентските вълнения

    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване