Министърът на културата подмени изцяло ръководството на НДК

Министърът на културата Петър Стоянович уволни цялото ръководството на Националния дворец на културата (НДК). Министърът е принципал на двореца, след като през 2011 г. той бе преобразуван в еднолично акционерно дружество със собственик държавата и бе прехвърлен на разпореждане към Министерството на културата.   От длъжност са освободени Тодор Влайчев, Ивайло Георгиев, Стоян Стоянов, Радка Петрова и Митко Тодоров. На тяхно място Стоянович е предложил и са назначени - Антоанета Желязкова, Велислава Кръстева - зам.-министър на културата и бивш пиар на ДПС, Олга Манолова и Пени Раева. Те ще бъдат членове на Съвета на директорите. Изпълнителен директор ще е Пени Раева, която е била заместник на дългогодишния шеф на НДК Христо Друмев, който беше начело на двореца цели 23 години.   Стоянович обясни пред БНР, че смяната е продиктувана от натрупаните през годините "сериозни, дори плашещи разходи", които са изправили министерството пред сериозни задължения.   "Като принципал на НДК съм задължен да видя положението такова, каквото е, чрез съответните органи", заяви Стоянович.   "Трябва да се направи един много сериозен преглед на творческата дейност на НДК и най-вече да мислим как да готвим този първостепенен административно-културен институт на България за председателството на Европейска столица на културата”, допълни министър министърът.   Само преди два дни дружеството публикува финансов отчет за миналата година, според който то е на счетоводна загуба от 6.65 млн. лв. заради начислени амортизации. Дружеството е в спор и с данъчните служби, които искат от него да покрие 11 млн. лв. неплатени данъци за минали години, които то обжалва. Данъците са върху отдавани под наем имоти в периода 2005-2010 г.   Иначе приходите за миналата година са 9.8 млн. лв.   След сътресението преди две години, когато НДК се лиши от несменяемия си за повече от две десетилетия директор, тръгнаха спекулации, че се готви приватизацията на най-големия многофункционален център на Балканите. Те обаче бяха разсеяни от простите сметки, които показват, че издръжката на комплекса е огромна, а без стратегия за управление то на практика няма да има полезни функции.   Големите прилежащи подземни офисни и търговски площи, както и многобройните паркинги на практика се оказаха ползвани от частни компании срещу символични наеми.

Спец прокурорите с учебно помагало за борба с мафията

Служителите в спец прокуратурата у нас вече ще разполагат

Повече от 4000 бежанци влезли в България за месец

Декларация изчетоха бежанците от лагера на Военна рампа. Снимка: Сергей Антонов

Повече от 4000 са влезлите в страната бежанци от началото на октомври към настоящия момент. 

По време на днешния блиц контрол в парламента вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев каза, че към днешна дата на територията на страната има 9567 чужденци. Към 1 октомври МВР обяви, че броят им е бил малко над 5200. 

Миграционният натиск към страната продължава да се увеличава, обясни Йовчев. 695 от чужденците са в ареста, в домовете за настаняване на дирекции “Миграция” са настанени 1078 души, 4053 души са в центровете към Държавнатa агенция за бежанците, а останалите са на свободен адрес.

Очакванията на Вътрешното министерство са тази бройка да превиши 11 хил. до края на годината. 

Вицепремиерът посочи пред депутатите, че правителството възнамерява да укрепи черните пътища по границата, което ще спомогне за по-бързото придвижване. Йовчев обърна внимание на планираната 30-километрова преграда по границата с Турция. По думите му, в съчетание с по-строг контрол на морската граница, проблемите с проникването на нелегални имигранти би трябвало да се решат.

Йовчев обяви, че до понеделник по границата ще бъдат изпратени още 1000 души, които да подпомогнат работата на колегите си там. Общото число до ще стане 1400 души до края на месеца, посочи вътрешният министър.

“Целта е чрез по-добра координация с Гърция и Турция да избегнем навлизането от групи нелегални имигранти на наша територия”, каза Йовчев и посочи, че кабинетът си е поставил за цел да намали три пъти миграционния поток към България.

Йовчев е категоричен, че с ускоряване работата на институциите броят на екстрадираните лица ще се увеличи с три пъти. Той обясни, че за момента някои дипломатически представителства у нас отказват да съдействат активно и това бави процедурите. В много случаи дори имало откази да съдействат за издаването на временни документи за самоличност, които са необходими на чужденците, за да бъдат върнати обратно. 

Премиерът Пламен Орешарски, който също отговаря на въпроси на депутати, каза, че процедурата по екстрадиране ще бъде ускорена в следващите месеци. Той обясни още, че загражденията, които Министерството на отбраната прави на границата ни с Турция, ще бъдат готови преди февруари, както първоначално беше планирано. 

Орешарски допълни, че харчовете по бежанците ще бъдат покрити до края на годината чрез преструктуриране на някои разходи и се очаква те да бъдат възстановени от европейски средства.

Статията "Повече от 4000 бежанци влезли в България за месец" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В България има 9567 чужденци, миграционният натиск се увеличава

Декларация изчетоха бежанците от лагера на Военна рампа. Снимка: Сергей Антонов

Към днешна дата на територията на страната има 9567 чужденци, а миграционният натиск към страната се увеличава.

Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в отговор на питане от ГЕРБ по време на блиц контрол в пленарната зала.

695 от чужденците са в ареста, в домовете за настаняване на дирекции “Миграция” са настанени 1078 души, 4053 души са в центровете към Държавнатa агенция за бежанците, а останалите са на свободен адрес.

Йовчев представи пред депутатите изработения план за справяне с бежанската вълна, който бе представен в Министерски съвет в понеделник.

Вицепремиерът посочи, че правителството възнамерява да укрепи черните пътища по границата, което ще спомогне за по-бързото придвижване. Йовчев обърна внимание на планираната 30-километрова преграда по границата с Турция. По думите му, в съчетание с по-строг контрол на морската граница, проблемите с проникването на нелегални имигранти би трябвало да се решат.

Йовчев обяви, че до понеделник по границата ще бъдат изпратени още 1000 души, които да подпомогнат работата на колегите си там. Общото число до ще стане 1400 души до края на месеца, посочи вътрешният министър.

“Целта е чрез по-добра координация с Гърция и Турция да избегнем навлизането от групи нелегални имигранти на наша територия”, каза Йовчев и посочи, че кабинетът си е поставил за цел да намали три пъти миграционния поток към България.

Статията "В България има 9567 чужденци, миграционният натиск се увеличава" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Toyota повиши очакванията си за печалба

Най-големият производител на автомобили в света - японската компания Toyota повиши прогнозата си за печалба, след като слабата йена и мерките за...

30-годишен наркоман подкара краден джип

30-годишен мъж е задържан за управление на бракуван автомобил с чужди номера и притежаване на наркотични вещества.

Около 22,30 ч. в дежурната част на областната дирекция бил подаден сигнал, че в района на с. Мещица се движи автомобил без регистрационни табели.

Автопатрул на Първо РУ „Полиция” – Перник спрял за проверка джип „Сузуки Самурай”, управляван от криминално проявения Я.М./30 г./ от пернишкото с. Мещица. Установено е, че...

Продължава

Създадоха нова зона за опазване на дивите птици

С одобрените промени в Списъка на защитените зони

UK създава "визов клуб" за сериозни чужди инвеститори

Британските власти учредиха елитарен "визов клуб" за водещи бизнесмени от Русия, Китай и Индия, членството в който ще позволи на потенциални инвеститори да получават входна виза за Обединеното кралство бързо и без проблеми, беше съобщено днес в Лондон.

Протестиращи животновъди блокираха Карловското шосе

Повече от 100 фермери от цялата страна протестират заради неизплатените, но обещани 70% от субсидиите за глава животно

В три избирателни участъка в Косовска Митровица ще има прегласуване


Резултатите от местните избори в три избирателни участъка в Косовска Митровица са отменени и в тях ще има прегласуване, заяви председателят на Централната избирателна комисия на Косово Валдете Дака, цитирана от "Асошиейтед прес" и ИТАР-ТАСС.

На изборите на 3 ноември в тези райони тълпа маскирани мъже атакуваха персонала и унищожиха изборните материали.

Валдете Дака заяви, че все още не е определена дата за прегласуването. Гласовете в три други общини, в които сърбите са...

Сблъсъци между демонстранти и полицията в Лондон

В Лондон възникнаха сблъсъци между протестиращи младежи и полицията. Активистите бяха част от глобалното движение „Марш на милионите маски”, което има претенции, че се опълчва на корупцията и социалната несправедливост. Маскирани протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията пред Бъкингакмския дворец в Лондон по време на демонстрация в рамките на глобалния протест срещу рестриктивните мерки, корупцията и подслушването на граждани.

Българско гражданство и паспорти за продан в Суринам

Какво е общото между България и Суринам? Досега само това, че сме на едно и също ниво по корупция според класацията на “Прозрачност без граници”. 
Оказва се обаче, че в далечната южноамериканска държава има стройна организация за издаване на български паспорти. Срещу заплащане, разбира се.
Не е нужно човек да се рови много в интернет, за да попад Какво е общото между България и Суринам? Досега само това, че сме на едно и също ниво по корупция според класацията на “Прозрачност без граници”. Оказва се обаче, че в далечната южноамериканска държава има стройна организация за издаване на български паспорти. Срещу заплащане, разбира се. Не е нужно човек да се рови много в интернет, за да попад

„Еврофутбол“: Големите печалби се вземат и с малки суми

/КРОСС/ Че големите печалби могат да се вземат и с малки суми доказаха за пореден път участниците в „Еврофутбол" през отминалите два дни. Почитателите на футбола масово прибираха печалби с десетина и повече пъти по-малък залог, като най-голямо впечатление прави вчерашния „удар" на благоевградчанин, който получи 3 953,26 лева срещу 20 лева. Това се случи в букмейкърския пункт на ул. „Яне Сандански" №2, където бе пуснат успешния талон с прогноза за крайния изход на четири мача в права колонка.Два пъти по 10 лева даде и пловдивчанин, който „се пусна" на срещи от Шампионската лига - пет двубоя, също в права колонка за краен изход. Мястото бе пункта на ул. „Петър Стоев" №36, а щастливецът отнесе в дома си 2 706,42 лева.Понеделник пък донесе успех на участник от Пазарджик, който прибра 2 020,59 лева срещу 28 лева за точното предвиждане на краен изход „Х" на шест сблъсъка при система 1 от 6 и 6 от 6.Безапелационен победител в символичната класация на майсторите на Гонки в началото на седмицата стана бургазлия, който получи общо 2 250 лева за Победител в надбягване №12 в Суиндън. Хрътката Stanton Ovation пресече първа финала на 480-метровото трасе - това се случи пред погледите на играчите в пункта на ул. „Демокрация" №82.Късметлия от Асеновград „диша във врата" на щастливеца от Буртас - той прибра 2 385 лева за 1-2 място в седмата гонка в Ромфорд

Конфискуваха 12 600 къса контрабандни цигари в Сливен

Униформени иззеха 12 600 къса контрабандни цигари при акция в Сливен, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Вчера около 09:20 часа, на разклона за с. Малко Чочовени, община Сливен, е спрян за проверка „Пежо 206 Униформени иззеха 12 600 къса контрабандни цигари при акция в Сливен, съобщиха от областната дирекция на МВР. Вчера около 09:20 часа, на разклона за с. Малко Чочовени, община Сливен, е спрян за проверка „Пежо 206". Автомобилът е управляван от 54 - годишния С.Н. от Сливен.

И Туитър се готви за първичното си публично предлагане

Туитър (Twitter) създаде дигитален градски площад, кипящ от дейност, но криещ финансови дупки. Седем години след като съоснователят на компанията Джек Дорси изпрати първия "туит" чрез онлайн услугата за съобщения, над 500 милиона кратки послания се споделят всеки ден като потребителите варират от Далай Лама до Джъстин Бийбър. Цялото това чуруликане обаче не се е превърнало в печалба, нито пък се очаква това да се случи скоро. Туитър се подготвя за първичното си публично предлагане (ППП) тази седмица, но поглед назад разкрива общи загуби на компанията на стойност 500 милиона долара, което повдига въпроса за способността й да превърне един културен феномен в устойчив бизнес, пише в сряда агенция Асошиейтед прес. ППП на Туитър обещава да бъде поредният пример за еволюцията на интернет от странно мочурище в извор на иновации, променящи света, и смайващо богатство. В този смисъл ППП на компанията се сравнява с ППП на конкурентите й: социалната мрежа на Фейсбук (Facebook), която излезе на борсата преди 18 месеца, и лидерът сред интернет търсачките Гугъл (Google), който се появи на Уолстийт през 2004 година. Фейсбук и Гугъл обаче вече са били печеливши преди да отидат на борсата. ППП на Туитър напомня за края на 90-те, когато стотици технологични компании станаха публични без да спечелят от ППП. С 232 милиона потребители и ППП, което се предполага, че ще донесе 2 милиарда долара, Туитър едва ли ще се срине като толкова много компании, които изчезнаха след спукването на дот.ком балона през 2000. Толкова много инвеститори са оптимисти за бъдещето на компанията, че Туитър в понеделник повиши ценовия диапазон на акция при ППП между 23 и 25 долара, като предишният ценови диапазон бе между 17 и 20 долара на акция. Очаква се търговията с акциите на компанията да започне на фондовата борса в Ню Йорк в четвъртък сутрин, след като бъде определена окончателната цена в сряда вечер. Въпреки ентусиазма Туитър е изправен пред редица пречки, вариращи от прекалено голям дял чуждестранни потребители, които генерират по-малки приходи от американските потребители, до безпокойство от забавянето на растежа в момент, когато потребителите на компанията са под една четвърт от потребителите на Фейсбук, пише по-нататък агенцията. Един от най-големите проблеми на компанията може да се окаже най-голямата й възможност. Туитър отчита по-голям растеж на броя на потребителите си извън САЩ, като същевременно компанията постепенно въвежда повече реклами при предоставяне на услугите си. Рекламите бързо се превърнаха в главния източник на приходи на Туитър, които скочиха от едва 28 милиона долара през 2010 година до очаквани 650 милиона долара тази година. Има обаче едно неравномерно разпределение в начина, по който Туитър генерира приходите си от реклами. Едва 26 процента от тези приходи идват от чужбина, въпреки че над три четвърти от потребителите - около 179 милиона души - живеят извън САЩ. Казано по друг начин Туитър е получил 2,36 долара от американски потребител в периода юли-септември спрямо едва 24 цента от потребител извън САЩ. За сравнение Фейсбук е генерирал 52 процента от приходите си за същия период извън САЩ, достигайки средно 4,83 долара от американски потребител и 1,07 долара от потребител извън САЩ.

Домашен ремонт коства четири пръста и кариерата на вратар

В Уругвай нелеп инцидент при домашен ремонт доведе до прекратяването на кариерата на вратаря Хуан Обелар, който загуби четири от пръстите на ръката си. 34-годишният страж е играл в местния гранд Пенярол и е печелил първенството на Хондурас с Маратон през 2008 година. През това лято той напусна уругвайския Феникс, за да си почине от играта, но планираше да се завърне през януари. „Чувствам се ужасно. Това е най-страшното нещо, което някога ми се е случвало“, каза пострадалият. „Изпитах огромна болка. Правех някои ремонти по къщата си и докато ре...

Жандармерия и животновъди на пътя - брожения, блокада...

Фермери протестират на "Тракия" заради неизплатени субсидии

    

Жандармерия и животновъди на "Тракия" - брожения, блокада...

Фермери протестират заради обещани, но неизплатени субсидии

    


Три пъти се отрече

/КРОСС/ Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов се отказа за трети път от депутатския си имунитет. Той бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради данни, че е присвоил 50 хил. лв. от бюджета на МВР в полза на разследвания бивш великотърновски антимафиот Орлин Тодоров. Цветанов се оправда, че спазвал законовите процедури в МВР. Цветанов вече е подсъдим във връзка с разследването срещу Тодоров, заради това, че като министър е отказал да го подслушват (неотдавна съдийката по делото бе принудена да си направи отвод - б.р.). По това дело за втори път бе поискан имунитетът на Цветанов и той се отказа от него. Преди дни Цветанов заяви: Прокуратурата ме обвинява, че съм спазвал законовите процедури в МВР. Не искам да допусна, че това е тенденциозно. Вярвам в българското правосъдие и безпристрастността на съда. Цветанов е обвиняем и за съзнателно бездействие, с което е допуснал негови подчинени от СДОТО да извършват длъжностни престъпления при използване на СРС-та. За това обвинение имунитетът му бе свален за първи път. По закон процедурата се повтаря за всяко следващо обвинение. По делото за незаконното подслушване се чакат британски експерти, които ще се опитат да възстановят записите. Те бяха унищожени от служители на СДОТО

Куче наръфа жестоко 84 годишна жена - ВИДЕО

84-годишна жена едвам оцеля, след нападене от куче в град Батановци, научи zaPernik.com. Жената бе вкарана в пернишката болница, където лекари шиха раните й от опасно кучета.

В събота, около 8 часа батановчанката Янка Петрова, която е на 84 години отишла до местната фурна, за да купи погача за Задушница. Непосредствено след нея вървял съгражданинът Данчо, а до него - бездомно куче. Данчо се скарал на кучето да не влиза във фурната. То послушало човека и докато...

Продължава

Куче наръфа жестоко 84 годишна жена - ВИДЕО

84-годишна жена едвам оцеля, след нападене от куче в град Батановци, научи zaPernik.com. Жената бе вкарана в пернишката болница, където лекари шиха раните й от опасно кучета.

В събота, около 8 часа батановчанката Янка Петрова, която е на 84 години отишла до местната фурна, за да купи погача за Задушница. Непосредствено след нея вървял съгражданинът Данчо, а до него - бездомно куче. Данчо се скарал на кучето да не влиза във фурната. То послушало човека и докато...

Продължава

Разчистват трудовия пазар в Саудистска арабия от имигранти

Провежда се наказателна капмания на нелегалните имигранти

Крадец дърпа дамската чанта с пари и документи на жена в кв. "Твърди ливади"

Пернишки полицаи задържаха криминално проявен при опит за грабеж.

Вчера, около обяд бил подаден сигнал от 62-годишна перничанка, че неизвестен направил опит да издърпа дамската й чанта, в която имало пари, документи и лични вещи. Това се случило в кв. „Твърди ливади” в областния град.

Незабавно района бил блокиран от органите на реда и белезниците щракнали около ръцете на столичанина С.К./34 г./. Мъжът е задържан многократно в поделенията на МВР и е...

Продължава

Данъчни от други дирекции проверяват търговците във Врачанско

От началото на ноември стартираха проверки за издаване на касови бележки в обекти за продажба на дребно в цялата страна, съобщиха от НАП. На база на анализите от данните, подавани от касовите апарати в Агенцията, вече са селектирани 1000 обекта, които ще бъдат посетени през следващите няколко седмици от данъчните. В офис Враца също започнаха проверки на селектирани обекти. Целта е търговците, чиито обороти се различават значително от тези на аналогични обекти в съседство, да бъдат проверени дали издават касови бележки и на какво се дължат разли...

Бойко летял с държавни пари да рита в чужбина

Докато е бил премиер Бойко Борисов е летял с правителствения самолет до Пескара, Италия, за да играе приятелски мач и да вкарва голове. Това обяви шефът на комисията, която проучва фактите около полетите на властта при управлението на ГЕРБ Венцислав Лаков.

Протест срещу видеоклип с напушени деца

Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград разпространи протестна декларация срещу шокиращия видеоклип в интернет с деца, които пушат марихуана. Тя ще бъде изпратена до президента, до министерствата на образованието и здравеопазването, до МВР и до Агенция за закрила на детето.

Създадоха робот победител в играта „камък-ножица-хартия“

Учени от Токийския университет са създали роботизирана ръка, която никога не губи в играта „камък, ножица, хартия", пише PC Magazine. Тайната е, че роботът печели с измама. Учените са свързали ръката с високоскоростна видеокамера и компютър, който заснема ръката на човека съперник и преценява как ще играе той. Тази информация се изпраща на робота. Разпознаването на позицията и формата на човешката ръка може да бъде извършено за 1 милисекунда с високоскоростна камера, пише в презентацията на проекта. Разполагайки с информация за потенциалното де...

Калки: Жури и публика пазят младите!

Коцето Калки напусна "Музикална академия" след елиминациите снощи.

Отново с Ханибал Лектър

"Червения дракон" излиза на 11 ноември

    


Италия спира круизите във Венеция

Италианското правителство ще намали броя на големите туристически кораби, които преминават през Венеция. В последните години природозащитници настояваха за спиране на този вид трафик през града, за да не руши историческото наследство.

Готовност за протести в белоградчишката болница

В Многопрофилна болница за активно лечение-Белоградчик проблемът с недофинансирането е много голям, каза за Радио “Фокус” – Видин директорът на лечебното заведение д-р Виолета Дочкова. Тя обясни, че болницата печели суми, които покриват разходите за фонд работна заплата и остават от 5 000 до 10 000 лева за отопление, осветление, вода медикаменти, храна и други разходи. „В началото на годината, когато подписахме с касата приложението към Националния рамков договор, символично ни беше казано, че няма проблем каквото бъде изработено да се изплати. Така беше до август, но за септември, октомври и ноември са ни определили сума 80% от това, което сме изработили”, каза д-р Дочкова. Тя добави, че за месец септември на болницата са дадени 43 000 лева, а само за запла...

Бандерас подкрепя децата със специални нужди в България

Актьорът Антонио Бандерас се снима с тениска I Can Too в знак на съпричастност към децата със специални нужди в България. Холивудската звезда научава за I Can To по време на снимките на мегапродукцията „Непобедимите 3“ в България. Актрисата Диана Любенова и продуцентът Лес Уелдън – лица и поддръжници на I Can Too - разказват на Бандерас историята на И АЗ МОГА и за това как всичко е започнало само от една смела идея. Това го вдъхновяват да стане част от каузата, в която всеки помага с това, което МОЖЕ най-добре. Въпреки натоварената си програма, Антонио Бандерас отделя време и за мисията на И АЗ МОГА и се включва в инициативата: „С тениска I Can Too – носиш Надежда“. По този начин актьорът ни напомня, че навсякъде по света децата имат нужда от еднo и ...

ING не оправда очакванията за размера на тримесечната си печалба

Изпълнителният директор Патрик Флин увери, че програмата за преструктуриране на финансовата група върви по план

    


Фермерите тръгнаха към София

Пловдив /КРОСС/ Протестиращите край пловдивското село Труд фермери вдигнаха блокадата на Карловско шосе при отбивката за АМ "Тракия" и тръгнаха към София, научи Дарик радио. Осем коли на жандармерията и 20 полицейски патрули с включени сирени охраняваха животновъдите, които се събраха на разклона на АМ "Тракия" с намерение да блокират магистралата със селскостопанска техника. Протестиращите са твърдо убедени да постигнат планираните действия, въпреки ограниченията, които им налагат правоохранителните органи. Фермерите са получили 40-45 % от субсидиите вместо обещаното от правителството изплащане от 70 %. Това обясни председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. По думите му многократно провежданите срещи в земеделското министерство водят до празни обещания за постигнатите договорености. Много животновъди имат кредити и това усложнява положението. Няма яснота и за това къде стои секторът в бюджет 2014, не можем да планираме „на тъмно" бизнеса си, тъй като не са ясни параметрите и за следващия програмен период 2014- 2020 година, каза още Бойко Синапов.Зърнопроизводителите подкрепят с декларация протеста на животновъдите днес, но няма да участват в него активно. Това потвърди председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов. Те обаче също са в готовност за ефективни протестни действия

Фермерите тръгнаха към София

Пловдив /КРОСС/ Протестиращите край пловдивското село Труд фермери вдигнаха блокадата на Карловско шосе при отбивката за АМ "Тракия" и тръгнаха към София, научи Дарик радио. Осем коли на жандармерията и 20 полицейски патрули с включени сирени охраняваха животновъдите, които се събраха на разклона на АМ "Тракия" с намерение да блокират магистралата със селскостопанска техника. Протестиращите са твърдо убедени да постигнат планираните действия, въпреки ограниченията, които им налагат правоохранителните органи.Фермерите са получили 40-45 % от субсидиите вместо обещаното от правителството изплащане от 70 %. Това обясни председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. По думите му многократно провежданите срещи в земеделското министерство водят до празни обещания за постигнатите договорености. Много животновъди имат кредити и това усложнява положението.Няма яснота и за това къде стои секторът в бюджет 2014, не можем да планираме „на тъмно" бизнеса си, тъй като не са ясни параметрите и за следващия програмен период 2014- 2020 година, каза още Бойко Синапов.Зърнопроизводителите подкрепят с декларация протеста на животновъдите днес, но няма да участват в него активно. Това потвърди председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов. Те обаче също са в готовност за ефективни протестни действия

Гаяна уреди финансовите си задължения към България

Министерският съвет (МС) утвърди подписаното на 12 октомври 2013 г. във Вашингтон междуправителствено споразумение на България и Гаяна, с което се...

Баскетболът осигури телевизионно излъчване за 2+1 години

Българската федерация по баскетбол осигури телевизионното излъчване на срещите от Националната лига, турнира за Купата на България и на мачовете на националния тим на страната. Родната централа подписа договор за 2+1 години с ТВ7, като стана ясно, че двубои от Националната баскетболна лига ще бъдат излъчване в дните – петък и неделя. „За мен като мениджър на НБЛ е изключително важен фактът, че в лицето на ТВ7 ние намерихме партньор, а не само телевизия, която ще предава срещите. Надявам се, че заедно ще вървим напред. Считам, че клубовете също ...

Нова серия телефонни измами на възрастни хора за хиляди левове

Мъж на 85 г. от Шумен е измамен по телефона с 11 000 лева, съобщиха от ОД на МВР, цитирани от БТА в сряда. Във вторник следобед Й.М. получил телефонно обаждане. Неизвестен му съобщил, че негови близки са предизвикали пътен инцидент на пешеходна пътека във Варна, в който е загинало дете, а близките му са задържани в полицейското управление. Обяснил, че ги очакват между 5 и 15 години затвор, но нещата "могат да се оправят", ако плати 16 000 лева. Възрастният човек казал, че няма толкова пари. В същото време в разговора се включила "внучката" му, която плачейки казала "дай колкото имаш". Малко по-късно, на паркинг зад хипермаркет в града мъжът занесъл и предал на "куриер" 11 000 лева. В същото време пенсионер от Пловдив бил измамен с 12 000 лева. Следобед във вторник мъж, представил се за лекар, се обадил по телефона на 83-годишния мъж и обяснил, че дъщеря му се нуждае от спешна операция на крака, за която трябвало да се купят три златни пирона. Мнимият доктор казал още, че за улеснение ще изпрати служител на здравната каса да вземе парите. Малко след разговора бащата предал сумата на непознат мъж на видима възраст 35-40 години. Ден преди това 61-годишна жена от Пловдив също била измамена. В понеделник мъж, представил се за полицай, съобщил по телефона на пловдивчанката, че дъщеря й предизвикала пътно произшествие, при което починало дете, и трябвало да се платят 1600 лева кръвнина. Майката оставила исканата сума под улична лампа пред входа на жилищния блок.

Възрастен мъж от Шумен измамен по телефона с 11 000 лева

Мъж на 85 г. от Шумен е измамен по телефона с 11 000 лева, съобщиха от ОД на МВР, цитирани от БТА в сряда. Във вторник следобед Й.М. получил телефонно обаждане. Неизвестен му съобщил, че негови близки са предизвикали пътен инцидент на пешеходна пътека във Варна, в който е загинало дете, а близките му са задържани в полицейското управление. Обяснил, че ги очакват между 5 и 15 години затвор, но нещата "могат да се оправят", ако плати 16 000 лева. Възрастният човек казал, че няма толкова пари. В същото време в разговора се включила "внучката" му, която плачейки казала "дай колкото имаш". Малко по-късно, на паркинг зад хипермаркет в града мъжът занесъл и предал на "куриер" 11 000 лева.

Ангел Джамбазки: В града ни има проблем, трябва сами да се защитим

"Аз шест месеца повтарях, че нелегалните емигранти ще създадат проблеми. Ние не искаме бежанци в центъра на София. Ясно беше, че ще стане така, заради бездействието на властите, които е трябвало да върнат този бежанец в страната, от която идва", това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.


"Това нещастие можеше да се избегне. Аз "Аз шест месеца повтарях, че нелегалните емигранти ще създадат проблеми. Ние не искаме бежанци в центъра на София. Ясно беше, че ще стане така, заради бездействието на властите, които е трябвало да върнат този бежанец в страната, от която идва", това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. "Това нещастие можеше да се избегне. Аз

При целодневно обучение часовете ще са с 5 минути по-къси


Часовете на учениците между пети и осми клас ще могат да бъдат по 40 минути вместо 45, ако в училището е създадена целодневна организация на учебния процес. Тази възможност даде правителството с промяна в правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

Целта на решението е учениците да могат да се прибират по домовете си в светлата част на деня.

Съкращаването на часовете ще става с разрешение на началника на регионалния инспекторат на образованието. 
...

101 години от победата на „Дръзки” над турския крайцер „Хамидие” отбелязва Военноморски музей-Варна

На 8 ноември (петък), в 11.00 часа, пред паметника на капитан I ранг Димитър Добрев, до сградата на Военноморския музей във Варна, с поднасяне на венци и цветя ще бъде отбелязана 101-та годишнината от успешната атака на торпедоносеца „Дръзки” срещу турския крайцер „Хамидие”.

Половината българи не четат книги

48% от българите не са влизали в библиотека през последната година, 39% не са прочели нито една книга, 33 на сто не са посетили галерия или музей. Това показват данните на проучване, направено в края на април и началото на май тази година от „Евробарометър” сред 26 000 европейци.

PayPal вече позволява разплащания без банкова карта и у нас


Българските потребители на PayPal вече ще имат възможност да използват услугата без банкова карта. Компанията ще позволи зареждането на PayPal акаунта си директно от банкова сметка дори и тя да не е обвързана с карта.

Разплащанията ще се извършват от името на PayPal, като така банковата информация на потребителя е предпазена от нелоялни търговци. Услугата е безплатна и се поддържа в партньорство със словашката компания Trust Pay.

Единственото условие е банката на...

Сигнал за бомба в ОУ „Стефан Караджа”

Сигнал за поставено взривно устройство в основно училище „Стефан Караджа" е бил подаден вчера във Второ районно управление на полицията, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Стара Загора. Незабавно от полицията е изпратен екип, който е направил оглед на сградата. Органите на реда обаче не са открили поставено взривно устройство в сградата на училището. По случая е образувано досъдебно производство.  ...

Във ВМЗ си взимат редовно парите, увери Стойнев

Хората в Сопот са спокойни, убеден е министърът

    

Петър Стоянович: Намалението на бюджета с 2 млн. лева няма да се усети от гилдиите


Министърът на културата Петър Стоянович заяви пред БНР, че намалението в бюджета с "около само" 2 млн. лева няма да се усети от артистичните гилдии.

Думите му идват в отговор на намеренията на неправителствени организатори и директора на Обсеравторията за икономика на културата Диана Андреева да поискат оставката на Стоянович, който през септември обяви, че ще работи за целта бюджетът за култура да се увеличи двойно от приетите 21 млн. лева за 2013 г.

"Мисля, че има едно...

Виртуален капан за педофили /видео/

/КРОСС/ "Казвам се Суити (Сладуранка - бел.ред.) и съм на 10 години. Живея във Филипините. Всеки ден трябва да сядам пред камерата на компютъра и да си говоря с мъже. Както го правят десетки хиляди други деца. Мъжете ме карат да се съблека и те също се събличат. После играят с тялото си и ме карат и аз да играя с тялото си. Щом изляза онлайн, и те идват при мен."Това е началото на историята на едно дете, жертва на онлайн педофилията. Само че Суити не е човек, а компютърна анимация, с помощта на която са били открити над 1000 педофили по цял свят. Имената на 254 американци, 110 британци, 103 мъже от Индия и други от общо 71 държави са предадени на полицията.Идеята за този виртуален капан за педофили е на базираната в Холандия неправителствена международна федерация за защита на децата "Земя на хората" (Terre des Hommes).Фалшивият профил на момиченце, предлагано за онлайн секс, е привлякъл първите "акули" секунди след излизането в интернет. За времето на 10-седмичния експеримент контакт са установили близо 20 000 души, като споменатите над хиляда са предложили пари.Екипът на Terre des Hommes заложил капана в чатове и форуми на педофили, като за разпознаване на това кой конкретно стои зад търсещия контакт са използвани профилите им в социални мрежи или Skype

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване